Snabb update om dagen

Klockan har passerat 22:00 och här sitter jag. Ovanligt va?

Dagen idag har varit rätt händelslös. Som jag skrev tidigare idag så klev vi upp vid 06:00, somnade vid nio och sov två timmar. Lunch vid 12-snåret ca. och sen en akututryckning till Ica eftersom jag insåg att min mjölk var slut, och utan mjölk ingen shake. Tur man har Ica på andra sidan parkeringen! =)
Celia somnade igen strax efter 14:00, vilket enligt mig var väldigt bra timing eftersom vi skulle ha samtal 2 om Herbalife vid 14:30. Det är inte det lättaste att prata i telefon och ta in allt vad den andra personen säger om man har en grinig liten tjej hängandes i ena benet ;)
Hur som havet väckte jag henne strax efter 16:00 eftersom vi skulle hem till mamma och Per och äta. God mat som vanligt, Per är en riktig mästerkock =) Vi var där till strax innan 19:00 och busade med valparna -Celia hade verkligen jätteroligt hela tiden! När vi väl kom hem var det bara att göra en vällingflaska och stoppa ner 'na i sängen, och nu sover hon som en stock. Hoppas hon sover längre än till sex imorrn nu bara!

Jag har sett på säsongsstarten av Ugly Betty och Desperate Housewives nu, och jag verkligen avgudar dom serierna!  Jag känner så väl igen mig i Ugly Betty och allt som går på tok för henne. Alla pinsamheter hon hamnar i -det är ju precis jag :P haha. Fast, jag hoppas jag i alla fall har liiite bättre klädsmak än henne!?

Nu ska jag faktiskt försöka skriva klart mitt arbete om njursvikt, så länge jag inte blir distraherad av någon eller något. Wish me luck folks!

Postgirobygget, Tidløs




Min egen lilla stund


Om jag ska vara ärlig så är det här faktiskt bästa stunden på hela dagen. När jag precis lagt ner Celia, städat undan leksakerna och satt mig ner och pustat ut, då kan det inte bli så mycket bättre. Nog för att Celia är väldigt lättsam, inget snack om saken, men ändå... att få slappna av och njuta av tystnaden när hon somnat. Det är så ljuvligt.

Nu har jag slarvat

Jag ber hundra gånger om ursäkt för dagens dåliga uppdatering. Första inlägget vid 15:00 hör inte direkt till vanligheterna!

I alla fall så är allt som vanligt här. Celia är fortfarande förkyld, likaså jag. Klev upp strax efter 06:00 imorse, och sen slocknade både jag och Celia strax efter 9 och sov till halv tolv! Utslagna hjältinnor, vetni.

Igår kväll var Johan och Tim hit på en snabbvisit, och jag fick ÄNTLIGEN se Johans video! Haha, jag vart överlycklig! Den har jag velat sett hur länge som helst, och så igår äntligen.. :) Jippie! Han har en jävla bra röst, den saken är säker.

Har precis avslutat andra samtalet i Herbalife-utbildningen, så nu har jag lite uppgifter att göra inför nästa samtal som blir på tisdag. Skriva ner lite mål och grejer, det blir klurigt. Jag ska också med 99% säkerhet åka ner till Stockholm helgen den 17-18-19e oktober -någon som vill följa med, så jag slipper åka ensam?

Finns det änglar?



Jag tror banne mig det. Och jag känner en av dom -kan det bli bättre?



Leka frissa, någon?


Jag saknar mitt långa hår nu! Det känns så himla trist och livlöst, bara hänger. Skulle vilja ha det lite klippt så det blir lite olika längd på det, ingen som känner sig manad att dra saxen genom håret mitt? Det vore guld värt...





Shajse, motivationen -vart tog den vägen?

Jag har inte pluggat nånting idag. Inte ett jota. Vart tog motivationen vägen? De senaste veckorna har jag ju varit så himla flitig, men nu verkar det ha avtagit. Typiskt! Får hoppas man får upp lågan snart igen, så man slipper slita häcken av sig i slutet av terminen.

Däremot är jag än mer motiverad när det gäller viktuppgången. Anders kom hit med vågen lite tidigare idag, så nu har jag vägt mig också. Gissa vad? Vågen visade på härliga 55 kg nu! Jag har med andra ord gått upp 5kg de senaste 4 veckorna -kan det bli bättre? Ni har ingen aning om hur glad jag är! =)

Känns faktiskt som att det är möjligt att lyckas den här gången, och det kommer verkligen att ge mitt självförtroende en boost i rätt riktning!

Nej nu har jag en liten donna som vaknat, så det är väl bäst man går och tar upp henne innan hon blir fly förbannad på mig :p Jag tror inte det dröjer länge innan hon kommer på att hon kan klättra ur spjälsängen själv. När började era små kunna ta sig ur spjälsängen själv?


Svävar fortfarande på rosa moln

Alltså, den energikick jag fick igår när jag såg att den senaste månaden faktiskt gett resultat, den håller fortfarande i sig. Det känns så jävla underbart! =)

Och idag börjar jag ju med Herbalife också, så förutom min obligatoriska havregrynsgröt så har jag också slurpat i mig en jättegod vaniljshake (smakar precis som gammeldags vaniljglass!), intagit 3 piller (2 fiber och 1 multivitamin) och 3 glas vatten. I vanliga fall den här tiden börjar jag känna mig småsugen på nåt, men inte nu inte. Härligt! =) Tänker dock käka ett äpple när jag kommer upp ur tvättstugan i alla fall, bara för att det är så gott!

Celia är hemma från dagis idag i alla fall, hon är fortfarande förkyld. Hostar, nyser och snorar. Som tur är har hon ingen feber (än i alla fall...). Det är lite halvstormigt ute idag också, inte lika mycket som igår dock. Skulle ha behövt tagit mig ner till Anders och vägt mig / hämtat vågen, men eftersom jag inte har nån bil så kan det bli lite knivigt.. Känns inte som nån så där överdrivet bra idé att dra ut Celia i blåsten när hon är förkyld.

På tal om förkylningar så har det lilla bustrollet smittat mig också, så nu sitter jag här med en ond hals och ett tungt huvud, lagomt roligt. Men, jag är glad att förkylningen kom nu och inte till helgen! Dels eftersom jag ska jobba fredag-söndag och dels eftersom jag får norskt besök :)

Nähäpp, tvättstugan it is. Och det är inte det lättaste att hålla på att dra Celia upp och ner till tvättstugan hela tiden.. hon är nog grinig och irriterad redan :( men tvätta måste jag, så är det bara. Hade ju planerat att tvätta medans Celia var på dagis, men nu vart det ju inget dagis idag så då sprack den planen.

Så jävla underbart! på ren svenska

Idag är det exakt en månad sedan jag vägde och mätte mig, för att påbörja min viktuppgång. Jag har egentligen inte gjort något speciellt den här månaden. De förändringar jag gjort är följande:

* Börjat äta havregrynsgröt till frukost varje dag + kvällsfika de flesta kvällarna
* Dragit ner rejält på sockerintaget
* Äter mer grönt till maten


Och det är liksom det enda... men gissa vad? DET HAR FUNKAT!  =)

De förändringar jag märkt hos mig själv är egentligen inte så många:

* Inte längre svarta ringar under ögonen
* Bättre aptit, även om jag småäter ibland *fy skäms*
* Piggare och gladare

Jag tog mina mått för inte allt för länge sen nu, och jag vart så glad att jag skrattade och skrattade och skrattade ända till dess att jag började gråta! Ja det är sant.. tårarna började rinna! Det kändes så jäkla skönt att det faktiskt hänt något, att det inte stått still. Vikten ska jag ta imorgon, eftersom jag inte har nån våg här nu, den är kvar hos Anders.. Men jag sa ju tidigare idag att jag trodde att jag gått upp -och jaa, det MÅSTE jag verkligen ha gjort med tanke på mina nuvarande mått!

Tänkte slänga upp min måttabell och lite "före/efter" bilder så får ni se vad mycket lite havregrynsgröt kan göra! =)




Som ni ser så har mitt midje-, höft- och lårmått ökat med 6 cm vardera! Jag har ökat 1 cm över bröstet och 3 cm över vaderna. Armarna har det inte hänt något med, men vad tusan -det kan jag leva med. Just nu är det total lycka som gäller i alla fall!

Också kommer då lite före- och efterbilder. Det har hänt grejer!

 
   

    

   

   

   


   
Ser ni någon skillnad, eller är det bara jag som inbillar mig? Och fortsätter det så här... ja då jäklar, då kommer jag nog nå min drömvikt och få min drömkropp någon gång i framtiden. Satan vad skönt det känns!

Skärpning Linda!

Celia är förkyld, var nog ingen bra idé att käka middag hos mamma och Per i fredagskväll.. men men. Så kan det gå. Får hoppas hon är bättre imorgon så hon får gå på dagis! :) Hon sover i alla fall igen nu, och jag sitter här. Tänkte skriva klart mitt skolarbete, men det finns något som distraherar mig...


Take a look at yourself, you give me goosebumps down my spine...
I cannot focuse on what's important because of you


Växande murgröna

Alltså, det är nästan så att jag ser hur min ena murgröna växer (om det nu är en murgröna jag har? :p)! Helt otroligt, för nu är den ett "blad-par" längre än igårkväll, och så är det i princip varje dag. Jag måste köpa flera såna där blompinnar innan den går av...

I alla fall så har jag pluggat lite nu, inte så mycket som jag borde, men jag är nästan klar med halva njurinsufficiens-arbetet, så det har ju gått framåt i alla fal. Har ju letat fram information så jag har det i alla fall, och så skrivit om första rubriken -symptom vid njurinsufficiens. Intresseklubben antecknar hos er, right?

Det är btw halv storm här utanför mitt köksfönster, känns motigt att behöva gå på ICA faktiskt, speciellt eftersom Celia är småsnorig igen.. Tur att det är nära i alla fall, bara att springa över parkeringen i princip. Men i alla fall, liksom...

Imorgon kör jag igång med mitt Herbalife-program också -spännande! Ska även kolla vikt och ta mina mått igen för att se om det hänt nåt den senaste månaden, uppdatering om det kommer senare ikväll alternativt imorrn bitti, beror på när jag kommer åt vågen som är hos Anders. Jag är faktiskt någotsånär positiv inför att väga mig igen för första gången på en månad, för jag tror att jag gått upp lite faktiskt! Det känns som så i alla fall... Applåder, någon? :)

Undrar just vad man ska göra med kotletterna jag tog fram till middag, några idéer?

En god natts sömn

Igår kväll hade jag stora planer på att plugga, men jag bangade ur. Tog en dusch och sen satt jag här och kikade runt en stund. Gjorde en portion havregrynsgröt och lurade in mig i en filt framför tvn -mysigt värre. Tänkte se på Beck-filmen som var på tv igår, men jaa.. Ni som känner mig vet hur jag är. Jag såg med andra ord inte många minuter av filmen förrän jag sov (hann i alla fall äta upp gröten först!). Typiskt, för det var en Beck som jag inte sett förut.

Idag klev jag och Celia upp strax efter 07:00 och sedan dess har vi mest bara busat. Det är full fart på Celia nu för tiden, hon är verkligen inte still en stund sekund. Och gapskrattar åt allt!  Det roligaste hon vet just nu är när vi leker med bollen hennes, speciellt när jag "basket-dribblar" den :p haha. Hon håller på att skratta ihjäl sig, fisrumpan min. Och så har hon kommit på att det är skitkul att springa runt, runt, runt (vardagrum-kök-hall-vardagsrum osv.) när jag ska klä på henne kläder eller ytterkläder. Det är en kamp här för jämnan :p och hon är så satans snabb också så det är ju otroligt! Nu ligger hon i alla fall i sängen och ska sova lite, och jag SKA plugga nu. Laters :)

Finns inte så mycket annat att säga...



Oh, can't you see it baby
You've got me goin' crazy


Ruggig kväll

Det är september och lite sådär småruggigt ute. Blåser och har sig, precis som det alltid gör på hösten. Men det är ju lite mysigt också, på nåt konstigt sätt.

Idag var vi som sagt in till Östersund och hälsade på farfar på sjukhuset. Han mådde väl lite sådär halvkrasst och såg inte allt för pigg ut... men man såg på han att han vart glad när vi kom -speciellt eftersom Celia var med. Hela ansiktet lös upp på honom, och det gjorde det värt hela resan tusen gånger om. Det leendet, och såklart kramen. Farfars kramar är nog bland dom bästa faktiskt.

Jag vet inte om jag har så mycket annat att säga. Vi kom hem från stan vid 16-tiden nångång, så då lagade jag och Celia middag och sen har vi busat järnet. Celia ligger utslagen i sängen nu och jag funderar på om jag ska plugga eller duscha först -svårt val. Tror jag ska plugga lite först faktiskt, och sen ta en uppiggande dusch åtföljt av lite mer plugg.

I helgen får jag väldigt celebert besök också, om nu allt går som planerat vill säga. Det ska bli trevligt! Hoppas mina norska-kunskaper har blivit lite bättre nu bara! haha.

Östersund nästa, I assume

Idag ska jag, Celia, pappa och Olof åka in till Östersund och hälsa på farfar på sjukhuset. Bara pappa ringer nu så...

Får bara hoppas på att det finns såna där öglor i pappas bil så man kan fästa bilbarnstolen, annars blir det definitivt ingen Östersunds-resa, den saken är säker.

Har väl inte så mycket att säga så här på morgonkvisten egentligen. Är trött som apa, råkade vara uppe alldeles för länge igårkväll -gick och la mig strax efter 03:00 *ooops* Inte så lyckat när man har Celia här som vill upp vid 6-7 tiden. Plus att hon vaknade en gång i timmen efter det att jag gått och lagt, dvs. vid 04, sen vid 05 då jag gjorde en vällingflaska, sen vid 06 -men då somnade hon som tur var om igen så vi klev upp vid 07:00. Så jaa.. 4 timmars väldigt oregelbunden sömn är vad jag fått i natt. Jättebra, verkligen! ;P

Men nu ska jag gå och leka med fisrumpen min. Vi hörs senare idag!

Snart är det dags för vågen

På måndag är det dags att väga + ta alla mina mått igen. Får se om det hänt något under den senaste månaden av ansträngning -jag vill upp i vikt NU. Jag tror faktiskt att jag kanske kanske har gått upp lite i vikt, det känns som så när jag ligger ner i alla fall, det blir inte samma "grop" som förut vid magen. Jag kan knappt vänta tills det blir måndag!

Ska även köra igång med mina shaker och tabletter från Herbalife då, får se hur det fungerar! Jag tror och hoppas att det kommer att hjälpa mig en bit på vägen, så länge jag håller igång med träningen och försöker äta någorlunda nyttigt och regelbundet i alla fall.

Jag faller för grupptrycket...


1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
- Ring när du vaknar
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Yeah, I have a ton from you to
3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
- I don't know what kind of sosery you have done to me...
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Does that include foreign number?
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
-  By the way, how did things turn out?
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
- Envious...
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
- Is that a hint?
8. Vad vill du höra mest av allt?
- Legg seg te å sove no Linda.
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
- Jobbe jobbe jobbe...
10. Din romantiska replik?
- Mutter
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
- Woot?

Lite manlig närvaro gör susen!

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så hade min laddare till laptopen fått nån knäpp och konverterat till mus. Detta höll i sig i flera dagar, den har pipit som en mus varje gång jag kopplat in den, så jag hade planer på att köpa en ny i stan imorgon. I alla fall så kom jag hem från jobbet strax före 13:00 idag och skulle göra min vanliga rutin-koll för att se om den slutat pipa -det hade den inte. Vart lite småförbannad på skiten och bar bort datorn och hela helvetet -vafan ska datorn stå framme för när den ändå inte går att använda, liksom?

Så kom Anders och lämnade Celia vid 14:00, och då tänkte jag att han skulle få höra hur konstigt den lät... kopplar alltså in den -och den funkar! Irriterande som tusan, men ack så välkommet! Det enda som behövdes var tydligen lite manlig närvaro, synd att jag inte hade det för sådär en 3 dagar sen eller nåt :P

Så nu är alla mina räkningar betalda i alla fall, ca 6000:- gick det lös för den här månaden. Helt sjukt, enligt min mening. Vad betalar jag egentligen? Hyra, el, telefon + bredband, dagisavgift, tv-avgift och så ett Go'boken paket. Kanske inte var så dyrt i alla fall då? Men med tanke på vilken ekonomi man har så...

Ikväll ska jag & Celia äta hemma hos mamma & co, Linda kommer hem från Piteå vid 17:00 ca, så jag ska få äta Pers underbart jättegoda potatisgratäng (I LOVE IT!!!).
Celia ligger och sover nu, hon har varit med sin farmor och gammelfarmor och busat idag, så då passar jag på att sitta här en stund.. Skönt med internet! Det är helt otroligt vad beroende man är av skiten egentligen, både när det gäller bank, skola, jobb och fritid. Vart tog det "riktiga" livet vägen, egentligen?

Snabb update

Nu sitter jag hemma hos Anders och knappar på hans dator. Min vill nämligen inte funka *morr* Eller jo, visst funkar själva datorn, men inte laddaren till den (har ju laptop). Själva den där dosan på laddaren piper som en liten mus och laddar ur batteriet, Anders bror trodde det berodde på att den var överhettad så den har varit urdragen i snart 24 timmar nu. Kollade för ca 1 timme sen och då pep den fortfarande.. får hoppas det går till sig lite snabbt! Är ju en fördel att ha en fungerande dator med tanke på skolan...

Har väl inte så mycket mer att säga. Är på väg till gymmet nu, skulle bara lämna bilen och låna datorn en snabbis av datorn. Over and out!


Irriterande flugjävel

Det är ju typiskt. Man har balkongdörren öppen för att släppa in lite frisk luft, och vad tror ni händer? Jo, Bispgårdens alla flugor kommer på snyltbesök. Just nu surrar det av flugor som krockar i fönster överallt, och jag har ingen flugsmälla. Man kan ju bli irriterad för mindre!

Kanske man skulle göra som när man var liten, och sprang runt med ett glas och fångade dom i? Det funkade ju bra då, faktiskt, bara man lärde sig knepet! Jag har för mig att morfar var lite småimponerad av mig när jag gjorde det, eller minns jag helt fel?

Nu ska jag i alla fall ta en liten rast från mitt pluggande (har läst igenom allt tre gånger ute på balkongen nu), och så ska jag se den norska filmen Kill Buljo. Man måste ju träna upp norskan lite, så man undviker framtida kommunikationsproblem ;) haha.

Out in the sun

Idag är det helt underbart väder ute! Jag satt nyss ute på balkongen och pluggade, och ack så skönt det var! Solen strålar som bara den, gick inte att ha på sig tröjan ens en gång (jag som tog på mig en varm tröja för jag tänkte att det säkert är kallt eftersom det blåser...), så det var bara att strippa lite och sitta där i linne och njuuuuuta! Satt väl ute i lite dryg 30-35 minuter skulle jag tippa på, så nu känner jag mig lite som en ny människa nästan :)

Tänkte ta itu med disken nu, fixa nån lunch av nåt slag, och ta fram nån mat som jag kan äta till middag. Några idéer?



Ingen vettig rubrik

Nu är jag vaken och uppstigen ur sängen. Låg och drog mig ett tag imorse, för det är det bästa jag vet! Och det värsta jag vet är att kliva upp, för det är så snorigt kallt utanför täcket! :P Har också ätit min obligatoriska havregrynsgröt, att jag aldrig blir less på den? haha. Lika gott dag efter dag, det är ju otroligt.

Jag har ingen träningsvärk idag, så jag hade nog kunnat köra lite hårdare med mig själv igår. Aja, det blir imorrn istället, då jävlar ska jag fixa träningsvärk! Det måste ju kännas lite efter man har tränat.. tycker jag i alla fall.

Idag blir det plugga, plugga, plugga som vanligt. Imorrn är det ju prov, och jag känner mig fortfarande lika icke-förberedd som jag gjorde igår. Dagen idag kommer med andra ord att gå åt till att förhöra mig själv på akut buk osv. You know the deal, jag har ju tjatat om det i evigheter nu känns det som.. :P

Jag försöker komma in på internetbanken också, men det vill inte fungera *muttrar* Jag vill ju se om det blivit bokfört nån lön än, skulle ju som vara kul att se hur mycket pengar man får den här månaden.. tycker jag i alla fall.
Och allvarligt talat, nästa månad kommer jag att gå i personlig konkurs. Så är det bara. Jag har fått jobba EN dag den här månaden. En dag... vad fan får man ut av det? 500pix liksom, om ens så mycket... Blir till att leva jävligt snålt den här månaden så man har lite pengar över, har ingen lust att ta mer från mitt sparkonto, that's it. Också vill jag ju ha råd med den privata sittningen i slutet av månaden, har jag inte pengar till den kommer jag nog att sörja ihjäl mig tror jag. Det som jag har längtat efter i flera månader nu..

Nej ni, nu ska jag plugga. Wish me luck.

Jag längtar efter kudden


Klockan har tickat på rätt snabbt nu dom sista timmarna, och nu är den alldeles strax 01:00. Jag har skickat in mitt etik-arbete och ätit en portion gröt (jag skulle kunna äta havreggrynsgröt till frukost, lunch och middag!), och nu ska jag läsa igenom sidorna om akut buk och blodsocker en gång till, sen ska jag stupa i säng! Ska bli så himla skönt, träningen tog ut sin rätt känner jag nu!

Sov gott alla, så återkommer jag imorgon (eller rättare sagt, senare idag...)!

Mitt slutord


"Ibland är inte det mest humana att vårda en människa, ibland är det faktiskt mer humant att låta patienten få somna in, på egen begäran, i lugn och ro."


Så lyder den absolut sista meningen i mitt etik-arbete. Äntligen är det färdigskrivet och inskickat. Blev 4 sidor allt som allt, så jag begränsade mig rätt bra faktiskt. Man slutar aldrig förvånas...


Dödshjälp -rätt eller fel?

Nu vill jag ha era åsikter och synpunkter! Vad tycker ni om dödshjälp? Är det totalt fel, eller helt och hållet rätt? Kanske någonting mitt emellan? Är något av det jag skrivit nedan helt absurt i era tankebanor? Spit it out then! Jag vill veta vad NI tycker, tänker och känner inför att hjälpa någon att avsluta livet.

Här kommer ett kort urdrag ur min inledning på arbetet;

"Att ta ställning i den här frågan är för mig väldigt lätt. Jag är för dödshjälp, eftersom jag inte tycker det är värdigt att lida för att sedan tyna bort i en sjukhussäng. Om jag en dag blir svårt sjuk i t.ex. cancer och läkarna inte längre kan göra något för mig, då vill inte jag att min dotter ska minnas mig som ett vårdpaket som ligger och kippar efter luft i en steril sjukhussal omgiven av apparater. Jag vill att hon ska minnas mig som en pigg och glad människa med ett leende på läpparna. Den rätten anser jag tas ifrån mig, och inte minst min dotter, om man inte har någon möjlighet att få dödshjälp."




Och här kommer de argument jag hitills kommit fram till genom egna åsikter, tidningsartiklar, reportage etc. etc:



Ingen bulle i ugnen här minsann!

Dagen idag har förflutit precis som vilken annan dag som helst. Pluggat, diskat, ätit, pluggat lite mer osv. Vad som skiljde den här dagen från alla andra dagar är det faktum att jag var på gymet idag! I'm so damn proud of myself!

Jag har inte varit och tränat sen innan jag opererades i våras (vilket var 12e eller 13e maj), men det gick inte så himla trögt att komma igång faktiskt. Jag sprang ca 1,2 km på en sån där Orbitrek-liknande grej (5 minuter x 2), gjorde 60 benpress (20 x 3 med stretching emellan), 30 (10 x 3, kort vila emellan) situps på en sån där bräd-grej ni vet :P och så körde jag såklart med hantlarna också.

Okej, jag ska inte ljuga, klart jag kände av det, men det var inte så farligt ändå. Hade nog kunnat köra lite hårdare, men tänkte att eftersom det var första gången på ett bra tag så var det bättre att ta en mjukstart. Plus att efter träningspasset var slut så tog jag en väldigt rask promenad hem (tog 5 minuter, i vanliga fall tar det 8-10 minuter). Jag kan säga att det var väldigt skönt att ställa sig i duschen när man kom hem! Och ännu bättre var det att gosa ner sig i soffan, i förd morgonrocken och en baguette + juice i högsta hugg!

För just det, jag har ingen bulle i ugnen, jag har en baguette! Mohahaha :D

Och förövrigt så skickade jag ett mms till norsken på min vänstra arm när jag spände musklerna, och jag fick följande till svar: "Okay, I just got more respect for you...". haha! Jag må vara liten och spinkig, men jag har faktiskt muskler!  Så, no messing around with me, folks! =)



Banankaka


Tidigare idag bakade jag som sagt en banankaka av mina gamla bruna bananer.
Resultatat vart häpnandsväckande bra, så jag tänkte slänga in en bild på min vackra skapelse! För er andra som också har några överblivna bananer så finns receptet
här!


Inspiration och motivation


 

Jag ville bara säga TACK till Veronica som inspirerat och motiverat
mig till att masa mig iväg på gymet idag! Kan du, så kan jag!
Så, keep on going girl, för det ska jag göra!
Nu tar vi kontroll över våra kroppar! =)


Tio stycken "jag..."

Blev utmanad av Micca, so here we go!


* Jag har alldeles för höga krav på mig själv när det kommer till mina skolarbeten

* Jag har snart slitit ut min mobil fullständigt med detta eviga smsande

* Jag kämpar som en tok för att gå upp i vikt

* Jag har jobbat alldeles för lite den här månaden, 1 dag (!), så nästa månad kommer jag mest troligen att gå i    personlig konkurs

* Jag är alldeles för blyg, även om jag bättrat mig lite under de senaste åren

* Jag dagdrömmer alldeles för mycket

* Jag kan ibland bli så less och frustrerad på livet att jag bara sitter framför datorn en hel dag, utan att egentligen göra någonting

* Jag har många drömmar jag vill uppfylla, men tänker innerst inne "det är inte värt att ens försöka, för det kommer aldrig bli så i alla fall"

* Jag älskar att umgås med min familj, och "nya familjen" med Per, de 4 "halvsyskonen" och hundarna.

* Jag är alldeles för snäll, och ställer upp på mer än vad jag egentligen borde jag göra


I've got two babies!

Eftersom alla andra gjort bebisar på makemebabies så måste ju jag med, bara för att se om det finns nån likhet mellan Celia och den bebisen! Så här blev resultatet:

   





Vad säger ni, är det likt Celia?
Jag gjorde både en flicka och en pojke, och jag tycker banne mig att deras
 ansikte och Celias ansikte påminner lite om varandra. Eller?

Fyra bruna bananer

Hittade dessa i mitt skafferi nu, lite så där lagomt bruna och goa. Eftersom jag inte tycker om banan (förutom i kakor och tårtor eller till glass :P) och Celia inte är här, så fick jag en snilleblixt att jag ska baka en banankaka! Så jaa. Idag är jag lite svensson igen och bakar, fast jag har ingen elvisp så det kommer bli en himla massa vispande. Man vafan. Lite måste man ju slita också! :D



"Goooood morning, Backman-family!"

Ja, tänk om man kunde vakna upp en dag av att Ty Pennington står utanför och vrålar att han ska göra om lägenheten? Det skulle ju inte vara helt fel! Eller att han ska komma och bygga ett hus åt mig, det vore också helt okej. Faktiskt så vore det nog mer än okej!


Imorse när jag vaknade så hade jag fått 19 (!) mms -haha, är det normalt? ;D


Gick och la mig runt 2-tiden i natt, var pigg som en nötkärna eftersom jag sov så länge igår. Satt här vid datorn och klickade runt, pluggade lite, fikade... men sen tänkte jag vafan, jag måste ju sova, och jag somnade nog som en klubbad säl tror jag. Vaknade första gången vid 7:30 och var tvärpigg, men tvingade mig själv att somna om (efter att ha försökt öppna alla 19 mms, vilket inte gick nå vidare bra) och sen har jag småslumrat fram till 10:00 när posten ramlade in genom dörren. Ett brev från försäkringskassan (som jag ju redan fått tidigare, men hey, en extra bekräftelse är väl bra antar jag?) och så tv-avgiften. 508 jävla kronor ska dom ha, det är ju helt sjukt! Men det är ju inte värt att ljuga och säga att man inte har nån tv (för det första, vem har INTE en tv idag?), för med min otur kommer dom ju och knackar på dörren och ska kontrollera att det verkligen är så. Inte värt att chansa, med andra ord.

Idag blir det hårdpluggning. Provet är på onsdag och det känns inte som att jag lärt mig ett jota än, men det sitter säkert nånstans i bakhuvudet, för jag har ju läst det där i över 2 veckor nu, dagligen, så nåt borde ju ha fastnat.

Symptom på akut buk: förstoppning, diarée, illamående, kräkningar. Alltid utföra L-ABC. Akut buk är t.ex. appendicit, ileus, ulcus ventriculis, pankreatit och nåt som jag inte kommer ihåg just nu.

Hypoglykemi: lågt blodsocker, under 3mmol (normalt för diabetiker 5-7mmol). Beror på att man tagit för mycket insulin. Symptom är t.ex. trötthet, yrsel, törst. En diabetiker som får insulinkänning bör man genast ge något att äta, t.ex. smörgås och söt saft, för att snabbt få upp blodsockret igen.

Hyperglykemi: högt blodsocker. Värden över 7mmol. Beror på att man tagit för lite insulin. Symptomen är ungefär desamma som vid hypoglykemi. Man ger snabbverkande insulin, oftast i.v., för att  undvika diabeteskoma.

Om man är med när någon får insulinkänning bör man alltid behandla denne som att han drabbats av hypoglykemi, och ge honom något som höjer blodsockret igen (alltså inget insulin, om man inte vet med säkerhet att han tagit för lite idag). Det är farligare med lågt- än med högt blodsocker.

Japp, that's it. Det var det som fanns i mitt huvud. Bör nog plugga lite mer då kanske, även fast hon sagt att provet inte är så stort.. Men hellre vara på den säkra sidan. Sen på praktiken vet man ju aldrig vad man får vara med om, så det kan ju vara bra att veta lite i alla fall! Och just ja, that reminds me.. Jag måste ju läsa på om alla hjärtsjukdomar också innan jag ska ut på APUn. Ska man vara på hjärtavdelningen så kan det ju kanske vara bra om man vet lite grundläggande om hjärtstillestånd, hjärtflimmer etc.

Usch, vad jag är less på att plugga!

Denna underbara varelse

...är verkligen mitt allt här i livet. Det finns inget jag inte skulle göra för henne.
Hon är, och kommer alltid att vara, mammas lilla fisrumpa.
 Undrar just hur kul hon tycker det kommer vara att jag kallar henne fisrumpa
när hon är 13-14 år och har tagit hem sin första riktiga pojkvän?
;)


  
    
  
 

Världens coolaste Selma


Min mammas ögonsten, lilla Selma, som är 12 veckor gammal nu (tror jag?).
Världens coolaste lilla Selma är det i alla fall! Hon är lite som Ferdinand 
som tycker om att sitta under korkeken och lukta på blommorna ;) haha

  
   

Inga idéer


Idag finns det inte så mycket att skriva om. Har varit en riktig svensson-dag idag med all tvätt och städning. Kommer kanske någon liten fundering senare ikväll, eller nån bild på Celia och lilla Selma! Fick ju några bra bilder i fredags när mamma och Selma var och hälsade på :)


Vart försvann tiden?

Det känns som att jag klev upp för 10 minuter sedan, men ändå så är klockan snart sex. Det är ju inte klokt, vart försvann tiden idag? Vänta, jag vet! Den gick åt till disken, städningen och tvätten. Mysteriet löst. Synd att man ska behöva ägna en hel söndag åt sån tråkig skit, jag hade mycket hellre degat i soffan, så det så.

Jag har faktiskt pluggat lite också, men jag vart störd och sen kom jag inte igång igen. Men det var ett mycket trevligt avbrott, så jag klagar inte :)

Nu ska jag äta middag tänkte jag, funderar på om jag ska göra det enkelt för mig och värma upp en av matdosorna jag har i frysen.. Spagetti och köttfärsås blir det i så fall, och så cuttar jag upp lite paprika till. Låter väl helt okej, eller?

Det går framåt

Min att-göra-lista har minskat något -skönt! Nu har jag precis slängt in första maskinen, så om sisådär en 45 minuter ska jag ner igen och hänga tvätten + starta nästa maskin. Jag verkligen hatar att inte ha en egen tvättmaskin! Det är så mycket enklare än att behöva avsätta en hel dag till tvättning.

Jag tänkte i alla fall sätta mig och plugga lite nu medans jag väntar på att maskinen blir klar, så Sjukvårdsboken, here I come!


Dagens att-göra-lista


* Plocka ihop grejer runtom i lägenheten [ x ]
* Dammsuga [ x ]
* Skura [ x ]
* Diska [ x ]

* Tvätta 14-20 [ x ]
* Skriva på etik-arbetet [  ]
* Plugga inför akutbuk/blodsocker provet [ x ]


GIV MIG STYRKA!


Did you miss me?

Även om flera av er kanske trodde att jag gått och kola-vippa igår eftersom jag inte bloggade nåt, så kan jag nu lugna er med att jag lever, och att jag återigen sitter här och skriver. Hoppas jag inte skrämde upp er allt för mycket ;)

I fredags kväll var jag ju som sagt hem till Johan och såg på film, vi såg Kung Fu Panda, men jag tyckte inte alls att den var nå vidare bra. Visst fick man sig några skratt åt den där otroligt klumpiga pandan, men nej, den var inte överdrivet bra. Och sen sa det bara pang bom! och så var filmen slut, utan att man egentligen fattade vad som hände. Vandrade i alla fall hemöver vid 1-tiden, lagomt trött och seg eftersom man vart upp nästan 24 timmar då. Det var skönt att lägga sig i sängen kan jag lova!

Igår så var det hockey som stod på schemat -MoDo mot Södertälje. Det var jag, mamma, Per, Tomas och Håkan som var iväg. Matchen var bra, i första perioden fick MoDo in 2 mål och stämningen var på topp. Under resterande perioder fick Södertälje in 2 mål också (sista målet 2:05 minuter innan matchens slut...). MoDo petade också in ett mål till, och hela klacken (som jag och mamma stod i :D :D) jublade och skrek och hoppade och hade sig... men ack vilken konstig vändning det vart, när vi och resten av klacken insåg att det inte alls blivit mål! Vi kom aldrig riktigt underfund med vad det var som hände, men målet gilldes inte utan det vart en straff -som dom tyvärr missade. Typiskt.
Det gick alltså vidare till förlängning, men inget mål gjordes, så matchen slutade 2-2. Och jag är alldeles hes idag... lite för mycket vrålande igår tror jag? :D haha

Vi kom hem vid 22:30 igår, och jag var skittrött. Drack en stor mugg varm oboy eftersom jag frös som en gris, åt upp resten av min baguette och sen stöp jag i säng vid 23:00... och sov fram till 10:30! Det var längesen jag kunde sova så länge sist, för vare sig man har Celia eller ej så är kroppen så inställd på att kliva upp senast 7-8 så man vaknar då och är "pigg" i alla fall.

Idag då? Jo det är söndag, och en tråkig sådan. Har allt för mycket att göra känns det som, hade gärna slappat hela dagen, men så blir det inte. Hur har eran helg varit?

...och Eva:


En vissel-kurs-kväll med cider låter finfint!! haha

Höstrusk

Det känns verkligen höstigt ute nu. Lite så där småkyligt och blåsigt, men ändå rätt mysigt. Man får ju ha vantar på sig nu!! Eller hur?! :D

Hur som helst, dagen har förflutit precis som alla andra. Pluggat, diskat, städat etc. Har fått till ca 2 sidor på mitt etik-arbete, får skriva max 2 till.. shajse, jag skulle nog behöva 10 sidor till för att få ner alla mina tankar och åsikter. This is hard...

Var precis på ICA och handlade lite, så nu är förråden fyllda igen (dvs. jag har mjölk och juice -jag skulle gå under om något av det tog slut...). Köpte även presentpapper, snöre och ett kort till Johans present. Får se om han ska få presenten ikväll, eller på tisdag när han fyller år? Ska nämligen hem till han nu ikväll och se på film, så jaa, jag är lite i valet och kvalet :P ska han få sin mesiga present nu eller på tisdag? Hmmmm.... :D

Nähäpp. Dags att hoppa i skorna igen, för Celia ska hämtas på dagis om 10 minuter. Tur man bor nära! Tar väl sisådär en 3 minuter eller nåt sånt att gå dit. Perfekt!

Underbara etik!

Då är klockan 10:11 och jag har precis lämnat Celia på dagis. Idag kommer dagen att bestå av plugg, plugg och mera plugg. Hoppas på att i alla fall få till en början på mitt etik-arbete om aktiv dödshjälp, och huruvida det är etiskt rätt eller fel. Satt och spånade lite igår och fick fram några för- och emot-argument att diskutera:

FÖR:

* Avslutar lidande
* Djur vs. människor -har vi inte samma värde och rättigheter?

EMOT:

*En form utav mord
* Sjukvården ska rädda, ej ta, liv
* Palliativ vård, "ej ont"

FRÅGESTÄLLNINGAR:

* Hur avgör man vem som bör få aktiv dödshjälp? Var ska gränsen gå?


Vad har ni för åsikter om aktiv dödshjälp? Min åsikt är att aktiv dödshjälp bör vara tillåtet, inom vissa gränser förstås. Man ska inte bara kunna vandra in på ett sjukhus och säga "jag vill inte leva längre", och sen få en injektion samma dag.
Jag drar ganska mycket paralleller till djuren, och om dom är skadade eller sjuka så tar vi ju ner dom för att dom ska slippa lida. Har inte vi samma rättigheter? Vad är det som gör det rätt att "mörda" en hund som lider, och inte en människa?

Jag själv skulle i alla fall inte vilja leva, plågas och lida i veckor, månader eller år om jag är riktigt dålig och det inte finns någon chans till förbättring. Skulle du?

Smärtlindring vid fraktur -någon?!

Nu har jag precis avslutat mitt fraktur-arbete, men det var fan i mig svårt! Det var väl lätt att skriva om pre- och postoperativ omvårdnad, och att förklara skillnaden mellan öppen och sluten fraktur... Men smärtbehandlingen då? Det fanns ingen direkt information i boken, och jag hittade inget matnyttigt när jag satt och googlade heller. Jag hade ju velat skriva lite om vilka läkemedel som används, och varför. Det enda jag kunde säga var att man kan lindra smärtan oralt och intravenöst.. men det känns verkligen inte som att det räcker. Vi får väl se vad Ylwa säger...

Mina planer för ikväll är i alla fall följande;

* Duscha, raka benen
* Springa runt i mina favoritshorts + linne
* Mysa in mig i min älskade röda filt
* Leta information om aktiv dödshjälp
* Fixa nåt gott kvällsfika (kanske vitlöksbaguetter?)
* Mysa ner mig i soffan med mitt fika och se på nåt dåligt program på tv
* Förhoppningsvis somna och inte vakna förrens imorgon

((men sms är ju alltid tillåtna som ett trevligt avbrott...))

En undanflykt för att slippa diska

Utmanad av Sandra & Mia!

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
4 st. En hem till mig, en hem till Anders, en till tvättstugan och en till gymet
Vilken svordom använder du mest?
Faan!
Äger du en Ipod?
Nope

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
05:45

Hur många resväskor äger du?
Inte en enda faktiskt

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Skulle aldrig falla mig in, helst skulle jag ha tjocksockar även på sommaren!
Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA, eftersom jag bor i princip vägg i vägg med dom

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Ja, hatar att vara med på bild...

Vilken var den senaste filmen du såg?
Rovdyr

Har någon av dina vänner barn?
Jao

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Det må nog fan bli en bil tror jag
Har någon någonsin kallat dig lat?
Allt för många gånger
Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Jag somnar som en stock bara jag ser en kudde...
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Winnerbäck
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Tror inte det?

När var senast någon stötte på dig?
IRL så var det nog när jag var ute på krogen i Sundsvall med Anders, Nette & Stefan, och det var en 30+ are i cowboy hatt som försökte charma in sig... haha. Han gick på en nit :P
Vad åt du till middag?
Potatis och korv med gegga (finns recept under kategorin Ziquitas kitchen)
Använder du huvtröjor?
Jorå, det händer
Kan du vissla?
Näpp, det är ett stort mysterium för mig.. Hur tusan gör ni?!
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej
Vem var den senaste som ringde dig?
Johan, men jag märkte inte att det ringde, så då blir det väl kanske mamma då
Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Jag älskar Balder!!
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Klart som fan att folk gör.. Jag menar, det är Bispgården?!

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
0696, men skulle gärna byta ut det mot 063 eller 060
Tittade du på tecknat när du var liten?
Vem gjorde INTE det?
Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Lite lagomt =)

Hur många syskon har du?
1 bror - Olof. Och sen 4 st halvsyskon, två systrar och 2 bröder (Linda, Sandra, Tomas och Daniel)

Är du blyg inför det motsatta könet?
Jag är blyg inför ALLA.... sorgligt men sant.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen tror jag.
Äger du några band-t-shirts?
Jag hade en med Spice Girls när jag var liten ;D

När flög du senast?
Mars 07, till London
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
4 stycken

Läser du för skojs skull?
Det var längesen nu
Pratar du några andra språk?
Engelska ja. Det är väl meningen att jag ska kunna lite tyska och spanska också, men det vette faan..
Diskar du din egen disk?
Ja, jag har inte lyckats lära Celia det än

Har du gråtit offentligt?
Ohja
Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop *min älskling*

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, så länge det är nåt jag tycker kan vara bra att kunna
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Skulle vilja ta hå i öronen igen, men det har ju bara blivit skit av det dom gånger jag försökt, så tror jag skippar det. En tatuering skulle dock inte sitta helt fel, men först ska jag upp i vikt så jag slipper rista in i skelettet...
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Om han bjudit ut tjejen -ja. Annars, nej.
Kan du kasta macka?
Knappast
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, men skulle inte klaga över en resa dit
Vem har du med på BIOn?
Beror på vilken sorts film det är
Vem var din favoritlärare?
Jag tyckte om vår svenska lärare på Palmcrantz, Gunilla.
Vad har du för väder?
Höstväder, dvs. regn och rusk
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Vem bryr sig om han är tatuerad eller inte?
Har du en blogg?
Har ni inte förstått det än?

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Människan socialt och kulturellt
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Charm är viktigt ;)
Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Och vad menas med det? *suckar*
När sov du senast på golvet?
Inflyttningsfesten i förra lägenheten, när jag bestämde mig för att golvet i badrummet var en perfekt madrass... ;) (tilläggas kan att det var helt och hållet Patriks fel! Han slutade ju aldrig hälla upp shots åt mig :P klart som fan man blev trött till slut :P)
Vilken är din favoritdrink?
Sex on the beach
Gillar du din boendesituation?
Den funkar väl
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Runt 8-9 timmar, men jag får i princip aldrig så mycket sömn
Äter du frukost dagligen?
Havregrynsgröt är min drog
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Alldeles för stressiga...
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
I vår klass var det mest en speciell grupp som tog upp allt utrymme till prat under lektionerna :P haha. Men nej, jag tillhörde inte den gruppen :P
Vilken är din favoritfrukt?
Äpple

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej, det har jag aldrig gjort och kommer antagligen aldrig att göra det heller
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
21
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det är jag. Finns inget så störande som 15 st !! och små bokstäver hela tiden.

Tror du på liv på andra planeter?
Klart det gör, så jävla unika är vi inte.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Ingen kommentar...

Tror du att gud är en man eller kvinna?
Ingetdera, there is no god.
Vad var det senaste du åt?
Middag
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Likvärdigt tror jag. Men kommer nog överlag bättre överrens med personer som är äldre, runt 25 och uppåt.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ingen aning faktiskt, eftersom jag egentligen skulle hetat Emma.
Gillar du senap?
Nej
Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Men va faan...?!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja, klart som faan! Nån som vill sponsra ett hopp?
Sover du på sida, mage eller rygg?
Sida eller mage, aldrig rygg
Har du någonsin köpt något från ebay?
Nope, men från Tradera
Tycker du om att krama folk?
Kramas är mysigt
Skulle du säga att du är trendig?
Haha, knappast
Äger du en digitalkamera?
Jajemensan
Om  någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Antagligen skulle jag tacka nej, vad annars?
Vilken är din favoritkaraktär i star wars?
Har faktiskt aldrig sett nån Star Wars film
Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Ja. Ska man ringa så ska man.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Alldeles för många. Dave Pelzer's böcker bland annat ("Pojken som kallades Det" och övriga)
Tycker du att du är attraktiv?
Inte direkt.
Vad är du allergisk mot?

Inget, som tur är
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Vill man ha sex så vill man, vare sig man har en relation eller inte.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Varför skulle jag?
Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Vem vet? Det måste jag nog fråga mamma nå tag.


Jahapp.... då väntar disken då. Listan hade gärna fått varit liiiiiite längre!


När blir abort mord?

Dagens etik-föreläsning var väldigt intressant! Vi gick igenom den här veckans uppgift som kommer att vara att vi ska skriva ett arbete om en etisk frågeställning, t.e.x. huruvida det är rätt eller fel med aktiv dödshjälp/ dödsstraff/ abort/ homosexuella och adoption m.m. Vi fick se en kort dokumentärfilm som pratade om abort, och när egentligen gränsen går mellan vad som är abort och vad som är mord. Ett barn som föds i v 23-24 idag har en chans att överleva, det är alltså "livsdugligt" när det föds. Ändock så kan man idag, om man har starka skäl, få göra en abort ända fram till graviditetsvecka 22-23. Är det då mord? Vart går gränsen?

Filmen pratade även om ett fall där en väldigt sen abort utfördes, och när barnet var framkrystat så andades det och visade livstecken. Barnmorskan och läkaren tog beslutet att inte göra något för barnet, utan la det lilla barnet i en skål där den fick självdö. Jag vart så jäkla förbannad när dom berättade om det!
Men, det här är ju en sån där svår etisk fråga att svara på. Var det rätt eller fel att låta barnet dö? Kvinnan som gjorde aborten ville/kunde ju uppenbarligen inte behålla barnet av något skäl (starkt skäl eftersom det var en väldigt sen abort), och det var ju då rätt mot henne. Hon skulle inte bli mamma, utan barnet skulle aborteras. Men å andra sidan tycker jag samtidigt att det räknas som mord, eftersom barnet levde enligt både läkarens och barnmorskans bedömning.
Och med levde så menade dom att barnet hade kunnat överlevt utanför livmodern om det blivit lagt i en kuvös osv. precis som med andra prematura barn, för det är ju klart att ett foster / barn lever innan det är färdigutvecklat och fött (om det inte dör i magen, då förstås). Neej. Det är svårt att veta... Men dom ansåg i alla fall att dom gjorde rätt när de lät barnet dö i skålen, eftersom det var det man kommit överrens om -det var en abort, inte en födsel.

Etik är i alla fall ett väldigt intressant ämne att läsa, synd bara att min hjärna alltid börjar gå på högvarv och hittar tusen olika argument för och emot allting.

Det vart inte mycket gjort

Idag var det verkligen ingen bra plugg-dag, har inte haft någon inspiration alls mer än till att läsa i boken. Har svarat på en fråga, men den var väldigt enkel; "vad är skillnaden mellan en öppen och sluten fraktur?". Öppen fraktur = huden har blivit perforerad pga. frakturen, och infektion kan uppstå pga. perforeringen. Sluten fraktur = ingen "yttre påverkan", dvs. inget sår / ingen spricka i huden som kan orsaka infektion. That's it.

Jag börjar känna att det kryper i fingrarna på mig nu, så jag skulle nog kunna skriva klart det arbetet nu.. men å andra sidan så ska jag upp tidigt imorrn (före 06:00 kommer väckarn att ringa) för att hinna äta frukost, göra mig iordning, väcka Celia, hinna på dagis, hämta bilen hos Anders och åka till Bräcke. Usch, vilken morgon!


För tillfället sitter jag inlurade i min mysiga, röda filt. Cozy!

Sen middag

Idag har jag inte fått så himla mycket gjort känns det som. Dagen började ju som sagt med att jag färgade håret och använde en av mina ansiktsmasker, sen såg jag en norsk film (Rovdyr) samtidigt som jag åt lunch. Efter det pluggade jag lite, men kom inte riktigt igång eftersom jag inte hittade informationen jag sökte.
Satt och tittade runt lite på nätet, sen bestämde jag mig för att ta sjukvårdsboken och lägga mig i soffan för att läsa lite om frakturer, operation och smärtbehandling. Såklart somnade jag. Hann väl sova en 5-10 minuter så vaknar jag av att jag får sms från norsken, då har han i princip nyss klivit upp räknade jag ut, eftersom att vi ligger  6 timmar före New Jersey. Svarar på det, läser lite mer i min bok och precis när jag håller på att somna till igen så ringer Katarina. Då var hon och Celia på väg hem från Vägersjö, så då var det bara att studsa upp igen. Sprang över på Ica och handlade lite grejer, bl.a. skinka och havregryn, och sen tillbaka till skolböckerna till dess att Celia kom vid 17:30 ca.

Sen har vi mest bara busat, det har vart full fart på min lilla tjej! Go' och glad som aldrig förr, jag har fått massvis med kramar, och det klagar jag aldrig över! Nu har jag precis lagt ner henne i sängen och jag ska till att äta en sen middag, det blir kroppkakor idag. Mums! Riktig husmanskost är ju godaste maten -fläsk & pölsa t.ex. är ju asgott!! Det ska jag btw äta på söndag tror jag :)

Nu ska jag alltså käka och sen sätta mig och göra klart Tema 4, Frakturer. Klockan 21:00 ska jag se säsongsstarten av Efterlyst hade jag tänkt, jag har blivit så jävla äcklad av den där trailern så jag bara måste se det (syftar nu på 19åringen och sexmordet.. ingen av er kan väl ha missat den trailern, där dom visar hur han går igenom steg för steg hur han tog livet av henne...?), och sen täntke jag faktiskt lägga mig och sova. Jag ska ju till Bräcke på föreläsning imorrn, Etik & Livsfrågor, så jag ska åka vid 7:00 och lämna Celia på dagis. Tidig dag imorgon alltså, och det kan ju vara bra att sova lite kanske. Jag har som inte prioriterat min sömn så vidare högt den senaste tiden... dumt, jag vet.

Sådärja

Färgningen blev väl någorlunda lyckad i alla fall, slingorna syns dock inte så bra, men det vart ju i alla fall lite liv i håret i jämförelse med hur det var innan! Fick inte till nån bra bild heller, eftersom att kameran vill strejka för mig. En bild fick jag i alla fall, hoppas den duger att visa upp :P

Och just ja, jag klippte även till luggen så nu kommer jag ha snedlugg framöver istället, eftersom luggen blivit way to long för att ha som vanlig lugg!

Enda som saknas nu är någon som har lust att dra en sax genom håret på mig, så jag får en frisyr, och inte bara ett tråkigt hår som hänger till ingen nytta. Skulle vilja ha lite olika längder på det så man får lite volym..



Min rygg på bild

Jag har ju som flera av er vet besvär med ryggen, har ju en typ utav skolios. Nu när jag satt och letade information om frakturer, pre- och postop omv, så halkade jag in på Sjukvårdrådgivningens information om skolios. Hittade dessa två bilder, och det är precis så min rygg ser ut. Revbenen sitter liksom "längre ut" på min vänstra sida , och självaste ryggraden är lite vriden och konstig. Och sen på det så är ju mitt bäcken lite ojämnt också, för mitt ena ben är lite kortare än det andra... haha. Finns det nåt på min kropp som kan klassas som "normalt"? :P


   

Bara för att jag är så charmig... ;D

Nu är Celia med sin farmor, så jag är ensam hemma. Fick ett ryck och bestämde mig för att det var dags att färga håret igen, så jag hamnade på toaletten med färgen i högsta hugg. Sneglar lite till höger och ser den där ansiktsmasken som jag velat prova så länge men inte orkat, så jag tog och kladdade på den också. Här kommer då alltså en bild på mig, så som jag ser ut just nu... röd/lila i huvudet och chokladmask i ansiktet -och den luktar så jävla gott! Jag blir sugen på att smaka den nästan :)




Hoppas jag inte skrämt bort er för alltid nu :P haha


Nej ni, nu orkar jag inte mer


Den där uppgiften om hjärtsvikt var lite förvirrande, så det är inte ens nån idé att jag försöker mig på den nu. Hon har formulerat det så konstigt, det jag ska göra, så det stämmer inte med det som står i boken utan där är det tvärtom. Måste prata med 'na imorrn och se vad hon egentligen menar.

Med de orden så säger jag godnatt och tar med mig sjukvårdsboken till sängen för att läsa igenom kapitlen om blodsocker och akuta bukar igen. Sov gott alla, för det ska jag göra!

Sjukvårdshygien

En väldigt lätt uppgift, har ju gått igenom det hundratals gånger förr i både Omvårdnadskursen och Medicinsk Grundkurs, så det här är alltså 3e kursen som går igenom det. Fast det är ju bra, för många förstår nog inte hur otroligt viktigt det är med handdesinficiering och skyddskläder -även om man bara ska bädda sängen hos en patient/boende. Sängkläder kan vara otroliga smitthärdar... gömmer sig mycket basilusker där, så på med skyddsrocken nu allihop!

Nu är det hjärtsvikt som hägrar, och Sven Karlsson 52 år. Laters!

The White Stripes, My Doorbell





"I'm thinking about my doorbell, when ya goona ring it? When ya gonna ring it?"

Extra-jobb på G

Har precis introduktionsvideon till Herbalifes verksamhet, och det låter verkligen himla bra! Vart peppad till att börja med mina shaker och grejer NU direkt, plus att själv börja arbeta för dom så man får in lite extra pengar. Får se nu då när Sandra hör av sig sen, så man får det fixat och klart :)

Imorgon blir Celia kidnappad av sin farmor, dom ska åka upp till Vägersjön och hälsa på hennes föräldrar, dvs. Celias gammelmormor och morfar, eller säger man farmors mor och farmors far? Jaja, whatever, hon ska dit i alla fall. Det betyder alltså att jag kommer ha en hel dag till att plugga, och det känns SKÖNT. Då ska jag se till att få bort mina 2 arbeten i Sjukvård som har deadline nästa onsdag, för då har jag gott om tid på mig till att göra det stora arbetet i etiken! Faan vad flitig man känner sig ibland alltså!

Ska till och med sätta mig och plugga nu, täntke göra uppgiften jag fick eftersom jag inte var på förra Sjukvårdsföreläsningen (var i stan på Socialpsykiatri då...) så då har jag den ur vägen. Bör hinna få den klar ikväll tycker jag, annars hinns det med imorrn. Och så ska jag läsa igenom sidorna om akut buk + hypo/hyperglkykemi igen. Provet är ju om en vecka, och jag SKA spika det. Så det så, finns liksom inget annat alternativ i min värld ;)

Give me my body back!


Jag verkligen älskade min kropp under graviditeten, och den första tiden efter när jag fortfarande hade lite "hull" och bröst. Jag saknar det så förbannat mycket! Give me my body back, please? *begging on my knees* Jag var i alla fall inte bara skinn och ben, and I miss it. Och förövrigt överväger jag starkt en plastikoperation. Chockade?




Sen att jag ser ut som skit på bilden får ni ta, för bilden togs 5 dagar efter att Celia
fötts så man brydde sig inte så himla mycket om hur man såg ut i håret :P

Inte mycket plingande idag


Faan vad läskigt tyst min mobil är idag... De senaste 6 dagarna har jag varit van en väldigt aktiv telefon med sms i princip dygnet runt (nej, nu överdrev jag lite.. men inte långt ifrån i alla fall). Så går det när min sms-kompanjon har stuckit till USA.


Skrikig & gnällig, men ändock söt

Idag är det inte någon höjdardag här på Forsvägen. Celia vaknade nog på fel sida imorse, för ingenting har varit bra. Hon har skrikit och grinat om jag stått upp, om jag satt mig ner, om jag hållt i hon, om jag satt ner hon på golvet, när hon ätit, när hon inte ätit, när hon lekt, när hon inte lekt... Kort och gott, en jäkla massa grin och skrik. Tur att hon är söt i alla fall!

Jag la i alla fall ner henne vid 12:00 tiden efter att hon ätit lunch (brukar inte barn älska pannkakor? inte Celia i alla fall...) och sen hoppade jag in i duschen och skrubbade mig lite. Känns jäkligt skönt att vara ren och fräsch igen, man får så mycket mer energi då. I alla fall jag, jag vet inte hur det är med er?

Sen kikade jag in på Z-online och ser att jag fått tillbaka mitt Etik-arbete också, och jäklar vilken bra feedback man fick av den läraren! Efter mina svar så inflikade hon sitt eget synsätt, bedömde mitt svar fråga efter fråga och sen i slutet skrev hon en slutmotivering + vilket betyg man fick. Så här lyder den:

"Du har klarat uppgiften fantastiskt bra. Dina svar har varit fullständiga och bra. Jag tycker mig också se att du kan en hel del i ämnet. Jag tycker att du uppfyller kriterierna för betyget MVG. Bra jobbat så här långt, fortsätt så! Med vänlig hälsning Gunilla"

Once again har jag ett leende på mina läppar!


Har jag sagt...

.
..att Celia går nu? Det gör hon i alla fall, för fulla muggar! Det är väldigt sällan hon kryper, mest när hon är ledsen eller arg för nåt, annars kutar hon på som bara den. Tiden går alldeles för fort!


I miss you guys...


Tänk om man ändå hade bott kvar i stan? Om man inte flyttat tillbaka till Bispgården för att man vart gravid? Kanske hade jag klarat mig igenom de sista två terminerna även fast Celia var alldeles nyfödd? Då hade jag fortfarande haft nära till vännerna och haft ett något sånär socialt liv... vilken dröm!



       
Jag saknar mina fina flickor!


Utmanad!

Kikade in på Maries och Miccas blogg och ser att jag blivit utmanad, så here we go!

Fem saker...

Fem saker i min frys:
Älgfärs, matlådor, wokgrönsaker, bacon, korv

Fem saker i min garderob:
Jeans, tunikor, linnen, underkläder, plattång

Fem saker i min väska:
Plånbok, tamponger, lypsyl, gamla kvitton, hårnålar

Fem saker i min (Anders) bil:
Bilbarnstol, skivor, lukta-gott-gran, grus, parkeringsbiljetter

Fem personer som jag utmanar:
Ingen.. de som vill får kopiera den!

Tema 5, Smärta -klart!

Ännu ett arbete skickat, härligt härligt! Listan krymper sakta men säkert, och jag kommer slippa att sitta med panikkänslor över 10-15 arbeten som måste vara klar inom en vecka i slutet av terminen. Jag är rätt stolt över mig själv!

Nu ska jag ta på mig jackan och gå ner på dagis och hämta hem Celia igen. Undrar om hon haft kul idag?


Keep up the good work!


Idag damp det ner ett väldigt välkommet brev i mitt brevinkast -ett av mina sjukvårdsarbeten! Och gissa vad? Det stod "mvg" på det! Yeehaa, keep up the good work Linda! Tänk att tre små bokstäver kan lysa upp en dag så totalt?

I övrigt gör jag inte så mycket. Celia är på dagis 10-15 idag, så jag sitter och ska plugga igen -ovanligt va? Har precis gått igenom kapitlet om Smärta och ska göra det arbetet nu. Bör hinna klart med det innan jag ska hämta Celia, eftersom det inte är nåt jättestort arbete.

Johan kommer över sen idag/ikväll nå tag också så vi ska se Kung Fu Panda :) haha. Hoppas den är bra nu bara! Och middagsproblem har jag som vanligt... några idéer? Jag har funderat på pannkaka, men vet inte om jag ids steka dom. Det blir ju så himla osigt här inne eftersom det inte finns nån köksfläkt *morr*


Fredagens bilder


För er som är nyfikna på hur fredagskvällen såg ut i bilder så kan ni gå in på min bilddagbok och kika!  Vart inte så himla många bilder tagna, men whatever.

Jag hade jävligt kul ;)



Det hade jag inte väntat mig!

Jahapp, nu har jag inte skrivit på hela helgen, så det börjar kanske bli dags för en liten uppdatering?

Fredag var det som sagt bestämt att jag skulle äta middag och umgås med Anders, Erik och Johanna. Vi hade det skitkul, maten var jättegod och Johannas hallon/blåbär paj likaså. Gott dricka, röd tunga och brinnande snapsar -Sambuca (eller hur tusan det nu stavas..;P). Smakade väl inte sådär jätteöverdrivet gott, men det gick ner. Påminde inte allt för mycket om P55 i alla fall (ni som följt min blogg en längre tid vet nog om att jag och P55 inte är nån bra kombination... haha :D).
Såg på film lite senare på kvällen, självklart vart det lite Wii-spelande också. Erik var en riktig liten speldjävul, så det vart även kortspel som var kul. Synd bara att han hade utsett mig till någon typ utav syndabok som fick straffar hela tiden! haha. Men jag tålde nog mer än han trodde :P

Sen började jag få lite småkonstiga sms från norsken, där det stod antalet km kvar hem till mig. Och jag tänkte bara "vafan, nä han driver med mig!!", och så höll det på hela kvällen. Jag trodde inte en sekund på han, men började få lite smått panik senare på kvällen/förnatten och skickade iväg ett sms till Nette :P haha. Jag måste ju ha nån typ utav livräddare i beredskap! haha
Hur som helst, strax innan 03:00 får jag ett sms där det står "I hope your awake, 26 km left". Då ni vart jag nästan rädd! haha. Men jag tänkte vafan, jag måste ju gå hem då ifall att han verkligen kommer... sagt och gjort så spelade jag klart Wii-rundan och sen tog jag mitt pick och pack och började vandra hemöver. Vad hör jag inte när jag börjar närma mig gamla kiosken? Jo, en MOTORCYKEL. Satan i gatan tänkte jag, han kommer verkligen! Och ja.. där var han. Haha, satan vad chockad jag vart!

Snäll som jag är fick han i alla fall sova på bäddsoffan, och vi gick väl och la oss strax efter 03:30 tror jag.. Han var rätt trött efter att ha kört motorcykel i nånstans runt 11-12 timmar i sträck... :P

Lördag sen då, hände väl inget speciellt. Jag fick åka lite motorcykel, och det var kul! Åkte nog i alla fall en 5-6 mil nåt, om inte mer till och med. Var bort till Döda Fallet en sväng och sen upp på hammarn och handlade lite mat. Hem igen och slöade framför tvn.
Lite senare så kom Celia efter hennes lilla sundsvalls-tripp med pappa och farmor. Hon var dock väldigt blyg för Martin, och så något övertrött dessutom, så det vart nästan bums i säng för henne.

Käkade lasagne på kvällen, och så ringer det nån fyllkaja på hemtelefonen. Han pratade på som en tok och det gick fan inte att få tyst på han. 30 minuter pratade vi, först lite allmänt, sen lovade han att jag kunde ringa till han när som helst på dygnet för han kunde hjälpa till med det mesta (nästan gratis :P) och han sa han skulle ringa mig idag igen för att ge mig lite investeringstips så jag blir mångmiljonär och kan gå i pension när jag är 55. Suck, vad jag hatar att prata med fulla gubbar...

Såg på nå filmer på tv, Heartbreakers och Saturday Night Fever, och sen la vi oss.. Klockan var väl runt halv tre då tror jag. Celia vaknar på sprudlande humör vid 07:00 så då var det bara att kliva upp igen. Självklart väckte hon även norsken :P men det är sånt man får ta när man sover hos mig!
Han har i alla fall åkt nu, han åkte nån gång runt kvart i nio tror jag, så han har väl minst 10 timmars körning kvar innan han är hemma hos sin syster igen. Och sen ungefär lika lång körning imorrn igen, något kortare kanske. Om han nu inte tänker köra hela vägen idag, men det lät jobbigt :P

Förövrigt har jag precis skrivit klart mitt Astma-arbete och skickat in, och nu tänkte jag läsa igenom kapitlet om akuta bukar en gång till. Har ju snart prov på det +hypo/hyperglykemi. Parprov.. Hoppas man hamnar med nån som har pluggat, annars blir jag less...

Nähäpp. Celia vaknade visst. Inget mer pluggande då.

Tampongbytarn anländer!!


Jahapp... är det mitt fel att jag har mens eller? :P haha.
Var glad att jag byter tampong i alla fall!! haha

Jag ber för övrigt om ursäkt för detta totalt, väldigt mycket oseriösa inlägg.



Full -redan?

Jaa ni. Det är hemskt hur flummig man kan se ut ibland.. och här har jag itne ens smakat på första cidern än ;P Men det ska bli en trevlig kväll det här! Hoppas eran fredagkväll blir lika bra!



Another day is rising

Blev väckt av ett sms imorse, vid 09:17 för att vara exakt, och inte gjorde det nån inte! Ibland kan en sån simpel sak lysa upp hela dagen, och det är dom ögonblicken man ska leva för, har jag fått lärt mig på senare tid.

Sedan jag vaknade har jag mest bara tagit det lugnt i alla fall. Klev upp och gick raka vägen in i duschen -skönt! Sen har jag ätit gröt, suttit lite vid msn och småpratat med Erik och Johanna... och nu är det bestämt också, ikväll blire lite "partajande" med Anders, Erik och Johanna. Först middag och sen blir det Wii-spelande och jaa.. Det ska bli kul! :) Jag och Johanna ska låna bilen av Anders sen idag och åka upp på systemet. Vad vuxen man känner sig ;) haha

Men nu ska jag skriva klart mitt etik-arbete, för jag har fått lite hjälp med den där uppgiften jag inte fick till igår, och sen ska jag skriva astma arbetet. Solong!

Två dagars socialt liv


 

Haha, dom är två tokarna är bara för underbara! =)
Saknar er redan!



Tack snälla rara ni


Har precis suttit och kollat igenom era kommentarer -och gud vad glad jag blir när jag ser att jag tillhör era favoritbloggar! :) Tack för den äran! Jag ska ta mig i kragen och lista upp mina favoritbloggar  lite senare ikväll jag med, eller imorrn, men nu ska jag återgå till mitt skolarbete.

Jag efterlyser DIG...

...som har hängt detta paket med kläder + böcker till Celia på min ytterdörr!

Bäst jag drar hela historien från början kanske? I tisdags när jag hade packat mig iordning och skulle gå så hänger det en påse på min ytterdörr. Jag vart ju lite sådär lagomt brydd, så jag tog med mig påsen in och kollade vad det var. Ett paket! Till mig? Förvånad öppnar jag paketet och hittar ett set med Puma-kläder till Celia, och sen ramlar det fram 2 små böcker också. Blir ju givetvis jätteglad, och tänker att det skulle vara kul att veta vem som tänkt på henne sådär en tisdagseftermiddag, så jag börjar febrilt leta efter ett kort av något slag -men hittar inget! Det var ju lite konstigt, tänkte jag, och började gå ner mot Anders samtidigt som jag funderar på vem som kan tänkas ha gett henne detta paket. Mamma? Nej, hon skulle inte ha hängt det på dörren. Katarina? Knappast, eftersom Celia var hos henne. Pappa? Nej, han ringer alltid innan han kommer...

Så jag är helt rådvill! Har efterlyst den här personen i hela min bekantskapskrets nu tror jag, men ingen erkänner sig skyldig.

Såå.. någon här som vet vem den skyldiga är?


Vad flitiga ni har varit!

Nu är jag hemkommen från den stora staden igen, var ett par trevliga dagar med två söta töser! :)

Jag har tyvärr inte tid att skriva någon längre uppdatering just nu, men det kommer nog senare. För tillfället har jag ett diskberg som behöver tas om hand, ett golv som behöver dammsugas och ett etik-arbete som behöver bli färdigskrivet. Kände bara att jag var tvungen att skriva några rader här först, eftersom ni varit så flitiga med kommentarerna! Det kommer nog svar senare ikväll, ska ni se! :)

Here we go

Snart ska jag pallra mig iväg och ta ut pengar till bussen och sen vidare ner mot Anders för att hämta presentkortet på Barnens Hus, plus att låna en väska av honom så jag slipper släpa runt på påsar :P

Har fått en liten vägbeskrivning av mina lärare nu också, så jag hittar rätt imorrn när jag ska in på Campus och snurra runt. Tror faktiskt jag kommer hitta rätt, om inte annat så har jag fått deras telefonnummer så dom kan komma och rädda mig!

Jag är nästan helt färdig med etik arbetet nu också, har ett sånt där vanligt "läkardilemma" (ni vet, det kommer in massa patienter med olika symptom och sjukdomar, vem prioriterar jag först och varför? osv), och så 4 väldigt lätta frågor som man inte behöver "tänka" så mycket runtom. Känns jävligt skönt!  Men det får bli en lite senare fråga, typ på torsdag tar jag tag i det, deadline är på söndag så jag hinner gott och väl!

Nu ska jag kolla igenom så jag verkligen fått med mig allt jag ska ha med, och sen ska jag sticka. Får se om det kanske kommer nån uppdatering från stan, men det är inte allt för säkert. Ha det så bra alla! :)

Lars Winnerbäck, Alla vägar har sitt pris

Igår så spelade Johan den här låten med Winnerbäck, och det är nog den bästa text jag hört på länge! Väldigt rolig, lyssna får ni se! :)

"Välkommen hit till djäääävulen, alla vägar har sitt pris,
så välkommen till världens coolaste paradis!"





Släta ben

Jag fick ett tokryck nu här och sprang över på Ica och köpte mig en rakhyvel + gel, och guuuud så skönt det var att raka benen! Det var en smärre djungel, kan jag säga, eftersom att jag och Anders "delat" hans hyvel förut (fast med varsina blad, förstås ;P man är ju inte dum!).. och jaa, den tog ju inte jag med i flytten. Jävligt skönt var det  i alla fall, och nu är mina ben släta, mjuka och fiiiina!

Och sen tippar jag på att även om jag haft min älskade hyvel så hade jag säkert inte orkat brytt mig om att raka benen i alla fall, eftersom ändå ingen ska se dom :P haha. Men det var verkligen på tiden i alla fall, jag kan ju inte skrämma ihjäl Martina & Emilie idag! haha

....och nu tycker nog alla mina läsare att jag är helskum, men det kan jag ta! :)

Trevlig kväll i höstmörkret

Då är jag hemkommen från Johan då. Vi hade en väldigt mysig och trevlig kväll tillsammans. Han är dessutom en jävel på att laga mat har jag upptäckt, sällan har jag ätit så god köttfärs! *tummen upp*
Och eftersom han inte har nån lampa i sitt vardagsrum (som mig då :P) så hade vi en massa ljus tända och lyssnade på Winnerbäck med flera. Riktigt höstmys med andra ord. Lite gitarrklinkande från självaste Johan fick jag lyssna till också, och det var inte helt fel det heller.

Imorrn bär det av till stan, ska bli kul att få träffa Martina och Emilie! Sen föreläsning på onsdag morgon, ska handla om Neuropsykologiska sjukdomar (om jag inte missminner mig helt nu...), så det blir nog intressant. Dock håller föreläsning på i 6 timmar, så det känns lite drygt när man tänker på det.. Men det lär nog gå bra. Är det bara en bra person som pratar och kan hålla en intresserad så!

I övrigt var jag närapå att skrika av lycka alldeles nyss! Gick in på internetbanken för att föra över ännu lite mer pengar från mitt sparkonto, efersom jag endast hade 250:- kvar (fick sämsta lönen hitills den här månaden :/), men vad ser jag itne då? Jo, CSN har lyckats fixa alla papper, så imorrn får jag in mitt studiebidrag på lite drygt 3400:-. Härligt! Jag hatar att ta pengar från mitt sparkonto!

Nu ska jag fördriva lite mer tid på msn, och sen kolla över vad det är jag behöver packa tills imorrn. Godnatt!

Middagsproblemet är löst!

Nu ska jag ta och slänga på mig jacka och skor om ett par minut och vandra bortöver mot Johans lägenhet. Vi slipper äta ensam idag båda två -vilken tur man kan ha! :) Blir skönt att komma ifrån lägenheten en stund också och slippa se skolböckerna som ligger överallt.

På tal om skolböcker så har jag precis skickat iväg mitt arbete om skallskador *cheers* så nu har jag klarat av båda deadline som är på onsdag. Har en deadline på söndag, i etiken, men det ska jag nog klara utan problem! Etik är ju lite mer utav "mitt" ämne om man säger så, tycker det är mycket lättare med ämnen där man ska tolka mer fritt än ämnen där allt i princip handlar om fakta. Jag vill ju reflektera och argumentera mest hela tiden.

Nähäpp. Skor och jacka va're visst, för jag ska in på Ica en sväng först också och köpa halstabletter. Talk to you later!


Det första som dyker upp!

Snodde den här listan från Josip, bara som ett kort tidsfördriv innan pluggandet fortsätter.

3 vänner
Norsken
Nette
Martina

3 kommande datum som betyder något
27/9 -haha, vet inte varför, men det är Maries bf-dag.. och jag är så nyfiken, så det var första jag kom att tänka på!
19/12 -jag tar min uske-examen!
12/11 -dagen då det skulle varit 6,5 år för mig och Anders

3 låtar som påminner dig om någon/något
Epica - Feint
Jonas Fjeld - Engler i sneen
Good Charlotte - Hey Dad

3 personer du pratat med idag
Anders
Johan
En lärare

3 bloggar du kollar dagligen
Camilla
Veronica
Micca

...men jag kollar in på närmare 20 bloggar varje dag.

3 favoritplagg
Jeans
Tunikor/långa t-shirts
Varma tröjor

3 saker du inte kan leva utan
Celia
Vännerna
Datorn


3 personer som betyder mycket för dig
Anders
Celia
Norsken

3 ord som beskriver dig just nu:
Pigg
Halsont
Hoppfull

Middagstips efterlyses!


Någon som har ett bra middagstips till mig? Det ska vara gott, billigt och framförallt lättlagat!

Slänger in en bild på gårdagens middag också, vilket faktiskt inte var så himla tokigt: Hotdogs, potatismos, paprika och broccoli. Enkelt och gott! - Men inte två dagar i rad.. Så tipsa på tack!



Ett rött Dumbo-plåster

Himla charmigt det här känns -ett rött plåster med Dumbo på. Jag antar att jag kan gå på dagis och tävla om vem som är barnsligast -jag eller barnen. Och ja, jag måste fortfarande ha plåster på fingret (och nu är det 8 dagar sen jag skar mig..), men det har nästan, nästan läkt ihop nu. Rent och fint är det i alla fall, men om jag inte har plåster så "fastnar" hudflikarna i kläder, hår etc och rivs upp så det är ingen riktig höjdare. Men snart så slipper jag plåster-helvetet i alla fall! Cheers to me!

Har diskat och städat undan lite här nu, så nu kan jag koncentrera mig på pluggandet ett tag, jag är ju en sån där som inte kan koncentrera mig på annat om jag vet att jag har ett diskberg ståendes eller ett golv bombarderat av dammråttor.. så det är lika bra att ta tag i det på en gång, istället för att hamna vid skolböckerna och inte kunna göra ett skit i alla fall.

Skickade in mitt brännskade-arbete igår i alla fall, och det kändes som att det vart bra i alla fall. Tack underbara mamma för att du läste igenom och gav mig lite feedback! Jag hittade lite fler "småfel" som jag rättade till och diskuterade i slutordet, så det var guld värt att du påpekade det där om att öppna dörren, och kylan och jackan! Tack och bock! :)

En underbar upplevelse

Idag fick jag för det första sovmorgon, vilket var superskönt! Nog för att jag vaknade vid halv åtta, efter ca fyra timmars sömn, och var superpigg. Tvingade mig dock att ligga kvar ända till strax efter tio så jag låg väl och småslumrade lite. Känner mig i alla fall pigg och någorlunda kry idag, förutom en väldigt irriterande hals som värker och har sig.

Jag provade i alla fall på nåt nytt idag -att äta varm gröt! Och det kan jag säga er var en ren njutning! I vanliga fall har jag ju fullt upp med att hjälpa Celia med frukosten, så min gröt brukar hinna kallna och vara sådär lagomt god.. men idag, idag fick jag äta den varm. Det var en underbar upplevelse!

Såg nu att Johan hade ringt till mig när jag stod i duschen, får hoppas han ringer upp igen eftersom jag är utan pengar på mobilen.

Annars blir det väl mest till att plugga idag skulle jag tro, träffa Johan en sväng står högt på listan också -om han ringer igen dvs. så jag vet vars han håller hus! Skulle ha lånat skurmoppen av Anders också, och bilen så jag kan frakta iväg alla kartonger som står i mitt sovrum.. men det får bli en senare fråga.

På fredag blir det nog till att äta middag med Anders, Erik, Johanna och Hannes i alla fall (och Celia är ju också med, såklart). Ska bli kul!

Ännu en dag lider mot sitt slut

Då var klockan tio i tolv då, och jag har tvätt hängandes runt precis hela lägenheten eftersom det där torkrummet verkligen var totalt värdelöst. Just nu är mina sänggavlar så vackert pyntade med strumpor som hänger på tork, och Celias bokhylla är väldigt vacker med mina underkläder och hennes strumpor hängandes.. Jag lovar. Inredningsarkitekt nästa?

Har i alla fall fått klart ett arbete nu, det om brännskador. Känns väldigt skönt! Plus att jag läste ju klart allt i etiken, så det är bara att köra igång med dom frågorna senare i veckan, eftersom andra sjukvårdsarbetet har deadling på onsdag så går det före.

Det var väl allt för mig tror jag.

Värdelös tvättstuga

Här kommer jag glad i hågen konkandes på två överfulla IKEA-påsar (dom där stora, blåa ni vet...) och kliver in i tvättstugan. Min första tanke är "vafan?! vart är tvättmaskinerna?" eftersom den enda jag kunde se var en minimal tvättmaskin som såg ut som att den var importerad direkt från 30-talet. Ställer ner påsarna och tar en sväng genom hela källarvåningen och kollar in i alla dörrar, men nej, det var visst den enda maskinen.

Fortsätter min spaningsrunda, men hittar ingenting av det jag letar efter -dvs. torktumlare eller torkskåp. Enda torkningsalternativet som finns att tillgå är ett sånt där värdelöst torkrum där tvätten tar 5 timmar på sig att torka... Besviken slänger jag in första maskinen med tvätt, och när jag kommer ner i tvättstugan för att hänga tvätten så SJÄLVKLART har inte maskinen centrifugerat tvätten. Tur i alla fall att det fanns en centrifug ståendes där...

Så min eftermiddag har i princip sett ut så här:

* Tvättstugan: centrifugering, starta ny maskin, hänga tvätt
* Lägenheten: 40 minuters pluggande
* Tvättstugan: centrifugering, starta ny maskin, hänga tvätt

osv osv.

Vilken underbart härlig eftermiddag jag har haft, tycker ni inte? Nu ska jag i alla fall ner och hämta upp min blöta tvätt.. Jippie!

Här händer det inte mycket


Hur mycket jag än försöker så kommer jag verkligen inte igång med pluggandet idag. Jag har tagit fram all information jag behöver, jag har läst allt flera gånger, jag har gått igenom uppgiften flera gånger.. Men det står totalt still. Jag vet vad jag vill skriva, men jag kommer liks förbannat inte till skott. Vad är det med mig? Jag brukar ju inte ha så svårt för att skriva, men nu har jag banne mig skrivkramp!  Jag kommer att bli galen innan det här är över...

All alone

Nu är det väldigt tyst här i min lilla lägenhet, förutom Bandit's musik som skvalar ur datorns högtalare. Celia är hemma hos Anders nu, och jag ska sätta fart med pluggandet. Har precis läst igenom de sista 30 sidorna i etiken, så det är väl bara att köra igång då antar jag. Fast jag tror jag ska låta etiken sjunka in lite, också skriva på Sjukvårdsarbetet så länge.

Klockan 14 börjar som sagt min tvättid också.. jag gruvar mig.


Övergående feber

Igår kväll var jag verkligen dålig. Huvudet sprängde fortfarande och hela kroppen var alldeles slö och öm. Jag hade kalla rysningar hela tiden, som gjorde att kroppen värkte ännu mer, och till råga på allt så började jag känna en feber komma krypandes. Usch, var som en kamin var jag, samtidigt som jag hade dom där iskalla rysningarna genom ryggen och armarna. Gick i alla fall och la mig, och låg och vred och vände på mig i ca 1 timme innan jag lyckades somna.

Idag har jag i alla fall ingen feber, men halsont och värk i kroppen har jag fortfarande. Hoppas det går över.

Vid 11-snåret kommer Anders och hämtar Celia i alla fall, så då kommer jag att ha hela dagen på mig att plugga idag. Känns skönt! Har diskat undan all disk redan, så jag slipper tänka på den sen.. Jag har ju den dåliga ovanan att inte kunna koncentrera mig på studierna om jag vet att det står disk som behöver disk, om golvet behöver dammsugas... you name it. Så bättre att ha det bortgjort på en gång.

Har även tvättid idag mellan 14-20, ska bli skönt att bli av med all tvätt!! Och få lite rena kläder, det ska bli underbart. Just nu är min garderob så urgallrad så bara såna där "endast hemma kläder" är rena, och det känns inte så himla kul. Man har ju finare kläder, liksom :)

Näpp, nu ska jag ta fram dammsugarn. Då vet jag att Celia blir överlycklig också, för det bästa hon vet är att jaga dammsugarn och försöka överrösta den. Haha, min fisrumpa! :D

Äppelpaj

Det här behöver du:

* 125-150 gram margarin
* ca 3 dl havregryn
* ca 2 dl mjöl
* ca 1 dl socker
* 3 - 4 äpplen

Blanda ihop margarin, havregryn, mjöl och socker. Det ska bli en smuldeg, ej en "fast deg". Jag brukar höfta mig fram tills jag tycker det ser bra ut, eftersom lillebror säger att man ska göra det, och han är min lilla bagare så.. :)
Häll ut mestadelen av smuldegen i pajformen, skiva äpplen och lägg över. Strö över lite kanal och "toppa" sedan det hela med ytterligare lite smuldeg (obs, inte mycket, bara litegrann).

In i ugnen på ca 200*  i någonstans runt 20-30 minuter. Tills äpplen är mjuka och pajen har en bra färg.



Tungt huvud och väldoftande kök


Jag skulle ju som sagt läsa etiken när Celia somnat, så jag begav mig till soffan med boken i högsta hugg. Hann läsa någonstans runt 20 sidor och sen somnade jag. Sov nog runt 1 timme eller så, sen ringde mamma och väckte mig -tack! :) Så nu har jag svängt ihop en äppelpaj, som alldeles alldeles strax ska ut ur ugnen. Ska bli gott! Och ingen marsansås, nyttiga jag vetni ;)

I alla fall så tänker jag ge mig på att läsa lite mer etik nu när jag har pajen, för då somnar jag inte i alla fall. Sen blir det nog sängen tidigt för mig idag, är alldeles slut i hela kroppen, speciellt i huvudet som känns som att det är så tungt att det ska ramla av snart.

Hjärnsprängning pågår

Jäklar vad det dunkar i mitt huvud nu, och hela kroppen värker. Så fort jag kommer åt något med handen eller armen så värker det. Så fort Celia skriker till eller slamrar med kastrullocken så känns det som att det pågår någon form utav bergsprängning inuti huvudet. Jag blir galen snart. Jag hatar att vara förkyld!

Celia är inte heller nå piggelin idag, vi har nästintill tävlat om vem som är mest sjuk tror jag. Fast jag tror Celia vinner, för hon har haft feber också. Min lilla tjej! Nu börjar hon i alla fall bli väldigt trött igen, pekar mot sängen och gråter emellanåt, men jag vill inte lägga ner henne för natten tidigare än 18:00, så en stund till får hon (och jag) hålla ut.

Jag har planer på att, trots min huvudvärk, lägga mig i soffan och läsa de sista 50 sidorna i etiken så att jag kan göra den uppgiften ikväll. Skulle vara skönt att ha den ur världen. Frågan är bara om jag orkar läsa så mycket på en gång. Kan i och för sig läsa hälften först, sen ta en dusch och läsa klart det sista efteråt.

Funderar även på att baka en äppelpaj -det är väl ändå inte så himla onyttigt? Hade inte tänkt göra nån marsansås till, eftersom jag kommit fram till att det är mycket godare utan. Och så himla mycket socker är det ju inte i smuldeg ändå.. och å andra sidan så är det ändå inte "det" sockret jag har sug efter, så  jag förstör ingenting i socker-väg genom att baka en äppelpaj.

Äppelpaj it is.

En veckas intag

Jag sa ju i förra veckan att jag skulle dokumentera allt jag äter under en vecka, a'la "Du är vad du äter". Sagt och gjort, här kommer en veckas intag för mig:

Smörgåsrån x 14
Polarmacka x 10,5st
Minibaguette x 1st
Ostskiva x 1
Skinka x 19
Gröt x 6,5 portion
Hallonsylt

Saft x 3 glas
Juice x 6 glas
Mjölk x 10 glas
Oboy x 10

Potatis x 9
Pasta x 2 portioner
Kycklinggryta  x 1 portion
Falukorv ½ ring
Biff x 3,5st
Fiskbullar ½burk
Potatismos x 1 portion
Kotletter x 2st
Lök & äppelröra ca 2,5 dl
Potatisbullar x 3st

Paprika x 1
Rivna morötter

Kex x 16
Godispåse x 1st
Festis 60cl x 1
Chipspåse x 1
Exotiska frukter 1,5l


Och om man tänker på att jag i vanliga fall proppar i godis för ca 100/vecka så tycker jag att jag gjort det jävligt bra den här veckan faktiskt, om än att jag inte ätit nog mycket nyttigheter...

Inga svarta ringar!


Jag la precis märke till mitt första framsteg i viktuppgången -jag har inte längre svarta ringar under ögonen! (vilket jag haft i flera års tid, och det har sett för jävligt ut). Det händer alltså något då, kroppen mår lite bättre!

Och framför allt, mitt psyke fick sig en rejäl boost nu! Keep on going, Linda!

En liten varning bara


Nu när jag vaknade till efter att ha sovit på soffan i två timmar så ser jag att jag fått ett meddelande på MSN av min mamma. Det stod "ladda ner den här tack" och sen var det en länk efteråt. Jag tyckte detta var lite konstigt, med tanke på att hon är nere i Tierp hos sina svärföräldrar nu, så jag ringde och frågade om det var hon som hade skickat den -vilket hon inte hade eftersom dom inte har nån dator där nere. Med andra ord misstänker jag att det kan vara nåt virus eller annat skit, så tänkte bara varna er lite. Länken heter www. olypc .info.. jag vågar då i alla fall inte kolla vad det är.

Alldeles mör i kroppen

Jag har varken tid, lust eller ork till att vara förkyld, men liks förbannat så blir jag det. Huvudet håller på att sprängas vid det här laget, halsen irriterar mig som sjutton och hela kroppen känns alldeles tung och slö. Knappt så man orkar lyfta handen ens. Neej, jag har verkligen ingen lust med det här!






Halsont, men ack så utvilad

Igår vart det inte mycket bloggande, men det var fullt upp hela dagen. För det första så fick jag ju knappt sova nåt igår natt eftersom Celia inte var så himla pigg på att sova, och sen var jag ju och lämnade av henne på dagis vid 07:30. Var återigen hemma vid halv nio tiden, och då kokade jag min havregrynsgröt innan jag la mig på soffan och svimmade i två timmar. När jag vaknat igen ringer jag Anders och undrar om dom ringt nåt från dagis, men det hade dom inte (han skulle hämta Celia igår...). Det går typ 2 minuter och så ringer Anders upp igen och säger att dom ringt från dagis, och att Celia har 39*c feber. Stackars lilltjejen! Så han knatade i alla fall iväg på dagis och hämtade henne, och jag plockade ihop lite grejer, Celias alvedon bl.a., och tog vrålåket ner till honom. Usch, min tjej var het som en kamin.. :(

I alla fall så började jag ju att jobba 12:30, så det var bara att knata över dit för första gången på evigheter kändes det som (nåja.. 1,5 vecka i alla fall). Slutade 20:00 efter vad som kändes vara världens längsta arbetsdag, och då var det verkligen skönt att få komma hem igen.

Jag tog en dusch, parkerade mig framför datorn för att plugga (men vart fast på msn där jag pratade med norsken och Anders). Lyckades avsluta båda konversationerna och tänkte börja plugga, men jag kom fan inte igång. Jag vet precis vad jag vill skriva, men jag får inte till nån början, och det är det som är så jäkla irriterande. Jag vet ju att om jag bara får till en bra början så kan jag skriva resten utan minsta lilla problem, men utan början.. ingenting. 

Kokade gröt once again (jag börjar bli beroende av gröt tror jag!) och satte mig framför TVn. Var dock inget bra på dumburken så jag gick och la mig istället vid 23:30 -skönt! Så tidigt har jag inte lagt mig på över en veckas tid nu... Celia har sovit lite halvkrasst inatt också, men inte så att jag har behövt upp med hon en enda gång (till skillnad från igår natt..). Så jaa, jag känner mig faktiskt någorlunda utvilad nu, och det var längesen jag gjorde det sist! Har dock väldigt ont i halsen och  känner att en huvudvärk kommer smygandes sakta men säkert...

Sympati, någon? :)

Vilken natt!

Jag som var så himla trött igår och hade tänkt lägga mig tidigt.. Kan upplysa er om att jag har fått knappt 2 timmars sömn inatt, och den sömnen har varit väldigt "hattig". Jag är allt annat än utvilad om man säger så.

Jag kom precis hem från dagis i alla fall, så nu är Celia där och härjar runt. Själv sitter jag och äter en portion gröt och sen tänker jag svimma på soffan fram till 11:00 hade jag tänkt. Hade ju tänkt plugga nu när Celia är på dagis, men det orkar jag verkligen inte. Ögonen håller ju på at fara igen redan nu, tyvärr, för jag behöver verkligen plugga!

Sen blir det till att jobba idag också, 12:30 - 20:00. Får se hur pigg och alert man känner sig sen efter jobbet, men jag gissar på att jag kommer vara trött som satan och osocial som en gnu.

Sömnlös i Bispgården

Jag som trodde att jag skulle få mycket sömn inatt, men det verkar lönlöst att ens gå och lägga sig. Celia har mest bara vridit och vänt på sig ända sen jag la ner henne förut ikväll, och vaknat och gråtit och skrikit med jämna mellanrum de senaste timmarna. Ingenting hjälper, hon blir lugn för stunden när jag håller henne och är lugn när jag lägger ner henne.. I alla fall några minuter, sen är det samma visa igen.
Tog henne till min säng och tänkte att hon kanske kunde somna om vi låg där båda två (första gången jag gör så sen hon var pyttliten och fortfarande ammade), men det resulterade i att hon istället ville ligga och busa. Fick henne nästan att somna, men då dundrade det förbi en lastbil *suck*. La ner henne i spjälsängen igen och gjorde en flaska, och sen dess har hon gråtit till och gnällt nångång.. men nu har hon varit tyst i hela 1,5 minut så hoppas på att hon somnat.

Jag behöver soooooova. Synd bara att väckarn ringer vid 06:00 imorgon bitti. Hur ska jag palla?

Jag har syndat

Jag måste ju erkänna.. jag köpte en godispåse igår. Faan också, säger jag nu så här i efterhand. Nog för att godiset smakade riktigt jävla illa (ja det är sant.. tyckte inte alls att det var gott, trots att det är en av mina favorit-påsar i vanliga fall) och att det antagligen "räddade mitt liv" idag på vägen till och från Bräcke, eftersom jag var så jävla trött när jag satt och körde. Var faktiskt på väg att somna framför ratten 2 gånger... usch, vad jävla läskigt det var, men snacka om att man vart tvärpigg efteråt! Stannade dock på en parkering och slöt mina blå en stund, och sen gick det bra att köra resten av vägen hem.

Så jaa. Summa summarum är att jag ångrar mig jävligt mycket att jag köpte det där godiset, eftersom att jag nu känner sug efter mer mer mer (även fast det smakade skit.. jag är konstig)... Men det är lätt att vara efterklok.

En stund senare

Då har jag återigen landat här. Jag lyckades somna till i soffan (sittandes!!) så Celia fick sova ända fram till 17:00. Inte riktigt meningen, men men, så kan det gå. Hon var i alla fall superhungrig när hon vaknade, så hon fick käka på en gång och sen var det bus som gällde -som vanligt. Hon är ju helt tokig emellanåt, mitt bustroll.

Jag slog också två flugor i en smäll och slängde Celia i badet (eller badbaljan för att vara korrekt.. jävla vidriga badkar!) och så tog jag och städade toaletten under tiden hon badade, så nu är det så rent det kan bli där. Nog för att det egentligen inte ser rent ut, med tanke på toalettstolen och badkaret.. men nu vet jag ju i alla fall att det är rent. Märkte förövrigt att handfatet sitter aningen löst också, för det ruskades när jag tvättade av det. Ännu en sak att påpeka för bovärden då... eller för felanmälans-nissen. Det blir nog skojigt det.

Annars vet jag inte, har det hänt nåt speciellt ikväll? Nej jag tror faktiskt inte det. Eller jo, en väldigt speciell sak har hänt, och jag kan inte mer än önska min vän välkommen hem igen! Härligt att du är tillbaka!

Man kan inte alltid vara på topp

Som bekant så var inte mitt lilla bustroll så himla piggelin igår, så här får ni se att hon faktiskt inte alltid är en sån gladskit som de flesta verkar tro ;) Hon kan faktiskt vara sur, arg och allmänt irriterad hon också -speciellt när inte mamma vill äta upp hennes "klicka"!



Vibrerande golv



Man kan ju bli irriterad för mindre.


Kurrande mage

Det slog mig nu att jag inte ätit nån lunch idag! *fy skäms på mig* Men det vart så tokigt nu idag, föreläsningen slutade strax efter 11 och då stack jag direkt tillbaka till Bispgården utan att äta nån lunch (dum som jag var...). Hade ju lunchsällskap och allt, men ändå åkte jag. Suck. Det är till att vara efterklok minsann!

I alla fall så kurrar min mage som tusan nu, så jag håller på att koka pärer och så ska jag äta upp det som vart kvar av korven igår. Celia ligger i sängen och sover, hon hade bara sovit 1 timme på dagis idag så hon var supertrött nu.. Tänkte hon ska få sova till 16:30 om hon inte vaknar tidigare.

Är jag f'resten en dålig mamma som äter middag nu medans hon sover, så att hon får äta ensam när hon vaknat? :P Skulle man skriva det på en site a'la Familjeliv skulle man nog få höra lite moralpredikningar har jag en känsla av ;)

Mammas fisrumpa

Måste bara lägga upp den här bilden på världens underbaraste tjej. Anders tog bilden imorse när dom åt frukost. Hennes leende gör livet värt att leva!





Uppe före tuppen - i onödan!

Imorse ringde min klocka så tidigt som 05:15 (hemska tanke...), eftersom jag tänkt ta en dusch innan färden mot Bräcke började. Dock så lyckas jag stänga av min snooze, så 05:43 för att vara exakt så verkligen hoppar jag ur sängen, helt panikslagen. Drar borsten genom håret och hoppas på att det ska se någorlunda vettigt ut -vilket det såklart inte gjorde. Körde en snabb, slarvig hårtvätt och sen ställde jag mig och kokade min havregrynsgröt, stressad som satan men jag tänkte att "jag ska fan inte strunta i frukosten, för då är allt kört sen!!". Hivar i mig gröten och blåser håret torrt, i hopp om att jag inte ska komma jätte mycket för sent till föreläsningen. Jag sket i sminkandet, så jag har nog allvarligt talat sett förjävlig ut idag..

Anyways, på med ytterkläderna och ut till bilen. Ber till gudarna (om det nu finns några) om att bensinen ska räcka ända till Bräcke så jag slipper slösa tid på att tanka. Jorå, soppa fanns det så det var bara att tuta och köra. Är trött som apa och måste stanna två gånger efter vägen för att inte somna -ingen höjdare när man redan är stressad.

Jag kom i alla fall fram i tid (efter att hastighetsmätarn legat på lite för höga siffror....), och hade hela 10 minuter till godo. Cheers! Står där utanför klassrummet och väntar och väntar, ser inga jag känner igen överhuvudtaget. De enda vuxenstuderande jag ser är invandrare som ska ha svenska, och det var ju inte riktigt det jag var ute efter.
Till slut ser jag mitt ljus i mörkret -min mentor och OP-programmets samordnare- så jag kilar över till dom och frågar om det inte var idag som etiken var (klockan var nu nästan halv nio, och jag skulle ha börjat 8:15). Då säger dom att lektionen är framskjuten och börjar 09:00 istället, för lärarn kunde inte komma tidigare. Det var tydligen ändrat för ett tag sen och ska vara så resten av terminen. "Vad gör jag här klockan åtta då?" kläckte jag ur mig, lite så där smått intelligent.. :) Aja. Jag hann ju att skriva lite på mitt sjukvårdsarbete i alla fall, så det var ju bra det! Det finns alltid nåt positivt i allt som sker ;o)

Underbart gott!

Jag vet inte om jag nämnde det tidigare, men dagens middag var den godaste på länge! Tänkte slänga upp en bild på korv-grejset nu, ser kanske inte så himla aptitligt ut, men ack så gott det var. Käkade potatis till det hela, och det var pricken över i:et.

Du behöver:

½ falukorvsring
3 dl gräddfil
1 burk cremé bonjour vitlök & örter (men funkar nog bra med vilken smak som helst)

Potatis


Gör så här:

Koka potatisen.
Skiva korven och lägg den i en form
Blanda ihop gräddfil & creme bonjour och sprid ut över korven
In i ugnen på ca 175-200*c tills det ser bra ut :P
Rör om med jämna mellanrum i såsen

KLART!



Drooling all over

Jag är så himla jätte mycket kär i den här skinnjackan så det inte är sant.. Finns det ingen rikjävel därute som vill köpa den åt mig? *blink blink* I'm in lööööve!


Ingen rubrik tillgänglig, hjärnkontoret är på semester

Nu har jag precis lagt Celia, hon har varit supertrött ända sen vi 16-tiden, men jag har gjort mitt bästa för att hålla henne vaken och på bra humör (vilket visade sig vara i stort sett mission impossible). Men nu ligger hon i alla fall och snusar i sängen, skulle tro att hon tvärslocknade så fort hon la huvudet på kudden.

Maten vart i alla fall SUPERGOD -rekommenderas verkligen att prova. Ska lägga upp en bild sen så får ni se vad smarrigt det ser ut :) Att nåt som är så enkelt att tillaga kan vara så gott? Jag är chockad!

Kan ju passa på att påpeka att jag varit väldigt populär på jobbet idag -hela 3ggr har dom ringt och velat att jag ska komma dit -först om att jobba helgen, sen om att jobba ikväll och sista samtalet om att jobba fredag kväll. Kan ej helgen eftersom jag har Celia, kunde ikväll eftersom jag inte har nån barnvakt, men på fredag ska jag jobba i alla fall, för Anders är så snäll att han tar Celia då och lägger henne. Skönt det, så vet man ju att man får in nån hundralapp iaf ;) haha. Men jag skulle gissa på att telefonen kommer gå varm ett tag framöver, med tanke på hur dom arrangerat det hela.

Damn it smells good!

Som jag befarade så hade inte lilla ICA nån gräslöks bonjour, men jag tänkte "vafan, jag vill äta det ändå" och köpte en burk cremé bonjour med smak av vitlök och örter. Må ju smaka ungefär likadant ;) haha. I alla fall är det ju samma koncept på det hela, så det lär väl funka. Kan i alla fall upplysa om att det luktar väldigt gott i mitt kök nu! Nån som vill smaka?

Spegel, spegel på väggen där

Jag köpte denna, enligt min mening, urläckra spegel när vi var ner på Gekås i Ullared. Det är dock inte alla som tycker den är så himla snygg, men jag fullkomligt älskar den! Vad tycker du, är den verkligen förskräckligt ful?



Reality kicks in

Sådär. Då sover Celia och jag har ätit lunch. Kan ni gissa vad det betyder? -Skolböckerna nästa. Tur att det är så grått och trist ute, för man känner sig inte så motiverad att plugga om det är strålande sol ute.

Ikväll ska jag testa att göra falukorv på ett helt nytt sätt, efter att jag håvat in lite tips från folk på Familjeliv. Fast, det beror ju helt på om lilla Ica här har grejerna jag behöver, och ska jag vara ärlig så tvivlar jag på det.

Jag borde nog ta en runda med vattenkannan också ser jag.. Mina fina gröna växter ser aningen törstiga ut...

I cut my finger open

Ja, ingen har väl missat att jag skar mig i fingret i söndags? (tomatjävel!!) I alla fall så har den där tejpen lossnat nu, och så här fingret ut nu för tiden:



Bilden är dock inte så himla bra, den är som lite suddig, så det ser "rätt bra" ut på bilden. Ser värre ut om man ser fingret på riktigt. Hur som helst så blir det inte att gå utan plåster än på ett tag, för det har fortfarande inte läkt ihop... och det gör ont om jag kommer åt något. Men the good news is -trumvirvel- det blöder inte! :)


En veckas abstinens?



Satt och läste på Aftonbladet och snubblade in på denna artikel om socker och kicken det ger.. Ska jag verkligen vara tvungen att stå ut med den här abstinensen i flera dagar till? This is gonna kill me...



Pigg och alert?

Idag kommer nog inte heller att bli nån höjdardag.. Celia vaknade vid 05:00 imorse och ville inte somna om. Gick upp och gjorde en vällingflaska och efter ett tag somnade hon om och sov ca. 1 timme. Tror dock inte det blir nåt dagis idag -synd med tanke på att det är fotografering idag :( men både Celia och jag är krassliga. Celia har lite feber och hostar och jag har huvudvärk, halsont och andra almänna förkylningssymptom. Inget kul alls.

Snart ska vi i alla fall äta frukost, havregrynsgröt såklart.

Sängdags kanske?

Klockan börjar dra ihop sig mot sängdags nu.. Blir en tidig morgon imorrn, vi ska vara på dagis strax efter åtta, eftersom det är fotografering klockan halv nio. Har plockat fram en klänning, strumpbyxor och t-shirt till Celia så får jag se vad det ser ut att bli för väder imorrn. Kanske inte är nåt bra väder för klänning...

Hur som haver så har mina läsar-siffror stigit ytterligare idag -helt otroligt! Mitt liv verkar vara rätt intressant ändå ;)

Nähäpp. Sängen va're.

Mitt vardagsrum

Här kommer ett par, tre bilder på vardagsrummet. Fick inte till nå bra bilder på Celias rum, vart helknäppt alltihop. Och mitt sovrum.. jaa ni. Kameran typ la ihop 3 bilder huller om buller så det ser inte klokt. Ni får se det nån annan gång.

Kan tillägga att båda dörrarna (en på vardera sidan av bokhyllan) ska bort.


           




Rascal Flatts, My wish

Ett stort tack till Marie som länkade till en låt med den här underbara gruppen! Idag har jag lyssnat på dem hela dagen lång.. Youtube är en mycket bra uppfinning! :)

Den här texten är förövrigt precis vad jag hoppas på för Celias framtid.



Fönstershopping

Ibland önskar man att man hade pengar över att bara handla inredning för... Det är ju så kul! Har hittat lite grejer jag vill ha nu, men det får nog vänta länge länge länge innan det hamnar i min lägenhet. Tyvärr!


                   


Min rygg är död

Det här är första gången på väldigt länge som har jag såhär riktigt ont i ryggen -det som var min vardag för några år sedan, ständig ryggvärk. Men det är väl kanske straffet för att man skruvar ihop sängen och bökar upp madrassen helt själv? Skulle tro det..

Jag har i alla fall tagit några bilder på vardagsrummet och Celias rum nu, så ni ska få se hur det ser ut hos mig. Tog även nåt kort på mitt bombnedslag till sovrum, men det vet jag inte om jag vågar visa. Ser förjävligt ut. Det är ju förtillfället den allmänna soptippen i den här lägenheten -alla kartonger och allt rat har hamnat där.Men det ordnar sig nog det med i slutändan.

Och Martina: Ja det är nå proteindrinkar m.m. som jag kommer att ska dricka 3ggr/dag (vid frukost, lunch, middag). Får hoppas på att det funkar!

Det är ju rent ut sagt skrämmande!

Nu vill jag på en gång varna "känsliga läsare" för att bilderna jag kommer att lägga upp i slutet av detta inlägg kan anses "stötande", eller vad man ska säga, så ni som inte vill se aningen starka bilder bör kanske inte scrolla ner så mycket till.

Det finns många av er som läser som inte tycker att jag är så himla mager, visst, ni tycker att jag är smal -men inte mager. Det har jag fått höra åtskilliga gånger, och nästan trott på det. Men sen på kvällen när jag går och lägger mig (jag ligger för det mesta på sidan) så känner jag ju liksom hur hela magen "far ner" och lämnar ett "hål" på sidan av magen som är uppåt. Och om man lägger armen över magen/höften (såsom man gör när man ligger sked, ni vet) så kilas armen i princip fast mellan revbenen och höftbenet och hänger sen och "dinglar fritt" över det där hålet som blir på magen.

Jag har länge tänkt ta kort på detta, jag vet egentligen inte varför, kanske för att bevisa för alla att jag visst är så smal som jag säger. Kanske för att kickstarta igång mig själv? För att visa för andra varför jag så desperat vill upp i vikt? Ja jag vet inte... Men nu har jag i alla fall tagit dessa bilder, som ett av de första stegen i min operation: viktuppgång. Det här är alltså mina "startbilder", och jag kommer med jämna mellanrum ta nya bilder för att se om det verkligen händer något.. vilket jag verkligen hoppas att det gör!

Och kom ihåg nu att jag varnat er.. bilderna kan nog kanske kännas lite "magstarka" för vissa... På de två nedre bilderna så ligger jag på sidan, korten tagna rakt uppifrån.









         
   


Nu kanske folk kan sluta ifrågasätta varför jag vill upp i vikt.. och som man så fint säger;

"jag reserverar mig för negativa kommentarer som pekar mot ätstörningar etc,
eftersom att min låga vikt inte har något med det att göra. Tack på förhand".


Fjärde dagen nu

Lördag, söndag och måndag är avklarade. Inget godis whatsoever. Idag är det fjärde dagen. Jag har ett sockersug som jag vet inte vad och känner mig lite smått självmordsbenägen (okej, det där sista behöver ni inte ta på så stort allvar kanske..). Jag är i alla fall folkilsken som få. Jag vill ha mitt socker!!

Jag har i alla fall börjat att äta havregrynsgröt på morgon nu, och jaa, det är väl inte så vidars gott men jag äter i alla fall en portion. Antar att det är lite nyttigare än min vanliga oboy-mugg size BIG och smörgås. Jag känner mig faktiskt rätt seriös med det här nu, motiverad till tusen. SKÖNT!

Jag har även tagit kontakt med en person som är återförsäljare för Herbalife, så jag får se nu om jag ska börja med det på en gång eller vänta till slutet av månaden. Måste räkna lite på min lön och se hur jag känns ha råd. I alla fall så finns det bl.a. program för att gå upp i vikt, och jag är så desperat så jag prövar vad som helst. Det här programmet innehåller i alla fall olika sorters shaker som man ska dricka 3ggr/dag.. så jaa. Det är värt ett försök tycker jag! Hon skulle skicka hem produktkatalog och lite information till mig så jag ska kika lite närmare på det! :)

Jag tror faan aldrig att jag varit så motiverad som jag är nu.. vad har hänt?

Goddag i regnet

Imorse klev jag och Celia upp vid 7-snåret, pigga och alerta båda två faktiskt. Förkylningen är nästintill borta nu, ingen hosta eller så längre. Härligt!

Vi busade, åt frukost och busade lite mer och sen begav vi oss till dagis. Dagis-dagen idag var ingen riktig höjdare för Celia, för hon vart så himla trött när vi skulle ut och leka, ingenting dög och ingenting var kul, och så ramlade hon pladask på asfalten också (hon tycker inte riktigt om dom där klumpiga stövlarna) och då vart ju allt ännu värre såklart. Slutade med att vi gick in och gjorde en vällingflaska och la ner henne i vagnen, men hon somnade inte. Var nog lite för högljutt med alla barn som sprang runt och lekte.
Vi stannade i alla fall kvar över lunchen, så vi kom hem för ca. 30 minuter sedan och nu sover hon som en stock. Det är jobbigt att vara stor tjej och gå på dagis!! Imorrn är det fotografering också, så då ska vi vara där strax efter åtta på morgonen.. Måste se till att hitta nå fina, praktiska kläder att sätta på henne!

I övrigt så ska jag till att lunch vilken sekund som helst nu, bara potatisen kokat klart. Jag är hungrig som en varg!

Drömde dessutom världens märkligaste dröm inatt... haha. Jag drömde att jag var på jobbet, och så blev jag tvungen att jobba över. Vid 22-tiden så ringde min telefon, och då är det norsken som ringer och säger att han är i Bispgården och undrar vart jag är? haha. Jag vaknade i lite smått panik och kikade ut mot bäddsoffan bara för att se så han verkligen inte låg där :P haha. Det kändes så jäkla verkligt!

När jag blir rik...

...så är det definitivt denna bild jag kommer göra en Canvas-förstoring av.
Tack så mycket, Sandra! You made my day! :)


Det går segt

Jag har fortfarande inte kommit igång med pluggandet. Vet inte riktigt hur jag ska fortsätta arbetet, eftersom att jag insåg tidigare idag att jag skrivit typ en hel uppsats om L-ABCDE och inte om det jag skulle skriva om, men jag tänker ju inte radera allt det jag skrivit för det är ju ändå 1,5 A4sida.. Jag måste bara försöka väva in det i själva uppgiften på nåt sätt, så att det blir sammanhängande. Min hjärna går verkligen på högvarv nu.

Stora leenden och ett nerpinkat golv

Finns det någon underbarare än min dotter? Nu när vi kom hem från hammarn så var hon rätt trött så jag tänkte att hon skulle få ta på sig ny blöja och pyjamas på en gång. Sagt och gjort, jag tar av henne kläderna och blöjan -varpå hon blir jättebusig och kryper omkring och asgarvar. Efter ett par varv av naken-krypning runt lägenheten ställer hon sig upp vid vardagsrumsbordet och pinkar. Jippie! Jag som inte har nån skurmopp här :P Hon var i alla fall hur nöjd som helst efter det, skrattade och var överlycklig ;) Pinka i det fria är inte helt fel! Tur att hennes pink inte luktar så hemskt som typ kattpiss gör, för då hade jag inte stått ut ikväll... Det var ju inte lite heller!

Tänkte förövrigt bjussa på en riktigt charmig bild på bustrollet mitt innan jag ska fortsätta pluggandet..



Snart beger vi oss till stora Hammarn!

Just nu sitter Celia och smaskar på ett smörgåsrån, hon är helt galen i dom, blir nästan förbannad om hon inte får ett efter maten :P haha.

I alla fall så ska vi snart ta oss en promenad ner till Anders (eller ja, tills hans lägenhet för han jobbar ju) och hämta en skarvsladd + låna bilen. Vi ska nämligen rejsa iväg till Hammarn och införskaffa ett par stövlar till Celia, det börjar ju bli dom tiderna nu och på dagis behövs det verkligen. Ringde min kära mor som gick med på att följa med som sällskapsdam, så det var ju snällt av henne! Världens bästa mamma! (näst efter mig då, förstås :P)

Det är hur som haver väldigt härligt väder här idag, soligt och fint. Jag njuuuuter!

Och Eva -haha, tack för kommentaren! Tur man har ett fan där ute ;) hehe

Jonas Fjeld - Engler i sneen

Tänk att norska faktiskt kan låta bra ibland, det trodde jag inte ;P men jag är överbevisad. Och jag är ju något utav en textoholic, och den här texten är verkligen bara så... underbar! Synd bara att jag inte hittar en version på youtube som är på bara norska, för den är mycket finare då..




Engler i sneen har sin egen sang
når natta er som svartest
synger de om soloppgang
jeg sto i skyggene i regn og vind
jeg var en fremmed til du åpnet deg og lot meg inn
jeg sto alene helt til du steg frem
jeg var en hjemløs men du gjorde til et hjem
du ga meg varme da alt var grått
englene i sneen har sin egen sang for folk som oss

så hold meg bli hos meg og vær her
sov hos meg og vær her
som flyktning og elsker og venn
og la meg bli til en del av deg
låne kropp og sjel av deg
til himmelen revner igjen

englene i sneen vender hjem

engler i sneen har sitt eget liv
de synger om vintern men når våren kommer visner de
engler i sneen har sin egen sang
de synger at alt som lever her og nå tar slutt engang
engler i sneen lager sang av vind
de synger for hvem som helst som åpner seg og tar dem inn
engler i sneen synger uten kor
og når våren kommer går de uten svik og uten spor

så hold meg bli hos meg og vær her
sov hos meg og vær her
som flyktning og elsker og venn
og la meg bli til en del av deg
låne kropp og sjel av deg
til himmelen revner igjen

englene i sneen vender hjem
englene i sneen vender hjem
og englene i sneen vender hjem

Läsar-rekord!

Ojojoj, mina läsar siffror har stigit på senaste tiden.. Tänk att så många kan vara intresserad av mig och mitt liv? Jag har iaf 30+ läsare som läser regelbundet, och det känns jättekul! Igår slog jag dessutom "rekord" och hade över 40 läsare.. Inte för att jag vet om det är mycket eller inte, men det känns som så i alla fall, med tanke på att jag från början had 5-6 stycken som följde bloggen bara.

Skulle vara kul att veta vilka det är som följer min blogg, så ni kan ju kladda ner en kommentar för att stilla min nyfikenhet!

RSS 2.0