Valborg på intågande

Imorgon är det sista april, och det känns som att det kommer bli en bra kväll imorgon faktiskt. Jag jobbar till 12.30, och när jag slutat ska jag lägga mig i solariet en stund och sen bär det av till Bispfors där jag ska hämta min käre bror. Han ska nämligen vara lite bärhjälp så jag kan frakta ner spjälsängen till mamma utan att behöva skruva isär den och jävlas. När det är klart borde Celia's tupplur på dagis vara klar så jag kan hämta henne, och då bär det av ner till mamma där vi ska "fira" sista april. Grillad fläskfilé, potatissallad och lite grönt till det + en god cider och sedan kladdkaka till efterrätt... jag kommer rulla från bordet!

Har väl inte så mycket mer att säga. Ska kika in på Swedbank nu och se om jag har nåt studiemedel på väg in på kontot. Man kan ju alltid hoppas, för jag är sugen på Sundsvall i helgen. Och ett par nya skor. Gärna ett par jeans också. Och kanske en ny mascara? Jag är shoppingsugen, och får jag studiebidraget nu så då är det Sundsvall nästa, den saken är säker!
Man kanske borde införskaffa sig en snygg festblåsa om det blir krogen den 23e? Ja det lät som en bra idé!

Nähäpp. Nu ska jag gå och borsta håret och sen dö i soffan en stund innan jag förflyttar mig till sängen. Ska upp tidigt imorgon också... känner mig sådär lagomt motiverad, tur det är ett kort pass!

Ingen rubrik

Först och främst ett svar till Emilie;

Jorå, krogen den 23e skulle nog kunna funka tror jag! Bara jag har barnvakt till Celia så, eller om jag kan byta helg med Anders. Jag ska forska vidare i det! Men på krogen ska jag ;) haha


Och sen ett stort tack till alla som har gratulerat mig på den "stora dagen" :) Det blev som sagt ingen jätte spektakulär idag, inte ens en tårta svängde jag ihop. Jag köpte en sån där fryst daim-tårta på Ica, men den var god den också ;) Mamma, Olof, mormor & hundarna var ner och grattade mig. Jag fick ett presentkort på Jysk, så nu kan jag köpa den lilla trädgårdsmöbeln jag är sugen på =) Funderar på att ta en sväng till Sundsvall i helgen -nån som vill följa med?

Hade också uppföljning med 2 kunder nu på kvällen, och gud vad kul det är när dom fått så bra resultat efter bara 1 vecka! Jag nästan tappade hakan i golvet när jag fick deras mått & vikt, så bra hade det gått!

Nu ska jag snart ha grundkurs igen, som vanligt på tisdagkvällarna. Men först Ugly Betty, so, see you laters!


Ännu ett år avklarat

Jaha ja, idag ryktas det om att det är min födelsedag. 21 år, redan? Det lustiga är ju att jag fortfarande känner mig som 14 år emellanåt.

I alla fall. Jag och Celia har diskat alldeles nyss, snart ska vi ta en runda med snabeldraken för att slutligen ta ett bad i vårt äckliga badkar (som jag förövrigt dränker in i Ajax och skrubbar för glatta livet innan varje bad). Mamma & Olof kommer förbi lite senare, men det är nog det enda som händer idag förutom tvättiden 14-20 då.

Sänder en tanke till Anders, hans mamma, morfäldrar och resten av familjen idag. Livet är inte rättvist.

Jag betalade mina räkningar igår, och döm av min förvåning när jag kunde betala av hela skulden på Jotex & Ellos kontot -och ändå ha pengar över så jag klarar mig resten av månaden!!! Plus att jag kommer få dubbel utbetalning av studiebidraget nu i veckan, för det var massa strul med papper och underskrifter till CSN återigen, så det blir nånstans runt 3-4000:- till som ramlar in på kontot den här månaden. Härligt. Jag är rik! Det verkar som att en krogrunda kan bli verklighet nu i maj ;)

Eftermiddagsprat

Gud vilken meningslös dag det här känns som! Jag jobbade ju som sagt natten, och kom väl hem runt 7:15 imorse ungefär, drog ner alla persienner i hela lägenheten och gick och dog på soffan efter att jag konstaterat att mitt sovrum var alldeles för ljust för att sova i. Somnade som en stock och sov fram till 12:30, och sen dess har jag varit vaken och pysslat och donat lite här hemma. Poppar Smokie just nu, balkongdörren står på vid gavel och jag bara njuuuuter. Har planer på att sätta mig ute på balkongen ett tag nu innan lilla fröken fisrumpa kommer hit.

I veckan blir det jobb, måndag 7:30-14:00 och onsdag 7:00-16:30. På tisdag fyller jag år, och det ska jag fira med en tvättdag. På torsdag är det sista april, och då ska jag och Celia ner till mamma och grilla. Då blir det några cider och ett par glas vin för min del efter att Celia somnat. Jag hoppas på att det är lika härligt och underbart väder då som det varit nu de senaste dagarna!! :)

Förövrigt är jag jäkligt sugen på att ta en natt på stan nå tag framöver här! Det är 3,5 månad sen jag var ut på krogen sist, så jag börjar bli lite småsugen på goda drinkar och att dansa i goda vänners sällskap. Har planer på att dra med mig Martina och Emilie ut när Martina kommit hem från Kalmar... :) Rosa Pantern, here I come!

Nä ni, nu ska jag skynda mig att strippa lite och gå ut på balkongen iförd shorts och linne. Det ska bli skönt!

Och solen den skiner

Det är de  25e april och det är strålande sol. På min balkong är det stekhett, men det är så underbart skönt så det är inget att klaga på!

Idag har jag jobbat 7-12:00, efter det var jag iväg på Ica och hämtade ut mitt paket med senaste Herbalife-ordern. Avnjöt en underbart god shake med tranbärsdryck, citron & jordgubbspulvret, så  nu är jag mätt och belåten. Har suttit ute på balkongen och njutit av vädret också såklart, men jag blev så rastlös där ute. Har ju ingen riktig solstol, och det är så satans obekvämt att sitta på en vanlig köksstol där ute... så nu är jag inne igen.

Igår var jag i Bräcke på föreläsning, eller jag, vi hade en massagekurs igår! Det var hur skönt som helst att få en "riktig" massage, dock inte av en proffesionell massör då, utan av en annan i klassen. Men ändå. Effleurage, petrissage.... det var skönt! Skulle inte tacka nej till att få en massage idag också ;)

Innan jag äkte hem igen så var jag in en sväng på systemet och köpte lite cider, en flaska vin och brännvin special. På sista april tänkte jag banne mig ta en cider till maten trots att jag har Celia, och senare på kvällen när Celia sover så tänker jag dricka 1 glas vin eller 2. Brännvinet vet jag inte varför jag köpte, men det lär ju komma till användning nå tag framöver här ;)

Nähäpp ni. Nu ska jag hitta på nåt att göra innan jag ska sova några timmar. Ska ju jobba natten inne på Brunkullan, undrar just hur läget är där idag... hoppas det har varit lugnt så det förhoppningsvis är lite lugnt inatt också. See ya!

Vamp, Tir'na Noir




Jag vill tillbaka.... NU!

Bara för att det var ett tag sen sist

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?



[ ] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[ ] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[ ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[ ] Du har haft rosa på ditt rum
totalt: 3

[x] Du har färgat håret/tonat
[x] Du har slingat håret
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan
[x] Du älskar att gå till frisören.
[x] Du solar hellre än att bada.
totalt: 5

DU ÄLSKAR:
[ ] Skor.
[ ] Färgen rosa.
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[x] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[ ]Mjukisdjur
totalt: 6

shoppar/shoppat på:
[ ] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[x] JC
[x] BIK BOK
[x] Kapp Ahl
[x] CUBUS
[ ] sisters
[ ] ida, josefine
totalt: 6

DU SÄGER OFTA:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god
[x] Vet inte
[ ] Cute
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
totalt: 3

LÄSER:
[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] Solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
[ ] Okej
totalt: 0

DU GILLAR DESSA FIMER:
[ ] Elizabetown
[x] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[ ] Notting hill
[ ] Where The Heart Is
[ ] Just My luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] The holiday
[ ] Girls United
[x] How To Loose A Guy In 10 Days
[x] The hot chick
[ ] My girl
totalt: 4

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[ ] Lost
[x] Top Model
[x] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[x] The OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[x] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[ ] Heroes
[ ] Idol
totalt: 7

Totalt = 34

o-15 du är kille!
16-29 du är en killtjej !
30-41; tjej
41-49 fjortis varning
50-69 fjotis birch!?
70-94värsta fjortisen ever


Så tokig man kan vara ibland

Som rubrik nu tänkte jag skriva "Morgon godmorgon"... men hallå, det är snart godnatt nu ju ;) haha. Ibland hänger inte huvudet med för fem öre.

I alla fall, idag har jag jobbat och det tyckte jag gick bra. Är väldigt länge sen jag jobbade nu, 3e april närmare bestämt. Sen var jag ju i Norge och sen har jag varit dunderförkyld. Typiskt mig att gå och bli sjuk, men det är ju som vanligt. Men nu är jag ju back on track så att säga, så idag har jag jobbat. Imorgon har jag skola på dagen och jobb på kvällen. Lördag jobbar jag förmiddan och sen natten mot söndag 20-07:00. Ett rätt fullspäckat schema, men jag klagar inte! :)

Nu har jag precis haft uppföljning med 3 kunder, så nu är det plugg som väntar. Jag kom fram till ett svar på en av frågorna i Vårdpedagogik idag på jobbet, det ni! Frågan gäller vad allmänkompetens och yrkesspecifik kompetens är, och vilka allmänna kompetenser jag själv anser mig ha osv. Jag vet exakt vad som menas med den frågan, men idag kom jag på hur jag ska formulera det hela. Applåd till mig! :)

Nej, nu har jag nog inte så mycket mer att rapportera tror jag. Imorgon åker Martin till Japan :( Det är lite konstigt, för trots att han inte är här, trots att han bor så långt bort, så känner jag ändå bara "nej, måste du åka?" typ. Då är det inte 100 mils distans vi pratar om längre, så det känns verkligen som att han försvinner bort i dimmorna och blir okontaktbar i evigheter. Gud vad barnslig jag är. Jag måste vara kär.
Men det bästa är ju att det finns mobiltelefoner med sms-funktion. Det gillar jag. För han ska inte tro att han slipper mig under de dagar han är i Japan, no no. Sån tur ska han inte ha ;) Jag hoppas i alla fall på att få se hans underbara leende i cam ikväll (ja dra på trissor, msn funkar igen!!).

A good day

För ovanlighetens skull så känns det som att jag verkligen fått något gjort idag. Jag har gjort klart tema 2 i alternativ medicin och skickat in. Nu har jag bara redovisningsuppgiften kvar där, men den ska redovisas först i slutet av maj så det är ingen direkt brådska än.
Nu sitter jag med den där helvetes-jävla-vårdpedagogiken som jag verkligen inte förstår meningen med. Har i alla fall skrivit in svaren på frågorna jag besvarade i Norge, så nu har jag bara 4 frågor kvar där. Lite småkniviga frågor dock, men jag lär nog lösa dom också. Är man mvg-barn så är man ;) haha. Nejdå, skämtåsido. Men, det är ju dom individuella uppgifterna det. Det är 5 gruppuppgifter + 3 rollspelsuppgifter också. Där jag alltså ska spela teater med mig själv. Vad tror ni om det?? Usch, och jag som hatar att redovisa inför stora grupper :/ och nu ska jag på nåt sätt agera schizofren så jag kan sätta upp en teater med mig själv. Yeah, right.

Det börjar snart bli dags att pallra sig iväg på jobbet nu också, hoppas inte det är någon speedad dam idag. Jag känner mig inte riktigt upplagd för det just nu...

Dom hemliga planerna tar små, små babysteg framåt i alla fall. En liten ljusglimt såg jag imorse, men man vet ju aldrig hur det hela slutar i alla fall, och det är rätt frustrerande. Det får nog ligga lite på is nu till efter sista april tror jag.

Och jag saknar Martin, det trodde ni inte va? Varje dag utan honom är ärligt talat en plåga.


Ett sundare sätt att gå ner i vikt

Herbalife, ledande företag inom friskvårdsbranschen, erbjuder med hjälp av sina distributörer världen över ett sunt sätt att kontrollera sin vikt. Utan hungerskänslor, och du får äta vanlig mat varje dag! Vill du bli av med några kilon? Eller kanske är du trött & sliten och vill bara ha lite extra energi? Kontakta mig på [email protected] för mer information.


-----------------------------------


Idag provade jag en ny shake, och den var otroligt god! Här kommer receptet:


200 ml apelsinjuice
50 ml vatten
1 sked F1 tropisk frukt
1 sked F1 vaniljsmak
½ banan
isbitar

Mixa ihop, avnjut i lugn & ro och känn hur energin återvänder till kroppen!




Onsdag

Vilken fantasifull rubrik va? Idag står verkligen hjärnkontoret helt still.

Var som sagt hos mamma & Olof och grillade igår, det var GOTT! Flintastek, hemmagjorda klyftpotatisar och en yoghurt-röra med rödlök och äpplen. Mums säger jag bara! Och om 1 vecka blir det grillat igen, på sista april. Då blir vi några fler som grillar, det blir jag, Celia, mamma, Olof, Eva, Kent, Erik, Johanna & Hannes. Vi lär nog få en trevlig kväll & natt :)

Nu har jag planer på att plugga. Jag satt ju och skrev på mitt arbete igår medans mamma och Olof var ute vid grillen, men sen när jag skulle spara så blev det nåt konstigt och skiten sparades inte... *suck* Så det är bara att börja om från början idag, väldigt roligt. Verkligen :P

Det blir jobb ikväll också, 16-20:00 inne på brunis. Undrar just vem man får jobba med? Det var år & dar sen jag jobbade med Eva eller Britt-Marie, så jag hoppas på nån av dom, faktiskt =) (inget illa ment till er andra där inne :P). Sen blir det jobb på blå imorgon, 7-14:00. På fredag har jag skola mellan 9-13:00 och sen jobb 15:30-20:30 på blå. Lördag ska jag jobba 7-12:00 på blå... Kollade precis min timbank och jag har sammanlagt lyckats skrapa ihop 30 timmar nu, så det känns väl rätt okej. Fast, jag skulle behöva det dubbla -MINST- för att få det att gå ihop utan hjälp från soc... men men, jag är ju en bit på väg i alla fall.

Nähäpp. Nu ska jag gå och ta bort handduken från huvudet och försöka få nån ordning på kalufsen.

Årets första flintastek

Gud så gott det ska bli, idag blir det årets första grillning för mig. Är nere hos mamma & Olof just nu, och dom är ute och grillar medans jag sitter här. Lat? Nej, förkyld. Och så ska jag försöka skriva lite på mitt skolarbete också så jag får det klart nån gång. Fick förövrigt mitt förra arbete i Alternativ medicin i brevinkastet idag... MVG. Det lyste upp min dag kan jag säga :)

Har hunnit med det mesta på min att-göra lista idag, så det känns bra. Har lagt en order till Herbalife också, och den skickas idag. Har jag tur och det går fort så kanske jag får det redan på fredag, men jag skulle tippa på att det blir på måndag eller tisdag... men man vet ju aldrig! Ska bli spännande att prova RoseOx och Lipo-bond och se vad som händer med mitt välbefinnande!

Assar gråter just nu, för stackarn fick inte följa med ut och grilla. Det är rätt irriterande att ha en gråtande, ylande hund bredvid sig :P undrar just om jag klarar av att plugga med honom bredvid mig? haha. Ja den som lever får se :)

Dagens att-göra


* Uppföljning med kund x2 f.m.
* Uppföljning med Sandra 11:00
* Dammsuga + skura
* Tvätta 14 - 20?
* Diska
* Lägga ny order hos Herbalife

* Skriva klart Tema 2, Alternativ medicin
* Uppföljning kund  e.m./kväll
* Äta hos mamma & Olof  -in progress right now
* Byta sängkläder
* Skicka ut brev till varma marknaden

och sen tror jag banne mig inte det var nåt mer. Eller?

En bild på Assar!

Jag kom på nu att min käre lillebror hade en bild på sin blogg, så jag snodde den så även ni får se mammas snygga kille! :)


Vad less jag blir på denna hosta!

Nu är jag så gott som fri från förkylningen. Jag är lite täppt i näsan fortfarande, men inte så farligt. Det som är irriterande är den här rethostan som inte vill ge med sig riktigt än. Jag hatar att hosta, jag verkligen hatar det.

Idag har jag varit hundvakt till Assar, mammas snygga 11 veckors valp (eller är det 12 veckor nu?). Jag skulle ha slängt upp en bild på honom om jag varit smart nog att fota honom idag, men det var jag såklart inte. Men, han är i alla fall en riktigt snygg kille! Han har charmat lite folk idag när vi var ute och gick i solskenet :)

Var även på Ica och lämnade ut två Herbalife-startpaket idag, och nu har jag ev. en till kund på G. Hur fantastiskt känns inte det? =) Det går verkligen framåt, och det känns superbra! På tal om Herbalife tog jag även tillfället i akt att dela ut lite flyers idag när jag & Assar var ute och gick, så nu har jag spridit mitt rykte ändå lite mer här på byn :)

Jag råkade somna på soffan tidigare ikväll och sov 3 timmar *oooops* så nu känner jag mig rätt pigg. Har planer på att plugga lite, det börjar verkligen dra ihop sig för mig nu, och jag har mycket kvar att göra. Och det värsta är -jag vet inte hur jag ska få ihop det hela! Vårdpedagogiken är verkligen supertråkig, och det är en jävla massa gruppuppgifter där som jag måste göra ensam, eftersom jag är den enda från Bispgården. Det är väl 10 uppgifter om jag inte minns fel? Och det som alla andra kan dela upp mellan sig på 3-4-5 personer, det ska jag göra själv. Det blir vääääldigt mycket arbete jämfört med vad dom andra behöver göra.... jag vet, jag är gnällig. Men lite less blir jag.

Det blir jobb på torsdag också, då får jag några timmar till och en lön på kanske 1200:- om jag har tur... det känns verkligen upplyftande det här. Jag blir ganska less på det här TimeCare systemet, fast å andra sidan är det väl i och för sig bra att alla vikarier får erbjudande om att jobba, och inte bara en utvald som blir uppringd. Men ändå. Man får ju ångest om man inte har mobilen på sig, och om man svarar inom loppet av 5 sekunder och ändå inte får jobba -då blir man bara jävligt less! :(
Jag har ett barn att försörja, men inte nog med jobb för att kunna göra det, och det känns jävligt tungt kan jag säga er! Många klagar över att dom "bara" fått jobba 90 timmar på en månad -jag skulle döda för att få ihop 50 timmar. Sen finns det vissa som jobbat så mycket och tagit på sig så många pass att dom måste säga ifrån sig några pass för att dom överskridit maxgränsen på, vad är det, 165 timmar? Jag blir verkligen så jävla less, speciellt när man vet att dom mest bara festar och köper kläder för pengarna... jag har inte ens pengar till hyran och blöjor till Celia liksom.... och så har dom mage att klaga :/ nej, jag blir verkligen less!!

Ursäkta klagosången... nu ska jag plugga!

Denna jäkla stormvind

Gud vad jag är less på denna blåst! Ska det aldrig lugna ner sig?! Man blåser ju bort bara man sätter foten utanför dörren, och kallt blåser det också. En fråga till er "äldre"; har det alltid blåst så här mycket i lilla bispan? Jag har verkligen inget minne av att det blåste så här hemskt när jag var liten! Jag kommer bara ihåg att det har hållt på så här de senaste 2-3 åren. Och jag menar... det blåser ju året runt. Jäkla skitställe! Jag vill ha sommar, sol & vääääärme!

Idag har vi haft en lugn dag, jag och fisbyttan. Jag är fortfarande inte helt kry, har en väldigt irriterande rethosta och är täppt i näsan. Har inte känt mig nåt febrig idag så det går framåt i alla fall. Vid 16:45 kom Anders och hämtade Celia, så nu är jag barnfri en vecka framöver. Jag hoppas på att det dyker upp massa jobb, för jag har väldigt få timmar den här månaden.. har bara fått jobba 1 pass, 7-16:30 = 9 timmar = skitlön. Eller rättare sagt, ingen lön. Snarare en liten månadspeng... Det är nästan så att jag börjar ångra att jag unnade mig själv en veckas avkoppling i Norge, även fast jag vet att jag verkligen behövde den... men det kommer att straffa sig den 27e maj när april-lönen kommer :/

Jag har nog inte så mycket mer att rapportera tror jag. Planerna går framåt, sakta men säkert, men fortfarande är det mycket som är väldigt osäkert. Hur allt slutar, det vet jag inte.. det kan bara framtiden utvisa. Och, "den einaste eksakte vitskapen är etterpå klokskapen"

Torsdag, lördag, söndag..?

Jag är alldeles dagavill idag. Igår hade jag torsdag och idag har jag söndag. Jag vet, det är lördag idag. Men ändå, det blir så förvirrat i huvudet när man är inställd på en helt annan dag än det egentligen är.

I alla fall så sov vi till nästan 9:00 imorse, eller ja, Celia sov och jag låg och vred och vände mig. Jag blir galen snart! Jag är trött som stryk, men nu kan jag inte sova pga febern och att jag är så täppt i näsan att jag måste snyta mig var 3e minut. Den där jävla nässprejen fungerar ju inte :( Men men, den här förkylningen borde väl försvinna ur systemet när som helst nu, det har ju hållt i sig ett par dagar nu.

Vi badade tidigare idag också, fisbyttan och jag. Det var mysigt. Hon är inte alls lika rädd för att få vatten på huvudet/över ansiktet nu, så man kan tvätta hennes hår utan panikattacker. Efter badet så drog vi på oss våra morgonrockar och satte oss i soffan med lite frukt och såg på barnkanalen. Helt plötsligt så tippar Celia framlänges... då har hon tvärslocknat! haha. Min lilla fisrumpa! Så det var bara att försöka krångla på henne en blöja medans hon sov och sen bära in henne till sängen... och då när jag lägger ner henne så börjar hon skratta i sömnen! haha. Jag undrar just vad hon drömde då, ett riktigt gott skratt var det :)

Mamma och Olof ska äta här idag, det blir kyckling, ris & vitlöks cremé fraiche. Till efterrätt blir det äppelpaj, har varit sugen på det i flera dagar men det är ju inget kul att baka bara till sig själv heller!

Var in på Ica en sväng också och nu har jag huxflux en ny Herbalife-kund! Så på måndag ska jag lämna av produkter till henne & en annan person som jag pratat med tidigare... Känns kul att det börjar komma igång lite nu! Måste t.o.m. lägga en ny order, för nu har jag slut på både choklad och jordgubb och bara 1 tropisk kvar. Mitt köksskåp börjar eka tomt!

Favorit i repris; "Ken Lee"






LITE BÄTTRE ENGELSKA, AND THE AUDIENCE LOVE IT! ;)


Förvirrade tillvaro

Jag blir bara mer och mer förvirrad i den här situationen.. det är så mycket tankar att jag inte vet vad jag ska göra av dom. På sätt och vis är jag ganska säker på vad jag vill, men det betyder att jag på sätt och vis måste ge upp en väldigt viktig del i mitt liv. Många kommer tycka att jag är helt dum i huvudet, det är jag förberedd på... kanske kommer jag backa ur alltihop, av rädsla för vad andra ska tycka?

Annars har det varit en relativt lugn dag. Förkyld och ont i nacken, småslumrat på soffan, ätit pizza med Celia & Anders och sen busat järnet med Celia innan hon nära nog somnade på soffan vid 20:30. Såg klart på Talang och sen hamnade jag här. Msn fungerar fortfarande inte för mig, så jag sitter på webmessenger. Lite smådrygt, men det funkar. Jag hade  behövt se Martin i cam idag, men nehejdå... sån lyx funkar inte på webmessenger :(

Var det nån mer som såg på Talang, och såg dom nakna killarna? :P haha. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö! haha. Ska bli spännande att se vad dom hittar på till nästa gång ;)

Kort dag

Hitills har den här  dagen gått väldigt fort. Under timmarna som Celia var på dagis småslumrade jag mest på soffan, är verkligen helt utslagen. Jag ringde till Anders och bjöd han på pizza, i utbyte mot att han hämtar pizzorna på hotellet och kommer hit och äter. Det funkade, så nu slipper jag laga mat idag i alla fall. Det enda tråkiga är att jag kommer bli av med alla räkorna på pizzan på en gång, för Celia är väldigt snabb att norpa dom :P haha

Just nu springer hon runt nakenfis här, får väl se om vi klarar oss från pink på golvet. Jag sa till henne att hon får sätta sig på pottan om hon behöver pinka, sen om det gick in eller inte får vi väl se :P Men hon har ju pinkat på pottan förut så... kanske kanske :)


Nej, nu borde pizzabudet komma när som helst! ;)


Man ska nog inte klaga

Jag är förkyld. Jag hostar, nyser och har feber. Nacken värker så jag tror huvudet ska ramla av snart och även i natt har jag bara legat och vridit och vänt mig. Men vet ni vad, idag tänker jag inte klaga. Idag ska jag bita ihop. Jag har läst i lite bloggar runt om här och förstått att någon gått bort, en ung människa som egentligen borde levt i 50-60 år till -minst. Jag vet inte riktigt  vem den här personen var, men det får en verkligen att tänka till!

Jag menar, jag sitter och klagar på en förkylning och att msn inte vill fungera för mig. Snälla nån, slå mig i huvudet. Jag borde snarare bekymra mig över vad jag vill göra av mitt liv, och verkligen ta tag i saken! Imorgon kan allt vara över...


tänk så lite man vet om framtiden...

Med risk att låta som en fjortis


MSN fungerar inte för mig! Det vart nå helkonstigt igår kväll när jag & Martin satt och pratade, så hela datorn hängde sig och sen fick den för sig att starta om sig själv och hela fadderullan. Sen gick det inte att logga in igen, "tjänsten är för tillfället inte tillgänglig" eller vad det är det brukar stå. Jag tänkte inte så mycket mer på det, för ibland strular ju msn... men det funkar fortfarande inte, och jag får lite abstinens. Faktiskt. Det är ju min morgonrutin att kolla mailen!

Kaloriräknande 10-åringar

Jag har precis sett på dokumentären som gick på 3an, "Too young to diet?". Jag måste säga att jag blev chockad! Nog för att jag vet hur utseende-fixerat samhället är idag, men ändå -att 10åring räknar kalorier?! 12åringar som får panik om dom gått upp ett kg och inte längre får på sig byxor i storlekar som ska passa 8-9åringar... det är helt sjukt! Och det värsta av allt, mamman till den kaloriräknande 10åringen hjälpte henne att räkna kalorierna!

Jag är mållös. Vad kan jag säga? Det är verkligen helt sjukt. När jag var 10 år hade jag inte den blekaste aning om att det fanns något som hette kalorier. Och nu, ja nu går 10åringar på dieter. Är det inte sjukt?

Längtan, planer och tankar

Nu är det 4 dagar sen jag åkte ifrån Martin. Fyra låååånga dagar. Varje vaken minut tänker jag på honom, varje cell i min kropp saknar honom. Om nätterna vrider och vänder jag mig, sängen är alldeles för tom. Vid middagsbordet är det någon som saknas. I soffan på kvällen känns det ensamt.

Hur länge orkar man ha det så här?

Inte gör det saken bättre att jag inte har fått prata med honom "riktigt" sen jag åkte hem heller, mer än en jättekort sväng i söndags kväll. Bara sms har det blivit, och det känns så fattigt. Jag vill se honom, höra hans röst. Inte sitta 100 mil ifrån honom och läsa korta meddelanden på telefonen. Det är inte rätt, det är inte så det ska vara.

Och snart åker han till Japan också, i slutet av april nån gång skulle han dit via jobbet. Jag önskar han kunde komma hit istället.

Men vi har planer. Jag hoppas vi kan få det att funka, för det här med distansen kommer inte att fungera i all evighet. Fast planerna måste finslipas lite i kanterna, det måste pratas och fixas och donas. Jag hade tänkt ta "första steget" på söndag (eller ja, plan 1 är ju att få klar utbildningen), men innan jag kan göra det så måste jag få chansen att prata igenom allt en gång till. Se till så vi är på samma vågländ så att säga... it's a big step to take.

Jag vet inte jag. Tankarna snurrar.

Tycka-synd-om-mig-själv-dag-idag

Idag är ingen bra dag. Det började redan igår kväll med att jag hade ont i halsen och kände mig lite småvarm. Förbannade mig själv för att jag inte köpt glass på affärn tidigare på dagen som jag tänkt. Gick och la mig strax efter 23:00 och har återigen bara legat och vridit och vänt mig hela natten. Kollat på klockan. Tänkt på Martin. Känt mig som en ångkokare. Småslumrat. Kollat på klockan... and so on.

Vaknade i alla fall vid 7:45 imorse och var fortfarande varm. Halsen ond och irriterad och en näsa som bränner (ja, den bränner och gör ont när jag är förkyld... är det normalt?). Jag, eller rättare sagt Celia bara, åt frukost. Själv fick jag bara i mig lite, lite yoghurt. Går iväg med Celia på dagis och sedan bär det av på Ica. GLASS. Min onda hals skriker efter något riktigt kallt. Så ja, det blev min frukost. Glass & chokladsås med lite banan på. Det känns ju verkligen som en bra start på dagen... men, är man sjuk så är man, och då får man tycka lite synd om sig själv, tycker ni inte?

Nej, jag är inte med barn

Haha, min mamma är då för rolig! Hon ringde mig förut ikväll och vi småpratade lite, sen kom hon in på att hon var nyfiken på vad som (förhoppningsvis) kommer att hända om 5-6 månader. Jag skrev ju om det i ett inlägg tidigare här, lite kryptiskt så där, och jag sa det till mamma att det är min hemlighet ett tag framöver.. och då utbrister hon först; "ska ni förlova er?!". Och sen kommer nästa replik; "du är inte med barn igen va?!" ;D haha. Men sen kommer den ändå roligare kommentaren; "inte för att det skulle göra mig nåt om jag blir momma igen...." :P haha. Du är rolig du mamma!

Och jag kan ju samtidigt säga att jag inte är gravid. Ingen bulle i ugnen här inte. Det var ju lite skämt om det på jobbet med sist jag jobbade...

- Är du med barn nästa vecka Linda?
- Nej, jag är i norge...
- Jaha, ja men då vet man ju aldrig, du kanske är med barn när du kommer tillbaka!


haha. Ja jag säger då det! Och just ja, det påminner mig om Emilie. Pillertrillarn!

Yes, I did it!

Nu har jag skickat in det första arbetet i Alternativ medicin -och gud så skönt det känns! Nu har jag bara ett arbete kvar där som ska skickas in, och ett som ska redovisas muntligt (dvs. jag behöver inte skriva ett jota egentligen).
Sen vårdpedagogiken är ju en helt annan femma, där ska jag ju spela teater med mig själv. Synd man inte är lite schizofren, det skulle underlätta.

Och vad irriterad jag blir. Nån måste verkligen sitta som en hök på sin mobiltelefon! Det har kommit flera jobb-sms idag, och trots att jag svarat inom loppet av sisådär en 2 sekunder så har jag inte fått ett enda arbetspass!! Det är ju helt otroligt. Det verkar inte bättre än att det blir till att söka soc-bidrag i maj igen, för lönen jag får för april kommer inte vara något att hurra för.... där får man igen för att man åkte till Norge... slap in the face.

I alla fall, nu ska jag gå på Ica och köpa frimärken och sen gå på dagis och hämta lillfisen. Idag äter vi hotdogs till middag -vilken höjdare va?


När barnet är borta...

...så är det meningen att mamma Linda ska plugga. Men, det känns inte det minsta lockande! Inte överhuvudtaget. Jag bara tänker, funderar och drömmer mig bort, sisådär en 5-6 månader framåt i tiden. Undrar vad som kommer att ske då? Blir det så som planerat? Eller planerat och planerat... egentligen är det väl inte så mycket planerat och bestämt, men det är en dröm, en önskning... jag vet inte. Något jag verkligen vill ska hända, som jag hoppas kommer att hända. Det är i alla fall det som är min morot nu när jag ska plugga, det som ska få motivera mig. För steg 1 i planering är att få klar utbildningen (och nu är det banne mig bara ca 1,5 månad kvar tills jag är uska!!).

Jag sov uruselt inatt. Jag har vridit och vänt mig. Vaknat, slumrat till, tittat på klockan. Tänkt på Martin. Drömt en helkonstig dröm som bl.a. innehöll nån docka/actionfigur som hette Heather, och hon hade ett dataskrivet meddelande i förpackningen som handlade om nån "Sea.. ", "Zee..."? Jag kommer inte ihåg namnet. Också något om klockan åtta på kvällen sommaren -08, flera kvällar i rad. "Släng dig i väggen när jag kommer tillbaka" och nåt mer. Jaa ni. Vad mycket konstigt man kan drömma!

Idag blir det i alla fall plugg. Ska försöka mig på ett av  arbetena i Alternativ medicin, tema 1 där verkar ganska enkelt. Och sen välja en behandlingsmetod till redovisningsarbetet, det blir nog inte STAR som jag tänkte först. Det kommer bli alldeles för omfattande, så jag tänker leta rätt på någon annan metod. Akupunktur? Massage? Kiroprakti? Homeopati? Ljusterapi? Ja, den som lever får se.

Nu ska jag köra igång stereon och hämta mina skolböcker. Ha en bra dag allihop! :)


I've got a secret


Ett lyckorus for genom min kropp imorse när jag stod och kokade min & Celia's morgongröt. Vad lyckoruset handlade om kan jag inte säga, that's my secret, men jag tror faktiskt att det kan bli så. Att det kommer att hända. Och vet ni vad? Det gör mig så jävla glad!!




you've got the key to my heart...


Martin, Norge, Lillehammer...


JAG VILL TILLBAKS!


Ingen här har väl missat att jag varit i Norge den senaste veckan? För er som missat det; Jag har varit i Norge hos min Martin. Ja, jag vågar faktiskt kalla honom för Min nu. För det är han. Han är min, bara min. Det är med andra ord "se men inte röra" som gäller för er andra.

Jag har träffat hela hans familj nu, och herregud vad nervös jag var innan jag kom fram till Lillehammer. Martin lyckades lura i mig att hans morbror skulle komma och hämta mig och inte han... men, när jag klev av tåget så stod han där. Världens finaste Martin.

Nervositeten släppte i alla fall på en gång som jag klev innanför dörren hemma hos "besta" och "beste" (hans mormor och morfar). Dom var hur gulliga som helst båda två, och jag kände mig hemma där på en gång.

Under veckan gjorde vi egentligen inte så mycket. Vi umgicks med varandra och hans familj (mormor, morfar, mamma, pappa, syster, svåger, morbror + fru och kusiner). Var ner på stan och shoppade lite. Jag följde med hans familj upp på Hafjell och åkte utför (vilket verkligen var skitroligt!!) och på lördagen var vi ut och åt på en italiensk restaurang -och det var verkligen en historia för sig. Världens mest förvirrade kypare, turkiska rätter på den italienska menyn och småpengar i maten... Ja jag säger då det. En historia för sig!

Och vet ni vad det bästa av allt var? Jag fick sova hela nätterna. Jag låg inte och vred och vände mig, sträckte mig efter mobilen eller grät mig till sömns av saknad. Jag låg där i Martins armar och bara... mådde bra. Sov. Vaknade på morgonkvisten, vände mig om och såg på en lugnt sovande Martin.

Så vill jag alltid ha det. Och jag vill tillbaka. Nu!

Shakespear´s sisters, Stay




if this world is wearing thin
and you're thinking of escape
i'll go anywhere with you
just wrap me up in chains
but if you try to go alone
don't think i'll understand


JAG LÄNGTAR TILLBAKS TILL NORGE!
29 timmar och 18 minuter sedan jag kysste Martin hejdå...
hur länge måste jag vänta på nästa kyss?

En liten hælsning från Norge!

Tænkte bara slænga in ett litet "Hej" och berætta att jag lever. Idag har vi varit uppe på Hafjell och åkt utfør....och nejdå, inga brutna ben!! ;) Jag ær riktigt stolt øver mig sjælv. Men visst blev det några vurpor både framlænges och baklænges, men inte så farligt många. Vi var dær i ca 6-7 timmar och jag ramlade nog inte mer æn 10ggr tror jag. Blir ni inte stolta øver mig? :p

Annars har jag det hur bra som helst. Vi umgås, spelar UNO (och den som puskar han vinner!! HAHA!) och æter gott. På kvællen tar vi det lugnt, dricker lite vin och underhåller oss med UNO och skitprat.

Men nu får det ræcka. Martins tangentbord ær inte det bæsta efter en kaffe-incident...mellanslaget fungerar inte alla gånger så man får trycka før kung och fosterland eller flera gånger i rad før att det ska funka.

Jag har ingen lust att åka hem på søndag. Det ær bara ikvæll och imorgon kvar nu.... Den hær veckan har gått alldeles før fort! :(

Norge, here I come!

Nu är det ca 25-30 minuter tills bussen går. Väskan är packad, och allt är med. Hoppas jag i alla fall. När jag kommer fram till stan så ska jag till Emilie en sväng, bara för att hon är så underbart bäst just nu och lånar piller till mig :P haha. Ibland har man tur!!

Och imorrn. Imorrn klockan 08:00, då går tåget mot Trondheim. JAG LÄNGTAR med stora bokstäver. Juste faan, har jag packat ner bokningsnumret för biljetten? Det måste jag kontrollkolla.

Den här gången har jag till och med kameran med mig, så ni kanske kan få se nån bild sen. Fast nu ska jag ju inte vara i vackra Florö utan i Lillehammer, men jag lär nog hitta nåt trevligt motiv i alla fall :)

Näpp, nu ska jag stänga av dumburken, kontrollera de sista grejerna och sen packa mig ut till bussen. Min väska är tung!! Tur det är hjul på den i alla fall, även om det inte är världens mest modernaste och bästa väska! =)

Tvivlar på att det kommer nån uppdatering nu i veckan, men det får ni banne mig leva med! Ha det så bra allihop! :)

Nu kör vi!

Kom precis hem från att ha varit en sväng på Brunkullan och hälsat på där. Tanterna och farbröderna blir så lyckliga när dom får se barn, så det var nog ett rätt lyckat besök :) Var även in en sväng på ICA och köpte hårfärg... Mahogny blev det, jag hoppas det blir bra. Det är ju en ganska mörk färg det också, men det blir ju lite mer åt det röda hållet som jag är van vid att ha. Det fanns som inte så mycket att välja på här på lilla ICA. Alla färger var så himla mörka, eller så var det blonda nyanser men det är inte riktigt jag... :p

Fick även 2 nya kunder som ska börja med Herbalife nu efter påsk -kul!! Det börjar gå framåt nu, och det känns så jäkla bra! Har ju en kund som ev. kommer förbi idag och köper sitt startpaket också, och ett par tre stycken till som är intresserade. Det känns verkligen superbra! :)

Nähäpp, nu när Celia sover så ska jag passa på att färga håret, raka benen, duscha och försöka göra det lite rent och fint här så jag slipper stressa med det i sista sekunden innan bussen in till Östersund går ikväll. Ska fixa en shake också, idag blir det en shake med vaniljpulvret, mjölk, banan och lite kakao. Det är supergott, och smakar precis som när man gör Chokonana shaken :)

Resväskan är packad!

Nåja, nästan i alla fall. Lite hygienprylar saknas det fortfarande, men vafan, jag vill ju duscha imorrn också! Dessutom ska jag raka benen så dom är mjuka, släta och så där otroligt lena. Ska packa ner datan också, för även om det är semester så måste jag plugga för att hinna med mig. Tråkigt men sant. Men vad gör väl det när jag i alla fall är i samma hus som Martin? Bättre kan det ju inte bli ;)

Och f'resten. Jag färgade ju håret här om dagen, men det blev alldeles för mörkt för mitt bleka fejs. Undrar om det blir heltokigt ifall jag köper några nyanser ljusare (i lite rödbrun ton) och färgar om det imorgon? Vad tror ni? Blir hela huvudet förstört då? Vågar jag chansa??

Nu har jag planer på att lägga mig och påbörja den 3e boken i Freja-triologin. Dom böckerna är så otroligt bra! Igår låg jag här i sängen och grät ögonen ur mig när Idun dog. Usch och fy fasen alltså!

Annars då? Jo idag så har vi tvättat och städat. Celia är inte rädd för dammsugarn längre, vilket är otroligt skönt. Och hon är en hejare på att diska, det bådar gott inför framtiden! ;) haha. Sen har vi ju lekt och hållt på hela dagen, målat en massa teckningar med "lub lub" ("blubb blubb" = fisk) och pratat om "ilma" och "ijack" (Wilma & Jack, Olofs hundar).

Imorrn åker jag in till Östersund på kvällen, och sen på måndag morgon så går tåget. I can't wait! Men nog tusan är jag lite nervös inför att träffa hela hans familj! Fast å andra sidan, hans föräldrar, syster och farmor är ju jättetrevliga, så varför skulle inte alla andra vara det? :p Nej fy attsingen vad nervös jag kommer att vara när han hämtat mig på tåget och vi kommit fram till huset.... oh my! Det kommer nog vara snäppet värre än när jag träffade Ragna & John-Sigurd första gången!

Nej, det var väl allt jag hade på hjärtat. Lite småprat om allt och inget. Men snälla ni, säg vad ni tror om mitt hår! Kommer det att bli en ren och skär katastrof om jag köper en rödbrun nyans (ljusare än den bruna jag har nu) och försöker färga om det??

Plugg hela långa dagen

Idag ska jag plugga hela dagen.Det känns lite motigt, men det ska bli skönt att få lite arbeten ur vägen. Allt ska ju vara klart till slutet av maj, och jag har nätt och jämt börjat... men jag ska börja idag. På riktigt. Stenhårt!

Jag sitter just nu och dricker en frukost-shake, den består av apelsinjuice, banan, Herbalife's näringsmix med vaniljsmak och lite havrekli. Gott. Men nästa gång ska jag skippa havrekli, det bara fastnar i tänderna tycker jag.

Nähäpp. Plugga var det. Tur att det inte är soligt ute idag!


Blir jag lurad idag?

Idag är det 1a april. Undrar hur många som kommer försöka lura en? Jag ska vara på min vakt, den saken är klar! :P

Hitills har det varit en lugn morgon. Vi klev upp strax efter 08:00, åt frukost i vardagsrummet bara därför att jag ville det. Lite söligt vart det väl, men vad spelar det för roll egentligen? Jag har gjort en felanmälan angående lysröret i badrummet som inte funkar längre. Hoppas dom kommer och fixar det, för jag är less på att det är kolsvart där inne!

Sen har jag även börjat fundera på att byta lägenhet. När Tjommen eller nån av dom andra vaktmästarna dyker upp så tänker jag fråga lite om toaletten, dvs. badkaret & toastolen. Dom är ju så jävulskt snuskiga, och om jag inte får det bytt -ja då tänker jag byta lägenhet. Det finns ju en 3a här ovanför mig, som så vitt jag vet är tom. Jag kollade ju på den i höstas också, men då tyckte jag det skulle bli så bökigt med Celia, men nu kan Celia gå i trapporna själv så det är ju inte lika omständigt nu som för ett halvår sen. Och den lägenhet var bra mycket fräschare än den här vill jag minnas.

Ja, det blir en fråga när jag pratat med nån av vaktmästarna som sagt.

Senare idag ska jag prata med moster hade jag tänkt. Mamma trodde att hon hade resväskan som jag är på jakt efter inför min Norge-resa. Ska även flirta och se om dom har ett par extra täckbyxor som dom inte behöver nästa vecka. Jag måste nämligen ha med mig ett par till Lillehammer, för tydligen ska vi åka slalom!! =O haha, jag har en känsla av att jag kommer vara vääääldigt blåslagen efteråt... ;P

Näni, nu ska jag snart ta och fixa i ordning lunch till mig & Celia. Celia ska få käka köttfärssås och spagetti, och för min del blir det en shake. Ska prova en ny shake idag; "Äppelpaj shake" heter den. Det lät väl inte helt fel? :)

RSS 2.0