För ett sundare liv

Nu har du chansen att tappa dom där extra-kilona och bli riktigt bikini-snygg inför sommaren!
Hör av dig till mig på ensundlivsstil@live.se för mer information. Och kom ihåg;

Steget till ett nytt liv behöver inte vara stort!
Jag vill sova. Nu!

Nu är jag trött, riktigt jäkla trött. Men inte får jag gå och lägga mig inte, nehej då, för klockan nio är det sista samtalet i grundkursen jag går genom Herbalife. Men sen, sen ska jag sova, och det ska bli skönt.

Imorrn ska jag färga håret också har jag planerat. Skulle gärna vilja klippa mig också, men har ingen välvillig frisör i närheten tyvärr. Mitt hår skriker verkligen efter en sax och lite upp-piffning!

Jag var som sagt upp på Hammarn förut idag och handlade, och herregud vilken prisskillnad det är jämfört med ICA här!! Jag har nu mat så jag klarar mig i princip april ut (förutom potatis, mjölk och frukt & grönt då förstås), jag köpte 2 paket blöjor, hårfärg, schampo & balsam, tandkräm... ja en massa såna grejer som är lite halvdyra också. Men ändå gick det inte på mer än 849:- ?! Jag var i chocktillstånd, för hade jag handlat mat för en månad här på ICA Forsen hade kalaset nog gått på en 1100-1200:-. MINST. Och då pratar jag bara mat... inte sån lyx som hygienprodukter & blöjor. Det är stor skillnad det.

Nehej ni, nu har jag tänkt hämta lite yoghurt och telefonen, för snart blir det 1 timmes telefonutbildning.

Snart ska jag göra hammarn

Nu har jag pratat med pappa och snart bär det av till hammarn. Han skulle vara hos tandläkaren 12:50 fick jag veta. Hur som haver. Jag har pluggat. Lite. Jag har läst igenom Tema 1 i Alternativ Medicin och valt ut två ohälsotillstånd som jag tycker är intressanta; utbrändhet och övervikt/fetma. Det är ju alltid något.
Sedan ska det då göras en jämförelse mellan skolmedicinens behandlingar och de alternativ medicinska behandlingar som erbjuds för dessa olika ohälsotillstånd. Det känns som att det här kommer bli ett stoooort arbete. Visste ni att det finns mer än 300 olika alternativ medicinska behandlingsmetoder?

Det sista arbetet som ska redovisas muntligt i Alternativ Medicin ska handla om en behandlingsmetod som vi själv får välja. För mig lutar det mot STAR, men jag vet inte jag... För egen del skulle jag gärna vilja läsa mer om detta, men vill jag verkligen redovisa det arbetet?


"Det grundläggande antagandet är att 98 % av mänskligheten egentligen inte har vuxit upp. I stället försöker vi fortfarande behaga eller göra uppror mot våra föräldrar. Vi förhåller oss till andra människor som till våra föräldrar och ägnar oss ofta åt en självisk och ofri form av "kärlek" till andra, full av villkor och destruktiva, låsta mönster. Tanken i FischerHoffman-processen är att vi inte kan älska oss själva och andra förrän vi genomgått en lyckad skilsmässa från våra föräldrar."


Det är vad STAR handlar om. Att man inte kan gå vidare i livet, älska andra människor etc. förrän man har förlåtit det som varit, slagit sig fri från sina föräldrar riktigt och gått vidare i livet utan att se bakåt hela tiden. Men jag känner mig själv, och skriver jag ett arbete om STAR kommer jag komma in på väldigt personliga saker i och med pappas drickande. Vill jag verkligen berätta om det för främlingar? Men å andra sidan, det där programmet verkar så otroligt intressant så jag vill veta mer om det! Jag kan ju alltid skriva arbetet och sen skala bort allt det som blir för personligt. Ja, så gör jag nog.

Nähäpp. Nu ska jag gå och dra borsten genom håret innan det bär av. Ha en bra dag i solen! 

Guten morgen

Visst är det så man säger på tyska?

I alla fall, nu är det tisdag. Celia är på dagis sen en timme tillbaka och jag sitter här och har bestämt mig för att göra lite nytta idag. Jag ska ringa och flirta med pappa om en liten stund, han skulle visst till tandläkarn senare idag så jag tänkte försöka lifta med han upp på hammarn så jag får handla lite. Och jag har kommit på vad jag ska köpa för presentkortet jag fick av honom i julklapp (på Järnia) -jag ska köpa en mixer! Stavmixern jag har nu håller på att sjunga på sista versen... den är inte alls nå pigg. Och jag har hittat så många roliga shake-recept som jag vill pröva, så en mixer är ett måste.

Jag ska även plugga idag har jag tänkt. Sen hur det blir med den saken är en annan femma. Men jag borde plugga. Synd att jag inte har ett litet bord ute på balkongen nu, för då skulle jag kunna sitta ute i solen när jag pluggar, det hade vart mysigt.

Men nu kom det post till mig. Kanske kanske kanske att deklarationen trillade in? Jag är nyfiken! :P


Nehej ni, sängen nästa?

Nu är klockan 23:15 och jag börjar bli lite småtrött. Har varit en rätt lugn dag idag, såklart fullspäckad med bus eftersom Celia är här... men ändå. Lugnt har det varit. VI har skrattat och busat och bråkat hela dagen. Min prupp är bäst <3

Imorgon blir det dagis för hennes del, 9-15 ska hon vara där. Jag ska starta upp en kund där på morgonkvisten och sen vette tusan vad jag ska göra. Blev ju inget jobb imorrn i alla fall. Så, som det ser ut just nu är det inget jobb på hela veckan, tråkigt men sant. TimePool grejen har ju krånglat för mig. Den här veckans tillgänglighet har inte varit synlig på min kalender där på TimePool sidan, men när jag försökt fyllt i tillgängligheten har det kommit upp en ruta att jag redan är tillgänglig... MEN, jag har inte fått något sms idag. Har ni andra vikarier fått det?
Jag loggade in och försökte råda bot på det nu idag, och DÅ gick det att fylla i tillgängligheten på eftermiddagen så det vart riktigt, så efter en stund fick jag ett erbjudande men det var på röd grupp, och där har jag ju inte varit förut så det tackade jag nej till. Vill som gärna ha lite introduktion.... Men hursomhelst så slår jag vad om att det gått ut flera sms med jobb idag, och det stör mig något otroligt!


Nähäpp. Nu ska jag gå och lägga mig, det är en dag imorgon med. Ska bara säga godnatt till Martin först :)


Detta är vad jag önskar mig

Om lite drygt en månad, närmare bestämt den 28e april, fyller jag år. I vanliga fall brukar jag inte önska mig något speciellt, det känns som att jag har det mesta jag behöver redan. Men idag såg jag en liten utemöbel i Jysk-bladet som jag blev helförälskad i! Det här lilla bordet och de 2 stolarna skulle passa utmärkt på min lilla balkong i sommar.

Så, all i want for my birthday is this little piece of furniture. Mamma? Pappa? Mormor? Någon? :P


Ja ni ser ju vad jag vill ha sagt


Något att vila ögonen på

MSN och webcam är en väldigt bra uppfinning tycker jag. Trots 100 mils avstånd kan jag ändå på något sätt få känna mig lite nära Martin. Ett stort tack till den som uppfann webcam och den som lanserade MSN. Jag är er evigt tacksam! :)

Ja, förutom att vila ögonen på den underbaraste människan på denna jorden (förutom Celia då) så sitter jag här och har lite småont i ryggen. Tror jag kanske gjorde nåt lite tokigt på jobbet idag, eller så är det helt enkelt 6 arbetsdagar som tar ut sin rätt på min dåliga rygg.
Kvällen gick i alla fall otroligt smidigt, och nu tycker jag nästan det känns som att kvällsrutinerna sitter också. Någotsånär i alla fall. Helt hundra på allt är jag väl inte än, men det var ju ändå bara 3e (eller 4e?) kvällen jag jobbade så. Jag känner mig i alla fall hemma där nu, och det är ju ett stort plus!

Imorgon hoppas jag på att få jobba också, så man får väl se om det dyker upp nåt sms imorrn bitti kanske. Jag är ju garderad med dagis nu i alla fall, så jag är redo för jobb :) Annars blir det nog Sollefteå med mamma en sväng på förmiddagen som det ser ut just nu.
Måste prata med soc också, för som det ser ut nu så kan jag inte betala varken hyran eller räkningarna för då kan jag inte köpa nån mat.. så man får väl se hur medgörliga dom är, med tanke på att jag inte fått nåt besked från CSN än. Men det är ju faktiskt rektorhelvetets fel och inte mitt. Jag har gjort det jag ska, och han strulade till allt! Jävla skit också! Ursäkta att jag svär.

Nej nu ska jag fortsätta drömma mig bort till Lillehammer och Martin....Godnatt på er allihop!


Vilket sätt att vakna på


Fyra sms och två missade samtal inom loppet av ca 2,5-3 timmar inatt. Jag förstår inte att jag inte vaknade av allt vibrerande, och jag är arg på mig själv för det. Jag borde ha vaknat, och jag borde ha sagt allt det jag just skrivit i ett egentligen ganska meningslöst sms. Eller meningslöst kan jag inte kalla det, det var nog ett väldigt viktigt sms när allt kommer omkring. Men är det inte så att när man säger någonting så tar den andre det mer på allvar än när man får ett sms? Jag tror att jag gör det i alla fall.

Hur som helst. Jag önskar att jag vaknat inatt, men det gjorde jag inte. Förlåt för det, och jag hoppas du sovit gott i alla fall. Nu kommer jag att gå som på nålar tills dess att jag får ett svar...

Hela dagen till spillo

Jag som så stort skulle städa och ha mig idag... hur mycket tror ni att jag har gjort? Jag har tvättat. That's it. Vad irriterad jag blir på mig själv, för nu har jag disk och städning som jag måste ta hand om imorrn innan jobbet istället. Aja, jag fick ju en riktig slappar-dag istället, men det vette tusan om det var så jäkla skönt när allt kommer omkring. Man tänker alldeles för mycket när man bara går hemma och inte gör ett skit överhuvudtaget.

Och till "Anonym" som kommenterad på gurk-skämtet... jag har dålig humor, okej? ;P haha. Jag tyckte den där vitsen var klockren, så det så! :)

Nu är klockan 00:11 och här sitter jag i morgonrocken och ett par pyjamasbyxor. Funderar på livet. Känner mig lite småhungrig, men det vette faan om jag orkar göra nån macka eller shake nu. Jag är trött efter min innehållslösa dag. Och inte tusan vibrerar mobilhelvetet nåt heller... jag börjar bli less på det här nu...

Och jag måste bara säga en sak. Nu sen jag övergått från viktökningsprogrammet till vikthållnings/må-bra-programmet med Herbalife så har jag fått sån otrolig energi (okej, det kanske inte lät som så tidigare i inlägget). Jag kan seriöst inte sova längre än till 7-tiden, då är jag superpigg. Irriterande måste jag säga, men det är väl bra förvisso att man inte sover bort hela dagarna.. Energi är ju alltid välkommet! Kanske är du trött och sliten, hör av dig till mig då så kan vi råda bot på det! ensundlivsstil@live.se


Lars Winnerbäck, En svår och jobbig grej
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv...

Dagens bästa!


På sjukhuset sa den ena gurkan till den andra;
"här känner man sig ju som en inlagd gurka!"
Hem ljuva hem

Nu är jag då hemma efter dagens 2 arbetspass. Skönt! Var dock nära att jag hade stannat och jobbat hela natten också, för det var "som vanligt" kaos inne på Brunkullan med en speedad dam. Det kändes rätt motigt att ens tänka tanken på att jobba hela natten eftersom jag vart vaken sen 06:00, men jag sa att jag kunde stanna en stund i alla fall.
Strax efter 21:00 kom det in en räddande ängel och skickade hem mig -och herregud vad skönt säger jag bara! Nu har jag gjort mig en shake eftersom jag tog en rask promenad hem = motion =extra shake. Sen ska jag ta en varm dusch (tänk vad jäkla skönt att kunna sjunka ner i ett varmt bad istället!!) och sen lägga mig i soffan och slökolla på nån film eller nåt.

Och om jag inte sagt det förut så trivs jag jäkligt bra inne hos blå grupp! Jag hoppas på att få jobba båda semesterperioderna där i sommar, men vi får väl se hur det blir med den saken, beror ju på hur mycket folk dom har där som vill sommar-vika.

Äh. Min rygg är trött, värmekudden ska få göra sitt jobb snart.

Live, The dolphin's cry
Nu bär det av på jobbet igen, vi hörs senare!

En burk fiskbullar senare

Sådär, då var man hemkommen från jobbet igen. Har hunnit smälla i mig en burk fiskbullar -det satt skönt i kistan kan jag säga. Otroligt vad man blir hungrig när man jobbar!

Och jag som såg framemot en ledig eftermiddag & kväll. Pyttsan! Alice erbjöd mig att jobba 17-21:00 ikväll, och jag är verkligen inte sen med att säga ja till jobb. Men imorrn, ja då tror jag banne mig att jag måste vara ledig även om det dyker upp nåt. Har bokat tvättid, och det är verkligen ett måste att tvätta eftersom Celia kommer på söndag och i princip alla hennes kläder är i smutsen.

Har planer på att gå på ICA nu och införskaffa lite förnödenheter inför helgen, och sen tänkte jag dö på soffan till 16:00 då jag ska äta lite mer innan det är dags att gå tillbaks till jobbet.

Jag saknar Martin dessutom.

Klockan 07:06

Snart ska jag gå på jobbet, det blir min 5e arbetsdag den här veckan -länge sen jag fick jobba så mycket! Men jag måste ju säga det, att ack så kul det har varit! Imorgon är jag ledig, och sen jobbar jag söndag kväll. Tack mamma för att du är barnvakt då!

Ska vi slå vad om att jag (trots att jag sagt tusentals gånger till mig själv att lördag är en ledig dag den här veckan) kommer att svara "ja" på en arbetsförfrågan fort som tusan om det kommer en?

Har väl inte så mycket mer att säga, ska gå och dra borsten genom håret nu sen är jag fit for fight.

En halvlång lista

Du!
Namn: Linda Katarina
Födelsedag: 28 april
Ögonfärg: Gröna säger Martin, så jag litar på han
Hårfärg: Nån halvt urtvättad/blekt röd färg
Längd: 167cm
Högerhänt/vänster: Höger
Stjärntecken: Oxe
Skostorlek: Jag stoltserar med 41/42or
Är dina föräldrar skilda: Ja
Sport: Hockey är kul live, annars skiter jag i det mesta
Helgdag: Julafton
Årstid: Sommar
Piercings: Inte en enda, har t.o.m. gett upp hoppet om hål i öronen
Tatueringar: 0
Lökringar: Nej fyfan


HAR DU NÅGONSIN

Varit kär: Ja, men inte så ofta faktiskt
Blivit dissad: Inte direkt
Föreställt dej ditt ragg naken: Vem har inte gjort det?
Skolkat: Det har hänt, ja. Lite för ofta kanske
Sovit utomhus: Ja, jag är ju norrlänning! :P
Sett en död människa: Ja,flera stycken, det ser fridfullt ut. Och morfar var finast.
Använt droger: Nej fan heller
Retats: Såklart :P


THIS OR THAT

Cider/Öl: Cider.
Pepsi/cola: Cola
Kärlek/sex: Kärlek
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Kött
Tv/film: Tv
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Nike
Kinesiskt/mexikanskt: Chinese food, yesplease
MTV/vh1: None


SENASTE DU
Skrattade: Jag skrattar jämnt. Nåja, nästan jämnt.
Grät: Några dagar, kanske en vecka sen
Filmen du såg: Nån Wallander i lördags
Tuggade tuggummi: Kommer inte ihåg
Drog ett skämt: Idag på jobbet
Sjöng en sång: Sjunger nu =)


HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
Druckit alkohol: Nej
Rökt: Nej
Tagit droger: Nej
Kysst någon: Ja :)
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet: Yesbox!
Sovit bredvid någon av samma kön: Ja, Celia
Bakat: Yeah man.


Jonas Fjeld, Engler i sneen

Äntligen, äntligen!, har det kommit upp en video med rätt version av Engler i sneen på Youtube. Som jag har längtat! Norska är fint, och jag älskar den här låten. Hela jag myser när jag hör den :)Fullt upp i veckan här

Nu har jag jobbat 3 dagar av 3 den här veckan, och det känns så otroligt skönt att komma ut och göra lite nytta! Jag trivs jättebra inne på blå grupp, och nu börjar äntligen rutinerna sätta sig och jag kan namnen på alla tanter & farbröder där. Det ni! :P haha. Har även fått delegering över hela huset nu, plus att jag får ta blodsocker, så det känns kanonbra!
Imorgon blir det jobb inne på brunis 13-20:00, och på fredag ska jag vara på blå 7:30-12:30. Blir ett lagomt avslut på veckan det. Fast, jag hoppas fortfarande på ett arbetspass endera lördag eller söndag, så det gäller att ha mobilen i handen hela tiden!

Och jag måste bara få beklaga mig lite mer över detta jäkla sms-system! JAG BLIR GALEN! För nu är det ju så att jag är ensamstående mamma och har Celia hos mig varannan vecka. När smsen skickas ut har man i princip några sekunder på sig att svara med ett "ja", annars hinner nån annan skicka svar före och får då alltså även det arbetspasset. Med andra ord är det rätt kört för mig när jag har Celia, om jag inte hinner meddela dagis innan att Celia kommer -och hur ska jag hinna göra det + skicka ett sms inom loppet av 10 sekunder? Om ni förstår min tankegång, vart lite virrigt det där känns det som...
Men jag menar bara... jag som verkligen, verkligen behöver pengar blir nästintill "blåst" på jobb de veckor jag har Celia, just för att jag inte hinner kolla upp så att Celia med säkerhet kan komma på dagis. Och det i sin tur leder ju istället till att jag aldrig kommer kunna vara riktigt ledig, eftersom jag måste ta på mig precis allt jobb som blir de veckorna som jag inte har Celia här, annars går inte ekonomin runt. Förut när man blev uppringd hade man ju i alla fall en chans att få jobba, för då kunde man ju säga "jag ska bara kolla upp med dagis/barnvakt så ringer jag upp om 5 minuter. okej?".

Den här veckan har jag haft tur. Hur blir det nästa vecka? Jag har just nu 7 timmars arbete, och det känns ju... bra? Nej, inte direkt. På måndag morgon vid 6:30 lär väl sms-terrorn börja igen. Jag ska faktiskt ringa och prata med dagispersonalen imorgon, och sätta upp dagis varje dag från 6:45-16:45 sen får dom helt enkelt se till veckan när hon kommer och inte. Det är ju bättre att vara garderad så då tycker jag, och sen ta bort dagistiderna de dagar då det inte behövs.

Jaa ni. Det är inte lätt alla gånger! Mycket att tänka på och komma ihåg. Men nu ska jag koppla av tankeverksamheten och bänka mig framför Grey's Anatomy som börjar om några minuter. Och imorrn, då ska jag ha sovmorgon! Det blir min första sovmorgon den här veckan, men jag gissar på att det kommer att sluta som i måndags... SMS-TERROR!

Idag bli're jobb

Herregud alltså, TimeCare är verkligen sms-terror! Shajse. Vaknade vid 6:30 imorse när första smset kom. Gick några minuter så kom det ett nytt sms där det står att nån annan fick passet. Går några sekunder så kommer nästa sms, och ett par minuter senare ännu ett sms. "Platsen tillsatt" eller vad det nu är det står. Och så kommer ett 3e. Det passet fick jag, och även såklart ett bekräftelse-sms. Sen har det kommit 5 eller 6 till sms med tillgängliga pass, och lika många "passet tillsatt" och "du fick passet" sms. JAG BLIR GALEN.

Men, jag lyckades i alla fall norpa åt mig 4 pass nu i veckan, så idag blir det jobb 12:30-20:30. Tisdag 7-15:00 , onsdag 7-16:30 och fredag 7:30-12:30. Tror det var så i alla fall. Lite osäker på dom exakta tiderna eftersom jag inte har min kalender här, men vafan, bryr ni er egentligen om mina arbetstider? ;P

Lördag firas med Wallander

Då var ännu en dag till ända -det är inte klokt vad tiden springer iväg!

Idag har vi inte gjort så mycket. Var ute en sväng på förmiddagen och lekte, men fy attsingen vad det blåste! Man kan ju bli less för mindre. Hur som helst, vi tog i alla fall och knatade ner på nian, jag & Celia. Jag fick nämligen för mig att det var rätt upptrampat och bra på lekplatsen där, så jag tänkte att vi skulle gunga lite... och Celia blev ju självklart överlycklig när jag nämnde ordet "gunga".
När vi kom dit efter lite hopp i vattenpölar osv så visade det sig att det var typ 2 ungar som varit där i vinter, alltså var det inget upptrampat alls nästan. Men, eftersom jag nu dragit med mig Celia hela vägen dit och hon såg gungorna (tack gode gud för att i alla fall en gunga var framtöad så man kunde gunga! :P) så var det bara att plumsa ut i djupsnön där, klättra över staketet och dra med sig Celia. Jag sjönk ner ända till knäna i snön, vilket inte var så himla kul när man hade jeans och gympadojjor på sig.... vart rätt kallt när snön började tina på benen och fötterna kan jag säga! Och hur lustig måste jag inte ha sett ut där jag försökte lyfta benen halvvägs upp till himlen för att ta mig framåt i djupsnön?? haha
Aja, Celia vart i alla fall överlycklig när vi gungade. Högt gungade vi också, och hon bara tokskrattar och säger "meeeja, meeeja!!" =)

Har inte så mycket mer att säga om dagen. Celia sover sen ca 2 timmar tillbaka, jag har slökollat på Robinson och nu blir det Wallander. Fast, jag tror jag sett Jokern förut, så jag kanske landar i sängen med min bok istället.

Och om ni inte visste det, den 6e april åker jag till Norge i en vecka!! =) Härligt härligt, ska bli så skönt att få komma bort lite. Känns som att jag behöver det just nu för att orka med skola, jobb och hela fadderullan. Får hoppas han släkt har överseende med min dåliga norska bara ;P haha. Äh, det löser sig nog! Nemas problemas, right?

Äkta kärlek


Celia i höstas

Lax & morots-jox

Idag var jag lite kreativ när det kom till att göra middag, och det vart så himla gott med min lilla morot/äpple/lök-röra att jag bara måste dela med mig!

Laxen: Marinera laxen med s.k. "scrub" (har för mig det heter så på kockspråk :P), dvs. kryddor som du gnider in själva laxbitarna med. Jag använde örtsalt, afrikansk overflade (finns att köpa på Ö&B), paprikapulver och lite peppar. Toppa med lite Sweet'n'Sour sås. Låt stå nån timme innan tillagning. (min stod i ca 4 timmar och blev helt perfekt)

Röran: Ta ca 2,5 dl turkisk yoghurt i en skål. Finhacka 1 äpple och ½ gul lök. Riv en stor morot. Blanda ner i yoghurten och tillsätt salt och peppar efter smak.


Börja koka potatisen. Slå in laxen i ett foliepaket som du har smort in med smör i botten av paketet (annars bränns det lätt). Lägg på laxen och lägg ett par smörklickar ovanpå så det inte blir torrt. Lägg paketet/paketen i en ugnsform och sätt in i ugnen på ca 175*c.

Och voíla! Ungefär samtidigt som potatisen är färdigkokt så är även laxen helt perfekt tillagad, och ni har en riktig festmåltid som väntar på er! :)  Slänger in en bild, och jag lovar, det är godare än det ser ut på bilden! ;P
Att älska någon

Jag har funderat idag, på livet och kärleken, och det är en sak jag inte förstår. Hur kan man älska en viss person idag, göra slut i morgon och om två veckor älska en helt ny person?

Är inte kärleken mer än så, är det bara tre ord som ingen egentligen vet betydelsen av längre? I mitt liv har jag bara sagt jag älskar dig till två personer; Celia och Anders. För mig är det något STORT. Man kan tycka om någon -väldigt, väldigt mycket, men det är två helt olika saker att älska och tycka om.

Så, hur kommer det sig att vissa slänger ur sig det här till höger och vänster hela tiden? Är det bara jag som är knäpp som inte gör det? Är det kanske så man ska göra, att så fort man börjar tycka om någon så ska man av plikt säga de magiska orden (som enligt mig tappar all sin betydelse om man inte säger det med riktig känsla bakom)?

Jag tror faktiskt inte att man kan älska någon bara för att man har pratat
via msn och telefondagligen i 2 månader. Inte heller för att man har träffats 1 gång
och tänker på varandra dygnet runt.
Jag tror verkligen inte det -rätta mig om jag har fel!


Och nej, jag har inte sagt till Martin att jag älskar honom. Jag tycker om honom, nästan alldeles för mycket. Men steget från att tycka om till att älska är stort. Kanske är det dags för mig att säga det till honom, vi har ju trots allt träffats i 6 månader nu. Eller vad säger ni? Ska man säga det av press, för att det är "så det ska vara", eller ska man säga det för att man faktiskt vill göra det, och för att man faktiskt älskar denne någon?Dammråttor bort!

Idag har jag storslagna planer, jag ska storstäda lägenheten medans Celia är på dagis. Visst låter det kul? Feel free to join me...

Det ringde precis också, och det är en person som har nappat på min Herbalife-flyer -KUL! Han skulle ev. komma förbi lite senare idag och kolla på produkterna. Kanske man ska erbjuda honom en scanning då?

Förövrigt är det inte lika roligt väder idag som igår, men det snöar i alla fall inte så det är ju bra. Kanske ska ta en vända idag också och dela ut lite flyers? Om jag hinner innan Celia slutar på dagis vill säga.
Och apropå dagis, fr.o.m. 1a april så har jag heltid dagis åt Celia -skönt! Då behöver jag inte säga nej till jobb pga. för lite dagistimmar längre. Ni anar inte vad skönt det är! En stor sten har ramlat ner från mina axlar nu. No more SOC!

Våren är här!

VIlken härlig dag det har varit idag! Strålande sol och klarblå himmel -kan det bli bättre?

Jag och Celia tog en långpromenad hem till mamma, ca 5km, och bara njöt av vädret! Efter den här vintern och all snö så är verkligen solen och asfalten välkommen tillbaka ;) VI knatade på rätt snabbt, tog ungefär 1 timme att gå dit, men då gick ju Celia själv en bit också och då är det ju lite som med hundarna. Stanna och inspektera grejer hela tiden. Lite snö här, en sten där. Och oj -en vattenpöl!!! Ja, ni vet ju hur barn (och hundar) är :) 

   
       


Stannade hos mamma i ca 2 timmar innan vi gick hemöver igen, hemvägen gick betydligt fortare eftersom Celia somnade i vagnen. På 45 minuter var vi hemma igen, och det trots att det mest bara är uppförsbacke (okej, nu ljög jag... men det är mycket uppför faktiskt!). Kom hem pigg & glad, lirkade ur Celia ur overallen och la ner henne i sängen. Jag önskar man bodde på bottenvåningen så man kunde ha Celia sovandes ute i vagnen såna här gånger!! Men det känns inte så roligt att ha henne sovandes där nere, speciellt inte med en viss granne man har... usch.

Igår så hörde jag att det lät en jävla massa utanför fönstret, då står hon där och gapar och skriker efter någon (men jag såg ingen annan, så det kanske var nån "fantasi gubbe" bara... man vet aldrig med den dära...).

Och gud så deprimerande -det snöar ser jag nu. Var det inte dags för våren att göra entré nu?

FridfulltJag & Celia morgonen efter förlossningen
(om jag nu inte missminner mig totalt)

Lång dag!

Igår klev jag upp tidigt, väckarn ringde vid 6:30 så jag skulle hinna göra mig iordning inför STSet i Sollefteå. Sagt och gjort, duschade, åt frukost och fixade ditten och datten innan jag satte mig i bilen på väg mot Sollefteå. Var där strax efter 09:00 och strosade runt lite innan jag gick till lokalen vi skulle vara i.

Själva STSet höll på mellan 10-14 ca, en timme kortare än vad det var sagt, men det var rätt skönt med tanke på att jag tog på mig att jobba natten inne på Brunkullan. Sprang en sväng på Skattkistan och Konsum och köpte lite smågrejer och sen styrde jag kosan hemåt. Lämnade bilen hos pappa vid 15:30 tror jag, och då hade han lovat farfar att hjälpa honom med pellets-brännaren (eller vad det nu kallas) för den hade stannat. Jag försökte snällt förklara att jag varit uppe sen 7:00, var jäkligt trött och skulle jobba natten mellan 20:00 - 07:00 och att jag gärna ville åka hem till mamma och dö på soffan en stund innan middagen (var ju bjuden på 3-rätters hos mamma.... GOTT!!!!), men icke sa nicke. Ingen sömn här inte, för det skulle gå fort hos farfar och han hade sagt att jag också skulle komma. Så vad hade jag för val? Det gick i och för sig rätt fort hos farfar, men jag hade verkligen behövt de där 45 minuterna sömn som jag gick miste om!

Hur som helst, ingen sömn överhuvudtaget blev det innan middagen hos mamma. Hade en trevlig kväll med mamma, Olof, Eva, Kent & Hannes innan moster kom och hämtade mig. Strax innan 20:00 stegade jag in på Brunkullan och förvånades över det rådande lugnet. Skickar hem Britt-Marie och hinner inte mer än att gå in på toaletten och byta om till arbetskläderna så kommer en speedad boende utrusandes ur sitt rum och letar efter "tratten till toaletten", sen kommer ännu en boende ut och ska absolut därifrån -kosta vad det kosta vill!!! Och så kommer en 3e ut också. Och en 4e som letar katten var 5e minut.

Som tur var lugnade läget ner sig, och nr 2, 3 och 4 gick och la sig. Var bara en dam uppe, och hon letade desperat efter den där tratten i några timmar innan hon tvärslocknade på sängen och sov resten av natten. Så det var en förhållandevis lugn natt ändå, jag var beredd på ett värre läge om man säger så. Men, jag var måttligt trött när jag kom hem strax efter 07:00 imorse! Hade då varit vaken i ca 24,5 timme, endast småslumrat sittandes i en fåtölj ca 1 timme, men när man är på jobbet så är man ju på helspänn hela tiden så man inte ska missa nåt så jag kan inte direkt kalla det vila ens.

Sov i alla fall till 12-nånting men tvingade mig själv att ligga kvar i sängen till 13:00 då jag klev upp och tog en dusch. Sen har jag ätit frukost/lunch eller nåt liknande, kört igång en tvättmaskin och städat undan lite här. Om några timmar kommer Celia, och imorrn blir det jobb igen. 7:30-12:30 på Blå, och sen antagligen ett par timmar på brunis efter det medans dom har möte. Blir ju lite pengar i alla fall! Men är fortfarande lite småförbannad för att jag missade två 8-timmars dagar -jävla flunsa!!!

Snart bär det av!

STS i Sollefteå nästa, om 20 minuter puttrar jag iväg i pappas gamm-volvo!

* Spacklat ansikte - CHECK
* Frukost intagen - CHECK
* Respektabla kläder - CHECK
* Tänder borstade - CHECK
* Anteckningsblock + penna - CHECK
* Shake + mjölk + pulver - CHECK
* Rivlappar - CHECK

Ja, det var väl det. Nu ska jag bara göra nåt åt kalufsen... Ingen som har lust att förbarma sig över mitt eländiga hår nån dag här? Jag skulle definitvt behöva lite färg plus en sax som piffar upp det hela!!!

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande

Som sagt i tidigare inlägg fick jag en släng av någon typ av svår förkylning / influensa i torsdag, och den håller fortfarande i sig. Nu är det dock mest bara nästäppa, men emellanåt får jag ont i halsen och jag känner mig lite småfebrig. Jag har haft roligare om man säger så...


I alla fall. Trots sjukdom så hade jag en helt underbar helg! Allt började i torsdags kväll då jag fick ett sms av Martin och i slutet skrev han att han "höll på med det viktigaste", på skämt svarade jag nåt i stil med "vadå, håller du på att köra hit?" men jag fick aldrig nåt riktigt svar, mest lite små kryptiska meddelanden. Kan meddela att i det ena som skickades 01:19 stod det "Roxette - Sleeping in my car". Jag är såklart nyfiken som tusan på vad han håller på med, men han vägrar säga något.
Natten passerar och smsandet börjar igen på morgonen. Jag tyckte det var lite konstigt att han skickade sms från sin privata telefon och inte jobbtelefonen, eftersom när han är i Leirvik och jobbar så är det oftast bara den han använder och han brukar inte ha tid att skicka så mycket sms då... Timmarna går, och till slut säger jag åt han att han måste ta en bild och skicka till mig, för jag tänkte att då blir han ju avslöjad på vart han befinner sig. Telefonen piper till, och jag får ett mms... föreställande hans GPS! Så han var på väg hit :D Ungefär 2 timmar senare ringer det på ytterdörren, och där står han... Det var total lycka för mig i mitt i allt kaos!

Så som sagt har jag haft en helt underbar helg här med Martin och Celia. Jag var ju dessvärre inte på topp pga flunsan (eller vad det nu är), men ändå, bara att han var här hos mig. Jag hade någon att prata med på kvällarna när Celia somnat. Vuxet sällskap vid middagen, en varm kropp bredvid mig i sängen. Ett par helt underbart blå ögon att drunkna i... Ni anar inte hur gärna jag hade velat följa med honom till Norge när han åkte i måndags morse. Jag hade kunnat gjort vad som helst för att få sätta mig i bilen, slippa säga hejdå på obestämd tid ännu en gång... men, skolan drar ju igång imorgon. Jag skulle ha haft arbetsintervju igår (vilket inte blev av pga flunsan), jag hade telefonutbildning igår kväll och på lördag ska jag ev. på ett STS. Så, jag var tvungen att ta förnuftet till fånga och inte låta mig själv svepas med av alla känslor.
Fast, det gjorde jag ändå. Jävligt mycket. På morgonen när han gjorde sig i ordning för att fara kunde jag knappt hålla tårarna tillbaka. När vi var ute på parkeringen och han sopade av bilen så kunde jag knappt kolla på honom för tårarna bara vällde upp. Den där sista kramen.... jag ville inte släppa honom... men vad hade jag för val? Till slut rullade i alla fall bilen iväg, och med den en bit av mitt hjärta. Jag spenderade hela förmiddagen gråtandes, utkämpade en inre kamp för att inte be honom vända om och komma och hämta mig. Jag saknar honom så jäkla mycket!

Och hur det än är... nästa gång vi träffas, jag tror inte jag kommer klara av att säga hejdå en gång till. Jag vill inte göra det en endaste gång till, det gör alldeles för ont. Jag hör hemma hos honom, och att ha det här avståndet mellan oss gör mig trött... Trött, less och frustrerad över att inte kunna överraska honom i dörröppningen med en flaska vin en fredags kväll, att inte kunna ta med honom & Celia ut i pulkabacken och framförallt, att inte ha möjligheten att krama honom varje dag. Att känna de där underbara armarna runt min kropp, det är vad jag vill allra mest.

Hot & cold

Det här har varit en kämpig dag, var längesen jag var så här dålig! I perioder har jag inte ens orkat stå på benen, och jag har frusit och skakat och om vart annat svettats som en gris. När jag tar en ipren så väljer den nämligen att bara ta bort värken och frossan, men då slår febern till istället för fulla muggar, och jag klarar knappt av att sitta i soffan för att det blir för varmt mot ryggen... Nej, det här är verkligen inte roligt.

Anders var i alla fall en ängel och tog med sig Celia hem till sig efter att dom varit och firat hans farmor som fyllde år. Det var nog en välgärning både för mig & Celia. TACK! Får hoppas jag mår bättre imorrn, annars går jag och gräver ner mig nånstans.

Och framför allt -hoppas jag får sova inatt! Har snart varit vaken i princip ett dygn, förutom de korta svängar jag klarat av att slumra till, men det har verkligen inte varit många minuter åt gången.

Nyfiken är jag också. Jäkligt nyfiken! Undrar just vad som var det viktigaste för dagen?? Det får jag tydligen veta imorrn.. men jag vill veta Nu. Man kan ju inte säga så och sen inte berätta, så är det bara. Men som det verkar får jag foga mig efter hans vilja och vänta tills imorrn. Hur nu det ska gå till!

Har även fått tråkiga nyheter idag, och nu vet jag var den där konstiga känslan kom ifrån i helgen. Det måste ha varit det här. Hoppas bara denne någon repar sig igen och blir samma glad person som han varit den senaste tiden. Jag ska i alla fall stå bakom honom till 110%.

Är det flunsan?

Igår kväll gick jag och la mig tidigt, nån gång vid 22-tiden. Sover fram till 01:04 och vaknar med feber, frossa, värk i hela kroppen, igentäppt näsa och en svullen hals. Ligger i sängen och vrider och vänder på mig fram tilll 5:00 när jag kommer på att det kan vara bra att ringa nattpersonalen och berätta att jag är sjuk (igen!! var ju samma visa i söndags... ). Skämdes som tusan när jag ringde, var samma person som svarade som natten mot söndagen. Men jaa, man kan ju inte hjälpa att man blir sjuk. Men det måste ju verka precis som att jag inte vill jobba ute på blå -men det vill jag!! Blir så jäkla irriterad, för nu har jag förlorat 16,5 timmes arbete och det är välbehövda pengar!

Och för att göra saken "bättre" så började Celia vakna till liv vid 4-tiden och jag hörde hur hon slängde ner alla 3 napparna en efter en i golvet och sen satt hon och sa "puppe... puppe... puppe...", och när jag kommer in i rummet blir hon överlycklig. Men, sträng som jag är och trött som jag var så fick hon tuttarna, vi kramades och sen la jag ner henne och sa åt henne att sova en stund till. Och det gjorde hon, men inte jag. Suck. 3 timmars sömn har jag fått inatt.

Läget just nu är i alla fall som följer. Hela kroppen värker, jag är iskall, kan inte sova, kan inte svälja, hela ansiktet värker.. Kan knappt andas pga näsan. Har inte fått i mig nån mat mer än shakes idag, men man kan ju vara glad över det i alla fall.  Nu medans Celia har sovit (sen klockan 11:15) har jag legat i soffan iförd kläder, fleecemorgonrock och filtar men frös så jag skakade ändå. Det här är inte kul, speciellt när man liks förbannat måste ta hand om disk, matlagning och Celia helt själv.
Celia blir ju så himla less, för jag orkar inte göra någonting. Hon har sprungit runt och sagt "oija" hela morgonen (overall :P) och vill gå ut och "ooka" (åka pulka), men det är ett projekt jag inte vill ge mig in på idag. Stackars barn. Inte ens nån riktigt frukost fick hon, för jag klarade inte av att stå upp vid spisen och koka gröt, så det blev smörgås, äpple och mjölk. Hemsk jag känner mig, men hon överlever nog en dag utan gröt.

Nej nu har jag gnällt klart för idag. Celia borde vakna snart också tycker jag, och då ska hon på kalas hos sin gammelfarmor som fyller år idag. Skönt för henne att få komma ut lite och slippa tråkiga mig!

Godnatt

Det är en dag imorgon med, som innebär att väckarn ringer klockan 05:30. Jag ser inte fram emot det. Sen väntas jobb från 07-16:30 på blå grupp. Hoppas det går bra. Godnatt.

Vill du gå ner i vikt?


Eller kanske vill du hålla vikten, gå upp i vikt eller få bättre träningsresultat?
Jag har lösningen för dig! För mer information, kolla in min hemsida.

Steget till ett nytt liv behöver inte vara stort!Jaha, då drar verkligheten igång

Fick reda på idag att skolan börjar nästa vecka, eller ja, de två sista kurserna jag ska läsa (Alternativ medicin & Vårdpedagogik). Förut har dom sagt att kurserna skulle börja vecka 14, men nähäpp. Change of plans. Så typiskt Bräcke :p Det är aldrig nåt som stämmer nästan, ändringar i sista minuten och sen glömmer dom bort att meddela mig för att jag egentligen inte ingår i klassen utan bara läser strökurser. Jag slår vad om att om inte jag skickat ett mejl och frågat om kursstarterna så hade jag inte fått veta nåt.

Det blir som sagt jobb imorgon på brunis, och på torsdag ska jag vara på blå. Kul att man får komma ut lite igen! Lite besvärligt bara när man bara har 20 timmar dagis, för det är ju i princip bara 2,5 arbetsdag, och nu med skola och allt så kommer det bli lite. Har suttit och jäklats nu med att få det att gå ihop så jag kunde jobba torsdagen också, men det löste sig tack vare att Celia ska följa med Anders på "kalas" hos hans farmor på torsdag, så han hämtar henne på dagis efter lunch. Då räckte timmarna precis ihop. TACK ANDERS!

Ska ringa den där pysen som har hand om dagistimmarna tänkte jag. I höstas hade jag ju heltid på dagis åt Celia, dvs. 40 timmar i veckan (fast jag tror aldrig jag utnyttjade alla timmarna), och det borde väl vara samma sak nu. Iofs blir det inte 100% studier, utan 75%, men jag har ju jobb också. Förhoppningsvis mer än vad jag haft tidigare. Men det kommer ju inte att funka med endast 20 timmar dagis, för de dagar jag har skolan så åker jag vid 8 och kommer tillbaka runt 16:30, och det är ju liksom 8,5 timme... och då har jag bara ca 1heldag med jobb + en kortis sen kan jag inte jobba mer den veckan.

Herregud vad jag svamlar. Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta upp tvätten. Undra just hur mycket som är torrt?

Är det ett spöke?

Gick in på Aftonbladet och kikade runt lite och snubblade
över den här videon... vad tror ni, är det ett spöke?Tisdag den 3e mars

Godmorgon. Måste bara fråga er om det var fullmåne inatt? Jag har sovit så jäkla oroligt så det är inte sant... har bara vridit och vänt mig hela natten, utan någon egentlig orsak.

Vår dag började i alla fall kl. 07:30 när väckarn ringde, och jag hörde Celia sitta och prata glatt för sig själv inne i sitt rum. Snacka om att alltid vakna på rätt sida! Jag skulle också vilja vara så lycklig när jag vaknar innan 09:00. Vi har poat på lite här nu på morgonen, ätit gröt och grejat. Vart ner till tvättstugan och startat en tvättmaskin och sen lämnat Celia på dagis. Och det säger jag er... min tjej har blivit jätteduktig!
I vanliga fall brukar "lämnings-processen" vara en riktig pina eftersom hon blir så himla ledsen och klamrar sig fast runt halsen på en (men som med alla andra barn tar gråten och skriken slut efter ungefär 2 sekunder). Men idag gick det hur smidigt som helst! Jag tog av henne ytterkläderna och sen kom ett av de andra barnen och sa "kom Celia", tog henne i handen och Celia sprang glatt med. Haha. Vad paff jag blev! Men jag tog tillfället i akt och skyndade mig att säga hejdå till fröknarna och kutade ut genom dörren innan Celia kom på vad som hände :P

Idag då. Jag ska snart till att äta frukost no. 2. Åt ju gröt i morse med Celia, men var inge direkt hungrig då, så nu tänkte jag äta ett par smörgåsar också, plus en shake. Det tar på krafterna att gå den korta biten till dagis, är ju säkert 600 meter dit... ;P

Nu ringde dom från brunis också, så imorrn blir det jobb 7:30-12:30. Måste försöka få tag på dom på dagis så jag kan ändra dagistiden imorrn till 7-14 istället då. Lite bökigt det där, för det vore ju perfekt att hämta Celia vid 12:30, men då sover ju lilla fröken och jag vill ju inte väcka 'na för då blir resten av dagen upp och ner. Så då blir det ändrade tider på fredag också, så det blir 9-14 istället för 9-15.

Jag håller som sagt på att tvätta också, och sen ska jag diska och fli undan lite här. Otroligt vad stökigt det blir när Celia är i farten :P och klockan 12:00 ringer Sandra för då är det dags för uppföljning igen. Jag ska försöka få tag i en kund också. Och jaa, var det nåt mer? 

Nej ni, dags att fixa frukost. Perfekt att äta smörgåsar och kika på Top Model såhär på morgonkvisten!


Enbent pulkåkare

Igår var det en riktigt dålig dag. Hela dagen var helt åt helvete kändes det som.Vaknade av väckaren klockan 06:15 eftersom jag skulle jobba 7:30-16:30, men tji fick jag för jag var varm som en kamin, huvudvärk och ont i halsen, så det var bara att sjukanmäla sig. Typiskt! Men det lär väl vara för att man träffat så mycket nytt folk och därmed även en massa nya basilusker i helgen, och jag brukar ju ha lätt för att bli smittad av förkylningar i vanliga fall.. så jaa, inget konstigt egentligen. Men jag behöver ju pengar, och jag hatar att sjukanmäla mig! Man känner sig så jäkla skyldig på nåt konstigt sätt.

Aja. Dagen fortlöpte i för det mesta liggande ställning, endera framför nån dålig repris från veckans tv-bravader eller med boken i högsta hugg. Frampå dagen så började en konstig känsla ta form i mitt bakhuvud. Nånting var fel, riktigt fel. Endera hade det redan hänt nåt, eller så skulle det hända nåt under dagen. Den känslan hängde kvar hela dagen, men inget hände så vitt jag vet. Men det känns fortfarande som att nåt riktigt dåligt hände igår, den känslan försvinner inte. Rätt irriterande. Undrar vad det var/är?

Celia kom ju tillbaka igår kväll också, så mamma & Olof var här en sväng och hälsade på (och såklart jyckarna Wilma & Jack). Jag lyckades välta ner deras vattenskål när jag skulle öppna sopskåpet, så jag hade ett väldigt blött kök... *suck* Men men, så kan det gå :P

Idag klev vi upp vid 8-tiden ca, hade det lite mysigt framför bompa en stund sen åt vi frukost och fixade och donade lite. Jag tog en snabbdusch (okej, är jag en dålig mamma nu eftersom jag duschar när Celia är vaken och leker? tilläggas bör att jag hade badrumsdörren öppen så jag kunde höra henne hela tiden, och hon visste var jag var. är jag en dålig mamma nu? :P). Sen runt 12:00 klädde vi på oss och gick ut. Underbart väder ute, hade det bara varit soligt istället för mulet hade det varit den perfekta dagen! Här är det 0-gradigt och ett lätt snöfall, hur skönt som helst! Så vi har åkt pulka för fulla muggar, kastat snöbollar och sprungit runt och jagat varandra.

Och btw. Celias lilla pulka (en sån där "baby pulka" ni vet, som är riktigt små) är alldeles för liten för mitt arsle! haha. Så det hela slutade med att jag stod på huk på ett ben, det andra benet rakt ut i luften och så försökte jag hålla balansen med armarna så gott det gick när jag åkte. Vilken syn det måste ha varit!! haha. Celia skrattade i alla fall som tusan när hon stod i slutet av backen och såg mig komma åkandes i full sula :P

RSS 2.0