Mardi, la deuxième jour de semaine

Hade beställt väckning av min bror imorse, som skulle upp runt halv åtta. Det fick jag också, av en lycklig Wilma som kom och skuttade lite glatt. Underbara jycke :) Hon kan konsten att se glad ut!

Idag är det skola som står på schemat, och klockan 13.30 ska jag infinna mig hos barnmorskan för att prata p-piller, eftersom dom jag har nu har börjat ge biverkningar i form av magont och något som liknar små förvärkar/sammandragningar. Får väl se vad man ska börja pillra med hädanefter då!

Pratade lite med Martin igår kväll, det var skönt att få höra hans röst och koppla bort lite kaos. Längtar tills han är här...

Får ingenting gjort



och det är så frustrerande så ni anar inte!


Sitter mest och väntar på bättre tider, som det verkar. Det har jag inte tid med. Önskar att de här 3 dagarna kommer gå riktigt snabbt nu, så Martin kommer hit snart. Innan jag blir galen!

Borde börja skriva om merkantilismen nu, men det är ju så trist så jag dör av tristess snart. Inte hittar jag den informationen jag söker heller, jag måste ju vara världens sämsta på att söka info på nätet.

Ingen bra kväll. Gick upp och satte mig i gröna rummet för att få lite lugn och ro från hundar, tv, prat, snarkningar och fan och hans moster. Nu väsnas laddaren till datorn istället och stör mig minst lika mycket. Vad less jag blir! Kanske dags att dra nåt gammalt över sig?

Intensiv studievecka

Nu har Celia åkt hem till sin pappa igen för att spendera veckan där innan vi ska åka till Norge. Idag tog dom minsann och for upp på Tärsjön för att fiska, hoppas dom får nån fisk då bara! :)


Nu den här veckan är det plugga, plugga, plugga som gäller. Har tänkt hinna klart med den här veckans + nästa veckas uppgifter, så jag slipper sitta och plugga hela påsken. Vill ju som gärna umgås lite med Martins familj när vi träffar dom :) Det är ju inte så ofta man får träffa besta, beste och hans morbror med familj!

Har hunnit läsa igenom alla 10 fördjupningarna, nyhets/veckobrevet och ca 100 sidor i historien nu i helgen och efter att Celia åkte idag. Nu ska jag påbörja lite research inför uppgifterna och sen blir det till att skriva så tangenterna ryker!

Jag fick f'resten VG på andra historieuppgiften också, samt G som slutbetyg i franskan. Jag är nöjd! Lärarn var också lite imponerad att jag klarade kursen, eftersom de första 3 veckorna var mer än intensiva när det blev 200% studier (ma b 100% + franska 100%), så hon tyckte jag gjort det bra som ändå klarade kursen! Men hon rådde mig att fortsätta repetera franskan själv ett tag till, innan jag läser nästa steg, eftersom det är grammatiken som inte riktigt har fastnat hos mig. Så, jag lyder hennes råd och fortsätter med franskan i lugnare takt och självständiga, egenhändiga studier i några månader innan jag tar nästa steg. Och såklart så ska jag ju öva mig i franska när vi åker dit i vår också ;) GUD SÅ JAG LÄNGTAR!!

Nej nu ska jag ta och fortsätta med historian... ha en bra dag! :)

Nu är det vår på riktigt!

Idag på förmiddagen när jag, Celia, mamma och Tomas var ute med hundarna och pysslade på i vårsolen, då uppdagade jag det säkraste vårtecknet som finns här på byn. Tussilagon kan slänga sig i väggen, för när mopederna kommer fram, då är det vår!



Mitt hjärta



Världens vackraste tjej är definitivt min dotter!


Kidnappad?

Sitter här i köket och har precis sett på förra veckans avsnitt av Sveriges värsta bilförare. Funderar på vart min bror tagit vägen? Jag tror att han gick ut för att nattkissa Assar, men så här lång tid brukar då inte det ta! Avvaktar några minuter till innan jag startar skallgångskedjan...


Annars då? Fick klart den här veckans historieuppgift idag, så den är inskickad en hel dag innan deadline -härligt! Ibland blir jag verkligen imponerad av mig själv. När det kommer till franskan så fick jag mail av min lärare idag, så nu har vi bokat in mitt betygssamtal till imorgon klockan 10.30. NERVÖST! Då är det alltså meningen att jag ska kunna föra ett helt samtal på franska, om hur kursen varit osv. Det känns avancerat.. presentera mig och sånt kan jag ju, men det är ju en helt annan sak.

Och på tal om franska. Idag ringde jag återigen hotellet jag har tänkt boka in mig & Martin på nu i vår. Förutom att hon i telefonen slängde på luren i örat på mig första gången, med någon fras som liknade " nous parlons francaise" (vi talar franska), jag presenterade mig ju på engelska. Ringde i alla fall upp igen, och då förstod hon tydligen att det inte var någon felringning utan pratade faktiskt med mig.
I alla fall. Hotellet är fullbokat varenda helg i april.. typiskt :( Så nu får vi skjuta på vår lilla resa ett tag. Vi ska kolla upp lite hur det ser ut för Martin med jobb i maj, kanske blir att vi åker i slutet av maj då istället. Han satte totalförbud mot en resa den 16-17e maj ;) haha. Men det hade inte varit nån risk, för jag VILL verkligen uppleva norskarnas syttende mai firande!

Nej, nu ska jag inta ryggläge. Jag har ont i axlarna idag, nåt så gud fördömdat. Usch, säger jag bara. Har haft konstant värk sedan jag skjutsade Kent till Sollefteå, inte skönt vill jag lova. Får hoppas det ger med sig under natten!

Och förövrigt hittade min bror in igen, så ni behöver inte vara oroliga. Godnatt!

Morgonprat

Onsdag idag, om 9-10 dagar kommer Martin hit! Jag längtar. Trots att jag bara varit ifrån honom i 9 dagar så känner jag mig nästan helt tom inuti, det måste vara kärlek!

Celia är på dagis nu till klockan 14. Jag har letat fram all information jag behöver (tror jag) för att skriva klart nästa uppgift i historian, men jag kände bara ett otroligt stort behov av att göra något annat i ett par minuter innan jag börjar med det.

Jag hade beställt regnkläder till Celia som kom igår, men dom var alldeles för stora. Suck. Att jag aldrig lär mig att storlekarna i Ellos oftast är större än på alla andra ställen... Har i alla fall returnerat dom nu och får hem nya i storlek 92 om kanske en vecka eller så. Dom var i alla fall superfina, Celia tyckte om dom också :)

Jag beställde en bikini till mig själv också.. och gissa vad? Överdelen passade om jag la in ett par extra inlägg i den! Wiiihooo! Då kanske det blir en tripp till badhuset då när jag är tillbaka i Florö, har ju inte varit dit än. Skulle ha fixat badkläder till Celia också kanske, hon skulle nog tycka det var superkul!

Nu ligger Assar och grinar i hallen. Knäppa jycke. Han har lite svårt att förstå att människor som går utanför dörren faktiskt kommer tillbaka, så nu ligger han där och sörjer den förlorade hussen.

Äntligen lite tid till övers

Eller egentligen inte, men nu tar jag mig lite tid för att uppdatera er om läget :)

Har slitit som ett djur med skolan den senaste veckan, suttit uppe halva nätterna och sen klivit upp med Celia vid 7-8 tiden på morgonen. Tur att hon är snäll och brukar somna om en stund om jag ber henne om det :) Har i alla fall varit sjukt trött, somnat över böckerna och datorn i princip varje natt runt 2-3 tiden. Slutkörd, kallas det visst. Fick iväg första insändningsuppgiften i historian igår förmiddag -3 dagar efter den satta deadlinen. Hade dock pratat med lärarn i torsdags, och fick tid till söndag kväll istället. Klarade inte den deadlinen heller, men fick ju i alla fall iväg den igår förmiddag då, som sagt.
Fick tillbaka resultatet nu imorse -VG! Hur gick det till?? Jag är verkligen chockad, för jag tyckte mest att jag svamlade och inte fick till nån röd tråd i arbetet what-so-ever. Fick lite tips och konstruktivt inför den här veckans arbete också, så kanske man får till ett VG nu också? :)

Celia's farmor fick kidnappa Celia igår eftermiddag, så jag fick lite tid att plugga. Underbara människa! Det slutade i alla fall med att Celia fick sova över där, och nu är hon på dagis och ska hämats klockan 14. Får se om jag fått tillbaka min bil tills dess eller inte, annars skulle Katarina hämta henne på dagis.

Det var i alla fall mer än guld värt att få hela eftermiddagen, kvällen, förnatten och halva dagen idag till att bara plugga i lugn och ro. Den tiden behöver jag! Har precis gjort kompletteringen till franska provet, hade lite fel på grammatiken i slutprovet så jag har fått göra en ny prövning med det nu. Hoppas det gick bättre den här gången!

Och nu ska jag fortsätta med historian, har förhoppningar om att hinna få klart i alla fall den första uppgiften på insändningen innan jag ska hämta Celia! :) Den här veckan blir nog bättre än förra. Underbart!



Celia på tjugondaknut, när vi käkade pepparkakshus! :)


Innan sänggåendet

tänkte jag dela med mig av mina konstnärliga talanger.






Det är synd att man inte ärvt morfars talang när det kom till att teckna, för han var verkligen bra! Det finns så många fina blyerts-teckningar hemma hos mormor så ni anar inte. Min morfar var och är en stjärna! ♥ 

Jag kom fram med samtliga lemmar i behåll

...jag har bara inte haft tid/ork/lust med att sitta vid datorn och uppdatera er.



Det kommer kanske en uppdatering senare idag om jag får lust, men så ni vet så lever jag i alla fall, och nu ska jag och Celia åka upp på Hammarn för hennes första tandläkarbesök... spännande! =)

Svar till Kajsa

Skriver svar på din kommentar här, för av nån anledning kan jag inte posta en kommentar på din blogg.. Trist! Skriver svar här och nu i alla fall, eftersom jag kommer sitta i bilen och köra mot Sverige hela dagen imorgon.

Men ja, jag bor här! Trodde inte heller det fanns så många svenskar i Florö, har träffat en del "äldre" när jag jobbade på omsorgsboendet, men det har ju inte direkt varit några man har umgåtts med på fritiden! Men där ser man.. :) Hur länge har du bott här då? Gissar på att du jobbar på pizza bakeren, med tanke på bilen på en av bilderna!

Får väl se om kommentar-grejen funkar senare, isåfall postar jag kommentaren där istället. Om du har lust får du gärna adda mig på msn ([email protected])! Skulle vara kul att lära känna lite folk här i byen! :)


Doing my best

to make a success!


Förberedelserna är i full gång, steken är i ugnen och luktar underbart gott! Det är städat och klart, ska möblera om lite bord och flytta Martins dator, duka bordet, göra mig själv i ordning, göra sallad och rotsaksgratäng.. sen är väl allt i ordning tror jag. Det kommer bli en bra kväll det här, det känner jag på mig! :)


Ja men är jag inte duktig så säg?

Hur det nu var så lyckades jag skotta fram bilen och ta mig ut på vägen, men inte var det lätt! 3 gånger fick jag gå ut och skotta, klarade inte mer än 20 minuter åt gången.. och all snö sen! När jag sopade bort snön från biltaket så räckte snön ända från backen och upp till biltaket! Helt sjukt mycket snö var det, men jag fick fram bilen, jag fick bort snövallen vid vägen som nådde mig nästan ända upp till midjan och jag fick bort snön på parkeringen också.. så jag kunde efter mycket om och men ta mig ner på stan och uträtta mina (som det kändes) miljoner ärenden.

Men nu har jag storhandlat inför imorgon, jag har varit på vinmonopolet, apoteket, hämtat ut ett paket på posten, handlat ett par ögonskuggor och nagellack på Cubus, pratat med nån nisse från Läkare utan gränser och slutligen kommit hem, packat upp, rengjort ugnen grundligt, satt igång en maskin tvätt, sorterat in kläder i garderoben, dammtorkat, städat köket riktigt och jaa... var det nåt mer? Jo just, jag gjorde ju slutprovet i franska imorse också! Kändes som att det gick riktigt bra =)

Jag har dessutom köpt ett par (för mig) nya värktabletter, Voltarol (tror dom heter Voltaren i Sverige), får se om dom är bättre än Ibumetin, Alvedon och Ipren. Jag hoppas på det, men kan inte prova nån än på ett par timmar, för jag tog en Ibumetin efter jag hade skottat.. lyckades ju hitta en längst in i ett skåp :D Men det hjälper inte mycket, för jag känner redan nu att värken börjar komma tillbaka... suck :(

Men nu mina vänner har jag följande kvar: dammsuga, skura, städa toaletten, plugga historia och fixa middag. Sen ska jag bara viiiiiila. Eller nej just, en sak till, jag ska fixa och "rubba" älgsteken ikväll så den drar åt sig lite smak innan den ska in i ugnen imorgon. Och så kommer ju Martin hem ikväll också, härligt :) Det är väl i princip det jag väntar på nu bara, för jag är lite kramsjuk!

Det är bara att ta sig kragen

och rycka upp sig och allt vad det är man säger. Snön måste bort, får min bil klarar inte av att forcera ½ meter nysnö som ligger på backen för att sedan skutta över snövallen som är ca 1 meter hög. Nej, det inser jag ju att det är omöjligt.


Usch. Fy fan. Jag tyckte det var ovanligt vitt ute när jag klev upp, såg efter en gång till, och nog fan var det massa snö som kommit inatt. Alldeles för mycket. Och till min "lycka" såg jag även traktorn som plogar komma åkandes efter vägen, och han lämnade såklart världens största snövall framför infarten.

Mitt sunda förnuft säger mig alltså att jag måste ut och få bort all den där snön för att kunna göra allt jag har på min långa att-göra-lista idag. Och grannen tycker säkert det är trevligt om hon tar sig in på gården och kan parkera bilen när hon kommer hem från jobbet. Samma med Martin. Jag har ju lite tur, för grannen var ju tvungen att skotta ut bilen imorse innan hon åkte, så jag har bara halva parkeringen att skotta fram (plus hela den där jävla snövallen också, då :/).

Min rygg kommer inte må bra ikväll. Det är bäst jag skriver upp värktabletter på notan också!


.



Svar till Anna

Ja, laktosen var det första vi tänkte på eftersom hennes pappa har problem med det också. För tillfället äter hon bara laktosfritt hemma hos sin pappa, men det blir inte bättre. Hemma hos mig så har jag provat att ha allt med laktos precis som vanligt, men det blir ingen skillnad. Så vi har nästan uteslutit det nu, vi själva alltså, utan att nån läkare ens lyft ett finger för att kolla det.

När vi påpekade det för 10 månader sen hos den gamla bvc-läkarn så fick vi till svar att hon var för liten för att dom skulle kunna testa henne för laktos "för det kan växa bort med åren", och sen var det inget mer med det. Så även om det var laktosen som spökade där och då (både jag & Anders uteslöt laktosen helt ur mat på en gång för att testa) så har vi ändå inte märkt nåns skillnad på om dricker vanlig mjölk/laktosfri mjölk eller om hon äter/inte äter mat med laktos.  Så det måste ju nästan vara nåt annat, tycker vi.


Marie -skönt att höra att den nya är bra! Då känner jag mig lite lugnare inför fredagen... lite jobbigt att inte kunna vara med själv och fråga saker!


J'aime le soleil!

Idag lyser solen igen och gårdagens "kaosväder" är som bortblåst. Ja, det var nog just det rätta uttrycket också, med tanke på stormen som var här igår kväll. Ett tag var jag säker på att fönsterrutorna skulle blåsa bort! Och sen, lika fort som det började storma så slutade det och blev kavlugnt. Det är bra konstigt det här med väder...


I natt när jag gick och la mig så uppdagade jag en hemsk sak! Väggarna här i huset är nog verkligen flortunna, för jag hörde klart och tydlgt hur grannen drog rejäla timmerstockar! Herregud vilka snarkningar. Att jag inte hört dom tidigare måste ju vara ett under. Och jag som inte kan sova när jag hör nån som snarkar...

Vaknade i alla fall pigg och glad vid 8-tiden men drog mig i sängen en stund innan jag klev upp. Har såklart sett på Dr Phil och intagit frukost -juice, ägg och smörgås blev det idag. Har ringt lite samtal, har bl.a. pratat med mamma och BVC-sköterskan i Bispgården. På fredag ska Celia ÄNTLIGEN få träffa BVC-läkarn angående sin mage. Det är verkligen på tiden!!! Vi var dit första gången för snart 10 månader sen och har fortfarande inte fått nån hjälp, och inte har hennes mage blivit bättre heller. Som det är nu så måste vi använda Laktulos med jämna mellanrum för att hon ska få bajsa, och en 2,5 åring ska inte behöva LAKTULOS!!! Speciellt inte utan att dom har undersökt henne riktigt. Jag blir så less...

Och när jag ringde till sköterskan också (Anders har pratat med henne för inte så länge sen om hennes mage, och blev då lovad en tid med bvc-läkarn nästa gång hon kom) så hade sköterskan "glömt bort" Celia. GLÖMT BORT?! Mitt barn?! Fick i alla fall en tid på fredag kl 15.00, och tur var det väl att jag ringde idag, annars skulle väl Celia ha fått väntat minst en månad till då innan läkarn är där nästa gång. Hur fan glömmer man bort, gång på gång? Det är ju inte första gången det händer!! Hoppas i alla fall att den här ya bvc-läkarn är bättre och verkligen lyssnar på vad Anders säger nu, för när vi träffade den förra bvc-läkarn var han så nonchalant och lyssnade inte ett skit på oss.  Hoppas verkligen den nya är bättre!

Men framförallt, hoppas att vi får hjälp med Celias mage nu! Det är det som är det viktigaste. Jag vill inte bara att dom klämmer och känner och säger att inget är fel, för nåt är visst fel! Och är det bara det att hon är rädd för att bajsa och håller sig i så många dagar hon bara kan -ja då behöver vi defintivt hjälp med att få henne icke-bajs-rädd! För vi har försökt med allt möjligt i snart 10 månader nu, men det blir inte bättre. Det blir inte bättre av belöningar när hon bajsar, det blir inte bättre av att "leka", det blir inte bättre av att hon får sitta på pottan, toastolen etc. Vad mer kan vi göra? Jag vet inte.

Så, då har jag fått skriva av mig lite. Nu ska jag fortsätta med franskan..

Funderingar runt midnatt

Brukar ni också fastna i tankar ibland? Såna där tankar som för er tillbaka flera år i tiden, och gör så att ni funderar på valen ni gjorde där och då?


Ikväll har jag suttit och läst igenom min blogg och fått många små flashbacks över hur mitt liv faktiskt sett ut. Jag har funderat mycket, och ett tag var jag nästan lite ledsen. Ledsen för att jag på sätt och vis inte fått växt upp som andra barn och ungdomar, men samtidigt glad eftersom att jag är en så pass stark person ändå. Jag hade ju inte varit jag om det inte varit för allt jag varit med om. Vem hade jag varit om min pappa inte var alkoholist? Kanske hade jag varit som alla andra, kanske hade jag börjat festa och haft massvis med kompisar när jag var 14 år? Eller kanske hade jag spelat nåt instrument, sjungit eller åkt skridskor. Förstår ni vart jag vill komma?

Det livet vi har levt, det är ju det som har gjort oss till den vi är idag. Skulle ni vilja ändra på den ni är idag, och gå miste om allt ni hitills varit med om i ert liv?

Jag tror inte jag vill det. Det är många gånger jag önskat att min pappa varit som alla andra pappor, men just det faktum att han inte är det har gjort mig stark på många sätt. Ibland när jag pratar med eller träffar honom så kommer jag ihåg de riktigt lyckliga stunderna vi haft tillsammans, för allt har ju inte bara varit nattsvart med honom. Jag kommer ihåg när vi tvättat bilarna nere vid garaget, när vi haft vattenkrig med vattenslangen och speciellt kommer jag ihåg den gången han tog med mig upp till Kälsjön en dag. Det var bara han och jag, och jag var så glad och lycklig den dagen så ni anar inte! Den dagen brukar jag tänka på när allt som rör honom känns becksvart. För han har ju inte alltid varit så illa däran som han är idag. Hans beroende har varit mindre och mer under kontroll, i alla fall inför mig och Olof.

Men det var egentligen inte det jag tänkte skriva om, det blev ett litet sidospår bara, som så ofta när jag sitter här och skriver.

Vad jag har funderat lite nu ikväll, det är hur mitt liv har gått från Boppers till Epica & Within Temptation, tillbaka till Boppers för att slutligen landa i de sköna tonerna från Vamp och Postgirobygget? Tänk vad konstigt det är, att man kan se tillbaka på sitt liv i form av musik!

När jag ser tillbaka på mitt liv från det att jag var 14-17,5 år tänker jag på Boppers glada musik dunkandes i högtalarna på en svart Mazda mx3 om sommaren. Takluckan nere och solen som gassar.

Det halvåret innan jag fyllde 18 år är fylld med Epica och Within Temptation, tankar som snurrar och magiska, förbjudna ord över msn och i onlinespelet World of Warcraft.

18-20 år, tillbaka till Boppers och det liv jag var van, det liv jag  trodde jag ville leva. Det jag inte ville förlora, för allt i världen. Men allt förändrades, kanske till det bästa ändå.

Och nu, 20 år fram tills nu har min värld varit full av Vamp, Postgirobygget och Jonas Fjeld. Det är dom tonerna jag lever i idag, och det är dom tonerna jag hoppas ska följa mig resten av livet också. Så bra som jag har det nu, så bra har jag nog aldrig haft det förut.

Hade det inte varit för dom där Epica-tonerna som kom och lovade guld och rikedomar år 2006, då hade jag aldrig suttit här idag. Vart hade jag suttit då? Vad hade hänt då? Hade jag & Martin träffats? Hade jag bott kvar i Bispgården? Hade jag haft Celia? Hade jag & Anders varit tillsámmans fortfarande?

Epica var avgörande i mitt liv, allt det som hände under oktober 2005 till april 2006, det är det som har varit det avgörande i mitt liv. Det är det som har format allt till vad det är idag. Jag vill faktiskt inte veta vart jag hade varit idag om det inte varit för Epica och de ljuvliga tonerna från låten Feint som ödelade så mycket där och då..

 
The very brightest candle of all has been extinguished
Smothered by those who could not bear to face reality

Every beat of your heart tore the lies all apart
Made foundations quiver
Every wave in the lake caused the porcelain to break
And I shiver....

The leftover tallow just doesn't contain
All the right answers
Under a sea of dust lies a vast wealth of wisdom


As untouched snow turns red
Innocence dies

This black page in history is not colourfast,
Will stain the next
All what remains is just a feint of what was meant to be
This black page in history is not colourfast,
Will stain the next
And nothing seems in life,
In dreams like what was meant to be


Tack, R, för att du fanns i mitt liv en kort sekund. Du visade mig livet från en annan sida än den jag var van, och det behövde jag! Nu sitter jag här i Florö, jag är lycklig och mitt liv känns nästan helt perfekt, bortsett från att Celia inte bor hos mig jämt. Du ledde mig in på den här vägen, du "hittade Martin" åt mig, fast det har du ingen aning om. Men det gjorde du, och jag är mer än glad för det! Jag fortsätter leva mitt liv utan att du är en del av det, utan att jag saknar dig och det vi hade  -men med dina ord i huvudet. Du fick mig att inse och förstå så mycket under den korta, intensiva tiden vi hade tillsammans!


Today is a bad back-day

Fy fan för min rygg just nu! Har haft ont ända sedan jag vaknade imorse, sån där dov, molande värk som sitter nere i ryggslutet. Inte gör det saken bättre att jag har mensvärk också, tvärtom, det gör det hela 15 gånger värre!

Just nu är min rygg BILLIG, minst sagt. Jag var i alla fall ner och sågade ved imorse eftersom att det kändes som att man var en naken eskimå i en iglo imorse! Det gick bra till en början, kände inte av värken så himla mycket utan det molade lite bara. Sågade väl i kanske en 30 minuter eller nåt i den stilen, och sen small det till! Fick nå konstiga ilningar i ryggen och fick riktigt ont. Bara att hålla i sågen kändes jobbigt, så det var bara att sluta på en gång och gå upp igen. Fick ju till lite ved i alla fall, och nu har jag eldat så det är varmt och skönt här. Har kvar lite ved till ikväll också, om det skulle behövas en brasa till.

Men det värsta, vet ni vad det är? Jag har suttit här med ryggvärk hela dagen och sett ut på snön som fallit utanför fönstret. Och det har ju bara fortsatt och fortsatt, timme efter timme! Nu verkar det äntligen ha gett sig, men det är inte lite snö som har kommit, och att gå ut och skotta bort de (minst) 15 centimetrarna snö känns som ett oöverstigligt hinder. Jag kan bara ana hur ont jag kommer få sen :/ Kommer antagligen vara helt död i hela kroppen och inte klara av att göra nånting, samtidigt som jag inte kan vara stil för att värken irriterar så mycket. Kroppen blir liksom rastlös, på samma gång som den är slö. Svårt att förklara. Ungefär som en miljon ettriga små myror som kryper runt i ryggen och killar på ryggraden, speciellt strax ovanför svanken!

Nej, nu klagar jag mycket och det är inte kul att läsa. Förlåt! Men jag var bara tvungen att få tycka synd om mig själv en stund, för jag blir så less ='( Tänk vilken dröm det vore att få ha en hel dag utan värk! Det var länge sen sist...


Länkar också till ett tidigare inlägg, för er som är nya på bloggen och inte vet varför jag har så mycket ryggvärk.
 


Att möta våren i Paris


Min 30-års present till Martin:

I slutet på april/början på maj nångång ska vi åka till Frankrike och en liten stad som ligger ca 40 minuter ifrån Paris. Barbizon heter staden, och hotellet heter Manoir Saint-Hérem (kolla bilderna av hotellet och restaurangen, det är så fint! Ligger i en park alldeles vid skogskanten...). Det blir 3 dagar och 3 nätter i Frankrike, och det ska bli helt underbart! Tänk, att få möta våren i Paris... det är väl en dröm dom flesta har haft nångång? Man hör ju så mycket om våren i Paris, vad fint och underbart det är -och nu ska jag & Martin få uppleva det tillsammans. Mysigt! Måste bara fixa mig en kamera innan dess, så jag kan ta en massa kort :)

Hotellet ser ut att ligga väldigt fint till, själva rummen såg väl kanske inte så lyxiga ut, men det gör mig ingenting! Det kommer bli fyra rätters middag varje dag med olika franska specialitéer, såsom sniglar och gåslever. Undrar just om det faller mig i smaken? Jag inbillar mig att sniglar är lite som nån blandning av bläckfisk och räkor eller kräftor, och gåslever är nog inte så farligt. Lever är ju ändå nästan som "vanligt" kött, lite annan konstistens bara. Och så får man ostbricka också efter för- och huvudrätten. Och dessert på slutet så klart. Och till det, en god flaska rött. I självaste Frankrike!

Dagarna kommer att spenderas mestadels i Paris, där vi ska åka och se på Eiffeltornet och Notre Dame, besöka Forum des Halles och mycket, mycket mer. Det kommer nog bli mer än underbart, det här!


Grattis Martin! :)

Hipp hipp hurra! Hipp hurra! Idag (eller egentligen varken idag eller igår utan mitt emellan) så blir/blev Martin x år gammal! Den rackarn är ju minsann född på skottdagen, så det är lite svårt att veta när man ska gratta ;) Jag gjorde det både igår kväll, inatt och så nu.

Ett problem bara.. jag vet inte om det får plats nog många ljus på den här tårtan Martin ;) mohahaha.




Ett stort grattis till dig i alla fall! Jag har ett x antal presenter som väntar på dig här hemma... ;) Ska ner på stan nu och köpa det sista, sen är det komplett! Eller nej, just ja, jag väntar ju på ett paket på posten också! Nyfiken? hehe


RSS 2.0