Vädret är på topp

medans humöret och hälsan kanske inte är riktigt lika högt upp idag.


Har kryat på mig rejält, känner inte av något av illamåendet längre. Skönt! Förutom att jag hade en liten snurrande tjej bredvid mig i natt så har jag sovit som en prinsessa. Skönt må ni tro! Har dock ingen riktig energi till att göra nåt idag, vilket är trist. Men vi ska väl försöka ta oss ut en sväng så småningom antar jag. Och innan dess måste jag försöka städa lite här. Fy attan hur det ser ut...

Igår kom de första räkningarna inför nästa (!!!) månad intrillandes i brevinkastet, varav den ena var halvårsförsäkringen på bilen. 1790:- som försvinner fortfare än kvickt. Trist, ja det är väl det minsta man kan säga. Och på tal om det så är det snart dags att byta till vinterdäck också. Köpte ju två nya förra vintern, så dom hänger ju utan tvekan med det här året också. De två andra vet jag inte riktigt i vilket skick dom är, men jag hoppas verkligen att jag inte behöver köpa nya! Då ligger jag risigt till nästa månad...

Och så apropå ingenting. Jag har drömt om min kamera. Igen. Jag måste verkligen vara   i n   l o v e !


Skärpning!



Ni är alldeles för dåliga på att kommentera, tycker jag.


Mitt horoskop

Idag damp ett nytt nummer av Veckorevyn ner i mitt brevinkast. Det första jag läser, som alltid, är självklart horoskopet. Så här lyder det för två veckor framöver;

Sex och kärlek är vad det handlar om. Två passionerade höstveckor väntar och du får räkna med en del riktigt mariga val. Ofta vill ditt hjärta en sak och förnuftet vill en helt annan. Du ifrågasätter också dina relationer och hittar både oväntade fel och oväntade förtjänster. Intensivt.



Ja, är inte det lite utav mitt liv i ett nötskal just nu?

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår var det en otroligt solig och härlig höstdag. Jag & Celia gick en promenad ner till Anders för att hämta vagnen (och tänka sig vad duktig Celia var, hon gick nästan hela vägen helt själv!) och efter det gick vi självklart till parken en stund för att leka. Var där 1,5 timme innan vi vandrade hemöver igen. In på bibblan en sväng när jag såg att dom hade öppet, så nu har vi lånekort och två stycken böcker som vi lånade. En Nalle Puh (såklart) och en med Molly.

När vi var inne på bibblan så blev jag väldigt illamående, så jag skyndade mig att få med mig Celia därifrån. Kom hem, påbörjade middagen eftersom jag tänkte att illamåendet kanske berodde på att det var ett tag sen vi ätit. Sätter oss för att äta, jag känner hur magen vänder sig och rusar på toa... "Hej, härliga magsjuka, kul att du kom på besök!" liksom.

Ägnade resten av kvällen åt att med jämna mellanrum kuta på toaletten och kräkas. Fy fan, säger jag bara. Finns det något äckligare?! Celia tyckte däremot att det var rätt skojigt. "Mamma, kräks du?" fnitter fnitter "Jag har också kräkts en gång hemma hos fammi!!!" gapskratt, fnitter, gapskratt.

Som tur var har jag en så stor och duktig tjej som kunde pyssla om  sig själv och katten under resten av kvällen. Dom lekte och hade sig. Celia tog och drog ut hela lådan med vinterkläder och provade allt hon kom över. Hon såg ut som en liten michelin-gumma när hon dragit på sig två stycken tjocktröjor samtidigt ;) Och strax före sju så gick hon självmant och borstade tänderna och satte på sig en blöja. Då var det minsann sovdags. Mammas duktiga tjej!

Nu, efter att ha petat i mig lite äpple och några kokta pärer så känner jag mig myyycket bättre. Är hur pigg som helst. Har till och med tagit och plockat upp grejer från golvet och dammsugit. Det enda som känns lite trist nu är att Celia inte kommer att kunna följa med sin farmor, farfar och gammelfarmor ner till Stockholm imorgon. Det är nämligen dop på Celia's lilla tremänning och hon har verkligen sett fram emot att få träffa sin andra, jämnåriga tremänning och busa med henne. Men, man vet ju aldrig vad hon har på sig för basilusker och det vore ju dumt om hon smittade ner hela sällskapet så att det inte blir nåt dop för nån av dom.

Men men. Vi får hitta på nåt annat i helgen, jag & Celia. Kanske en sväng på badhuset, eller en liten skogsutflykt/picnic om vädret tillåter. Vi får väl se vad man kan hitta på.

Another rusky day

Vad heter ruskig på engelska? Knappast rusky i alla fall.


Idag fick jag lite sovmorgon, först vid 7-tiden kom Celia intassandes till mig. Och då var det bara en sak som gällde; "mamma, jag vill se på snorkråkan". Inte mig emot, för det innebar att jag fick ligga på soffan och slumra i ytterligare ca 30 minuter innan det var frukostdags.

Vad dagen idag har att erbjuda, ja det vet jag faktiskt inte. Inget jobb i alla fall, och räkningarna betalade jag igår. Lägenheten är i och för sig i behov av en storstädning, men det känns jag inte ha lust med. Att gå ut känns fortfarande lite för kallt och grått, men har vi tur klarnar det upp under dagen. Igår var det ju underbart höstväder bara solen väl kom fram.

Nu är det tydligen pussel-dags här. Ha en bra dag, allihop!


Ett bra infall

Tänk att man ibland får en känsla av att "åh, det måste jag göra nu!" och så gör man det och inser att man hade rätt.

Nu är det så att jag under en längre tid spanat runt på Tradera efter säsong 5 av Grey's Anatomy. För en liten stund sen fick jag ett infall att jag borde kolla in där nu, och tror ni inte på tusan att det ligger tre stycken auktioner ute med splitternya säsong 5 boxar? Nu ska jag bara buda lite smart här och hoppas att jag vinner en av dom. Den som slutar ikväll tänker jag dock inte buda på, eftersom den var uppe i 330 kronor nu, och man kan köpa boxen på Ginza för 349:-. Men den som slutar den 3e oktober ska jag definitivt buda på. Om ett par dagar. Lite i sista minuten så där. Man kan ju inte börja att trissa upp priset redan nu om man vill göra ett fynd.



Och så såg jag på Ginza att säsong 6 snart har sitt release-datum. Gud vad jag önskar att någon vänlig själ där ute skulle vilja köpa den i tidig julklapp till mig (A)


Höstrusk

Vilket höstigt väder vi har fått... klockan är snart tio och dimman ligger fortfarande över Bispgården. Kan tänka mig att det är rätt kallt ute också. Hösten är verkligen här!

Är förövrigt väldigt trött idag. Huvudet känns som att det ska sprängas nästan. Kanske att det är nån förkylning på G ändå? När Celia tassade in till mig i natt vid tre-tiden så hade jag riktigt ont i halsen och sen har jag hört att Celia har legat och snorat/varit täppt/snarkat under nattens gång. Jag hoppas verkligen att vi slipper bli sjuka. Vem har tid med sånt?

Am I going mad?

Ännu en natt har jag drömt om att jag äger en systemkamera. Det verkar nästan som att jag är galet förälskad i bilden av min Canon Eos 1000D som dyker upp i Elgigantens reklamblad vecka efter vecka. Snart ska jag göra något åt det. Väldigt snart.



Annars så är det, som ingen missat, söndag idag. September går mot sitt slut och snart är det dags att börja oroa sig över julklappar, julpynt, mysiga gardiner, ljusstakar och julgran, vem som ska vara tomte, var julen ska firas osv osv. Jag har redan 1 julklapp klar, till min lilla fröken såklart. Julklappen till mig själv ska införskaffas ett tag innan jul (= systemkamera) för att med hjälp av den tillverka julklappar till... ja, i princip alla. Jag talar så klart om den obligatoriska julklapps-bilden som alltid är den perfekta julklappen till alla gammel-föräldrar.

Idag har jag en ledig dag, och mellan klockan 14:00 och 20:00 är jag inbokad i tvättstugan. Har tänkt tvätta sängkläder och hela fadderullan. Så ska det väl dammsugas och skuras också, skulle tro att lite dammtorkning är på sin plats också. Byta gardiner i mitt sovrum har jag varit på väg att göra i sisådär 2-3 veckor nu, så kanske att jag tar mig för det nu idag då? Vattna blommorna är nog också ett måste, likaså disken. Nånstans mitt upp i allt det där så ska jag slänga i mig nån mat och diska. Någon gång under dagens lopp kommer även Celia hit. Och just ja, jag har ju även tänkt knata upp på Ica och köpa nån hårfärg. Håret ser bra jävligt ut nu. Skönt att jag antagligen kommer att få mig ett klipp nu i veckan av Natalie! :)

Nej, nu ska jag äta lite sen frukost tror jag. Risgrynsgröt är en stark kandidat för det ändamålet! Sen får dagen allt lov att börja, för nu är jag rastlös. Sovmorgon tills klockan var nästan 9.00 (trots att jag vaknade redan klockan sju fullt utvilad!) och nu har jag suttit still i 1,5 timme. Usch. Jag känner hur det kryper i kroppen på mig. Jag måste sysselsättas!

Tänk om drömmen kunde bli verklighet?



I natt drömde jag att jag köpte min Canon Eos 1000D. Snacka om besvikelse nu när jag insåg att det bara var en dröm.


Ni anar inte...

hur ruskigt gärna jag vill ha en systemkamera.
Nu. På en gång. Helst igår.



...come to mama!


Queen, Who wants to live forever





There's no time for us
There's no place for us
What is this thing that builds our dreams yet slips away
From us

Who wants to live forever
Who wants to live forever....?

There's no chance for us
It's all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us

Who wants to live forever
Who wants to live forever?

Who dares to love forever?
When love must die

But touch my tears with your lips
Touch my world with your fingertips
And we can have forever
And we can love forever
Forever is our today
Who wants to live forever
Who wants to live forever?
Forever is our today

Who waits forever anyway?

No more worries

Nu kan jag känna mig lugn. Jag som varit så oroligt för hur jag ska få det att gå ihop nästa månad pga för lite jobb den här månaden. Idag löste det sig. Big time. Jag har ökat mina timmar från 107 till 140-nånting. Jag kommer att överleva nästa månadsskifte också. Kanske att jag till och med kommer att kunna unna mig själv att vara ledig ett par dagar i sträck nästa vecka, utan dåligt samvete? Jag kör ju trots allt en maraton vecka nu.



Djungelhuset

Igår hade vi en toppendag på Djungelhuset! Celia tyckte verkligen att det var jätteroligt. Fast det är klart, från början var hon lite blyg och tillbakadragen, det var ju mycket barn där så där på en lördag. Men bara hon hade tinat upp lite så var det full fart i rutschkanan, hoppborgen och studsmattan. Vi var där i bra många timmar, åt lunch och lite glass också. Sen bar det av upp på Ica MAXI, och nog var affären stor alltid men det var inte så billigt som jag föreställt mig att det skulle vara. Nästa gång blir det nog Coop Forum som vanligt, den affären tycker jag om! :)

Idag är det val, och jag ska om nå tag bege mig ner till Sockenstugan och rösta. Har nog kommit fram till hur jag ska rösta, och det känns bra. Efter röstningen så ska vi åka hem till min moster och lämna av lite skolböcker till kusin vitamin som är hemma och är sjuk. Efter det har jag ingen aning... Celia ska hem till Anders idag igen, så jag får väl se vilken tid han kommer hem från fisket. Städa står på schemat också, för det ser ut som ett riktigt bombnedslag här!

Och vet ni vad? ÄNTLIGEN har jag fått tag i en kattlåda med väggar och tak, så nu kommer jag (förhoppningsvis) att slippa den där äckliga kattsanden utspridd över hela lägenheten. Ni anar inte hur underbart det är! Ska byta låda idag och hoppas på det bästa :P

Nästan som en vanlig Svensson

Ja, det är precis vad jag känner mig som just nu (med undantag för den hel-lediga torsdagen då). Man skulle nästan kunna säga att jag känt mig som en vanlig Svensson varannan vecka hela sommaren, eftersom jag jobbat måndag - fredag med ledig helg varje vecka som Celia varit här. Men nu känner jag mig lite extra mycket Svensson, eftersom vi idag blev bortbjudna på mat hos Celias farmor (tack så mycket!) och därför att vi imorgon ska göra en liten utflykt till Östersund där Djungelhuset står på schemat, och såklart även storhandling. Är inte det en ganska Svensson vecka, så säg?



Jag är visst utmanad

1. Kärleken i mitt liv är självklart min dotter, Celia.

2. Min favoritfärg kan jag dessvärre inte namnge, då jag själv inte vet. Allt beror på humör, vinklar, ljus och rum.

3. Jag är fantastiskt glad över att jag vågade följa mitt hjärta och flytta till Norge

4. Jag vet fortfarande inte hur mitt liv kommer att se ut om 5 år, men jag vet att jag kommer att forma det efter mina drömmar och mina önskemål!

5. Min dröm är att få leva ett friskt, lyckligt liv

6. Jag tror på fullaste allvar att det existerar ett liv efter detta, och har även fått detta bevisat

7. Jag kommer förmodligen aldrig att förstå hur vissa människor tänker



(dessvärre tänker jag inte nominera någon, eftersom de flesta redan gjort detta känns det som. ni som känner för det, feel free to self-nominate!)


Way to long

Ja, som ni nog insett så har jag i princip tappat intresset för bloggen. I alla fall för tillfället. Men en liten update är ni allt värda, så here we go!


Jobbar och sliter på Nipängen som vanligt. Har spenderat mest all tid där nu under sommaren, tror jag haft sammanlagt ca 20 lediga dagar på hela sommaren. Nu är det dock inte lika fullt upp, men jag känner att jag hellre arbetar mycket än att gå hemma så här mycket som jag har gjort nu i september. Det enda som händer när jag inte jobbar mer än 4 dagar i veckan är att jag går runt och funderar på hur fan pengarna ska räcka till räkningarna nästa månad. Näpp, även om jag har varit mer än less på att jobba nu i sommar så jobbar jag ändå hellre heltid än ca 75-85% som jag kommer upp i den här månaden (om inget magiskt händer och jag plötsligt får 10 arbetsförfrågningar vill säga).

På tal om jobb så är jag också på G med att söka en väldans massa tjänster. Det ligger just nu 25 st usk-tjänster ute på Platsbanken (bara i Östersund!). Jag har också sökt ett vik på Nipängen, men det har jag inga större förhoppningar om att få. Ska väl kika runt lite i Sollefteå och Sundsvall också och se om det finns nåt ledigt där. Jag skulle nästan kunna döda för att få ett fast jobb.... (ta det med en nypa salt!)

Och när det gäller Celia så har hon under sommarens gång blivit en liten prinsessa som verkligen vet vad hon vill. Snusförnuftig är hon också. Bling-bling är ungefär det bästa hon vet, och godis förstås. Hon vill helst vara ute 24/7, vilket mamma sätter stopp för eftersom man ibland faktiskt måste sova och äta också. Och ibland regnar det ju faktiskt, vilket lilla fröken avskyr.

Jag har funderat på att försöka få tag på nån annan lägenhet, en i markplan, så att Celia ska kunna gå ut lite som hon vill. Ev. hyra ett hus. Men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken. Ska först och främst se vad som händer på jobbfronten.

När det kommer till kärlekslivet (alltså Martin) så är det som det är, vilket vi båda har accepterat (eller i alla fall försöker). Vissa dagar är sjukt jobbiga, men jag har insett faktum och försöker fortsätta mitt liv och göra det bästa av situationen. Är det något jag lärde mig i Norge, så är det att problem existerar inte. Lösningar däremot, det finns det. Alltid. Tack för det, handsome! (F)

Och när jag ändå skriver om Norge så kan jag passa på att säga att jag saknar Florö fruktansvärt mycket. Jag saknar roadtrip'sen och Norges underbart vackra natur (utsikten från Utviks-fjellet när man är på väg neröver och nästintill balanserar på klippkanterna med utsikt ner mot en grönskande dal och liten by -lovely!). Jag saknar Martins familj väldigt mycket, speciellt hans mormor. Jag tror aldrig jag träffat en så underbart go' människa nån gång, och det är väldigt trist att jag aldrig kommer få träffa henne mer. Överhuvudtaget saknar jag den positiva, kärleksfulla atmosfären som alltid var när man umgicks med hela Martins familj.

Annars är väl allt i mitt liv ungefär som vanligt. Jag har börjat att försöka (för första gången i mitt liv) att sätta mig in lite i politiken och det kommande valet. Har några partier som jag ska läsa på lite extra om inför valet, och några som jag har skrotat (t.ex. Sverigedemokraterna, blev rent ut sagt förbannad när jag läste det där "inför valet"-kuvertet dom skickat ut!!!).

Ser fram emot den 16e oktober då jag och några till ska iväg på Boda Borg (och, om jag förstått det hela rätt, en utekväll i Sundsvall). Det ska bli otroligt roligt! =)

Och ja, det var en liten uppdatering det. Nöjda? :)



.



if you're brave enough to say goodbye
life will reward you with a new hello


....am i brave enough?...
...have i crossed the line?...


i guess i'm not after a "new hello"


En annan klänning

Som ni kanske kommer ihåg så beställde jag lite kläder ifrån Ellos för ett par veckor sedan... har ju visat en stickad klänning i ett tidigare inlägg! Här är en annan av klänningarna, och jag är verkligen helförälskad i den! Dock är jag mer för svarta leggings till den, men såklart var dom i tvätten igår, så då körde jag på ett par korallfärgade istället. Funkade det också!



RSS 2.0