Let's go back in time

Sista april idag. Jag undrar vad alla ni där hemma i Sverige gör? Jag gissar på att majoriteten av er är på någon typ utav valborgsfirande, alla ni med barn är väl antagligen på någon majbrasa och äter varmkorv med bröd och spelar på chokladhjul. Jag också velat gått på en majbrasa i år, med Celia självklart. Efter hemgång och sängång för Celias del så skulle jag vilja upprepa förra årets firande, faktiskt. Vi hade det jäkligt roligt då, tyckte jag i alla fall, med grillning, det obligatoriska kubbspelet och cider och vin inpå småtimmarna. Och på det, en jäkla massa skratt, såklart. Hade gärna haft det så i år också. Hoppas alla ni där hemma har riktigt roligt ikväll!



Cirkus Miramar - Paper cuts

Finns det någon svensk grupp jag verkligen älskar så är det Cirkus Miramar. Deras texter är det absolut vackraste jag vet, med Winnerbäck som tät tvåa. Deras texter är ren och skär poesi, och det finns så mycket att läsa mellan raderna.

Deras musik var jag när jag var 16-17 år. På många sätt är deras musik fortfarande jag. Delar här med mig av min favoritlåt, eller snarare favorittext, för det är inte så mycket till sång egentligen. Det är musik, men text. Och jag bara älskar det.

Tystnaden i rummet igen
inget blod bara hud
en sten bland stenar
bara ljudet av inget ljud

Och om du kommer tillbaka
skall jag fånga dig i ett fjärilsnät
av vackra ord
som ett litet barn fångar snöflingor
med tungan…

Jag gjorde allting för att bryta ytan
men vågade aldrig läsa vad du skrev
jag är så rädd om mina händer
jag skar mig på ditt brev…

Och jag vill aldrig vakna
när mina fingrar är fjädrar längs din kropp
och jag vill aldrig vakna
när jag tyder din handstil mot min ryggrad
och med min tunga längs din hals
skall jag berätta hur mycket jag behöver dig
hundratusentals ögonblick varje sekund

Jag gjorde allting för att bryta ytan
men vågade aldrig läsa vad du skrev
jag är så rädd om mina händer
jag skar mig på ditt brev…

Jag skriver fem stjärnor på himlen
en handfull pärlor kastade för ett svin
när jag förstår att du bara var ett ansikte,
ett namn jag tog för en kärlek som redan fanns
för dina ögon är bländverk
och dina ögon är lögner
- and the strangest twist upon your lips -
jag vill aldrig vakna så här igen…

Men om vinden vill, så låt den blåsa

Jag trodde du skulle förstå
men jag är nu ett då…

Om vinden vill så låt den blåsa
låt den ge mig vad jag tål…

Jag är nu ett då…

Har tappat stinget

Mina uppdateringar känns verkligen inte komma ofta nu för tiden, långt ifrån varje dag som det var förut. Men å andra sidan har jag inte så mycket att rapportera till er där hemma heller. Livet har sin gilla gång helt enkelt, och livet för tillfället består mest bara om skola, vilket jag är säker på att ni är less på att läsa om. Har jag rätt?


Idag är det supertrist väder, spöregn. Jag har gjort dagens engelska, tömt diskmaskinen och ringt på jobb som jag hittade på nav.no igår. Båda Rema 1000 butikerna (matbutik) här i Florö behövde mer folk. Fick tag i den ena personen för några timmar sen, men på den butiken hade dom redan hunnit ansätta de nya medarbetarna som behövdes. Har försökt fått tag på den som är ansvarig för den andra butiken i flera timmar nu, men möts bara av telefonsvarare hela tiden. Trist!
Det är också synd att jag inte lärt mig att norskar arbetar på lördagar också (vi får ju till och med post på lördagar!!), för den där Rema 1000-annonsen hade kommit ut i lördags och itne tänkte jag på att kolla nav då heller. Det var ju liksom helg... så det var synd, för hade jag ringt direkt i lördags hade jag kanske haft jobb nu, eftersom dom behövde mer folk snarast. Och ja, ena butiken hade ju redan ansatt de personer som behövdes, känns som att det är stor risk att även den andra butiken gjort det. Men jag tänker inte ge upp förrän jag pratat med personen i fråga!

Nej usch, jag blir så deprimerad av det här skitvädret. Som det verkar så har ni ju fått riktig vår hemma i Bispgården & Hammarstrand nu, vilket gör mig riktigt avundsjuk! Här har vi iofs ingen snö kvar, och gräset är grönt och det är vårblommor överallt. MEN, vi har ingen sol, så det känns som en riktig pissruskhöst istället. Jag har hellre kvar lite snöhögar här och där och gult, visset gräs om jag på det får en värmande vårsol istället för bara regn, regn, regn.

Och det var allt för mig, nu tänkte jag börja med morgondagens engelska också, i brist på bättre sysselsättning.

En kväll i regn

Jag är minsann fortfarande lite småfrusen, trots att det är några timmar sen jag kom hem igen. Träffade en annan svensk tjej här i Florö idag, kul att äntligen träffa nån annan i samma ålder som en själv! Vi gick på tur, var ner till flygplatsen och kikade lite på havet, på vägen tillbaka började det såklart att regna -vad annars hade vi räknat med, liksom? Gick iväg på Pizzabakeren där hon & hennes kille jobbar, så vi fick oss lite att dricka + lite pizza. Sen bar det av hemåt för min del, då hon fick rycka in och hjälpa karln sin lite i arbetet!

Sedan jag kom hem har jag mestinte gjort nånting. Övervägde om jag skulle plugga lite till, men jag ångrade mig. Hamnade framför två avsnitt av Desperate Housewives istället, och nu sitter jag här och pratar med Hannes och Martin på msn.

Och nu har jag ingen lust att skriva nåt mer. Har tänkt dra mig mot sängen, imorgon är en ny dag!

Världens bästa tjej






Åldersnojja

Om en vecka fyller jag 22 år, herregud vad gammal jag börjar känna mig! Om jag har åldersnojja redan nu, vad kommer jag då inte ha när jag fyller 25, 30, 40 osv?  Man är ju knäpp, egentligen.

Nu har halva den här veckan gått nästan, och vad har jag gjort mer än pluggat? Ingenting. Men det är ju bra att få allt gjort i tid och även ha tid att repetera vad man lärt sig under veckan, så kanske det fastnar nånting i alla fall!

Grannen var precis och knackade på, så nu har vi varit ute och diskuterat gräsmatta. Som jag nämnt tidigare så består vår gräsmatta just nu bara av massa jord och stenar, vilket är resultatet efter höstens parkeringsbygge. Nu ska vi alltså jämna ut marken, få bort alla stenar (det är inte lite stenar...), fylle igen gropar på andra sidan av huset och sen till slut plantera själva gräset. Jag har tänkt rensa en jävla massa ogräs på andra sidan huset också, för det behövs verkligen. Det är nog mer ogräs än gräs. Det skulle vara kul med en liten rabatt också, så det känns riktigt hemtrevligt här ute!

Idag var jag ute och satte upp solcellslyktorna jag köpte på Jysk för pengarna som var kvar på mitt presentkort sen ifjol. Så nu väntar jag bara på att det ska bli mörkt så jag får se hur dom ser ut när dom lyser! Kommer nog bli mysigt här utanför, det kommer att lysa upp vägen från parkeringen till trappen, vilket behövs!

Det är verkligen synd att min kamera inte fungerar längre, för jag hade verkligen velat ta före- och efter bilder på gräsmattan! Det kommer bli så stor skillnad!

Är det inte typiskt USA?



Snubblade över denna artikel på aftonbladet... förbjuda kramar? Men seriöst, lever vi på 1600-talet eller? Ibland blir man riktigt brydd... Nej men visst, det är säkert bra om man ska lära sina barn/ungdomar att kramar inte är bra, för så får vi ju ett varmt och kärleksfullt samhälle att växa fram. Yeah, right!


Säger som Emilie: torka

Jag har verkligen kommit in i en blogg torka nu, men jag har verkligen ingenting att skriva om. Dagarna liksom bara kommer och går.

I onsdags åkte ju jag & Celia tillbaka till Bispgården, eftersom hon skulle hem till Anders igen. En hel dag i bil, Celia var super duktig och jag lyckades på något sätt faktiskt köra 100 mil helt själv med Celia. Jag hade trott att det skulle bli riktigt jobbigt eftersom jag inte skulle kunna stanna och power-nappa nåt, men det gick riktigt bra. Celia pratade och sjöng för fullt i princip hela tiden. Vid ett tillfälle, efter att jag sjungt barnsånger för full hals under en längre tid, så säger Celia; "mamma, du sjunger så vackert". Det svåra var bara att avgöra om hon var ironisk eller inte ;)

Och ja, i lördags åkte jag hem till Martina för att umgås med henne en sista gång innan hon flyttar till Småland. Vilket är i morgon -KÖR FÖRSIKTIGT JOHAN! Och skicka ett sms när ni kommit fram! :)

I söndags åkte jag tillbaka hit till Florö, och sedan dess har jag mest bara pluggat, pluggat och pluggat lite mer. Fick VG i slutbetyg i historian, vilket känns riktigt jävla bra. Ringde på ett jobb idag också, så nu har jag skickat en söknad dit. Var också in på olika matbutikers hemkedjor och registrerade mig som jobbsökande, men tyvärr fanns det inga lediga jobb på butikerna här i Florö just nu.  Har gjort klart både dagens och morgondagens engelska -skönt! Ikväll ska jag läsa en massa i romanen jag har valt, "The handmaids tale" av Margaret Atwood. Den är lite småseg, men ändå är det knappt så jag kan lägga ifrån mig den. På nåt konstigt sätt, trots att det inte är nån handling i boken utan bara en massa tankar typ, så fängslar den mig. Lite konstigt det där...

Ja, det var väl allt för idag det. Om en kvar börjar Masterchef, vilket är typ samma som Hell's kitchen, fast här i Norge. Det har jag tänkt se på ikväll, får se om det är lika underhållande som Hell's kitchen, men det har jag svårt att tro! Gordon Ramsay är ju liksom lite utav min idol :P

Saknar Martin


och hoppas på att askan inte täcker över England och Norge under helgen, för jag vill ha hem honon som planerat!


Sista kvällen med Martina

i deras mysiga lägenhet, det blir ikväll det. För på onsdag morgon bär flyttlasset av ner till Småland för deras del. Längtar tills jag får möjlighet att åka dit och hälsa på i deras fina hus! :)


Snart ska jag börja åka in mot stan, ska plocka upp Martina i Stugun och sen får vi väl se vad vi hittar på idag. Vi ska i alla fall dricka lite vin och äta ost och kex ikväll framför en film eller två. Kommer nog bli supermysigt!

Imorgon bitti påbörjar jag hemfärden till Florö igen, känns trist att ska köra själv hela vägen igen. Känns som att jag knappt har hunnit kliva ur bilen. But, a man's gotta do what a man gotta do!


















Twenty-two to be!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag fyller år. 12 dagar, närmare bestämt. Högst upp på min önskelista i år står en systemkamera! Det finns nog egentligen inget annat jag vill ha, förutom en bröstoperation. Gud så jag längtar tills jag har sparat ihop tillräckligt med pengar! Inatt drömde jag till och med att jag fått mina c-kupor... gud vilken underbar känsla det var! Vart så besviken när jag vaknade imorse och fortfarande var helt platt.

Jaja, tillbaka till ämnet. Igår var vi hem till moster en sväng och hälsade på, och där kom (såklart) frågan upp -vad önskar du dig när du fyller år? Då kunde jag inte komma på nåt, men nu har jag alltså kommit på vad jag önskar mig. En systemkamera! Varken mer eller mindre. Bidrag till en systemkamera är också varmt välkommet.

'

Canon EOS 1000D


Lycka är att lyckas!

Fick tillbaka mitt historieprov idag, fick VG i betyg! =) Yeehoo! Det lutar med andra ord mot ett VG i slutbetyg då, med tanke på att jag fått VG på alla uppgifter hitills, bara den sista som inte är rättad än.. blir spännande att se =)


Idag på förmiddagen hade vi superfint vårväder med en väldigt varm sol, lite snålblåst i och för sig, men det överlevde vi. Vi var ute i ett par, tre timmar. Gick en sväng ner på biblioteket och lånade en engelsk roman till mig och två böcker till Celia, sprang in en sväng på skoaffärn och köpte ett par skor till Celia oc sen hem, in i bilen och vidare på affärn för att handla mat. Däremellan hann vi med en massa lek också, såklart!

Nu har vi även städat hela lägenheten jag och Celia, hon var jätteduktig och städade sitt rum. Nu sitter vi nästintill halvdöda här i soffan, Celia äter ett äpple & kollar på barnprogram och jag ska påbörja engelskan tänkte jag. Gjorde klart och skickade in första insändningsuppgiften redan igår, eftersom den var så simpel: "presentera dig själv på engelska, ca 250 ord". Piece of cake, liksom!

Mitt i helgen

Jahapp, då var det lördagkväll då. Dagen har spenderats enligt följande:

Sovmorgon till efter 9.00 då vi klev upp alla tre. Frukost, och strax efter 11.00 så tog Martin med sig Celia på en dagsutflykt runt om i staden. Bland annat var dom iväg och matade ankorna med sisådär en två (!) limpor, åt alldeles för mycket glass :P och  busade. Celia verkar i alla fall ha haft en jättebra dag, herregud som hon pratade när dom kom hem vid 16-tiden!

Jag å min sida har suttit hela dagen med slutprovet i historia. Känns som att det gick lite sisådär, tiden räckte inte till helt, och de två sista uppgifterna blev halvdant gjorda. Hade velat utveckla mina svar lite mer, men som sagt, det hanns inte med pga tidsbrist. Är nöjd med de övriga svaren i alla fall, så det känns bra. Att jag får IG är en omöjlighet, helt enkelt. Har jag gjort bra ifrån mig på provet så får jag nog VG i slutbetyg på kursen, och det skulle ju vara helt UNDERBART! :)

Ja, och sen efter provet var avklarat så tog jag en snabb dusch innan vi åkte hem till Martins familj där vi blev bjudna på supergod mat. Strax efter 19.00 styrde vi kosan hemåt, och nu har Celia på sig pyjamas och sitter här bredvid mig och äter välling samt ser på Doktor Snuggles. Sängdags om 10 minuter har jag tänkt!

Imorgon åker Martin till England via jobbet, han ska dit på kurs i två veckor. Känns trist, men vad gör man? Jag och Celia ska iväg på dop, Martins kusin fick en son i januari så vi är bjudna dit imorgon. Jag & Celia har letat fram morgondagens klänningar, vi kommer bli så fina så! Sen får vi väl se när vi styr kosan hemöver mot Bispgården igen. Det var ju planerat till helgen eftersom Martin skulle vara ledig då, men nu är han ju inte ens landet vid den tidpunkten så jag kanske lägger om planerna lite... vi får se.


Är det verkligen fredag idag?

Den här veckan har varit helt bakvänd för mig. I måndags hade jag fredag, och idag känns det som en omöjlighet att det faktiskt är fredag. Måste ha varit påskhelgen och all sjukdom som gjort mig dagavill!


Idag har jag återigen perfekt hörsel på båda öronen! Jag kan inte med ord förklara hur underbart det är att höra vad Celia säger och höra musiken som strömmar ur högtalarna.

Just nu är det lite sol ute, men jag vet inte om jag orkar klä på oss och gå ut än. Känner mig inte upplagd för det just nu. Har i alla fall flitt av det värsta i köket med hjälp av Celia (tänk att det kan vara så kul att tömma/fylla en diskmaskin?) och startat en tvättmaskin. Lika otroligt som att diskmaskinen är rolig tycker jag det är att tvätten aldrig tar slut... var kommer alla kläder ifrån?!

Har deklarerat nu också, så nu är det bara att invänta midsommar (?) och skatteåterbäringen. Ska bli HÄRLIGT att få tillbaka några tusenlappar så där på sommaren.. lite vardagslyx blir det då, eller kanske en liten semestertripp med Celia? Det återstår att se, har ju några månader på mig att fundera :)

Nu har jag dessutom tagit ett beslut, och jobbsökandet här i Norge är i full gång! Så fort jag hittar ett jobb så slutar jag plugga, eller går ner på 25% studier, beroende på hur mycket jag har kvar att läsa när/om jag får ett jobb -och såklart beror det ju också på vilken typ av jobb jag får, och hur mycket jag kommer att jobba. Men jobb är det som gäller, blir galen på att bara vara hemma och stirra i böcker och inte göra någon nytta. Och mest är det väl för ekonomins skull, för jag HATAR att måsta vända på varenda krona och ändå inte få pengarna att räcka månaden ut... :(

Nej, nu ska jag och Celia hitta på nåt. Undra bara vad, jag känner mig så trist och tråkig idag...

Cirkus? Nej tack!

Nu när vi var på promenad så såg jag ett plakat för en cirkus som är ikväll här i Florö. Vad kul, tänkte jag! Det skulle säkert vara nåt för Celia. La webbadressen på minnet för att kolla tid, plats och pris... men vet ni vad? Det blir ingen cirkus! Inträde barn (billigaste biljetten) 300 NOK, vuxen (billigaste biljetten) 400 NOK! 850 SEK för att gå på cirkus? Nej vet ni vad... det är ju helt sjukt!


Let's keep the tradition alive

En solig vårmorgon i Florö -hur underbart som helst! :)


Idag tog vi visst lite sovmorgon, strax efter 8:30 vaknade Celia. Mysigt att få ligga och halvsova ett tag sådär på morgonen! Jag trodde hon skulle vakna tidigt idag eftersom hon kom in till oss inatt och la sig, men inte då! Istället blev det en sovmorgon, och jag klagar verkligen inte! :)

Nu har vi ätit frukost för ett tag sen, och hon fick i sig nästan 4 (!) ägg + en tunnbrödmacka och 2 glas juice. Hur tusan får allt plats i den lilla magen? Man slutar aldrig förvånas...

Nu ska vi borsta tänder, tvätta ansikten och sen gå ut i vårsolen innan den försvinner bakom de mörka molnen som skymtar en bit härifrån. Jag är f'resten fortfarande halvdöv, börjar bli lite irriterande nu! Var dock på SMS igår och kollade upp öronen, och visst är det en öroninflammation, men inget som man kan medicinera för den är virusartad och inte bakteriell. Så, det är bara att vänta ut den. Weehoo, himla kul :P

Nu är det som det ska vara

för idag är det grått och regnigt här i Florö. Precis som det brukar!


Jag & fröken fräken har klarat av frukosten och morgonbestyren även idag, och nu får hon se lite barnprogram innan tvn stängs av tills ikväll. Det ger mig lite tid att slappna av och försöka vakna till liv också -helt perfekt med andra ord!

Igår kväll efter att Celia somnat så skrev jag den första uppgiften i historia för den här veckan, det handlade om andra världskriget. Äntligen fick jag skriva om nåt som jag verkligen tycker är intressant! Och det känns bra att äntligen veta nåt om det där kriget, för min kunskap om andra världskriget har fram tills igår varit väldigt bristfällig. Vår undervisning om andra världskriget i högstadiet bestod av att vi fick göra ett bildkollage, och det var allt. Lärorikt, oh ja!

Om det blir lite bättre väder framöver dagen så ska jag och Celia gå och posta två vykort som hon målat, ett till pappa och ett till farmor & farfarsgubben. Om inte så håller vi oss nog inne idag.

Imorgon måste jag nog ringa SMS och boka in en tid hos farbror doktorn. Det verkar inte bättre än att öroninflammationen är här för att stanna... 3e dagen idag, men nu har det gått från höger till vänster öra. Lite omväxling förnöjer, eller hur var det nu igen?

Nej nu ska jag kuta ner i källarn och starta en tvättmaskin och sen blir det en snabb dusch så man får känna sig fräsch även idag! Imorse när jag vaknade hade jag fresten ett rött märke runt vänsta ögat, jag trodde det berodde på att jag legat på armen/handen eller nåt, men märket är fortfarande kvar. Ser ut ungefär som att jag fått mig en snyting. Konstigt! Hoppas det försvinner under dagens gång...

Uppryckardags, eller vad?

Jag kommer inte ihåg när jag uppdaterade sist, men det är nog en två veckor sen sist i alla fall. Har helt enkelt inte haft lust, tid eller ork att göra det.

Just nu befinner jag mig i Florö med Celia :) Martin åkte på jobbet för en timme sen och jag och Celia har stökat på med lite frukost och morgonbestyr såsom påklädning, tandborstning och ansiktstvätt. Nu är vi parkerade i soffan där Celia tittar lite på barnprogram medans jag sitter här.

Påsken firade vi i Lillehammer hos Martins mormor & morfar, och där var vi en hel hög. Martins mamma, pappa, syster, morbror + fru och tre kusiner. Fullt hus, skulle man kunna säga! Vi hade i alla fall en jättemysig påsk, trots sjukdom. Ja, såklart var Celia dunderförkyld ett par dagar (är fortfarande snuvig och har lite hosta), samt att i fredags åkte jag på skiten också. Feber, frossa, snuva, värk i hela kroppen.. usch, inte kul inte. Vi är på bättringsvägen båda två nu, bara snuva och lite hosta kvar. Jag har i och för sig lite öronvärk också, men den har snart gått över. Nu kan jag till och med höra på båda öronen ;)

Jag är inne på sista veckan av historia-kursen nu, och det ska bli spännande att se hur man hinner med sig... Först och främst så är det ju de vanliga uppgifterna, bara det att nu ska jag läsa 150 (!) sidor istället för ca 100, göra 3 fördjupnings/analysuppgifter PLUS att jag ska gå igenom hela boken inför slutprovet som ska göras i slutet av veckan... Ibland har jag väldigt  svårt att förstå hur dom har planerat! Det är nästan omänskligt mycket att hinna med på en vecka. Man skulle ju kunna tycka att så här den sista kurs veckan hade kunnat vara lite lättare i uppgiftsväg, kanske bara 1 insändningsuppgift. Då skulle man ju ha tid för repetition också. Men det lär nog gå bra det här! Jag är ju bäst! :)

Igår kväll efter att Celia somnat läste jag nästan allt, har ca 30-40 sidor kvar. Tror jag. Nåt åt det hållet i alla fall. Ska kika igenom uppgifterna nu idag och se vad det är jag ska skriva om i veckan här..

Annars är det mest lugnt på alla fronter. Har bestämt mig för att börja söka jobb, och så fort jag hittar ett jobb slutar jag med skolan. Jag har ingen lust med skola längre, jag vill jobba, tjäna pengar och slippa oroa mig för ekonomin HELA TIDEN! Det är ju ganska sjukt, nu när jag pluggar 100% så får jag ut ca 8-8500:- /månad -och det är både lån och bidrag. Och det ska man alltså överleva på. Ja, man undrar ju vad dom baserar sina belopp på.. Visst kan jag jobba också, jag har ju ett fribelopp på 56.000 (pengar jag får tjäna fram till 30 juni) tror jag det var -men när ska jag hinna jobba, när jag spenderar all min vakna tid med att plugga? Exakt.

Från det ena till det andra. Här i Florö är det i alla fall vår nu! Vårblommor och hela kitet :) Mysigt! Igår var det någorlunda bra väder till och med, solen kikade fram ett par gånger. Jag och Celia var ute en stund på eftermiddagen och vårstädade lite på vår lilla gård, plockade lite skräp och röjde undan massa grenar och småkvistar som blåst av träden i vinter. Idag ska vi nog åka hem till Martins föräldrar en sväng och låna en kratta, för här ska sås en ny gräsmatta, så vi måste få bort alla stenar och skit från den uppgrävda gräsmattan. Vi ska även åka och handla idag, skåpen ekar tomt här. Men det blir ikväll, eftersom en storhandling kräver bil!

Och nu ska jag läsa igenom veckans fördjupningsavsnitt innan tvn ska stängas av för resten av dagen. Hoppas ni är glada nu när ni fått en uppdatering! :)

Och just, påminnelse till mig själv: SÄTT IN PENGAR PÅ OLOFS KONTO! samt HÖR AV DIG TILL K!


RSS 2.0