Let the countdown begin!

Onsdag kväll nu då. Har sett på Grey's Anatomy... sorgligt ikväll, med tanke på att George dog. Men det hade man ju nästan räknat ut redan, för båda två kunde ju inte dö, och speciellt inte Izzie. Kan upplysa er om att blödig som jag är fällde jag några tårar för George's skull, men jag gapskrattade även ikapp med Izzie & co under begravningen. Jag bara älskar den där serien, så underbar humor mellan alla tragedier och tårar :)

Mitt Ellos-paket kom som sagt idag, och mina fina stövlar! Riktigt mysiga var dom, och dom ser inte lika "plastiga" ut i verkligheten som på bilden i förra inlägget. Varma, sköna höststövlar helt enkelt! Har sett ett par andra snygga stövlar jag vill ha också, dock är dom mer åt party hållet.. men jag är jäkligt sugen på dom med! Fast, det får vänta. Man blir ju inte direkt stenrik av att vara timvikarie på Nipängen & Docen :P

Hade beställt en superfin klänning också, men självklart var den i fel storlek... för liten -har ni hört på maken?! Skiljde typ 1,5-2 cm för att dragkedjan skulle gå att dra hela vägen upp -surt! Var dock snabb som attan att göra ett byte på den till strl 36, men jag har en dålig känsla av att den kommer vara för stor runt brösten... och är den det, ja då tror jag banne mig att jag sätter mig ner och grinar! Jag ÄLSKADE den där klänningen, och jag vill inte för något i världen leva utan den! Är den för stor behåller jag den ändå, och köper ändå fler bh-inlägg att fylla ut den med.. Det var kärlek vid första ögonkastet!


Martin smsade mig förut idag, nu är däcken skickade till verkstaden och dom skulle höra av sig när dom var bytt. Så med andra ord blir det Norge snart igen, om ca 1 vecka skulle jag tro. Martin har precis åkt ut till havs också nu, på provtur, så snart är han hemma igen. Skönt!

Nej ni, nu ska jag gå och göra nåt åt håret, sen blir det kvällsfika och sist men inte minst sängen. Och imorrn blir det som sagt jobb inne på brunis mellan 12-16:00. Kul!



Slänger in en bild på klänningen också... om ni tycker den är snygg på bilden
så kan jag garantera er att den var tusen gånger snyggare i verkligheten!


My lovely shoes

I totally love them, don't you?



Svar till anonym

Blir ett till inlägg direkt nu...

Varför jag inte åker tillbaka till Norge? Jag ska åka tillbaka till Norge, det är bara inget datum bestämt än. Beror på när bilen är klar på verkstaden, vinterdäcken skickade och påsatta och räkningen betald.

Vet inte om jag nämnt det, men när jag och Martin åkte hit så gick turbon på bilen sönder när vi var i Röros, så vi fick lämna in bilen på verkstan och låna en hyrbil under ett dygns tid. Bilen är nog klar på verkstan nu, men det är vinterföre över fjällen jag måste köra över, så dom ska skicka upp vinterdäcken från Florö till Röros och så byta dom där på verkstan, eftersom jag inte kan den ädla konsten att byta däck. Så, så fort däcken är bytt och räkningen betald så åker jag tillbaka. När det blir exakt, det vet jag inte.

Så, det är så landet ligger. Jag ska tillbaka till Norge, men under tiden är jag här i Bispggården och jobbar allt jag kan och njuter av Celia.

Oh yes, I got some work!

Det är ju just typsikt att man sov som en stock inatt och imorse, för pga det gick jag miste om en arbetsdag inne på blå. Vart lagomt arg på mig själv när jag vaknade imorse och såg TimePool-smset och missade samtal... suck! Men lyckan har kommit till mig i alla fall! Imorgon ska jag jobba 12-16 inne på Brunkullan, och på fredag 7:30-16:30 på BLÅ!! :D Oh yes! Nu håller jag bara tummarna för att det ska bli nåt jobb i helgen också, jag vill sååååå gärna jobba hela helgen med alla underbara människor på nipis ;)

Nog pratat om det. När mamma slutar nu klockan 13:00 ska vi åka en sväng på hammarn, jag ska lösa ut en check och mamma skulle göra nåt annat... kommer inte ihåg vad det var :P Guldfiskminne som vanligt. Lär säkert bli en sväng in på Ica också, brukar lätt bli det när man är på tätorten.
Sen ska jag in på Ica Forsen och hämta ut mitt Ellos-paket. Jag slår vad om att mamma och Olof kommer dö av förfäran när dom ser skorna jag beställt! Bild kommer senare, kan ju inte riskera att brorsan ser dom här först ;)

Nu på morgonen/förmiddan har jag underhållt mig själv med Sims 2. Länge sen man spelade det sist! Och jag spelar det "the old fashion way" nu, utan fusk! Känner mig duktig ;) Fast, det är mycket lättare än jag kommer ihåg att det var. När man spelade Sims 1 utan fusk (alltså pengafusk) så tog det ju tusen år innan man hade råd att köpa nåt.. och nu tycker jag att jag har råd att köpa nya, dyra grejer hela tiden? Äh, vad vet jag. Det var mycket roligare när man var typ 12 år :P

Just ja, ska in till chefen en sväng också nu idag, och få en kopia av min T3a. Men nu vid närmare eftertanke har jag kommit fram till att det kanske inte är fel på min lön ändå, för jag hade 3 eller 4 sjukdagar i augusti pga ryggen.. men då ska man väl få sjuklön? För som jag har fattat det ska även vi vikarier få det? Rätta mig om jag har fel! Får se vad chefen säger, och sen prata med lönekontoret...

Förövrigt saknar jag Florö något jävulskt mycket... och alla positiva norskar!

Jag vill jobba!

Nu börjar jag bli less på det här... är det aldrig nån som blir sjuk på Nipängen nu för tiden? Har inte fått ett endaste sms från TimePool... trist! Jag vill jobba och göra lite nytta, blir bara rastlös av att driva runt här och stirra framför mig.

Tisdag idag, och jag har nog inte så mycket att säga egentligen. Blåsigt som vanligt, så det känns inte så upplyftande att gå ut överhuvudtaget idag. Ska väl ut med Assar eftersom mamma jobbar, men mer än så blir det nog inte. Jag fryser ju för tusan häcken av mig, och ändå har jag långkalsonger på mig!

Det blir nog ryggläge med Isfolket idag också känns det som. Har man inget bättre för sig så...

Inget särskilt

Då är snart september månad slut också, otroligt vad fort tiden går. Snart är det snö, isande kyla och jul som gäller. Känner mig lite sådär lagomt taggad inför vintern, jag och kyla går inte riktigt ihop. Inte det mesta attraktiva att vara blå som en smurf under perioden november - mars ca.

Det blev ingen film på Hallvägen i lördags, var alldeles för trött och skulle ju som sagt upp vid sju i går. Tog en slapparkväll framför tvn och datorn här hos mamma istället (ungefär som vanligt... tråkiga liv!).
Igår var vi iväg till Lycksele, kallt så in i bomben var det och inte var det nåt roligt på marknaden heller, bara en massa rat. Var in på Dollarstore en sväng, fick med mig lite småsaker... bl.a. nya gardiner -som jag inte vet vart jag ska ha. Livet är bra svårt ibland...

På kvällen blev det filmkväll hemma hos Anders. Vid 19:30-tiden åkte jag och hämtade Erik & Johanna, och sen vidare till Hallvägen. Vi såg två filmer, The Haunting in Conneticut och så nån film som jag inte kommer ihåg vad den hette... det var nån komedi i alla fall... men jag var så dödandes trött så jag somnade ifrån den. Typiskt mig!

I alla fall, The Haunting in Conneticut... fy fan vilken jävla äcklig film! Jag brukar inte vara  den som skriker och hoppar runt i soffan när jag ser skräckfilmer.. men den där. Shajse! Jag skrek som en liten tjej, alternativt stucken gris, hoppade till var och varannan minut (detta alltid i samband med grisskriken och händerna för ansiktet), hjärtklappning, hög puls, andningssvårigheter... Den var läskig!! Fy fan säger jag bara, ALDRIG MER! Men jag vet 3 stycken som hade väldigt roligt åt mig... fast, Johanna var inte så himla tuff hon heller! :P Fast hon skrek inte en massa i alla fall, till skillnad från mig :P
Vi åkte därifrån vid 1-tiden tror jag. Eller nåt i den stilen. Kom hem, gick och la mig. Smsade lite med Martin ( :'( ), somnade.

Tog sovmorgon idag, vaknade vid 9:00 men tvingade mig själv att somna om. Klev upp strax före 11.00, utvilad -vilken underbar känsla! Sen har jag spenderat dagen med näsan i en bok, har börjat läsa Isfolket igen. Bara ett par kapitel kvar i första boken nu... Tengel & Silje's saga har precis börjat, och jag ser framemot att läsa den 47 böcker långa serien igen! Margit Sandemo kan verkligen konsten att trollbinda folk...

Resten av kvällen vet jag inte riktigt hur jag ska fördriva. Hade det inte blåst så nedrans mycket hade jag tagit en långpromenad, men det känns inte så lockande i det här vädret. Men det hade behövts... lite frisk luft, musik och lugn och ro kan verkligen rensa tankarna ibland.

Det är det bästa med Florö tror jag; naturen och att promenera på helt nya platser där ingen vet vem jag är. Att vara anonym, en i mängden.. det kan man inte vara här på byn. Alla vet vem man är, eller rättare sagt -alla tror att dom vet vem man är.

Nej, jag vill tillbaka till anonymiteten och den friska havsluften.

Rackarunge!

Efter att vi kom in från vår lilla lekstund ute så blev det lite lunch, som idag bestod av kroppkakor för er som är intresserade av vårt matintag. Efter lunchen så är det som vanligt sovdags för lilla fröken, så vi går upp till sovrummet. Celia öppnar dörren, jag går in och lägger till kudden, skakar till täcket och sånt.. varpå jag hör dörren stängas och springande små fötter som försvinner längre och längre ifrån sovrummet.

Vad tror ni hände? Jo just det, Celia bestämde sig för att det var bättre om mamma sov middag idag och hon var vaken. Så hon stängde alltså dörren om mig och försökte smita! :P Hon hann dock inte längre än några trappsteg neröver så var jag ikapp henne, men ack så lycklig hon såg ut när hon överlistat mamma ;)


Lördag idag

Fyndig rubrik va?

I alla fall, idag är det lördag och Celia behagade ta sovmorgon ända till 07:01 -har ni hört på maken vilken lyx? Det är det längsta jag har fått sovit på hela veckan, alla andra dagar har startat vid 6:30. Otroligt kul, jag lovar er. Speciellt när jag/vi varit förkylda och haft feber i flera dagar.

Nu ska vi till att gå ut och leka alldeles strax, det är någorlunda fint väder idag och nu är det bara hosta som besvärar oss. Så, på med varma kläder och ut i det fina höstvädret. Om en stund.

Ikväll ska jag kanske hem till Anders och umgås lite med honom, Erik & Johanna. Dom hade planerat att se film ikväll, och det lät rätt frestande när dom frågade om jag ville komma över också. Så, det blir nog Hallvägen och en film eller två ikväll.

Imorgon blir det Lycksele, vi ska åka vid 7-tiden. Celia ska vara hos fammi då, eftersom hon inte har så mycket utbyte av att först sitta i en bil i ca 3 timmar, sen sitta i vagnen på marknad i nån timme, Dollar$tore och sen 3 timmar bil igen.

Nej, ut ska vi och det nu innan solen försvinner. Ha en bra lördag allihop!

Tack kära ni!

Lena & Paulin -tack så jättemycket! Nu har jag kommit mig in på TimePool, och visst tusan saknas det timmar... 34 stycken, närmare bestämt! Suck. Är bara att ringa på lönekontoret och tjafsa lite sen då, för jag tänker då inte bjuda kommunen på 34 timmar inte, no way. Enda problemet är att min tjänstgöringsrapport för augusti befinner sig i Norge just nu, skulle ju ha varit bra om jag hade haft den framför mig när jag ringer, men jag hade inte direkt räknat med att befinna mig här i Bispgården nu.

Jag tyckte att det var lite väl lite pengar för 130 timmars arbete när jag såg ingående saldot på internetbanken i förrgår.. tur man kollade lönespecen noga när den kom igår! Tror det saknas helg-ob också, för jag har för mig att jag jobbade 2 helger i augusti, och inte bara en. Aja. Ska gå in på TimePool och kolla igenom augusti på kalendern där, och så ringa på lönekontoret direkt klockan 13.00. Wish me luck!

Efterlysning!

Kan någon vänlig själ därute upplysa mig om vad det var för internetadress till TimePool? Jag kommer banne mig inte på det, och jag skulle behöva logga in mig där... Så, snälla någon, hjälp mig?!

Några timmar senare

Nu sussar Celia sött i sängen, Olof är ute på promenad med Jack och jag & mamma sitter vid varsin dator och nördar. Men det är faktiskt ganska bra avkoppling att sitta vid en dator.. ibland i alla fall.

Hur som helst, när jag lagt Celia så tog jag och for upp på byn en sväng. Kikade in i gamla lägenheten om jag fått nån post dit av misstag, sen slängde jag in nycklarna till vaktmästarn som skulle hämta dom senare idag. In på ICA för att lämna av lite Herbalife-produkter och handla. Träffade en annan kund som även hon behövde lite nya grejer, så det ska ordnas med senare idag när Celia har vaknat. Var in på "pappers" en sväng också och köpte ett nytt ritblock + pussel till Celia. Hon kan ju alla sina pussel utantill nu, så jag tänkte det var dags med lite nya utmaningar :P

Börjar vara riktigt less på att vara snorig och jävlig nu, men jag tror det har börjat gett med sig faktiskt. Har bara haft ett par feber-svettningar idag, så det går mot ljusare tider.

Nu ska jag surfa in på Ellos och kolla lite, känner ett litet behov av att köpa ett par skor som jag sett där... om de nu finns i min storlek. Det är ju ett dilemma det här med att ha så stora fötter, det finns nästan aldrig fina skor i rätt storlek!

Less på det här

Det är inget kul att vara sjuk, jag är så dödandes less på det så ni anar inte. Celia är i alla fall piggare, ingen feber eller så, men hon hostar och är väldigt snorig. Blir tyvärr inget kalas för henne idag, så det är ju tråkigt. Var tänkt att hon skulle följa med fammi till Ebba på 5 års kalas, men det är ju bra onödigt att hon åker dit och smittar ner dom... så det får bli en annan dag.

Vad vi ska hitta på idag har jag ingen aning om. Jag är helt död känns det som, orkar inte göra nåt. Om det blir något sånär bra väder och inte blåser så kanske vi går ut en sväng sen, det skulle nog inte skada med lite frisk luft. Men som det blåste igår vågade jag inte sticka varken min eller Celias näsa utanför dörren, för då hade vi defintivt legat i lunginflammation eller nåt idag.

Hade tänkt fara in med Celia till Djungelhuset nu i veckan, men det verkar inte som att det blir nåt av med mina planer. Vi får väl se hur hon mår i helgen, om det kanske blir en sväng på lördag om inte annat. Är du/ni lediga då Martina och Emilie? Isåfall får ni gärna följa med och leka ;) Fast jag vet inte säkert än, beror på hur Celia mår.

Blir ev. en sväng till Lycksele på söndag, det skulle vara kul. Men vi får se hur det blir med den saken, beror på hur många som ska med. Som det verkar nu får inte Celias bilstol plats, så då blir vi hemma. Men det hade vart kul att åka dit och gå på marknad och Dollar$tore!

Så var vi två

Är det inte typiskt? Nu har jag gått och fått halsont också, känns som att hela halsen är svullen. Det kan väl aldrig bero på alla pussar och allt gos som blev igår och i söndags?

Klockan 01:26 inatt var det nära att jag fick en hjärtattack. Vaknade av att Celia gallskrek "maaaammaaaa!!!!" rakt ut över sig och började gråta hysteriskt. Jag flög upp ur sängen och tog de två stegen fram till hennes säng, lyfter upp en hulkande liten tjej och tar henne med till min säng, där jag upptäcker att hon återigen är glödande het! Vi går ner, sätter igång Nalle Puh på tvn, tar en ny dos alvedon och lägger oss på soffan med kattungen Doris. Efter ca 30-40 minuter har febern gått ner, så då accepterar lilla fröken fräken att vi går upp till sängen igen. Hon lägger sig i sin säng -och tvärslocknar. Sen var hon superpigg och glad igen vid ca 06:20.... vilket däremot inte mamman var.

Nu ska vi snart till att äta lite frukost, och sen får vi se vad vi ska göra idag. Lär inte bli något speciellt, med tanke på Celia och min begynnande (?) förkylning. Jag hatar verkligen att ha ont i halsen... det finns inget som är så äckligt :/

En liten sjukling

Det är inte lätt att vara liten inte. Idag efter att Celia sovit ett par timmar så var hon alldeles glödhet och röd om kinderna -med andra ord, feber så det stod härliga till! Och på det en riktigt irriterande rethosta (som vi försökt kurera med honungsvatten, eller som Celia säger, "icka nalle puh" -för ni vet väl att Nalle Puh dricker honung? :P).

Hon kom i alla fall i säng nå tag strax efter 20:30, så jag hoppas på liiiite sovmorgon imorgon. Men, känner jag min lilljänta rätt så är hon nog pigg och vaken vid 6, 7 tiden imorgon. Hon är inte så mycket för sovmorgnar när hon är hos mig.

Nu ikväll har jag, mamma och Olof underhållit oss med Svenska Hollywood-fruar. Jaa, vad säger man?

I'm the man! ;)

50 words

Speedtest


Back in town

Nu är det måndag, och jag befinner mig vart då? Jo, i Bispgården. Anlände hit natten mot söndag, tror klockan var runt 01:30-02:00 när vi kom fram. Har pussats massvis med Celia både igår och idag, gud så jag saknat henne!

Martin är tillbaka i Norge nu, efter lite strul med bilen (turbon dog på bilen när vi var i Röros, så vi fick en hyrbil som skulle lämnas tillbaka igen igår eftermiddag), tågresa och bussresa. Så nu har vi återigen ca 100 mil mellan oss.

Celia ligger och sover just nu, lite småförkyld är hon också. Hostar mycket och är snorig, så hon är inte riktigt piggelin. Men jag tror att både mor & dotter har det rätt bra nu :)

Under de här tre veckorna som jag varit ifrån Celia så har hon lärt sig så otroligt mycket! Hon pratar mycket, långa meningar och mycket nya ord. Hon kan klä på sig i princip helt själv, är mycket mer självständig och säger vad hon vill göra. Hon har helt enkelt blivit en riktigt stor tjej!

Jag har ingen aning om hur länge jag blir kvar i Bispgården, det får tiden utvisa. Kanske 1 vecka, kanske 2, kanske mer. Jag har ingen aning, utan den som lever får se. Ska ta och logga in mig på TimePool sen när jag orkat packat upp min dator, och anmäla lite tillgänglighet. Jag kan ju inte bara sitta här på arslet och stirra tomt framför mig, då blir jag bara rastlös.

Det var i alla fall många förvånade ansiktsuttryck här på byn igår när jag kom spatserandes in på Ica. Nästan så jag trodde dom såg nåt spöke, men så var såklart inte fallet.

Nehej ni, nu ska jag gå och zappa lite på tvn i brist på annan sysselsättning. Sen blir det nog att vi går ut och leker en sväng tror jag, men vi får se... kanske bäst att stanna inne med tanke på Celias hosta. Vi får se :)

Klockan tickar iväg

Kom nästan precis ut ur duschen, tänk att det alltid är så skönt att duscha? Ska alldeles strax börja på med maten, Martin kommer hem nångång runt sju, halv åtta ca. Ska komma ihåg att hämta upp tvätten från maskin också, inte att förglömma...


Har inte gjort ett skit idag, har som sagt inte mått helt hundra. Åt lite pannkakor till lunch, men nej, det smakade inte bra överhuvudtaget -jag som brukar älska pannkakor! Får väl se om laxen faller mig bättre i smaken, men fiskälskare som jag är så lär den nog göra det.


Vad kvällen har att bjuda på vill jag knappt fundera på just nu, men jag vet att det här kommer bli en "avgörande" kväll. Lite jobbigt att tänka på, men det är ju just precis vad det kommer bli.


Tv-helvetet har lagt av också?! Jag nämnde ju förut nå tag att det bara är en svart skärm + textning på en viss kanal? Nu är varenda kanal så?! I dont get it. Har försökt att dra ur alla kablar, ta ut kortet ur canal + dosan, brytit strömmen helt och hållet till både tv, video och canal + grejen.. ingenting hjälper! Så, ingen tv här inte. Fast det gör mig egentligen inte så mycket, för det är inte så mycket spännande att se på egentligen. Svensk tv är bättre, faktiskt, så jag är trogen web-tv användare nu för tiden.


Nähäpp, lite musik på det här nu så jag får nånting gjort.

Fredag 18/9

Det känns som att det borde vara fredag den 13e idag...


Mayvon; ja, det kan man säga att jag gör. Väldigt mycket.


Har sovit som en kratta inatt, vridit och vänt mig, fryst och svettats om vartannat. Drömt mardrömmar, vridit mig lite till. Stirrat på klockan, sett på tv, funderat. Jag har i princip gjort allt annat utom att sova. This is killing me...

Saknar Celia så mycket att jag snart inte orkar kliva upp om morgnarna, det känns inte som att det är nån mening med någonting längre. Jag trodde att jag saknade Martin när han befann sig här och jag i Bispgården, men det var ingenting mot för det här. Det var som en liten jävla fis i rymden i jämförelse.

Ikväll kommer Martin hem, det är väl kanske meningen att jag ska fixa i ordning nån mat till dess för sen vet man aldrig vad kvällen har att erbjuda. Bara det att jag inte har nån fantasi, så vad middagen ska bestå av har jag inte den blekaste aning om. Tror det får bli dom där laxfileérna jag köpte i förra veckan, och så potatis. Man tager vad man haver, när man inte är riktigt pigg och kry ( = huvudvärk, halsont, småfebrig).


.



.


Just nu skulle jag vilja sitta invirad i en filt hos Martina på hennes mysiga altan,
och smutta på en mugg rykande hett té och snacka skit. Det vore underbart skönt!


 


You can light up the dark

Var in på bilddagboken och såg att Anders hade lagt upp lite nya bilder idag. På Celia såklart.
Ni anar inte hur ont det gör i hjärtat att bara få se henne på bild, och ständigt längta efter henne.
 
Idag har hon varit hemma hos "fammi" och dansat till en Mora Träsk video. Det är helt otroligt
vad fort hon lär sig nya saker. När jag pratade med Anders sist så sa han också att hon börjat
prata jättemycket nu de senaste veckorna, och sätter ihop riktigt långa meningar.

Och jag missar
allt...

Jag visste att det skulle bli svårt att vara ifrån Celia, att endast få ha henne här 2 veckor av 6,
men att det skulle vara så här svårt... det går verkligen inte att beskriva hur det känns.
Det går helt enkelt inte att vara lycklig utan att ha henne här, hon är mitt allt.


        
  


Lite gröt på det här så

Jag somnade på soffan och sov i ett par timmar nu idag efter jobbet, och gud så skönt det var. Är fortfarande lite småtrött, men är det så konstigt efter allt detta jobb? Nej, jag tycker inte det. Har jobbat 52 timmar de här 7 dagarna, och heltid ligger väl runt 40 timmar. Inom vården i Sverige är det väl 37 timmar/vecka som räknas som heltid har jag för mig, så jag har verkligen legat i.

Tänkte se Grey's Anatomy, men då strejkar den tv-kanalen fortfarande. Det är bara svart hela skärmen, men textningen till alla program syns?! Konstigt! Det har varit så ett par, tre dagar nu, men bara på den kanalen. Himla rart är det!

Har som vanligt haft alldeles för mycket tid att fundera på nu, och saknaden efter Celia och familjen där hemma på byn är stor! Jag hoppas de här sista veckorna i september går fort, så vi kan åka till Bispgården och hämta min fisrumpa. Jag saknar hennes leende och bubblande skratt så det värker i magen emellanåt.

Nu ska jag gå och koka mig lite havregraut, och sen blir det nog sängen för min del. Det är en dag imorgon också. Undrar bara vad jag ska fylla ut den med... något måste jag göra, annars blir jag galen av alla tankar och funderingar!

Herbalife är super!

Hade precis uppföljning med en kund som började med Herbalife i förra veckan.
Under den här veckan har hon tappat 4 cm och otroliga 1,6 kg! Det är ju helt fantastiskt bra!

Jag  blir alltid lika glad när jag pratar med nöjda kunder!



En välförtjänt tupplur

Nu har jag klarat av den 7e arbetsdagen, det känns skönt. Är dock väldigt trött, men det är la sånt man får leva med. Imorgon är jag ledig, sen jobbar jag på 8-15 på torsdag. Ledig fredag och sen jobbar jag lördag + söndag till 15:00. Fullt upp med andra ord, men det är ju bra på en måte, håller tankarna veck en stund.

Martin ringde när jag var på väg heim, och tydligen ska vi ut på nå festligheter på lördag. Han påstår att jag kommer att ha huvudvärk på jobben på söndag nämligen... har ingen aning om vad han har planerat, så det återstår att se. Men om han ska lyckas ge mig huvudvärk på söndag så krävs det väldigt mycket! Har bara varit bakis en enda gång, och det skyller jag helt och hållet på Patrick Hansen. Inte mitt fel att han fyllde på mitt shot-glas hela tiden! Finns det dricka i glaset må man ju dricka också, right? :P

Nej, nu må jag seriöst sove ett par timer. Är så dödandes trött, både fysiskt och psykiskt. Nämnde jag att ryggen är trött också? Det är den. Väldigt trött...

I just wanna sleep

Sjunde arbetsdagen i rad blir det nu... känner mig lagomt trött och sliten. Har ingen lust alls idag, vill bara sooooova. Men, plikten kallar och det börjar bli dags att röra på fläsket. Jobbar 7.30-15.00. Kuuuult.

En småknäpp impuls?

Nu när jag gick hem efter jobbet såg jag upp på himlen som var alldeles mörkblå/svart och stjärnklar, och fick en plötslig impuls att jag bara måste lägga mig ner på backen och blicka upp mot stjärnorna en stund. Det var inte långt ifrån att jag la mig ner där på trottoaren, men "som tur var" (?) så tog förståndet över handen och tvingade mig att fortsätta gå.

Det har gått bra på jobbet, är väldigt trött efter sex arbetsdagar. Imorgon blir det sjunde dagen, sen får det vara nog i en dag eller två. Det är tomt här i lägenheten, och jag saknar Celia. Fruktansvärt mycket. Tänker alldeles för mycket när inte Martin är här... Godnatt och sov gott, jag ska upp i mora tidlig.

Här kommer den

...den utlovade uppdateringen.

Idag är det måndag, och nu har jag befunnit mig här i grannlandet i bra precis två veckor. De här två veckorna har gått extremt fort, samtidigt som dom har gått långsamt som tusan. Det känns som att det är tusen år sedan jag fick krama om Celia sist, samtidigt som att det känns som att det var igår jag & Martin bar in alla flyttkartongerna. Det är verkligen konstigt det här med tid...

I alla fall. Jag har som sagt börjat jobba på omsorgen här i Florö, Docen som det heter. Jag började introduktionen i onsdags, och det har gått jättebra. Har jobbat själv hela helgen, och det har flytit på bra. Inga större problem varken med vården eller den sociala biten. Jag har faktiskt blivit en hejare på norska, och har märkt att jag bryter lite på norska ibland när jag pratar med patienterna! Ord som "dyne, spise, skive, kveldsmat och ha de gott/snakkast!" slinker in i meningarna med jämna mellanrum. Samma sak vid rapportskrivningen på kvällen så la jag märke till att jag skrev ömsom på svenska, ömsom på norska. Såg lite lustigt ut måste jag säga... :)

Nu har jag alltså jobbat 5 dagar i rad, och idag har jag senvakten igen (dvs 14:30-22:00). Ev. har jag en tidligvakt imorgon. Sen ska jag nog vara ledig ett par dagar i alla fall.

Det är i alla fall lättare att jobba här på Docen än på Nipängen, då det är lite lindrigare för min rygg. Vi städar inte lägenheterna eller något sådant, och i de flesta lägenheterna finns det diskmaskin. Och eftersom det inte är ett "sjukhem" så att säga, så klarar de flesta nästan allting själv. Vi har i princip bara två patienter som är "tunga" och behöver mycket hjälp, sen är det mest bara tillsyner och medicin/insulin + hjälp med mat.
Egentligen är nog den tyngsta biten av jobbet att springa i dom där trapporna hela tiden! Det är ett trevåningshus, och man springer banne mig upp och ner i trapporna var 5e minut. Visst finns det en hiss, men den är ju så långsam! Lika bra att ta trapporna och trimma låren och rumpan lite ;)

Innan jag börjar jobba idag ska jag ner på banken och fixa ett lönekonto, för idag ska min arbetsledare hjälpa mig att fylla i timrapporten och då ska jag även lämna kontonummer (för inte tusan jobbar jag gratis inte :P). Jag satt och kollade på timrapporter igår kväll, men dom såg väldigt invecklade ut om man jämför med våra T3or i Ragunda.

Solen lyser idag också, härligt. Precis som igår, så jag är nästan i chocktillstånd. När jag gick hem från jobbet vid 22-tiden igår kväll så var det så härligt ute, så frisk luft! Det är nog det bästa med att vara här, havsluften.

Och ja, om vi ska ta det sämsta med att vara här också, ja då är det definitivt saknaden. Jag saknar Celia, mamma & Olof nåt så gudförbannat mycket! Har pratat med Celia via skype/msn några gånger nu, och det känns lika jobbigt varje gång. Att bara få se henne, att inte få krama om henne och jaga henne runt i lägenheten medans hon skrattar så hon nästan kiknar... jag saknar det. Jag saknar att vara mamma.

Jag känner helt enkelt att jag inte kan vara den mamma jag vill vara, and it's tearing me apart. Vi får väl se hur det går nu framöver... som det verkar ska vi nog åka till Bispgården den 2a oktober och hämta henne. Men just nu känns det inte som att jag står ut till dess. Det får nog bli som Martina sagt. Hon är klok, min Martina.

Har inte så mycket mer att förmedla just nu. Ska ta och börja fixa lite med lunchen, så jag hinner äta innan jag måste gå ner på stan.

Har ni det bra där hemma?

Jag erkänner att

* jag är alldeles för dålig på att uppdatera
* jag är alldeles för dålig på att svara på era kommentarer

MEN

*jag uppskattar att ni skriver en rad eller två ibland

OCH JAG LOVAR

* att imorgon kommer det en uppdatering om allt och inget


Nu ska jag nämligen krypa ner hos Martin i sängen och bara slappna av efter en hård arbetsdag. Ha de gott! (och ja, jag bryter visst lite på norska ibland)

Another rainy day

Idag pissregnar det igen, känns lagomt kul att gå på jobbet om 45 minuter i det här vädret. Tur det finns regnkläder och paraply!

I alla fall, de här två första intro-dagarna på Docen har gått jättebra. Mycket att ta in, inte minst för att jag måste anstränga mig extra mycket för att verkligen förstå allt dom säger. Nog för att jag förstår rätt mycket norska nu, har lärt mig oerhört mycket under de här (nästan) två veckorna i grannlandet. Men det finns fortfarande ord och uttryck jag inte känner igen, och vissa pratar tydligare än andra. Men i det stora hela har det gått bra.

Idag är sista introduktionsdagen, och jag jobbar 14.30-22:00. Under de här timmarna jobbar man helt ensam i hela huset (21 lägenheter), och jaa... i helgen ska jag jobba helt själv, både lördag och söndag. Känner mig vääääldigt nervös inför detta!! Men, det känns samtidigt bra att man fått ett sådant förtroende så fort, för jag har trots allt bara varit där två dagar än så länge, och så blir jag erbjuden att jobba ensam och ta hand om alla patienterna själv både lördag och söndag eftermiddag/kväll. Jag måste ju ha gjort bra ifrån mig, eftersom jag får det ansvaret.

Jag har märkt att det är ganska olikt Nipängen, att jobba här på Docen. På Nipängen, där jag varit sen jag var 18 år, hade jag medicin- och b-gluc delegering. Här kommer jag in på Docen första dagen och får göra precis allt -ge medicin, kolla b-gluc, ge insulin... you name it. Och inga medicinlistor har dom heller, vilket känns vääääldigt ovant! Man vill ju gärna gå och signera på medicinlistor när man gett någon medicin!
Och sen det här med insulin också. Det finns inga listor någonstans för detta heller, och det känns väldigt osäkert. Jag vill gärna ha en lista för varje patient, där det står hur många enheter dom ska ha och vid vilken tidpunkt! Men, man lär ju komma in i deras arbetssätt också.

Ska se till att skriva en fusklapp till mig själv ikväll, där jag skriver upp allt sådant. Vissa patienter ska bara ha insulin om deras blodsocker är över 6 mmol/l, och på nån måste man ge insulinet i låret och på en annan bak på ryggen, för att det inte kommer in i kroppen riktigt om man tar det på magen/sidan som man brukar. Mysko. Ska som sagt skriva en fusklapp till mig själv ikväll, för det behöver jag nu när jag slungas ut i verkligheten helt själv imorgon.

Men, jag har garderat mig med ett par telefonnummer så jag har nån att ringa om det kör ihop sig alldeles för mig. Det känns tryggt!

Herregud vad jag babblar. Martin är i Leirvik i alla fall, som det verkar kommer han kanske hem ikväll? Får väl se om han är här när jag slutat jobba eller inte. Nu tror jag att jag ska göra lite havregrynsgröt innan jag går neröver stan mot jobbet, och inte att förglömma så måste jag fixa iordning ett par mackor att ha med till den korta fikarasten som vi har ikväll vid 18-tiden.

Hoppas allt är bra hemma på byn, saknar er!

Ingen ork till att uppdatera



Har tänkt uppdatera bloggen ända sen jag slutade klockan 15:00 idag, men nej, det finns ingen ork över för det. Tankarna går åt helt andra håll hela tiden, och jag saknar Celia så jag tror att hjärtat spricker snart.

Jag vill säga tack till fyra helt underbara personer som pratat med mig igår och idag, det är guld värt! Ni vet själva vilka ni är, och hur mycket ni betyder för mig. Utan era kloka, varma och stöttande ord vet jag inte riktigt vad jag skulle ha tagit mig till. Tack!



Det är inte lätt när det är svårt...



En vandring i snålblåst och pissrusk

Hujedamig vilket väder!! Det var knappt så jag orkade hålla i paraplyet i motvind när jag gick hem igen... eller rättare sagt, det gjorde jag inte. Efter halva vägen gav jag upp, det gick banne mig inte att gå och hålla i 2 påsar + paraply -ni anar inte vilket blåst det är (och ändå är den inte så hemsk, var nog paraplyt som gjorde det hela tusen gånger värre). Blev till att fälla ihop paraplyt och dra upp huvan över huvudet istället.. som om det hjälpte. Den blåste av gång på gång, så till slut blev jag less och så fick det vara. Blöt blev jag, men hem kom jag.

Jag träffade i alla fall gruppledaren på omsorgsbostäderna, och imorgon börjar jag min introduktion! Det kommer vara en 3 dagar lång introduktion, så veckans schema blir som följer:

onsdag 8-15
torsdag 8-15
fredag 14:30-22:00

Boendet består av ca 20 lägenheter, där vissa inte har någon hjälp alls (om dom inte larmar då), och det finns lite demenser, psykiatri och "slag"patienter. Jag tänkte aldrig på att fråga riktigt vad dom menade med "slag", men jag gissar på dom som kanske fått en stroke eller liknande och är delvis/helt förlamade?
På dagarna är man 3 som jobbar, och på kvällen är man endast 1. Då tar man hand om alla "lätta" patienter själv, och sedan kommer det folk från hemtjänsten och hjälper till med dom tyngre. Det ska bli spännande att se hur dom har det, och hur man jobbar i Norge. Nog för att det antagligen inte är så stor skillnad, men ni förstår vad jag menar.

Eftersom boendet låg alldeles vid Amfi (köpcentrum) så gick jag dit efter mötet och köpte mig ett par vattentäta skor att ha nu när jag ska "ut på tur" med Ragna ikväll. Inte världens vackraste skor, men dom är fodrade, varma och vattentäta -och enligt försäljaren perfekta när man ska ut på tur!
Hittade även ett par jättesöta skor på rea som jag bara inte kunde låta bli. Ca 60-65 sek, och så underbara! Undrar just när jag ska inviga dom?

När jag kom tillbaka så tog jag med mig posten in.. och gjorde en fasansfull upptäckt! Brevlådan läcker som ett såll, och brevet från skatteverket (med mitt norska personnummer) var alldeles dyngsurt!! PANIK!!! Sprang in på 3 sekunder och bad till nån högre makt att brevet inte skulle vara allt för förstört. Men nejdå, det var inte alldeles förstört. Väldigt blött, och det blev sönderrivet när jag försökte ta ut det ur kuvertet... men det går att läsa vad som står, och personnumret syns. Tack gode gud för det!

Nu har jag ett projekt då i alla fall -fixa en vattentät brevlåda. För så där kan man ju inte ha det, när man har 280 regndagar om året....


Dags för nästa möte

Fick precis tag i gruppledaren för omsorgsboendet här i Florö, så nu ska jag alldeles strax vandra neröver och träffa henne. Lite små nervöst känns det allt, men det ska nog gå bra. Hon hade pratat med A & S som jag träffade i fredags, så det var inga oklarheter över vem jag var eller så. Känns skönt.

Har ringt och försökt fått tag på S också, för att ge henne Alice telefonnummer, men inget svar där inte. Får prova igen lite senare idag, är ju som lunchtid också nu, men efter 13:00 kanske hon svarar. Vi får hoppas på det.

Igår blev vi bjuden på mat hemma hos Ragna & John-Sigurd, jättegott var det! Kommer inte ihåg vad fisken hette, men den var väldigt "speciell", till utseendet påminde den lite om bläckfisk tycker jag och så smakade den som skaldjur a'la räkor/krabba/kräfta. Hur gott som helst (det är ju inte direkt nån nyhet att jag älskar fisk och skaldjur!).

Ikväll ska jag följa med Ragna på promenad, vi ska gå uppför Brandsöyåsen (tror jag det hette). Det ska bli kul, då får jag se ändå lite mer av staden och dess omgivning.

Det regnar idag också, känns inte så himla ovanligt om man säger så. Lite trist är det, nog för att man är van dåligt väder hemma på byn också... men här regnar & blåser det i princip hela tiden. Jag tror det har varit uppehåll 2 dagar sen jag kom hit, och sol har det bara varit en dag -men gud så jag njöt den dagen!

Nej, om man skulle ta och dra på sig regnkläderna, plugga in mobilen i örat (nåja, headsetet i alla fall) och vandra bortöver Shell med de ljuva tonerna av Nightwish i lurarna? Låter som en förträffligt bra idé tycker jag.

 

-----------------------------------------------------------------

Förövrigt har jag väldigt mycket fjärilar i magen just nu... låg vaken en bra stund inatt och funderade, grubblade och saknade Celia. Det är så mycket frågetecken jag inte har svar på, så mycket jag vill veta. Jag önskar jag kunde se in i framtiden och se hur allt kommer att bli. Det finns även en önskan om att jag vore tankeläsare, för just nu känns det som att jag verkligen skulle behöva vara det...


Älskade fisrumpa




Mamma saknar dig! <3


Jag har aldrig varit ifrån Celia så här länge förut... och det känns.
Mer än jag någonsin kunnat ana.



Min första norskvecka

Nu har jag befunnit mig här i Florö i nästan en hel vecka, det var förra söndagen vid 19:30 som vi anlände hit. Veckan har gått väldigt fort, samtidigt som det känns som att det är en evighet sen jag träffade Celia, mamma, käre bror och arbetskamraterna sist (jag tvivlar på att jag någonsin kommer få lika bra arbetskamratet, ni på Nipängen är verkligen en klass för sig!).

Imorgon är det måndag igen, och då ska jag ringa och prata med arbetsledaren för omsorgen. Jag hoppas verkligen att jag får komma och träffa henne direkt imorgon, och att jag får tid för introduktion redan i veckan. Jag blir så rastlös av att bara gå omkring här i lägenheten eller nere på stan. Jag är en sån som vill göra nån nytta om dagarna, annars känns det ganska meningslöst alltihop.

Och så vill jag säga ett STORT TACK till Alice, det är guld värt att du ställer upp som referens!

Har inte så mycket mer att förmedla just nu. Skulle behöva ett 1000-bitars pussel tror jag, så jag har nåt att knåpa med om dagarna. Efterlyste nyss ett sådant, varpå Martin säger att han har ett 2000-bitars liggandes någonstans... frågan är bara vart?

Ikväll ska vi äta wok, jag håller på att marinera köttet nu. Det luktade riktigt gott av marinaden, så vi får hoppas att det smakar lika gott som det luktar.


Till er Herbalife:are!

Nu har jag mixtrat ihop en ny, supergod shake!

Recept:

2-2,5dl "frukost juice" (blandade frukter, t.ex. BRAVO's apelsin/mandarin/äpple, eller den med apelsin/morot m.m.)
2-3 stora jordgubbar (går jättebra med frysta)
1 port F1 jordgubb (plus F3 såklart!)
ca 0,5 dl kolsyrat vatten

Supergott när det blev lite bubbel i också! =)

Lördag morgon, 09:47

Då var det helg igen då. Förra helgen den här tiden vankade jag av och an hemma hos mamma, väntandes på Martin. Idag sitter jag i Florö, i min & Martins lägenhet, och bara njuter av lugnet.

Martin sover fortfarande, själv har jag varit uppe i en timme. Jag kan ju som bekant inte sova länge på morgnarna. Det ser ut att bli soligt och fint idag, skönt det. Igår var det mulet, men det kom bara några droppar regn. Helt okej väder med andra ord.

Som det verkar har det ordnat sig med en referens till mig, tack söta snälla rara Alice! :)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men nånting blir det nog. Jag har då rakt ingen lust att sitta inne hela dagen i alla fall, den saken är säker. Skulle i alla fall ha varit iväg och storhandlat och fyllt upp kyl, frys och skafferi. Det ekar så tomt så det är skrämmande...

Har jag sagt att jag har träningsvärk? Det har jag. Så kan det gå när man inte har bil och är ute och vandrar flera timmar varje dag i dom här backarna... men det är bara bra, för då får jag lite muskler och kondis!

Startade upp en ny Herbalife-kund igår, och till veckan ska jag starta upp ännu en. Det känns så himla kul när man fått nya kunder som verkligen är positiva! Man känner på en gång att "det kommer gå superbra för den här kunden". Ska bli kul att följa deras viktnedgång och se om produkterna funkar lika bra för dem som för mina andra kunder!

Nu vet jag inte om jag har så mycket mer att förtälja just för tillfället. Ska ta och fixa iordning lite frukost, står i valet och kvalet mellan "vanlig" frukost eller en frukost-shake.. men jag tror shaken får bli lunch istället, eftersom det inte finns nån bra lunch-mat här hemma.

Ta hand om er allihop!!


Piece of cake -är man bäst så är man!

Då var man tillbaka då, det var fort överstökat det där mötet. Fick träffa två personer, och båda var supergulliga! Väldigt positiva var dom (ungefär som alla andra norskar då... :P) och dom sa att det behövdes folk både på "institutionen" som dom kallar det, hemtjänsten och omsorgen. Helg- och sjukvikarier är dom i störst behov av just nu. Arbetsledaren för omsorgen var ledig idag, men jag har fått hennes telefonnummer så jag ska prata med henne på måndag. Tydligen har dom störst behov av vikarier där just nu, så till att börja med ska jag få träffa henne och gå introduktion där. Känns jättespännande!

Det lustiga var att dom inte verkade ha kallat dit mig för intervju, för som dom pratade var jag nästintill redan anställd :P haha. Det var inte direkt något dom frågade mig, utan dom berättade om hur dom arbetar, vilka avdelningar dom har osv. Frågade lite kort om mina erfarenheter, om jag har körkort och varför jag flyttat till Florö. Inga såna där jobbiga frågor som "vad är det bästa med dig?", "vad är du bra på?" osv. Tur det, för det är det värsta jag vet. Nog för att jag hade några inövade svar på dessa frågor... men ändå :P

Så nu har dom mina betyg och telefonnummer. Jag har telefonnumret till arbetsledaren och dom jag träffade idag. Det är på gång med andra ord! :)

Nu har jag bara en vädjan... kära, älskade vänner på Nipängen & Brunkullan:

Jag behöver en referens. Eva? Mamma? Mayvon? Cicki? Kicki? Jeanette? Maria? Kerstin? Petra? Britt? Someone?! En referens är allt jag behöver, sen är dom 100% nöjda  uppe på Furuhaugane. Det är inte svårt att förstå vad dom säger, dom är van vid svenskar och kan förklara vad dom menar väldigt bra. Dom kan till och med prata engelska med er, om ni hellre skulle vilja det. Kom igen nu, för min skull. På måndag ska jag ge dem ett telefonnummer. Pretty please with sugar on top ;)

Jag ringer och jagar er på jobbet i helgen... :P


Oh lord, oh lord...

bara 40 minuter kvar nu! Jag tror jag döööööör!!!

Klarade inte av att äta nån frukost, är alldeles för nervös för det. Tog och fixade i ordning en shake istället, det rinner ner lätt utan ansträngning -och så är det ju gott dessutom. Och nyttigt, antagligen 1000 gånger nyttigare än tunnbröd m. skinkost och ett glas juice. Jag måste köpa havregryn. Har inte ätit gröt sen jag kom hit.... gaah! Jag som äter det till frukost varje dag. Det här är inte bra.. har gått ner till 57 kg igen. Nya friska tag på gymmet, bara jag får jobb så... nej usch vad nervös jag är. Det här blev bara massa strunt.


Borsta tänderna, och sen iväg. Önska mig lycka till!!

Morgondagen närmar sig

Imorgon gäller det. Klockan 11:00 har jag ett avtalat möte uppe på Furuhaugane, och nu börjar minsann fjärilarna i magen att göra sig påminda. Tänk om dom inte vill ha mig där, om jag inte passar in, vad gör jag då? Jag är såååå nervös! Men min magkänsla säger ändå att det kommer gå bra, och att jag visst får jobb. Jag får hoppas att den har rätt!

Annars har väl dagen varit rätt lugn. Vandrade runt i stan några timmar i solskenet -ni anar inte vad skönt det var! Men, jag är lite förvånad. Är allt folk här i Florö frysna av sig? Jag menar, jag fryser lätt och brukar oftast vara den som är först med långkalsonger och vinterjacka. Idag gick jag i bara t-shirt och höll på att svettas ihjäl, medans varenda människa jag mötte var fullt påpälsad med en jacka som var hermetiskt tillsluten. Det verkade långt ifrån normalt, och skulle jag ha haft den munderingen på mig skulle jag allvarligt talat ha svimmat av värmeslag.

Fick se lite nya delar av Florö som jag inte sett tidigare, bl.a. kyrkan. Det var jättemysigt vid den lilla "upphöjningen". Lugnt, fridfullt och man hörde inte trafiken överhuvudtaget -trots att vägen gick alldeles nedanför. Och som jag sa i förra inlägget så älskar jag bilden jag tog av stenmuren där uppe. Den blev så... mysig på nåt sätt, tycker ni inte?



Jag hittade även igen ett gym, Puls hette det, så nu vet jag att det finns möjlighet att träna här också -vilket jag definitivt ska börja med! När jag tränade på Jocks i Östersund mådde jag så himla bra, var pigg och alert och tyckte verkligen det var KUL att träna.
Om jag får ett ja imorgon, så jag vet att jag får börja jobba på Furuhaugane (om än bara på timmar) så ska jag banne mig köpa ett träningskort. Det är nog det bästa jag kan ge mig själv just nu, tror jag. Det kommer hjälpa min viktökning på traven, trimma rumpan, bygga upp musklerna i ryggen och ge mig lite välbehövlig kondition. Plus, jag kommer må sååå mycket bättre när jag väl kommit upp i mina efterlängtade 65 kilo!

Pratade med Celia via skype och msn för första gången idag (webcam ville inte funka på skype idag...), men inte hade hon tid att prata heller. Hon skulle bygga pussel! Fast hon vinkade i alla fall, gjorde grimaser och visade pusslet. Mammas fisrumpa <3 Längtar tills hon kommer hit första gången!

Nu tror jag att jag ska läsa lite mer i Sjukvårdsboken, tänkte läsa på lite om diabetes ikväll. Igår ägnade jag en stor del av kvällen åt att läsa igenom alla gamla skolarbeten i Sjukvård, Omvårdnad och Medicinsk grundkurs, aldrig fel att fräscha upp minnet lite. Gick även igenom "pluggfrågor" som vi fick på Palmcrantz, och det mesta hängde kvar än! Det var endast det om nervsystemet som jag tappat mycket av, medans jag kunde svara på i princip alla frågorna om andnings- och cirkulationsorganen.

Martin kommer hem från Leirvik i helgen också, det ska bli skönt. Kan ni tänka er, att nästa fredag (eller ja, natten mot nästa lördag) är det precis ett år sedan vi träffades första gången? Och vi har fortfarande inte ätit den där citronfromagen! Det får bli i helgen ;)

The pics you've been waiting for

     

     

              

             

1, 2 & 3: Nere vid havskanten.. inte den bästa kvaliteten på bilderna tyvärr.
4, 5 & 6: Utsikt från mitt absoluta favoritställe hitills!
7, 8 & 9: Bilder tagna vid Florö kyrkje. Jag älskar bilden jag fick till på muren!
10, 11 & 12: Mer bilder från kyrkan. En liten damm fanns det där, och ett
jättemysigt träd man kunde gå in under
13: Fjäll i bakgrunden.. så fint! Taget mitt i en av de tusentals
backarna som finns i den här staden!


Idag ska jag njuta

...för idag är det blå himmel och sol! =)

Är alldeles strax på väg ner mot stan, ska som sagt köpa skor idag. Mina var inte så vattentäta märkte jag igår, när jag gick upp till Furuhaugane i spöregnet och blev tvungen att klafsa rakt igenom flera vattenpölar/små sjöar som sträckte sig tvärs över hela gångvägen. Wet, wet, wet...

Ska ta med mig kameran också, så ni får se lite bilder sen ikväll. Har tänkt att jag ska gå en liten upptäcksfärd och se vart jag hamnar. Ner till hamnen kanske? Nåt bra foto-objekt ska jag nog hitta under dagen, tror ni inte?


One big smile

Nu har jag precis pratat med dom på Furuhaugane igen. Känner mig väldigt positiv efter detta samtal måste jag säga! Hon jag pratade med lät jättepositiv, glad och trevlig. Hon frågade hur mycket jag kunde jobba -ända upp till heltid? Dag, kväll, natt? Hur många helger, varannan, var tredje? Oh shajse, it feels good!

På fredag klockan 11:00 ska jag vara där, men som det känns nu hyser jag inga tvivel för att jag i alla fall kommer att få börja på timmar där. Jag förstod precis allt hon sa, jag behövde inte känna mig dum och fråga "vad sa du?" en enda gång, och det känns ju superbra! Åh, det ska bli spännande att träffa henne på fredag!

Och just ja.. jag fick hennes mobilnummer ifall att jag inte skulle hitta rätt hus på fredag ;) haha. Jag berättade att jag hade varit där uppe och virrat runt idag och inte riktigt förstått vilket hus jag skulle in i :P

En riktig blöthund

Ja, det var precis vad jag kände mig som när jag klafsade in här i lägenheten efter min promenad i spöregnet.

Jag tog mig som sagt en promenad upp till Furuhaugane, för att se hur det ser ut där, hur man tar sig dit och jaa... bara för att lära känna stan lite bättre :) Martin sa att promenaden upp dit skulle ta en timme, men då undrar jag hur jäkla långsamt han går? :P För mig tog det inte fullt 20 minuter :P haha. Det var i alla fall inte svårt att hitta till adressen jag fått av Evy, men jag vågade aldrig gå in där.. jag vet, I'm a coward, men det stod inget nummer på huset + att det såg ut att vara ett dagis och inte ett äldreboende. Men jag fick för mig att hennes kontor ligger där? Jag vet inte jag, feg som jag är gick jag i alla fall tillbaka hemöver :P

Var lagomt blöt om fötterna när jag kom hem, och det bara forsade vatten när jag tog av mig regnkläderna. Men det var riktigt skönt ut ändå, så ren luft. Måste vara havsluften som gör det! :)
Jag har i alla fall bestämt mig för att det blir en sväng på stan imorgon, skorna är så dyngsura att jag inte vill ta på mig dom nåt mer idag -om det inte är absolut nödvändigt. Så, imorgon ska jag köpa skor. Vattentäta skor!!! :P

Pratade precis med Evy också, fick äntligen tag på henne. Hon satt dock i möte nu, så hon hade inte riktigt tid att prata. Men hon var ledig imorgon och fredag, men hon skulle prata med någon annan som skulle ringa upp mig så det blir nog ett litet möte/intervju här i veckan i alla fall :) Spännande!!!

Gårdagen blev effektiv

Igår fick jag mycket gjort känns det som. Städade lite här, tvättade en maskin och var ner på stan där jag uträttade lite ärenden. Köpte regnkläder (är det nåt jag har lärt mig så är det att man inte kan bo här utan det :P), var in på Skattekontoret och fixade mig ett D-nummer, strosade runt lite på stan, köpte lite kläder istället för den där Ellos-beställningen jag inte kunde göra *morr*. Och nu har jag även ett norskt mobilnummer, så det kostar inte skjortan för mig att ringa/svara i telefon -härligt! Martin hade fixat det åt mig, och tur var det väl att vi träffades där mitt på dagen, för jag hade suttit på internet och bestämt mig för att beställa ett kontantkort... så jag hade kunnat haft två nu :P

I alla fall, om det är någon som vill nå mig så är numret 0047 91323596. Kan vara bra att veta :)

Idag då? Jag har tänkt ringa Furuhaugane idag och se om dom har tid för mig i veckan. Har ännu inte hört något från Evy, men nu har jag ju råd att ringa själv i alla fall. Ska även leta upp vart Furuhaugane ligger med hjälp av Google maps, och så tänkte jag ta mig en långpromenad dit. Jag har ju som inte så mycket bättre för mig :P Martin sa att det tar ca 1 timme att gå dit, men det är ju bara bra. Motion har inte skadat någon!

Om jag orkar blir det nog en sväng ner på stan också, det blev aldrig att jag köpte några skor igår. Jag var in på Euroskor och nån annan skobutik som var inne på Amfi, men där fanns det inga skor som föll mig i smaken riktigt. Martin tipsade om en annan skobutik, så jag får väl leta mig dit idag eller imorrn då.

Men nu först och främst så ska jag duscha, och hämta tvätten som fortfarande hänger på tork uppe på vinden -glömde totalt bort det igår.

Och just ja, en påminnelse till mig själv; prata med lillebror idag!!

This is how I live -varsego, tjuvtitta!

     
     
              

               

Behöver jag säga att jag älskar köket? Och att jag tycker kaminen är supermysig?
Det enda som saknas nu är gardiner som verkligen passar i lägenheten, men det
kommer i sinom tid det också. Jag har ingen brådska! Kaminen står förövrigt
till vänster om det lilla bordet och den röda fåtöljen, om det nu var någon som undrade.


Another day is rising

Igår hade jag fullt upp från morgon till kväll. Men tro det eller ej, allt är i ordning nu (utom rummet som Celia ska ha då, för det måste Martin vara med och rensa ur). Det känns riktigt skönt! Det blev så mysigt här, det enda jag stör mig på är fönstren, så svårt att få till det bra med gardinerna!! Bilder kommer senare i alla fall :)

Idag är det riktigt trist väder, det regnar och blåser spiken. Men, det är ju normalt väder här så det är väl bara att vänja sig. Planen för idag är i alla fall att gå ner på stan och köpa en regnjacka och ett par bra skor. Känns inte som att mina vita gympadojjor är de bästa skorna i det här vädret :P Ska även på norska skatteverket och skaffa mig ett D-nummer (tillfälligt norskt personnummer), sen ska jag köpa ett kontantkort så det blir lite billigare att prata i telefon. Efter det? Ingen aning. Utforska staden ska jag självklart göra, men det beror på om jag uthärdar i blåsten så länge.

Martin kom hem och överraskade mig igår också! Jag stod i köket och skulle till och göra middag, då jag ser nån gå förbi fönstret.. "hmm, han var lik nån..", kikar ut genom fönstret och ser att det ju faktiskt är Martin! Härligt kan jag säga =) Och tro det eller ej, men han svimmade inte när han klev innanför dörren och såg gardinerna, blommorna + dekorationerna ;P haha. Han hade nog ställt in sig på det värsta, men insåg att det inte är så farligt med gardiner istället för nerdragna, svarta persienner ;)

Nu ska jag nog kanske ta och klä på mig, fixa håret och sminka mig innan jag vandrar neröver. Fast, det känns inte som att det är någon direkt mening att fixa sig, för man kommer ju se ut som stryk sen i alla fall, med tanke på regnet... :P

Tack för alla lycka till-hälsningar, det värmer!

RSS 2.0