Detta eviga pendlande

Jag vet, jag har varit slarvig nu! Men jag har inte orkat uppdatera något de senaste dagarna. Hur som havet går det bra på praktiken, har snart avverkat de första två veckorna nu. Riktigt skönt! Det spelar ingen roll att det är kul att få komma ut lite, men nog fan längtar jag tills praktiken är över i alla fall så jag får lite LEDIGT. Känns som att jag inte gör annat än är på sjukhuset, sover och åker buss. Och ja just det, så fort jag har 2 minuter över så pluggar jag. Det är verkligen jättekul...

Igår hade jag den enda lediga dagen den här veckan, och jag sov för det första bort halva dagen och klev upp först strax efter 11:00. Sprang runt i mjukisbyxor, tvättade en maskin och satt framför datorn resten av dagen. Var över på Sönneråsen en sväng och hämtade nyckeln till Malin & Uffe's lägenhet eftersom jag ska få låna den i helgen -TACK!

Och nu ska jag då jobba fredag, lördag,söndag, måndag och tisdag. Ledig onsdag. Jobba torsdag. Sen på fredag morgon åker jag hem till Bispgården, jobbar på brunis fredag, lördag, söndag. Ledig måndag. Jobba tisdag, onsdag, torsdag. Ledig fredag. Jobba lördag och söndag. Härligt va? Suck... 3 lediga dagar på 2,5 vecka. Det blir nog finfint det här.

Nehej ni. Nu ska jag dra på mig skor, jacka, vantar och halsdukar, ta min packning och soppåsen och gå ut till bussen. Den bör vara här om ca 10 minuter eller så. Och yes, vad kul att åka buss!!! (jag hoppas ni noterade ironin...)

Skulle blivit publicerat igår morse:

Om ca 25 minuter går bussen in till Östersund, skönt att man har busshållplatsen på andra sidan vägen bara, då slipper jag stå ute och småfrysa. Det har ju faktiskt snöat, så jag tippar på att det är lite småkyligt ute.

Idag blir det i alla fall jobb 13:30-21:30 och imorgon 7-15:30, och sen åker jag tillbaka till Bispgården med 15:45 bussen, Jobbigt med allt rännande, men det är nödvändigt om jag ska hinna med att plugga också. Min dator är rätt så otymplig att ha med sig, tyvärr. Tung och klumpig, så den får stå kvar på köksbordet och vänta på mig.

Igår fick jag så gott som klart mitt sista sjukvårdsarbete, har dock inte hittat några säkerhetsföreskrifter för ultraljud. Får se vad min lärare säger om det... Annars får jag väl försöka hitta nån ultraljuds-apparat på sjukhuset och kolla om det står nåt på den :P

Förörvrigt ska jag vara nere på Fysiologen imorgon, endera halv- eller heldag, det är inte bestämt än. Ska bli spännande att se vad dom gör där också! Och nästa måndag eller onsdag, kommer inte ihåg riktigt, så ska jag vara på medicinmottagningen. Också det ska bli intressant! Men jag är fortfarande lite besviken över att jag itne fick nån tid på lab! :(

En bild säger allt
Det är pappa Anders som tagit denna bild idag.

Goin' crazyJag har tappat gnistan, kan inte fokusera på skolarbetet. Jag blir galen!!


Lite ventilation

Jag har precis läst igenom de 3 inläggen som jag har i min andra blogg. den "hemliga bloggen" så att säga. Inläggen är skrivna 29/4-08, 5/6-08 och 8/9-08, och är totalt konfidentiella för alla er ;P Jag har faktiskt inte lämnat ut den adressen till någon annan, utan det var mitt ställe att ventilera mig på i våras -om än att det bara vart 2 inlägg, men de inläggen säger mycket om mig och vad som varit under de senaste åren. Inlägget som är skrivet i september... ja, det tyder på att allt vände -endast 4 dagar senare.

Nåväl. Det är konstigt det där med livet, känslor, val och saker man ångrar. Ibland vill jag bara vrida tillbaka klockan några år, till jan-feb-mars-april 2006. Då hände det väldigt mycket, och jag ställdes inför ett val. Ett val som jag ibland ångrar, och ett val som jag ibland är överlycklig över att jag gjorde. Hade jag valt det andra alternativet, då hade jag inte haft Celia nu. Men, om jag valt det där andra alternativet, då hade jag haft chansen att vara ung och göra dumma saker. Inte för att jag inte älskar Celia, det gör jag -mer än allt annat! Men, det är svårt att låta bli att fundera på hur livet sett ut idag om jag valt tvärtom. Hade jag åkt till Paris? Vad hade hänt om jag gjorde det? Hur hade mitt liv sett ut idag?

Det valet jag gjorde då, våren/försommaren 2006, gjorde att jag förlorade en av de mest meningsfulla personerna i mitt liv. Om än inte på en gång, eftersom jag inte var stark nog. Det i sin tur ledde till att jag sårade en annan älskad person gång på gång på gång -förlåt. Jag vet att det inte räcker i det långa loppet, men jag menar det verkligen.
Till slut lyckades jag bryta kontakten helt med denna person, men jag tänker på denne någon ofta. Inte varje dag (jag har äntligen kommit över det stadiet...), men i alla fall ett par gånger i veckan. Jag önskar jag kunde få visa upp Celia för honom, visa vilken underbar liten tös jag fått. Jag vill veta hur allt artat sig för honom, ordnade det sig med allt som var på tok sist vi pratade? Är han gift nu? Gick allt vägen med studier, jobb, forskning? Har han barn? Det är nu bra precis ett år sedan vi pratade sist, och då var det bara en flyktig konversation i spelet World of Warcraft. Inget blev egentligen sagt, det var för mycket press på oss båda.

Att ha känt en så stark samhörighet med någon, och sen behöva bryta upp allt, det är svårt. Han var trots allt den jag kunde berätta allt för, den som stod mig riktigt nära. Trots att det skiljde 8 år mellan oss så vi förstod vi varandra så väl. Våra liv var så olika, men ändå så lika. Det är konstigt det där, allting är konstigt.

Jag försökte skicka ett mejl till honom, strax efter att det tog slut mellan mig och Anders. Jag fick tillbaka "delievery status notification: failure". E-mail adressen existerar inte längre. Kontot på hi5 är borta. Jag vill inget mer än att ta upp kontakten med honom igen, få höra hur han har det och gå igenom allt som hänt under de senaste 1,5-2 åren då vi sakta men säkert trappade ner på vår kontakt.

Jag vet att det är omöjligt att vrida tillbaka tiden, och faktiskt så just nu så vill jag nog inte göra det. Det valet jag gjorde ledde till att jag fick Celia. Min ögonsten, hon betyder allt. Det har också lett till något annat, jag har fått en annan vän, nämligen Anders. Par-grejen funkade inte för oss, men att vara vänner funkar desto bättre. Jag har aldrig känt mig så "hemma" med honom som jag gör nu, utan all press vi levde under förut.

Och, det bästa av allt. Detta har ju i sin tur lett till att jag träffat en helt underbar person som lyser upp varje dag. Att vakna på morgonen och se ett godmorgon-sms gör att jag kliver upp ur sängen med ett leende. Att se hans leende på bild eller i web-cam gör att jag känner mig så otroligt lycklig. Jag får en otrolig energikick, och det är helt och hållet underbart.

Så. På sätt och vis är jag glad för valet jag gjorde, även om jag ibland undrar hur mitt liv skulle sett ut om jag gjort precis tvärtom år 2006. Var hade jag varit då? Hade jag varit lycklig? Som det känns just nu skulle jag inte kunna vara lyckligare än såhär, faktiskt. You light up my day, handsome.

Roxette, Almost unreal
Det här kommer driva mig till vansinne snart...

Nu har det gått 2 månader

och här är mina framsteg! Orkar dock inte lägga upp bilder som jag gjort tidigare, dvs. på hur magen ser ut med "gropen" etc. Ni som är intresserad av att se hur det utvecklats kan ju hojta till. Lägger i alla fall upp måtten här så får ni se vad mycket som hänt! =)Senare än vanligt

Idag vart det en sen kväll för Celia, hon har precis lagt sig nu. I vanliga fall brukar jag lägga henne vid 19:00, men nu råkade det ju bli så att både jag och Celia sov nästan två timmar på eftermiddagen... så jaa. Vad gör man, liksom? :P Det var i alla fall väldigt skönt att sova, och både jag och Celia behövde det. Tummen upp för att sova middag!

Nu ska jag till och packa min Östersunds-väska så jag slipper stressa runt med det imorrn bitti. Ingen höjdare att stressa har jag kommit fram till... Har gjort en hel hög med matlådor också så jag slipper köpa svindyr färdig-mat på Willys eller Domus, så det är skönt. Ska btw koka pasta till köttfärssåsen, lika bra att göra det på en gång då.

Slänger in lite bilder från tidigare idag när Celia käkade mellanmål;

   

   - och jaa.. ni ser ju vilken ärtig frissa hon har!
Det behövs inte ens nån hårspray för att  det ska hålla sig sådär! xD

Nej, det är vi inte

Svar till "someone" och Veronica (" Vadå är ni tsm igen eftersom ni letar en 3:a tsm? =)"  ):

Nej, vi är inte tillsammans igen. Vi söker varsin lägenhet i stan, eftersom båda vill flytta dit. Det finns ingen framtid i Bispgården, och ingen av oss trivs riktigt här, därför ska vi flytta till Östersund båda två. Vi säger alltså upp våra lägenheter på måndag båda två, och sen hoppas vi att vi ska lyckas hitta varsin lägenhet att flytta in i den 1a februrari. Skulle bara en av oss ha lyckats hitta lägenhet så kommer vi att flytta ihop temporärt tills dess att den andra hittat lägenhet, men vi är inte tillsammans och kommer antagligen aldrig att bli det igen. Vi passar bättre som vänner än som par.

Och förövrigt är ju jag lite förtjust i norsken ;) 

Ni kommer inte tro era öron!


Jag har uppdaterat min bilddagbok! Nya bilder under datumen 3 - 10 - 19e september och
12 - 14 - 16 - 24 - 25 - 26e oktober
. Var ett tag sen jag laddade in bilder sist.... ;D

Read my lips

Det är härligt att vara såhär glad och gå runt och le hela dagarna... :)

Ni kom väl ihåg tiden?

Då har då vintertiden börjat, otroligt vad fort tiden går! Sen sägs det ju att man tjänar en timmes sömn när man ställer om till vintertid... men den som sa det var nog inte småbarnsförälder! Här var vi nog uppe en timme "tidigare" än vanligt, och ikväll ska jag försöka hålla Celia vaken en timme längre än vanligt. Det kommer bli intressant att se hur det utvecklas...

Hur som haver, imorgon är det dagen med stort D. Då läggs grunden till det nya livet, nämligen. Både jag och Anders ska ringa och säga upp våra lägenheter imorgon, en vild chansning på att vi hittar varsin lägenhet till den 1a februari. Ni får hålla tummarna för oss! Jag har redan skickat intresseanmälan på 2 lägenheter i Torvalla som är ledig från 1a februari, och det blir till att fortsätta hålla utkik... Ni får mer än gärna hojta till om ni vet någon som ska hyra ut en 3a med max hyra på 4500:- i Östersund!

Annars då? Jorå, allt rullar på, tackar som frågar. Har lite problem med mitt sista etik-arbete, hittar inte den informationen jag behöver. Jag är verkligen helt omöjlig när det kommer till att söka information på internet... Jag ska skriva om en valfri religion och dess syn på hälsa, behandling, vård, omsorg och död + vilka etiska regler och normer som är eftersträvansvärda inom religionen. Det är rätt knivigt...

Nej ni, nu när Celia sover tänker jag äta lite lunch faktiskt. Hon tyckte inte gårdagens mat var någon riktig höjdare, så då kan jag lika gärna äta upp resterna nu medans hon sover tänkte jag. Är man hungrig så är man..

Btw, så här flurig är mitt bustroll i huvudet;Ett helt möblemang

Igår kom Per (Moppe) och Linda förbi en sväng på kvällen. Per hade varit i Sundsvall och köpt lite grejer åt Celia, närmare bestämt ett bord + stolar och en liten tv-fåtölj. Gissa om Celia vart lycklig? :)


   


Glada kullor

Idag har jag och Celia vart ner på jobbet en sväng och hälsat på mamma och Eva, vart väl där i sisådär 1,5 timme eller nåt åt det hållet. Mitt lilla busfrö har spridit lite glädje till de tre boende som var uppe och såg henne, alltid något :) Men hon var lite skeptisk mot Eva, undrar jag vad Eva har gjort för nåt ont? :P

Till på köpet fick jag mig ju lite motion också, inte helt fel. Hur långt kan det vara ner på Brunkullan härifån? 1 km, eller tog jag i nu? Tog i alla fall ca 10 minuter att gå med vagnen, utan vagn brukar det ta ca 7-8 minuter... Aja. Nåt åt det hållet iaf, så två promenader á 10 minuter vart det. Alltid bättre än inget! =)
Däremot vart det ju en riktig långpromenad igår när vi gick ända hem till mamma och Per, det måste ju vara 4-5 km nånting dit ner, eller misstar jag mig helt nu?

Aja. Skitsamma. Jag har rört lite på fläsket som jag faktiskt börjar få ;D haha

Vi kom innanför dörren för ca 30 minuter sedan och jag håller på att laga mat nu. Celia gick runt och gnuggade ögonen och gäspade så hon fick lägga sig en stund nu innan maten. Har planer på att väcka henne vid ca 16:45 så slänger jag i nudlarna då så är maten klar vid 17:00 senast... Perfekt! Håller på att kocka ihop nåt väldigt gott (tror jag.. ;D), det luktar i alla fall gott som tusan. Får väl se om det blir värt att lägga upp det på Ziquita's kitchen sen eller inte =)


Bjussar på en bild på världens finaste Celia, tagen i går på vår älg-promenad ;P


CC Cowboys, Når du sover

Norska är fint...Mitt nya kök

Nu sen Celia la sig och sov för ca 30-40 minuter sen så har jag möblerat om i köket. Jag har ju haft bordet åt helt fel håll förut, liksom felvridet eller vad man ska säga. Anledningen till det var att det var för långt för att ha åt "rätt" håll, men nu tänkte jag vafan och vände det så i alla fall! Det som gjorde det möjligt var att jag flyttade det närmare väggen, så bordet står inte mitt under fönstret, men jag tycker ändå det blev myyyycket bättre. Nu kan man faktiskt sitta 4 st + Celia runt mitt bord -cheers!!  (förut fick man bara plats 2 pers, eller 1 pers + Celia eftersom det var så trångt vid kortsidorna...)


Såhär såg det ut före;
och efter;

(och jag är förövrigt irriterad på blogg.se just nu, för det går inte att svara på kommentarer! *morr*)

Mötet med älgen

Igår när jag och Celia gick hem till mamma & Per så stötte vi på en älg efter vägen! Jag såg att det var nåt som rörde sig i skogskanten alldeles efter Östervåg, och där skuttar det fram en älgko! (skuttar är kanske inte direkt det sätt en älg rör sig på, men den här skuttade verkligen!!!) Hon vände dock och försvann en bit in i skogen igen, där hon ställde sig och bara stirrade på oss. Lyckades få ett kort på vårt älg-möte!

Och jag kan säga så här -vilken jäkla tur att inte Johan var med på vår promenad xD hahaha


Skönt att vara hemma

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att vara hemma och bara vara. Den sista veckan har varit hektisk, rent ut sagt. I fredags åkte jag ju till Stockholm och virrade runt hela helgen, sammanlagt 19 timmar på buss och 7,5 timmar på STS. Övrig tid gick åt till att promenera runt vilket slet ut mina fötter totalt.
Sen nu måndag - torsdag har ni ju läst om i det föregående inlägget.. men det har verkligen varit fullt upp den här veckan! Igår kväll fick jag klart ännu ett etik-arbete som jag har skickat, så nu har jag ett arbete i sjukvård, ett i Etik och så kom jag på att jag fortfarande inte gjort Arbetsmiljö-arbetet, så då har jag det arbetet också... och det är rätt stort.. Känner mig lite stressad över det arbetet faktiskt, men det lär nog lösa sig.

Celia är i alla fall här nu, hon kom strax efter 11:00. Mammas stora tjej! Det är konsigt, men det känns som att hon utvecklas så himla mycket under veckan när hon är hos Anders. Nu kan hon äta själv med sked hur bra som helst, kan ta mat på skeden själv och allt.. Förut har hon helst velat att vi ska göra iordning tuggorna åt hon, och så tar hon dom till munnen själv.. men nu klarar hon hela kitet galant själv. Tiden går alldeles för fort...

För tillfället ligger hon och sover, och jag har fixat med räkningar, diskat och städat undan lite här. Och Anders, jag har ringt och ändrat dagis-tiden på måndag, så det är kirrat! Bara så du vet =)
När Celia vaknar ska vi gå över på Ica och handla lite grejer till maten, och sen får vi se om vi går direkt ner till mamma sen kanske. Hon är ju momma-sjuk, och Linda kommer hem vid 17:30 tror jag det var, och hon är nog också lite Celia-sjuk misstänker jag ;P Synd bara att det är så tråkigt väder ute idag!! Fast det var ju inte kallt, så man ska väl vara glad för det lilla, right? :)

Ni har inte glömt mig

Lite lustigt är det att jag har fler unika besökare när jag inte uppdaterat på flera dagar, än vad jag har än när jag uppdaterar flera gånger på en dag.. men det är ju kul att veta att ni tänker på mig ;)

För tillfället är jag i alla fall hemma i Bispgården. Har avverkat de första fyra dagarna på HIA, och är nu hemma på en välförtjänt ledighet som varar ända till på måndag klockan 13:30.
De här första dagarna har varit väldigt utmattande, det är mycket information, mycket rutiner och långa arbetspass, men det känns som att det börjar sätta sig lite nu. Jag har fått lite hum om hur det fungerar på avdelningen, jag börjar kunna namnen på i alla fall några ur personalen (det är otroligt många som jobbar på avdelningen, runt 80 st sammanlagt om jag inte missminner mig, så det är nya ansikten varje dag, flera gånger). Hitills har jag mest försökt få in alla rutiner i huvudet, men jag har även tagit lite blodtryck, b-glucos och såna enklare undersökningar. Fick tyvärr ingen tid nere på lab :( men hoppas på att få tillfälle att ta några venprover uppe på avdelningen i alla fall. Det är kul att sticka folk ;)

Idag var det i alla fall den mest intressanta dagen hitills. Först klockan tio fick jag vara med och observera vid en elkonvertering. För er som inte vet vad det är så är det när en patient har hjärtflimmer, och man ska försöka rätta till detta. En narkosläkare söver då patienten, och sedan får han elchocker med hjälp av defillibratorn (eller hur det stavas... ;P) för att försöka få hjärtat i rätt rytm igen, eller i alla fall i en bättre och mer regelbunden rytm. Det var riktigt intressant att se faktiskt. Och nej, kroppen hoppar inte en halvmeter upp i luften som den gör på typ Cityakuten :P

Och sen, the big happening of the day: Jag fick vara med och observera en pacemaker operation!! Det var KUL!! Först var jag lite skeptisk faktiskt, trodde inte jag skulle klara av att se på när dom skär upp jacket och sen håller på och gräver runt där inne, men det gick bra. Var riktigt häftigt att se faktiskt! Nog för att det lät lite läskigt när huden sprack upp, men det var inte så farligt ändå. Fick se hjärtat med hjälp av en röntgenmaskin som läkaren använde för att se så att elektroderna fäste på rätt stället.. man såg när hjärtat slog, och jaa, vad ska jag säga? Helt otroligt. Det är häftigt hur kroppen fungerar, och det är nästan ännu häftigare att vi faktiskt kan göra så mycket med vår kropp, att vi har så mycket kunskap. Jag är helt fascinerad!
Operationen gick i alla fall jättebra, tog ca 45 minuter. Patienten var bara lokalbedövad (dvs. ingen narkos så att han sov), och det tyckte jag måste kännas lite obehagligt, men inte då. Han la sig och sov där på operationsbordet, hur lugn som helst :P

Annars har jag nog inte så mycker mer att säga om praktiken så här långt. Det flyter på, och jag tror att jag fått in lite rutiner i skallen, vilket visar sig på måndag när jag jobbar nästa pass. Fram till dess är jag som sagt i Bispgården och vilar upp mig -skönt! Eller vila och vila, jag ska ha Celia här så det blir nog inte så mycket vila :P Men jag saknar henne så otroligt mycket, och resten av praktikperioden kommer jag knappt kunna träffa henne alls. Som längst är jag ledig 2 dagar i rad :/ och nu till veckan jobbar jag 6 dagar, är bara ledig torsdagen. Känns lite drygt, men det lär nog gå vägen.


Hur har ni det?

Nejdå, jag blev inte kidnappad

Det har blivit dåligt med uppdatering nu under och efter min Stockholms resa. Åkte ju som sagt ner till Stockholm på STS i fredags morse, var framme i Stockholm vid 16:30 ca. Släpade all min tunga packning till Lodge32 där jag skulle bo -och satan vad tungt det var! Och inte tusan var det bara 10 minuters promenad inte, nä det kan dom ju drömma om. Med packningen tog det ca 45 minuter (dum som jag var så hade jag glömt att skriva upp vilken t-banestation jag skulle kliva av vid om jag tog t-banan...), och utan packning tog det 20-30 minuter beroende på hur fort man gick. Inte vet jag, jag kanske går extremt sakta? Men det var låååångt!
På Lodge32 bodde det mest bara tyskar, jättekul, verkligen. Delade rum med 11 andra personar, varav typ 2/3 var tyskar, en fransk kille som sjöng franska godnattvisor och resten var festprissar.. Typ ;P Fick inte igång det trådlösa internet heller, men kunde i alla fall plugga, så jag fick 2 st etik-arbeten klara och så har jag påbörjat ett 3e. You go Linda!

STSet på lördagen var väldigt intressant, om än att man vart väldigt trött i slutet eftersom ventilationen inte fungerade i rummet där vi var... men med Lift-Off så ordnade det sig. Härliga grejer det! Tänker inte gå in så mycket i detalj om hur STSet var i övrigt, ni som är intresserade får väl fråga!

Kom hem igen i söndags kväll strax före 20:00, åt lite mat, duschade, kollade mejlen och stöp i säng. Upp igen vid  06:15 igår morse för att kliva på bussen till stan vid 07:30. Träffade klassen i sjukhusentren klockan 10:00 för att hämta kläder, bli visade till omklädesrummet och så. Sen bar det iväg ner på stan för att käka lunch och köpa busskort, tillbaka på sjukhuset vid 12:30 för att byta om och få information + träffa handledarna. Vart visad runt på hjärtenheten och sen fick jag gå hem..

Idag börjar jag 13:30, så det blir första riktiga dagen idag. Känns nervöst!! Men det lär nog gå bra =) Hoppas jag...


Nej vet ni vad, nu tänker jag diska åt Martina!

Jag har varit slarvig idag

Inte en endaste uppdatering på hela dagen, och det konstiga är att jag haft fler unika besökare idag än tidigare i veckan. Kónstigt det där, tycker ni inte?

I morrn åker jag i alla ner till Stockholm på STSet. Ska bli väldigt intressant, men tråkigt att åka själv! Tur i alla fall att jag (tror jag) inte kommer att gå vilse nere där :P haha. Lodge32 som jag ska bo på ligger bara en 10 minuters promenad i från Cityterminalen, så det bör inte bli några problem att hitta dit! Och det ligger ju som mitt i stadskärnan nästan, så jag har nära till affärer. Även om man är fattig så kan man ju alltid fönstershoppa! =) Stockholm lär ju ha rätt mycket fint att vila ögonen på, i jämförelse med Östersund.

Jag kommer att ta med mig laptopen ner dit, för jag har kommit fram till att jag inte har råd att förlora någon plugg-tid. That's it. Blir med andra ord till att sitta där nere och vara en plugghäst. Kul kul ;P

Ett litet rött paket?

Nej, det var ju folie-paket utan vita snören! Och innehållet var gott som tusan!


       

En sån där långkort dag

Idag har varit en sån där lite små konstig dag. Tiden har gått väldigt långsamt, samtidigt som dagen har gått hur fort som helst! Om ni förstår hur jag menar?

Nu ligger i alla fall Celia och sover, hon var jättetrött när vi väl kom hem från våra strapatser. Först var vi som sagt bort till Sandra och hämtade lite mer Herbalife-produkter till mig, och sen var vi upp på Björkhammar, vidare till Ica och sen hem till Celias mormor. Celia vart överlycklig när vi kom dit, för hon fick mat ;D haha. Mammas matvrak! Att en sån liten krabat kan få i sig så mycket mat? Jag fattar inte.. "bottenlösa hålet" är en vanlig benämning på Celia vid måltiderna.

Själv ska jag till och äta en sen middag nu snart, blir som jag sa tidigare lax- och potatispaket. Det luktar goooott! Ska ta några bilder så får ni se sen, det är verkligen superduper gott. Fast godast är det ju uppe i Digerlemmen när man gör fiskpaket av öringen man fångat och grillar över öppen eld -det är sommar det. Det, och att sitta i båten på en spegelblank sjö och bara njuta.

Jag saknar sommaren som aldrig kom...

Mitt på dagen

Idag fick jag en rejäl sovmorgon för Celia sov ända till 09:00! Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det var =) Hon började vrida och vända på sig vid sex-tiden imorse, och jag kommer ihåg att jag kollade klockan och tänkte "snälla älskade barn, somna om!", och det gjorde hon tydligen för sen kommer jag inte ihåg nåt mer förrän hon vaknade vid 09:00 och var jättepigg och glad och satt i sängen och pratade för fullt :)

Nu sover hon igen, verkar vara en sån där trött-dag idag, hon var bara vaken 2 timmar innan hon ville sova igen. Med andra ord har hon sovit en timme nu ungefär, och sen när hon vaknar så ska vi käka lunch och göra oss i ordning för en Hammarstrands-sväng. Först ska vi dock iväg till Sandra och hämta upp lite mer Herbalife-produkter eftersom mina är nästan slut nu, sen ska jag på Björkhammar och efter det ska vi springa in på Ica en snabbis och handla lite.. Sen hem och käka middag. Undrar just vad man ska äta? Jag köpte billiga laxfiléer igår, kanske ska göra nåt med dom? Dom är ju tinade.. Kanske göra ett lax- och potatis paket och slänga in i ugnen? Det lät gott! Då ska jag komma ihåg att köpa lök, purjolök och potatis då..

Just nu sitter jag och pluggar. Eller ja, inte just nu i skrivande stund för jag tog en kort paus. Men det är hur som helst dags att återvända till skrivandet.. Och f'resten, jag fick klart ett etik-arbete igår så det är skickat  =) Jag är bara för duktig ibland! hahaha, undrar just hur det blir med tissefanten då? hahahaha xD

Bustroll & problemhy


En bild från imorse strax innan vi gick på dagis. Celia har lärt sig att ta på mössan riktigt själv nu :)
Ser ni att mina svarta ringar under ögonen är helt borta nu? =)
Nu är det bara resten av hyn jag ska försöka få bukt med, fattar inte hur jag kan ha så dålig hy?! Alla ni med perfekt hy -vad tusan använder ni för produkter? Jag har provat hur mycket som helst känns det som, men inget funkar. It's driving me crazy!


Meatsauce?


Ärligt talat, heter det meatsauce på engelska? Köttfärssås alltså. Eller ska man säga det där finare ordet som jag inte kommer på nu, men som det brukar heta på restaurang? Snälla nån, hjälp mig lösa detta mysterium!Bette Middler, To deserve you


I didn't want you to see me like this.
So frightened of losing so soon.
How I want, how I want to deserve you...
Ännu en veckas "slit" has payed off

Jag kom på nu att jag glömt uppdatera er om hur senaste veckan gått i min operation viktuppgång. Let's just put it this way; Jag har nått mitt viktmål! Jag är nu uppe i härliga 59-60 kg (ligger typ mittimellan), och mitt mål från början var 58-60kg. Tänka sig, efter 6 veckor, varav två med Herbalife, så har jag nått fram. Det är helt otroligt! Nu är det bara till att forma kroppen så som jag vill ha den, för just nu har det mesta satt sig på magen, så jag ser ut att vara gravid i 20e veckan ungefär ;) haha. Men lugn, det är jag icke.

Mina mått har under en veckas tid förändrats på följande sätt:

Byst: -1 cm
Midja: -1 cm
Höfter: +1 cm
Lår: +2 cm

Vikt: + ca 2-2,5kg

Det är väl lite tråkigt att bystmåttet har minskat en cm, men det kanske är tecken på att jag inte skött mig riktigt med maten eller nåt? Vad vet jag, men det ska det bli ändring på! Som det är nu så skiljer det endast  1cm mellan mitt midje- och bystmått. Platt som en pannkaka, eller vad? Bröstförstoring nästa!?

Överhuvudtaget är jag i alla fall väldigt nöjd! Nu ska jag bara se till att försöka hålla vikten, fast jag går gärna upp några kilo till, 65 kg skulle inte vara helt fel. Om nu de återstående 5 kilona sätter sig på rätt ställe dvs ;)

Tisdag och allt är som vanligt

Mitt liv är nog rätt händelselöst när jag tänker efter. Mitt största nöje verkar vara att städa, tvätta och plugga... Svensson eller vad?

Idag är det i alla fall tisdag, och jag har tvättdag. Celia är på dagis till 15:00, och jag ska ägna dagen åt att plugga. Fick tillbaka mitt Etik-arbete om dödshjälp igår, och jaa, what can I say? MVG once again, jag känner mig som en plugghäst... Men vad tusan, ger man sig in på nåt är det väl lika bra att göra det helhjärtat -eller? Det kommer ju se jäkligt bra ut på betygsdokumentet sen när man ska ut och söka jobb, så jag tror ärligt att jag inte kommer ha så stora problem att hitta jobb.

Om 20 minuter ska jag ner till tvättstugan igen och centrifugera + hänga upp sista maskinen. Vart bara 2 maskiner idag, så det känns skönt.. Då kanske all tvätt hinner torka innan klockan 14:00 om jag har tur. Jäkla värdelösa torkrum...

Nänämen, nu ska jag läsa lite om Livsåskådning i etiken så jag kan börja skriva på det arbetet sen. Ma höres!


Ingen lust idag


Ordningen är återställdNu är min fisbytta här. Åh, vad jag har saknat henne!Såhär blev resultatet

För några dagar sen så hängde jag ju upp lite nya tavlor i Celias rum, plus att jag fixade iordning med några småtavlor till hallen. Bilderna i hallen har jag tagit själv i våras när vi var i parken och gungade, och nu äntligen hittade jag perfekta ramar till dom, så jag är nöjd :)


   
      

Äh, jag ger upp

Det går verkligen inte att komma igång med det här arbetet, det är precis samma sak som med njursviktsarbetet. Jag satsar på ett annat arbete så länge, så kommer jag nog igång med det här senare istället.

Just nu sitter jag och äter såna där physialis (eller vad heter dom egentligen?) och funderar på att dra igång ett etik-arbete istället. Jag vet att ett av dom är rätt simpelt, så det vore kanske en bra idé att satsa på det nu då.
 

Om ca 45-50 minuter drar jag igång ugnen, för vid 16-tiden ska vi äta. Ska bli så kul att få hit fisrumpan min!! Det är trots allt tio dagar sedan hon for till Stockholm nu, och sen har hon ju varit hos Anders i veckan, jag har bara träffat henne en jättesnabb sväng i måndags tror jag det var.. Mammas hjärta! <3

Och jag har förövrigt allvarlig abstinens efter en viss person nu. Bara så ni vet, liksom ;DLinda kirrar biffen!

Eller rättare sagt -steken. Idag har jag nämligen bjudit Anders på mat snäll som jag är. Jag har varit så himla sugen på att tillaga min skinkstek, men en hel stek på bara en person? Nej, det är ju lite onödigt. Men nu är vi två stycken, och så Celia då förstås, så då passar det ju utmärkt om ni frågar mig :) Trevligt dessutom med lite sällskap när man äter, det är lite tråkigt att äta själv sju dagar i rad...

Inatt sov jag bra för första gången på ungefär en vecka. Så skönt! Det var verkligen välbehövt att slippa vakna 1 gång i timmen och ligga och vrida och vända på sig. Fler såna nätter, tack!

Nu ska jag diska och fundera på om det är nåt som saknas till maten, sen blir det plugg för hela slanten.


13 timmar

Nu har jag varit uppe i 13 timmar, men liks förbannat inte skrivit ett endaste ord på mitt skolarbete. Suck, vad less jag blir på mig själv. Motivationen lyser med sin frånvaro...

Känns ju skönt att veta att när det här arbetet om medicinsk-tekniska produkter är klart så är hela sjukvårds-kursen avklarad -förutom praktiken då. Sen har jag bara 4 arbeten kvar i etiken och så är jag -trumvirvel- uska! Det är inte länge kvar nu, och det känns så himla skönt. Det är trots allt hela 4 år sedan jag satte min fot på Palmcrantz första gången, och den gången hoppade jag ju av efter nån vecka bara. Nya friska tag ett år senare, hinner gå klart ettan och ett par månader in i tvåan så får jag veta att jag är gravid. Läser klart nästan alla kurser vi hade i tvåan, mammaledig i ca 6 månader och sen tilbaka till skolbänken.. och äntligen, efter 4,5 år, är jag färdig (till jul, alltså). Det går inte att beskriva känslan. Då räknas jag nästan helt som vuxen ;)

Nej, jag undrar om jag kanske borde sätta igång med arbetet nu? Men jag slår vad om att när som helst så dyker han upp på msn, och då kommer jag inte att kunna slita mig från chatfönstret... ;P

Jag behöver en painkiller -nu!
Jävla mensvärk...!

Haha, ja så kan man ju också se det ;)Eva om
Oh yes, "that time of the month":  "Du får väl se det positivt...tur att den inte kom förra helgen"


Another one

Lite tidsfördriv som jag hittade hos Nette.

1. Hur gammal är du om fem år? - 25
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? - Har vart all alone hela dagen.. men mer än 2 timmar över msn med norsken ;)
3. Hur lång är du?  - Nånstans mellan 167-170 tror jag
4. Vilken är den senaste filmen du sett? - Familjen är värre
5. Vem ringde du senast? - Mamma
6. Vem ringde dig senast? - Johanna

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? - "I sent that 2 hours agow... =)"
8.. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - sms
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Aldrig varit gifta, men nej, de bor inte tillsammans
10. När såg du senast din mamma? - I torsdags
11. Vilken ögonfärg har du? - Dom är visst gröna har jag fått höra
12. När vaknade du i dag? - Vid 10:00 masade jag mig ur sängen
13. Vilken är din favoritjulsång? - Kommer inte på vad den heter just nu
14. Vilken är din favoritplats? Någons armar
15. Vilken plats föredrar du minst? - Min äckliga toalett
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? - Nånstans mittemellan Östersund och Florö ;) haha. Nä, jag vet inte. Men drömma måste man ju få göra ;)
17. Vad skrämde dig om natten som barn? - Ingenting tror jag
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? - haha, det tänker jag inte säga! hahaha xD
19. Hur stor är din säng? -Ingen aning.. bredare än en enkelsäng, mindre än en dubbelsäng
20. Har du stationär eller bärbar dator? - Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? - Underkläder alt. linne & pyjamasbyxor
22. Hur många kuddar har du i sängen? - 2
23. Hur många landskap har du bott i? - 1
24. Vilka städer har du bott i? - Östersund
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? - Strumpor
26. Är du social? - Beror på vilket humör jag är på
27. Vilken är din favoritglass? Krossad choklad =)
28. Vilken är din favoritefterrätt? - Äppelpaj
29. Tycker du om kinamat? - Jag älskar kinamat

30. Tycker du om kaffe? - Nej
31. Vad dricker du till frukost? - Ingenting.. men har mjölk till gröten
32. Sover du på någon särskild sida? - Vad än som känns bekvämt
33. Kan du spela poker? - Jag är en jävel på poker ;)
34. Tycker du om att mysa/kela? - Jao
35. Är du en beroendemänniska? - Vem är inte beroende av något?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? - Känner och känner, men jag vet om en som har det
37. Vill du ha barn? - Har ju redan Celia, men jag vill ha fler :)
38. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska, och yttepytte lite spanska och tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? - Nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng? - Beror på vart i världen vi är.. I Sverige -bassäng, utomlands -havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? - Inredning
42. Äger du dyrbara smycken? - Räknas mitt 99:- pärlhalsband från Cubus?
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? - Ugly Betty ;D
44. Kan du rulla med tungan? - Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner? - Norsken =)
46. Sover du med gosedjur? - Nej
47. Vad har du för ringsignal? - Alice Cooper, Poison
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Ja

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? - En filt
50. Flirtar du mycket? - Kan jag inte påstå.. eller, alltså, inte med många.. men kanske mycket med en person? ;D

51. Kan du byta olja på bilen? - Jo, det tror jag nog att jag kan
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? - Nej
53. Vilken var den senaste boken du läste? - En annorlunda barndom
54. Läser du någon dagstidning? - Aftonbladet, ÖP och LT när jag har lite att göra
55. Prenumererar du på någon veckotidning? - Nej
56. Dansar du i bilen? - Ja, så länge jag inte kör så
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? - NRJ
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? - Celias dagistider
59. När var du i kyrkan senast? - Celias dop
60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? - Ingen aning faktiskt


Oh yes, "that time of the month"
Det är alltid lika kul att vakna upp och inse att "den" tiden på månaden har startat igen. Man blir som på så himla bra humör, tycker ni inte? Just nu sitter jag alltså här med mensvärk till tusen -jippi! Ingen som vill byta liv med mig i si så där en 4-5 dagar? Would be much appreciated...

Äh, nu ska jag inte gräva ner mig på grund av lite magont och tampongbyten -cheer up Linda!


Heart, Alone


Till now I always got by on my own
I never really cared until I met you
And now it chills me to the boneJulgardiner beställda


 

Nu har jag beställt julgardiner, så julen är räddad för min del ;) haha.
Det enda jag måste skaffa är en adventsstake så jag och Celia kan elda ljus och ha det mysigt på kvällarna.


Snö, levande ljus och tevens julkalender -kan det bli bättre? 


   Till mitt sovrum, röda paneler + mönstrade. Snyggt som tusan tycker jag!
Till vardagsrummet, stora, "tunga" mönstrade gardiner
-mys!
(dock bara de mönstrade, inte de helröda som är bakom på bilden)

Snuskig skål?

Jag satt och kollade runt lite på Ellos i jakt på julgardiner, och hittar en skål som ska föreställa en ekorre. Dock såg jag inte en ekorre, utan jag såg två ekorrar -varav den ene sätter på den andre. Är det jag som är helt sjuk i huvet, eller ser ekorrens svans faktiskt ut som ekorre nr. 2 doing ekorre nr.1?


Jag och elva andra


Nu hade jag en himla tur! Det fanns 2 sängar kvar, en i ett 7-bäddsrum och en i ett 12-bäddsrum. Tyckte inte det var så mycket att diskutera utan tog 12-bäddsrummet, spela roll om jag delar rum med 5 mer eller mindre liksom..? Kan även ta med mig min egen dator, man får koppla upp sig gratis på internet där, så det är ju kanon! Då kan jag plugga även när jag är där, så hinner jag förhoppningsvis klart med allt innan APUn börjar :)

Bara boendefrågan kvar


Nu är bussen ner till Stockholm inbokad, jag kommer att åka på fredag morgon kl. 09:15 från Sollefteå, framme i Stockholm vid 16:30 ca. Hemresan är också kirrad, blir på söndag förmiddag klockan 10:30, tillbaka i Sollefteå vid 18:15. Det är bara boende kvar nu. Har hittat flera billiga och bra alternativ -men alla har varit fullbokad den helgen! Hittade ett till, Lodge32, men där svarade dom inte men sa att man kunde skicka ett mejl om man ville boka, så det har jag gjort nu. Receptionen stängde ändå vid 18:00, och det är ju inte så länge kvar till dess.. Hoppas dom svarar någorlunda fort bara!

Gyllene Tider, När vi två blir en


Om ni frågar mig så lever Gyllene Tider än. Deras musik gungar så skönt!
Lite senare

Det känns som att jag jobbat på rätt bra nu faktiskt, det mesta av listan är avverkad. Det blev dock ingen sväng till gymet, utan istället körde jag träningsvideon som jag har här hemma. Får se hur det blir senare idag, men har funderat på att ta en promenad framåt kvällningen, ev. en kort springtur, får se hur mycket ork jag har.

Jag borde nog börja kolla upp hur jag ska ta mig till den stora huvudstaden, vart jag ska bo och hur jag ska ta mig hem. Kan ju vara en fördel att veta det kanske :) Ingen som har lust att besöka huvudstaden med mig?

Just fan, man kanske ska äta middag idag också? Bäst jag tar och går igenom frysen i jakt på nåt ätbart...

Tillbaka i bloggträsket

Igår blev det inte minsta lilla uppdatering - I'm so sorry! Anledningen var att jag var i Lycksele med mamma och Per, vi skjutsade upp brorsans snygging Jack ;) Så nu har han äntligen sin lilla valp hos sig, han sken ungefär som solen i Karlsta' .. =)

Idag har jag rätt fullt upp, kolla listan i föregående inlägg så får ni se. Har dock lite beslutsångest för om jag ska gå ner på gymet och träna nu innan jag äter lunch, eller om jag ska ta det innan middagen? Eller kanske rent utav vid 18-19 tiden ikväll? Svårt val! Fast det vore nog lika bra om man fick det undanstökat på en gång, annars börjar man väl att tänka "jag ska bara..." och så blir det aldrig av. Det är rätt typiskt mig att göra så.

Synd bara att jag inte har nån mp3 eller headset till mobilen (vart tusan har det tagit vägen?!), det är så himla tråkigt att träna utan musik i bakgrunden. Äh, shit the same, I'm off to the gym!

Dagens att-göra lista


Diska [ x ]
Påbörja nästa skolarbete [  ]
Dammsuga [ x ]
Träna [ x ]

Fixa iordning garderoben [ x ]
Ringa dagis [ x ]
Städa undan småsaker [ x ]

Hänga upp tavlor på Celias rum [ x ]
Sätta in kort i nya ramarna [ x ]

Jämföra elfakturorna och fatta ett beslut [ x ]
Prata med Nette om Stockholm [ x ]
Boka buss/tåg + hotell 17-19e [ x ]
Dubbelkolla barnvakt för nästa helg [ x ]
Försöka få till lite mer namn på 100-listan [ x ]

Vattna blommorna [ x ]
Kika efter julgardiner till vardagsrummet + mitt sovrum [ x ]


Dagens sista

Klockan börjar närma sig midnatt, så det här blir definitivt dagens sista inlägg. Jag har i alla fall precis avslutat två skolarbeten, det om njursvikt och det om katastrofmedicin. Härligt! Nu har jag bara ett arbete kvar i sjukvårdskursen, så det känns jäkligt skönt faktiskt! =) Det handlar om medicinsk-tekniska produkter, så det bör inte bli allt för svårt. Jag ska välja ut två stycken och redogöra för hur de används och i vilket syfte + säkerhetsföreskrifter.

Farfar fyllde f'resten år idag, så jag har varit dit en sväng nu på kvällen också. Det var jag, pappa, faster Gunilla, farbror John, Eva och David som var där. Trevligt att träffa lite släkt på pappas sida, är allt för sällan man gör det tyvärr. Hur som haver fick farfar en fin fåtölj, eftersom hans gamla är alldeles för låg för honom, han kan knappt resa sig ur den. Dock var den här också lite låg, men dom ska fixa en förhöjning till den så det kommer bli finfint det!
En rolig sak om min farfar f'resten -han älskar Bonde söker Fru! haha. Det trodde jag inte om honom :P men han brukar tydligen följa den serien nästintill maniskt när den går =) haha. Min farfar är sötast!

Nej nu ska jag fortsätta snacka skit med norsken och sen krypa i säng. Ma höres!

Jag har fått rumpa!

När jag köpte de här jeansen nere i Ullared i början på augusti så var dom alldeles för stora, men jag köpte dom i alla fall eftersom dom bara kostade 25:- och jag tänkte att jag nån gång kommer växa i dom.. Guess what? Jag har växt i dom!!
Dagens stora projekt


Idag påbörjade jag något som kändes lite som Mission Impossible; garderobsrensning. Jag säger bara en sak, shajse vad mycket skit jag har i min garderob! Och faan vad jag har vuxit på mig! =) haha. Har växt ur ca hälften av alla mina jeans, och vuxit i jättemånga tröjor + linnen som varit för stora runt brösten förut. Kan man vara lyckligare? :D
Alla kläder utslängda på golvet


Kläder som jag kan ha

 
Kläder som är för små, vart 4 skapliga högar..
ser dock inte så mycket ut på bilden
En liten lista för oss mammor

Hittade denna lista hos Jessica


När fick du reda på att du var gravid? Den 25e november 2006, vid åtta på morgonen.
Blev det en chock? Nja, både och. Jag visste redan innan att risken fanns, men att stå där med ett plus i handen gjorde mig verkligen chockad i alla fall...
Hur gammal var du? 18 år
Hade du mycket halsbränna?  I slutet av graviditeten hade jag ganska mycket, men endast på nätterna.
Spydde du mycket? Nej, tror bara det hände 1 eller 2 ggr. Däremot mådde jag illa väldigt mycket i början.
Hade du mycket foglossning? Ja, vart sjukskriven för det
Dett SF-mått som störst? I have no clue..
Har du fått bristningar? Ja, på rumpa, lår, mage och i knävecken :P Fick några på brösten också, men de har försvunnit.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag var övertygad om att det var en liten Zacharias i magen.
Vad hoppades du på? Att barnet var friskt såklart, men innerst inne hoppades jag också lite på att det skulle vara en liten tjej -vilket det också var :) Men ta mig inte fel nu, jag hade självklart blivit överlycklig över en pojke också!! :)
Gick du över tiden? Ja, 11 dagar.. de längsta i mitt liv!
Födde du för tidigt? Nej..
Hur var förlossningen? Långdragen, men relativt lätt ändå. Ni kan läsa mer här
Blev du sydd? Ja, det blev jag. Kommer dock inte ihåg hur många stygn, men tror det vart endera 4 eller 7.
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Förutom jag & Anders så var det väl en barnmorska, en uska och en läkare har jag för mig?  Har ingen koll egentligen, var helt inne i mig själv då.
Hade du någon nära med dig? Ja, Anders var självklart med på förlossningen. Hans familj, alltså Celias farmor, farfar och farbror väntade utanför.
Vilket BB födde du på? Östersunds BB
Hur stor var bebisen? Hon vägde 4480 gram och var 54 cm lång.
Vad fick den heta? Ester Celia Katarina
Var allting värt det? Ja, tusen gånger om! Men till er som är unga, inte har utbildning eller jobb, så rekommenderar jag inte att planera / skaffa barn... Tro mig, allt kommer vara mycket lättare om ni har en grund att stå på. Jag hade tur att Anders hade jobb, eftersom jag själv låg på lägsta föräldrapenningsnivån, så vi hade det relativt bra ändå.
 
Att få barn var självfallet helt underbart, och absolut inget jag ångrar -men det finns bättre tillfällen att skaffa barn på än när man är mitt i sin gymnasieutbildning.

Ack, denna längtan

Cheers to me!


Jag har nyss insett något som skulle få de flesta unga tjejer/kvinnor att bli nedstämda, men som gjorde mig mer än lycklig; jag har växt ur i princip alla mina jeans! Yes, jag har fått större lår och större rumpa!! Jag känner för att utföra någon typ utav segerdans på köksbordet, men jag tror jag måste avstå från det... ;D


Hela dagen borta


Ja, det är så det känns i alla fall. Jag får verkligen dåligt samvete när jag sover längre än till åtta, halv nio på morgonen. Det känns som att jag sovit bort hela dagen, och då blir jag stressad över allt jag måste göra under dagen. Jaja. Det löser sig nog.. men imorrn ska jag fan ställa väckarn på 08:00, pallar inte att sova till klockan nästan är tio en gång till.. That's it. Det förstör ju hela dagen!

Annars då? Kom i säng strax efter 02:00 inatt, skrev inget mer på nåt av mina arbeten utan åt en tallrik gröt och gick och la mig. Skönt! Har planer på att skriva klart mitt njursvikts arbete nu, men först ska jag ta en dusch. Antagligen blir det väl så att jag diskar också innan jag pluggar, för annars vet jag att jag inte kan koncentrera mig.

Ensam i mörkret

Klockan är halv två och jag är fortfarande vaken. Ojojoj. Men gissa vad? Jag är nästan helt klar med mitt katastrof-medicin arbete! Jag har jobbat på rätt bra nu ikväll faktiskt, så jag är stolt över mig själv =) Kan dock inte göra klart det sista än, för jag behöver svar på några frågor av min lärare först... hittar verkligen inte den informationen jag behöver om organiseringen av katastrofsjukvård på en akutmottagning. Får väl se om hon har nåt tips på vart informationen finns!

Funderar på att skriva lite mer på njurinsufficiens arbetet när jag ändå är på G och har lågan uppe, skulle vara skönt att få det ur vägen också. Men, sängen känns rätt lockande den också.. trots att jag sov 3 timmar efter middagen så gör inte det mig nå piggar inte :P haha. Helt otroligt att man kan tvärslockna sådär som jag gjorde, och sova bort nästan hela kvällen.. Vaknade strax innan 20:30 och förstod verkligen inte vart tiden tagit vägen, jag som var så pigg innan?

Nej, jag tror banne mig jag gör mig en portion havregrynsgröt innan jag uppsöker sängen. Har jag tur så är plugg-lågan kvar imorrn när jag kliver upp, håll tummarna för det! :)

Korvgryta m. nudlar


Det här behöver du:


1 falukorvs ring
1 purjolök
1 röd lök
1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
2,5 dl matlagninsgrädde
Chilisås
Soya
Salt & peppar


Så här gör du:

1. Strimla falukorven och släng ner i en stekpanna, stek på låg värme
2. Hacka purjolök, rödlök och gullök grovt och släng ner i en gryta. Stek på låg värme tills dom blir mjuka och fått lite färg
3. Skär paprikan och tomaten grovt, släng ner tillsammans med löken och låt steka en stund
4. Häll på grädden över korven och blanda i rejält med chilisås och en skvätt soya (mest för färgens skull, som vanligt) och salta och peppra. Låt puttra i stekpannana ett par minuter innan du häller över i grytan med löken.
5. Medans grytan kokar ihop sig så kokar du nudlar, och voila! en utsökt middag är färdig!


Dinner coming up

Jag verkar ha någon förkärlek till engelska rubriker? Har märkt att det händer allt oftare att jag drar till med något icke-svenskt. Måste bero på att jag pratar engelska rätt mycket varje dag, eller vad tror ni?

Har haft utbildningssamtalet med Sandra & Thorsten nu. Snart drar det igång på riktigt det här, känns spännande!

Håller på att fixa middag nu, och jag kommer nog lägga upp bild + recept sen, för satan vad gott det var alldeles nyss när jag provsmakade! Helt underbart gott, om jag får säga vad jag tycker. 

Godaste shaken hitills!Nu sitter jag och avnjuter den hitills godaste shaken... Jag har blandat ihop 2 dl mjölk, glass med krossad choklad och ½ banan +F1an & F3an, och fy satan vad gott det vart! Den ska göras om!

Nästa gång blir det nog lite hallon och jordgubbar som mixas ihop, det kan ju inte annat än bli gott!

Med hungern runt knuten

Idag har jag hunnit med rätt mycket känns det som. Klockan är tjugo över tolv och jag har varit vaken i ca 3 timmar. Blev väckt av att mobilen vibrerade imorse, fick det obligatoriska godmorgon-smset från norsken. Alltid lika välkommet!

Jag har plockat undan allt småplock (jag förstår seriöst inte vart alla grejer kommer ifrån?!), dammsugit, bäddat sängen, diskat, pluggat lite, varit ut med soporna och så vart på Ica och handlat lite grejer till middan. Är jag inte flitig så säg?

Nu håller jag på att vänta på att pärerna ska koka klart, för jag är hungrig som en varg, och det känns faktiskt som att jag gjort mig förtjänt av min lunch nu? Det blir lat-mat, köttbullar, pärer, sås och rivna morötter -men det är ju ack så gott!

Senare idag, närmare bestämt vid 14:30, är det dags för nästa utbildningssamtal i Herbalife. Har planer på att gå ner på gymet efter det och bättra på mitt flås lite, var ett tag sen sist nu pga. förkylningen och jobb + norsken i helgen. Det känns lite motigt, men jag vet ju att det går bra bara jag kommer dit!

Till middag blir det i alla fall någon typ utav korvgryta/stroganoff med enderna ris eller nudlar, har inte bestämt mig riktigt än. Men en sak är säker -det kommer bli skitgott! =)

Richard Marx, Right here waiting


Är det inte konstigt, varje gång jag starta Lugna Favoriters webradio för att plugga så spelar dom den här låten? Varje gång! Det lustiga är ju att den stämmer rätt bra in på livet just nu också...
Härliga helg, give it back!

Igår blev det inte mycket bloggande -jag ber om ursäkt för det. Jag vet att många av er är nyfikna på hur helgen var eftersom flera av er har tjatat på mig om att uppdatera bloggen ;) men jag hade ingen ork eller lust att göra det igår. That's it. Men nu ska ni få en update, bra va? :)


Fredag:
Jobbade 16-20:30. Kom hem, duschade, åt lite kvällsfika och fastnade sedan framför tvn. Såg på Familjen är värre, jag tycker den filmen är helt underbart rolig! Kan tillägga att jag var nervös som attan hela kvällen, höll nästan inte på att kunna somna -och jag som aldrig har svårt för det!! Jag menar... han skulle ju komma, klart som attan jag hade fjärilar i magen! Tror klockan var nånstans runt 00:30 när jag äntligen lyckades somna till där på soffan.

Lördag:  Strax innan 04:00 ringer min telefon, svarar yrvaken som jag är och fattar ingenting av vad personen på andra sidan luren säger. "Norska? Är det nån jävel som driver med mig?!" var min första tanke, men till slut fattade jag vem det var och varför personen i fråga pratade norska. Det var ju norsken! Och han är framme om 5 minuter!! PANIK! haha. Flyger upp ur soffan och drar på mig något sånär respektabla kläder, jag hade ju ingen lust att skrämma bort han innan han ens hunnit innanför dörren! Han kommer, jag tigger åt mig en kram och sen sätter vi oss i soffan och pratar lite.. Dock är vi helt slut båda två, han hade ju trots allt suttit och kört de senaste 12 timmarna... stackarn! Så vi gick och la oss, och vid 06:00 ringer min väckarklocka. Hemskt, hemskt, hemskt. Jag var mer död än levande!
Kom dessutom försent till jobbet.... skulle börja 07:30, men var där strax innan 08:00 -hoppsan! Det var absolut inte meningen, men är man trött så är man.. ;)
Jobbade 07:30-16:30, kom hem, slängde mig i duschen så jag skulle slippa lukta Brunkulla-tanter och sen satt vi i soffan och hade det mysigt framför tvn några timmar innan vi tog oss i kragen och lagade mat. Jag tror btw han har nån liten kock boende hos sig, men det klagar jag inte på ;) haha
Gamla och grå som vi är så gick vi och la oss vid 22:30 -nej, jag skämtar inte! haha. Halv elva låg vi i sängen och var dödströtta båda två. Låg och pratade en stund och sen kommer jag inte ihåg nåt mer förrens vid 07:00 när vi vaknar..

Söndag: Vaknar som sagt vid 07:00 av en underbar norsk stämma som frågar om jag trött? Haha, klart som fan jag är trött :P haha. Klockan är sju på en söndag morgon, man kan omöjligt vara pigg då! Låg och drog oss i sängen till 10:30, och sen var det bara att hoppa upp, slänga på sig kläder, äta frukost och göra sig i ordning för jobbet. Ca 11:20 tar vi farväl (oj, vad hemskt det låter, ta farväl :P) och jag går tilll jobbet medans han påbörjar sin 95 mil långa hemresa.

Fy satan vad tom lägenheten kändes när jag kom hem på kvällen...

Kort och gott så var det den bästa helgen på väldigt länge, jag kan inte komma ihåg när jag mådde så bra sist? Skratt, mys och jaa... det är så där jag alltid vill ha det, mer kan jag inte säga. Jag saknar någon att småprata med på kvällarna, någon att äta middag med och någon att sova med. I helgen hade jag allt det och mer därtill, och det var så underbart skönt! Jag kan knappt vänta tills vi träffas nästa gång...

1 veckas framsteg

Då är återigen måtten tagna, och här är resultatet:

Midja: 77 cm (+ 2 cm)
Höfter: 98 cm (+1 cm)
Lår: 55 cm (+1 cm)
Byst: 78 cm (+2 cm)

Vikt: 57 kg (+2kg)

Jag är så jävla nöjd så ni anar inte! Jag menar, att det kan hända så mycket på en vecka? Det är helt otroligt! Jag är mer än nöjd med Herbalife så här långt, verkligen det bästa valet jag gjort i min kamp mot undervikt. Det, och så havregrynsgröt då förstås ;)

Dagens att-göra lista


Diska [ x ]
Tvätta [ x ]
Dammsuga [  ]
Åka på hammarn [ x ]
Uppföljning, Herbalife [ x ]
Skriva klart Herbalife-pappret [ x ]
Team Call 20:30 [ x ]
Påbörja nästa skolarbete [ x ]

Träna...? [  ]

Home sweet home

Då var den här kvällen avklarad. Jobbade med Katja och allt flöt på smärtfritt. Det var helt och hållet som vanligt där på "dårhuset", inga stora förändringar där inte!  Jobbar även imorrn, 07:30-16:30 -finns det nåt värre pass? Jobbar nästan hellre en delad tur, faktiskt, så man slipper dom där dryga timmarna mellan lunch och middag. Det finns verkligen INGET att göra då, och det är frustrerande som tusan.

Jag ska strax slänga mig in i duschen och sen lägga mig.. om jag nu kan sova. Är så jävla nervös :P haha. Vid 5-6 tiden inatt/i gryningen kommer norsken.. Shajse. Jag är ju mer nervös nu än sist, eftersom då var det en riktig suprise-visit eftersom jag inte visste nåt innan. Aja, det blir nog bra. Jag har ju tränat upp min norska lite :P haha

Yesbox allright!

Jag satte mig och började skriva på arbetet om kommunikation, och tror ni int på fan att jag fick klart det på en gång? Det var rätt enkelt, tror jag, får väl se vad Sjukvårds-läraren säger sen. Hur som haver så var det ett rätt litet arbete, och kommunikation har man ju läst om i flera andra kurser under utbildningens gång (bland annat i Människan socialt och kulturellt, Social Omsorg, Omvårdnad... tror banne mig kommunikation ingår i alla ämnen!), så man hade ju lite i bakhuvudet. Jag fick även tillfälle att ta upp vad viktigt det var att vi som personal kommunicerade mycket med varandra under våren och början av sommaren när det var väldigt upp och ner på jobbet.

Snart börjar jag jobba, ska visst jobba med Eva och Carina i helgen -i alla fall var det vad mamma sa, så jag får väl lita på henne! :) Jag har ju lyckats tappa bort schemat jag, får se om jag kanske ska gå ut på nipängen och kopiera upp ett nytt så jag har ett hemma! Alltid kul att veta vem det är man ska jobba med...

Undrar just vad jag ska roa mig med i en timme nu då? Disken tror jag får vänta tills ikväll, eller kanske lika bra att ta den på en gång? Då behöver jag bara duscha och sen slappa när jag kommer hem -det låter ju inte helt fel!

Så, disken, here I come!

Sonata Arctica, Shy


Mitt på dan

Idag sov jag lite längre än vanligt.. klev upp vid 10:00 (!). Weird, jag brukar inte kunna sova så länge, men men. Sånt är livet! Fast det hade varit bättre om jag klivit upp vid 8-9:00 nångång så jag hade haft mer tid till att plugga och greja.

I alla fall så är det jobb idag, 16-20:30. Härligt att få jobba lite! Jag saknar nästan det där stället nu.. Blir jobb hela helgen, lite synd med tanke på att norsken kommer, men han ville komma i alla fall och jag är ju inte den som säger nej inte ;)

Hade hoppats på att få ett brev från handledaren jag ska ha på praktiken idag, men inte då. Jag börjar känna mig lite stressad nu, med tanke på att jag måste se till att jag har någon som kan ta Celia dom dagar jag måste vara kvar i stan, och att jag har någonstans att sova när jag jobbar kväll och morgon dagen efter. Shajse, jag blir ju helt yr i huvet bara jag tänker på't...

Det vart inget mer gjort på mitt skolarbete igår i alla fall. Jag somnade! haha xD

Har dock bestämt mig för att börja på ett annat arbete istället, eftersom det står helt still i huvudet när det kommer till njursvikten. Kanske ett etik-arbete? Eller ska jag satsta på att beta av hela sjukvårdskursen kvar? Har ju trots allt bara 4 arbeten kvar där.. Den som lever får se. Nu ska jag borsta håret!

Bättre sent än aldrig


Jag har fortfarande inte pluggat nåt idag, inte ens öppnat boken. Men nu har jag bestämt mig -jag ska göra klart arbetet ikväll. Jag får inte prata med norsken förrens jag gjort klart det. Faan vilken bra motivation! Nu kommer nog skrivandet igång, tror ni inte?

Min nya frisyr?Vad säger ni, skulle jag passa i denna frisyr? ;D
Det är Sandra som photoshopat lite!

Dagens hjälte


Nu vill jag utbringa en skål för dagens hjälte.... *trumvirvel* ....Josip!

Tack för att du trollade bort mitt msn-virus!Konservöppnare -jatack!

Efter att jag skrivit det förra inlägget gick jag bokstavligt talat och dog på soffan. Tror aldrig jag somnat så fort förut, faktiskt. Och för första gången någonsin var soffan bekväm! Ja man slutar ju aldrig att förvånas sägs det...

Vaknade strax innan 18:00 i ren panik -jag var så jävla hungrig! Flög upp ur soffan, slängde köttbullarna i stekpannan och valde det mycket snabbare alternativet makaroner (hade ju egentligen velat haft potatis.. men men, nöden har ingen lag!) och så rev jag lite morötter när jag insåg att det skulle ta för lång tid att hacka tomat och paprika :P haha. Fick i alla fall i mig maten (nerdränkt i grönpepparsås of course) och sen var allt frid och fröjd igen.

Blev btw lite besviken när jag insåg att jag inte kunde göra min persika-mjölk shake. Jag hittade inga färska persikor på affärn nämligen, så jag köpte såna där inlagda persikor istället och tänkte att det må ju gå lika bra det. Insåg när jag skulle göra shaken att det inte alls går lika bra -eftersom jag inte har någon konservöppnare! Typiskt mig...

Har inget annat viktigt att meddela för tillfället, tänkte försöka plugga lite nu eftersom det inte blivit av tidigare idag.


Back at home

Då var jag tillbaka från den stora byn -Hammarstrand. Mina förråd är åter fyllda -yay! Ska pröva ett shakerecept nu sen efter middagen där man ska ha mjölk och persika, får hoppas det är gott! Jag älskar ju persika så det lär nog gå ner :)

Det kändes i alla fall som rena rånet att handla idag, men så blir det ju när precis allt är slut hemma... och kött är faktiskt inte billigt har jag kommit fram till. Inte blöjor heller för den delen. Det är dyrt att leva på liten ort...

Jag undrar just om det kommer att bli en Östersunds-flytt inom den närmsta framtiden -chansen finns ju faktiskt =) Och det skulle vara sååååå skönt så ni anar inte!

Ikväll blir det en typisk svensson-middag för mig -köttbullar och potatis. Mums! Insåg nu att jag faktiskt inte ätit det en enda gång sen jag flyttade in här, så det är banne mig på tiden! Till det blir det paprika, tomat och grönpepparsås. Blir kanongott ju :)

Lite hastigt och lustigt


Ändrade planer! Det blir en Hammarstrands-resa vilken minut som helst nu, Per skulle upp så jag får lifta med han. Härligt härligt, är så tråkigt att åka själv! Ska kolla igenom kyl, frys och skafferi en sista gång nu och se om jag får nån liten snilleblixt.. 6 liter mjölk står i alla fall längst upp på listan! =)

Äh, vad tusan!


Det är telefontid 08:30-09:30 för felanmälan. Typiskt!
Då ska jag med andra ord klaga på förra inläggets lista först imorrn då...

So far so good

Dagen har flutit på i ett bra tempo. Har hunnit med rätt mycket på min lilla lista, så jag är nöjd. Strax innan tre kommer mamma och hämtar upp mig så ska jag få låna hennes bil till hammarn så jag kan handla. Skönt. Det finns inget värre än att behöva handla mycket på Ica Forsen, det är så satans dyrt =/ Tyvärr, för det vore ju roligare att kunna gynna den här byn lite så det inte slutar med att även Ica läggs ner...

Jag har planerat att ringa på kommun och felanmäla lite grejer nu. Eller lite och lite, här är min felanmälningslista:

* Vattenkranen i köket läcker
* Handfatet på toaletten sitter löst
* Toalettstolen är SNUSKIG
* Badkaret likaså, och nu har jag försökt fått det rent sen i mitten på augusti, men jag ser ingen förändring.. Det är ju säkert "rent" med tanke på alla kemikalier jag försökt ta bort skiten med, men det ser allt annat än fräscht ut (gulfärgat, röda fläckar, "fettfläckar" längs kanterna.. You name it. Jag vill knappt bada Celia ens när hon sitter i badbaljan, får ju rysningar bara hon tar i badkarskanten =/
* Isoleringslisten vid balkongdörren är borta, så det drar kallt på golvet
* Kökstapeterna är solblekta som tusan och man ser vita fläckar överallt där dom haft miljoner små tavlor, hyllplan etc. Det är även någon typ utav fettfläck på tapeten, plus att det är lite avskavt (antagligen har dom haft köksbordet ståendes mot väggen så det har skavt..).
* Tvättmaskinen nere i tvättstugan centrifugerar inte tvätten + att den inte verkar använda varmvatten när den tvättar

också tänker jag även påpeka att lekparken skulle behöva sig en uppfräschning, eftersom det faktiskt bor barn här nu... Som det är nu så den helt igenväxt och gungorna är trasiga. Nog för att det finns lekplats nere på nian, men vafan. Jag betalar hyra för den här lägenheten som ligger på SEXAN, och då förväntar man sig ju faktiskt att det mesta (allt) ska kunna användas...

Näpp. Kommunen nästa.

Dagens att-göra lista


Plocka undan småsaker [ x ]

Dammsuga [ x ]
Diska [ x ]
Skura [ x ]
Dammtorka (?) [  ]
Vattna blommorna [ x ]
Städa toaletten [ x ]
Bädda i sängkläder i sängen [ x ]
Vika in kläder i garderoben [ x ]

Ringa på kommun och felanmäla [  ]
"Storhandla" på hammarn [ x ]
Göra klart njursvikt-arbetet [  ]
Läsa igenom lite ur IBP:n [  ]

Duscha [ x ]
Ansiktsmask [  ]
Hårinpackning [ x ]
Kurera mig själv [  ]

Dagens sista

Det vart inget sovande för mig. Låg och småslumrade lite, men fick sån jäkla rethosta att jag gav upp vid 21:30 ca och klev upp igen. Hamnade här där jag sitter och pratar med en viss norsk. Alltid lika trevligt :)

Det märks verkligen att jag inte varit på topp idag:

1. Jag kunde inte sova
2. Jag har inte duschat (vilket jag gör VARJE kväll, men orkade inte idag)
3. Jag orkade inte gå på ICA ens för att köpa mjölk (då är jag verkligen illa däran...)


Imorgon åker som sagt Celia till Stockholm med sin farmor, så jag hoppas på att jag mår lite bättre då så jag orkar plugga. Behöver verkligen få lite saker undanstökade så jag inte har allt kvar till slutet av terminen...

Nähäpp. Nu ska jag nog koka mig lite havregrynsgröt innan jag svälter ihjäl. Ma hörs imorrn!

Slumber party


Jag är så trött och hängig nu så det finns inte... Jag har bestämt mig för att totalt skita i alla måsten nu och lägga mig framför tvn. Jag orkar helt enkelt inte göra nåt, sorgligt men sant. Har en hel uppsjö av saker jag borde göra, men nej. Idag kommer jag först.

Dagens exklusiva middag


Och tiden den går

Ibland går dagarna så fort att man knappt hinner med -den är redan tio över tre nu. Jag har haft uppföljning med Sandra och sen busat lite med Celia (som förövrigt ligger och sover nu). Mammas förkylda lilljänta... Men hon är som tur var piggare idag, nu är hon bara snorig. Hon ska ju dessutom åka till Stockholm med sin farmor imorgon, dom blir borta hela helgen.. Med andra ord kommer inte jag få träffa mitt bustroll förrens nästa söndag. Oh my. Så länge har jag aldrig varit ifrån henne, det blir ju 10 (!) dagar! Oh shajse...

För er som är nyfikna så kan jag ju säga att mitt midjemått ökat ytterligare 1 cm och bystmåttet 0,5 cm -och det bara sen i måndags. Känns helt underbart! Vikten och de andra måtten var oförändrade, men what the heck, man kan ju inte förvänta sig att det ska gå över en natt! =)

Nu ska jag sätta mig och skriva om njursvikt och dialyser -och få det klart innan Celia vaknar. Hoppas jag...

Nej, nu är jag less på det här

Idag känner jag mig febrig, snorig och allmänt hängig. Ögonen rinner och huvudet dunkar. Vilken superdag va?

Jag vet inte riktigt om jag har några omvälvande nyheter att dela med mig av just nu.. Celia tog sovmorgon idag så vi klev inte upp förrens strax före 08:00 -det var välbehövligt för min del! Har tagit mått + vikt nu igen på morgonen, man skulle göra det under 3e dagen med Herbalife, så senare idag ska jag delge Sandra min info :P haha. Hade dock inte hänt så mycket på de här tre dagarna, men det hade jag inte väntat mig heller så :P

Nu ska jag till att käka ett litet mellanmål, är hungrig som attan men tänker vänta med lunch tills Celia är vaken.

RSS 2.0