Summering av 2008

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Åkte till Norge

Dog någon i din närhet?
Nej, men tre stycken har varit riktigt dåliga och nära att stryka med...

Vilka länder besökte du?
Norge, och endast Norge

Vilka datum från 2008 kommer du minnas, och varför?
12/7 - Det tog slut mellan mig och Anders
31/7 - Celias 1års dag
16/8 - Fick nycklarna till min lägenhet
12/9 - Natten mot den 12e september kom Martin på sin MC
20/11 - Jag anländer till Otta i Norge och får krama Martin igen
21/11 - Får träffa Martins föräldrar -den nervositeten kommer jag aldrig att glömma!! Fy satan säger jag bara ;P

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
Engler i sneen - Jonas Fjeld & Lynni Treekrem
Tidlös - Postgirobygget
Burning - Maria Arredondo
On my mind - Kurt Nilsen
My doorbell - The White Stripes
Almost unreal - Roxette
Du får inte - Sonja Aldén

Blev du kär under 2008?
Ja.. upp över öronen förälskad.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Inte ett skit, faktiskt. Hade föreläsning hela dagen, tror inte ens jag hade nån tårta eller nåt.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Mer tid och pengar, mer energi och mindre distans till en viss someone.

Hur höll du dig från att bli galen?
Det gjorde jag inte..

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Martin (om man kan kalla han för ny, vi hade ju trots allt pratat på WoW och msn i några år...)

____________________________________________________________________________________

Årets break-up: Anders
Årets förändring: Bo själv
Årets bästa: Natten den 12e september när jag träffade Martin första gången
Årets plagg: Mina snygga stövlar från Din Sko (som tyvärr gått sönder -SKIT!!!)
Årets sämsta: All ångest som plågat mig under de senaste månaderna
Årets häng: Räknas jobbet?
Årets shopping: Mina möbler
Årets Ord som summerar hur jag känner: Rörigt!
Årets händelse: Norge-resan
Årets Kille: Martin
Årets resa: Florö i Norge
Årets visdomsord: "Maybe some fantasies are to be lived only in our dreams?"
Årets bok: "Säg det inte till någon"
Årets uttryck: --
Årets motgångar: Skolan, ekonomin och kärleken till en viss del
Årets löfte: Ta för mig mer, och inte rätta mig efter vad alla andra vill hela tiden. Med andra ord, leva mitt liv på mina egna villkor.

Förvirrade liv


* Du är uppmärksam på ditt liv och är full av kärlek

* Du försöker att njuta livet fullt ut och ditt kärleksliv börjar snart att blomstra

* Du har ett starkt kärleksförhållande som kommer att hålla länge och minnena kommer att vara för evigt

* Ditt liv kommer att ta en ny vändning men det kommer att vara till det bästa för dig, och du kommer att vara glad över förändringen






Som om det gjorde mig klokare? Mina kära gamla Tarot-kort... ikväll kör vi igen!

Lite bilder från julafton


 

1.     2.     3.    

4.     5.

6.      7.     8.




1. Julgranen hemma hos mamma/momma, Celia inspekterar tomtarna som står bredvid.
2. Julklappshögen
3. Hemma hos min mormor, Celia skulle prompt ha på sig sina "skockor" hela tiden!
4. Celia och momma kollar på julorkestern (alltså mjukisdjuren) som spelar och sjunger.
5. En något nyvaken och förvånad Celia väntar på tomten.
6. Självaste stortomten från Nordpolen.
7. Momma och Celia alldeles i början av julklappsutdelningen.
8. Celia blev snabbt bästa kompis med tomten!


...och vill ni se fler bilder får ni kolla in på min bilddagbok!


Snart är julen slut

Då var juldagen så gott som avklarad -skönt! Bilder från igår, alltså självaste julafton, kommer nog under morgondagen. Har ingen ork att lägga upp dom nu.

Hur som haver. Igår började jag och Celia dagen med att ringa till pappa Anders som var snäll nog att skjutsa ner oss till mamma där vi skulle fira jul. Vi kommer dit och äter julfrukost, även Anders stannar och äter med oss. Sen åker han hem för att ta sig en skotertur och fira jul med sin familj.

Efter julfrukosten beger vi oss upp till min mormor, och Celia tvärslocknar i bilen. Hon vaknade inte ens när jag lyfte ur henne ur bilen och bar in 'na, så hon fick ligga och sova på mormors soffa. Och gissa vad? När vi kommer dit, tror ni inte på sjutton att Anders är där? Så då fick vi träffa han en sväng till, det hade jag inte direkt räknat med :P Hur som helst, mamma, Olof och Per beger sig hemöver och åker sedan för att skruva ner spjälsängen hos mig för att ta med den hem till mamma, och jag stannar kvar hos mormor eftersom Celia fortfarande sover. Hon vaknade dock i samma sekund som dom lämnade gården, men då blev ju mormor glad i alla fall! =) Celia var i alla fall super-sprallig, och mormor fick sig till och med lite kramar. Jag tror lyckan var gjord för henne då :)

Sen for vi i alla fall hem till mamma igen, busade lite och åt julmat. Sen skruvade vi ihop spjälsängen i ett rasande tempo så att Celia skulle hinna sova lite innan tomten kommer, så hon skulle orka med resten av kvällen osv.

Vid 17:00 kom tomten och Celia var överlycklig! "Toooomte, Tmte!!" lät det hela tiden. Hon var inte det minsta brydd eller blyg, det var bara superkul alltihop tyckte hon :) Sen var det såklart paketöppning, bus med leksakerna (hon verkligen älskade dockvagnen som hon fick av mamma!! men, det gjorde inte hundarna.. :P haha. det var lite kapplöpning där mellan köket och vardagsrummet, först kom hundarna och sen Celia i full fart med vagnen xD).

Sen vart det lite kvällsfika bestående av tunnbrödmackor och julskinka (och ost :P Celia var helt galen där vid köksbordet... BILDER KOMMER :P) och så ännu mera bus innan sänggåendet.

Allt som allt var det en helt okej julafton, men jag saknade julstämningen totalt. Inte minsta lilla gnutta julstämning kände jag av.. TRIST! Det var som vilken annan vardag som helst, men det har sina orsaker om man säger så... Undrar om man nån gång kommer att kunna känna den där julkänslan igen, som man gjorde innan julen 2003? Hard to tell!

Slänger in en bild på min älskling i alla fall, iförd sin fina julklänning som mamma köpte på Cubus till henne (vilket också var ett riktigt fynd, klänningen + body gick på 111:-, för dom hade 30% rabatt på alla kläder när vi var där. Perfekt!!).

Och mamma, jag hoppas du förlåter mig för detta, men det här är den enda bra bilden där man ser Celias klänning ordentligt! Och visst är den fin? :)  



Min lilla julklappshög

Efter inte allt för mycket om och men i måndags (eller var det i söndags? can't remember) så blev alla julklappar jag köpt inslagna. Här är den lilla högen, varav så gott som alla paket (rättare sagt 10 st av dom) innehöll samma sak, nämligen ett fint, inramat kort på Celia till alla mor- och farföräldrar och "gammelföräldrar". Tur att det är en väldigt uppskattad julklapp, för det är billigt och bra, så min plånbok tillät det!





Dagen före

Är det bara jag som inte har minsta lilla julkänsla? Hur jag än försöker så får jag inte in i stämningen.. irriterande. Men det kanske lossnar lite sen idag när vi klär granen och sätter fram alla tomtar? Man kan ju alltid hoppas.

Dagens planer är inte så väldans storslagna, fast vi har fullt upp hela dagen i alla fall. Har dammsugit och plockat undan det värsta här nu på förmiddan. Celia sover just nu, men sen när hon vaknat (när nu än det blir.. min lilla sjusovare!!) så ska vi gå hem till  min extra-mormor Stina och lämna julklappar tillsammans med mamma (och Olof ifall han tagit sig från hammarn.. ;P han och pappa blev visst fast där, för bakhjulen "låste" sig på bilen så deras julklappsshoppning sådär i sista minuten stannade upp på verkstan. haha xD), och så hade jag planer på att hinna till farfar och mormor också. Hade tänkt satsa på att hälsa på farfar på förmiddan, men Celia var så grinig så det var ingen bra idé kom jag fram till. Farfar hör nog dålig när det är tyst i bakgrunden, men med en skrikande och gnällande liten tjej blir det bara jobbigt för honom... så förhoppningsvis är hon på bättre humör nu sen när hon vaknat (och förhoppningsvis hinner vi upp! annars tar vi det imorrn bitti efter frukosten).

Har nog inte så mycket annat att säga tror jag.Ska kanske försöka göra lite nytta nu medans Celia sover? Diska vore ju en bra idé kanske. Och skriva en liten nota på vad jag behöver handla, för Ica lär ju inte ha allt för generösa öppetider nu över julhelgen :P och blir jag utan mjölk så går jag allvarligt talat under! Kanske borde köpa risgrynsgröt till imorrn bitti? Det är ju ändå tomtegröts-tider nu :) nog för att jag tycker det är jätteäckligt, men Celia tycker nog om det!

Nähäpp. Diskberg, here I come.

Och btw... JAG VILL JOBBA. Jag får snart nåt frispel på att bara gå runt här hemma. Inte länge kvar förrens jag börjar klättra efter väggarna. Men lite kul var det, för när jag jobbade i fredags så hade chefen varit in med nytt anställningsavtal till mig som jag skulle skriva under.. så nu får jag faktiskt vara inne på blå och röd grupp enligt papperet i alla fall. Skönt att veta! Får väl se om man ska flirta in sig lite hos någon vänlig själ så man får gå lite introduktion kanske?

Aja. Nu ska jag ta hand om disken. På en gång!

Icke-kreativ helg

Fy skäms på mig, jag har verkligen inte gjort ett skit i helgen! Jag hade stora planer igår på att storstäda osv, men det vart inget av med nåt av det. Plockade undan Celias alla leksaker, rensade ur hennes garderob från för små kläder och sorterade in tvätten som legat en vecka (!) i garderoberna.

Idag då? Jag har slagit in julklappar och tvättat. Usch, vad lat jag har varit! Får riktigt dåligt samvete mot mig själv, för nu måste jag göra allt på tisdag istället, och då ska jag dessutom både till min extra-mormor Stina och farfar och lämna deras julklappar. Ska göra det dagen-före i år, för det brukar alltid vara så stressigt på julafton, och dom ser alltid så besvikna ut när man i princip bara sticker in huvudet, säger god jul och rusar ut igen. Så i år blir det ändring på det! Dom ska minsann få krama på Celia och prata av sig lite innan vi styr kosan mot nästa mål :P

Och nu, vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska äta glass med bananer, vindruvor och chokladsås. Det är sååååå gott!

Julstämning, where are you?

Nu är det fyra dagar till julafton, och jag har inte den minsta lilla julkänsla what so ever. Känns riktigt trist, faktiskt. Men det beror säkert på att det här ju faktiskt blir min första "ensamma" jul och min urusla ekonomi som gjort att jag inte kunnat köpa julklappar till alla jag vill. Har fortfarande inte köpt alla julklappar, men de stackare jag inte kunnat köpa till får helt enkelt vara utan... tråkigt men sant! Tur Celia är så pass liten som hon är, för efter allt så vet hon ju faktiskt inte vad jul, julklappar och jultomte innebär, så hon kommer ju inte bli besviken över att "bara" få 2 julklappar av mamma. Men, nog tusan hade jag velat köpa fler julklappar. Jag vet ju precis vad jag vill köpa till henne, men jag har inte råd.. Så leksaksspisen får vänta tills hon fyller år. Synd det, för jag vet att hon skulle bli helt till sig av lycka om hon haft en egen liten spis att laga mat på samtidigt som jag lagar mat...


Äh, cheer up Linda.


Hur som haver, jag har planer på att försöka få till lite julstämning här idag. Ska höra med Anders om jag kan få hämta mina tomtar ikväll när han kommit hem från Sören & Katarina. Lite tomtar kanske livar upp det hela? Fast å andra sidan... Jag vill egentligen inte julpynta förrän dagen före julafton, det är ju lite tradition med det hela... så det får nog vänta i alla fall. Röja upp lite här kan jag ju i alla fall göra. Dammsuga och skura och sådär. Kanske renbädda min och Celias säng? Diska behöver jag definitivt göra. Tvätten ska jag ta imorrn, har tvättid 14-20 nämligen.

Nej usch vad negativt det här inlägget kändes. Ni missade väl inte det fina julkortet på Celia i det förra inlägget?

Årets julkort






Julen är inte enbart mysig


Så sant som det är sagt... Julen består inte bara av mys, tända ljus, glögg, pepparkakor, julgran, god mat och julmust. I vissa fall inkluderar det allt för många öl och mat-snapsar, och många barn fasar inför den här högtiden. Barnens högtid? Nej, ett giltigt skäl för alkoholister (och även andra vuxna) att "festa till det" lite extra.


I've been living the nightmare..

Tired of being lonely


Det är nu, när Celia somnat för natten, som jag verkligen vill ha någon här. Någon att ta en varm dusch med och sen krypa upp i soffan för att titta på dåliga tv-program tillsammans, någon att fika med på kvällen och slutligen få somna bredvid. Det är väl så det borde vara? Det är i alla fall det jag vill ha.

Triad, Tänd ett ljus


En av mina favorit julsånger. Vilken är eran favorit?




Ibland finns det nåt vettigt i tidningen

Satt och kikade runt lite på ÖP och LT då jag hittade den här debattartikeln i LT: När kommer lagen om tunga lyft i omsorgen? Läsvärt! För tänk efter, vare sig man arbetar inom kommun eller landsting, vilka är det som utsätts för det tyngsta jobbet egentligen? Inte är det då läkarna, för dom behöver inte slita ut sina ryggar, axlar, armar osv på att försöka hjälpa överviktiga/gamla/handikappade personer upp från sängen eller en stol. Det är inte allt för ofta det är SSK's arbetsuppgift heller -många ropar faktiskt på oss uskor och vårdbiträden. För det är ju vårt jobb.

Men, borde det inte finnas en gräns? Jag som är liten och nätt och otränad -ska jag behöva slita ut mig redan i 20års åldern pga. att vissa patienter inte är beviljade en lyft t.ex.? Visst, man ska arbeta utifrån ergonomiska arbetssätt -men det är inte alltid detta är möjligt, så är det bara.

Ta t.ex. mitt jobb. För en bra arbetsställning ska det finnas höj- och sänkbara sängar. På Brunkullan är det bara en av våra boende som har en sådan säng. Som tur var är det "rätt" person som har en sådan, eftersom det är den personen som behöver hjälp i och ur sängen på morgonen. Borde inte detta vara ett krav, att alla har en sådan säng?

Och nu kommer jag att tänka på när jag var ute på praktik också. En av de sista dagarna jag var där så kom det in en kvinnlig patient. Denna kvinna var riktigt överviktig -jag kommer inte ihåg den exakt vikten, men den låg någonstans runt 160-190 kg. Hon fick knappt plats i sängen, och hon orkade/ville inte röra sina armar ens en gång. Hon var en sådan som larmade var 5e minut, för det var nåt som var fel hela tiden. Mestadels var det att hon låg obekvämt, vilket kanske inte var så konstigt... men hur hjälper man henne? Hon själv orkar inte ens försöka hjälpa till, utan vill att vi ska lyfta runt henne. Det fanns taklyft i rummet, men vi kund inte placera ett lyftskynke under henne, för vi kunde inte hjälpa henne att vända sig från sida till sida i sängen (då skulle hon ha farit i golvet eftersom sängen var för smal) och vi kunde inte få henne att ens halvsitta i sängen, eftersom hon själv inte ville hjälpa till. "Det är ju vårt jobb att hjälpa henne!" som hon så fint uttryckte det.

Kan man annat än bli irriterad?


Nej, dags att göra vårt arbete lite lättare kanske? Fler utbildningar i lyftteknik, kurser om ergonomiskt arbetssätt, hjälpmedel som underlättar vårt arbete och framförallt -in med mer personal så vi kan utföra vårt jobb ordentligt!

Den gravida mannen

Som förväntat så var faktiskt den här dokumentären lite av en flopp, faktiskt. Dom går ut så stort med att det är en gravid man, och då tänker man ju att det faktiskt är en "riktig" man det handlar om, eftersom det gjorts så stort i media (för det har ju tydligen varit en riktig världsnyhet, bara det att jag totalt missat det förut ;P).

Hur som helst, Thomas som det handlar om var från början Tracy -precis som pessimistiska jag misstänkte redan från början innan jag tänkte om "nej men vad tusan, dom kan ju inte göra en så stor sak av det om han var kvinna tidigare". Men jo, det kan dom.

Är det bara jag som inte tycker detta är så speciellt, egentligen? När Thomas levde som kvinna och bestämde sig för att bli man så valde han att inte operera bort sin livmoder, eftersom han visste att han ville ha barn i framtiden. Hans fru skulle inte kunna bli gravid igen, så det var enligt min mening ett smart drag av honom att inte operera bort livmodern. Vidare har han inte heller opererat om sig så han har en penis, dvs. han har fortfarande en vagina också. Vad är det då som gör detta så konstigt? Nej, jag fattar verkligen inte.

Mirakel? Nej.

Tack mamma!

I helgen har jag varit sjuk... och inte var det precis en "trevlig förkylning" jag fick, nehej då. Jag åkte på magsjuka! Finns det nåt värre? Efter luciafirandet på dagis i fredags förmiddag så kände jag mig lite halvkass men det var inget jag tänkte närmare på. Dagen fortsatte som vanligt men jag fick inte i mig nån mat överhuvudtaget, mådde lite så där äckligt små illa hela tiden. Senare på kvällen blir det värre och värre, och ja, jag tänker inte gå in på några direkta detaljer, men låt mig säga så här, mellan ca 23:00 på fredagkväll fram till nån gång runt 12-13:30 i lördags så var jag väldigt tjenis med toalettstolen. Tänka sig, jag som alltid tyckt att den har varit så äcklig, men i helgen var den verkligen min bästa vän!

Och btw, tack mamma för colan du var och lämnade utanför min dörr. Den gjorde susen! Passar även på att slänga in ett litet tips till er inför kommande magsjuka (som jag dock hoppas ni slipper!), drick avslagen cola! Tro mig, det funkar. Jag mådde skitdåligt och ville mest bara spy hela tiden, men efter 2 glas avslagen cola försvann den där äckliga "jag-vill-bara-spy-känslan". Otroligt! Det funkar varje gång!

Resten av helgen har jag legat helt utslagen, har knappt klarat av att ta mig upp ur soffan pga illamåendet -vilket inte har varit så poppis hos min rygg och höft. Usch, vilken värk jag haft! Och inte gjorde det saken bättre att allt var som en enda dimma och jag inte kom ihåg när jag tagit värktabletter (om jag ens tagit några?!) och jag ville inte ta fler så jag fick i mig för många, för det vet jag av erfarenhet att jag mår skitdåligt av.... soo, that wasn't gonna happen!

Idag har jag återhämtat mig lite i alla fall, har fått i mig ca 1,5 potatis, 1,5 varmkorv och nästan en hel portion nudlar och köttfärssås. Inte så mycket, men det är mer än dubbelt så mycket av vad jag fick i mig fredag + lördag + söndag. Men jag har i alla fall druckit mycket -jag är nog uppe i ett par liter idag i alla fall. Cheers to me!

Och nu, strax innan 18:00 så ringer min underbara mamma. Då har hon varit på Ica och handlat lite smått och gott till lilla mig... Tack!!! Det var precis vad som behövdes! =)



SOC och luciafirande

Dagen började med att det var luciafirande på dagis -jättemysigt. Tyvärr såg jag inte så mycket av barnen för det var så himla mycket föräldrar, mor- och farföräldrar etc. där. Men dom sjöng jättefint på sånt där småbarnsvis  i alla fall :) Celia var pepparkaksgumma -men såklart glömde jag kameran! Hade lagt fram den i hallen så jag inte skulle glömma den.. men jaa. Minnet är ju som det är. Celias farmor hade med sig kameran i alla fall (surprise surprise! :P) så hon ska skicka bilderna till mig sen.

Efter luciafirandet följde jag med Anders hem och lånade hans bil eftersom jag skulle vara på hammarn hos soc vid 13:00. Kommer hem, försöker peta i mig lite mat och sova, eftersom de senaste veckornas sömn har varit urusel. Det är inte bra att ligga och vrida och vända sig till framemot 2-3-4:00 varje natt, och sen de få timmarna man sover så endera drömmer man massa konstigt eller så får man ont av sänghelvetet och vaknar pga det. Aja. That's life.

Innan jag skulle åka till soc fick jag i alla fall 2 väldigt välkomna telefonsamtal -ett från Britt-Marie på Brunkullan som vill att jag ska jobba på lördag, och ett ifrån Alice som undrar om jag har lust att hoppa in på blå grupp lördag + söndag. Tyvärr kunde jag ju inte lördagen, men söndagen i alla fall. Blir en kort tur då, 12:30-16:30, men det känns ganska skönt med tanke på att jag aldrig varit där förut. Skulle nog vara lite kämpigt att gå dit och jobba en morgon eller  kväll sådär första gången, och man inte har haft nån introduktion. Jag vet inte ens vilka tanter och farbröder som tillhör blå grupp! Och jag har väldigt dålig koll på vad dom heter... men men. På eftermiddagen ska man ju inte hjälpa alla med morgon- eller kvällsbestyr i alla fall. Men man kan ju hoppas på att man gör bra i från sig så dom vill veta av mig även i fortsättningen :P

Hur det gick på soc? Jo det ska jag berätta... Jag är inte ett dugg klokare. Jag har ingen aning om hur nåt kommer se ut i framtiden, för jag måste lämna in en ny ansökan VARJE månad -i slutet av månaden-. Så med andra ord, om jag märker att lönen + de bidrag som jag får i december inte räcker till för att försörja mig och Celia fram till nästa löning i januari, ja då ska jag fylla i alla jäkla papper i slutet av december och lämna in och sen hoppas på att dom beviljar mig några kronor till vår överlevnad under januari. Konstigt system tycker jag... Det kommer ju betyda att jag kommer få fortsätta ligga och vrida och vända mig varje natt, och fundera på hur jag ska få pengarna att gå ihop. Det är jävligt jobbigt att behöva göra det, för när man har barn behöver man verkligen de där timmarnas sömn som man går miste om.

Och på tal om sömn, eftersom jag inatt fått sova ca 4 hela timmar så ska jag lägga mig på soffan en stund nu. Jag känner att ögonen håller på att fara ihop här nu... men det är bäst jag ställer väckaren på 16:30 eller nåt, så att jag inte sover hela kvällen om jag väl lyckats somna. Kan ju vara en bra idé att i alla fall göra sitt bästa för att kunna somna ikväll, eftersom det blir jobb imorrn.

Och btw. Jag ska banne mig äta pannkakor till middag idag, för det tror jag i alla fall att jag kan lyckas peta i mig ett par stycken. Pannkakor, hallonsylt och iskall mjölk. What a dream!

Rubriklös

Idag var vi som sagt i Sundsvall och handlade lite julklappar, blev dock bara mamma och jag. Synd att du inte kunde följa, Eva! Det hade varit kul =)

Hur som haver, jag fick klart i princip alla julklappar, utom 1,5 xD haha. Men jag lär nog hitta nåt innan tiden rinner ut, så att säga. Men min halva julklapp tycker jag faktiskt är lite komisk! Synd att jag inte kan säga här vad det är, för jag vet att personen i fråga läser min blogg.
Allt som allt fick jag klart 15 julklappar, och det är väl inte illa pinkat för att ha varit en snabbvisit på Birsta City? Vi var ju hemma igen redan innan 16:00 eftersom mamma skulle jobba, så det vart bara ca 4 timmars shopping och en snabb lunch/middag på IKEA innan vi åkte hem.

Och shajse.. jag har köpt tomtar! haha. Men det blir mysigt! Får se det + kläderna jag köpte till Celia som en för tidig julklapp av pappa. En av tröjorna jag köpte till Celia är så himla fin! Den är som en tunika, vinröd, kortärmad, ett band i midjan som man kan knyta och så 3 knappar upptill på bröstet. Hur fin som helst! Ska se om jag kanske kan fixa en bild på den så ni får se... =) Jag älskar den!!

Men nu kom min favorit-norsk tillbaka från duschen... Så nu skiter jag i er! :P

Kan man annat än skratta?





Var det katten eller gubben som skulle räddas? Läs här!



Med sikte på...


....den stora staden, Norrlands huvudstad, så beger jag mig snart mot Sundsvall med mamma och Eva för lite julklapps-shopping. Notera ordet "lite", för inte tusan blir det många och/eller dyra klappar i år inte. Budget-shopping, here I come!

Another one of these

Utmanad av Josip

Tre namn du lyssnar till:
- Linda
- ?
- ?

Tre saker som skrämmer dig:
- Verkligheten
- Min otroligt dåliga ekonomi
- En granne i huset bredvid


Tre saker du har på dig:
- Linne
- Jeans
- Röd filt


Tre av dina favorilåtar just nu:

- Maria Arredondo - Burning
- Postigirobygget - Tidlös
- Epica - Solitary Ground

Tre sanningar:
- Jag är less på Bispgården
- Jag vill till stan i helgen
- Jag önskar att livet vore enklare


Tre hobbys:

- Har
- jag
- några?

Tre saker du vill ha:
- En inslagen norsk i julklapp
- En bil så jag slipper vara låst här på byn
- Pengar



Tre personer du utmanar:
- Vem helst som har lust.


Vart tar tiden vägen?

Tiden bara springer iväg och jag hinner verkligen inte med! Dagen har, liksom alla andra, bara flugit förbi och jag tycker inte att jag fått nåt gjort. Klev upp strax efter 09:00 idag, vaknade redan vid halv åtta men tänkte "vafan, min första sovmorgon på en och en halv vecka -jag kan inte kliva upp nu!!!" så jag tjurlåg i sängen och vred och vände mig tills det började ljusna utanför fönstret. Och sen? Jaa. Tiden har som sagt bara försvunnit. Har ägnat mestadelen av dagen åt Herbalife-träning och uppföljningssamtal och sen återigen Herbalife-träning.
Fast just det, jag har ju sprungit ner i tvättstugan med jämna mellanrum också sen klockan två. Välbehövligt. Har aldrig haft så här mycket tvätt förr, inte ens när jag & Anders bodde tillsammans... Shajse. Bara att hoppas på att det mesta blir torrt i alla fall, för som de flesta av er vet så är torkrummet VÄRDELÖST.

Hur leker livet annars då? Ska sanningen fram så är det rätt händelselöst när inte Celia är här. Man bara sitter i lägenheten och väntar på att dagarna ska gå. Fördriver tiden med dator och tv. Saknar och tänker på Martin oavbrutet. Önskar att jag i alla fall kunde få jobba lite. Förbannar min dåliga ekonomi som gör att jag inte tar mig någonstans. Sover. Jaa. Vilka höjdardagar va?

Och på tal om jobb så kan man faktiskt bli lite irriterad. Faktiskt. Vore det inte för att jag är i så desperat behov av pengar så skulle jag inte gå dit nå mer. Så är det.

Nej men vet du vad!



Fröken fräken Forsberg, det funkar ju inte! Om jag försvinner till Norge och du ner dit... hur tusan ska det gå?!? haha. Det är ju låååångt emellan! Du får allt stanna i stan, så det så. I alla fall så länge jag bor där! :P Sen kanske du får tillåtelse att flytta, men bara så du vet... Här är det jag bestämmer! *visar musklerna*



Jag bara måste

Jag tänkte precis starta upp och lyssna på 3e delen i No1TrainingSystem... MEN, jag såg på norska radion att nästa låt är Tidlös med Posgirobygget, så jag bara måste vänta och lyssna på den låten först. Me like!

Hur som haver. Nu så här på morgonen så har jag haft lite uppföljning på min distributörsträning, så det går framåt i alla fall. Redan imorgon ska jag ha gjort nästa steg, känns skönt att det händer nåt!! Jag vill komma igång med det här NU. Känner mig vara på god väg i alla fall, så det är ju positivt.

Ikväll jobbar jag också, 15:30-20:30, känns skönt att få komma ut lite eftersom jag och Celia suttit inne hela den senaste veckan. Inte kul att vara sjuk :(  Och på tal om Celia så kom julkorten hem idag -helt perfekta!! Så ska sätta mig och skriva alla adresser och skicka iväg dom idag eller imorrn tror jag. Eller är det för tidigt att skicka julkort?

Nähäpp. Kanske man skulle ta och äta nåt? Jag sov fram till 09:30 och hade tänkt slänga i mig lite frukost innan jag skulle ha Herbalife-träningen, men jag hade tagit fel på tiden så jag hann aldrig med frukosten :P haha. Så kan det gå! Men imorrn 14:00.. då ska jag inte ta fel på tiden!! haha


Hoppas det går bra för Captain Solberg ;) haha, jag kan bara inte låta bli =)


Jag tror du har rätt!




"Linda, du blir nog norsk"

Jaa, jag tror ta mig tusan du har rätt vännen!


Vad hon sover!

Det är inte klokt alltså, min tös kommer nog ta rekord i sovning nån dag. Nu har hon sovit i nästan 3 timmar, och jag blir såååå rastlös så jag vet inte var jag ska göra av mig själv!

Har i alla fall fyllt i lite mer på min 100-lista, mail-adresser och telefonnummer. Har även skickat in produktskiftesschemat til Sandra och gått igenom Steg 2 ännu en gång. Har filat och spånat lite på brevet till min "varma marknad" och känner mig rätt nöjd med det. Jag vill komma igång -nu!!

 Mamma ringde förut också, och hon och Olof ska komma hit snart. Och vet ni vad? Dom ska laga middag åt mig och Celia -ingen kunde bli gladare än jag, för jag har verkligen ingen lust att laga mat idag! Har varit och kollat i frysen otaliga gånger, men det finns verkligen inget där som lockar. Min frys, kyl och mitt skafferi måste vara de tråkigaste som finns. Fullproppat med grejer -men inget mat. I alla fall inget som jag har lust att äta. Boring! Lite nya recept skulle inte skada! Vad har ni för favoritmat?

Åååh, jag älskar norska radio P4! Nu spelar dom Postgirobygget - Tidlös... och den låten.. jaa. Den tycker jag om! :)









Celia har klätt på sig lite själv...
En "skocka" (sko), halsduk och
mammas bikini-trosor.
Kan man bli snyggare? ;D











Yeehaa, Celia har vaknat till liv.
Kramar & pussar -here I come!



Känn dig träffad

Här sitter jag -ovanligt va? Celia, den lilla sömntutan, ligger och sover just nu. Hon var helt slut vid 11-snåret, så då fick hon lägga sig, och jag tror hon somnade innan jag ens hunnit lämna rummet. Jag var nyss och kikade lite på henne (finns det nåt mer rofyllt än att se sitt barn sova?), och hon ligger helt utslagen på rygg med armarna ovanför huvudet, Nalle Puh-snuttisen parkerade över magen så att Puh's nos/näsa (har han en nos eller näsa? :P) är alldeles mot hennes kind, och nappen i munnen. Mammas hjärta <3

Jag känner mig lite rastlös nu, det är så himla fint väder ute och så sitter jag här framför datorn. Hoppas Celia vaknar om inte allt för länge så vi hinner ut en stund innan det blir mörkt! Och framför allt, hoppas hon vaknar innan 14:00 så jag kan gå på Ica och handla lite! Mjölken är nästan slut, och alla som känner mig vet att jag inte överlever utan mjölk :P

Jag har btw tagit tag i Herbalife-utbildningen nu, så igår gjorde jag klart det mesta av det andra steget i utbildningen. Ska kolla igenom dom uppgifterna och lyssna på videon en gång till, sen känner jag mig rätt förberedd inför imorgon när uppföljningen är. Ska dock läsa igenom bok 1 + 2 en gång till ikväll också.
Förövrigt så alldeles i början av distributörs-utbildningen (i oktober nångång) så skulle jag skriva upp mina 1-, 3- och 5års mål med min verksamhet och vad jag vill ha ut av det hela. Då var mitt 5års mål rätt luddigt, det var inget jag kunde ändra "över en natt" så att säga.. Men nu, nu vet exakt vad mitt 5års mål är. Det känns skönt! Och, även om det kanske inte kommer bli så i framtiden, just så som mitt mål ser ut i dag, så är det ändå ett mål att sikta på. Det är bara målets lokalisering som kanske måste justeras lite... men, jag har ett 5års mål!


Och du, handsome. Känn dig träffad av föregående inlägg!

Maria Arredondo, Burning





My skin's still burning from your touch
Oh I just can't get enough
I said I wouldn't ask for much
but
your eyes are dangerous

Underbara vinter

Okej, nog för att det kan vara kallt och jävligt, men är inte vintern underbart vacker ändå? När det är så här riktigt myck snö så det ser ut som att trädens alla grenar ska ramla ner i backen och solen lyser? Utsikten från mitt köksfönster idag är helt underbart fin.





Det är såna här dagar jag bara vill vara ute och njuta.

Bättre än genomsnittet

Den här dagen har nog varit en av dom bättre på senare tid. Skönt det! Det var en välbehövlig dag, om man säger så.

Nu funderar jag på att koka lite fudge, eller som vi numera kallar den på jobbet; "Evas go'kola". Har jag inte berättat den historien? Kanske bäst jag gör det då ;)

Förra helgen så jobbade jag, mamma och Katja. När jag kom dit på söndag morgon så hade Katja hittat en burk med hemgjord kola i ett skåp under lördags kvällen nångång, som dom hade bjudit tanterna & gubbarna på till kaffet och såklart ätit lite av själva. Under söndagen så fortsätter vi njuta av den där otroligt goda kolan, och så gör även våra boende. Mamma misstänker att det är Eva som kokat kolan...
Så ringer mamma och pratar med Eva av nån anledning ( eller om det var Eva som ringde? ) och då säger mamma till Eva att jag vill ha det där receptet på kolan som hon kokat, varpå Eva utbrister:

"Nej! Har ni hittat den?! Den skulle ju vara till jul!!"

Jahapp. Och där har vi gott och mumsat i oss nästan alltihop ;) haha. Men gott som tusan var det, Eva! =)

Trött, ack så trött


"Drömmarna blandades med rädsla för framtiden"

--------------------------


Inatt blev det inte mycket sömn. Det blev verkligen inte mycket sömn. Och jag, jag är trött. Mer än trött, jag är nästintill död! Men trots att jag varit som en vandrande zombie har jag fått mycket gjort, faktiskt. Eller mycket och mycket, men jag har fått några viktiga saker gjorda. Jag har:

* Ringt nån slags föreståndare eller nåt för dagis och sagt upp Celias dagisplats fr.o.m. 1a februari + dragit ner tiden till 15 tim/vecka.
* Ringt soc och fått svar på mina frågor, så nu är ansökan om försörjningsstödet helt ifyllt och alla avtal, räkningar osv. kopierade och skickade.
* Ringt arbetsförmedlingen och pratat med dom, så jag ska dit nu till veckan

Det känns skönt att ha det ur världen i alla fall. 3 bördor har lättat från mina axlar. Men, jag är fortfarande trött som stryk.

För tillfället håller jag på att laga mat och Celia ligger och sover (hoppas jag) för hon var så himla trött och grinig trots att hon klev upp vid 14:00 efter mitt-på-dan-luren.

Näej, tänk om min köttfärssås bränns?

Såhär på kvällskvisten

Nu sover lillfisen min. Eller ja, det har hon gjort ett tag. Jag har som vanligt suttit och kollat runt efter lägenheter, men inget napp. Men sen jag la ut annonsen igår kväll har faktiskt 2 stycken kontaktat mig. Tyvärr ville den ena sälja sin lägenhet, men det kommer det ju aldrig att bli nåt av för inte får jag nåt lån på 350.000:- inte. No way.
Den andra som ringde var nån typ utav mäklare som erbjöd sig att hjälpa mig hitta en lägenhet. Så jag har pratat lite med han och berättat min situation, att det är en minimal chans för mig att få lån, att jag är ensamstående och inte har nån fast inkomst. Han skulle i alla fall återkomma och, om jag vill, boka in ett möte med honom. Jag ska höra mig för och se hur mycket han tar, för han lär ju inte jobba gratis... men han verkade väldigt positiv, och så länge jag visade mig vara en "seriös person" som han uttryckte det, så vill han hjälpa mig, för "en tjej i min situation" förtjänade tydligen att få lite hjälp om man var ambitiös och skötsam. Så jaa. Håll tummarna för mig!

Annars då? Har planer på att sätta mig och läsa igenom Herbalife-boken och förbereda mig lite för No1TrainingSystem... Det vore ju perfekt om man kunde komma igång med det lite snabbt nu, så man kan få en liiiten inkomst varje månad i alla fall.

Nehej ni. Herbalife-plugg var det visst.. Bäst jag börjar nångång, för jag skulle tro att om ca 45 minuter dyker Martin upp på msn, och då är jag hjälplöst förlorad till honom... :P

Dagens planer

Då var det torsdag då, otroligt vad den här veckan har gått fort ändå trots alla tråkigheter. Med mig och Celia är det liiiite bättre, men inte mycket. Synd det, för jag hade gärna gått ut en sväng idag, men det får nog vänta. Onödigt att riskera att Celia blir mer sjuk tycker jag.

Hur som helst, idag ska här städas. Har även fått hit Celias gardiner nu så hade tänkt hänga upp dom -MEN, jag har ju inget strykjärn så jag tror nästan det får vänta. Skrynkligare gardiner tror jag man får leta efter...

Aja. Celia kallar, so I'm back to business!

Alldeles slut

Det är verkligen ingen höjdarvecka det här. Det första jag gjorde i morse var att ringa och sjukanmäla mig, men jag tänkte att tills imorrn bord jag ha piggnat på mig. Men... i eftermiddags ringde jag och sjukanmälde mig även imorrn, för jag kommer inte att palla med det. Ringde även och sjukanmälde Celia från dagis, eftersom hon är lika sjuk som mig.
Och, vad får då detta för konsekvens för mig? Jo, en lön som knappt kommer märkas att den går in på kontot, eftersom jag bara kommer att ha 2 arbetade dagar i december, sammanlagt 9,5 timmar. Känns som att jag kommer gå under snart... och jag har ingen som helst förhoppning om att få fler dagar att jobba, för det är snålt med det nu. Jag vet, jag är negativ...

Anders var i alla fall snäll och kom förbi en sväng förut idag. Jag orkade verkligen inte bråka med Celia och alla hennes ytterkläder bara för att gå på affärn och handla, så han var snäll och kom hit och underhöll henne en stund så jag kunde handla i lugn och ro. Tack för det!! Jag har verkligen inte haft nåt tålamod idag...

Förövrigt har vi sovit bort mest hela dagen. Vi klev upp vid 8:00, och mestadelen av förmiddagen spenderade vi nergosade i soffan bland kuddar och filtar. Vid 12 la jag ner Celia i sängen efter mycket om och men, och sen tvärslocknade även jag i soffan. Vi sov till strax efter 15:00... och redan vid 17:00 när Anders åkt hem igen så börjar hon gnugga ögonen och bli supertrött, så vi parkerade oss återigen i soffan och såg på barnprogram och gosade... Vilken dag va? Och just ja, mellan sovandet och tv-tittandet så har vi hostat lungorna ur oss båda två. Jag fick ett riktigt jäkla hostanfall, hostade så att jag nästan kräktes flera gånger :/ kändes som jag skulle tappa andan helt nästan. Hur som helst, om inte Celias hosta gett med sig tills imorrn så ska jag ringa DSK och se vad dom säger, för uppenbarligen verkar inte hostmedicinen hjälpa, och det är så jobbigt att se hon hosta så mycket :(

Jag har i alla fall gjort nåt bra nu ikväll, jag har satt in "önskas hyra" annons både på Blocket och Lokus, så nu har jag annons på Lokus i 60 dagar, plus annonser i ÖP och LT nu på lördag och nästa onsdag. Hoppas nån nappar i alla fall. Vi ser ju snälla ut på kortet tycker jag. 

Nej, om man skulle gå och dra nån
gammal filt över sig igen kanske?
 

All I want for christmas


Jag, som så många andra, har fått frågan tiotalsgånger. "Vad önskar du dig i julklapp?". I år vet jag verkligen inte vad jag ska svara. Oftast brukar jag inte önska mig något speciellt, och det brukar jag också säga. Men i år... i år önskar jag mig faktiskt någonting. Jag önskar mig en viss norsk, men jag antar att det inte är någon som kan köpa han åt mig och knyta en stor, röd rosett runt honom?

Men, om någon har möjligheten... tack på förhand!


Tisdag, vilken värdelös dag


"I end up laughing with you, not knowing what the joke was about"


Den här känslan är underbar. Att komma på sig själv med att sitta och le sådär fånigt utan någon anledning... är det att vara kär?

---------------------------------------------


Den här dagen har inte alls varit någon sån där riktig toppendag. Både jag och Celia är ju som sagt förkylda, eller förkylda? Vi hostar mest bara -men det gör vi nästan oavbrutet istället. Celia har sån där "slemhosta" eller vad man ska kalla det, och jag har den väldigt irriterande rethostan så att jag hostar lungorna ur mig.

Jag har inte fått så mycket gjort idag. Jag bestämde mig för att totalt skita i tvättiden idag, trots att jag desperat behöver tvätta. Jag skulle tippa på att jag kanske har 2 par rena trosor nu, och det känns ju roligt med tanke på att jag inte vet när jag kan få nån tvättid nu... men det kändes så himla motigt att behöva klä på Celia alla kläder var 40e minut för att gå ner i tvättstugan, för hon var nog grinig som det var i alla fall. Och, hon hatar att vara där så jag skulle ändå inte ha orkat "bråkat" med 'na. Lättare att skita i alltihop.

Och gissa vad? Idag fick jag reda på att min utbildning inte alls blir klar nu till jul! JÄVLA HELVETES SKIT! Det saknas 150 poäng... Det är ju bara 2 kurser, eller en inriktningskurs a'la Psykiatri. Men gissa om det känns surt?! Så går det när man inte kan få riktig information och riktiga svar när man frågar... Så med andra ord är det bara att fortsätta plugga nu till vårterminen då. Jippie... Som om jag inte är nog less redan?!

Äh, det är väl bara att acceptera sin lott och sitta i kassan på ICA eller nåt resten av livet. Inget annat verkar ju ändå vilja gå vägen så...

Och lägenhetssökandet går ju inte direkt framåt heller. Och så måste jag söka försörjningsstöd hos soc.  Hur kul känns det på en skala? Nä just det... för nu får jag inget mer studiemedel, och det är det som i princip betalat hela min hyra -och då har jag ändå levt nästintill på svältgränsen. Nu när jag blir utan det har jag räknat ut att jag kommer gå ca. 2000 kr minus varje månad... så det är bara att bita i det sura äpplet och göra det jag aldrig trodde jag skulle göra -söka hjälp hos soc. Uppmuntrande, jämen...

Jaja. Man ska väl inte klaga, det finns alltid nån som har det värre. Men idag är det synd om mig.

Dagens att-göra lista


* Fylla i papperet om försörjningsstöd och skicka till SOC (halvfärdigt i alla fall)
* Skriva "önskas hyra" notiser till tidningen och Blocket
* Skriva upp en lista med ställen att söka jobb på

* Diska
* Laga mat
* Köpa lite julklappar (Ellos är bäst!)
* Tvätta 14-20:00 (för trött och slut för att ens tänka tanken...)


GIV MIG STYRKA!

Aj, min hals...

De senaste dagarna har jag varit lite sådär småförkyld och hängig, men idag när jag vaknade var det verkligen inte roligt. Näsan var helt igentäppt och halsen tjock som jag vet inte vad. Och så rethosta på det. Hur kul kan det bli, liksom? Och så Celia är inte heller nå riktigt pigg, hon hostar och är allmänt gnällig. Hon har fått hostmedicin både igår och idag i alla fall, så vi får väl se om det hjälper eller inte. Mamma sa att hon inte hade hostat så mycket igår kväll i alla fall, men nu hostar hon då igen... Tyvärr. Det är så jobbigt när hon är sjuk, det gör ont i mamma-hjärtat!

Annars då? Vi klev upp strax efter 07:00 och sen har vi inte gjort så mycket. Ätit frukost och busat. Dom ringde från jobbet och ville att jag skulle jobba ikväll, men jag kände att jag inte orkade så jag var tyvärr tvungen att tacka nej.. Jag har ju tagit på mig att jobba imorrn, och jag vill inte behöva säga ifrån mig den turen så det är la bättre att vara hemma och försöka kurera sig riktigt.

Celia sover i alla fall nu -skönt! Hon vart så himla supergnällig, det är jobbigt att vara liten och förkyld. Bjussar på en bild från förra veckan.. hon tycker om att posera min lilla fröken :)



Advents-mys

I lördagskväll när jag kom hem från jobbet vid 17:30 ca så fick jag ett ryck och storstädade hela lägenheten -dvs dammsög, skurade, dammtorkade, städade badrummet ordentligt (även fast det inte syns att det blir rent där *suck*) och flidde undan all skit som låg runtom här. Sen vart det adventspyntning. Lite stakar, nya gardiner osv. så nu är det riktigt mysigt här!
Allt utom köket då, eftersom jag inte kunde få upp kappan till mina gardiner.. Måste ha en till gardinstång först, så just nu är det bara längderna.. Ser lite sådär halvfärdigt ut, så jag tänker inte visa nån bild på köket :P
Och tyvärr glömde jag Celias julgardiner hos Anders (typiskt) så hon har inte fått upp sina än, men det är mysigt där inne i alla fall. Kolla får ni se:
 
       

Celias rum, vardagsrummet och mitt sovrum.
Jag har matchande soffkuddar, så det är myspysigt hos mig nu :)
Fast, bilden på vardagsrummet gör inte gardinera till rättvisa överhuvudtaget,
det ser mycket bättre ut in real life. Kom och kolla själv får du se?


RSS 2.0