- Gravid? Vem? JAG?!


Ja ibland kan man undra... Det ser lite lurt ut på min mage :P  haha


- 11 månader med vårt bustroll

Idag blir Celia 11 månader gammal, snacka om att tiden går fort. Helt otroligt! För 11 månader sen den här tiden var hon bara 2 timmar och 13 minuter gammal...

Idag har jag jobbat i alla fall, 3e dan på Brunkullan. Finns inget värre än att jobba helg, och speciellt inte passen jag hade.. Uscha säger jag bara. Har varit så otroligt seg hela dagen, och det har ekat i huvudet efter alla rop hit och dit. Aja, nu är jag i alla fall ledig i två dagar, och det ska bli så skönt!!

Håller på att bränna ut en skiva med Winnerbäck nu, sen ska jag ställa mig och diska så jag slipper göra det imorrn bitti. Hatar att vakna på morgon och mötas av ett diskberg och en uppochnedvänd lägenhet... Därför har jag städat ihop alla leksaker, filmer och böcker som låg utspridda här. Jag har tvättat en maskin och plockat ihop en massa småsaker, så nu är det bara disken kvar. Sen ska jag SOOOOOVA. Är så förbannat trött.

Får se om jag orkar lägga in några bilder på bilddagboken innan jag lägger mig.. Vart några bilder idag med!

Nej, nu är skivan klar, så jag ska gå till köket och tralla lite medans jag diskar upp allt som är. See you later alligator!

- Vi har en liten Vera nu

Hon är så himla söt! Varför i hela fridens namn måste jag gå på jobbet nu? Jag vill ju vara hemma och busa med henne :P Kommer nya bilder på henne sen ikväll antagligen, men bjussar på den gamla bilden så länge. Det är Sandra Larsson som tagit bilden.


None

- Trött, tröttare, tröttast

Inatt var jag vaken alldeles för länge, och imorse vaknade Celia alldeles för tidigt. Är det inte typiskt? Igår när jag jobbade så tog hon självklart en sjuhelsikes sovmorgon (Anders fick VÄCKA henne klockan 09:30 för då sov hon fortfarande), men jag var ju uppe med tuppen vid 06:00. Celia borde fixa lite bättre tajming tycker jag :)

I alla fall så var vi i Sundsvall och storhandlade i fredags, kom ut från Citygross med matvaror för 2800:-.. Men satan vad mat vi har nu! Vi tjänade in resan flera gånger om, dels på blöjorna som vi fick köpa för 79:-/paketet. Dels på köttet som var nästan halva kilopriset jämfört med Konsum och ICA på Hammarn. Vi har suttit och räknat efter, och kommit fram till att vi sparade ca 1200:- på att fara till Sundsvall, minus ca 200:- för bensinen då.. Så en tusenlapp sparade vi in.
Kan garantera att vi kommer göra om det när förråden börjar sina.. dock tror jag att våra 15 kilo pasta och typ 10 kilo kött kommer räcka ett tag framöver :P haha

Men nu ska jag busa lite med Celia och ladda om batterierna inför ännu en hård arbetsdag. Jobbar 11:30 - 20:00 idag. Drygt!

- Stående ovationer, ja tack.

Mitt arbete är färdiget -yeehaa! Nu har jag bara 7 kvar innan de här två kurserna är avslutade. Det börjar ju närma sig då i alla fall! Tänkte ta och hugga in på nästa arbete nu på en gång, när jag ändå är på G så att säga. Då ska jag skriva om något så spännande som varför läkemedelsomsättningen förändras hos den äldre vårdtagaren.

Den här kursen, Geriatrik, känns lite svårare än vad Social Omsorg gjorde. Kanske är det bara för att jag bara fick gå på en föreläsning, eftersom det blivit en miss så dom glömt meddela mig om att kursen startat? Social Omsorg var man ju på en handfull föreläsningar i alla fall, så man hade lite mer kött på benen. Aja, det ordnar sig nog. Ett G så är jag nöjd!

Om en timme är jag på jobbet också, känns sådär lagomt kul. Har dock ett kort pass, så det lär nog gå bra. Sen imorrn har jag också ett kort pass, 07:30-14:30, så det känns helt okej. Jag kan jobba vilket pass som helst, bara jag slipper jobba sju till halv fem. Det finns verkligen ingenting värre. Att gå hem halv tre är liksom helt perfekt. Man har fått käka lunch och sen är det fika vid två.. När man har fikat är det bara att tacka för sig och gå hem -hur skönt som helst :) hehe

Nähäpp, om man skulle ta och läsa igenom läkemedelskapitlet i boken då kanske?

- Blev inte riktigt som planerat

Jag hade stora, ambitiösa planer på att bli klar med mitt arbete om äldre och undernäring nu ikväll, men det fick käpprätt åt helvete så att säga. Gick hur bra som helst till en början, men sen tog det bara tvärstopp. Jag förstår helt enkelt inte hur jag ska hinna klart?! Varför finns det ingen mer från Bispgården/Hammarn som pluggar till uska som man kan göra grupparbeten med? Skulle göra det hela så mycket enklare om man hade nån enda liten jäkel att kunna diskutera med. Och såklart, slippa göra allt jobb själv. Faktiskt så är det ju så att grupparbeten oftast/alltid är större / kräver mer än vad en individuell uppgift gör, men är man 2-3 stycken som arbetar tillsammans blir bördan lite lättare. Nu måste jag ju göra precis allt all-by-myself, and it sucks big time.

Det är bara 1,5 månad kvar nu tills allt ska vara klart, och jag vet redan nu att jag inte kommer att hinna. Faan också. Känns helt förjävligt, för att vara ärlig. Jag har inte tid över för att skriva alla dessa arbeten nu i sommar, för jag jobbar, jobbar, jobbar och jobbar, och mellan det tar jag hand om ett 1 årigt bustroll och dammsuger, diskar, skruar, tvättar, handlar... suck. När man väl har tid till att plugga -ja då orkar man inte.

Inte undra på att allt annat blir lidande när man är så jäkla trött som jag är... Orken finns inte längre, så är det bara.

Det skulle vara så underbart att få vakna och vara utvilad en enda dag. Att orka med en hel dag utan att behöva sova middag alternativt ragla i säng vid 19:00 när Celia har lagt sig. Hur normalt är det att vara helt slut vid den tiden när man är 20 år?

Neej, hälsocentralen nästa var det visst. Om jag nu har tid till det, vill säga...

Annars flyter väl allt på som vanligt här, som ni märker. Midsommar helgen är över, jobbade mest hela tiden. Blir bra löning det, fick ihop nästan 20 timmar storhelg! Kommer väl till pass när vi ska åka till Ullared och shoppa i början på Augusti :) Ja, du hörde rätt. Även i år åker vi iväg, jag, mamma och Olof. Skillnaden på i år och förra året är att jag inte kommer vara höggravid den här gången, och det är jag GLAD över. Sist vi var där var ca 1 månad innan Celia föddes, så man var lagomt stor och klumpig och uppsvälld. Usch vad ont jag hade i fötterna och ryggen i slutet av dan. Jag lääääängtar tills vi är där igen!

Imorrn är det jobb som gäller igen, 15:30-20:30 om jag inte minns helt fel. Ska jobba med mamma och Berit tror jag det var. Kommer nog gå finfint det, trivs att arbeta med Berit. Hon är så himla lättsam att ha och göra med! Fast det är väl alla på Brunkullan, när jag tänker efter.

Neej, om man skulle ta och göra sig en varm macka innan man lägger sig kanske? Har gått och blivit beroende av varma mackor med exakt 6st ostskivor, 2 skinkskivor, en lagom skvätt chilisås blandat med Paprika-, Kött&Grill- och Grönskakskrydda. Mums säger jag bara! Och till det, ett stort glas juice.

På fredag blir det btw Sundsvall och storhandling på Willys eller Coop.  Vi ska göra ett test :)

- Jag är nog anemisk

Jag har alltid haft lågt blodvärde, det vet jag, men den värsta smällen kom nog efter förlossningen då jag förlorade rätt mycket blod. På BB rekommenderade de mig till en början att äta paltbröd och messmör, vilket jag gjorde, men det hjälpte inte ett skit (i och för sig var man ju inte där så länge, så det hann väl aldrig att ge nån verkan heller, för den delen). I alla fall så tyckte de att jag skulle få en blodtransfusion innan vi åkte därifrån, men jag vägrade med orden att "det går nog snart till sig. jag är inte lika trött nu".
Idag ångrar jag det som tusan! Jag skulle kunna ge vad som helst för att få en blodtransfusion. Mitt blodvärde är fortfarande lika lågt (nästan) som det var på BB. Jag är trött dygnet runt i princip, blek som ett spöke och yr som en höna. Förut har jag alltid haft så att om jag ändrar läge för fort, t.ex. sittande - stående, så har det blivit svart i några sekunder och marken har gungat under fötterna. Men nu är det så för jämnan. Det kan snurra till när jag ligger ner i sängen på kvällen, när jag sitter här framför datorn så kan skärmen helt plötsligt "flyta bort" och allt snurrar i ett par sekunder.

Jag har efter att sammanvägt allt detta kommit fram till att jag MÅSTE ringa hälsocentralen imorrn och få komma in och prata med en läkare/sjuksköterska, för så här kan jag inte ha det. Tänk om det skulle snurra till nångång när jag håller i Celia, och jag rentutav svimmar? Det har ju hänt förut (att jag svimmat alltså, men inte med Celia i famnen).

Jag har också kommit fram till att kanske är det därför jag fryser så mycket också.. Kroppen har för lite blod att pumpa runt, så den klarar inte av att hålla en bra temperatur. Jag menar -hur många av er går fortfarande runt med tjockstrumpor, och vissa dagar långkalsonger? Hur många av er sitter just nu med blåa, stelfrusna fingrar som det värker i?

Och igårkväll när vi gått och lagt oss så frös jag så mycket om fötterna, så jag la dom mot Anders ben för att få lite värme.. det går kanske en halv minut sen säger Anders "du måste ta bort fötterna, mina ben domnar bort...". Det är inte normalt, helt enkelt.

Tänk vilken dröm att kunna dra på sig en kjol eller klänning, utan att bli alldeles blå om ben, fötter och armar!


- Det märks att man inte är aktiv här längre

Herrejösses vad statistiken sjunkit nu senaste veckan/veckorna. Märks verkligen att man inte uppdaterar här så mycket.. Men skitsamma, man behöver ju inte sitta klistrad vid datorn bara för att hålla människor man inte ens känner uppdaterade om sitt liv. Eller?

I alla fall så börjar jag jobba om lite drygt en timme, närmare bestämt halv ett, och jobbar ända till åtta i kväll. Känns sådär lagomt kul... Jobbade igår också, och så lugnt som det var där då har det nog aldrig varit förut tror jag! Alla låg innan klockan ens var halv sju! Helt otroligt. Aja, hela avdelningen vart då skinande ren i alla fall, för vi tog och storstädade när vi ändå hade 1,5 timme till övers. Hann även med att kolla på Dr Phil en sväng innan det var dags att gå hem. Usch, Dr Phil alltså. Han är inte riktigt en favorit, om man säger så.

Sen skulle lillebror ha vart barnvakt i ca 2 timmar nu idag tills dess att Anders kommer hem från jobbet.. Men så ringde mamma imorse och sa att han inte kunde. Gissa varför? Jo, dom var på väg till akuten med honom för andra gången sen igår kväll! Han hade tydligen vart hos vår kusin igår kväll och så hade dom gått ut och spelat lite fotboll, och "pang!" när han skulle sparka till bollen så smäller det i knät hans.. Dom ringde sjukvårdsupplysningen som sa att dom skulle åka in på akuten, och väl där så ser dom att det är nåt med miniskeln (stavas det så?), nån blödning och ev. vätska i knät också.. Så nu idag ska dom dit igen och röntga och kolla. Han har tydligen jätteont, lillebror min! Eller "lille"bror, f'resten. Han är ju för tusan 18 nu! Haha, ja det är det jag säger.. gamlingar ska inte spela fotboll! :P hahaha

Som tur var kunde svärmor komma över och vara barnvakt tills Anders kommer hem, så det ordnade sig ju i alla fall.

Men nu tror jag att jag ska fortsätta skriva lite på mitt arbete om äldre och undernäring. Spännande, eller hur?

- The sun is still shining

Helt otroligt vad mycket piggare och gladare man blir bara av att solen visar sig! Hoppas bara det håller i sig ett tag nu, utan att vara sådär överdrivet varmt som det var sist. Vill ju kunna gå ut med Celia utan att hon förgås av värmeslag, fisrumpan min.

Har i alla fall varit väldigt flitig idag. Diskat, dammsugit och skurat har jag gjort. Funderar på om man ska orka dammtorka också, men jag vet inte.. var inte så länge sen jag gjorde det sist, så jag tror jag skippar det. Nån måtta på hemmafruigheten måste det vara!
Ska väl kanske fortsätta skriva lite på skolarbetet tror jag, känns som att det inte kommer att bli så mycket tid för det framöver nu när jag går på mitt vik imorrn.. Usch, hur ska jag hinna klart?! Jag är stressad! (men liks förbannat sitter jag här och fördriver tid... hur smart kan man vara? suck)

Celia har sovit runt en timma nu så hon lär väl vakna snart skulle jag tro. Hon tog sovmorgon till åtta imorse -det var väldigt välkommet kan jag säga!

Men nu kallar skolarbetet.. Ha en bra dag, alla!

- (halv)lång promenad

Allt eftersom klockan tickade på i förmiddags så vart jag mer och mer rastlös. Till slut bestämde jag mig för att ta Celia i vagnen och först gå till parken och gunga lite och sen vandra vidare ner till Skogskyrkogården. Sagt och gjort så går vi och gungar lite. Väl där (i parken alltså) får jag en snilleblixt och tänker "undrar om Johan har lust att följa med?" så jag ringer han, men då är han på väg till Sundsvall, så jag gick på min promenad själv då. Eller ja, Celia var ju med :)

Efter lite gungande gick vi iväg, tog väl runt 30 minuter att gå ner dit ungefär, och vad skönt det var att komma fram! Det är alltid så tyst och lugnt på kyrkogården.. så fridfullt. Till och med Celia var lugn. Satte i alla fall dit bilden med morfar och de två raderna ur dikten, så nu har han fått den också. Var himla fint där med gravstenen och alla blommorna.. har som inte "vågat" mig ner förut, vet inte varför. Kanske för att gravstenen på något sätt är "slutgiltig", att det betyder att han verkligen inte finns längre?
I alla fall så satt jag och Celia där i gräset och myste. Hon var så himla lugn och snäll så det var inte sant... Sen helt plötsligt kollar hon som rakt på farmors gravsten och pekar, precis som att hon ville gå dit också. Självklart gjorde vi det,  man måste ju prata lite med farmor också.
Finns säkert många som tycker att jag är knäpp, men jag är säker på att Celia såg så många mer människor där än vad jag själv gjorde. Jag är stensäker på att hon såg både morfar och farmor där nere. Jag satt till och med där och förklarade för Celia att det bara var hon och jag där från "våran värld" och att alla andra hon ser är från en annan värld, en bra värld. Är jag knäpp? Ja kanske det, men dom säger ju att barn och djur ser sånt inte vi ser.. och om det nu är så (vilket jag inte tvivlar på) så vill jag inte att hon ska känna sig rädd för det hon ser. Med andra ord kommer jag att säga samma sak varje gång vi är ner dit.

Sen var det precis som om Celia kände att jag var ledsen också, för när vi var där så började jag tänka väldigt mycket (som vanligt när jag är vid gravarna) och helt plötsligt borrar hon ner sitt ansikte mot mig och jag får världens kram! Tror aldrig hon kramat mig så hårt förut, men det kom i alla fall i precis rätt ögonblick.

Efter ett tag så satte vi oss på en bänk så hon skulle få käka lite mellanmål och då kommer vaktmästarna dit och börjar klippa gräset, så då var hela stämningen förstörd. Med andra ord började vi gå hemåt igen efter att Celia ätit klart, och då får jag nån konstig känsla av att jag ska/måste leta rätt på Göstas grav (Anders farfar) som finns uppe på rätta kyrkogården. Jag har aldrig träffat Gösta, så just därför kändes det lite konstigt att jag fick den känslan.. men jag tänkte att varför inte? Han vill väl också ha lite besök av sitt barnbarnsbarn! Dock vart det aldrig av att jag gick dit och letade graven, för såklart hade jag glömt att ta med vatten till mig själv, och det var så satans varmt att jag trodde jag skulle få värmeslag, och inte ville jag dricka upp Celias vatten heller. Ringde efter Anders som fick komma och hämta oss.. och jaa. Nu har vi vart hemma ett tag, Celia sover och Anders är i Sundsvall med Sören och hämtar hans motorcykel. När Celia vaknar så ska vi åka upp till svärmor och käka, och sen ska vi nog bara slappa tror jag.

Det var en kort liten update om idag.. får se om man pallrar sig iväg och letar Göstas grav imorrn kanske? Fast med bil den gången kanske :P eller i alla fall så ska jag komma ihåg en vattenflaska till mig själv också!

- Solen visar sig återigen

Underbart, säger jag bara. När jag och Celia klev upp i morse såg jag solen skymta, men tänkte att den lär väl försvinna inom ett par timmar.. Men gissa vad? Den är fortfarande kvar! I och för sig är det väl inte så där överdrivet varmt, men det regnar i alla fall inte.
Funderar på att ta Celia i vagnen och ta en promenad ner till morfar och farmors grav. Bara för att säga "hej, jag tänker på er" liksom. Var allt för länge sen sist, men jag vet att dom vet varför. Saknaden är allt för stor...

I alla fall så var Johan över en sväng igår också, gick en promenad ner till utsiktsplatsen i skogen nedanför oss, där man ser rakt ner till älven och så. Har faktiskt aldrig varit där förut, men det var himla fint nere där. Lite väl mycket måsar bara, men dom var ju låååångt nedanför oss som tur var. Fast lite läskigt var det allt.. :P haha

Jag lyssnar fortfarande på Winnerbäck, och jag tycker mer och mer om honom för varje dag, timme, minut, sekund. Han förtrollar mig.

På tal om förtrollning så satt jag precis och läste igenom min dagbok på www.helgon.net, och började minnas allt. Allt det jag försökt glömma och förtränga, allt kom tillbaka. Mitt liv då och mitt liv nu är helt åtskiljda. Idag har jag det liv jag ville ha då, och då hade jag det liv jag vill ha nu. Nästan i alla fall.
Men om man säger så här, vissa saker ångrar man medans vissa saker är bland de bästa som hänt. Men jag antar att allt det som var då har format mig till den jag är idag. Synd bara att jag ännu inte på långa vägar har tagit mig dit jag vill, till den jag vill vara. Men nångång.. nångång ska jag nå dit.

På onsdag börjar mitt sommarvik också, känns lite motigt med tanke på hur det är på jobbet nu, men det lär ju gå bra.

- Trevligt igår kväll

Igår kväll satt jag som sagt här helt ensammen. Anders, Perren och Tony var iofs här och spelade Wii, men jag kände mig inte på nåt riktigt humör för det. Dock skickade Johan sms och undrade om han kunde komma förbi, och visst, varför inte liksom. Vart att vi spelade lite Wii hela högen, men fy tusan vad dåligt det gick! Märktes att det är längesen man spelade sist! Baseballen förlorade jag stoooort. Haha. Aja, jag ska träna upp mig så nästa gång vinner jag stort över Perren istället, den saken är säker!

Perren och Johan vandrade hem nångång runt ett-snåret tror jag det var, så då gick vi och la oss också. Jag ska ju jobba idag, börjar iofs först klockan 10 men ändå. Skönt att få sova lite! Fast, med småbarn får man inte sova så mycket i alla fall. Vaknade vid halv sex av att Celia låg och tokskrek, så gjorde en vällingflaska till henne och, som tur var, så somnade hon om till kvart i åtta. Det tackar jag.. hmm, gudarna?, för!

Johan har jag i alla fall kommit fram till är en himla trevlig pys, och det är förövrigt hans fel att jag börjat gilla Winnerbäck. Inte så att han är min stora idol eller så, men jaa... han har något, den mannen. Texterna är underbara, så är det bara. Sen att han sjunger lite som att han har gröt i halsen, det var väl en annan femma.

Nej nu ska jag gå och busa lite med Celia innan jag gör frukost och pallrar mig iväg på jobbet. Jobbar ända till 19:00. Det kommer bli en dryg dag -tro mig! Är inte alls laddad för det här, men det kommer bli en schysst löneutbetalning i juli i alla fall!

Ses &  hörs.

- Lars Winnerbäck feat. Miss Li, Om du lämnar mig nu


Mitt liv i ett nötskal för två år sen.



- Stressad som jag vet inte vad

Sitter och skriver på mitt andra skolarbete nu, och jag har insett att jag verkligen ligger efter. Hur mycket som helst. Jesus Christ, can someone help me?
Jag har 10 arbeten kvar som ska vara klara innan mitten på augusti, varav ett är JÄTTESTORT och innan jag ens börjar med det måste jag läsa igenom hela Arbetsmiljöparagrafen (och läsa lagar och paragrafer är verkligen INTE min grej) och sen intervjua den arbetsmiljöansvariga på jobbet och göra en analysliknande grej av det. Hur tusan ska jag hinna? Men det lär väl ordna sig på ett eller annat sätt antar jag.

Sitter också och hoppas på att Johan ska logga in på msn, vill ha lite sällskap här i min ensamhet. Anders, Perren och Tony sitter inne i vardagsrummet och (antar jag) spelar Mario på Wii:et, och det tycker ju jag är lagomt roande :P Chattar med Nette gör jag med, hon tog ju studenten och allt igår. Hon är stora tjejen nu ju ;) haha

Näe, om man skulle fortsätta plugga kanske? Slänger in en bild på mig & Anders.. visst var vi söta förr? haha
Kortet är taget när vi precis flyttat in i vårt rum i stan hösten 2004.


- Inget vettigt att säga

Den senaste tiden har jag inte haft någon lust att blogga, vilket kanske har märkts. Har vart så mycket som snurrat runt i huvudet nu i och med att alla tar studenten och så, så jag har helt enkelt haft idétorka och mest gått och grubblat för mig själv.

Det känns ju ganska tråkigt att jag inte fick ta studenten, det som jag drömt om i så många år. Jag fick aldrig ta på mig den där fina, vita klänningen och studentmössan, och det känns liksom... konstigt. Ännu en dröm jag inte fick uppleva! Men jag ska egentligen inte klaga, för jag har världens underbaraste dotter, och det slår allt! Det är väl mest bara det att det är så mycket jag missat känns det som, så mycket jag hade kunnat uppleva men som nu aldrig kommer hända.
Tänk om vi valt att bo kvar i stan och aldrig flyttat tillbaka hit till Bispgården -hur hade mitt liv sett ut då? Hade jag kämpat mig igenom det här skolåret även fast jag haft Celia? Hade jag fått åkt till Afrika och gjort mitt projektarbete, såsom det var tänkt? Hade jag fått tagit studenten nu i torsdags? Det är så mycket man inte vet. Kanske hade allt vart tusen gånger bättre om vi stannat i stan, kanske hade det varit tusen gånger sämre?

Största anledningen till att vi flyttade tillbaka till Bispgården var väl för att Anders fick jobb här på Z-lyften, men det var även för att jag tyckte det skulle kännas skönt att bo på "hemmaplan" och ha nära till mamma och svärmor för att kunna få lite hjälp och avlastning av de "erfarna" så att säga.
Och det har vi verkligen fått! Båda två har ställt upp i vått och torrt, och det är helt ovärderligt att ha dem så nära till hands. Ibland vet jag inte riktigt hur vi skulle klara oss utan dom, för det är tack vare dom jag har chansen att kunna jobba så pass mycket som jag ändå gör. Tack vare dom har jag och Anders chansen att få pusta ut ibland och bara vara med varandra, få vara unga och roa oss.
Sen är det ju jättebra för Celia också att hon har nära till sina mor- och farföräldrar, och alla "gammel-förälder" såklart. Familjen och släkten är ju ändå sååå viktiga under uppväxten.

Men nu har jag börjat fundera på allvar. Jag vill flytta härifrån, jag känner mig så himla instängd i Bispgården! Jag vill flytta tillbaka till Östersund -till mina vänner! Det senaste året har jag varit helt och hållet isolerad känns det som, och det är endast 3 vänner "kvar" som hör av sig. Nette, Martina och Emilie -ni är GULD värda!
Sen finns det ju några av flickorna i stan som jag aldrig egentligen var så jättetight med, även om jag såklart saknar dom också -men jag känner mig inte "sviken" av dom, utan främst utav en som jag faktiskt trodde skulle stå bredvid mig i vått och torrt, men hon har visat sig vara någon helt annan än den jag trodde hon var. Tråkigt men sant!

Tänk vad mycket enklare allt skulle vara om man bodde i stan, jag skulle inte behöva åka 10 mil enkel resa för att gå på en lektion. Jag skulle kunna umgås med vänner igen, ta Celia i vagnen och kuta ner på stan bara för att ta en enkel fika. Jag skulle kunna lämna Celia hemma med Anders en kväll för att gå ut och ta en drink med kompisarna utan att behöva planera flera dagar i förväg och kasta bort hundralappar bara på att ta mig in till stan.
Men, om vi flyttar, då tar jag ifrån Anders allt det som jag själv eftersträvar, nämligen ett något sånär socialt liv. Alla anders kompisar bor ju här, det är här hans sociala liv finns. Det är verkligen en jättesvår sits, för jag vill ju inte beröva Anders på vad han har, bara för att jag vill ha samma sak.. Nej usch, hur tusan gör man?

Jag vet att det skulle inte vara något problem för mig att hitta något jobb i stan, för timvikarier behövs alltid på något äldreboende/gruppboende nånstans. Men det är inte lika lätt för Anders att hitta jobb, för det är ju inte riktigt samma efterfrågan på industriarbetare eller liknande.. Tyvärr. Han sökte ju jobb på så gott som alla industrier och fabriker i stan förut, men fick inget för det var fullt över allt.

Usch vad långt det här inlägget vart, tror jag ska ta och sätta punkt här. Vet egentligen inte vad jag skrivit, men hoppas det inte vart så gnälligt  i alla fall! :P

- De' e' fint e' vär'

Undrar hur länge finvädret ska hålla i sig då? Ett tag till hoppas jag, fast inte så varmt som det varit. Temperaturen idag har varit helt perfekt, runt 20-25*c och så lite svalkande vindar. Härligt! Då kunde man ta med sig Celia ut också utan att vara rädd att hon skulle brännas upp!

Var i alla fal upp till mormor och firade hennes 72års dag idag, så vi satt ute på gårn och fikade och hade allmänt trevligt. Vart rätt mycket kort tagna, men de ligger som vanligt på bilddagboken. Tycker det är så segt att ladda upp bilder här?

Nu ska snart jag och Anders ut och springa en sväng, och svärmor Katarina ska komma hit och sitta "barnvakt" under tiden, fast barnvakt och barnvakt.. Lillfisen sover ju! Snällt i alla fall att hon kommer så vi får motionera ihop, mycket roligare då! Fast det känns lite motigt, för det är trots allt 4 veckor sen jag tränade sist, eller ja, 3 veckor och 5 dagar, för det var dagen innan jag opererades som jag tränade sist. Tänk att det inte gått längre tid? Jag tycker det är evigheter sen jag gick in i operationssalen, men det är det inte. Konstigt det där.
Men å andra sidan tycker jag ju det var igår jag låg på BB och hade värkar också, men det är ju snart ett år sen. Varför går tiden så fort?

I torsdags tog min gamla klass studenten också.. Jag hade ju tänkt åkt in och kolla på dom och fira lite med dom, men jag jobbade både torsdag och fredag, så det vart det inget av med tyvärr. Dom hade i alla fall roligt har jag fått höra av Martina, så det var ju tur det! Men jäkla synd att jag missade det :( Fast kanske bra på sitt sätt, för jag hade nog fått världens ångest om jag var där. Jag menar, jag skulle OCKSÅ ha varit färdigutbildad nu, men det är jag inte. Jag har låååång väg kvar, känns som att jag aldrig kommer kunna börja jobba riktigt.

Men nu ska jag nog ta och röra lite på mig, fylla vattenflaskorna och så. Take care babes!

- Jag slapp bajskalaset!

Idag har jag jobbat, nästan hela dagen. Var alldeles olidligt varmt -nog för att jag vill ha sol och värme, men börjar det inte gå lite till överdrift nu?
I alla fall så började väl inte dagen så värst bra -jag försov mig!! Britt-Marie ringde 07:49 (jag skulle ha börjat 07:30...) och HJÄLP vilken panik jag fick. Svarade i telefon med följande vackra fras "HERREGUD!! jag kommer...!" och 10 minuter senare var jag där. Tur att man bor nära, bara att springa över hotellets parkering så är jag där :)
Annars var det helt okej på jobbet idag, dom var lugna och harmoniska mest hela dagen.

Jag fick f'resten ett sms från Anders strax efter nio imorse där det stod "ring mig när du har rast eller tid så ska du få höra vad Celia gjort". Jag trodde hon tagit första steget eller nåt sånt där, så jag skyndade mig att ringa till han. Han berättade då att när Celia börjat gnällt lite i morse och han gick dit så möttes han av världens bajslukt, så han trodde ju att det var dags för blöjbyte. Men gissa vad? Hon hade lyckats öppna blöjan och lekt med bajset :P haha. Hela sängen och hela ungen var täckt med bajs! Gud vad jag skrattade åt han, och jag var så himla glad över att jag var på jobbet! Han fick tvätta ett par maskiner tvätt -inkluvise Nalle Puh-snuttefilten och alla andra gosedjur.. Plus att han fick rengöra hela sängen och alltihop :P hahahaha. Hon hade i alla fall sett JÄTTE LYCKLIG ut när han kom in i rummet och hon satt där och smetade bajs i håret :)

Men nu tänker jag parkera mig framför tvn.. Jag smälter ju bort snart!

- Nu vet jag svaret

Frågan var alltså "hur fort kan en ko springa?" och svaret är att en galopperande ko kan komma upp i en hastighet av ca 40-45km/h. Rätt snabbt ändå, tycker ni inte?

Om en timme börjar jag jobba, så börjar fundera på om man borde börja göra sig i ordning nu kanske. Har inte så mycket annat att säga nu, ville mest bara berätta att jag lever.

- Våga fråga

Sitter som vanligt och lyssnar på Rix Morron Zoo (utan Gert Fylking överlever jag inte en vardagsmorgon!). I alla fall så är dagens fråga i "Våga fråga" följande; hur fort kan en ko springa? Med andra ord måste jag se till att vara klistrad vid radion 10:10 så jag får veta svaret -för det klart man måste veta det! Allmänbildning, you know ;) haha

Sitter vid köksbordet nu (ganska logiskt eftersom vi har bärbara datorn där?) och sneglar bort mot diskbänken och berget av disk som jag aldrig orkade ta mig an i går kväll. Det känns ganska motigt, men jag ska nog ta tag i det snart.. men först ska jag busa en massa med Celia, för hon är alldeles full i bus i dag! Gäller att passa på på förmiddagarna innan det blivit så varmt, för sen orkar hon inte riktigt.

Soligt idag också förövrigt. Grett.


- Glass i stora lass

Idag har det varit varmt, precis som igår och dan före det. Härligt!! Fast det är fortfarande lite jobbigt, för Celia klarar inte riktigt av värmen utan hon är jättegnällig. Hon får springa runt (eller ja, krypa :P) i bara blöja hela dagarna och har alltid en vattenflaska i närheten så hon får dricka mycket, men hon blir ändå JÄTTEVARM och gnällig. Har sovit mest hela dagen idag känns det som.. så det känns inte direkt som nån hit att dra ut hon på dagarna, eftersom det är än värre ute, och på våran uteplats har vi ju ingen skugga överhuvudtaget.
Dock var vi ut till parken en sväng nu ikväll, för dagisbarna hade en liten "Djurfest i parken" som det hette, så dom sjöng en massa djur-sånger och så. Jätteduktiga var dom! Flera stycken som sjöng solo också, en av dom sjöng "Allt för byn" låten :) hehe. Celia tyckte i alla fall att det var jätteroligt att vara där och kolla på allt folk. Var ju mycket svalare också då vid 18-18:30, så hon var "normaltempererad" hela tiden :P

Annars har väl dagen flytit på som alla andra. Jag har lyckats få tid till att vara ute i solen i hela två timmar idag, och jag kan ana liiiiite färg på kroppen, men inte är det mycket inte. Magen får mest färg, och det är lite irriterande tycker jag, för vem ska se min mage liksom? ;P haha

Jag och Anders satte oss f'resten ute och käkade glass nu när Celia somnat. Ljuvligt! Äntligen är det sommar :o)

Nehej, nu väntar visst duschen. Undrar om man får slänga några ord med norsken på msn ikväll då? Var en vecka sen vi pratade sist nu, och det är rätt ovanligt. Jag behöver min normala dos av norskengelska stavfel! haha

- Vad irriterad jag blir

Var precis ut och hämtade posten, och IDAG får jag hem papprena från Bräcke som ska vara hos CSN senaste på fredag för att dom ska kunna behandla min studiemedelsansökan i tid. IDAG. Vafan också, på fredag är det ju nationaldagen, dvs. röd dag dvs. ingen postutdelning. Det betyder alltså att ansökningen ska vara hos CSN imorgon, kommer verkligen posten fram så fort? Nä, jag blir så jävla irriterad på Bräcke gymnasieskola nu så det inte är sant.. Jag skickade in papprena som dom skulle fylla i för två veckor sen, det enda dom har behövt skrivit i är antalet poäng det är för kurserna jag ska läsa, och så studievägledarens underskrift. Det har alltså tagit dom två veckor att skicka papprena till mig så att jag kan skriva min underskrift! (jag fick blanketten via "mina sidor" på CSN, så jag skickade via mejlen till Bräcke eftersom vi inte har någon skrivare..). Usch, det här förstörde då min förmiddag i alla fall.

Men nu tänker jag sätta mig ute i solen och plugga lite, ska göra mitt bästa för att hinna få klart det här arbetet nu innan Celia vaknar. Jag har nämligen kommit underfund med att det inte är så himla länge kvar tills arbeten ska vara inne ändå.. 19e augusti närmare bestämt, och det är 10 (eller var det 11?) arbeten som ska vara inne tills dess. Bäst man sätter fart, med andra ord.

- Jason Mraz, I'm yours

Det här blir min sommardänga tror jag.. karln är så underbart bra!



- Dagens att-göra-lista

Dammsuga 
Ringa dagis  (inget svar de gånger jag försökte)
BVC (hann inte dit för lillskiten sov, blir nästa vecka istället)
HItta på nån mat  
Hänga upp tavlorna (blir imorgon istället pga mitt dåliga minne!)
Tvätta en maskin

- Tiden tickar iväg

Idag kom min canvas förstoring -jag är så nöjd med den!! Ville bara säga det ;P

Annars har det varit en bra dag idag, varmt och soligt. Synd bara att solen ligger på så himla mycket, för man vill ju gå ut men det är ju inte så kul för Celia att stekas sönder i solen.. Den är ju så himla stark!  I eftermiddag gick vi i alla fall ut en sväng, för då är det lite skugga på uteplatsen våran så hon slipper vara direkt i solen. Hon var som vanligt lite tveksam till gräset, det är ju så stickigt :P men till slut vågade hon sig att krypa iväg en bit.

Har vart väldans flitig nu på kvällen också, känns det som. (för att inte tala om förut idag när jag tog all pappers- och glasinsamling till återvinnningen! ) Jag har städat och fixat och donat, dammtorkat överallt, diskat.. Det är fint här nu! Nästan i alla fall, för som vanligt blir köksbordet en avlastningsplats för allt man hittar runt om i lägenheten. Aja, det tar jag imorgon :P

Tänkte bjussa på 2 bilder på min fina canvas innan jag kryper till kojs. Visst vart den fin?


  

- Nu mina kära vänner...

...är jag äntligen tillbaka och redo att blogga!

Jag var ju lite hemlighetsfull i mitt förra inlägg angående vart vi skulle åka och vad vi skulle göra. Jag tänkte stilla er nyfikenhet nu och berätta hur helgen har varit, om ni nu är intresserade vill säga!

Allt började för ca 2 veckor sedan då Anders fick en snilleblixt och sa "men du, ska vi inte skaffa barnvakt och sticka upp till Lycksele när Olof fyller år?". Klart som attan tänkte jag, och mamma och Linda var snälla nog att ha hand om bustrollet hela helgen. Jag började leta runt på nätet efter klasskompisar till Olof och hittade igen ett par stycken som jag mejlade. De gaddade ihop sig mot honom och lyckades lura av honom hans extranycklar till lägenhete, vilka de sedan "glömde bort" att lämna tillbaka -allt för vår skull! ;D

Så i fredags morse bar det alltså av, vi åkte strax före 09:00 och var framme strax efter 12:00. For ut en sväng på Dollar$tore och skulle köpa lite ballonger och grejer innan Olofs klass slutade för dagen så vi kunde smita upp och hämta lägenhetsnyckeln han. Men hör & häpna -det fanns varken ballonger eller serpentiner på dollar, så vi fick ragga ner på stan en sväng och springa in på konsum. När vi svänger in där så smsar Sofia (vår närmsta medarbetare när det gäller nyckeltjuvar) och säger att dom slutat och att vi kan komma upp till elevhemmet och hämta nycklarna där.
Efter att vi köpt sisådär en hundra ballonger far vi alltså upp dit, och där får vi reda på att Olof minsann ska sola solarium så vi ska ha tid att göra iordning i lägenheten. Jag höll på att smälla av! Min bror? Solarium? haha

Hursomhelst far vi vidare till lägenheten och ska ta pumpen till vår uppblåsbara madrass, för vi tänkte nämligen blåsa upp våra ballonger med den, men tji fick vi, det funkade inte. Det var bara att blåsa upp dom med egen lung-kraft (jag orkade typ 10 st, de resterande 90 kämpade Anders med :P).

Sen emellan ballongblåsningen och det att Olof kom hem så hann vi med att kika på Simpsons -the movie också, fast jag halvsov i soffan mest genom hela filmen. Till slut blir jag less på att vänta och ringer till Olof för att "säga grattis" och försöka luska ut vad han håller på med och vart han är.. Får då reda på att han precis vart och handlat lite och är på väg hem, och att det tar ca 15-20 minuter att gå. "Okej, kämpa på i hetan du" eller nåt sånt sa jag och sen la vi på. Jag och Anders började hålla utkik i fönstret igen, och där kom han! Fort in i köket och förbereda kameran och serpentin-bomberna...
När dörren öppnas hör vi "MEN, VAFAN?!" (det är väl inte alla dagar han har sådär en 70-75 ballonger liggandes i hallen när han kommer hem :P) och sen hoppar vi fram. Jäsiken vad skraj han såg ut :P

Enda missen vi gjorde var att vi parkerade bilen lite på fel ställe, så han såg den när han kom hem från stan.. fast han var inte säker på att det var våran eftersom han inte visst registreringsnumret. Tur det! :)

Bilder finns btw på min bilddagbok, orkar inte ladda upp några här (http://ziquita.bilddagboken.se).

Resten av helgen var i alla fall jätterolig! På fredagkvällen var vi ner på stan och käkade på Laponia, for ut en sväng på Dollar$tore och köpte lite filmer och godis och grejor. Ett par av Olofs kompisar kom förbi på kvällen så vi provade på shot-spelet vi köpt åt han (med cider vart det, så man vart ju inte full.. nästa gång ska jag shota!!).
Lördagen fördrev vi med att hjälpa Olof att tvätta eftersom han hade tvättid. Vi var även ner på stan ett par timmar, köpte ett par skor, en handväska och en gåvagn till Celia. Vart även en massa annat handlat, men inte tänker jag rabbla upp allt det här inte.
Käkade i alla fall tacos på kvällen och värmed upp oss med lite grogg och öl innan vi gick ut. Hade en trevlig kväll på krogen, till och med Olof & Anders var upp på dansgolvet och dansade!! Ett mirakel har skett... ;D haha
Sen vart det väl kanske en liten tråkig avslutning på kvällen, eftersom Anders inte mådde så himla bra.. men vi hade kul i alla fall, och det var ju huvudsaken!

Men nu ska jag sluta babbla och gå ut och hänga tvätten. Sen tänker jag faktiskt lägga mig i min solstol och njuuuuta av solen innan Celia vaknar igen. Men som sagt, kika in på bilddagboken vetja! Ska ladda in fler bilder också, men det avbröts pga. att dom "meckar" som det så fint står. Aja, vi hörs senare!

RSS 2.0