Kött, pärer å röra -vad ska jag kalla det?

Idag kände jag mig väldigt ambitiös när det kom till matlagningen så jag fick för mig att jag skulle göra nån riktigt god mat till mig och Celia. Slutade med att jag tog fram ett par kotletter och sprang över på Ica för att handla det som saknades.  Ett par timmar senare när det börjar närma sig middagsdags så ställer jag mig och börjar skära lök, grönsaker, äpplen etc. som behövdes till maten. Och skär mig. Ajajaj. Rusar iväg på toaletten för det blödde verkligen jättemycket (och jag HATAR blod.. ibland funderar jag verkligen på varför jag utbildar mig till uska -jag som mår illa av åsynen av blod...) och sätter på kallvatten. Står där länge och väl med ett bultande finger som blir kallare och kallare, när jag inser att jag kanske ska sätta på ett plåster och hålla handen högt ett tag. Sagt och gjort. Plåstrar om mig så gott det går, med blodet droppande ner i handfatet.
Återvänder således till min matlagning och håller handen över huvudet samtidigt som det bultar och har sig som fasiken. Celia blir gnälligare och gnälligare, men jag kan inte lyfta upp henne eller nåt, för så fort jag sänker ner armen känns det som att blodet ska spruta ur fingret (ja, jag är seriös). Bestämmer mig för att ringa till Anders och se om han kommit hem än, vilket han inte gjort. Ringer istället till mamma -som fortfarande är en skogsmulle och plockar lingon med Per och a'momma. När jag står och pratar så vänder jag ryggen till spisen i två sekunder och vips! där var Celias lilla finger upp på stekpannan, så hon brände sig såklart. Säger till mamma att jag inte kan prata längre och slänger på luren. Lyfter upp Celia och håller henne på vänstra armen (samma som jag skärt mig på) och försöker samtidigt hålla armen rakt uppåt för att det inte ska blöda så mycket, och försöker skölja hennes lilla finger i kallvatten. Hon lugnar sig i alla fall till slut, vart knappt ett litet märke ens, men ack så hon grät. Och mammahjärtat grät också!

Sen ringer det helt plötsligt på dörren, och där står Eva och Kent. Jahapp, då hade mamma ringt efter dom så att dom skulle åka och plåstra om mig och kolla till oss :P haha. Fick fingret omplåstrat av Kent som hade med sig lite av varje, så nu är mitt vänstra pekfinger riktigt stort och klumpigt pga. kompressen. Fingret känns i alla fall bättre nu, bultar inte så jättemycket, men jag kan inte använda fingret för då sticker det till som satan.

Jag är verkligen klantarsel numero uno!

I alla fall så vart min mat väldigt god, och jag tänkte dela med mig utav mitt "recept".

* Kött av något slag (jag använde kotletter)
* Potatis
* 1 gul lök
* 1 röd lök
* 2 äpplen
* 3-4 vitlöksklyftor
* 5 dl turkisk yoghurt
* Salt & peppar
* Kryddor efter smak


Yoghurt-röran:

Hacka äpplena och rödlöken i små bitar, blanda i yoghurten och tillsätt lite salt och peppar.


Köttet:

Stek långsamt, krydda efter smak (jag använde mig av salt, peppar, paprikapulver och kött&grill krydda)
Grovhacka löken och vitlöken och stek tillsammans med köttet.

Koka potatisen ska ni självklart göra också ;)


Jag skulle tro att röran räcker till ca 4 personer, men är inte riktigt säker, så det får ni se med ögonmått eller nåt :)
Servera med grönsaker av nå slag. Jag nöjde mig med paprika, och Celia åt paprika och tomat till.Tiden går så fort..

Hittade igen en skiva med bilder i förrgår kväll, och jag kan inte förstå att hon varit så här liten. Det känns så himla overkligt, jag kommer verkligen inte ihåg att hon varit så liten och hjälplös. Nu är hon ju en väldigt självständig liten brud som busar och går för fullt. Tänk om man kunde få spola tillbaka tiden lite?

Men det lustiga är ju att jag kommer ihåg själva förlossningen och allting precis som att det var igår. Lyckan när jag vaknade på morgonen den 30e juli och hade fått en blödning plus att vattnet börjat sippra. Den konstiga känslan av de första värkarna när vi var på väg in till BB vid 13:00 på dagen. Den underbara händelsen att jag träffade Nette ute på sjukhusparkeringen just när jag och Anders är på väg in till BB och hon är på väg hem från en undersökning (hur stora var oddsen för det, liksom? :P).
De tilltagande värkarna, de fåniga leenden som jag och Anders utbytte titt som tätt. Den underbara undersköterskan som tog hand om mig under den första kvällen som hjälpte mig vid badet och satt och småpratade under tiden som Anders var ute och tog lite luft och hämtade våra grejer från bilen.
Den utmattning jag kände vid 01:00 när värkarna hållt på i 12 timmar och det i princip inte hänt någonting. Lättnaden när det bestämdes att jag skulle få en morfinspruta så jag kunde sova några timmar och få tillbaka lite energi och ork. Sticket och den konstiga känslan som spred sig i benet när jag fick morfinet, och hur skönt jag somnade sedan vid 03-04:00 nångång.
Det obehagliga droppet jag fick för att starta upp värkarna riktigt (jag hatar att bli stucken, och att ha den där kanylen sittandes mitt uppe på handen för beskådning var ingen höjdare!), och den underbara lustgasen som hjälpte mig igenom de första timmarna. Den lite obehagliga känslan när dom satte epiduralen, man kände ju verkligen hur den där katetern "grävde runt" i ryggen.. och sen den otroligt sköna känslan när all smärta helt plötsligt försvann! Jag kommer ihåg hur jag somnade mellan värkarna i slutet, eftersom jag var så himla trött, och jag kommer ihåg när jag vaknade upp mittemellan några värkar och sluddrade "epidural, det är min bästa vän" och sen tvärslocknade igen.
Jag kommer ihåg hur lycklig jag var när dom sa att jag öppnat mig 8 cm, och jag kommer ihåg de ännu mer underbara orden "nu är det dags att börja krysta". Jag kommer också ihåg dom riktigt hemska orden "nu kommer det att bränna och svida lite, men du får inte krysta förrän nästa värk kommer" -det var en plåga.
Jag kommer också ihåg att jag frågade Anders och barnmorskan om "den" hade mycket hår. Värken kom och jag kunde krysta ut axlarna. Sedan var det bara 1 värk kvar.. och där var hon! Men jag trodde inte på Anders när han sa att det var en liten flicka, eftersom jag varit övertygad om att det varit en Zacharias ända sedan dag ett. Och det lustiga av allt var att omvärlden försvann på en gång jag fick henne på mitt bröst. Jag hörde ingenting, såg ingenting, kände ingenting. Det var bara vi två som existerade. Min dotter och jag.

Allt som allt så pågick min förlossning från ca 09:00 den 30e juli, till klockan 17:27 den 31a juli. Värkarna pågick regelbundet från ca 13:00 den 30e juli, vilket alltså innebar strax över 28 timmars värkar.

Om jag skulle göra om det? Ja, tusen gånger om.
Celia ca 30 minuter gammal, och en väldigt trött men lycklig mamma.

Celia på sin 1års dag. Mitt vackra bustroll!


En sak förstår jag inte

Jag sitter just nu och håller på med min fallbeskrivning av Olle, 80 år, som blivit påkörd när han cyklat (utan hjälm, såklart) och hur jag, som är först på olycksplatsen, hjälper honom. Man arbetar ju då (eller bör göra i alla fall) enligt L-ABCDE, och detta innebär ju först och främst att man ska se till att Olle är säker gentemot andra faror och risker (t.ex. om han slungats av cykeln ut i körbanan bör man ju försöka flytta honom så han inte blir överkörd också mitt upp i allt) och sedan ska man kontrollera om han är medvetslös eller inte. Är han det så kontrollerar man andningen, och om han inte andas så ska man ju fixa så att hans luftvägar är fria.

Detta gör man ju då genom att först av allt lätta på kläder som kanske sitter åt (knäppt skjorta, slips, halsduk, krage etc.) mot halsen och sedan ska man böja hans huvud lätt bakåt för att inte tungan ska blockera luftvägen. Där kommer min fundering in..
En person som ligger på rygg och är medvetslös får alltså "tungan ner i svalget" så att säga,  men hur kan det egentligen ändras bara för att man böjer huvudet lätt bakåt (hakan ska ju peka rakt uppåt)? Jag menar, borde inte tungan lättare ramla bakåt/neråt i svalget och täppa till då?

Bara en liten fundering från min sida... så finns det någon som har ett bra svar till mig så tar jag tacksamt emot det!

Jag har en riktig liten snorunge

Usch vad tråkigt det är när lillfisen min är dålig! Det gör ont i mammahjärtat det...

Ska i alla fall prova att ge henne lite honungsvatten och se om hjälper, för just nu är hon jättetrött och ligger i sängen för att sova, men hon hostar och hostar... stackars bustrollet mitt!

Mamma kikade nyss in också och droppade av lite honung och medicin-böckerna + liten latinsk ordlista så att jag kan använda mig av dom till Sjukvårds-kursen. Känns skönt att ha dom att läsa lite i också, för det är ju trots allt 3 år nästan sen jag läste medicinkursen nu så det är mycket som fallit bort eftersom man inte behövt använda så mycket av dom kunskaperna på jobbet.

Nähäpp, honungsvatten nästa. Jag trodde hostan hade slutat för hon var tyst så länge, men nu körde den igång igen.

Finns det något härligare... 

...än stora, blöta snorpussar från ett charmigt litet bustroll en söndagsmorgon?  :)


Ett trevligt avbrott

Fina Martina dök upp på msn så vi snackade lite om spöken och grejer (eftersom jag är fullt övertygad om att det just har spökat här!!) och sen kom vi in på utlandsresor. Vi vill åka iväg nu till våren, frågan är bara vart? Och hur mycket pengar har man hunnit spara ihop till dess? Skulle i alla fall vara jävligt kul att åka iväg!! Några tips på bra, någorlunda billiga resmål runt maj/juni nångång? Där det finns sol, såklart. Ingen snö får det finnas inom typ en radie på 300 mil eller nåt :P

Men så till mina spöken då. Jag satt här i godan ro efter att ha lagt Celia då jag plötsligt hör en duns inifrån hennes rum, låter precis som att hon lyckats ta sig över spjälsängskanten, men då jag inte hörde någon gråt eller krypande så tänkte jag inte mer på det. Går någon minut och sen hör jag samma sak igen, plus att det låter som fotsteg, men hon är fortfarande tyst (förutom den där jobbiga hostan då).
Går ytterligare några minuter och sen låter det precis som att alla tomkartonger inne i mitt sovrum flyttar på sig, går dit och kollar, men nej då, dom ligger precis som förut. Sätter mig vid datorn igen och tycker att livet är väldigt märkligt, och då hör jag ett par dunsar till och det låter precis som att nån kartong rasar. Lät även som att nån prasslade lite i sopsäcken med bäddmadrassen. Men jaa. Jag vet inte vad jag ska tro, men jag har min lilla teori om att det kanske är morfar som är här, och så har han sett att jag köpt en orkideé. För er som inte vet det så var min morfar väldigt intresserad av blommor, natur etc. så jag tänkte att han kanske försöker ta sig fram till fönstret för att kolla in den ordentligt. Det låter väl rimligt, eller hur? :)

Nej ni, nu ska jag skriva lite på mitt sjukvårdsarbete, fast att jag egentligen borde sova. Undrar f'resten om Apoteket på hammarn har öppet nåt imorrn? Skulle behöva köpa någon typ av hostmedicin till Celia för hon är så himla kraxig :/ Usch vilken dålig mamma man är, för det är väl en sån där grej man "ska" ha hemma utifall att? Men jag har ju i alla fall alvedon till 'na, och det är ju bra när hon är febrig. Nej nu börjar jag visst svamla.


Är jag stark nog att stå emot?

Sitter här för mig själv och verkligen kämpar för att inte baka en äppelpaj.. jag är så inihelvete sötsugen så jag vet inte vart jag ska ta vägen, men jag tänker inte ge efter! Jag måste faan skärpa mig innan jag kalkas igen totalt i venerna.

Och förövrigt är det jävligt trist att sitta här alldeles själv en lördagkväll.

Vad mer kan jag säga?


Some say love, it is a razor
that leaves your soul to bleed
Ojsan!

Vid 14:00 så vart Celia trött så jag la henne, och sen med tanke på den minimala dos av sömn jag fått den senaste veckan (runt 4 timmar/natt om jag haft tur..) så tänkte jag att jag skulle lägga mig också -och tvärslocknade! När Celia vaknade igen och jag hämtat upp henne så ser jag vad klockan är -17:25!!! Helt galet... så länge brukar inte Celia sova! Och av nån konstig anledning så känns det som att hon kommer vara vaken lääänge ikväll pga. att hon fick sova så länge. Brukar inte låta henne sova efter 17:00, men inte tusan kunde jag tro att hon skulle sova 3,5 timme inte!

Aja. Så är det nu i alla fall. Och för er som undrar så är mitt humör nere på botten just nu, så jag hoppas på att Celia kommer vara glad, snäll och busig hela kvällen.

Inte går det fort inte

Jag har två uppgifter i Sjukvårds-kursen som jag skulle vilja ha avklarade lite fort, men det går verkligen långsamt framåt. Har läst igenom fallbeskrivningen en gång till nu medans Celia sovit och så börjat på att svara på första frågan om 27åriga Anders och hans skallskada, men jag känner bara att näe, jag har ingen lust!

Celia har i alla fall vaknat igen efter ca 1 timmes tupplur, så jag slipper tänka på pluggandet några timmar framöver. Ingen annan som läser här som har läst/läser Sjukvårdskursen OMV1212? Skulle vara bra att ha någon att diskutera lite med...


Första måtten

Japp, nu ska här börjas -på riktigt. Nämnde ju i tidigare inlägget att jag ska dokumentera precis ALLT jag äter nu under den kommande veckan, dvs. ända till fredag kväll. Ska bli väldigt intressant att se vad man proppar i sig under en vecka.

Jag har även tagit mina mått nu, så jag kan se om det ger något resultat framöver när jag börjat äta bättre och motionera. Och ska sanningen fram så vart jag rent utav chockad över mina arm-, lår- och vadmått... Fy satan alltså! Jag är verkligen bara skinn och ben :/ men det ska det bli ändring på framöver här -hoppas jag!


Lisa Nilsson, Långsamt farväl

Varför lyckas jag alltid sätta på radion när dom spelar låtar som är mitt liv på pricken? Det är ju skrämmande alltså...
Jag önskar jag kunde säga
att det är en fas vi går igenom
en storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga
att vi klarar det tillsammans
att allting kommer ordna sig till slut

Men hur säger man till nån
att här tar vägen slut,
och hur säger man till nån
att hjärtat längtar ut?

Jag kan inte ljuga för dig
du känner mig allt för väl
om du ser mig i ögonen så säger dem
att vi kan bara vara de vi är
så ge mig inga skäl
för vad vi än kallar det
så är det bara
ett långsamt farväl  

Det vart i alla fall en bra kväll


Igår kväll när jag uppdaterade här var jag inte direkt på topp, men gissa vad? Kvällen blev faktiskt bra, jag behövde inte gräva ner mig i soffan, proppa i mig chips och tycka synd om mig själv. Nejdå. Min alldeles egna, privata norsk Mart underhöll mig under kvällen och början på natten. Tack för det! Det var bra mycket roligare än att stirra på Grey's!

Operation: Dokumentation

Idag påbörjar jag min dokumentering a'la "Du är vad du äter". Detta innebär allså att jag nu under en veckas tid tänker skriva upp precis allt jag äter och sen kolla i slutet av veckan. Jag är redan nu rädd för resultat, eftersom jag är rätt säker på att ca 75% av mitt intag består av socker, chips etc.

Japp, med andra ord så börjar allvaret nu. Dokumentationen är steg nr. 1 i min egen lilla "utredning", och sen i veckan ska jag ringa och boka tid med dietisten och hoppas att det blir nån ordning på det här snart. Jag vill inte längre vara underviktig, undernärd och anemisk! Jag ska upp minst 5 härliga kilo, så är det bara. Wish me luck!

Tjoflöjt

Har man ingen fantasi så har man inte.

Det här känns inte som att det kommer att bli nån höjdar-kväll direkt. Sov alldeles för lite inatt (närmare bestämt inte fullt 4 timmar) och har varit vaken sen 06:00 imorse med en förkyld tös och jaa.. sen är det ju som det är den här helgen.

Jag har köpt en påse chips och så hittade jag igen en dricka i skafferiet så jaa. Det här blir nog någon form utav "tycka-synd-om-mig-själv-kväll" i soffan med Grey's Anatomy. Vilken höjdarkväll. Verkligen.

Yay, jag har en säng!

Ikväll får jag sova i en säng! Eller ja, på en madrass iaf eftersom inte sängen är ihopmonterad och vet inte om jag ens orkar försöka ge mig på det själv, med tanke på hur det gick med bokhyllan igår. Men en madrass är i alla fall hundra gånger bättre än den där bäddsoffan -den saken är säker.

Också har Celia fått hyllan till slut rum, men måste fixa nå fästen för den var lite ranglig. Inte så att hon kan välta den, men det ser jädrigt ostabilt ut. Jag och Celia har f'resten switchat rum också, eftersom att hennes rum låg alldeles bredvid porten där det smäller och har sig hela nätterna (vette tusan vilka det är som springer in och ut hela tiden, för inte tusan kan det vara Nipängs-folket som kommer och går typ var 10e minut?! isåfall ber jag er att sakta och försiktigt stänga igen porten så den inte smäller, och sen smyga er uppför trappen :P).
Hur som haver så har inte Celia kunnat sova ordentliget varken under nätterna eller vid sin sovstund på dagen, och det är inte särskilt kul. Hon sov i sitt nya rum nu på dagen, och det gick jättebra, fast då har det inte varit så himla mycket spring i trapphuset heller så. Vi får väl se hur det går inatt.

Det här skulle ha varit mitt rum...;
...och det här Celias;
Men nu har jag alltså bytt rum, och jag har ingen kamera för tillfället så ni får vänta på bilder. Och btw, bilden på Celias rum -angående gardinerna så försökte jag komma fram till vad som såg bäst ut :P Det vart i alla fall som på den högra längden, om ni nu är intresserade av det vill säga :PJag har ett vardagsrum!

Igår skulle jag som sagt ge mig på att montera ihop bokhyllan.. det gick ju som det gick. Jag klarade av första steget med en masa jävla skruvar hit och dit, men vid andra steget var det kört. Beklagade mig lite för Anders och snäll som han är så kom han över och hjälpte mig (-TACK!!).  Kan ju säga så här, att utan hans hjälp hade jag antagligen slitit håret av mig efter en timme och sen kastat ut skiten från balkongen efter två timmar.

Men nu sitter den i alla fall ihop! Spikade fast dom där skivorna som ska vara bak på hyllan imorse och skruvade ihop lådorna, så nu ser mitt vardagsrum riktigt bra ut :) Det enda jag behöver nu är en längre antennsladd så jag kan sätta upp tvn i hyllan :P Antennsladden jag har nu är egentligen den sladden som ska gå mellan tvn och videon, och den är väl typ nånstans runt.. 75 - 100 cm eller nåt sånt. Skulle ju köpa en när jag var i Sollefteå igår, men det föll totalt bort ur huvudet.

Vart inget dagis idag i alla fall, för Celia har blivit förkyld. Surprise surprise, det hade man ju inte räknat med, liksom ;) Hon ligger och sover nu i alla fall, så får hoppas hon är lite piggare och gladare när hon vaknar.

Idag får jag dessutom hit min säng och hyllan till Celias rum, så det känns skönt! Sen är flytten klar på riktigt! Eller ja, nästan i alla fall. Måste ju iväg med alla kartonger, plast och frigolit från möblerna.. och så ska vi ju rensa ur Anders lägenhet riktigt och sortera upp grejer från förrådet osv.

Och på tal om förråd borde jag nog ta mig en liten upptäcksfärd här i huset och leta reda på tvättstugan och mitt förråd. Kan ju kanske vara bra att veta vart det är.

Nähäpp, plugga var det visst.


Äntligen är den här

Synd bara att den ligger omonterad på mitt vardagsrumsgolv. Ingen som vill montera bokhylla åt mig? Pretty please with sugar on top? ;)

När jag kom in på Jysk och skulle hämta hyllan + få mina pengar tillbaka (allt utom 300:- då..)  så ropar den som stod i kassan på chefen, eftersom det tydligen är han som har "kollen" ;P och då ser han först jätteförvirrad ut och sen konstaterar han lugnt och stilla "...ja men just ja! Du är ju Himalayan!". Eh, ja. Jag är Himalayan -självklart. Vad skulle jag annars vara, liksom? ;P

Funderar på att ta fram min händiga sida och montera ihop hyllan nu på en gång så man får det gjort nångång. Och sen ta en dusch. Och sen vette tusan. MSN nästa skulle jag tippa på, för har man tur finns det ju nån där som har lust att slänga några ord med en (och som jag vill prata med också.. finns ju vissa mindre önskbara kontakter, men det är ju en helt annan sak).

Svenska sjukvården alltså..

Ibland är det nästan så att man skäms för att man utbildar sig till uska och har planer på att vidareutbilda sig sen.. Med tanke på allt man läser i tidningarna så blir ju sjukvården bara sämre och sämre, och jag kommer bli en del av förfallet.

Varför jag skriver detta? Kolla in här så får du veta... Wikipedia? -Snälla nån, det är inte precis rätt sida att söka behandlingar på, speciellt inte om man är utbildad läkare. Hört talas om läkarböcker, Vårdguiden, Sjukvårdsrådgivningen, FASS etc..?

Jag skäms!

Lite bilder

Jag förstår ju att ni är väldigt nyfikna på min nya lya (oj vad jag kan rimma!) så här kommer några bilder. Ska iväg och hämta bokhyllan sen idag efter Celias vaccination, så när jag skruvat ihop den och hämtat kameran hos mamma såfår ni se vardagsrummet också!

Men, med min vanliga otur så har dom väl glömt att skicka med alla skruvar eller liknande till bokhyllan, så förvänta er ingen bild än på några veckor :P


1.      2.      3. 

4.     5.     6.        


1. Köksbordet kunde jag inte ha som jag ville, för det vart för långt -tog nästan i bänkarna som är där jag stod och fotade, så det fick stå så där istället. Vart inte så himla tokigt faktiskt.

2. Köksbordet utan bordsskiva. Usch vad irriterad jag var!

3. Spis etc. Ja ni ser ju själva.

4. Min ÄCKLIGA toastol *ryser*  men nu är den faktiskt "ren" jämfört med förut. Gaaah :/

5. Jaa ni, här sover jag förtillfället. Jättebekvämt, jag lovar.

6. Handfatet lyckades jag få någorluna rent iaf, och badkaret vill jag inte ens visa upp. Kräkvarning!


Lunch-tajm

Idag var 4e dagen på Celias inskolning, och det går verkligen hur bra som helst. Hon fullkomligt skiter i mig när vi är där (nästan iaf.. ibland blir hon lite mammasjuk, men inte så mycket som jag skulle vilja :P) och busar runt med alla barnen. Idag har hon till och med gått själv flera gånger, hon börjar väl att inse att hon måste springa på bena om hon ska hinna med i de andra barnens fart :P

Vi åkte i alla fall hem därifrån för ca 1 timme sen, så idag var vi där ca 3,5 timme. Käkade frukost där och allt, men det tyckte hon nog var lite konstigt för hon var inte samma matvrak som hon brukar vara. Hon har iaf käkat lunch nu och jag har lagt ner henne så hon ska sova lite innan vi ska iväg till distraktarn. Det är ju dags för 1års vaccinationen nu.. usch, jag kommer att grina :P haha

Håller på att koka spagetti till mig själv nu, men jag börjar misstänka att den är klar så jag ska ta och slänga in köttfärssåsen i micron och sen ska jag sätta mig vid köksbordet och läsa om Skallskador tänkte jag. Ma höres!

Lite artig kan man ju alltid vara

Nu har jag då alltså fått mitt internet, men jag har inte haft den minsta lilla lust att uppdatera här något nu på kvällen. Har som inte så mycket att berätta om, tror jag.

Eller, det var i och för sig första föreläsningen för den här terminen idag. Sjukvård, och det var la rätt intressant. Väldigt mastigt dock, och jag kommer att få plugga häcken av mig nu i höst! Men men. Sen är jag ju klar i alla fall, och då väntar en massa jobb på mig hoppas jag :)

Jag fick f'resten en av dom bästa praktikplatserna (enligt min mening iaf)! Jag ska vara på hjärtavdelningen -yippiyaiyooo! Där händer det ju faktiskt lite grejer, hjärtstillestånd etc. så att man får vara med och se och lära sig lite. Bara ingen dör under mitt skift så är jag nöjd :P

Nej usch, jag är alldeles för trött och less för det här. Det lär väl komma nån uppdatering imorrn skulle jag tro. Night folks!


Eller ja... tillbaks till msn och massa surrande med konstiga typer ;)


Good Charlotte - Hey Dad


...jag hittade den! Underbara låt...Do you miss your little girl?

Det blev en billig hylla till slut

Idag får jag äntligen mitt internet, hade fått avin nu på morgonen men kan inte hämta ut modemet förrän efter 16:00, så gissa vart jag rejsar iväg på min rast idag? Ja, rast. Jag ska jobba idag med, Carina ringde från jobbet och lät lite smått desperat, för jag var deras sista utväg idag :P Det blir alltså min 9e dag av 10 nu.. Mitt huvud fungerar inte riktigt som det ska längre! Någon annan som provat att umgås med dementa i så många dagar? :P

I alla fall så ringde jag till Jysk igår och pratade med chefen, och han skulle gå ut och prata med dom på lagret för det var tydligen dom som hade missat nå grejer och skit. Går en stund och sen ringer den där stackars unga killen från lagret upp (som jag bråkat på rätt mycket :P) och säger att "det har blivit en miss i kommunikationen och hyllan finns visst här, det är bara att komma och hämta den. Vi kan inte köra hem den, men du får priset nedsatt till 300:-". Ja tack gärna! Det tjänade jag ju bara 1000;- på, och det kan tre sollefteå-resor vara värt :P
Så vi får väl se nu då när jag kan åka in och hämta hyllan, eftersom jag ska jobba nu ikväll och imorrn ska jagh till Bräcke på första Sjukvårds-föreläsningen.. och sen på torsdag ska Celia få sin 1års vaccination klockan 13:45, så får se om jag kanske åker in efter den då och så får Anders ta henne under tiden. Min tid räcker banne mig inte till! :P

Idag var f'resten andra inskolningsdagen på dagis för Celia, och det gick superbra. Tror hon kommer att trivas jättebra där! Idag fick hon dessutom en alldeles egen liten kompis som följde oss överallt och hjälpte till att klä på Celia när vi skulle ut, och sen lekte hon med henne hela tiden och hjälpte till vid blöjbyte också. En superdupersöt och snäll 5åring!
Imorrn ska farmor Katarina följa med Celia på inskolningen eftersom jag är i Bräcke, så får hoppas det går lika bra då! Sen på torsdag ska vi komma dit till halv åtta och äta frukost där, det tror jag Celia kommer tycka är skitkul!

Nähäpp, nu ska jag ta och packa ihop galonisar och lite papper och grejer till dagis så vi har allt där sen.


Bilderna finns kvar!

Anders laptop kraschade ju förut så den har varit in på service.. Härligt nog så behövde dom inte rensa hårddisken, så här bjussar jag på några härliga bilder som jag var rädd att jag förlorat!

I övrigt så hoppas jag på att jag fått mitt modem idag... om jag har tur! Men nu slutar Anders jobba så jag ska ställa mig startklar i dörren och sticka iväg på jobbet jag.. Idag avlöser vi varandra utan att knappt hinna säga hej till varann.. Lite tråkigt!

Vi hörs i kväll kanske då, om Telia lyckats gjort sitt jobb vill säga.. Och just ja, ska ringa Jysk sen idag från jobbet (om det är lugnt idag, vill säga) och prata med chefen. Jag fick ju aldrig min bokhylla i fredags, för dom hade SÅLT DEN igen (fast att jag ringde in på morgonen och kollade så att dom verkligen hade den, och han jag pratade gick t.o.m ut på lagret för att kolla så den verkligen fanns och så frågade han om jag skulle hämta den under dagen.. 2,5 timme senare är jag där, och den finns inte. JYSK JÄVLAR!). Får jag den inte hemkörd gratis så ska jag ha pengarna tillbaka till mitt konto den här veckan och sen tänker jag åka på IKEA istället. Jysk och jag har inte längre någon sund relation...


       
      


Simple Plan, Perfect


Här är en låt som jag tycker väldigt mycket om... Texten stämmer precis!
Det går runt i mitt huvud

Fem dagar med dementa personer är ingen höjdare, gud vad man blir luddig i huvudet! Känns inte som att jag ens vet vad jag själv heter längre, även fast att jag fått den frågan sisådär en femtielva gånger idag! "Hej jag heter ****, vad heter du?" den frågan får man i princip varje gång man hamnar i någons synfält... Ibland har man nästan lust att svara att man heter Sture eller nåt, bara för att få se reaktionen från en viss tant :)

Imorgon är jag i alla fall ledig, om man nu kan tala om någon ledighet när man ska fara in till Sollefteå och hämta resten av möblerna och sen hem och skruva ihop hela den där bokhyllan (som det med all säkerhet kommer att saknas nån del till.. typ hyllplanet till tvn -skulle inte förvåna mig!) och sen packa upp alla kartonger som står undanstuvade, hänga upp tavlor (har äntligen kommit ihåg att köpt spikar, skruvar och plugg) och sen sätta mig och sortera upp alla papper och sätta in i pärmar. Usch. Jag är visst inte ledig imorrn..

Och sen jobbar jag lördag, söndag och måndag igen. Jesus Christ! Jag kommer att bli dement inom en mycket snar framtid...

Mitt tålamod, vart tog det vägen?

Idag har inte varit en helt vanlig dag på jobbet, jag har upplevt en helt annan sida av mig själv! I vanliga fall brukar jag inte tappa tålamodet med våra små söta damer (eller farbrorn för den delen, men han är så lugn och go jämt iaf), men idag vet jag inte vad det var med mig, men jag hade inte minsta lilla tålamod! (och tro mig, inom demensvården behöver man oändligt mycket tålamod, det är långtifrån samma sak som att arbeta med "vanliga" äldre...).

Carina som jag jobbade med nu ikväll sa till och med det till mig, att "jag känner inte igen dig idag Linda, du som alltid brukar ha så mycket tålamod". Men det var ju också 4e dagen på jobbet i dag, och med tanke på att de första tre dagarna var väldigt orolig med en speedad dam och nu den här kvällen med en annan dam ropandes och gnällandes i flera timmar -då är det kört. Man orkar inte vara så där gulligullig som man alltid är annars, utan man blir lite mer irriterad och fåordig. Usch, vad hemskt det kändes, med tanke på att man vet hur viktigt det är att man alltid är go' och gla' kexchokla'  när man är med dementa! Men jag är ju inte precis den första på det där bygget som inte har tålamod en kväll, så jaa... Nya krafter imorgon!

Snart är det dags igen

Tiden går alldeles för fort när man är "hemma", om en och en halv timme börjar jag jobba igen. Imorrn slipper jag i alla fall kliva upp tidigt för att åka på jobbet, eftersom jag och Eva bytte tur så hon tog min B2a och jag hennes D1a. Känns skönt! Nog för att jag kommer vara tvungen att överleva dom där väldigt dryga eftermiddagstimmarna mellan 13-15:30 när i princip alla tanter sover och vi inte har ett jota att göra, men hellre det än att kliva upp 06:00 imorrn! :)

Celia sov i alla fall i 3 timmar, så jag hann med att nörda bra mycket. Plus att jag var lite snäll med Anders och tog ut soporna, diskade, startade en tvättmaskin och sopade av lite här (jag har ju snott dammsugarn jag :P mohahaha). Känner mig rätt så duktig, med tanke på att jag egentligen inte hade behövt gjort nåt av det där.

Har även gått igenom en jäkla massa papper, räkningar, försäkringar, avtal etc etc och delat upp så jag får med mig allt mitt till lägenheten. Måste bara införskaffa mig en pärm eller två nu så jag får lite ordning på allt!

Nej, nu ska jag och Celia dansa lite tänkte jag -hon är en jäkel på att svänga på rumpan :P haha

Ingen sovmorgon här inte

Idag hade jag verkligen sett fram emot en lång, härlig sovmorgon (har inte haft en sovmorgon på sisådär en 2-3 veckor, utan varit uppe senast 07:30 varje dag..). Blir väckt av mobilen klockan 07:59, då är det Anders som vill att jag ska komma och ta Celia för att han inte mår nå bra.. Så jaa. Det var den sovmorgonen. Undra just när man får sova nästa gång? Känns som att det aldrig kommer att inträffa att jag sover längre än till åtta...

I alla fall så har Celia somnat nu, och Anders ligger och grisar i sängen också. Jag funderar på vad jag ska hitta på, men det lär väl sluta med att jag loggar in på WoW inom en mycket snar framtid. Det är ju faktiskt så att jag gått och blivit lite nörd igen.

Jag fick brev från försäkringskassan idag också, där dom säger att "pga. att vi just nu håller på med stora förändringar i vårt system så kommer det dröja 8-10 veckor innan vi behandlat ditt ärende". SUCK. Man får väl hålla tummarna för att man lyckas håva in nog mycket pengar i alla fall i höst då, för jag räknar inte med nåt bostadsbidrag eller underhållsstöd förräns efter jul, med tanke på hur raska FK brukar vara (och jag HATAR verkligen att behöva vara beroende av bidrag.. fy tusan! men efter jul så blir det andra bullar!).
Och det värsta är ju att jag inte kommer kunna jobba hur mycket jag vill i höst heller, pga. skolan och studiebidraget. Får max tjäna 58.000 före skatt under 1 juli - 31 december, och det är inte ens 10.000 före skatt varje månad :/ vilket alltså innebär att jag max kommer kunna håva in runt 6000:- per månad (efter skatt alltså..) för att inte bli återbetalningsskyldig. Återigen en suck.
Det roliga med det hela isåfall är ju att jag kommer att få en jäkligt stor utbetalning när dom väl lyckats "behandla mitt ärende", för då får jag ju alla missade utbetalningar retroaktivt istället. Men ändå... blir till att  vända på varenda krona när man inte ens får jobba så mycket man vill :/

Nej. Lite varm oboy skulle sitta fint nu, för jag fryser som en  gris.

Tre flugor i en smäll

Nu idag så sov inte Celia så länge, hon hann sova strax över en timme mitt på dan, och sen kom Tony och lille Evelina över en sväng, så då vaknade fröken fräken (synd det, för hon hade behövt sova i alla fall en timme till har jag konstaterat i efterhand.. :P ).
I alla fall så  var hon jättebusig, go och glad i ett par, tre timmar och sen vart hon jättetrött och gosig. Hon ville bara kramas och pussas hela tiden, och det händer inte ofta! Snacka om att man tar tillvara dom stunderna. Jag la i alla fall ner henne vid fyratiden och sen fick hon sova en timme innan jag väckte na -och det var inte populärt! Usch vad ledsen och arg hon blev på mig! Vart lite, lite gladare efter middagen, men så till min rubrik då:

Eftersom Celia var så himla trött så tänkte jag att

1. hon blir pigg om vi träffar lite folk,
2. det var längesen jag träffade mamma (som är på brunis nu ikväll)
3. tanterna älskar småbarn.

Alltså gick jag över med lillskiten på jobbet en sväng, och jaa, jag tror aldrig man ser tanterna så glada annars (ja, det skulle ju vara om det kom en stilig en karl då... ;P ).

Dock slog det mig när jag satt där -jag måste ju vara helt skruvad! Jag jobbar 7 dagar av 8 nu (har klarat av de första tre *puh*) och så när jag har en ledig kväll så går jag dit i alla fall? Geeez, give me a life, please! haha


Jag saknar hyllor!

I min lägenhet finns det 2 dubbelgarderober (dvs med 2 dörrar till 1 garderob) och 4 vanliga garderober. Hyllorna i dessa garderober kan man räkna på två händer, dvs. det finns alldeles för få. Det är bara en av garderoberna som har hyllor, och detta stör mig något så oerhört mycket.

Just nu har jag alla mina kläder inknölade där, och i en annan garderob har jag satt kartonger i botten så jag slipper ha handdukar, gardiner och dukar liggandes på botten av garderoben. Det kan jag väl kanske leva med..

MEN, Celias kläder då? Det är ju rätt opraktiskt att inte kunna sortera upp dom överhuvudtaget, så nu har jag kommit fram till att jag måste införskaffa mig några såna där hängande förvaringskorgar från IKEA. Det är lite störande att hålen är runda, men jag kommer i alla fall att kunna skilja byxor, långärmade tröjor, t-shirtar och linnen, strumpor, klänningar etc. åt.

   


Men visst ska det väl finnas såna här som är fyrkantiga, som är helt öppna framtill, så att det är mer som hyllor? Vart finns det såna, någon som vet?

Med ett stort leende

Jahapp. Idag efter jobbet så for jag på ICA och handlade lite och sen när jag kom hem till min lilla lya så har det dimpt ner en avi i brevinkastet. Från Telia. Jippie tänkte jag, äntligen får jag mitt modem (om man nu ska säga äntligen? det har ju bara gått två dagar sen jag flyttade in "officiellt"). Springer tillbaka på ICA men det var bara telefonen som kom, inte modemet. Aja. Jag kan iaf surra i telefon då, man får vara glad för det lilla.

När jag kom hem till Anders så har jag fått brev från skolan. Alla mina Geriatrik-arbeten. Nervöst öppnar jag kuvertet och börjar gå igenom dem... Gissa vad? Jag fick MVG på vartenda ett!! :D Min dag är räddad!
Men jag har kommit fram till att dom inte kan ha så himla höga krav på eleverna där, för på PC hade jag kanske fått 2 MVG på dom där 10 arbetena.. men jag klagar inte. Ser ju rätt nice ut på betygsdokumentet sen till jul! :D

Nej, det var väl allt för mig just nu. Får se om jag ska försöka få tag på mamma kanske, och se om hon har lust att kika in på lägenheten min idag innan hon ska iväg på brunis. Ciao!

Snart är jag hemma

och det ska bli så förbaskat skönt.

Jag vill bara säga tack till Nette, Martina, Veronica och min alldeles egna lilla norsk som har pratat och skämtat mig igenom den här kvällen. Det behövde jag. Tack, ni är underbara.

Nu är det verkligen slut


 

Jag orkar inte mer.. faans helvetes jävla skit, på ren svenska.
Nu åker halsbandet av.


Tack, nu är jag lugn

Äntligen fick jag höra ifrån dig, så nu vet jag att allt är "bra", i alla fall så bra det nu kan vara för dig.  Jag hoppas på att kunna åka till dig nästa vecka nångång efter att mitt maraton-arbete är över. Once again, ta hand om dig, och så syns vi nog snart!

Lars Winnerbäck, Kom ihåg mig

Vännen, nu har det gått alldeles får lång tid! Var är du? Tänker på dig i princip dygnet runt -om du läser det här, hör av dig! Jag är mer än bara orolig för dig just nu...

Du ska veta att jag aldrig kommer sluta oroa mig, och jag kommer definitivt aldrig glömma dig. Under den korta tid jag känt dig så har du satt väldigt djupa spår i mig, och du är mer än guld värd. Jag hoppas du vet det. Snälla, hör av dig!


När du står ensam kvar på tå och ytan inte går o nå.
När du träffat botten, kom ihåg mig då

När du tagit första bästa tåg och gör vad som helst för en dialog.
När du står sist i kön , kom ihåg mig då

När vintern gömmer dina spår så att du inte hittar hem.
När du är vilsen i en vinternatt igen, kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar, kom ihåg mig då. Kom ihåg mig då

När vinterisen ligger klar, kom ihåg mig då. Kom ihåg mig då, här finns du kvar

O när du står på toppen och tittar ner och det är ljust vart än du ser.
När du har vunnit, kom ihåg mig då

När du får spring i dina ben och jordens dragningskraft är klen.
När du är i luften, kom ihåg mig då

När våren öppnar sina dörrar och du tar den långa vägen hem
och sitter på ute serveringen där vi satt igen

När det blir varma sommardar, kom ihåg mig då. Kom ihåg mig då

När vinterisen ligger klar, kom ihåg mig då. Kom ihåg mig då, här finns du kvar

När varje dag känns likadan och när det skymmer över stan
och när du drömmer, kom ihåg mig då

När du har varit i alla vrår och du har testat allt som går och när du tröttnat

Kom ihåg mig då

Tadaaa -I'm back!

Jag förstår ju att ni alla saknat mig väldigt mycket under de här dagarna, men nu är jag då äntligen tillbaka. Det var en tekniker hemma hos mig för ett par timmar sen och aktiverade telefonen + bredbandet, så ikväll när jag kommer hem så ska det funka utan problem sa han. Jaja.. vi får väl se hur det blir med den saken, jag har ju ungefär samma otur med allt tekniskt som mamma, dvs. allt går åt helvete bara jag kollar på't.

Just ja... får inte glömma att sno med mig internetkabeln från Anders innan jag sticker ikväll!

Idag har jag i alla fall jobbat 7-14:30 och det har vart full rulle ändå från 7 imorse, och det är man verkligen inte van att det är nu... det var en annan femma för sisådär en 3 månader sen när det var hot och våld på avdelningen varje dag, men nu? Nej nu är man van att man mest bara är där och "sitter av" tiden.. Men så var alltså inte fallet idag. Hoppas det är lugnare imorgon när jag kommer dit!
Nu har jag i alla fall jobbat 2 dagar, så det är det 3 dagar till och sen är jag ledig en dag innan jag jobbar helgen + måndag. Jag jobbar alltså 7 dagar av 8 nu.. det känns skitkul, verkligen. Men pengar behöver man ju, och man må ju göra rätt för dom också.

Annars så är det väl rätt lugna puckar här i kring annars. Min nya lägenhet är beboelig nu, men har dock inget köksbord eller bok-/tvhylla. Varför? Jo för att Jysk i Sollefteå är helt jävla skruvat!
Jag ringde ju och beställde mina möbler förut, och då sa dom att alla möbler fanns utom just matbordet + stolarna. Ringde dagen innan och kollade så att det verkligen fanns inne, och jadå, det var ingen fara det var bara att komma och hämta. Jag och Anders åker iväg på fredagen och ska hämta möblerna, och när jag står i kassan och ska betala så säger killen i kassan att dom visst har matbordet + stolarna inne, så jag kunde ta dom också. Jippie, tänkte jag. Kommer ut till varuutlämningen där vi får vänta nästan 1 timme innan dom har lyckats plocka ut möblerna och konstatera att dom har SÅLT MIN BOKADE hylla. Jävla skit Jysk!!
Och sen när jag ska montera ihop bordet så går allt jättebra ändå tills jag ska lägga på bordsskivan.. den passar inte! Grejerna som man ska fästa på själva bordsramen är helt felplacerade, så jag är utan köksbord också.

Och på tal om Jysk så ska jag ringa till dom och klaga som faan nu, för jag vill ha mina möbler hemkörda gratis nu när dom strular så mycket för mig. That's it.

Och på tal om att vara irriterad och prata i telefon så ska jag även ringa bostadsförmedlingen och klaga. När jag flyttade in i lägenheten och börja kolla riktigt runtom där så är ju lägenheten inte riktigt städad -speciellt inte toan! Badkaret var ostädat och det var hår i det... och toalettstolen ska vi nog inte tala om egentligen, men den är grön/brun i själva "skålen" eller vad man säger (lyckades dock skrubba bort det mesta) och på toalettringen var det också gammalt hår (väldigt, väldigt kort hår, så man kan ju bara fantisera om var det kom ifrån....). Helt jävla vidrigt var det, och jag som HATAR att städa toaletter, det finns inget värre.
Handfatet lyckades jag dock skrubba nästan helt rent, det är några gröna fläckar på det också, men det gick inte att få bort helt, men det täckte jag över med tvålfatet så slipper jag se det i alla fall.

Nähäpp, telefonen var det, innan Celia vaknar.

Inredning och upp-packning

Då är nästan lägenheten helt klart då... Sitter hemma hos Anders just nu och har käkat middag, och nu bara Celia käkat klart så ska vi åka upp dit alla tre så jag får lite hjälp med det där förbannade köksbordet och kökslampan -jag blir galen!

Kommer nog inte uppdatera nåt mer här nu förrens på måndag skulle jag tro, eftersom jag får internet inkopplat då, och jag vet inte om jag ska hit något imorgon. Det enda jag vet inför morgondagen är att jag ska jobba 07:30-16:30.. usch för det passet, once again.

 Ta hand om er allihop :o)

Sisådär en miljon samtal senare

Äntligen fick man lite kontakt med han där på andra sidan luren. Finally! Har bara försökt få kontakt sedan 09:00.. Aja. Ska i alla fall hämta nyckeln vid 13:00, så nu ska jag väl packa ihop lite mer grejer som jag hittat runtom här som är mitt, och panelvagnar får jag inte glömma!! Funderar även på att sno med mig i alla fall två av våra fina, svarta gardinstänger.. Anders har väl knappt lagt märke till att dom existerar, så han lär väl inte sakna dom heller.

Har i alla fall barnvakt en stund på eftermiddan så vi kan hämta mina möbler, alltid nåt positivt i en annars väldigt tråkig, vemodig och ångestfylld dag.


Nej, det här är verkligen inte min dag.

Men vafan


Svårt att svara i telefonen eller? Vad less man blir...

Är allmänt trött och irriterad just nu, allt jag vill är att få den där jävla nyckeln nångång!

MorronZoo as always

"Det ser ju ut som dildosar.."
"Jamen... det är ju snoppar"

Jag fullkomligt avgudar Gert Fylking, and that's it. Han är så jävla klockren!


Idag är det alltså dags. Idag flyttar jag. ÅNGEST till tusen. Ska strax till och ringa Tjommen och kolla vilken tid jag kan hämta nyckeln, och sen klockan två så åker jag och Anders iväg till Sollefteå för att hämta mina möbler. Gäller bara att någon har lust att ha Celia fram och tillbaka, för dum som jag är så tänkte inte jag på att bilen vi lånat för att dra släpvagnen bara är 2-sitsig. Det betyder alltså att det inte finns plats för någon bilbarnstol... Men det ordnar sig säkert.

Nej nu har Celia smällt i sig sin macka så nu ska vi kila iväg och busa lite.

Jag ska ta tag i mitt liv

Nu är det banne mig den sista godispåsen jag smäller i mig, sen är det slut på det "förhållandet" också. Det kommer verkligen inte att bli lätt, för godis och sötsaker -det är min drog. Jag är helt och totalt beroende av socker. Jag klarar inte av att gå in på en affär utan att köpa någon typ av godis, och det är helt sjukt.
Jag har klarat det en gång förut, men sen begick jag misstaget att tänka "en liten godisbit är ju ingen fara...", men nog faan föll jag tillbaka i beroendet. Många av er som läser det här nu tycker väl att jag överdriver, "man kan inte vara beroende av socker" etc., men ack så ni misstar er. Jag är beroende, och jag har precis erkänt det.

Med andra ord så börjar mitt nya liv på en helt "ny kula" där det mesta kommer att ändras på. Jag ska boka tid hos en dietist för att få hjälp med at gå upp i vikt. Vad ska jag äta? När ska jag äta? Hur ofta? Det är många frågor som väntar på svar här, och en svår väg att gå innan jag nått fram till mitt mål.

I dagens läge pendlar min vikt mellan 49-51 kg cirka (men ibland är jag ända nere på 48, och det är såna gånger jag vill hoppa i älven, rent ut sagt). Någon enstaka gång har jag ställt mig på vågen och den har visat på ljuvliga 51,5kg, men sen dagen efter är jag nere på 50 igen, och det är väldigt deprimerande.  Jag vill inte se ut som en vandrande pinne, helt enkelt.

Även träningen ska jag komma igång med igen, för min kondition är verkligen urusel, och jag vet ju själv av tidigare erfarenhet att jag mår mycket, mycket bätte när jag tränar. Jag är inte lika trött och känner mig gladare.
När jag väl tagit kontakt med dietisten så ska jag väga och mäta mig och sen ta "förebilder" för att med jämna mellanrum kunna se om det verkligen händer nåt.. Gör det inte det.. jaa ni, då börjar mitt sparande till plastikoperationer där dom får pumpa upp mitt arlse, mina lår, min mage, mina armar, mina bröst osv osv).

Jag vill vara normalviktig. Nu.

Idag blir det åtta och en halv timme till

Nu är det snart dags att pallra sig iväg till jobbet då, klockan närmar sig allt för fort. Jobbar 7-16:30 idag, och jaa, som de flesta av er redan vet så hatar jag det passet mer än något annat. Hoppas i alla fall på att det är lite mer far på bygget än vad det var sist, för då var det nästintill så lite att göra att man trodde man var där för att "sitta av tiden" bara.. ungefär som en kvarsittning eller nåt. Plågsamt!

Nehej. Nu börjar jag nästan bli stressad här...vart är min barnvakt?

En i raden av alla andra

Idag har jag varit trött, tröttare, tröttast. Vet inte riktigt varför egentligen, för så himla sent vart det inte igår. Misstänker dock att tröttheten och likgiltigheten jag känner just nu är pga. flytten och allt runtomkring, man är ju inte precis jättepeppad att flytta ifrån någon man varit tillsammans med i över 6 år... men men, sånt är livet.

För övrigt har jag i alla fall pratat med Jysk, så antagligen på fredag så far jag iväg och hämtar mina möbler. Eller, inte bara antagligen -jag ska hämta mina möbler på fredag, that's for sure. Allt utom matbordet och stolarna då, för det blir i slutet på nästa vecka.

Nehej ni. Här kan man ju inte sitta hela kvällen.

Duffy, Warwick Avenue


Är det bara jag som tycker att Duffy har en jävligt skön röst?
Bananas

Nu sitter Celia och käkar lite mellanmål -banan såklart. Hon är verkligen helt stormförtjust i banan. När man frågar henne om hon vill ha lite banan så börjar hon på en gång; "banamnamnaminam" (eller ja, nåt åt det hållet i alla fall :P).

På fredag får jag i alla fall nyckeln till lägenheten, känns lite vemodigt nu när det börjar närma sig. Och just faan -jag fick ju aldrig tag på dom på Jysk igår. Bäst jag kommer ihåg att ringa dom sen idag då när Celia sover! Vore ju kanon om jag kan hämta soffan, soffbordet och hyllan redan på fredag (eller imorrn kanske?) så man verkligen kan börja flytta på fredag.. Känns ju inte som nån mening att dra dit en massa kartonger och grejer och sen ändå inte kunna packa upp dom.

Blir ev. Sundsvall i helgen också. Anders ska köpa en tv, för han hade hört att dom har billiga dumburkar på MediaMarkt, så då tänker han köpa endera en 37" eller 42" tv, och jag ska få ta den vi har nu. Känns skönt, då slipper jag köpa en liten 19" för 2000:-... Vi kom nämligen fram till att vi kan byta "Min" dubbelsäng mot tvn, för det går ungefär på ett ut.

Då tänkte jag ta en runda inne på IKEA också tror jag, köpa lite blommor och grejs kanske, om jag känns ha råd. Måste sätta mig och grubbla lite över min ekonomi först tror jag.

Annars så är det pissväder idag igen. Vad less jag blir.

Förverkliga din dröm

Satt som vanligt och smålyssnade på RIx MorronZoo när vi åt frukost, och då hör jag reklam om en tävling dom har i samarbete med Svenska Spel och Drömvinsten..
Jag funderar på om man skulle ta och anmäla sig, jag menar, det finns ju inget att förlora på det -eller hur? Om ni också vill vara med, eller läsa mer, så klicka här!

Tiden går alldeles för fort

...och nu ställer sig Celia upp utan problem, hela dagarna. Hon vågar dock inte riktigt sig på att gå ännu, men några steg då och då lyckas vi lura fram. Tänk om man kunde få bromsa tiden lite?
En sväng på "tjörgårn"

Var ner till skogskyrkogården en sväng nu på kvällen, kände att jag behövde rensa tankarna lite och jaa.. finns det då nån bättre plats än en kyrkogård? Jag tror inte det. Det är så lugnt och fridfullt, man blir så avslappnad i kroppen.

Känner mig i alla fall lite "utrensad" i huvudet nu, och det tackar jag morfar och farmor m.fl. för. Ni är bra lyssnare.


Yes, det funkade!

Förut idag pratade jag ju om att försöka krympa jeans, and guess what? Det funkade! Körde några handdukar och ett par jeans på 70*c, och tror ni inte på faan att dom sitter bättre nu?! Ska köra dom en gång till på 70*c sen när jag har skitiga handdukar och badlakan, sen sitter dom nog perfekt!

När man inget kan göra

Ibland känner man sig så jävla maktlös, när personer kommer och går i ens liv och man kan inte sätta stopp för det. Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa dig, att jag kunde trolla bort allt det onda, alla känslor.. Men hur gör man det?

Du kom in i mitt liv för inte alls så länge sen, men aldrig förr har jag känt någon människa bättre än jag känner dig. Det känns ibland som att jag sitter där, inuti din kropp, där jag kan se hela din själ i alla dess nyanser (varav tyvärr de mörka dominerar).

Jag vet att det antagligen inte finns någon annan möjlig utväg, du har som sagt tagit ditt beslut -och det har jag väl egentligen vetat ända sen den första dagen då vi träffades för ca 2,5 månad sedan.

Min högst önskan just nu är att jag skulle få mer tid med dig, men tiden rinner ut säger du... Det är så orättvist. Men jag ska kämpa för dig, till det sista andetaget.

Middagen är räddad!

Hade total idétorka, men nu efter att ha kikat in på min bloggkategori "Ziquita's kitchen" så har jag bestämt mig för att göra en korvgryta.. Den är så underbart god (receptet hittar du här).
Det jobbiga med det är ju att jag måste iväg på ICA och handla lite grejer då, men maten är värd det för det är så satans gott!

Jäsiken vad jag svär mycket märker jag. Samma sak i lördags kväll när jag och Johan var ute och spatserade och hamnade på kyrkogården till slut, det första jag gör när jag kommer innanför grindarna är att svära, och då får jag genast lite halvdåligt samvete och säger högt "Jag vet att man inte får svära på kyrkogårdar, förlåt alla".. Så hinner vi gå några steg till och sen kläcker jag ur mig "faan vad rädd jag vart!" (det tändes en sån där lampa som startas när nånting rör sig typ).. Jag måste verkligen lära mig att vårda språket!!

Såhär såg bilen ut...

....efter en heldag inne på Gekås i Ullared. Vet att några av er väntat på dessa bilder! Och dessutom... bilen blev fullare än så här, för vi var in en sväng på lördagmorgon och handlade ännu mer, men då kunde jag inte ta nåt kort för kameran låg nerpackad i en påse nånstans, och jag orkade inte leta reda på den..

Men tänk er den här fullproppade bilen plus tre stora påsar, en spegel, några tavlor och kartonger till -ja då vet ni hur trångt vi hade det i bilen på vägen hem ;)

Den mittersta bilden är tagen på bombnedlslaget av grejer i sovrummet... Går knappt att ta sig in där nu, sovrummet var litet och trångt förut -och nu är det 9 påsar plus kartonger, spegel och nån tavla där. Plus en nedmonterad spjälsäng. Plus några flyttkartonger. Det är med andra ord ett rent kaos där inne.


            


Att-göra-lista

Nu ligger Celia och sover en sväng, och då ska jag hinna med följande:

Ringa Jysk  [  ]
Hänga tvätten [ x ]
Diska  [ x ]
Städa undan [ x ]
Komma på middagsmat  [ x ]

Lägga upp lite bilder på bdb [  ]


och så hade jag hoppats på att hinna slappa lite i soffan med, men det är inte så säkert att det hinns med. Tror inte hon kommer sova så länge nu, men vad vet man? Igår sov hon ju över 3 timmar så...

Krympa jeans?

Har en liten fundering angående jeans som är aningen för stora. Var ju som sagt i Ullared och shoppade på Gekås i fredags, och då hittade jag jeans för 30:- /paret som dock var aningen, aningen för stor, men jag köpte dem i alla fall i hopp om att jag en dag får lite större lår så dom passar :P
Hur som haver kom jag precis att tänka på att man kanske kan tvätta dom i 60-70 grader så dom drar ihop sig lite, eller funkar inte det? Någon som vet?

Jag hatar verkligen att vara mittemellan två storlekar på precis alla kläder!!

Nu ska jag i alla fall slänga i en maskin och sen ska nog jag och Celia pallra oss ut en stund tror jag. Solen har försvunnit, men det blåser ju i alla fall inte, så gunga kan man ju alltid göra.

Barn är underbara varelser

Jag och Celia dansade lite till Ztv där dom spelade en låt som jag tyvärr missade namnet på, och kände inte igen hon som sjöng heller.. Gissade dock på att sången hette nåt i stil med "its over now" och begav mig till youtube för att se om jag hittade igen den -vilket jag såklart inte gjorde.


Däremot halkade jag in på denna video. Barn är verkligen helt underbara!Nej men, dra på trissor!


Det blåser inte idag -kanske man vågar sig ut och lufta nosen på Celia idag då?

Plånboken ekar

Jahapp, igår beställde jag då möblerna till nya lägenheten. Soffan som jag gått och suktat efter sååååå länge (den där svarta som jag visat bild på förut) var såklart prishöjd 2500:-. Faan vad besviken jag vart! Så vart en annan soffa nu, en bäddsoffa som kostade 1800:-.. Kanske inte världens vackraste, men den ser rätt okej ut ändå. Plus att det är ju faktiskt ganska praktiskt att  ha om jag nångång får övernattare ;)

Även en bokhylla/tvbänk beställde jag. Är egentligen inget stort fan av den sortens bokhyllor, men jag behöver förvaringsmöjligheterna som den har med lådor, hylla etc. Men nångång blir jag nog rik och kan köpa fristående bokhyllor som är snygga, plus en matchande tv-bänk. Men det får bli en senare fråga.

Slutnotan för möblerna blev i alla fall på 6100:- lite drygt, och till veckan kan jag hämta möblerna. Får se om jag kanske ringer Jysk och kollar om det går bra att jag hämtar soffan, soffbordet och bokhyllan redan nu på fredag (eftersom de fanns i deras lager) och så hämta matbordet i slutet av nästa vecka bara... Annars kommer jag ju inte kunna bo borta där på 1,5 vecka i alla fall, och det känns lite väl långt dit -tyvärr. 
                     Tillbaka på byn

Då var man alltså hemma från vår årliga Ullareds-tripp då (nog för att det här bara var andra året vi for.. men det blir ju nästa år också -sådetså!). Vi kom hem i lördags kväll vid ca 21:00 efter att ha spenderat sisådär en tolv timmar i bilen. Jätteskojigt, tro mig!

Det var i alla fall tre väldigt trevliga och roliga dagar, kanske vart det lite väl mycket pengar spenderat allt som allt, men vafan.. Allt till flytten drog verkligen iväg slutsumman! Gardiner, lampor, köksknivar, bestick, porslin, glas, tavlor... you name it. Och så vart det ju lite kläder till Celia med, och till Anders (men dum som jag var tog jag fel storlek på i princip alla kläder *skäms* men nu har han ju lite motivation till att träna i alla fall! :P haha).
Till mig själv köpte jag inte så himla mycket. 3 par jeans (varav två av paren kostade 30:- styck...), 2 långärmade tröjor (även de 30:- styck), ett linne och en lång t-shirt.. Plus Grey's Anatomy-boxen med säsong 1-3! I'm happy! Har velat ha den hur länge som helst, och jag tyckte 700:- var ett rätt bra pris faktiskt. Eller, vart jag lurad? :P Skit samma, det är värt det.

Bilder på allt kommer sen, har inte packat upp ett jota ännu, förutom Anders kläder då, eftersom allt ska med i flytten. Har till och med köpt badrumsset med tvålpump, tvålfat och tandborstmuggar -och till det en matchande hållare till toalettborsten! haha. Jag är nöjd :) Anders såg mest skeptisk ut och är glad att jag ska flytta (pga min inredningssmak alltså) :P haha

Annars har jag väl inte så mycket mer att säga, mer än att jag önskar att jag kunde hjälpa en viss person mycket, mycket mer än vad jag kan göra i dagsläget.. Men efter regn kommer solsken, eller hur vännen?

Hej Carina!

Eftersom du inte angett någon mejl eller websida på din kommentar så kommer svaret på din fråga här (har även skrivit svar på förra inläggets kommentar, men kom på att det kanske inte var så klyftigt gjort av mig).


Jo visst har jag släkt därifrån.. Farfars familj kommer därifrån (Olle Backman), men nu vet jag inte riktigt om det bor kvar några Backmans uppe där? Var ju ett par år sen det var släktträff sist (då vi var i Halån), och sedan dess har väl ytterligare några av "våra äldsta" gått bort har jag för mig.

Jaa. Vad mer kan jag säga... Är jag den du trodde? ;P

Grus i ögonen

Sitter här nu, redo för avfärd. Bara mamma och Olof kommer nu så! Funderar på att leta fram lite skivor att ta med, jag börjar bli sjukt less på musiken vi har i bilen. Knaprar för tillfället i mig lite smörgåsrån, för jag känner mig själv och äter jag inte något nu så kommer jag bli så hungrig så jag mår illa innan vi ens nått Sundsvall, och det är ingen höjdare tycker jag.

Så jaa, nu kommer ni definitivt inte att höra nåt från mig förrens på söndag. Ha en bra helg!!

Godnatt då

Snacka om att man känner sig som en av tanterna på Brunkullan nu. Godnatt strax efter åtta -helt normalt för en 20åring ;) Men ska man orka köra sisådär en 40-45 mil imorgon så är det väl bäst att man får sin skönhetssömn antar jag. Kanske kommer nån uppdatering inatt / på morgonkvisten innan vi åker, men det är inte så säkert.

Hur som helst, ha det så bra allihop så hörs vi på söndag om inte i natt!

Inte länge kvar nu

Om ca. 7-8 timmar så bär det av mot Ullared. Jag längtar! Dock längtar jag inte så mycket efter den 90 mil långa bilresan, men vad tusan, det är smällar man får ta! ;P Det är ju väl värt det när man väl är där!

I alla fall så har jag precis lagt Celia, och packat ihop och fixat det mesta inför imorgon. Bara jag nu inte glömmer citronsaften i kylen imorrn bitti...

Enda jag har kvar att göra nu är att duscha, göra mackorna vi ska ha med imorrn och så göra lite kvällsfika, sen ska jag lägga mig på soffan och dö några timmar innan väckarklockan ringer (vid ca 03:30 eller nåt sånt). Just ja, jag ska ju ringa mamma också! Bäst jag gör det på en gång...

Tack och bock...


...till fröken Mia som är så snäll att jag får köpa hennes bord! Ett problem ur världen -I'm happy, så nu kan jag sova lugnt inatt  :o)

Tiden rinner iväg

Usch, jag borde verkligen inte sitta här nå mer nu.. Med tanke på hur trött jag är borde jag egentligen ligga i soffan och kolla på teve, men gör jag det? Näe då. Undrar när man ska börja bete sig lite mer vuxet och faktiskt sova när man behöver det?

Funderar i alla fall på att gå och rosta mig några mackor och kolla på teve, alltid finns det nåt skit att kolla på. Och btw, jag vill inte jobba imorgon.

Jäsiken, är jag rik eller?


Satt precis på internetbanken och kollade runt lite, flyttade om lite pengar mellan olika konton osv.  Jag hade mer pengar än jag trodde, visade det sig. Fast i och för sig, det beror väl på att jag fått tillbaka några tusen idag som jag lånade ut i fjol.. Så jaa. Det är väl därför. Kändes i alla fall jävligt bra med tanke på flytten, och den stundande Ullareds-resan på torsdag morgon. Jag längtar -med STORA bokstäver.

Fast jobb? -Ja tack!

Idag har varit en dag precis som alla andra. Vaknar av min alldeles personliga väckarklocka Celia vid 06:58, så då är det bara till att kliva upp. Inga sovmorgnar här inte (men om ett par veckor har jag ju varannan vecka att sova mig igenom, så det går nog jämt ut *ironi* ).

Imorrn är det jobb igen, halv åtta till halv fem. Jag verkligen hatar det passet, men vad gör man inte för pengar? Det blir ju trots allt åtta timmar till på lönerapporten. Och på tal om jobb så har jag totalt glömt bort att prata med chefen! Faan vilket dåligt minne man har, hade ju tänkt ringa henne idag. Har en förhoppning om att det kanske behövs mer vikarier ute i blå eller röd grupp, eller på natten. Känns som att Brunkullan inte kommer kunna förse mig med så mycket jobb framöver, med tanke på att det inte längre behövs en extra personal varje dag.. Och jag behöver ju i princip dubbla min inkomst varje månad för att få det att gå ihop, och hur ska det gå om jag kanske bara får jobba en 4-5 dagar per månad? Nej. Chefen nästa!

Idag ringde jag och fixade bredband också, och telefon tog jag med.. annars hade jag åkt på att betala nån jävla avgift på 1670:- för att dom ska koppla in skiten utan telefon. Suck. Det är många timmars telefonpratande det, så jag tog både och. Den 18e ska det komma nån tekniker och fixa till och aktivera det i lägenheten (tydligen var varken telefon eller bredband aktiverat där tidigare.. vad tusan har det bott för folk där? :P).

Funderar också på att ringa på Jysk och se till att dom har möblerna hemma och så reservera dom så man kan hämta dom nästa vecka. Måste bara flörta med någon som har bil med dragkrok, och släpvagn, men det lär nog ordna sig det med. Det brukar ju göra det.

Det är om mig och Anders...

De senaste två veckorna har verkligen varit helt upp och ner, med tanke på allt som hänt mellan Anders och mig. Jag har aldrig riktigt förstått vad det där med ångest är, men de senaste dagarna har varit hemska! Igår, när det kändes som allra värst och jag satt här hemma för mig själv och funderade på kvällskvisten så skrev jag denna dikt / text.. Var år och dag sen sist jag skrev något, sist var faktiskt i fjol 2 månader efter att morfar dött, när jag tänker efter. Så jaa.. ni får ta att den är lite halvdan och inget riktigt flyt i den.. Men vafan. Konstruktiv kritik är välkommet!


Kommer du ihåg när vi stod där,

fulla av framtidsförhoppningar

och leenden både på läppar och i ögon?


När dagen var fylld av glädje

och vi gjorde det som föll oss in

som om det alltid skulle vara vi


Mycket har hänt sedan dess

och verkligheten idag ser helt annorlunda ut

vi tar inte längre någonting för givet


De ovillkorslösa leenden vi förr bytte

har nu bytts ut mot tårar som kan fylla en ocean

och jag vet inte längre ut eller in


Det skulle ju vara du och jag, forever and a day

men allt gick i kras och jag vandrade barfota i glas


Jag fick djupa sår av skärvorna men äger inget plåster

Ett nyvaket bustroll och hennes mamma

Bara för att hon är världens bästa så visar jag upp mig här
med risigt, ostylat och allmänt jävligt hår.
Ha överseende, tack.
Herrejösses

Nu har Celia snart sovit i 2,5 timme, och snacka om att jag är uttråkad! Anders började ju jobba idag igen efter semestern, så jag är all alone nu med en sömntuta. Vad ska man hitta på?

Funderar på att gå och ta mig en bit av kladdkakan och svimma i soffan tills dess att hon vaknar. Funderar också på om jag ska na i vagnen och gå till parken och gunga en sväng, men det är ju så jävla styggt e' vä'r...

Inskolning på G

Jahapp. Då har man ringt på dagis och fixat tid för inskolning då, den 25e augusti startar den. Undrar just hur det kommer gå jag? Antagligen kommer det gå över förväntan bra, tror det är jag och mitt lilla mamma hjärta som oroar sig för mycket!

Pratade också med handläggarn (som var på semester, men som ändå var snäll nog att skriva ner mina uppgifter och lägga undan till dess hon kommer tillbaka från sin semester), eftersom att vi endast blivit tilldelad de där 15 timmarna / vecka, vilket är på tok för lite med tanke på att Anders arbetar heltid, jag kommer att plugga heltid plus jobba ett par dagar per vecka. Hon sa i alla fall att det skulle gå att ordna, bara jag skickade in nya inkomstuppgifter och grejer, så det är fixat nu.

Har även fixat alla papper till försäkringskassan om delat barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsstöd etc. etc. Hoppas de går någorlunda fort att få något besked om allt det, så man vet på ett ungefär hur mycket man kommer att ha att leva på varje månad efter det att hyran och räkningarna är betalda.
Måste nog sätta mig och göra upp en budget a´la Lyxfällan när jag fått veta något om bidragen tror jag... Usch, vad jag längtar till efter jul då jag är klar med utbildningen och kan börja leta efter ett riktigt jobb, så man vet att man har en fast inkomst varje månad och kan försörja sig själv och Celia utan hjälp av bidrag! Härliga tanke...

Spring i benen

Nu är min lilla tjej verkligen en stor tjej.. Nu på morgonen fick jag och Anders se henne gå för första gången. Första 7 stegen tog hon precis när jag gått in på toaletten (typiskt mig att missa allt!). Sen när jag kom ut så tog hon, som tur var, 9 steg till.. och sen 7 till!! Jag är så stolt över min lillstora  tjej!

Telia vs. Glocalnet

Alltså, man tycker att det är en hel djungel när det kommer till försäkringskassan och alla deras jävla papper hit och dit. Men enligt mig är det än nästintill ännu värre djungel när man ska fixa bredband! Det finns ju hundratals olika alternativ, och man kan kombinera hit och dit, och det är erbjudanden till höger och vänster. Jag blir TOKIG. Och det irriterande är att jag inte fattar ett jävla jota av sånt där. Nada. Undrar just hur det här kommer att sluta jag!

Valet står i alla fall mellan Telia och Glocalnet, eftersom Bredbandsbolaget inte fungerar här -tyvärr, eftersom jag tycker att dom har de bästa priserna och erbjudandena. Tror i alla fall att mitt val lutar mot Telia och bredbandstelefoni med tillvalet Mini. Verkar helt okej i mina ögon i alla fall. Egentligen skulle jag klara mig utan hemtelefon, men då är det bara det att man måste betala en avgift på 1600:- för att koppla in bredbandet! (om jag nu fattat det hela rätt, vill säga)
Sen det där tillvalet Mini, som alltså är telefonin, är en telefoni utan fasta avgifter, och väldigt låga samtalspriser. Men återigen.. Det är som jag fattat det, jag kan ha fattat helt fel. I morgon är det jag som ringer Telia och kollar hur det där fungerar, så inte jag får för mig nåt och så är det helt tvärtom.

Förövrigt har Celia börjat med att sova 1 gång per dag nu.. Känns väldigt ovant, eftersom man är van att hon sover 1 sväng på förmiddagen och en sväng på eftermiddagen (ibland till och med två). Men men. Bra hon börjar med det nu, så det går bra på dagis sen :) Måste ringa till dagiset när dom kommer tillbaka från semestern och fixa tid för inskolning.. Hon har ju fått plats fr.o.m 1a september, så det börjar närma sig!

Sophie Zelmani - Time to kill

Igår återupptäckte jag en av de bästa artister jag någonsin hört...  Sophie Zelmani. Njut!
Härligt god citronsaft

Det här behöver du:

* 5-6 citroner
* 1 påse (30 gram) citronsyra
* 1,5-2 kg socker
* 2 liter vattenGör så här:

Skölj och skrubba citronerna. Skär dom i skivor.
Varva socker och citron i en kastrull / bunke och låt stå i ca 20 minuter.
Häll sedan på vattnet och blanda i citronsyran.
Rör om med jämna mellanrum till dess att sockret löst sig.

Klart! Bara att blanda med vatten och sen dricka :)


I original receptet ska det vara 2 kg socker, men det tycker jag blir alldeles för sött.. Runt 1,5 kg (eller mindre, beroende på hur stora citronerna är) brukar jag ta, och då blir saften helt perfekt -enligt mig i alla fall!RSS 2.0