Sugen på en god drink!

Nu är det lite mer än 2 månader sen jag festade sist, och jag börjar känna suget komma igen. Jag vill dricka cider, vin och goda, färgglada drinkar. En grogg eller två skulle inte heller vara fel. Kanske dansa lite (jag vet, jag har noll taktkänsla, men ack så kul det är att dansa i glada vänners sällskap!!). I just wanna party!

Synd att Martina jobbar i helgen, annars hade jag stuckit in till Östersund imorrn och yrat lite. Jag vill verkligen festa nu!! Helt sjukt känns det att vara så himla festsugen, känns som ett brott mot mamma-lagen eller nåt i den stilen. Men vadå, även fast man är mamma måste man väl få släppa loss lite ibland och strunta i allt ansvar? Tycker jag i alla fall :)





















Då var hon stor tjej då!

Som ingen har missat så fyllde alltså Celia 2 år idag. Det har varit en jättebra dag, hon har njutit för fullar muggar! Tårta och kakor till tusen, och såklart korv och spagetti till middag -kunde hon önska sig mer när det gäller sånt som är ätbart? I don't think so!

En massa presenter har hon fått också, så hon har härjat runt som sjutton här idag :)

Hoppboll + jordgubbstält + såpbubbel-pistol + fiskar m. fiskspö fick hon av mig.
Fotboll av morfar
Jättefin tallrik, grötskål, äggkopp och mugg av momma & Olle (hon har redan invigt muggen och tallriken!)
Superfint silverhalsband av min extra-mormor
Byxa + munkjacka och ett gosedjur  av momom = min mormor
Byxa + tröja, ett pussel och Play-doh lera av min moster m. familj
Kassa-apparat av min farfar

Och jag tror banne mig att alla leksaker redan är utslitna!! Hon har som sagt härjat runt här som tusan idag ;) Kassa-apparaten och hoppbollen är nog favoriterna. Fast pusslet var väldigt populärt också, hon kan det utantill redan :P

Hon var så duktig idag, sov endast 30 minuter utan att bli jättegrinig och jobbig. Hon är duktig min tjej :) Nu ligger hon och snusar så gott i sängen så, får väl se om hon tar lite sovmorgon imorgon eller inte. Imorgon blir det ju kalas nummer 2 för henne, med Anders familj. Det finns ingen hejd på festligheterna :)


Grattis älskade dotter!

Idag blir Celia hela 2 år gammal, kan ni tänka er? För två år sen den här tiden var jag inne på BB, lite lätt hög på lustgas och med en nyligen satt epidural bedövning. Vid den här tidpunkten var det 3 timmar och 24 minuter kvar tills hon kikade ut, efter 28 timmars värkar. Helt otroligt. Nu har det gått två år, och min lilla tjej är stor!







.









Produktiv dag

Herregud vad duktig jag har varit idag! Började som sagt dagen med att springa en runda, sedan tog jag itu med städningen, organiserade lite garderober och planerade lite för mina framtida Tradera-försäljningar. Åt lunch, for hem till mamma vid 13.30 ca (tror jag...) och har vart där tills nu i princip.

Medans mamma och Olof tapetserade lite tog jag itu med alla Olofs flyttkartonger som blivit dumpade uppe i Lindas gamla sovrum, så nu är allt det undanstuvat i garderober, endast tv-kartongen kvar, men den gick inte in nånstans. Sen har jag målat dörren till garderoben i sovrummet, så den är vit och fin.
Slutligen tog jag och Olof itu riktigt med tapetseringen i  "mellan-rummet" mellan sovrum och hall på övervåningen, medans mamma målade några lager färg till på garderobsdörren och lagade en supergod fiskgratäng. Fixade också till några skavanker i sovrummet som uppkommit efter en hund som gnagt på väggen och fått bort tapet.

Det börjar bli riktigt fint på övervåningen där nu :) Kommer nog bli jättebra när mina möbler (säng, bokhylla + Celia's spjälsäng) kommer dit. Då har dom ett gästrum sen, och ett rum där Celia kan sova när hon är där. Mellanrummet (vad dumt det låter :P) kommer nog bli jättemysigt också, ett sånt där lugnt och fridfullt rum där man kan sitta och läsa en bra bok och bara vara.

Ja, det var väl min dag det. Jag känner mig väldigt nöjd, har gjort mycket nytta både för mig själv och andra! =) Och imorgon/natt kommer Martin också! Han är på väg till Lillehammer för att sova hos besta & beste inatt (mormor och morfar för er icke norsk-kunniga), sen imorgon fortsätter han färden hitåt, och borde vara framme sent på kvällen/natten, beroende på hur tidigt han åker. Ska bli sååååå skönt att ha honom här en hel vecka! :) Som jag har längtat, ni anar inte!

Imorgon blir det jobb, delad tur. Känns inte allt för kul, hade mycket hellre varit hemma hos mamma & Olof och pysslat och donat lite mer på övervånigen. Vill måla runt "portalen" nere i hallen, så det blir riktigt vitt och fräscht. Och så ska dörren till mellanrummet målas vit på utsidan också. Det ska fli's undan allt rat där och börja möbleras och fixas. Olofs skrivbord vill jag måla vitt och piffa upp också. Och skruva ihop sängen riktigt! Jag tycker verkligen sånt där är jättekul!! Kan knappt vänta tills jag har eget hus att renovera och piffa till!

Är väldigt sugen på att skicka bort mamma en helg och fixa i ordning köket.. nya tapeter, måla om köksluckorna... jag har så många planer för det där köket! Och det behövs inte mycket pengar för att fixa till det heller, för det är inte mycket tapet som det behövs, tror knappt det behövs mer än en rulle. Några färgburkar. Mer behövs det inte, och det skulle vara sååååå roligt att få göra det =)

Nej, nu ska jag gå och torka håret och tvätta bort ansiktsmasken, sen blir det nog kanske sängen tror jag. Eller kanske somna framför tv'n? Får la se vad det är på dumburken! Godnatt :)

Bättre kondition -yes it's true

Hur underbart var inte det där på en skala 1-10 då? :D Första gången jag var ute och "sprang" (sprang = småjoggade "en lyktstolpe" framåt och höll på att spy av ansträngning, gick fem lyktstolpar, joggade enlyktstolpe osv...) så tog det närmare 1 timme innan jag var hemma igen.

Idag tog det 30 minuter!!!! :D Och jag klarade av att springa 4-5 lyktstolpar på en gång (tappade räkningen, suck :P) istället för bara en! Gissa om det kändes bra att halvera tiden?!

Nu sitter jag och dricker en shake så kroppen får lite extra protein till muskel-byggandet och återhämtningen. Gott gott! Jag är nästintill beroende av chokonana-shaken =)

Dra mig baklänges...

det regnar inte idag!! Till och med solen kikar ju fram? Vad är det här? Man blir ju rent ut sagt chockad....

I alla fall, nu är det onsdag, snart har halva veckan gått. Nu ska jag dra på mig pjucksen och springa en runda ner mot Svarthålet, sen blir det duschen - städa - åka till mamma & Olof - hem - slappa. Tror jag i alla fall. Det blir nog bra det, tror ni inte?

Håll tummarna för att jag orkar springa lite, lite längre idag! Är ju en vecka sen jag tränade sist, eftersom jag sträckte benet nåt så gud fördömdat då :/


Becksvart ute

Det är ju nästan så man tror att hösten är här redan -det är verkligen becksvart utanför fönstret! Och det här ska föreställa juli, när det ska vara ljusa kvällar och nätter? Det är en konstig sommar det här...


I alla fall, snart är den här dagen över. Det har varit en långsam dag, jobbade 7-15. Kom hem, gjorde lite tidig middag eftersom jag var vrålhungrig, och sen tvärslocknade jag i soffan i några timmar. Vaknade, insåg att jag sovit bort hela em/kvällen och mitt träningspass (får väl ta det imorrn bitti då... hoppas på uppehåll så jag kan ut och springa en sväng!!).

Nu är jag trött igen. Det är verkligen jobbigt att jobba så pass mycket som jag gör nu, det är många långa dagar, och man hinner aldrig ta igen sig riktigt. Men men, det är bara sommar en gång om året, och det är ju under dom månaderna man vet att man har en "riktig" inkomst, så det är la bara att bita ihop.

Nej, sängen nästa. Börjar bli less på att vakna ensam nu... tänk om allt kunde sluta krångla och bara gå bra nångång?!

En dag på Junsele djurpark



   
   
   
   
   
   


1. Lejonen busade med varandra strax innan Lejon-uppvisningen (som vi missade pga. två små barn som blev rastlösa av att stå still så länge ;P)
2. En nyfiken björn, riktigt stor var den
3. Celia funderar på vad nästa bus ska bestå av
4. Felix har fått några nitlotter av sin momma
5. Celia inne hos en av getterna
6. Skulle ta kort på Felix när han klappade getterna, men såklart reser han sig upp precis när kortet tas ;)
7.
Fika-tajm med glassen som han och Celia kompis-åt
8. Celia käkar nånting, kanske ett kex?
9. Kusiner & kusinbarn gungar gungbräda tillsammans (fr. v. Sandra, Felix, My och Olof, i bakgrunden moster Gudrun och Celia)
10. Felix flyger flygplan
11. Sandra & Felix, de nyblivna storasyskonen till en liten tös som kanske ska heta Stina :)
12. Celia gungar... "meeeeera faaaaaat!! meeeeera faaaaaat!!"

Allt som allt, en jättebra dag!

Grattis på födelsedagen



Mu Mild! Hoppas du får en bra dag :)





Snart åker vi till Junsele djurpark, jag & Celia. Det ska bli kul! Hoppas bara att solen skiner där, här ser det nämligen ut som regnmoln som hägrar, och det är ju inte allt för skojigt om det regnar.

Bara nu moster kommer och hämtar upp oss så  bär det av! Har packat ner kameran, får väl hoppas på att jag kommer ihåg att ta några kort så ni får se lite bilder sen ikväll.. Ha en bra dag allihop! Och grattis igen Eva!! :)

Kort update om den hitills gågna dagen

Vid 11:30 tog jag och Celia och drog iväg på annersia' och Sönneråsgården, där det var kams-fest. Inte för att jag äter kams, men för att "hela tjocka släkten" (mamma, Olof, mormor, moster, My, Sandra och Felix) skulle dit. Dom vuxna + Olof åt kams, vi andra kollade på. Hög volym var det på live-musiken, men det var väl för att gamlingarna skulle höra den kan jag tänka mig ;)

Efter kamsen så bestämdes det att vi skulle styra kosan vidare hem till moster för lite kaffe, surr och lek. Det vart en massa hopp och volter på studsmattan (jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen när Sandra gjorde en framåtvolt!!!), lite gungande för Celias del och gräsklippar-åkning för My, Olof & Sandra.
Jag, Celia & Felix hade lite roligt för oss själva när dom större "barnen" åkt iväg med klipparn. Studsmatta + bollar är riktigt skoj! Fast, Celia tyckte studsmattan var liiiiite läskig, men så länge hon fick vara i mammas famn och studsa runt så gick det bra :) Felix är förvrigt mitt kusinbarn som är 3 år gammal (Sandra är äldsta kusinbarnet, blir 12 år i november).

Det blev även bestämt att imorgon så blir det en sväng till Junsele djurpark med moster, My, Sandra, Felix och Olof (?). Det ska bli skoj! Får hoppas på bra väder bara, som det är idag vore ju helt perfekt, för det är lagomt varmt och fläktar lite grann :)



Och svar till Anonym:

Martin är elektriker och arbetar med att bygga skepp. Nåt spejsigare än så är det inte ;) Lite utbildningar här och där, då och då, gör att det blir lite resande för hans del.

Grattis till lilltjejen!!

Jag glömde totalt bort att säga grattis igår.... men jag gör det nu istället!

Igår morse fick min kusin Malin sitt 3e barn -en liten tjej!

Så, ett STORT GRATTIS till Malin & Uffe -och självklart storasyster Sandra och storebror Felix :)

Jag kommer snart och snusar bebis ;)

Så otroligt trött och less

Nu har jag hamnat i en svacka tror jag, tröttheten är verkligen över mig. Det är så mycket som måste göras, och det känns inte som att jag hinner med överhuvudtaget. Lägenheten förfaller, det går verkligen inte att hålla ordning här. Disken står i flera dagar innan jag orkar mana mig själv till att ta hand om den, jag skjuter verkligen upp det tills det är NÖDVÄNDIGT att diska pga. brist på bestick eller kastruller, och då måste jag alltid ta en värktablett en stund innan för annars börjar ryggen att tjorva och hälften av disken blir ståendes ändå.

Jag jobbar, jobbar, jobbar och jobbar. Emellan arbetspassen är jag mamma också. Och Herbalife-distributör. Kär med en distans på 100 mil. Sovmorgnar, vad är det?

Ursäkta klagosången, men idag behövs det verkligen. Jag kände redan imorse att dagen skulle gå åt helvete. Var bara sekunder ifrån att ringa och sjukanmäla mig imorse, innan jag tog förnuftet till fånga och insåg att jag inte längre var 16 år och skoltrött. Jag är 21 år och har ansvar, så det blev jobbet som segrade. Men fy fan vilken morgon... var i den tyngsta korridoren idag, och allt kändes bara gå åt helvete. Skulle dusha en tant, och precis allt jag gjorde var fel i hennes ögon. ALLT. Sen fick hon vänta ett par minuter innan vi kunde förflytta henne från duschstolen till rullstolen, pga. att den andra personalen som arbetade i korridoren var upptagen på annat håll. Då var det också mitt fel. Och självklart bäddade jag sängen "fel" (fel= jag la inte dit överkastet i precis den ordningen hon ville, utan började uppifrån och drog det neråt), så jag var en "dum jänta som inte fattar nåt!". Där fick jag nog och gick ut därifrån och inväntade A.
Sen körde det ihop sig hos nästa vårdtagare, så hon blev "försenad" till frukosten. För hennes del spelar det ingen roll, men för den där "dusch-tanten". Hon fick ju in sin frukostbricka på rummet hela 10 minuter för sent... och då fick jag veta att jag levde (i hennes värld är det bara hon som existerar, och när hon larmar förväntar hon sig att vi ska vara där inom 1 minut). Nej fy fan säger jag bara... vilken jävla morgon. Jag skulle verkligen ha stannat hemma i sängen!

Och nu är jag trött. Så otroligt trött att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Det lutar åt att blunda och bara soooova ända till imorgon, så länge som nu Celia tillåter.

Furuhaugane -min framtida arbetsplats?

Nu ska jag stilla er nyfikenhet, kära läsare.

För några dagar sen var det tänkt att jag skulle ringa och prata med någon på Furuhaugane (äldreboende i Florö), men jag fick inte tag på människan där då. Skickade istället iväg ett mail till den som är personalansvarig där, och imorse när jag kollade mailen hade jag fått svar.

Dom har för tillfället inga fasta tjänster lediga, men dom är i behov av fler vikarier och hon ville gärna träffa mig! Hon verkade väldigt positiv i mailet, så det känns skönt :) Hon var dock på semester nu t.o.m. måndag, men sen ska jag ringa till veckan så ska vi prata lite mer och se vad vi kan få till. Verkar som att det kanske blir nödvändigt med en Florö-resa i augusti i alla fall ;) Bara jag lyckas klämma in det innan den 11e så, eftersom Martin ska till Hamburg på utbildning den 11-20e augusti.

Så, det är så landet ligger för tillfället. Känner mig positiv och peppad till max :)

Dags att samla mod

Nu har jag skrivit klart mitt CV och det personliga brevet. Ska scanna in det nyaste betygsdokumentet till datorn nu bara, sen har jag allt jag behöver för jobbsökande på hårddisken.

Just för tillfället håller jag på att samla mod för att ringa till ett norskt äldreboende. Det känns VÄLDIGT pirrigt, mest eftersom det kan vara lite svårt att förstå deras dialekt där borta i Florö. Man vill ju inte verka dum, liksom... och det ger väl kanske inte det bästa intrycket om man säger "ursäkta, vad sa du?" i var och varannan mening.

Jag fick en tidningsartikel skickad till mig från Martins mamma, som handlade lite om just det här äldreboendet (Furuhaugene bu- og serviscenter). Som det verkar har dom för lite personal där, i alla fall nu under vintern och våren hade dom inte haft tillräckligt med personal. Sen finns det lite svenskar som jobbar där också, dom nämnde 5 st svenska sjuksköterskor i artikeln, så det kan ju kännas skönt att få arbeta där och inte bara lyssna på norska hela tiden ;)

Men jag kan säga er att jag har mycket fjärilar i magen just nu. Väldigt mycket! Men, det börjar bli dags att ta tjuren vid hornen nu, när jag fått hem betygen och allt...Önska mig lycka till, och håll tummarna för att jag inte bangar ur när jag sitter med telefonluren i handen!!

Det blev inte som jag tänkt mig

Celia kom hem strax innan 20:00 nångång, och hon har precis kommit i säng. Klockan är nästan 22:00, så nu orkar jag definitivt inte träna nånting. Däremot imorgon har jag en plan, för då tänker jag och Celia åka ner till mamma och Olof (Ojja som Celia säger), så då tänkte jag passa på att springa en sväng då, när Celia ändå är sysselsatt med hundarna och alla spännande stenar hos momma. Två flugor i en smäll liksom :)

Nu tänker jag inte göra så mycket mer innan sänggåendet. Ska fixa iordning lite kvällsfika och en shake, för jag kom på att jag totalt glömt bort efter-middagen-shaken. Så den får bli nu, som efter-kvällsfikat-shake. På onsdag är det dags att väga och mäta igen! Undrar hur det gått den här veckan? Känns som att det har stått ganska still med vikten, men man vet ju aldrig.. Så länge jag inte har gått ner så är jag nöjd! Däremot lår- eller höftmåttet tror jag kan ha blivit lite mindre. Det känns som att jeansen är lättare att få på sig? Kanske bara är inbillning, men det får jag veta på onsdag.

Jag kom på också, till er som frågat efter användare och lösen till Norge-bloggen... ni kanske inte har kvar den adressen ;) Här kommer den i alla fall, eftersom det är lättare att nå er alla så här istället för att sitta och skicka massa mail. http://awishtocometrue.blogg.se

Godnatt sötnosar!

Storasyster & lillebror?



...eller var det tvärtom? ;)

Återupplever barndomen

Haha, det är kul med Spotify. Sitter just nu och lyssnar på Rednex, Cotton Eye Joe. Den kommer ni väl ihåg? En väldigt enerverande och allmänt stygg låt :P "If it hadn't been for Cotton Eye Joe, I'd been married long time ago. Where did you come from? Where did you go? Where did you come from Cotton Eye Joe?"

Förövrigt så är låten i föregående inlägg verkligen värd att lyssna på. Det är en ny favorit för mig. Jag är text-nörd, och en bit av den låtens text fick jag skickad till mig per sms natten mot söndag när Martin var på nån typ av konsert med Rednex (som jag förövrigt trodde var utdöda för länge sen :P). Musik och texter är verkligen en viktig bit av livet för mig ;)

Idag har jag jobbat, surprise! ;) Jobbade 7:30-15:00, så det var skönt att få gå hem efter fikat. Jag hade uterundan på sörsia' idag, så det var en lugn morgon för min del. Mest prat om väder och vind med pensionärerna, en dusch och ett par mediciner. Passade mig utmärkt imorse, för jag var så himla trött på morgonkvisten.
Efter att jag kom hem så har jag städat och diskat (välbehövligt!!!!), och nu har jag landat här. Celia kommer tillbaka till mig vid 19-tiden nångång, hon och  hennes farmor +några till har varit på Junsele djurpark idag. Hoppas dom haft kul! I alla fall så ska jag äta middag innan dess, och ev. ut och springa en runda  om jag känns orka. Annars kör jag träningsvideon ikväll istället. Fast, det är ju roligare att vara ute och springa och få lite frisk luft på näsan. Vi får se hur jag känns orka innan Celia kommer.

Nu ska jag skriva på mitt personliga brev och fixa till mitt CV lite inför jobbsökandet i den norska jobbdjungeln. Ska fråga runt lite om någon kan tänkas ställa upp som referens också -någon frivillig? Jag skulle bli dig evigt tacksam!!

Rednex, Wish you were here





I've got feelings for you babe
Do you still feel the same
From the first time I laid my eyes on you
I felt joy of living
I saw heaven in your eyes, in your eyes

Ny blogg

Jag har nu lösenordsskyddat min "norge-blogg" där jag skrev av mig lite under våren angående Norge-flytten och tankarna runt omkring den. Nu har jag börjat skriva där igen, men lite mer privata tankar och funderingar som jag inte vill dela med mig av  till hela världen.

För er som har lust att följa den bloggen så får ni höra av er till mig på min mail: [email protected]. Jag kanske inte kommer ge ut lösenord till alla som vill, så ni får inte ta illa upp om jag inte ger ut det...


Söndagkväll, så påhittig är jag

Det känns som att jag inte har gjort annat än jobbat nu i flera veckors tid. För tillfället är Nipängen verkligen mitt andra hem, och det känns som att en lägenhet där vore ypperligt just nu. Men, jag får nog vänta sisådär en 50-60 år innan jag hamnar där (fast, min dröm är att jag dör innan jag hamnar på någon typ utav boende...).

Jag har som sagt jobbat hela helgen, imorgon är sista dagen och sen har jag en ledig dag. Det känns underbart! Fast, ledig och ledig? Celia är här då, så inte blir det någon sovmorgon inte. Synd det, för det känns som att jag verkligen skulle behöva det. Men men. Ännu nästa vecka kanske jag får i alla fall 2 sovmorgnar om jag har tur.

Jag satt och kollade på mitt schema... och det är verkligen MYCKET jobb. Som mest nu under återstoden av juli så är jag ledig 2 dagar i rad, men oftast bara 1 ledig dag mellan 3-dagars "jobbmaraton". När ska jag hinna varva ner?! Shajse. Man går ju på högvarv hela tiden, det är ju helt otroligt.

Ska försöka klämma in en Sundsvalls-resa också nu i juli, handla lite presenter och så inför Celia's födelsedag. Tänka sig, om inte fullt 3 veckor blir hon 2 år! Tiden har gått alldeles för fort....

Och nu till helgen är det Diggiloo också (stavade jag rätt? det ser fel ut!). Hade planerat att sticka ner dit och ha lite kul, men nu när Anders fick brandmanna-jobbet så bytte vi ju "Celia-vecka" och därmed gick mina planer i stöpet eftersom Celia är här till helgen. Är det inte typiskt?
Och förra helgen fyllde fina Martina 20 år och hade kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest (hon och Johan har skaffat ny lägenhet och är officielt sambos nu! :) ), men då jobbade jag. Den här helgen tyckte hon att jag skulle komma in också, men då jobbade jag. Nästa helg är det Diggiloo, då är Celia här. Sista helgen i juli är det Yran, och då fyller Celia år. Helgen 25-26e är ledig, men som det verkar måste Sundsvalls-resan bli då, men shopping är ju rätt kul i alla fall. Det känns bara som att jag missar ALLT roligt just nu, och det är trist.

Sen att inte Martin kan komma sista veckan i juli är också tråkigt, det hade varit så himla kul om han kunnat vara här en hel vecka och träffat lite av min familj i samband med Celia's födelsedag. Men nu är det ju som det är med hans jobb, och jag får se fram emot september istället. Men det känns verkligen som att det är en evighet kvar till dess... och för varje dag som går känner jag mig mer och mer osäker. Det är så mycket tankar som snurrar runt när det gäller Celia, jag blir galen snart. Huvudet går på högvarv. Det vore såååå mycket lättare om Martin vore här och kunde krama om mig när tankarna snurrar på som mest...

Just nu känns det mest som en dagdröm, som att han inte finns egentligen. Att min hjärna spelar mig ett spratt, att jag snart ska vakna upp och inse att hösten, vintern, våren och början av sommaren inte  var annat än en underbar dröm.

Hemma på timmar

Idag jobbar jag delad tur, och det är ganska trist. Hela dagen blir som förstörd! Morgonen och förmiddan flöt i alla fall på bra, inga missöden och tiden sprang iväg. Det är skönt när man har såna dagar :)

Nu har jag sett på ett avsnitt av Det Okända och slappat i soffan. Nu håller jag på att koka potatis och har satt in ett par laxfileér i ugnen, det luktar supergott! Jag verkligen älskar kryddan Afrikansk overflade. Det sorgliga med det hela är dock att den nästan är slut nu, så jag måste desperat ta mig iväg till Sundsvall eller Östersund snarast för att inhandla fler påsar. Utan overfladen går jag under!

Nähäpp. Jag börjar fundera på om pärerna är klara, risken finns. Ska kika på Det Stora Byggslaget medans jag äter, jag skulle också vilja delta i något liknande program. Bara för att prova på mina indredar-skills. Det är nämligen ännu en sak morfar pratade om när jag var hos mediet.. att jag har känsla för färger och inredning. Det förvånar mig inte, eftersom han var väldigt bra på att teckna och rita (det finns mååååånga underbara tavlor uppe hos mormor som han gjort), så det ligger ju som lite i släkten det där. Som han uttryckte det var det min "gåva". Skulle som vara kul att prova på :)

Jag tror jag lämnar cykeln hemma idag


....för regnet det bara öser ner!


Back in town

Nu är vi hemma igen från vår årliga lilla "fisketripp", som i år inte innehöll mer än några timmars fiske. Undrar just om man ändå kan kalla det för fisketripp? Vi hade i alla fall S K I T V Ä D E R. Hela tiden. När vi kom fram till stugan i tisdags vid 10:30-tiden så hann vi knappt låsa upp stugdörren förrän regnet började vräka ner. Så det var bara att springa lite maraton mellan bilarna och stugan för att få in grejerna + en sovande Celia. Men det gick det också, och vi installerade oss bra på väldigt kort tid (som vanligt! :P). Vi hinner knappt mer än in i stugan så är det grejer överallt. Lite sådär hemtrevligt stökigt på köksbordet ni vet ;)

Regnet gav i alla fall med sig till slut och vi tog oss en sväng ner till sjön. Där blåste det spiken. Fy tusan vad kallt det var! Till och med Olof frös. Och Celia, hugaligen vilka kalla fingrar hon fick. Vi var väl nere där ca 20-30 minuter innan vi blev tvugna att gå upp till stugan igen. Vi gjorde ännu ett tappert försök på kvällskvisten, men det var lika kallt då, så mamma blötte mest kroken och sen for vi upp igen. Uppe vid stugan var det nästan vindstilla däremot, så vi var ute och busade med hundarna ett bra tag. Sen medans Celia och hundarna sprang runt och busade för fullt så sätter vi oss vid "långbordet" som är i skogskanten, och då hör vi helt plötsligt någon som kommer gåendes och pratar efter skogsvägen. Då kom My spatserandes glad i hågen! haha. Det var en trevlig överraskning :)
På kvällen efter att Celia lagt sig så spelade vi lite kort och tärning. Jag, mamma och Olof drack ett par cider + nån grogg och hade det allmänt trevligt till nånstans runt halv två-tiden då jag bestämde mig för att det var dags att lägga sig med tanke på Celia som är morgonpigg och glad :P

Och jag säger bara herregud! vilken rörlig unge jag har! haha. Jag har inte sovit i samma säng som henne på ca 1,5 år nu, och jag fick en chock kan jag säga. Hon var inte still mer än 5 minuter åt gången tror jag! Hon låg ena sekunden uppe vid mitt huvud, andra sekuden slängde hon sig raklång ner efter benen på mig så hennes huvud var vid mina fötter. Ett tag använde hon min rumpa som kudde (men vem kan klandra henne, den är stor och mjuk ;) haha) och sen helt plötsligt var det morgon och jag vaknar av att hon sitter upp och smiskar mig på rumpan med världens leende på läpparna! Haha, hon är för söt lillstrumpan min :)

Okej, då är vi inne på dag två, dvs. igår. Redan från morgonen regnade det, sen var det 5 minuters uppehåll innan det började regna igen. Och så höll på det. Blåste som attan gjorde det också. Timmarna gick, och det blev dags för Celia att sova middag. Då trotsade mamma, Olof och My vädret och stack ner till sjön för lite fiske medans jag och Celia låg inne i stugan och hade det varmt och skönt. På kvällskvisten for vi ner till sjön igen allihop, Olof och My stack ut i båten och var borta ett par timmar. Jag, mamma och Celia stod ut med kylan och blåsten i kanske 1 timme eller så? Sen begav vi oss "hemöver" igen. Eldade lite och hade det mysigt.

Idag var det samma skitväder, så vi packade ihop oss och for hemöver byn direkt på morgonen. Strax efter 10:00 var jag och Celia hemma i lägenheten igen, så vi hann gott och väl ner på Forsdraget och kolla runt lite. Inte för att det var så mycket att se, men ändå. Hittade en jättefin klänning som nån thailändare (eller nåt?) sålde, ni vet dom där kläderna med halvkass kvalité som oftast inte överlever första tvätten. I alla fall så skulle han ha 229:- (!!) för den. No no. 75-100:- hade jag kunnat tänkt mig, så jag lämnade "butiken" ögonaböj.

Nu är Celia tillbaka hos Anders eftersom jag jobbar hela helgen. Hon kommer tillbaka endera på måndag kväll eller tisdag, beror lite på hur sent dom kommer hem från Junsele. Dom ska nämligen på djurparken då och ha lite kul :)

Jag ska gå och tvätta ansiktet och borsta tänderna nu och sen krypa till kojs. Imorgon jobbar jag 7-16:00, känns lagomt kul nu när man fått smak på ledigheten ;) men men. Det går ju bra bara man väl kommer dit! Godnatt på er!

Ett stort TACK!

Tack Dessan för hjälpen! Me happy now ;)

Annars har dagen varit helt okej, något dryg men det gick i alla fall. Kände mig småseg på jobbet idag, men det är kanske inte så konstigt när det var 5e arbetsdagen i sträck? Man blir ju som ganska trött i huvudet på det där stället ibland... "kåå meerr nuuu". Ja jag säger då det :) haha

Det blir i alla fall Digerlemmen nu i veckan -skönt! Det är lite som paradiset på jorden det. Så imorrn är det ganska fullt upp, jag & brorsan ska upp på Hammarn på förmiddan och handla + att han ska skriva in sig på arbetsförmedlingen. Efter det ska jag hem och packa, packa, packa alla grejer. Känns som det är tusen grejer man ska tänka på nu när Celia är med; kläder, blöjor, välling, leksaker... you name it! Och så ska jag steka en helvetes massa pannkakor, eftersom vi ska ha med det till middag en av dagarna. Och klockan 15:00 ska jag hämta Celia på dagis.
Jag är lite sugen på att ta med mig brännvinet jag har här i köksskåpet, bara för att det var så länge sen jag drack en grogg.. men jag tror jag avstår från det faktiskt. Sparar den till ett riktigt festligt tillfälle istället, när jag kan dricka hela flaskan om jag så vill :P Känns alltid så dumt att dricka när Celia är med, och vad är det roliga med EN grogg? Nej, just det :P

Jahopp. Blev ett telefonavbrott på nästan 30 minuter, så nu kom jag av mig lite. Haha. Antar att jag inte hade så mycket mer att förmedla då? Kanske ska ta och krypa till kojs och invänta morgondagens alla måsten. Vaknar jag tidigt har jag tänkt ut och cykla innan vi ska på hammarn vid 9:30-10:00 nångång. Jag är motiverad nu, 5 kg muskler -here I come!! :)

Oh yeah, "långledigt" snart!

Idag är sista dagen för den här arbetsveckan, som bestått av 6 arbetsdagar. Sen är jag ledig, i 4 hela dagar! Det är ju helt otroligt ;) Det är mitt enda "långlediga" nu i juli, så jag ska njuuuta. Även fast jag med all säkerhet kommer klättra på väggarna efter ett tag om jag inte har nåt att göra.

Jobbar 7:30-16:30 idag, så det börjar snart bli dags att röra sig neröver mot jobbet. Ska vara lat och ta bilen idag, för på rasten måste jag upp på Ica och handla (det är så kul att dom stänger klockan 14:00....). Tur att jag har 45 minuter idag, annars skulle det bli lite smått om tid.
Just ja, det påminner mig om att det är sista gången jag har 45 minuters rast. Hädanefter har jag bara 30 minuters rast resten av sommaren, men jag klagar inte. Rast i 45 eller 60 minuter gör bara att jag blir otålig, vad tusan ska jag göra i personalrummet -stirra framför mig? Bläddra i en tidning man vid det här laget har läst ca en triljon gånger? Eller ha lite kortare rast och därmed tjäna några kronor extra? Jag tar det sista alternativet.

Nej ni, sista skvätten av shaken ska få sig en åktur ner till magsäcken nu, sen är det tandborstning som står på schemat. Ha en bra dag! :)

What a great day (so far)

Jahopp, då var det lördag då. Det innebär jobb kl 16-21:00. Lite drygt att gå till 21:00, får väl hoppas nattpersonalen hittar nåt jobb åt mig så jag inte bara sitter och stirrar framför mig, det är det tråkigaste man kan göra.

Hitills har dagen varit väldigt bra! Började med en shake och cykeltur ner till skogskyrkogården (vad kan det vara, 7-8 km fram och tillbaka?) där jag vattnade lite på morfars och farmors grav + mammas farmor & farfars och några andra bekanta som var krut-torra. En liten fråga bara... skulle ni ta illa upp om ni märker att någon annan har vattnat på er familjemedlems grav? Jag hoppas ingen gör det, för det är ju inte illa menat. Trist om blommorna skulle vissna tycker jag...

Aja, efter cykelturen kom jag hem, stretchade och gjorde några magövningar. Drack en shake, slängde mig i duschen. Sedan dess har jag dammsugit och skurat, diskat, träffat en Herbalife-kund, varit på Ica och ätit lunch. Nu är det dags för nästa shake och att sno ihop lite mat till tidig middag + morgondagens matlåda. Kyckling m. potatissallad blir det. Lätt och gott! Känns nästan som att jag inte gjort annat än att äta idag, frukost vid 09:00, shake strax efter, cykeltur, shake, lunch, shake, middag, shake. Ja jag säger då det. Men på nåt underligt sätt så verkar min kropp behöva det, för det är inte jobbigt att äta så mycket (för ni vet väl att 1 shake = en hel måltidsersättning?). Så med andra ord 3 måltider + 4 shaker idag, och så blir det nog lite yoghurt ikväll på jobbet efter fikavagnen är klar. Men det är ju roligt, för det funkar! Kan knappt vänta till måndag då jag ska väga mig igen :)

Nähäpp. Jag ska nog gå och krydda kycklingen lite nu, så den får dra in lite smaker innan ugnen får göra resten av jobbet. Ma höres!

6 månader senare...

De senaste 35 minuterna har jag legat här på soffan och lyssnat på det inspelade samtalet mellan mig och mediumet jag besökte i januari. Det har runnit många tårar blandat med små skratt emellanåt. Bilder av min underbara morfar och den där glimten i ögat han hade när han sa något dråpligt för att lätta på stämningen :)

Det är så svårt att beskriva den här saknaden, den är så stark samtidigt som den ändå är ganska "sval" nu för tiden. För 6-7-8 månader sedan var saknaden otroligt stor, då tänkte jag på honom och grät i princip varje dag. Nu tänker jag på honom så gott som varje dag, ser på bilden jag har på kylskåpet och tänker att jag har världens finaste morfar. Men det är inte längre den där bottenlösa saknaden som jag kände i höstas/vintras.

I alla fall, jag lyssnade som sagt på samtalet mellan mig och mediet (eller ska man säga mellan mediet och morfar?) och nu så här 6 månader senare så börjar lite mer saker att klarna. Vissa bitar av det hon sa faller på plats, som när hon pratade om en vän jag hade som jag på något sätt växt ifrån... det har jag insett nu, att det handlade inte om en vän i den meningen. Det handlade om Anders, som på sätt och vis var min bästa vän under många år.

En sak som också är lite konstig, det är att morfar redan då (i början på januari) pratade om flytten. Vid den tidpunkten hade jag inte ägnat en tanke åt att flytta, det fanns inte med på min världskarta överhuvudtaget. Men morfar visste nog redan då, och han pratade om det. Jag förstod inte det då, men nu förstår jag. Jag förstår vad han menar med mer folk och att våga ta chanser. Jag förstår också vad han menar med att inte tänka flera år framåt i tiden, utan leva här och nu. För 6 månader sedan hade jag väldigt svårt att förstå det, för jag har alltid tänkt 5 steg framåt och övervägt möjliga utgångar och konsekvenser innan jag gjort något. Nu gör jag inte det på samma sätt längre, fast jag är heller inte 100% spontan. Men en bit på vägen är jag.

Mycket av det morfar pratade om är saker jag faktiskt gjort något åt nu. Han pratade om ett skal, svek och om att jag bar många bördor inombords som jag borde släppa. På sätt och vis har jag gjort det, jag har kommit ut ur mitt skyddande lilla skal och vågar leva efter mina egna regler nu. Jag är långtifrån lika blyg/inåtvänd som jag varit förut. Som det var för 6-7-8 månader sedan hade jag ALDRIG vågat gå ut på Nipängen för att jobba. Aldrig. Och nu trivs jag som bara den, kan prata med alla och känner mig helt plötsligt som en social varelse, vilket jag aldrig gjort förut.

Några av bördorna har jag lyckats släppa, även om dom finns kvar inombords. Men jag har bearbetat dom, den enda börden jag fortfarande kan känna av ibland är väl pappa och sveket från hans sida, när jag insåg att han valde alkoholen framför sin familj.  Skillnaden på nu och för några månader/år sedan är väl att jag äntligen accepterat det, att jag inte tycker synd om mig själv längre för att jag fick en pappa som drack. Det har bara gjort mig starkare. Idag kan jag prata om det med vem som helst, jag kan svara på frågor som vänner, arbetskamrater och andra bekanta ställer. Jag skäms inte, utan jag accepterar. Kanske kan det hjälpa någon annan som är i samma sits?

På tal om Nipängen och att jag aldrig skulle ha vågat/klarat av att gå in där och jobba redan i höstas/vintras, det pratade han också om. Han pratade om (symboliskt) att jag inte gillade vintern, men om jag tog på mig skridskorna och provade så kanske till och med vintern skulle kännas rolig. Och jag provade skridskorna (blå grupp) och insåg att vintern (Nipängen) är helt underbar! 

Jag har verkligen förändrats mycket under det här senaste halvåret, och mycket tror jag faktiskt att det beror på vad jag fick höra av morfar, vad han hade att säga till mig. Det var viktiga ord som jag så väl behövde höra. Det var väl spenderade pengar hos mediet, för det gav mig ett helt nytt liv. Jag hoppas på att snart få göra om det, och se vad morfar säger nu. Jag är rätt säker på att han är stolt över vem jag är/har blivit och vart jag är påväg, hur långt jag har kommit.

Inatt hoppas jag att han kommer till mig i drömmarna, jag saknar honom så...

Marius Muller, Carmen




klapprende hæler, kastanjetter
beksvart natt og flakende lys
hissige gitarer, folk som svetter
carmen danser hver eneste dans..

jeg sitter stille, ser på livet
føler meg langt hjemmefra..
Er som slukt opp av det som hender
makter ikke gå derifra


carmen carmen, åååå du stråler
når du smiler er det lys nok for meg
carmen carmen, jeg kan drømme
å når jeg drømmer, drømmer jeg om deg

øl som skummer, vin som renner
fremmede lyder overalt
hissige rop å klappende hender
danser carmen hver eneste dans

carmen carmen, åååå du stråler
når du smiler er det lys nok for meg
carmen carmen, jeg kan drømme
å når jeg drømmer, drømmer jeg om deg

carmen carmen, åååå du stråler
når du smiler er det lys nok for meg
carmen carmen, jeg kan drømme
å når jeg drømmer, så drømmer jeg om deg

Det börjar bli på tiden nu va?

Jag vet, jag har slarvat väldigt mycket med bloggen på senaste tiden. Men vet ni vad? Det är soligt och fint, jag har ett jobb och ett barn att underhålla. Jag har helt enkelt skitit i bloggen, för jag har haft så himla mycket roligare utan datorn! :P

Dels har jag jobbat väldigt mycket, och det är kul. Faktiskt. Jag trivs så jäkla bra på jobbet att det inte är sant, det är verkligen ett kanon-gäng som jobbar inne på blå grupp! :) Från att i början av året ha varit helt anti till Nipängen och allt därikring har jag nu nästan börjat älska det där stället (nåja, det kanske var en överdrift...) och det känns faktiskt lite tråkigt att jag bara har ett par månader kvar där innan jag flyttar. Jag kommer sakna er alla! Ärligt talat tror jag inte jag kommer hitta nåt annat arbete där man skrattar lika mycket som inne på blå grupp :P

Jaja, förutom jobbet då så har det varit sol, sol och ännu mer sol. Me like! (förutom när man är på jobbet i förd dom där täckbyxorna och täckjackan som kallas arbetskläder...) Jag, Celia och mamma var iväg på Jamtli i lördags, och det var kul. Celia tyckte det var jättespännande att få se kalvarna, hästarna och "kucku" (höns och tupp). Där var jag lite smått livrädd dock, så mamma fick gå fram med henne till dom befjädrade monstren. Hon blev helt fascinerad av getterna också, det var nog det bästa på hela dagen att få vara inne i den hagen och klappa dom :)

Jag har även börjat med viktökningsprogrammet i Herbalife igen, så den senaste veckan har jag gått upp 1 kg! Det känns bra, nu är jag uppe i 60 kg. 5 kg kvar till målvikten då, så nu gäller det att ligga i med träningen så man får lite muskler och en snygg rumpa :P Har varit ute och sprungit och cyklat, men nu den veckan när jag haft Celia har det varit lite svårt i och med att jag inte direkt vill sticka härifrån på kvällen när hon sover för att cykla en runda... men det funkade ju bra i alla fall som det verkar -härligt!

Och vet ni vad? Nu är klockan snart 23:30 och jag börjar jobba 7:30 imorrn. Kanske dags att sova?

Jag fick en bra avslutning på kvällen också... jag fick prata med Martin. Underbart att få höra hans röst! Det känns verkligen som att det är år och dar sen vi pratade sist, och en evighet sen vi kramades sist... och som det verkar nu kan han nog inte komma i alla fall där i slutet av juli. Det har kört ihop sig på jobbet för han... så som det verkar nu är det bäst att ställa in sig på att inte få träffas förrän i september när flytten äger rum. Tråkigt men sant!

Nej, jag ska sova. Godnatt på er! Och jag lovar, när det blir sämre väder ska jag uppdatera mer ;)

RSS 2.0