Då var man norska då!

Nu befinner jag mig i Florö, Norge. Resan hit gick bra, väldigt mycket regn de sista 30 milen dock. Vi började åka i lördags kväll vid 19:30-tiden, och körde ca 40 mil till Röros där vi tog in på hotell. Mysigt hotell, god hotellfrukost och trevligt sällskap ;) Vi tog lite sovmorgon, klev upp vid 9:30 ca. Utvilade, pigga och glada. Vid 11-tiden började vi köra de sista 60 milen, och som sagt så gick resan bra. Min rygg klagade lite, den är ju som bekant inte den bästa, men jag överlevde. 19:30 parkerade jag bilen på Gaddevåggata, som numera är mitt hem.

Och tror ni jag tappade hakan eller? Jag var beredd på att komma hem till ett rent och skärt bombnedslag (alla vet väl hur dåliga karlar är på att städa..? :P), men när vi klev in så var det första jag såg en bäddad säng?! Whatafuck, liksom. Går in i vardagsrummet, rent, fint och till och med en blomma på bordet?! Sen börjar Martin att skratta, och då förstår jag.. hans kära mor har varit här och städat ;) hahaha. Men tro mig, det var underbart att komma hem till ett städat hem, så jag bara behöver bry mig om att packa upp. Tusen tack, Ragna!! :)

Vi tog en lite cruising runt i Florö också, så Martin har visat mig vart det norska skatteverket ligger, var jag kan handla mat och vart hans föräldrar jobbar. Vi var även in och hälsade på dom en sväng, kul att se dom! Var ju ett tag sen sist nu. Fick ett jättebra välkomnande, så allting känns superbra :)

Vid 23:30 stupade vi i säng, och vid 06:00 imorse åkte Martin iväg till Leirvik för att jobba. Får väl se när man får se han igen, om det blir till helgen, ännu nästa helg eller jaa... när det nu än blir. Lite trist att han var tvungen att åka på en gång, men å andra sidan har jag gott om tid att fixa iordning lägenheten, bekanta mig med Florö och träffa dom på Furuhaugane -och förhoppningsvis få jobb!

Jag ska kolla upp lite med norska kontantkort till mobilen också, för det blir alldeles för dyrt att använda halebop här nu.. kostar mig endera 4,50 eller 5,50:- per minut (kommer inte ihåg vilket :P) när någon ringer till mig eller när jag ringer till någon. Det har man ju inte direkt råd med.

Nej ni, nu ska jag äta lite sen frukost. Jag sov som en stock fram till 10:20 -det var länge sen sist!!! Jag som alltid brukar vara uppe senast 8:00, tant som jag blivit på senare dar.

Hoppas ni har det bra där hemma, och till er på jobbet; hoppas wienerbröden var goda! Synd att jag inte kunde vara där och ta en sista fika med er!

We're doing it again!

Jag trotsar min ryggvärk, sätter mig i bilen och åker mot Östersund och en helg med brudarna! Sista helgen i frihet skulle man kanske kunna kalla det? I alla fall, jag är taggad och vi ska ha så jävla kul i kväll så ni anar inte!



Mina brudar <3

Korv & makaroner

Vilken kulinarisk lunch va? Ser verkligen fram emot den, det tråkiga är att det blir samma mat i matdosan, trist att äta det 2 ggr samma dag.. men men. Så går det när man gjorde lat-mat igår, som det inte blev nån matdosa av. Jaja. Värre saker har väl hänt!

Har pratat med en av mina "högre uppsatta" Herbalife-uplines alldeles nyss, och pratat igenom hur det kommer att funka när jag flyttat till Norge och så. Har även pratat med dagis och fixat tiderna för nästa vecka, knåpat ihop en ny order som jag ska ringa in och lägga alldeles strax, sen blir det en snabbsväng på Ica för att köpa ca 40 frimärken (!) och sen blir det jobbet fram till 20:30. Har tänkt lägga mig i solariet när jag slutat jobba, för ack så skönt det är. MIn rygg blir som ny efter att ha legat där i värmen en kvart efter ett långt arbetspass.

Nej, lunch nästa. Hörs ikväll!

Tamtatam! 10 dagar kvar :D

Nu är det bara 10 dagar kvar tills vi ger oss av västerut, till min nya hemstad och Vår lägenhet <3

Om 9 dagar kommer alltså Martin hit, det är inte alls länge kvar till dess ju! Tiden har gått väldigt fort ändå, de här sista dagarna. Antagligen för att jag hållt igång från morgon till kväll utan avbrott. Jobb, Celia, packa, frakta grejer osv osv. Ingen rast, ingen ro.

Idag blir det jobb 12:30-20:30, och innan dess ska jag mest inte göra någonting. Packa ihop några fler Tradera-paket, för betalningarna har rullat in igår kväll och inatt. Med andra ord ska jag råna Ica på frimärken. Sist jag var där köpte jag 22 frimärken.. blir något fler idag :P haha. Man känner sig lite nördig!

Igår kväll for jag i alla fall iväg med all återvinning -var knappt att jag fick plats med allt i bilen! Herrejösses säger jag bara, så mycket reklam och mjölktetror jag hade. Och massa glasburkar och flaskor under diskbänken med för den delen. Och hårdplast till förbannelse. Känner mig som en miljökämpe nu, så jag hoppas du är stolt över mig lillebror ;)
Efter återvinningen tog jag och packade bilen halvfull med de sista grejerna som skulle hem till mamma, dvs. Celias säng, tält, mitt porslin och tavlorna. Nu är det bara 1 kartong kvar som ska dit, men det blir inte förrän på söndag när jag och Celia "flyttar dit". I övrigt är allt klart. Bara möblerna kvar, och dom ska vi ta på söndag.

Har tänkt att jag skulle hinna torka ur lådor och skåp och sånt nu idag och imorgon, men jag hinner nog banne mig inte det. Jobbar ju hela dagen idag, och imorrn jobbar jag till 16:30 och sen sticker jag direkt till Östersund och bästaste Martina och Emilie <3

Nej, om man skulle ta och äta frukost + fixa Tradera paketen kanske? Och sen kanske kanske kanske hinner jag med att torka ur några skåp? We'll see :)

Underbara röra


Vardagsrummet... stök stök stök!

Jag har ju lite plats att sitta på i alla fall...

Trivsamt? Nja.... tveksamt.

Återvinningen jag ska iväg med nu... sopsäcken är proppfull -och det är bara tillplattade mjölktetror där i!! Tältet ska dock inte på återvinning, orkade bara inte flytta det :P

Celias rum har blivit soprum tills vidare

Damn I'm good!

Var som sagt till tandläkarn idag -inte ett hål! Rent, fint och friskt tandkött. Bara en liten, liten tandsten bak i käften där jag har en "tråd" kvar efter tandställningen, och inte kommer åt att borsta riktigt. Har jag inte skött mig bra, så säg? Och vill ni veta en häftig sak? Tandläkarbesökt kostade endast 20:- (!) Har ni hört på maken?! Det var tydligen tack vare att dom hade bytt nån tandvårdsförsäkring i juli ifjol, och eftersom jag inte hade varit där på 18 månader hade jag tydligen 2 års premie att ta ut, så besöket som egentligen skulle ha kostat 320:- blev 20:- bara sådär. Jag blev lycklig kan jag säga er :)

Passade på att köpa ett par skor idag också, hittade ett par på 50% rea som var helt okej. Inte riktigt min typ av skor, men skor måste jag ju ha, och med storlek 41/42 får man ofta ta det man hittar... tyvärr. Men dom duger gott och väl åt mig, är inte så jäkla kräsen tycker jag.

Sen jag kom hem från Sollefteå har jag gjort lite ditten och datten. Packat flera kartonger till, tömt bokhyllan helt och hållet. Tagit ner alla tavlor, fått ihop ännu en sopsäck med gammalt rat och packat ner alla köksgrejor. Nåja, så gott som. Har 1 tallrik, 1 djuptallrik, 2 glas och 1 mugg kvar. Och kryddorna har jag inte packat ner. Alla slevar, stekspadar osv ligger i en kartong på köksbänken tills vidare. Och så har jag även mejlat ca 20 personer om deras vunna auktioner, vad frakten går på och sånt. Skickat iväg ett par paket redan, vissa är verkligen snabba med betalningen! :)

Nu har jag planerat att slänga in lite såna där buffalo wings i ugnen, koka ris och dö framför tvn en stund. Sen efter att jag ätit blir det till att lasta bilen full med grejer och åka ner till mamma igen. Fast, nu är det inte så mycket grejer som ska dit. En stereo, Celias tält och säng (om den går in i bilen).. och jaa, sen är det bara möblerna kvar (förutom de kartongerna som ska med till Norge då. Visst har jag legat i bra dom här dagarna? Jag är riktigt stolt över mig själv faktiskt! =) Får se om jag har tid och ork att packa ut all pappersinsamling och fara iväg med också, men jag har lite lust att fara över på Sönneråsen och snusa bebis med ju <3 Lilla Stina med familj är ju hemma på byn, och hon är ju bara fööööör go!

Tror ni jag har några hål?

Godmorgon världen!

Nu är det onsdag, dagarna bara flyger förbi känns det som -men för tillfället klagar jag inte ;) Bara 11 dagar kvar nu! Igår fick jag nåt ryck vid 20:30 ca, och tog och fixade ihop olika klädpaket m.m. och la upp på Tradera -allt som allt blev det ca 30 nya auktioner. I can see the money rolling in... ;) Idag avslutas alla auktioner från den första omgången, sist jag kollade hade jag fått in 250:- på dom, piece of cake liksom.
I alla fall, efter att ha suttit vid Tradera i ett par timmar och lagt upp auktionerna så fick jag ännu ett ryck, och nu existerar inte Celias rum längre. Alla leksaker är nerpackad, sängen är isärskruvad, hyllan är riven och bara väntar på att få hamna på grovsoporna. Celias kläder är nerpackade i en IKEA-påse och jaa... rummet är helt enkelt rensat. Helt och hållet! Var väl klar med det vid 00:30 då jag stupade i säng och tvärslocknade.

Idag kl. 11:30 ska jag vara hos tandläkarn i Sollefteå. Undrar just om jag har några hål den här gången? Hoppas verkligen inte det!!! Men det är några år sen sist nu, så kanske har jag skött mig även dessa 18 månader? You never know ;) Mamma ska följa med som sällskapsdam, så det lär nog bli en sväng på Skattkistan och se om vi gör några fynd, och jag ska kika på skor och hoppas jag gör nåt fynd. Köpa ett par flyttkartonger måste jag göra också.

Nu ska jag gå och dra på mig nå kläder, torka och borsta håret, spacka ansiktet, borsta tänderna och sen packa bilen full och fara ner till mamma. Och, inte att förglömma, ringa bemanningen och kolla upp om L kan ta mitt pass på söndag! Har jag tur så =) Och en sak till, måste ringa moster och se om vi kan låna släpvagnen idag och några dagar framöver. I hope so! :)

Produktiv dag -fan vad jag är bra!

Idag har jag verkligen gjort mig förtjänt av att nanna kudde en hel lång natt. Jobbade 7-16:30, när jag slutade var det bara att åka direkt upp på Ica för att kolla upp frakten på några paket som ska skickas till Tradera-vinnarna. Hem, mejla alla vinnarna ang. frakt och slutsumma. Åt middag. Power-nappade 20 minuter. Sen blev det en helkväll i telefon.

Har nämligen styrt upp allt som har med Herbalife att göra nu. Har pratat med alla kunder, gått igenom med dom hur det kommer att funka nu när jag flyttat osv. Kollat så att dom har grejer så att dom klarar sig, sålt slut hela mitt förråd (det ekar tomt nu, endast 2 choklad och 1 vanilj kvar... men så är alla kunder rustade för ett tag framöver också!), planerat in en ny order. Instruerat min kära bror (min "lageransvarige" här i Bispgården, tack kära bror, du är bäst!). Haft en uppföljning med en ny kund. Och ja. Kort och gott har jag suttit i telefon i 2 timmar ikväll.

Nu har jag pratat med Martin lite på msn. Han är ju Hamburg nu, så det är ett bra tag sen jag fick kika på han i cam sist. Underbart att få se honom, hans blå ögon och bara prata av sig lite. Just nu håller han på att mannekänga lite i camen, visar upp lite kläder han köpt och så. Och haha. Fasiken vad jag skrattat år han, han är inte som alla andra ;) haha. Men han är världens bästa. Och klippt sig har han gjort också. Looks sexy ;)

Imorrn blir det jobb igen, 7-16.30. Sen ska jag lämna av lite Herbalife-produkter, skicka iväg ett par paket, packa några mer kartonger. Ev. börja fraka lite grejer hem till mamma. Fara iväg med all pappersåtervinning (gruvar mig.... ni som sett min garderob förstår varför....). Skruva isär lite möbler. Lägga ut en annons på soffan, jag vill bli av med den NU.

Och nu ska jag göra lite kvällsfika innan jag kryper ner i sängen. Godnatt gott folk!

Uppe, and not ready to go

Idag ska jag jobba 7-16:30, och jag känner mig inte laddad för det. Som tur är brukar det ju gå bra bara man kommer på jobbet. Men ändå.... trött som ett as.

Har slängt i mig lite frukost, och nu börjar det väl vara dags att spackla sig lite lätt innan det bär av. Sa jag att jag var trött idag?

Flyttandet går framåt i alla fall. Tömde förrådet igår, så nu är det bara några tomkartonger där nere. Skönt! Som det verkar nu kommer nog jag & Celia att bo hemma hos mamma/momma nästa vecka, annars kommer jag inte hinna med att städa ur den här lägenheten. Bara 13 dagar kvar nu... :)

Snabb uppdatering om dagen

Dagen idag har varit helt okej, massa bus och hålligång som vanligt. Vi var även iväg och pantade alla tomflaskor som jag samlat på mig under det här året (vilket inte var så himla många, ändå, det var runt 70-80 kr bara). Celia tyckte det var jättekul att panta!
Sen gick vi hem igen, packade lite kartonger och byggde pussel (Martina -det där pusslet gör mig galen snart!! :P Det är det enda hon har lekt med sen hon kom hit xD ), sen somnade fröken fräken i soffan -vilket jag förevigade i det förra inlägget. Sov två timmar, vaknade och var full i bus igen.
Vi tog en sväng ner i förrådet och drag upp en massa rat som jag gått igenom, fick nästan en full sopsäck bara av gamla kläder jag sparat -som inte ens duger till att sälja på Tradera. VARFÖR har jag sparat trasiga jeans, fläckiga tröjor osv..? I don't get it. Fick i alla fall ihop några högar med kläder efter Celia i storlek 50/56 och 62/68 som jag ska lägga upp på Tradera. Och gud vad kul det är att gå igenom de där pyttesmå kläderna och tänka tillbaka på tiden som var -för 2 (!) år sen! Kläderna hon hade på sig när vi åkte hem från BB... så små! <3 Första julklänningen, dopklänningen.. det fanns så många minnen där bland hennes kläder :)

Sen packade vi bilen full med lite blandade grejor, jul- och adventssaker, Celias kläder som jag ska spara, pulka och filmer + skivor som jag inte ska ha med till Norge, och så for vi ner till mamma med det. Fick middag också -jättegod fiskgratäng! Tack så mycket :)

Och nu har jag räknat ut att det inte är så mycket mer att packa. Det är några böcker kvar i bokhyllan, och vin-, drink- och snapsglas i vitrindelen. Celias leksaker, porslin och köksgrejor. Sen är det inget mer. Allt är packat! Bara möblerna som ska iväg åt diverse håll. Måste låna släpvagn (+ nån som kan köra släpvagn!!) och fara iväg med grovsopor till Hammarn. Ska slänga hyllan som varit i Celias rum, den fula byrån/skänken/bordet (?) i mitt rum, elektronik, sopsäckar... ja ni anar inte vad mycket skit jag hittat igen när jag gått igenom lägenheten!!!

Nu har Celia nyss lagt sig i alla fall. Hon och morbror bakade förövrigt muffins efter maten också, jättegoda blev dom. Om jag hade vetat hur jag för över bilder från mobilen till datorn så hade jag gjort det.... dom var så duktiga så :)

Har tänkt se "Åter till Cold Mountain" nu, får väl se hur länge jag håller mig vaken. Det är nåt sorts syndrom jag har, att jag somnar så fort en film startar -speciellt när det är nån film jag verkligen vill se! Jag vet två personer som stör sig / har stört sig på detta; Martin & Anders! hahaha. Men det är inte mitt fel ju, film = sömntablett för min del :P

Sleeping beauty



För första gången

har jag nu läst lite information om skolios, varför man får det, behandlingar, symptom osv. Och jag blir banne mig förbannad!

Det var när jag var i 13-14 års åldern som jag började märka av mina besvär med ryggen. Jag hade ont, blev trött i ryggen osv. Mamma bokade in en läkartid åt mig, och utredningen började. Till slut hamnade jag på ortopeden i Östersund, där jag först fick ta röntgenplåtar av ryggen och prata med ortopeden. Fick veta att jag hade en rotation på ca 11-12 grader, och jag kommer ihåg hur hemsk den där kröken på ryggraden såg ut. Det syndes så tydligt att den var böjd, och jag hade svårt att förstå att det bara var en 11 graders rotation -det var "Normalt" att ha en rotation på uppemot 30-40 grader (jag kan inte ens tänka mig hur en röntgenplåt hos nån med 40 graders rotation ser ut!!)

I alla fall. Det konstaterades att jag hade skolios, och frågan om en korsett togs upp. Jag var alltså 14 år när det här skedde. Såklart ville jag inte ha någon korsett, för jag ville inte vara mer annorlunda på skolan än jag redan var, det räckte med en alkis-pappa, dålig hy och fett hår tyckte jag. Så jag ignorerade alltså det här med en korsett helt och hållet.

Mina ben mättes, och det konstaterades att dom var olika långa, vilket kan vara en bidragande orsak till att ryggraden böjs. Jag fick ett inlägg att ha i ena skon -men hur länge hade jag det? Ett par veckor? Om ens det. Jag gick till sjukgymnasten och fick ett träningsprogram för att stärka ryggmuskulaturen, vilket skulle kunna förebygga en värre rotation/böj. Hur många gånger gjort jag det? Tre kanske.

Jag var 14 år och visste inte bättre.

Sen läser jag nu på Sjukvårdsrådgivningen att barn och ungdomar som har fått diagnosen skolios, vare sig den är lindrig eller svår, ska följas upp var 6-12e månad så länge man växer, för att se så så att rotationen inte blir värre. Har jag någon gång fått komma på återbesök? Har någon nån gång kollat upp hur det gått för mig, hur min rygg har klarat av den här skoliosen -som från början var lindrig? Det här var ändå 7 år sen, och besvären jag har idag känns värre än förut. Och som svar på min egen fråga; nej, jag har aldrig fått komma på nåt återbesök.

Varför blev jag lämnad åt slumpen, varför följde inte läkarna upp mig och min rygg? De ville att jag skulle ha korsett, men när jag inte ville så sket de fullständigt i mig, trots att skoliosen kan förvärras under hela "växtperioden", dvs fram till ungefär 20 års ålder.

Och så läser jag ännu mer, om korsetter osv. Nu när jag är fullvuxen så att säga, ja då verkar det inte vara någon idé att använda en korsett. Om man har en kraftig rotation eller mycket problem så verkar en steloperation vara enda lösningen. Och jag blir så jävla förbannad! Jag var 14 år och trodde jag visste allt -varför kunde ingen berätta för mig om vad som skulle kunna hända i framtiden, vilka problem jag skulle kunna få? Hade någon berättat för mig, verkligen berättat, visat bilder på hur ryggen kan krökas mer och mer... kanske hade jag då tänkt till? Kanske hade jag sluppit alla dessa dagar med ryggvärk?

Läser också om symptomen. Det står att vid lindriga fall av skolios upplever man inga symptom (lindrig skolios ca 10-15 graders rotation) -jag upplever många symptom, faktiskt de flesta som beskrivs! Det syns på min rygg att den är sned, jag är ofta trött, bäckenet och revbenen "skaver" mot varandra, mag- och tarmproblem, utåtbuktande bröstkorg m.m. Och en sak som jag funderat länge på kanske jag har fått svar på nu:

Det nämns även att man kan få försämrad lungkapacitet pga. skolios. Jag har alltid upplevt att jag lätt blir "flåsig", tungandad och så. Funderade ett tag på om det kunde vara astma. Även när jag var som mest aktiv, tränade på gym, sprang på löpbandet osv. så förbättrades aldrig min andning och "flåset". Som det är nu, och som det alltid varit, så klarar jag knappt av att gå i sakta mak uppför en svagt lutad backe utan att hålla på att dö av syrebrist. Kanske kan även det vara ett symptom på skoliosen? Eller så är det nåt annat, men jag vet att jag inte har dålig kondition att jag inte ska klara av att gå uppför en backe i sakta mak...

Jag blir bara så arg och ledsen. Varför kunde ingen propsa på en korsett, varför kunde ingen tvinga mig att göra sjukgymnastens övningar? Jag var bara 14 år, och såklart trodde jag att jag visste allt. Nu, 7 år senare, sitter jag här med facit i hand...

Ingen direkt bättring

Fortfarande ont i ryggen, fortfarande less. Celia kom hem vid 16-tiden, och sen dess har vi busat, ätit middag (eller ja, jag åt middag), åkt hem till mamma där Celia åt mat. För gissa vad? MIn lilla tös matvägrade här hemma!! Jag försökte på alla sätt och vis att få henne att äta, men den enda reaktionen jag fick var "neeeejee, eta momma!!". Så, efter 30 minuters försök att få i henne mat, vilket resulterade i sammanlagt en tugga, så for vi hem till mamma & Olof, där hon åt en hel portion utan problem. Ja, jag säger då det.

Kanske borde jag ha stått på mig och hintat till att "äter du inte maten får du vara hungrig", men jag tycker faktiskt att hon är lite för liten för den typen utav uppfostring. Plus, med den här ryggvärken orkade jag inte tjafsa heller, lättare att ta den enkla utvägen och packa med sig lite mat i en matdosa och fara hem till mamma.

Vi kom hem, tog ett långt och varmt bad som hjälpte lite för min rygg. Myste i soffan, såg på Nalle Puh, byggde "uss" (puzzel) och till slut blev det välling, tandborstning och sänggående för fisbyttan. Det börjar bli sängdags för mig också misstänker jag..... men det känns inte som att min rygg vill ligga nåt mer idag. Eller sitta heller för den delen. Nån som vill byta rygg??

Jag blir så äcklad!

Man ska inte gå in och läsa Aftonbladet, alltid är det någon artikel som får mig att må illa över mänskligheten. Nu är det denna artikel som får mig att vilja spy...

11.000 filmer med barnporr där han själv medverkat, 1,2 miljoner barnpornografiska bilder på datorn... det är helt jävla sjukt! Våldta ett spädbarn framför videokameran, förgripa sig på barn man är barnvakt till...?! FY FAAN! :/ Jag blir mörkrädd, vad mycket hemskt som händer i världen. Och det värsta är... man vet aldrig vem som gör detta mot barn! Det kan lika gärna vara ens pappa, bror eller man (självklart kan det även vara kvinnor som förgriper sig på barn), och så lämnar man bort barnen över dagen i godan tro att dom är i bra händer.... fy faan. Blir så ledsen och förbannad när jag läser sånt här! Tänk om nåt liknande skulle hända Celia? Jag vågar inte ens tänka tanken :'(

Han blev i alla fall dömd till 120 års fängesle... jag gissar på att han är ute igen om 10 år, tack vare "gott uppförande". Det enda rätta vore att avliva honom rakt upp och ner med en hagelbössa, om ni frågar mig. Jävla sjuka as.

Jag hatar min rygg

Det blev en sjukdag idag, jävla rygghelvete! Jag har fan i mig inte råd att vara sjuk :'(


Har inte gjort så himla mycket nu på morgonen och förmiddan. Väckarn ringde 5:30, så runt kvart i klev jag upp och väckte Celia. Myste lite i soffan, tog på henne en ny blöja + kläder och sen ringde det på dörren -bra tajmat av oss. Celia är nämligen med sin farmor i Östersund idag, och hälsar på min kusin + mina kusinbarn (Sandra, Felix och lilla Stina). Anledningen till att dom åkte så tidigt var för att Katarina skulle lämna in bilen på service direkt från morgonen.. Celia blev lite brydd när fammi kom så tidigt på morgonen, men ack så glad. Och så fick hon ju gå ut och sätta sig i bilen på en gång också -ännu roligare! Fisrumpan min :)

Har mest inte gjort ett skit idag -och jag blir så rastlös :/ Har sovit ( = vridit och vänt mig) på soffan ett par timmar, ätit frukost, slötittat på tv, kikat runt på internet, plockat lite leksaker... mer än så har det inte blivit, och det känns inte som att det kommer bli så mycket mer gjort heller. Jävla rygg alltså.. blir så sjukt less på den :(


NÅGON SOM VILL KÖPA DENNA SOFFA FÖR 250:- ??
Nypris 1800:-, köpt på Jysk hösten -08.




((dålig bild, de vita prickarna är ej fläckar utan med all säkerhet små dammkorn som flyger runt.. eller helt enkelt en jäkligt skitig kamera-lins))

Den måste bort innan månadsskiftet, bara att komma och hämta den!
Det är förövrigt en typ utav bäddsoffa, man fäller ner ryggstödet och har då ca 1,5 "vanlig" säng, förvaringsutrymme under sittdelen. Det är ett par fläckar på den från välling som jag ej fått bort.. går med all säkerhet att få bort med sån där "skum-tvätt" (eller vad det heter) som man kan tvätta soffor m.m. med. Hör av er om ni vill ha den, 250:- är ju ingenting för en i övrigt hel och fin soffa!

Alltså, jag är less nu. Riktigt less.

Det var ju inte länge sen jag var hemma från jobbet pga. ryggvärk, och då tog jag ju till och med tag i saken och ringde upp på Björkhammar för att boka in en läkartid (eftersom den där jäkla sjukgymnasten -ursäkta uttrycket- inte kunnat få fingrarna ur arslet och ringa upp mig med en tid). Ringde upp, pratade med en sköterska som tyckte att det vore bättre om jag fixade en tid hos sjukgymnasten. Jag sa som det var, att jag ringt i början på sommaren och pratat med henne, och att hon lovat att jag skulle få en tid så fort som möjligt. Inom 14 dagar skulle jag i alla fall ha fått ett datum. Den här sköterskan kollade på datorn och ser mycket riktigt att enligt SG's anteckningar så har jag ringt den 11e juni ang. mina ryggbesvär, och att SG skulle ha ringt upp mig igen innan den 25e juni. Vilket hon alltså inte gjort.

Hon bokar då in en läkartid åt mig onsdagen den 12 augusti kl. 11.20, och säger att hon ska prata med SG om hon ser henne -eftersom sköterskan ansåg att jag borde prioriteras lite i kön, med tanke på att jag snart flyttar till Norge. Allt var frid och fröjd, jag väntade på läkartiden i godan ro.
Så ringde SG upp mig i måndags, och sa att hon hade en tid åt mig på onsdag kl. 15:45. Självklart tackar jag ja till den, eftesom läkaren egentligen inte kan göra något för mig (ryggen ska mätas och grejas, och det kan ej läkaren). Jag tar kontakt med Björkhammar igen och avbokar läkartiden, eftersom jag inte behöver den tiden (plus, det blir för dyrt att åka upp på hammarn två gånger plus att betala både läkarbesök och SG-besök). Är överlycklig över att jag ÄNTLIGEN ska få komma in och kolla upp ryggen, se om det blivit värre eller inte och förhoppningsvis få lite goda råd om hur jag ska bete mig vid värk, för att förebygga värk och även så hade jag tänkt ta upp frågan om en korsett igen.

Så i tisdags eftermiddag/kväll ringer telefonen. Det är från Björkhammar, och dom säger att "sjukgymnasten fått förhinder och inte kan ta emot mig på den avtalade tiden imorgon, men hon ringer upp mig så fort hon får möjlighet så att vi kan boka in en ny tid". VAFAN?! Jag flyttar om mindre än 3 veckor. Jag har ryggvärk till och från, hela tiden. Jag avbokade läkartiden för att jag skulle få komma till en sjukgymnast som faktiskt KAN hjälpa mig. Och sen får jag reda på, mindre än ett dygn innan besöket, att jag inte kan komma dit?! Jag blir bara så jävla förbannad!! Något säger mig att jag inte kommer få träffa sjukgymnasten innan flytten... och vad fan gör jag då? Går på Björkhammar och kräver att få min journal utskriven, så jag kan söka hjälp i Norge istället? Där jag knappt förstår vad dom säger ens en gång? 

Varför ska all skit hända mig?! Okej, nu överdriver jag lite kanske, men det är verkligen alltid något som går snett för mig -och jag börjar bli jävligt less på det.

Just nu sitter jag här med ryggvärk -igen. Ryggen känns helt slut, ungefär som att nån har bankat på ryggen med en hammare hela dagen. Och jag har inte ens gjort nåt ansträngande på jobbet idag! Inte ett enda lyft, whatsoever. Det mest ansträngande var en promenad till Ica med en av pensionärerna... jag kände iofs då när jag kom tillbaka till Nipängen att ryggen kändes "mör" och lite "borta", men tänkte inte så mycket mer på det. Men nu är värken här, i full styrka. Jag har svårt att sitta/ligga stilla. Tänk om jag hade fått gått till sjukgymnasten så hade jag kanske fått nåt tips på vad jag kan göra för att lindra värken, kanske tips på nån tablett som kan hjälpa (alvedon, ipren, ibumetin m.m. är helt verkningslöst).

 
KAN JAG HJÄLPA ATT JAG BLIR JÄVLIGT LESS OCH FÖRBANNAD?!?!


Som det verkar nu blir det inget jobb imorgon... men jag orkar fan inte vara hemma heller, jag blir så rastlös + att jag får så otroligt dåligt samvete mot dom på jobbet som måste gå kort. Men vad kan jag göra? Slita ut ryggen ännu mer är ju inte det bästa... jag måste verkligen bli bätter på att lyssna på min kropp. Den orkar inte lika mycket som jag vill att den ska orka, men det är fan i mig sorgligt. Jag är 21 år och har en rygg som känns som en 80-årings. Jag vill inte ha det så här...



I've been busy

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande de här sista två dagarna, men jag har helt enkelt inte haft nån lust. Nu sitter jag i alla fall här, lagomt mör i kroppen efter 6 timmar i tvättstugan. Har hunnit med att tvätta 5 maskiner tvätt idag, och gissa vad? Nästan allt blev helt torrt! Det hade jag aldrig trott, med tanke på hur värdelöst det där torkrummet är.

Efter att tvätten var avklarad så hämtade jag Celia på dagis, vi gick hem, svängde ihop en pannkakssmet och åt massvis med pannkakor. Och jag måste säga det, att gud vilken liten matfrisk tjej jag har ! 4,5 pannkaka fick hon i sig, jag fick i mig 5 innan jag höll på att storkna... haha. Ja, jag säger då det :)

När vi hade ätit och vart på toaletten och tvättat händerna + munnen så går Celia ut i hallen, sätter sig på huk och ropar "Addar!!" (Assar, mammas hund) samtidigt som hon lockar på honom med händerna. Då sa jag  "Assar är inte här, han är ju hemma hos momma", och då kom det en lång harang; "momma, åka momma! addar, ilma, ack åka nu åka momma åka nu". "Ska vi ringa och fråga om vi får komma till momma?".. en överlycklig Celia; "jaaaaa!!!!". Så ja, så blev det. Vi köpte med oss lite glass och for dit och busade i några timmar.
Sen bar det av hem till Anders när han hade slutat jobba, eftersom Celia ska sova där inatt. Dagis är nämligen stängt imorgon och jag jobbar till 16:30. Så ja, det blev nästa anhalt. Vi pratade och busade en massa med Celia. Helt plötsligt dök Tony och Tobbe upp också, och det var jäkligt kul att träffa Tobbe igen! Var 4 år sen sist räknade vi ut.
I alla fall så har jag nästan nyss kommit hem. Dom skulle se film där borta, men jag kände att jag var tvungen att åka hem och duscha och fixa och dona lite, och framförallt lägga mig i tid eftersom jag ska upp 06:00 imorgon. Synd det, för det hade varit himla kul att stanna kvar och bråkat lite mer med Tobbe ;P

Och nu tror jag att jag ska gå och torka håret riktigt och göra mig nåt kvällsfika + fixa i ordning matdosan till imorgon. Sen ska jag lägga mig, och förhoppningsvis sova. Jag har lite abstinens idag... Martin-abstinens.

Det spökar här!

Idag när jag och Celia kom hem från jobb och dagis så möts jag av ett surrande ifrån vardagsrummet. Går in dit, och gissa vad? Datorn har startat av sig själv?!

Jag hade datorn igång imorse en sväng innan jag väckte Celia, för jag kollade in på mailen och lite bloggar när jag slängde i mig morgongröten. I alla fall, jag vet 100% säkert att jag stängde av datorn (dubbelkollade innan jag gick hemifrån + att Celia blev sur på mig för att hon inte kunde kolla på bilder på Ojja (morbror Olle) ).

Och, dessutom, var "startrutan" uppe. Det är en ruta som ALLTID kommer upp när jag startar datorn, har gjort det ända sedan jag köpte den. Den kommer bara upp när man startar datorn, aldrig annars. Det spelar ingen roll om datorn står på 1, 5, 12 eller 24 timmar -den poppar bara upp vid nystart. Så, lite konstigt är det allt -eller hur?

Funderade på om det var åskan som kunde ha gjort så den startade.. men jag menar.. om åskan slagit ner här i huset skulle väl datorn snarare ha kajkat ihop?

Så, min förklaring till det hela är att morfar har varit här. Jag tänkte ju väldigt mycket på honom igår, och när jag träffade mediumet i vintras sa hon att morfar var väldigt fascinerad av datorer -och att han brukade vara och pilla på datorer när han fick chansen. Kanske kom han åt Power-knappen den här gången? ;) Vad vet man!

In memorian

Nu är det 2 år och 1 dag sedan sorgebeskedet nådde mina öron... när jag såg "In memorian" annonsen på morfar nu (den var i tidningen igår) så kom tårarna. Älskade, älskade morfar. 2 år sen? Det känns som en evighet sen jag kramade om dig sist, samtidigt som det känns som att det var senast igår.

Jag minns så väl den dagen för 2 år sedan.. Celia var 8 dagar gammal, vi låg i sängen alla 3 där på morgonkvisten. Jag hade precis ammat Celia och låg och kikade på henne där hon sov. Vi hör att det knackar på dörren, och in kommer Katarina (Anders mamma). Jag ser direkt på henne att något är fel, och hon kommer direkt fram till mig i sängen och säger "jag har nåt tråkigt att berätta... jag önskar att jag inte behövde göra det... men din morfar har gått bort..." och sen började hon också att gråta (även Anders familj har haft mycket kontakt med min mormor och morfar). Då brast hela min värld. Jag visste att han var på sjukhus (det var han lite då och då), men när han åkte in den här gången var han piggare än de andra gångerna han åkt in, så att något så fruktansvärt skulle inträffa just då -det kom som en blixt från klar himmel!

Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer än att jag låg i sängen och grät. Försökte förstå det ofattbara, pratade med mamma i telefon. Grät ännu mera. Anders frågade mig om jag ville åka in till Östersund och kolla på honom, och säga hejdå. Efter ett par timmar bestämde jag mig att jag var tvungen att göra det. Ringer till mamma och dom andra (dom skulle in och hälsa på morfar på sjukhuset den morgonen, men fick sorgebeskedet i bilen.. han dog fridfullt vid 8-tiden på morgonen, bara somnade in), och sen packade vi ihop oss och åkte. Jag, Anders och en väldigt liten Celia. När vi kommer fram och har letat oss fram till rätt avdelning går jag till receptionen och frågar om jag kan få se morfar. Men då hade han precis åkt ner till patologen. Det var ett ännu värre besked, för då kunde jag inte säga hejdå i alla fall. Kommer ihåg i nån suddig dimma att sjuksköterkserna beklagade sorgen, men samtidigt gratulerade till lyckan och tyckte att Celia var söt. Sen kommer jag också ihåg att jag sitter och ammar Celia längst ner i en korridor på HIA (vid mava-rummen... ironiskt nog samma ställer jag hade min praktik på i höstas...).

Ett tag innan begravningen ägde rum fick jag i alla fall se morfar och säga hejdå nere i Skogskapellet. Han var så fin, min morfar. Han låg där så fridfullt med knäppta händer. En jättefin ljuslila skjorta. Inte en rynka i ansiktet. Han såg så ung ut, samtidigt som man så väl såg att han var en ganska gammal man. Det finns inte ord för att beskriva lugnet jag kände när jag fick se honom. En våg av kärlek. Jag såg att han hade det bra, att han fått "komma hem" till nån liten bostuga uppe i skogen med alla sina älskade hundar, att han tar långa skogspromenader, plockar svamp och leta sällsynta växter. För det var sån han var, min morfar. En riktig naturmänniska.

Det är 2 år sedan nu. 2 år och 1 dag. Och jag saknar honom, varje dag. Varenda dag tänker jag på honom, undrar om han är med oss. Om han är stolt över mig och Celia.  Och när jag såg den här in memorian annonsen blev allt plötsligt så verkligt igen. Morfar finns inte längre....



Oh yes, I'm good

Jag har varit duktig idag. På riktigt. Jag har städat upp här, dammsugit, skurat och diskat. Tagit kort på lite av Celias gamla kläder som ska säljas på Tradera och lagt upp annonser på dom. Ska ta kort på resten imorrn och lägga in annonser.

Nån som vill köpa en relativt ny bäddsofffa för en billig peng? Hör av er! Vill bli av med den nu när jag ska flytta till Norge!

Nu ska jag nog sova, imorrn blir det jobb igen. Samma tid som idag. Oh lord, det känns motigt med tanke på hur det var där på bygget idag... men det KAN inte vara värre imorrn. Det är omöjligt. Och det är väl positivt, antar jag?

Och tänk er, imorgon får jag tillbaka min fisrumpa <3 Veckorna är ganska tomma och händelselösa när inte mammas hjärta är här och busar runt.


och ja, jag älskar den här bilden på Celia. Synd bara att glaset
 täcker hela ansiktet..men ni ser ju hur buset bara lyser ur ögonen på 'na!
Förövrigt är bilden tagen på Celias 2 års dag, för er som inte visste det :)

Nej, fan också!

Okej, det är kanske inte så allvarligt. Men, jag som äntligen fixat nytt batteri + liten skruvmejsel så jag ska kunna ha en fungerande bankdosa till internetbanken. Gissa vad? Jag byter batteri, startar dosan.. och första gången möts jag av en massa konstiga tecken (?). Provar att vända på batteriet, men självklart fungerade den inte då eftersom den inte fick nån ström. Vände tillbaka, startade.. och nu är det bara massa svarta rutor?! Jag som har 4 st vunna Tradera-auktioner att betala! Har skickat ett ynkligt, skämsigt mail till dom som hade auktionerna och förklarat min situation. Hoppas dom är förstående och kan vänta till tisdag eller onsdag med betalning, för till dess borde jag ha hunnit fixa en ny bankdosa. Eller hur? För visst fick man en sån direkt på banken, dom aktiverar den där på en gång? Jag hoppas verkligen det!


Alltså, det är helt galet

Tro det eller ej, men den här dagen på jobbet har varit kaotisk. Återigen har vi gått kort. Återigen har vi stressat, stressat, stressat. Morgonbestyren som brukar vara klara vid 9:30 ca, var knappt klara till lunchen (!), klockan 11:45 fick jag och M springa iväg på 15 minuters snabb rast, där vi fick slänga i oss maten och sen springa tillbaka till matsalen. Det var helt galet mycket att göra. En riktig skitdag var det (även bokstavligt talat)!

Har kommit hem och rasat ihop i soffan, känner mig alldeles för lat för att göra nånting. Men, det kommer jag inte undan med, för jag måste dammsuga och skura ikväll, samt diska. Imorrn ska jag ju hämta fisrumpan hos Anders <3 Gäller att verkligen ta vara på den här sista tiden med henne nu, för det är bara den här veckan som kommer och en till kvar, sen flytter jag. 2 veckor med Celia, 1 med massa jobb och förhoppningsvis en festarhelg med Martina & co (Martina, vad sägs om helgen 21-23e??). Tiden har gått så otroligt långsamt, samtidigt som den bara har rusat iväg.

Det känns som att det var igår Martin kom hit på MC'n för första gången, mitt i natten. Helt oväntat kom han, och tog mig med storm. Men vet ni vad? Det är snart ett helt år sen! Den 12e september var det. Och jag minns så väl hur nervös jag var när jag fått det sista sms:et av (jag som trodde han drev med mig!!!!) där det stod "bare 20 km igjenn". Hjärtklappning till tusen. Spelade klart Mario-spelet på Wii:et, där jag fick storstryk av Erik. Bortförklarade mig med att det började bli sent eller nåt liknande, och smet sen hem ifrån Anders där vi haft en trevlig kväll och natt med Erik & Johanna, alkohol, god mat och en massa Wii + kortspel.
Gick hemöver, när jag är nästan vid kiosken hör jag en motorcykel, "faan, han kommer verkligen!!!". PANIK! Går tveksamt bort mot parkeringen, och där var han. Martin. Går fram till honom, och han sträcker fram handen för att hälsa. Jag, småfull som jag är, säger att "jag ska banne mig ha en kram!!" sen påpekar jag, gång på gång, vilken galning han är som kört MC 100 mil för att träffa mig. "Du är ju inte riktigt klok!!"

Och sen, ja sen har det bara flytit på. Vi har träffats så fort vi har kunnat, träffat varandras familjer och lärt känna varandra ganska bra. Ställts inför ett ultimatum -göra slut eller flytta ihop. 100 mils distans orkar man inte med hur länge som helst. Beslutet blev alltså att flytta ihop, och nu är det bara 3 veckor kvar tills detta sker.


Om 3 veckor flyttar jag till Norge!!!


Kan ni förstå det? Jag tycker inte det är längesen vi tog det här beslutet, och det är inte längesen jag skickade ett sms mitt i natten till Martin, där jag började nedräkningen från dag 78! Och nu, nu är det bara 23-24 dagar kvar ca. Helt otroligt.

Tiden har som sagt gått långsamt, men ändå så jäkla fort. Och om 3 veckor flyttar jag!! <3

 

Time to sleep

Det har varit en lång dag idag. Stressigt på jobbet imorse, hade -som tur var- uterundan först och det var lugnt som vanligt. Men inne, när jag kommit tillbaka, det kändes verkligen som att vi kutade arslet av oss hela förmiddagen. Två kort var vi idag, och det är INTE roligt. Fan vad stressigt allting blir, och man har ingen riktig koll på nånting.
På något mirakulöst sätt klarade vi oss ändå igenom förmiddagen, och eftermiddagen blev ganska lugn. Men ändå, det tär på krafterna när man kutar runt som en yr höna och inte riktigt vet vad man håller på med....


Efter jobbet åkte jag hem till mamma och Olof med lite loppisgrejor, och vi åt middag som vi köpte där på Forsgrillen (eller vad det heter) vid Statoil. Snackade skit en stund innan jag åkte hem.. och nu är jag så trött så att det värker bakom ögonen. Med andra ord, dags att slå igen mina blå/grå/gröna (vad tusan har jag för ögonfärg?!) för natten. Väckarn ringer 06:15, och sen väntar ännu en lång arbetsdag -7:30 - 16:30. Jippi.

Flitiga jag

Jag fick ganska mycket gjort idag. Har packat ihop 4 kartonger med grejer som ska med till Florö, 1 kartong med grejer som ska hem till mamma, lite grejer som mamma & Olof ska få ta med sig på loppiset på lördag (blir det inte sålt åker det i soptunnan), och en massa massa skräp! Har varit ut till soptunnorna sjuttielva gånger idag tror jag. Att man kan ha så mycket skit i lådor och skåp, det trodde jag inte! Herregud vad jag har samlat på mig under det här året... helt otroligt.


Har inte så mycket mer att packa nu, egentligen. Böcker, vinglas, drinkglas och snapsglas. Bestick, glas och tallrikar. Kastruller, kläder, handdukar och gardiner. Celias leksaker. Det är allt, och inget av det kan jag plocka bort än, för det är grejer som behövs. Okej, böcker och vin-drink-snapsglas behövs väl kanske inte egentligen, men bokhyllan kan ju inte eka tom heller.

Tvättat ett par maskiner har jag gjort också nu på kvällskvisten. Imorrn kväll efter jobbet ska jag tvätta upp det sista har jag tänkt. Har inte dammsugit och skurat (typiskt mig), får väl göra det imorgon. Diskat har jag gjort i alla fall ;)

Nu ska jag försöka få lite kontakt med Martin och säga godnatt, sen blir det sängen. Jobbar 7-16:30 imorgon. Godnatt folks! :)


Verkligheten knackar på

Inatt tog jag och rensade ur min garderob ordentligt, så nu har jag det gjort i alla fall. Bara att lägga ner allt i en sopsäck sen när det är dags att flytta. Smidigt! Ska fixa kort på lite kläder som jag ska försöka sälja på Tradera sen.

Just nu lyssnar på jag Beyoncé och dansar/städar/packar. Var precis över på Ica och skickade ett Herbalife-startpaket till en ny kund, och kollade om tvättstugan var ledig. Men nejdå, det var den inte. Jag får tvätta imorrn efter jobbet istället. Måste ju tvätta upp julgardinerna och det också nu, för jag tänker då inte dra med mig smutsiga gardiner när jag flyttar.

Har fått ihop bra många påsar med skräp också när jag svirat runt här i lägenheten. Har kommit underfund med att jag måste upp på återvinningen också, har alldeles för mycket pappersinsamlingen i garderoben nu... och så ska jag he bort en massa glas som jag aldrig använder också.

Ska rensa ur massa skåp också, har så mycket rat så det inte är sant. Och kanske åka ner med några kartonger till mamma redan nu? Har ju ingen användning för alla tomtar och julgrejor nu i alla fall, och dom åker inte med till Norge nu i första vändan hur som helst.

Nej, här kan jag inte sitta och fundera så mycket längre. Dags att ta tag i lite saker. Fick f'resten inte tillbaka betygen från Notariusen idag, hoppas på att dom kommer imorgon!

Fräscha upp minnet

Nu har jag tagit tag i mig själv och börjat fräscha upp minnet när det gäller allt jag fått lära mig under usk-utbildningen. Det är så mycket små bitar som fallit bort, mestadels om sjukdomar, eftersom man aldrig har haft användning för det. Idag när jag kom hem med ryggvärk la jag mig i soffan och läste igenom kapitlet om matspjälkningsorganen och sjukdomar i matspjälkningsorganen. Jag kände igen mycket av det jag läste, kom ihåg alla olika delar och organ som ingick i matspälknings-maskineriet, men det var såna småsaker som t.ex. vad som orsakar magsår (stress och oro vet man ju... men de somatiska orsakerna hade jag glömt) som fallit ur mitt minne.

Nästa kapitel handlar om andningsorganen och tillhörande sjukdomar. Lite små kul ändå att gå igenom sånt jag läste hösten 2004 - våren 2005, och se att jag faktiskt lärt mig lite! Man tror ju att allt fallit bort eftersom man aldrig fått användning för det på jobbet.

Ryggen då? Jovars, nu är den rätt okej. Fick middag hemma hos mamma idag, så jag slapp stå vid spisen och laga mat -tack! Har däremot ont i högra axeln nu ? Tänk att det alltid ska vara nåt. Imorgon har jag en ledig dag i alla fall, så jag hoppas att ryggvärken ska gå över helt och hållet nu tills på fredag när jag ska jobba -annars blir jag LESS! Nog för att jag inte är helt överförtjust i att spendera all min tid på Nipängen, men det är ack så mycket roligare än att gå hemma hela dagarna.

Jag hoppas på att få tillbaka mina betyg från Notarius Publicus imorgon, då ska jag skicka iväg dom + CV och personligt brev till Evy på Furuhaugane. Bara jag vet säkert nu vilket datum jag flyttar så ska jag kontakta henne så bokar vi in en tid för intervju! Hon verkar fortfarande väldigt positiv :)

Och på tal om flytten. Det är inte länge kvar nu! Det känns väldigt overkligt, men jag tror det blir bra. Faktiskt. En stor sten föll från mina axlar när jag först pratade med Anders igår (gjorde upp "schema" för hur vi ska lösa det med Celia) och sen fick prata riktigt med Martin. Allt känns bra, riktigt jäkla bra.
Funderar på om jag kanske ska rensa ur lite garderober nu, Celias har jag rensat ur och fixat så alla gamla kläder är sorterade i storlek och ska säljas på Tradera. Vissa "speciella" plagg har jag sparat, som klänningen hon hade första julen, när hon fyllde 1 år osv. Dom lite finare kläderna helt enkelt. Dom allra minsta kläderna har jag undanstoppade redan, det är ju kul att se hur liten hon varit en gång :)

Sen blir nog nästa projekt att rensa ur köksskåpen, slänga massa rat, packa ner böcker, filmer, cd-skivor... ja sånt där man egentligen inte behöver ha framme. Och så måste jag checka av riktigt med Martin vad det är som han inte har hemma; ugnsformar, bakformar, katruller, vaser, skålar, vinglas osv. Mycket att tänka på!

Jag har konstaterat att sommaren nog är över nu. På morgonen är det dimma och lite sådär rått ute, precis som det brukar vara i slutet på augusti / början på september. Trist. Det känns som att det inte varit sommar överhuvudtaget. Jag har varit och badat med Celia en enda gång i sommar (!)... annat var det när jag var barn! Då tyckte jag det var sol och fint väder hela sommaren, och man bodde ju praktiskt taget i Mjösjön! Levde på Ballerina-kex, saft och kalla hotdogs... det var tider det :)

Nej ni. Jag tror banne mig jag ska göra ett litet ryck med garderoben. Har planer på att försöka sälja lite av mina kläder på Tradera också, jag har så mycket kläder jag aldrig använder och det är ju synd att slänga dom...


Så, Winnerbäck på lagom volym (tur man har halvt döva grannar :P) och garderobsrensning så här vid midnatt... det är helt normalt, eller hur?

Skit också, ännu en sjukdag

Igår ringde jag på jobbet och sa att jag skulle komma och jobba idag, ryggen kändes lite bättre och jag tänkte att det nog lär vara frid och fröjd imorgon bitti. Jo tjena. I natt har jag bara vridit och vänt på mig, det har "krypit" i ryggen på mig, det har gjort ont hur jag än har legat och det har varit sån där molande värk av och till. Jag provade både sängen och soffan, men icke sa nicke. Var vaken till framåt 4-tiden inatt också, och precis när jag somnat får jag ett sms av Martin. Allt som allt har jag väl kanske sovit 2-2,5 timme inatt pga den här jävla ryggen!

Klev i alla fall upp imorse och åkte på jobbet, tänkte att jag skulle vara där och hjälpa till nu på morgonen i alla fall eftersom det brukar kunna vara stressigt då. Och tur var väl det, för det var en annan som var hemma och var sjuk och en som hade vab. Så hade inte jag kommit hade dom fått gå 3 kort... och det är inte roligt!

Men nu är jag hemma i alla fall, åkte hem efter att frukosten och matsalen var avklarad. Ska jaga läkarna uppe på Björkhammar och se till att jag får en tid där -helst idag eller imorgon!! Får jag ingen tid den närmsta veckan så söker jag mig till Östersunds sjukhus istället, för jag MÅSTE kolla upp det här innan jag sticker till Norge, så är det bara. Den där sjukgymnasten jag pratat med verkar inte förstå det. Och när man ringer till HC så blir man bara hänvisad till sjukgymnasten.. som har/haft semester, och världens längsta kö. Kul? Nej. Det var nån gång i våras/början av sommaren som jag pratade med henne första gången, men har nånting hänt sen dess? Inte ett skit.




Ursäkta att jag klagar, men jag har oooont!



Gissa vad? Gissa vad?!

Den 1a september siktar vi på nu! Den 1a september ska flyttlasset rulla iväg, om nu allt går enligt planerna! :D Me so happy!

Plötsligt har jag så mycket att göra, tur att jag tog tag i allt det praktiska idag med Försäkringskassan, adressändring, betyg & Notarius Publicus osv. I princip är det bara packningen kvar, och det känns skönt =) Ända jag har kvar att göra, tror jag, är att ringa till kommunen och fixa så att Anders får dagis 4 veckor/månad istället för 2 som vi haft nu.

Shajse! Nu börjar det bli verklighet!


Och igen, en uppmaning till er på jobbet, bli mina referenser!! Pretty please with sugar on top ;) Ni behöver inte vara rädd för norskar som pratar norska, säg bara att jag gör ett jävligt bra jobb och att ni inte vill bli av med mig så löser sig allting ;)


det ni skådar på bilden är min framtida hemstad, så vacker

Lite nytta har jag gjort

Idag är jag ju alltså hemma från jobbet pga. ryggvärk (inte att rekommendera att arbeta i vården om man har ryggbesvär!!), fast nu var det nästan 1,5 månad sen jag var hemma pga. ryggen sist. Härligt! Hela 1,5 månad utan att vara sjuk, det är inte alltid det händer.

I alla fall, eftersom att det "bara" är ryggen som krånglar så har jag knaprat i mig lite tabletter och gjort slag i saken -nu är väldigt mycket inför flytten avklarat! Hitills idag har jag:

* Fixat adressändrin/tillfällig eftersändning hem till mamma
* Sagt upp tv-avgiften
* Sagt upp bredbandet
* Sagt upp el + nätavgift
* Kollat upp vad som gäller för körkort i Norge (om jag skulle behöva nåt godkännande av nåt slag)
* Kollat upp vad som gäller för svenskregistrerade bilar i Norge (när jag har barn i Sverige som jag besöker minst 1 gång/månad får jag ha bilen svenskregistrerad -så länge jag kan bevisa att bilen går över gränsen så ofta)
* Pratat med en Notarius Publicus som ska godkänna mina betyg nu i veckan, så dom även är giltiga i Norge
* Börjat fylla i en blankett från SAFH (Statens autoriasjonskontor for helsepersonell), men vet inte om jag behöver den blanketten nu när jag kontaktat en Notarius Publicus. Det ska Martin få tyda åt mig, för det är inte det lättaste att förstå norskt "fackspråk" :P

och, det viktigaste av allt ändå;

* Pratat med Anders och, som det verkar, fått till en bra "ordning" för hur vi ska göra med Celia. Hur ofta och länge hon ska komma och vara i Norge osv. Nu känner jag mig plötsligt mycket lugnare!


Det som återstår att göra nu är att

* Prata med FK, säga upp bostadsbidrag och underhållsstöd + fixa så Anders får hela barnbidraget varje månad
* Kolla upp olika kalkyler och mallar och komma fram till ett rimligt underhåll att betala till Anders varje månad

och självklart

* Packa
* Städa
* FLYTTA!!


Allt känns MYCKET bättre idag. Nu har jag börjat få ordning på livet igen, det är mest det där med Celia som har spökat för mig på sistone. Även fast jag vet att Anders ALDRIG skulle hindra mig från att träffa henne så är det svårt att inte tänka tanken... men nu har vi pratat och diskuterat och kommit fram till en lösning. JAG ÄR SÅ GLAD!! :D

Rygghelvete

Inatt sov jag som en klubbad säl -men vad hjälpte det? Vaknade med världens ryggvärk istället, så det var bara att ringa och sjukanmäla sig. Weehoo, vad less jag blir. Men vad kan man göra åt saken? Inte mitt fel att jag har en rygg från helvetet! :(



Ni ser ju själva hur konstigt lutad jag är. Vänster sida av kroppen är i princip helt rak, medans den högra har världens kurva (som leder till att om jag sitter på ett visst sätt eller ligger på vänster sida så far höftbenet och revbenen ihop och skvaver mot varann som attan... inte skönt!) Synd att jag inte kunde få till en bild av hela mig, för då syns det riktigt hur sned jag är i ryggen, axlarna lutar ungefär som Lutande Tornet i Pisa och gör att det hela ser ganska skrattretande ut.

Jag är nog inte normal på en fläck jag...

Första dagen avklarad

Men oj oj oj, vilken dag! Jag trodde aldrig den skulle ta slut. Tog i alla fall tag i både städningen och disken imorse innan jag stack iväg på jobbet strax innan 12:00 -det trodde du inte va, Mayvon? ;) haha

Timmarna har varit otroligt långa, dagen har segat sig fram. Jag har inte känt mig riktigt som mig själv, har för mycket tankar i huvudet för att kunna fokusera 100% på jobbet. Det känns dumt, för jag brukar alltid göra det. När jag är på jobbet så är jag där för att jobba, inte för att sitta och tänka på privata saker. Men idag gick det inte, och det gjorde dagen outhärdligt lång.

Och nog är det väl typiskt också, när han har tid och lust att prata, då är jag på jobbet!

I morgon jobbar jag till 16:30, efter det ska jag göra mitt bästa för att organisera mitt liv de närmsta veckorna. Alla samtal jag måste ringa, advokaten jag måste kontakta, papper jag måste fylla i osv osv. Det är mycket att ordna med.

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Jag är trött, sov som bekant inte många timmar natten som var. Håll tummarna för att morgondagen går snabbare och bättre än eftermiddagen och kvällen gjorde idag! Jag är less på alla tankar...

Ny vecka, en grisvecka

Usch, jag ser verkligen inte fram emot den här veckan. 6 dagars jobb, och bara låååånga pass. Jag kommer vara helt död på söndag när Celia kommer tillbaka! Och till råga på allt så jobbar jag måndagen också såg jag -jag som trodde jag var ledig då. Aja, bara att bita ihop och njuta av den sista tiden på Nipängen -snart är jag ju i Norge utan att alla goa och glada människor i blå grupp. Trist!

Om en timme börjar jag jobba, känns lagomt motiverande. Har sovit jättedåligt inatt, bara vridit och vänt mig. Tänkt och funderat. Och när jag precis lyckats somna till strax innan 4-tiden, ja då vaknar jag av att jag får sms. Typiskt, eller vad? Fick väl några timmars sömn nu på morgonkvisten i alla fall, så jag är inte helt död.

Har hunnit med att duscha och städa undan lite här hemma, så nu är det inte massa leksaker och ballonger överallt. Bara disken kvar att ta itu med, och jag MÅSTE diska innan jag börjar jobba, annars kommer det inte bli gjort på hela veckan har jag en känsla av. Ibland hatar jag verkligen att bo själv...

Och jag har så mycket jag borde göra den här veckan, men jag vet banne mig inte när jag ska hinna med allt. Måste fixa med adressändring, uppsägning av diverse olika avtal som jag inte kunde säga upp tidigare än en månad innan flytten, fixa till så jag får sånt där norskt personnummer, få betygen "godkända" av nån sorts advokat som jag inte kommer ihåg vad han kallades, försöka planera in en Florö-resa för att träffa dom på Furuhaugane.... HUR SKA JAG HINNA?! Har ju bara en ledig dag den här veckan, och då lär jag ju vara lagomt mör efter jobbet :/

Känner mig lagomt positiv idag, men det kanske märks?

Lite bebissjuk blev man allt

Idag for vi som sagt över till Sönneråsen för att snusa lite bebis, och herregud så bebissjuk man blir! Lilla Stina var så otroligt söt, och väldigt lik storebror Felix -det var nästan skrämmande! Vi var där i bra många timmar och snusade, syttade och pratade. Väldigt trevligt, och jag känner att jag träffar släkten alldeles för sällan! Kommer inte ens ihåg sist jag träffade Malin?! 

I alla fall, vid 16-tiden drog jag upp på hammarn och storhandlade inför veckan som kommer, eftersom min frys ekar tomt och jag har en riktig grisvecka på jobbet nu.

Måndag: 12:00-21:00
Tisdag: 7:00-16.30
Onsdag: 7:00-15:00
Torsdag: LEDIG!
Fredag: 7:00-16:30
Lördag: 7:30-16:30
Söndag: 7:30-16:30

Visst ser det lockande ut? Ibland hatar jag verkligen mitt schema... men pengarna behövs ju, så vad gör man?

Jag känner mig för övrigt ganska less och irriterad just nu... det är så mycket jag funderar på, och jag känner hur det kryper under skinnet på mig. Ångest över allt jag måste hinna med nu under den kommande månaden innan flytten till Norge.

* Packa
* Städa ur lägenheten
* Frakta hem möbler m.m. och inreda mammas övervåning
* Fixa massa papper, adressändrig, säga upp el + nätavgift, få betygen "godkända" i Norge, fixa "norskt personnumer" för att kunna öppna bankkonto där m.m. m.m.
* Försöka klämma in en resa till Floröd och träffa dom på Furuhaugane
* Om jag ej får jobb där -söka en massa andra jobb

osv osv osv.

Och på det ska jag jobba också, och så är ju Celia här varannan vecka och då har man inte allt för mycket tid till alla "måsten". En riktig festar-helg med Martina, Johan och Emilie vill jag ha också, innan det bär av! Man vet ju aldrig när man får träffa dom nästa gång :'(

Allting känns ganska övermäktigt just nu, och inte gör det saken bättre när man inte får tag på den personen man så gärna vill prata med och få lite klarhet i olika saker... mer om det på Norge-bloggen för er som har tillgång till den.

En fråga till er på jobbet som läser bloggen; ÄR DET NÅGON SOM SKULLE KUNNA TÄNKA SIG ATT STÄLLA UPP SOM REFERENS, OM DOM PÅ FURAHAUGANE FRÅGAR EFTER DET? Jag skulle vara er evigt tacksam!

För att jag har lust

Vem är i rummet med dig: En hel hög med dammråttor, och kanske morfar
Vem fick du senast sms av: Röstbrevlådan
Vem tänker du på nu: Vem tror ni?
Vem pratade du senast i telefon med: Mamma
Vems hus var du senast i: Mammas
Vem önskar du var med dig nu: Martin -wanna talk!
Vem är din favoritsläkting: Alla är mina favoriter, men just nu ligger nog lilla Stina i topp ;) Så söt!!

Var är din mobiltelefon: I byxfickan
Var är din mamma: Hemma hos sig tippar jag på
Var sover du: I min säng, eller soffan
Var handlar du mest: ICA
Var fick du tag i tröjan du har på dej : Fått den av Martina
Vart åkte du senast bil: Idag, upp till Hammarstrand
Var i ditt hus är du: Tv-rummet

Vad åt du senast: Lite godis, i matväg grillad kyckling och ris
Vad drack du senast: Saft
Vad är det för färg på dina byxor: Mörka jeans
Vad är den närmaste saken som är blå: Ett par trosor som Celia envisas med att dra fram ur garderoben HELA TIDEN :P
Vad har du på fötterna: Strumpor
Vad hör du just nu: Nightwish

HAR DU:
Sovit i en annan säng: Ja, många gånger
Tyckt att din kusin är het: Självklart!
Dansat framför en spegel: Jorå, det har hänt ;) haha
Dumpat någon: Ja, eller dumpat och dumpat.. tagit första steget till ett gemensamt beslut snarare
Hoppat in i en bil med folk du just träffat: Nej, men det var nära på GF en gång
Varit i slagsmål: Nej, så länge inte slagsmålen med brorsan räknas? :P
Smygit ur ditt hus: Jorå, det har jag gjort ;)
Haft känslor för någon som inte känt detsamma: Nej, jag har haft tur på det sättet

Sjöapor

Idag när vi var hemma hos moster och snusade på Malins bebis så berättade hon en rolig historia om ett sorts husdjur hon haft en gång i tiden; Sjöapor! Har ni hört talas om dom? Själv höll jag på att skratta livet ur mig när hon berättade att ett tag efter att hennes sjöapor dött hade dom gått ut med i radio att sjöaporna i själva verket var löss, och att väldigt många människor i Sverige hade ägnat sig åt lusuppfödning! :) hahaha.

Jag tog och sökte lite på internet för att se om jag hittade någon bild, och visst gjorde jag det. Här kommer en kort text + bilder som jag hittat, dock påstår den som skrivit det här att sjöaporna är/var en sorts räka. Själv bryr jag mig inte om vad dom är, dom var i alla fall förskräckligt fula och jag skulle aldrig vilja ha några själv ;P haha. Men mosters historia var i alla fall underbart rolig!!! Som jag skrattade xD


Lättskötta husdjur är varje förälders dröm och i USA lanserades under 1950-talet av amerikanen Harold von Braunhut den ultimata husdjurssensationen: Sea-monkeys. Trenden slog aldrig särskilt stort i Sverige, men i USA blev sjöaporna mycket populära. Dess namn kommer sig av att de ska efterlikna ulliga, gulliga apor i mikroformat och det lanserades snabbt olika typer av miljöer och akvarier för dem att leva och pryda barnkammaren i.



133447-46


I själva verket är sjöapor en typ av små saltvattensräkor som hör till släktet Artemia. De är extremt tåliga deras ägg kan överleva uttorkning under långa perioder, upp till flera år, för att sedan kläckas inom ett par timmar när regnvattnet når dem. Äggen är metaboliskt inaktiva och kan överleva utan syre och till och med frysas ned utan att dö. Detta tillstånd kallas Diapause eller Cryptobiosis (gömt liv). Sjöaporna lever i ett år ungefär och blir som fullvuxna några centimeter stora. Räkorna används i stor utsträckning på grund av sin tålighet, sin korta livslängd och sin avsaknad av hjärna och mycket begränsade nervsystem, i vetenskapliga och rymdrelaterade experiment.


133447-45

Sjöapor kan föröka sig både sexuellt och asexuellt. Det finns betydligt fler honor per liter vatten och i avsaknaden av hanar reproducerar sig honorna själva.

Sea-monkeys från affären kommer i två olika påsar innehållande torkade ägg, salt och näring och ett akvarium av något slag i vilket de små liven efter bara något dygn börjar synas. De klarar av olika salthalter och maten i en liten påse räcker hela deras liv- året ut.


133447-49




Likheten med apor kan väl diskuteras men det är roligt med små liv att ta hand om och nära och nyttigt för barn att lära sig respektera levande varelser, hur små och hjärnlösa de än må vara. En ny trend borde emellertid skapas då denna lilla varelse, Phylum Tardigrada- i folkmun kallad Water-bear, faktiskt bär betydligt tydligare likheter med sin förlaga i skogen.

133447-48

Snusa bebis idag då :)

Lite kort om gårdagen;

Jag och Celia vaknade nångång runt 8:00 (eller rättare sagt, Celia vaknade :P), så vi klev upp, busade som sjutton med alla leksaker hon fått på födelsedagen och sen blev det gröt och ännu mer bus. Vid 12:30 fick hon snällt lägga sig och sova, eftersom att pappa Anders skulle komma och hämta henne vid 14:30 för att åka på nästa kalas. Det är lite lyx för "skilsmässobarn" det, alltid 2 födelsedagar och 2 julafton ;) Nej, nu ska jag inte försköna det hela, självklart vore det bättre om jag och Anders vore ett par och hon fick växa upp normalt. I know that, men jag trivs rätt bra som det är nu :)

I alla fall, efter att Anders hämtat Celia (och Celia hade visat upp alla roliga leksaker hon fått) så somnade jag till på soffan en stund. På kvällskvisten tog jag bilen och for hem till mamma, där vi kollade på världens antagligen bästa film; Vägen ut med Björn Kjellman! Den filmen är bara sååååå underbar :) haha. Man skrattar så man gråter emellanåt -rekommenderas!!!
Satt där i bra många timmar och hade det mysigt, pratade och spelade lite kort. Vid midnatt styrde jag kosan hemöver, och hinner knappt mer än komma hem så åker jag ut på nästa uppdrag -hämta Olof på Sönneråsen. Så det var bara att sätta sig i bilen igen det. På vägen dit fick jag min första road kill :/ mitt i en kurva hoppade det fram en liten hare alldeles framför bilen, jag hann knappt se vad det var för djur, än mindre reagera och bromsa (nog för att man inte får bromsa för djur mindre än rådjur enligt reglerna man lär sig på körskolan, men ändå....). Det första jag tänkte var "fan, nu har jag kört över nåt litet barns katt!", men "som tur var" var det "bara" en liten hare. Men usch så det small :/ och det verkar som att den inte dog riktigt heller, för den låg ingen stans på vägen... uscha.

Hur som helst, fick kika lite på en sovande Stina (min kusins bebis, lite drygt 2 veckor gammal). Så söt så :) Idag ska vi dit igen, jag och mamma. Kanske Olof? Så vi får snusa bebis och inspektera henne riktigt :) Can't wait! Ska bara ta en dusch nu först och springa över på Ica för att hämta ut Herbalife-paketet.

Och Martin, nej, det räknas inte riktigt att du är nöjd ;P Jag är hemsk, jag vet! Men, det blir inget silicon valley, bara ett par bröst. Relaaax handsome!

35.000:- tack!

Jag blir galen snart! Jag är 21 år gammal, och sitter här med bröst som långt ifrån fyller ut en a-kupa. Jag har ammat en dotter, och hoppades på att brösten (som från början var a-kupa) skulle bli liiiiite större, men istället blev dom mindre och hängiga. Ja, det är sant. Mina nästan obefintliga bröst hänger. Eller, ska man säga att bröstvårtan hänger? Jag vet inte vad som är mest korrekt.

I alla fall, här sitter jag och längtar efter min lilla c-kupa som jag hade när jag ammade. Jag älskade mina bröst då!! Trots att magen vid den tiden var slapp och hängde över byxlinningen så har jag aldrig känt mig så snygg. Jag såg ut som en kvinna, vilket jag inte gör nu. Jag kanske har en vuxen kvinnas arsle ;) men jag har en 12-årig flickas bröst.

En bröstförstoring är inget "plötsligt infall" från min sida, jag har velat gjort en op sen jag var 16 år. Nu är jag 21 år, och har insett att min kropp har växt klart, jag kommer inte att få större bröst än vad jag har nu. Alltså ska jag op:a mig, så fort som möjligt. En operation kostar mellan 30-40:000:-, och för att få ta ett lån via Medical Finance måste man ha en inkomst på minst 100.000:- /år. Jag kan knappt vänta tills den dagen då jag har en säker inkomst och kan ansöka om ett lån!

   
bilderna lånade från Qvinna


Bilden till vänster är före op hos en patient med aa-kupa. Små, eller hur? Mina är mindre, och hänger. Snyggt? Nej.
Till höger är det 3 månader post-op, och en jättesnygg b-kupa. Lagomt stora, och passar bra till min kropp. Lite mindre än vad jag hade när jag ammade, men jag tror b-kupa ser naturligare ut på mig. Jag är inte ute efter några stora "silicon valley's", utan bara ett par bröst, så jag får känna mig som en kvinna!

Är det så fel av mig? Det finns många som är emot att jag vill operera mig, men det är så lagomt lätt att säga när dom sitter där själv normalstora bröst och kan fylla ut snygga toppar och klänningar perfekt. Jag hittar väldigt sällan klänningar jag kan ha, eftersom de är för stora runt bysten. Samma sak med urringade linnen och tunikor, hur snyggt är det när urringningen liksom "ramlar ner" för att brösten inte kan fylla ut ens en urringning på en tröja i storlek 34? Nej just det.

Jag blir bara så less när alla ska komma med negativa kommentarer! Jag håller med, man ska vara nöjd med sin kropp och jag skulle aldrig uppmuntra någon till att operera sig bara "därför att". Men när man mår psykiskt dåligt över sina bröst, och faktiskt kan göra något åt det, borde man då inte få göra det utan att få en massa skit kastad på sig? Jag bara undrar...

RSS 2.0