En lite bättre bild

Efterbilden igår var ju inte den bästa, eftersom min belysning är väldigt dålig lämpad för att fotografera i (speciellt med webcamera). Jag tog nya kort idag, efter att ha återskapat gårdagens "vardags-make up", så nu får ni se hur den ser ut. Väldigt fin, tycker jag!  Fast inte heller nu blev det nån vidare bra kvalitet på korten, jag måste nog ta och införskaffa den där systemkameran jag dreglar efter snart!

På bilden igår var det förövrigt en ganska mörk och sotig make-up, "ut-på-krogen make up" skulle man väl kunna säga. Det enda som fattades var den lilla svarta och ett par snygga skor! ;)

Och som svar till "carro" som kommenterade förra inlägget; Du har nog inte sett mig i verkligheten... :P Min hy är inte den bästa, så jo, jag är finare med smink. Men som sagt, efter bilden gjorde mig inte rättvisa igår. Före bilden däremot bättrade på mitt ansikte avsevärt, eftersom den var ganska suddig så alla ojämnheter, acnen, ärren på kinderna och hakan osv syntes inte överhuvudtaget. Så som sagt, jag ser bättre ut med lite smink i lagom mängd (och once again, gårdagens make up var alltså lite sotiga ögon, så det är därför det ser ganska extremt ut runt ögonen, eftersom det även var dåligt upplyst i rummet). Oj, vad mycket jag skrev. Haha :P










 


Make-up med Silla

Idag var jag hos Silla (som jag köper Mary Kay produkter av) och hade en make-up timme där vi fixade och trixade lite med mig samt tog före- och efterbilder till hennes portfolio.

Tog en före-bild med webcameran innan jag åkte dit, och efter-bilder nu på kvällskvisten. Dock gör sig inte make-up'en rättvisa på den här bilderna, för jag har alldeles för dålig belysning i lägenheten för att webcamen ska kunna framhäva hur snygg jag blev! ;) Men nog syns det skillnad alltid, även på dessa bilder!










Min lilla mysiga roströda...


...blev superfin tillsammans med svarta leggings,
svart långärmad tröja och ett svart skärp under bysten!



Jag vet inte vad jag ska tycka

Såg på säsongsstarten av Biggest Loser på 5an. I den här säsongen har dom den hitills största deltagaren i serien någonsin; Shay, 30 år som väger 214 kg.

När man fick se lite klipp från deras första dag i gymmet så var det självklart stenhårt jobb från första sekunden. Alla ni som någon sett Biggest Loser vet hur hårt Tom & Jillian brukar pusha på deltagarna. Men ibland kan det nästan gå lite överstyr tycker jag.

Jag kan förstå att en kvinna på 30 år som väger 214 kg tycker synd om sig själv och ser på sig själv som en förlorare. Det förstår jag fullt ut. Jag förstår också att hon inte orkar så mycket på en gång, och att hon då känner sig misslyckad. Min fråga är nu -är det rätt av coacherna och stå och skrika till henne att inte tycka synd om sig själv? Att hon måste ta sig i kragen och hålla ut?

Jag kan förstå coacherna på sätt och vis, men samtidigt tycker jag inte det är rätt av dom att skälla ut sina deltagare på det sättet. Dom har rätt att känna sig misslyckade och tycka synd om sig själv, för tänk er själva vilken väckarklocka det måste vara att komma dit och inse i hur dåligt skick man egentligen är! Ska man inte ha rätt att känna sig lite nere och slutkörd i alla fall dom första dagarna? För jag tror att de första veckorna på Biggest Loser ranchen är ett rent helvete, faktiskt. Dom sliter som djur. Och visst, dom måste väl kanske vakna upp och inse att det är nu eller aldrig -men måste det vara på ett så bryskt sätt?


Början till en mysig höstgarderob


       

     

     


På torsdag får jag hem detta. Can't wait!
Blir ev. en vit farfarstopp istället för korall, blev en liten miss där.
Men vem vet, kanske det blir en hit ändå?


Till dig



There's some twists and turns I've gotta clear
But when I'm done the end will soon appear
I can leave my troubles behind

I was aiming for the sky,
ended up flat on the ground
But once again the sun is rising,
I better keep on walking
Keep on walking


.



Inside information... continuation





En bit av vardagsrummet. Jag trivs!


Inside information by pic



Min hall, eller ja, en bit av den. Expedit hyllan + de fyra lådorna
kostade inte mer än 500:-. IKEA är underbart.


Om ni inte redan visste det...



...så har jag faktiskt världens vackraste dotter!



Sleeping beauty




Celia sover gott medans kattrackarn funderar på vad jag sysslar med, störa hans sömn så där med blixtar! Och ja, här är han alltså, vår lilla kattpojke Ronja som inte är sååå liten längre. Han växer och frodas, minsann.




Slänger in en bild på mitt absolut bästa IKEA-köp någonsin.. min maskros!! Den är "bara" 80 cm i diameter, men gud vad jag älskar den! Kolla bara i taket så får ni se vilket mysigt sken det blir av den... min lilla maskros <3


Begravning

Idag är det dags  för farfars begravning. Tänk att vi redan varit utan honom i 18 dagar? Det är svårt att förstå hu fort tiden egentligen går.

Jag har klätt upp mig i en svart klänning, pumps och halsband + armband i silver. Det kanske ser lite "Over the top" ut, men å andra sidan så tror jag farfar skulle vilja att vi klädde upp oss lite. Trots att det är en sorglig dag så vet vi ju alla att han har det så mycket bättre nu och att han inte kunde vara lyckligar än vad han är nu när han återigen får vara med farmor.

Så, det är inte bara en sorgens dag för mig. Det är inte ett avsked, utan det är ett "på återseende" till världens bästa farfar som jag vet har det bra nu. Men nog känns det konstigt att inte få krama om honom något mer.

Är det inte märkligt?

Den senaste tiden har jag tyckt att det har försvunnit skedar härifrån, och jag har självklart misstänkt Celia och alla hennes tårtkalas för att vara boven i dramat. Men idag upptäckte jag något ännu underligare -en djuptallrik är spårlöst borta! Den finns inte att skåda någonstans, och det finns ingen möjlighet att Celia har kunnat tagit ner nån från skåpet för det är alldeles för högt upp.

Nämner detta för moster nu när jag var där och skulle hämta Celia, och hon säger att samma saker har hänt hemma hos Malin OCH Magnus (mina kusiner). Då känns det lite som att jag fått mina misstankar bekräftade, det är nog morfar som är ute och skojar med oss ;) Imorgon är det 3 år sedan han gick bort, och jag vet inte jag, kanske har vi inte tänkt lika mycket på honom nu som förr, så han tänkte att han måste göra sig lite påmind? :P Förra året vid den här tidpunkten så startade sig även min dator av sig själv, så jag är lite lur på om det inte är morfar som är i farten ändå. Han har ju skojat med oss lite till och från efter det att han dog.

Har jag nämnt det någon gång, de lustiga sakerna som inträffade bara en kort stund efter att han gick bort? Katten som helt plötlsligt satt på utsidan av ett stängt fönster (längst upp i hyreshuset!), grejer som försvann, Celia's napp som flög i golvet utan förklaring? Han har som sagt hittat på diverse saker, som jag också på sätt och vis fick bekräftade när jag var hos mediet...



Älskade morfar. 3 år utan dig. Hur har vi klarat det? Jag saknar glimten du alltid hade i ögat när du kom med fyndiga kommentarer, bl.a. om mormors häck ;) haha. Du var helt underbar! :)

 


Sov gott, farfar






Kollade in på LT nu och såg att farfars dödsannonser blivit publicerade idag. Tänk, att han verkligen är borta? Det är svårt att förstå, även fast det var väntat och vi satt där och vakade över honom väldigt många timmar under 10 dagars tid. Det är overkligt, även fast vi alla såg honom efter att han gått bort. Hans fridfulla ansikte, de knäppta händerna och de stängda ögonen. Han var så fin. Nu på fredag äger begravningen rum, och sen är det verkligen som P-O sa när vi träffades där på Nipängen mitt i natten; "en era har tagit slut". Så sant, så sant.


Celia, världens snyggaste



Här är Celia igår när vi höll på att baka tårta. Hon blev så fin i den där klänningen :)


Kalas hela långa dan!

Idag har vi haft kalas här på nian. Dagen började med att vi gick på caféet och köpte med oss lite gosaker till min extramormor Stina. Vi var väl där 1 timme eller så innan vi gick hemöver igen för att baka tårtan som skulle serveras här hemma allt eftersom gästerna trillade in.

Och ja, det har varit full rulle hela dagen. Först kom Celias momma och morbror, plus pappa Anders. Vi åt tårta och öppnade paket för fulla muggar. När dom hade åkt så kom Celias morfar över på lite tårta och kaffe (med ännu mer paket, såklart). Han hinner knappt utanför dörren så kommer middagsgästerna; dvs pappa Anders, farbror Pelle och hans flickvän Mia. Vi åt supergod kyckling, Celia öppnade ännu ett paket och sen blev det massa bus. 3 sekunder efter att dom gått utanför dörren dyker min mormor, moster och kusin upp =ännu mera paket, ännu mera tårta och MASSVIS av bus. Dom åkte hem vid 19-tiden, och lilla fröken fräken tvärsomnade på soffan efter kvällspinkandet och tandborstning. Hon kommer nog sova riktigt gott inatt :)

Jag lånade brorsans kamera idag, så det kommer väl nå bilder också ska ni se. Kanske inte ikväll, för nu är jag riktigt, riktigt trött.

Kan ju lista upp presenterna också, om det nu är nån som är nyfiken:

* "Music band" =trummor, maracas, tamburin, flöjt och lite andra instrument (hur tusan tänkte jag när jag köpte det?! :P), armband, prinsesskrona, filmen "Bondgården" samt ett superfint silverhalsband med kattberlock. Detta var alltså från mig.

* Kjol + linne, stol, väska och en Nalle Puh-servis från momma & Olle.

* Hink, spade, kratta m.m. till sandlådan från morfar.

* Pärlplattor + pärlor från farbror Pella & Mia.

* Kjol, klänning, två t-shirts, hårsnoddar, armband och halsband från "mom-mom Astrid".

* Tights + mysig kofta/jacka från moster Gudrun & My.


Och lite pengar skrapade hon ihop också, så nu har vi matat grisen också ;)

Allt som allt, en SUPERBRA dag. Celia har stornjutit hela dagen, även om hon blev lite trött där på eftermiddan, men det botades fort när mormor Astrid, moster Gudrun och My kom :)

Och nu ska jag baske mig gå och tvätta ansiktet och utföra min kvällsrutin med Mary Kay (gud vad jag älskar dom produkterna!!! Tack Denise för att du tipsade mig om det!). Efter det blir det ryggläge i soffan med nån god smörgås och ett glas juice, sen checkar jag in för kväll. Nu väntar 3 dagars jobb, som tur är så har jag två korta dagar nu onsdag + torsdag, vilket känns väldigt skönt.

Hoppas alla ni andra har det jättebra! Och f'resten.. tänk vad ett litet telefonsamtal kan lysa upp tillvaron? :)


RSS 2.0