Ett snöigt Florö

Här trodde jag att jag skulle slippa snö, men gissa vad? Det är hur mycket snö som helst här nu (nåja, långt ifrån lika mycket som i Bispgården), men här som jag har hört att det i princip aldrig snöar... och så möts man av detta! :P haha.

Det gick bra att köra hit, startade vid 10:30 i fredags och var framme vid 5:00 på lördag morgon. Överlag bra väglag, blev lite sämre mot slutet. De sista 3 milen var absolut värst! Det snöade så mycket att jag såg ca 5 meter framför mig, all var bara vitt. På vägen var det minst 15-20 cm snö, spårigt och jävligt. Det har aldrig tagit så lång tid att köra 3 mil förut... låg i ca 40 km/h. Drygt som tusan! Men fram kom jag, och gud så skönt det var att få lägga sig då! Det var inte allt för varmt att sova i bilen, trots att jag hade med mig täcke och kudde :P

Och nu är jag alltså här igen då. Igår ägnade jag dagen åt att städa, hänga upp nya gardinerna + amplar som jag köpt på Jotex. Tvättade, eldade i kaminen. Sen var vi iväg på affärn och handlade lite, så igår åt vi färsk lax -gott gott! och drack lite vitt till det. Avslutade kvällen med en film -som jag såklart somnade ifrån ;) men vad annat kunde man vänta sig, jag sov trots allt bara ca 3-3,5 timme innan jag klev upp i går morse så!

Idag började dagen med snöskottning, för det hade snöat bra mycket sedan jag var ut och skottade hela parkeringen (för andra gången!) igår. Min rygg sa dock ifrån rätt fort, men jag gick i alla fall skottat från bron till soptunnorna och en bit mot bilarna. Martin & grannen ovanför skottade klart resten sen. Nu är det bara att hoppas att vi slipper mera snö! :P

Annars har jag ägnat mig åt matte och franska nu i ca.. alldeles för många timmar tror jag! Har kommit en bra bit med matten i alla fall, men det är mycket kvar att göra innan nästa fredag. Både i matten och franskan. Shajse. Ni skulle bara veta... :P Jag ska tydligen räkna hela matten kursen på TRE VECKOR!! Och franskan på FEM veckor. Det blir spännande det här.. ;)

Och nu orkar jag inte skriva nåt mer, för mitt ena finger blev lite ödelagd igår när jag lyckades bränna fingertoppen på kaminluckan -AJ!! Idag är det en rätt stor, vit blåsa. Ouch!

Sista dagen in Schweden

Imorrn bär det äntligen av tillbaka mot Florö och min älskade Martin, det känns mer än underbart efter nästan 1 månad ifrån honom! Klockan 9:00 ska jag infinna mig på Bilprovningen och få min bil godkänd för vidare körning. Sen tillbaka till Bispgården, lasta bilen full med grejer, upp på Ica och lämna lite Herbalife-produkter samt hämta ut mina skolböcker (som verkligen kommer i sista sekunden!!!). Sen åker jag!

Första anhalt blir Coop Forum i Östersund, där jag ska handla lite smått och gott både till färdkost och till skafferiet hemma i Florö. Något billigare att handla på Coop än i Norges svindyra matbutiker ;) Efter det blir det raka spåret till Röros, där mitt nästa stopp blir på en Statoil-mack. Gud så jag har saknat mina sjokolade-boller! För er som inte vet vad det är, det är runda vetebullar (typ krämbulle-bulle) med chokladbitar i. Finns med russin, daim och "neutrala" också. Hur gott som helst!

Stanna och äta nånstans ska jag göra också, men vi får väl se när, var och hur jag blir hungrig. Kanske äter i Röros, kanske i Otta. Vem vet?

Jag har spelat in 3 st 90-minuters kassettband, så jag har nånting att lyssna på i bilen. Jag är ju inte så modern så jag har nån cd-spelare inte ;) och mottagningen på radion brukar inte vara den bästa. Så med andra ord är det smart att gardera sig, för det är inte så kul att köra i tystnad alternativt lyssnandes till sin egen kassa sångröst ;)

Och så lite klagan också. I måndags ringde jag till NTI och frågade om mina skolböcker, eftersom jag tyckte dom dröjde så länge. Kvinnan jag pratade med då sa att dom var skickade, och att jag borde få dom med posten "idag", alltså i måndags. Inte kom det några böcker inte! Idag fick jag nog och ringde direkt när dom öppnade telefonerna, och frågade återigen var det blivit av mina böcker?! Får till svar "dom skickades den 27e januari, alltså igår, och du får dom föhoppningsvis redan imorgon". Vafan? "Men jag pratade ju med nån i måndags som sa att det redan var skickat, och att jag borde ha fått dom redan i måndags?". Då får jag det idiotiska svaret "Vem pratade du med då?". Hur tusan ska jag kunna veta det? Och varför skulle jag lägga hennes namn på minnet, när hon sa att allt var i ordning, och vad tusan spelar det för roll?! Hon ljög ju uppenbarligen för mig i alla fall. Jaja. Dom var ju i alla fall skickade nu... jippie, liksom.

Går med spänd förväntan och väntar på posten för att se om den innehåller någon paket avi, och jo då, avin kom idag. Samt EN bok i postlådan. Varför skickar dom EN bok separat? Jag fattar inget. Men i alla fall, paketet kommer till Ica imorgon, och jag var upp och pratade med dom idag för att kolla om jag får hämta paketet direkt när "leveransen" från posten kommer. Och jodå, ingen fara. Det är bara att jag dyker upp vid 10-tiden så får jag mina böcker då. Underbara Ica-personal!!

Men SKÄMS på NTI, dom utlovade så jävla mycket när man satt och läste om dom. Bl.a. "böckerna levereras hem till dig i GOD  TID innan kursstart". Jo jävlar, en helg innan, är det i god tid det? Och sen bemötandet när man ringer och pratar med dom tycker jag också är riktigt dåligt. Faktiskt. Får väl hoppas att det blir bättre när jag fått "mina" lärare och kurserna startar, förhoppningsvis är dom trevligare och mer lättsamma att ha och göra med.

Nej nu ska jag sluta spy galla. Eller nej, inte ritkigt. CSN är ju som det är också. Dom har fortfarande inte ens öppnat och KOLLAT på min ansökan ens en gång. Det känns verkligen tryggt och bra att veta hur man kommer ha det ekonomiskt framöver, verkligen.


Btw, vi har ätit grillat idag! Vad säger ni, årets första grillning eller? ;) För ni kan väl inte påstå att ni stått ute och grillat kyckling och majskolvar i närmare -15 grader i år? ;) Det var i alla fall jäkligt gott, och så lite glass på det! Mums fillibabba =)

Lite mer ordning i skolkaoset

Pratade med NTI skolan tidigare idag, och dom hade skickat böckerna plus inloggning osv i fredags, så jag borde få det imorgon. Skönt att veta det i alla fall.

Men, CSN då. Skitinstans! Dom hade mycket riktigt fått in min ansökan den 13e, men har fortfarande inte öppnat och kollat på den. Men hon TRODDE att dom skulle göra det den här veckan, och då får man ju ett mejl på CSN-sidan där dom berättar om det behövs fler uppgifter osv. Jag tvivlar inte en sekund på att det kommer vara något som ska kompletteras, trots att jag fyllde i allt så nogrannt för att undvika fel. Men vi får väl se nu då.. bara att hålla tummarna för att allt ska gå smidigt för en gångs skull.

Också bilen då. Den lämnade vi in på verkstan idag, för service och kamremsbyte. Han var inte säker på att han hade tid, men skulle försöka hinna med det i veckan. Jaha, om han inte hinner med det då? Och så vinterdäcken blev det ju lite strul med också, för farfar hade lånat ut/sålt två av dem, så det fanns alltså bara två stycken. Som tur var så var pappa snäll och ringde runt lite, och han har fått tag på 2 stycken som vi ska åka upp på hammarn och hämta i veckan. Då gäller det bara att byta dom två sista också då... jag som är så haj på sånt :P och så står ju bilen på verkstan på obestämd tid också. Och lämna in däcken där så dom byter dom åt en lär väl kosta flera extra härliga hundralappar, och det har jag ingen lust med. Blir nog lusfattig i alla fall med tanke på nya vinterdäck och verkstadskostnaden!


Nej nu ska jag sluta klaga igen. Ska ta och åka upp på byn en sväng hade jag tänkt, ska kolla om jag har sån tur att böckerna redan kommit och ligger där och väntar på mig på Ica. Och så är jag helt sjukt sugen på räkor, så jag bara måste köpa det också.. samt lite kolsyra av något slag. Sen blir det lugna puckar, som vanligt, resten av dagen/kvällen. Vad gör ni en dag som denna?

Med elden i baken

Nu är det en vecka kvar tills jag ska börja plugga. Än så länge har jag inte hört ett pip från vare sig studievägledare, NTI eller CSN. Jag har ingen aning om skolan har godkänt/nekat min ansökan, om jag får läsa alla kurserna och om jag får börja på måndag eller inte. Jag har inte fått hem några skolböcker. CSN har inte kommit längre än till att dom har tagit emot min ansökan, och det är 12 dagar sen dom fick den. Jag har alltså ingen aning om ifall jag får vare sig bidraget eller lånet. Och studievägledaren är såklart inte anträffbar idag, utan återkommer imorgon.

JAG FÅR PANIK!

Jag har ingen aning om vad som händer, och jag vill ha kontroll över saker och ting.  Jag vill tillbaka till Florö och Martin nu, men jag kan ju inte åka förrän jag fått hem skolböcker och allt sånt. När nu än det blir? Än så länge har jag ju inte hört ett skit, och det är 2 veckor sen jag lämnade min ansökan till studivägledaren och hon sa att hon skulle skicka den samma dag, eftersom allt var riktigt ifyllt osv. Verkar ha hänt mycket där... det skulle absolut inte förvåna mig om ansökan ligger kvar på hennes skrivbord!!!


Ja det var allt för den här morgonen... är irriterad och less nu, förhoppningsvis kommer det ett muntrare inlägg senare idag. Nu ska jag sätta mig i köket och stirra upp mot postlådan, för att sedan rusa upp dit så fort postbilen varit här. Vid typ... 11-12 nångång?

Hemma på byn igen

Yesbox, vi tog oss dit, vi hade kul och vi kom hem igen. Har inte så mycket speciellt att berätta egentligen. Jag är nyklippt och nyfärgad, vilket känns underbart skönt. Färgen vart lite mörkare än jag är van vid, mer åt det bruna hållet än åt det röda, men bara man vänjer sig så :)

Vi har busat med Felix & lilla Stina och haft det allmänt mysigt hos min kusin, samt att idag var vi hem till tant Martina och fick massa gott fika och busade med katterna. Undrar just om lilla Tova någonsin kommer vilja träffa småbarn igen? :P haha. Som Celia jagade henne! Min tokfia, det där :) Vi var ner på stan en sväng också innan vi åkte hem, gud så kul det är att strosa runt på stan med en väns sällskap!

Dagens fynd blev i alla fall ett 20 bitars pussel med Bamse till Celia.. och gissa vad? Direkt när vi kom hem så öppnade vi pusslet, jag la ut alla bitarna på bordet -och ungen bygger ihop pusslet bit efter bit UTAN HJÄLP och UTAN MINSTA PROBLEM! Inte en enda bit la hon fel, utan plockar upp dom en efter en och sätter dom på rätt ställe. Jag slutar aldrid förvånas över min älskade dotter, vad mycket hon kan. Eller det kanske är "normalt" att 2 åringar bygger 20, 25, 30 och 35 bitars pussel utan problem helt själv? Alltså första gången dom bygger det? Jag är i alla fall superstolt! :)

Och nu har jag precis duschat, har en sån värk i axlarna att jag snart går under. Det gör så ont att jag knappt känner axlarna emellanåt, och värktabletten funkade inte idag. Mamma påstår att jag borde ringa till doktorn, men jag vet inte jag... jag åker ju härifrån om en vecka.

Idag var det begravning för två fina männsikor, G-B och allas våran älskade Mayvon. Jag är säker på att båda begravningarna var otroligt fina, och lika säker är jag på att kyrkan var nästintill överfull av familj och vänner. Jag var inte på någon av begravningarna, men jag har tänkt på dom båda två idag, och speciellt på deras familjer. Det är två mödrar och mormödrar som slitits bort ALLDELES FÖR TIDIGT, men på nåt sätt så tror jag på ödet och att det finns en mening med allt. Men ibland är det bara så svårt att förstå vad för gott som kan komma ur sånt här...

Tre dagar i Östersund coming up!

Imorgon bitti tar jag & Celia bussen in till Östersund, där vi ska spendera några dagar hos min kära kusin och hennes familj. Det ska bli superkul! På fredagen ska vi träffa underbaraste Martina och hitta på nåt skoj, vad det blir får vi se då.. men jag tror Celia kommer tycka att det är en bra idé att busa med katterna i alla fall :)

Och på torsdag ska jag klippa mig på NFI, spännande spännande. Som sagt ska dom få fria händer med mitt hår, både vad gäller klippning och färg, så länge det inte blir allt för kort. Det kan hur som helst inte bli värre än det är nu! :)

Idag har vi mest inte gjort nånting. Min underbart trotsig dotter har mest surat hela dagen, för hon vill bara se på film, vilket mamman vägrar. Man kan ju inte sitta i soffan hela dagarna och dega. Fast, i Celias värld kan man det. Synd för henne att jag finns med i den också :P haha.
Det är f'resten ett under att hon kunde sova idag, med tanke på att hantverkare och rörmokare var här och bankade i väggar och sågade i rör då. Men joho då, hon kröp upp i min famn i fåtöljen och tvärslocknade, jag hann knappt reagera på att hon satte sig hos mig. Och sen sov hon i nästan 3 timmar, trots att mestadelen av tiden var mer än högljudd. Huset till och med skakade till emellanåt av alla bankningar och ryckningar i rören!

Hur som helst blev det i alla fall lite bättre efter att hon sovit middag och momma kommit hem från jobbet. Idag åt hon till och med middag, vilket är första gången sen i söndags. Hon har i princip levt på ½ macka och lite välling fram tills nu. Fast jag tror jag vet varför, för hon har inte bajsat en gång sen hon kom hit och Anders sa att hon varit väldigt hård i magen sista tiden. Så imorse fick hon en halv tesked laktulos, och det satte fart på magen.. så i samband med det kom nog aptiten tillbaka, vilket är bra. Får hoppas magen håller sig i schack nu! Inte kul när lillfisen har ont i magen och inte vill äta...

Om jag kommer ihåg det ska jag ringa sjukvårdsrådgivningen imorron bitti och se om hon ska få lite laktulos varje morgon i ett par, tre dagar nu eller hur det ska  göras. I den lilla foldern som följde med flaskan så står det att man ska göra det, men jag menar, det hade ju verkan redan idag? Fast det kanske är för att magen ska komma igång riktigt igen innan man avslutar "behandlingen"?

Bilen är i alla fall på väg att bli fixad och klar nu. Jag har precis ställt på den igen, och pappa ska byta till vinterdäck samt lämna in den på verkstan åt mig för service och kamremsbyte. Praktiskt! Då är min röda pärla fit for fight i slutet på nästa vecka, när den ska ut på riktig långkörning! =)

´Nej nu måste jag sluta skriva och göra mig i ordning för sängen. Ska ju upp tidigt imorgon så vi hinner äta frukost, göra oss i ordning, packa det sista och ta oss i väg till bussen som går 9:30. Kampen om Celias overall lär väl hålla på en 25 minuter bara den :P


Och snön den bara faller ner

Idag är det nog rätt härligt väder ute, men jag vet egentligen inte, för min söta lilla trotsiga dotter totalvägrar att gå ut. Men som sagt, det ser ut att vara bra väder ;)

Just nu ligger fisbyttan och sover en stund, och vi andra sitter mest bara och glor. Vi väntar fortfarande på rörmokare + hantverkare som ska komma och kolla hur illa ställt det är med vattenläckan här.. hoppas det inte är allt för mycket som blivit förstört bara. Jag ska upp en sväng på byn också, köpa lite mjölk och sånt där.

Onsdag - fredag ska jag & Celia åka till stan, vi ska träffa tant Martina & min kusin Malin med familj. På torsdag ska jag klippa mig också, så runt 9-tiden får jag äntligen en frisyr istället för bara hår! :) Jag ringde upp på Min Salong i Hammarn först och frågade om tider och så, men sen kom jag på att jag ju inte kunde klippa mig där i alla fall, eftersom jag är i stan då. Så alltså, klippning & hårfärgning på NFI. Dom ska få fria händer med mitt råttbo, nåja, inte helt och hållet. Det får inte bli för kort, jag vill ha lite längd i det för att trivas.

Nu tror jag att jag ska ta och ringa till pappa och snackordera lite angående bilen och vinterdäcken. Det börjar ju nästan brinna lite i knutarna, för till veckan åker jag och det vore trevligt med vinterdäck då tycker jag.

Och btw, det ser bättre och bättre ut för varje dag när jag struttar runt här i mina snygga, svarta stövlar ;) haha. Snart har jag nog snitsen inne!

Vad fort tiden går!

Tänk att nu har mer än halva januari gått... vart tar tiden vägen egentligen? Det går så fruktansvärt fort att man knappt hinner med i svängarna!

Idag är det söndag, och här sitter jag och väntar på varmvatten så jag ska kunna ta en lång, varm dusch och fräscha till mig lite. Jag har inte kollat hur kallt det är ute idag, men det ser ganska varmt ute. Kanske en 5 minus grader eller så, knappast mer. Skönt! Kanske blir en långpromenad sen då, får se vilken tid Celia kommer. Skulle vara kul att gå upp till slalombacken igen, för gud så kul det var att åka där! haha. Man blev ju som barn på nytt!

Om 7 minuter ska jag spela en pokerturnering, tänka sig vad kul det är! Jag hade nästan helt glömt bort pokerns charm, men jag är glad att jag upptäckt den igen! Sa jag f'resten att Martin fick ett pokerset av mig i julklapp?

Jag har lite småont i magen, undrar varför? Men det lär nog ge med sig snart, tror och hoppas jag!

Imorgon ska jag ta tjuren vid hornen och ringa till pappa om bilen. Får se hur han reagerar när jag säger att jag ska köra ner till Florö i nästa vecka... blir spännande att se, men jag tycks redan nu höra honom i mitt huvud. Alla förmaningar hit och dit. Jaja. Det tar jag imorgon!

Vet ni vad jag längtar allra mest efter, just nu? Att få sova i samma säng som Martin. Det är så otroligt tomt i sängen när inte han ligger där... och jag sover verkligen hundra gånger bättre när jag sover med honom. Som det är nu så mest bara vrider och vänder jag mig nätterna igenom. Man blir inte direkt utvilad. Nej, nu ska jag sluta klaga :P

Nu börjar det dra ihop sig för pokern, så jag ska nog gå och hämta ett glas juice tror jag, annars brukar jag alltid bli akut törstig mitt under spelet vilket stör min koncentration!

I'm on top of the world

Jag känner mig nästan hög, i alla fall tror jag det är något i stil med det här som man känner om man är hög. And it feels great! :)

Har jobbat med mamma idag, vi hade en superlugn och skön morgon/förmiddag inne på Brunkullan! Jag tog och svängde ihop en snoddas med en av tanterna där på förrmiddagen, och det var riktigt kul! Det känns som att det är 100 år sen sist man kunde göra nåt sånt med de boende. Får hoppas jag kan upprepa det nästa gång jag jobbar :)

Imorgon kommer fisrumpan till mig igen, det ska bli kul! Dagarna går så långsamt när man inte har henne här. Jag har funderat på om jag & lillgumman ska ta en stadsresa till veckan och hälsa på tant Martina och min kära kusin Malin med familj. Celia & Felix trivs så bra ihop, så det skulle vara riktigt kul! =) Ska spåna vidare lite mer på det och se hur det ser ut med jobb till veckan, men just nu ser det rätt dystert ut. Är inte inbokad på nåt mer jobb, och det är lite trist. Fast å andra sidan är det bra att jag har tid att busa och mysa med Celia innan jag drar till Norge igen.

Ja just, Malin om du läser det här. Har ni nån extra säng/madrass som jag & Celia kan sova på? Isåfall skulle det vara kul om vi fick sova över en natt, så slipper det bli så stressigt :) Jag hör av mig till veckan!!

Och snart är det Robinson. Innan dess ska vi tömma alla garderober på mammas rum, för här har det minsann gått och blivit en vattenläcka, och det läker in i (just nu) 2 garderober, men det sprider sig åt sidan... tänk om det kunde bli måndag nångång så hantverkarna & rörmokarn kommer!

Och just ja, jag har nog kommit fram till en riktigt bra 30 års present till Martin nu =) Hihi! Han vet redan vad det är, för jag kan inte köpa den presenten utan att ha fått lov och en speciell tidsrymd av honom... men till våren blir det med 98% säkerhet en mysig weekendresa för två, kanske till Rom eller Paris? Jag har ett tag på mig att fundera, för det blir nog inte förrän april.. men gud så jag längtar! Mysfaktornivån = hög :)



Det ser ljusare ut för var dag

Jag har kommit in i nån väldigt rolig period av mitt liv nu tror jag. Allt känns bara så positivt, hela tiden. Jag förstår inte riktigt vad som har hänt? Nog för att jag kan bli mer än hysteriskt tokig på hund- och kattfarmen som råder här hemma hos mamma just nu, det ska jag inte säga nåt om :P, men ändå. Livet känns bra! :)

Jag fick till och med tag på studievägledaren nu, och hon hade gått igenom pappren och allt, och enligt henne så är allt riktigt. Hon skulle skicka iväg ansökningen idag, så då borde väl jag kanske få någon typ av besked i slutet på nästa vecka? Tycker jag i alla fall.

Ikväll ska jag jobba 16-20.30 inne på brunkullan, och imorgon jobbar jag morgonen med mamma. Det känns bra! Då blir det ordning på bygget, samt en massa skratt =)

Jag har funderat på om jag ska ta bilen när jag åker ner till Florö igen om ett par veckor. Det kan nämligen bli lite problematiskt att ta tåget, för det är mycket packning som ska med, närmare bestämt minst 2 resväskor + dator + skolböcker och lite mer. Plus att det blir nog billigare att åka bil också, den här svängen. Faktiskt. För tågbiljetten skulle gå på nästan 1200:- (norska kronor!! vilket alltså blir runt 1400-1500 sek) om jag inte har tur och får en minipris biljett för 199 nok. Men jag kan inte boka tågbiljetten i förväg nu, eftersom jag inte vet när jag får hem skolböckerna och allt det.. så det blir billigare med bil, och smidigare också med tanke på all packning.

Så, summa summarum. Jag måste ringa till pappa och be honom om hjälp med vinterdäcken, samt att jag måste ställa på bilen igen så jag får köra den. Tur att det är fort gjort att ställa på den i alla fall, det kan jag göra lite sådär i sista sekunden när jag vet hur allt blir.

Och just ja, Celia är ju lite gullig också. När hon var hos mig förra veckan så blev hon lite arg på mig. Jag höll på att läsa saga för henne innan hon skulle sova. Vi ligger i min säng när vi läser saga. Efter att sagan var slut snor hon sig på sidan och säger "mamma martin också sova!" "Men Celia, Martin är ju inte här. Han är ju hemma i andra lägenheten". "MARTIN SOVA HÄÄÄÄÄRRRR!!" och sen fick jag världens surläpp av hon :P haha.
Ett par kvällar efter det sa hon att hon saknade Martin också, för hon ville "hoppa HÖGT och slå huvudet i lampan!" :P haha. Tokfia! Det blir nog snart en liten Norge resa för min lilla tjej, så hon får träffa Martin lite :)

Nej nu ska jag ta och avsluta det här och gå ner och kolla om det brinner i pannan. Sen ska jag köra en
pokerturnering idag igen. Det är kul med poker!


Och där gick luften ur mig

Nu är jag trött, har ont i ryggen och känner mig lite smått svimfärdig. Jäkla blodtrycks/blodsockerfall eller vad fan det nu än är jag har. Jag blir less. Men men, middag om ca 1 timme och då ordnar det nog upp sig. Hatar när det svartnar för ögonen HELA TIDEN och det känns som att jag ska svimma.

Det positiva med det hela är att jag vet att det blir hundra gånger bättre när jag äter Herbalife, så det känns bra att jag (och Martin? :D) ska dra igång med det när jag är tillbaka i Florö. Super! Förhoppningsvis kommer jag igång med lite träning också, endera på gym eller så bara konditionsträning a'la Brandsöyåsen. Vi får la se!

Imorgon kommer jag kunna hämta ut mitt Ellos paket med skorna jag beställde -gud så jag längtar! Undrar om dom är lika underbara i verkligheten som på bild?

Nej nu säger ryggen ifrån BIG TIME. Dags för en värktablett. Men jag får väl skylla mig själv som får för mig såna dumma saker som att städa ut julen... att anstränga min stackars rygg så -hur kunde jag ens tänka tanken?

Ibland blir jag verkligen bra jävla less på min rygg.





Det här är f'resten det andra paret skor jag köpte... me like!


Och vi välkomnar kylan ännu en gång

Igår som det var så härligt väder ute, och så vaknar man idag och ser att det visar på -25 grader. Man blir minst sagt lite deppad! Jag som hade planerat en lång promenad idag, men i den här kylan är det ingen idé, jag är alldeles för frusen av mig för det.

Om jag inte nämnde det igår så hade jag ju i alla fall glömt att skriva ut och fylla i en bilaga -såklart- till skolan. Tur att jag ringde och förhörde mig med syon, annars hade jag väl inte fått veta det förrän om en vecka eller så. Nu är i alla fall den också ifylld, och idag ska jag lämna den till henne. Har tänkt gå in på BTS (ja jag vet, det heter inte BTS längre bla bla bla, men det skiter jag fullkomligt i :P) och ge henne den personligen, och samtidigt gå igenom alla mina papper med henne och se till så att ALLT är riktigt. Jag vill absolut inte börja plugga senare än den 1a, that's it.

Jag kommer i alla fall att läsa matte b & franska steg 1 nu dom första 7 veckorna, och när dom kurserna är avslutade är det dags för svenska & engelska b + historia a dom resterande 15 veckorna av min "termin". Kommer att avsluta dom sista kurserna den 11e juli.

Slutsumman för all kurslitteratur landade på 2225:-, och jag höll banne mig på att svimma av chock. Det är dyrt att plugga!!

Men nu pratar vi om nåt roligare än skola och studier. Fast vad mer har jag att säga? Det är ju det mitt liv kretsar omkring just nu!

Jag längtar efter Martin, det kan vi prata om. Jag börjar känna mig sådär barnsligt nykär igen, vad har hänt? :) haha. Det känns precis som för ett år sen, när jag gick runt och log fånigt hela dagarna och babblade oavbrutet. Inte för att det är negativt, oh nej!, men jag blir bara så brydd.

Mamma fyllde ju år igår också, och hon fick 3 stycken (tror och hoppas jag!) uppskattade presenter. Ett nytt knivset med vassa knivar som till och med kan skära tomater ;) haha, det ni! Och så fick hon ett nytt dammsugarmunstycke så vi kan hålla undan allt hundhår här (herregud vad tre hundar släpper mycket hår!) samt ett par vinterkängor.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för en färd upp på byn tror jag. Fast först kanske jag ska ringa studievägledarn och se om hon är där överhuvudtaget...

Ni var förresten dåliga på att säga vad ni tyckte om den nya designen, så kom igen idag nu då!

ny design, vad tycker ni?



Tack till Sandra för hjälpen med designen! Äntligen ser det respektabelt ut ;)


SKITTANGENTBORD!!

Det här tangentbordet driver mig till vansinne! Nu hade jag återigen skrivit ett långt inlägg, men så kommer jag åt nån jävla knapp och allt försvinner och sidan uppdateras. SKITSKITSKIT! Vad är det för jävla knapp?


Så, ursäkta utbrottet.


Celia var ju här ett par timmar nu på förmiddan och grattade momma och åt tårta. Efter det så tog vi och gick upp till slalombacken jag & Celia för lite pulkåkning. Vi knatade uppför nästan hela backen innan Celia tyckte det räckte, och på vägen hann vi se fyra rådjur och en massa rådjursbajs, som var väldigt intressant tyckte Celia. I alla fall ända tills jag sa "men Celia, det där är ju bajs". Hon tittar på mig och säger med en äcklad min "men USCH mamma!!".

I alla fall gick det väldigt fort nerför backen, var knappt så vi fick stopp där nere. Den där backen är brantare än den ser ut ;) men kul var det =) haha. Hann bara åka en gång innan Anders kom och hämtade henne, men det ska definitivt göras om!


Nu var det tänkt att jag skulle ringa och prata med studievägledaren, men såklart är hon inte anträffbar förrän 14:00, så nu blir nästa plan att ringa till min arbetsledare i Norge och prata lite om framtiden. Efter det ska jag göra lite Herbalife arbete, lägga en ny order och göra lite nya rivlappar, flyers och brev till varma marknaden. Måste ju påminna byn om att jag finns ;)
Bläckpatronen jag beställde borde komma i morgon också, så då är det ju smidigt om jag bara kan skriva ut allt och påbörja utdelningen till höger & vänster! Nu är jag på gång, supervisor here I come!! =)


Det rimmade ju nästan, haha. Gud vad fånig jag är.

Grattis mamma!

Idag fyller mamma 45 år -grattis grattis!! :)


Snart kommer Celia hit för lite tårtätning innan mamma börjar jobba 11.30. Känns skönt att kliva upp i vettig tid, istället för runt 9:30. Det blir så lätt att man ligger och drar sig i sängen när inte Celia är här!

Igår lämnade jag ansökan, betyg och personbevis till studievägledaren, så nu väntar jag bara på att hon ska ringa och berätta allt jag fyllt i fel. Om jag för en gångs skull har tur, så godkänner hon ansökan redan idag och skickar in den till Östersund. Då borde jag få besked om antal studieveckor osv senast i början på nästa vecka tycker jag. Då hinner jag söka studiebidrag och beställa hem alla böcker som behövs, och så borde jag kunna åka tillbaka till Norge den 26-27e kanske. Tror jag. Hoppas jag.

Har inte så mycket mer att berätta så här på morgonkvisten tror jag... ska gå och försöka värma mig lite nu, för jag fryser som en gris. Hujedamig!

Oh, me like!

Med risk för att jag kommer se ut som en hjulbent, stelbent kossa måste jag
liks förbaskat beställa dom här skorna + ett par andra godingar...


Jag blev bara såååå kär! Det blir hårdträning här hemma framöver nu,
så jag får in snitsen att gå i högklackat, för jag vill inte under några
som helst omständigheter behöva skicka tillbaka dom.

Jag dreglar ju bara jag ser dom!





Ingen som har lust att ta en catwalk-lektion med mig?


Snart har jag näsan i skolböckerna igen!

Jahopp, i morse pratade jag med studievägledaren och nu har jag fyllt i ansökan för att läsa svenska b, matte b, engelska b, historia a och franska steg 1 på distans. Imorrn ska jag lämna det plus betygskopior och personbevis till henne, och hon trodde jag skulle kunna börja måndagen den 1a februari, för tills dess borde ansökan vara behandlad och klar, skolböckerna köpta och studiebidraget sökt. Man får väl hoppas på att hon har rätt! Jag hade gärna börjat redan på måndag, men det inser ju jag också, att så fort kommer det inte att gå. Det lär väl ska vara nån ruta jag glömt att kryssa i nånstans på ansökan, eller nån underskrift jag missat, och så får jag göra om allt igen. Det är ju så det brukar vara ;)

Idag har jag jobbat en kortis, 11:30-16:00. Det var riktigt lugnt och skönt på jobbet, tänk om det kunde vara så oftare! Nu har jag inget mer jobb förrän fredag, så vitt jag vet. Men det lär ju alltid kunna dyka upp nåt mer, det brukar ju ofta bli så!

Imorrn ska jag kanske åka till Långsele med brorsan, han ska prata med nån människa där om en eventuell praktikplats. Funderar på om vi ska åka till Sollefteå då, när vi ändå håller på, liksom. Mamma fyller ju 45 år på onsdag, och jag tror jag kan få tag i hennes present där ;) Men det blir nog inte den som lyser rött, gult, blått och grönt, även om det vore en bra present :P

Och i februari fyller Martin 30 också, undra vad tusan man ska hitta på till honom då? Tips mottages tacksamt!!

Nu ska jag gå ner i källarn och ta en varm dusch, lovely. Ma höres!

Som utlovat

Eftersom det jäklades för mig förut idag så gör jag ett nytt försök nu, i hopp om att jag ska undvika den där tangenten. Jag vet inte vad det är för tangent, men det är inte första gången jag kommer åt den och allt raderas. Störande!


Celia ligger och sover middag just nu, hon åt till och med lunch idag -utan protester! Det var riktigt skönt kan jag säga er. Hon har blivit lite utav en matvägrare den sista tiden, vill aldrig äta nästan. Speciellt inte när det är fler personer som äter. Men men, jag antar det bara är en fas och att den går över snart. Hoppas jag i alla fall!

Och jag gjorde bort mig lite idag också. Jag lyckades drämma in knäskålen i hörnet på bordet och sa "aj satan!!", varpå Celia kollar på mig, flinar och säger "aaaa satan!!". Jaha, då har man lärt henne nåt nytt då ;) Blir väl nya slagdängan på dagis det.

Det är fortfarande rätt kyligt ute, men nu har det i alla fall blivit så varmt som -23, fast det känns kallare. Var precis ut och pinkade hundarna och jag trodde jag skulle förfrysa näsan, men nejdå, den sitter kvar.

Ikväll ska vi nog se på Robinson skulle jag tro, och sen blir det nog sängen ganska omgående för min del. Jag ska nämligen jobba hela långa dagen imorgon, 7:00-20:30, inne på Brunkullan. Jag hoppas verkligen det blir en lugn dag, för det är rätt jobbigt för huvudet att vara där om det är stökigt... men men, det får jag se imorgon!

Nu ska jag lägga mig i soffan en liten stund innan Celia vaknar/jag väcker henne. Det är rätt skönt att sträcka ut sig lite så här mitt på dagen, speciellt i den här kylan.

Vad tusan också!


Här har jag suttit och skrivit ett rätt långt inlägg, och så kom jag åt nån tangent och allt raderades samt sidan uppdaterades.. och inlägget finns inte kvar. Pust, stånk och stön. Har ni tur kommer det ett inlägg sen istället, för nu har jag ingen lust att skriva ett till. Ha en bra dag i den något mildare kylan.. bara -25 idag, rena tropiken!

Ljuvliga minusgrader

Imorse var det -32, men nu tror jag faktiskt bara att det är runt -30. Underbart!





-31 är några grader för kallt för mig

Jag vaknar, kliver upp, tycker det är kallt på övervåningen. Går ner, kollar termometern och får till min förfäran veta att idag är det "underbara" 31 grader isigit kallt ute. Hipp hipp hooooraaay! Det må ju vara i alla fall 4e eller 5e dagen under ca 2,5 veckas tid som det varit så här kallt nu. Hujedamig, jag är verkligen född på fel sida jordklotet!

Idag blir det i alla fall jobb 12-20:30 inne på Brunkullan, och samma sak imorgon. Jag hoppas att det dyker upp nåt jobb på fredag också, för jag vill jobba arslet av mig just nu!

På måndag ska jag prata med studievägledaren och ansöka om lite olika kurser, har tänkt mig att läsa matte b, engelska b, svenska b, franska steg 1 och historia a. Då blir det 100% studier på distans (om man nu får läsa alla kurser på distans, är lite osäker på franskan?) samt extra jobb så mycket jag hinner/orkar. Vad tror ni om det? Jag känner mig i alla fall peppad, för på det viset tar jag mig ett steg närmare min stora dröm -att åka till Afrika  & jobba!

Nej usch, vad jag fryser. Det är kallt här i mammas hus nu, eftersom det är vedeldat och ingen av oss har varit uppe och eldat inatt. Men det tar sig, och värmen är på väg! Fram till dess ska jag göra mig nån typ av sen frukost/mellanmål och mysa ner mig i soffan. Äter ju lunch på jobbet med pensionärerna idag klockan 12:00, så det är ingen direkt idé att äta nåt riktigt innan man far dit.


Hur har ni det i kylan idag?

Under ombyggnad



Det ser ut som skit, jag vet. Men ha tålamod.


Julen & nyåret 09/10 går banne mig till världshistorien!

Det här är inte klokt, jag har aldrig varit med om nåt liknande. Julen & nyåret ska vara en fin tid, där man får njuta av familj och vänner -man ska inte behöva förlora dom en efter en!

Ett par dagar innan jul så går en nära bekant bort (min dagmamma från då jag var liten, som vi alltid haft kontakt med sedan dess eftersom hon ingår i vår släkt på sätt och vis). På nyårsaftonen nås vi av den jobbiga nyheten att Mayvon lämnat oss. Idag fick jag beskedet av pappa att farfar fått åka in på sjukhuset för att han inte längre klarar sig själv hemma, svårt med andningen osv. Ska det aldrig ta slut?

Jag hade sett fram emot det här nyåret så mycket, att få fira det ihop med Martin (ja, han var här över nyår, därav den dåliga uppdateringen i mellandagarna) och verkligen njuta av det. Att få skåla in det nya året med nya möjligheter tillsammans med honom -men istället blev allt så här.

På sätt och vis önskar jag att jag kunde spola tillbaka tiden lite, litegrann och göra så att jag inte kollade in på facebook... då hade jag inte fått veta vad som hänt förrän igår, och då hade nog nyåret och tolvslaget blivit bättre än det blev.


Martin är i alla fall tillbaka till Florö nu, och här sitter jag. Vet inte vad jag ska göra, livet är svårt och ack så orättvist. Det enda jag önskar är att jag fick vara med Martin just nu, bara känna hans armar runt mig eller höra hans röst. Då skulle jag kunna somna lugnt inatt, utan oro för vad som komma skall.

Årets första dag

Fyndig rubrik, jag vet.


Idag är det alltså första dagen år 2010. Det blev en konstig början på det här året, och ett tragist slut på 2009. Jag kan fortfarande inte fatta att det hänt, att hon är borta. Kommer att kännas konstigt nästa dag jag ska jag jobba på blå grupp... kan inte ens föreställa mig hur det måste ha känts för dom som jobbade idag. Ni är starka som tog er igenom arbetsdagen trots detta!


Nyårsafton var hur som helst inte så märkvärdig. Celia var här, så vi åt god mat, äppelpaj & busade runt. Celia var vaken till efter tolvslaget, det hade jag aldrig trott. Dock vägrade hon att gå ut och kolla på raketer, så jag, Martin & Celia var inne på tolvslaget.

Jag & Martin somnade väl nångång runt 3-snåret, vi blev sittandes uppe och kolla på nån film. Eller ja, Martin kollade på film. Jag låg mest och stirrade i taket/på julgranen och försökte förstå det fruktansvärda som faktiskt hänt. Även många andra tankar cirkulerade i huvudet, mer om det på min norge blogg... fast det är ett litet annorlunda inlägg, eftersom det inte har något med Norge att göra. Det passar sig helt enkelt inte att skriva det här, så då fick det bli där istället.

Idag på förmiddan så åkte Martin tillbaka till Florö.. jag har gråtit floder och åter floder. Jag önskar inget hellre än att jag var med honom just nu. I natt ska jag sova i en tom, kall, ensam säng med endast de här eviga tankarna som sällskap. What to do, what not to do? How to do it? Kommer nog en uppdatering om det på Norge-bloggen imorgon, för jag behöver era ord och kloka råd... Ni betyder mycket för mig, M, M, S, E & V!!!


Fick precis ett sms från Martin, han har kommit fram helskinnad till Florö efter lite drygt 12 timmars bilkörning. Nu kan jag gå och lägga mig och vara lugn, utan att oroa mig för hala, isiga nedstigningar på fjäll och smala krokiga vägar.

Sov gott, allihop. Imorgon är en ny dag, och jag hoppas morgondagen blir bättre än vad den här dagen varit.

Livet är så orättvist!

Idag tänder jag ljus för allas våran underbara Mayvon. Livet är så förbaskat orättvist! Folk pratar om att det finns en gud som bestämmer över livet och döden. Jag tror inte på det, för om det fanns en gud så skulle han inte ta dig ifrån oss, och lämna så många människor i sorg. En rättvis gud skulle istället ta de dåliga människorna, de som bara sårar och lämnar människor ledsna och olyckliga. Han skulle ta de människor som är svårt sjuka och inte önskar annat än att få lämna detta livet. Folk som pratar om en gud är patetiska, för det här är som ett stort skämt!


Mayvon, du kommer föralltid att vara saknad. Ditt skratt, sättet du livade upp stämningen på jobbet... du var helt underbar. Nipängen kommer aldrig att bli detsamma igen!
Du är och var mångas "extra mamma", även min på sätt och vis. Du pushade mig och pratade med mig, och fick mig att våga flytta till Norge. Tack för att du fick mig att våga.

2009 fick ett tragiskt slut för din familj, och dom finns i mina tankar.Idag är jag säker på att  hela byn sörjer, och det bevisar ju bara hur älskad du var av alla,  Livet är orättvist.

Vila i frid, Mayvon.



RSS 2.0