- Sista uppdateringen på ett tag

Usch, jag har inte alls gjort så mycket som jag borde. Har plockat fram det mesta som ska med imorrn och det känns inte som att jag kan ta fram nåt mer än eftersom det är grejer jag ska använda imorrn bitti också. Hoppas nu bara att mina jeans, linnet och tunikan hinner torka tills imorrn annars hänger jag banne mig ut dom genom bilrutan så får dom torka den vägen -för med ska dom!!

Sitter och chattar med Veronica  nu, och jag måste bara säga att Kasper är så himla söt! Tror inte jag sett nån sötare liten kille nångång! Kommer bli ett riktigt charmtroll tror jag, så det så.

Och hur sjutton ska jag ÖVERLEVA helgen utan Celia? Ingen som har några överlevnadsknep? Känner mig ungefär som Survivor Man på Discovery (ni vet han som strandsätter sig själv på öde öar utan minsta lilla utrustning och sen ska överleva där 7 dagar helt ensam med sina filmkameror och fickkniv typ). Bara det att jag inte har någon fickkniv, men jag behöver "bara" överleva helgen.  En sak är säker -jag ska ha tät telefonkontakt med mamma! haha

Näe, jag tror jag ska ta en runda med mina vattenkannor och vattna djungeln så den inte dör ifrån mig under helgen.. Det gassar ju på så man vet ju aldrig om dom överlever dagen eller inte. Undrar om det är lika bra väder dit vi ska? Man kan ju alltid hoppas! Undrar f'resten om vi ska packa med det vi har ovanför frysen? Det måste jag fråga Anders när han kommer hem om fem minuter. Om nu minnet räcker så långt.

Neje, nu skriver jag mest i gåtor tror jag. Svamligt är det också, så det är bäst jag tar och går och drar nåt gammalt över mig. Fast först ska jag invänta en bild på charmtrollet! :) Vi hörs på söndag eller måndag, ha det så bra alla!

- Vad är nu detta?

Inte ett enda musiktips... :( Kom igen nu, jag ser ju att ni vart här och kikat, och nån musik må ni väl lyssna på nån gång? :)

Celia sover nu i alla fall, alldeles utslagen efter en dag av bus med Indra. Jag sitter och kollar på Lyxfällan och emellan det så springer jag runt och packar och bränner ut lite skivor. Ska ta och skära mig en bit av kladdkakan och ta lite mjölk nu och gå tillbaka till tvn, för nu fortsätter det visst! :)

- Jag vågar nog säga...

...att dagens kladdkaka var den godaste någonsin. Helt perfekt, ni anar inte. Fika, någon?


Förövrigt är det kanske dags att börja packa väskorna nu så man har det gjort tills imorgon -och framförallt, innan Celia kommer hem. Usch, vad jag saknar lillfisen min nu, det är ca 4 timmar sen hon åkte. Hur tusan ska jag överleva helgen?! Shajse. Blir riktigt mycket kramar och pussar när hon kommer hem, för vem vet, hon kanske inte har hunnit vakna imorgon innan vi åker. Hon har ju börjat tagit sovmorgnar nu, så hon sover minsann till runt åtta-nio varje dag. Jag klagar inte! hehe

Näpp, packa var det visst. Har någon nåt bra musiktips? Blir ju en del bilåkning nu i helgen och vore kul med lite nytt i högtalarna! Vad lyssnar du på?

- Still all alone

Celia är fortfarande med farmor sin, så här sitter jag och funderar på vad jag ska göra. Har redan hunnit med att framkalla alla bilder, legat i solen och haft det skönt, ätit middag, bakat kladdkaka, dammsugit och laddat in bilder i bilddagboken. Bilderna ligger btw under 20e, 25e och 27e maj för er som är nyfikna (länk finns nere till vänster).

Ska väl kanske ta itu med disken så har jag det gjort också, och göra iordning matdosor av maten jag gjorde tidigare idag. Min kulinariska köttfärssås, ni vet :)

Har jag f'resten sagt att det här kommer att bli en kul helg? Bäst jag tar och laddar batterierna till kameran!! :D

- Oj oj, vad det drog iväg!

Satt precis och framkallade bilder på extrafilm nu, och jesus christ vad priset drog iväg när jag la till canvasen i kundvagnen :P haha. Aja, sluträkningen blev på 750:-, varav 200:- inte är mina bilder.. Så jaa, det vart ju rätt billigt ändå, när man tänker efter. 112 bilder och en canvas på 40x40cm. Jag längtar tills dom dimper ner i lådan!

Men nu ska jag gå ut och lägga mig i solstolen innan Celia kommer hem igen.. Svärmor var här och kidnappade hon så får se hur länge dom blir borta.

Näej, sol here I come!


- Lunch i solen

Just nu håller jag på att tillaga något så kulinariskt som köttfärssås och spagetti som jag tänkte avnjuta i solen på vår uteplats.. bara spagettin blir klar nu så! Tänkte även ta cidern som jag hittade längst in i kylskåpet (kopparbergs päroncider 2,25% så jag blir inte full för er som trodde det var starkare grejor :P).

Celia sover och Anders sittar och grejsar med sin minimoto som han ska lackera så fort maskeringen är klar. Och imorrn bär det av på nya äventyr! Haha, ska bli såååå kul!! :D

Men nu tror jag visst spagettin är klar, så nu skiter jag i er och går ut och njuter av SOLEN! Det gäller ju att passa på, liksom.. ;)

- Eagles, Hotel California

Det var längesen jag slängde in nån musik nu, känns det som..



 


- Skamligt!

Läste nyss på Aftonbladet att vårdstrejken är över. Sjuksköterskorna har nu en lägsta-lön på 21.100:- ... Det är rent ut sagt SKAMLIGT! Det är de här människorna som räddar liv varje dag, de hjälper sjuka och handikappade till en bättre vardag. De jobbar obekväma arbetstider, julafton och på sina barns födelsedagar. De offrar sig själva för att kunna hjälpa andra, och vad får dom? I princip ingenting.

Sen tänker man på alla dessa kontorsnissar som sitter och skriver sin signatur på papper efter papper, pratar i telefon med kollegor och klienter. Knappar på en dator. Hur faan kan det vara mer värt än att hjälpa människor?

Fortsätter det såhär så kommer världens bli en väldigt skrämmande plats inom sisådär en 25 -30 år, då allt kommer att kretsa runt datorer. Kanske ska vi satsa på att uppfinna sjuksköterske-robotar som alla kan ha hemma? Specialister på barnsjukvård, kirurgi och psykiatri? Tänk vilken härlig värld, va...

Näe, jag blir så upprörd så jag vet inte vad.

- Relax, don't do it

Så sjunger dom på radion nu.. men liks förbannat måste jag ta tag i disken och göra min middag (nej, jag har inte ätit än, och inte diskat. och inte dammsugit. men vikt tvätten!). Jag är verkligen inte på topp idag -jäkla förkylning alltså!

- Hur ska man orka?

Idag är en sån där dag då jag absolut inte har lust med något! Tvätten borde jag ha vikt ihop redan imorse, diskberget borde jag ha gjort undan och maten borde vara påbörjad. Golvet hade behövt en omgång med snabeldraken och sängen skriker efter nya sängkläder.

Och jag.. jag säger bara "vi tar det senare".

Näe, bäst man tar och flir undan disken så man kan göra maten innan Celia vaknar. Det är som lite lättare att laga mat när hon sover än när hon står och rycker en i benen och vill leka.


- Dags för gardinbyte?

Börjar bli sjukt less på våra köksgardiner nu.. Letade i desperation igenom alla gardiner vi hade, men det finns verkligen inga fina att hänga upp så jag får nog dras med dessa ett tag till som det verkar.

Celia sover i alla fall nu, så jag börjar fundera på om jag ska hoppa in i duschen och ge benen en omgång med rakhyveln.. Känns som att jag snart har lyckats odla fram en djungel på benen! *ooops* haha
Gud vad jag önskar att vi hade ett badkar, skulle vara så skönt att få ta ett riktigt varmt bad, tända nån rökelse och läsa en bra bok... Det är grejer det, avslappning till max!

Btw så såg jag på Unga Mödrar idag, och det är en av tjejerna där som är gravid i sjätte månaden... och röker 15-20 cigaretter om dan!! Hon verkade inte direkt ha några planer på att lägga av/dra ner på rökandet heller, för när hon satt där hos barnmorskan sa hon "min mamma rökte när hon var gravid och det har gått vägen med alla åtta barn".. Jag menar, hur dum får man vara? Ursäkta mig.. men jag tycker i alla fall att man kan försöka att dra ner på rökandet och verkligen göra sitt bästa, om inte för sin egen skull så för barnets! Jag förstår mycket väl att det är svårt att sluta, men ändå.... Nä, jag fattar verkligen inte.

Nähäpp, duschen var det.

- Jäsiken, är jag kock eller?

Det är ju nästan så man blir imponerad av sig själv! God (och riktig) mat två dagar i rad?! Heja på, Linda, keep up the good going! Laddade f'resten in en bild på kasslergratängen i förra inlägget också. Nån som vill smaka? :) Det finns myyycket kvar, blir många matdosor det där!

Celia är ju lite tokig hon.. Nu när vi satt och åt så började hon sticka ner ett finger i halsen (så som hon gjorde jätte mycket förut.. jag trodde hon hade slutat med det!) och som vanligt sa jag att så får man inte göra och så drog jag bort handen hennes från munnen. Vad tror ni hon gör? Jo, hon börjar gapflabba! Och såklart.. gör samma sak igen. Helt galen blev hon, lilltjejen min. Bjussar på tre bilder från mina försök till "uppfostran" :P




- Kasslergratäng

Alldeles nyss svängde jag ihop en kasslergratäng som står i ugnen nu och bara väntar på att bli klar! Jag är hungrig som attan! I alla fall, här är mitt recept på kasslergratäng (dock vet jag inte om den är god än... :P):


1 kasslerbit
1 paket potatisgratäng 1800g (man kan ju också göra egen om man orkar :P)
2 gula lökar
3-4 st rivna morötter
Riven ost

Salt
Peppar
Grönsakskrydda
Vitlök / vitlökskrydda
Gratängkrydda

Gör så här:

1. Riv morötterna och hacka löken (grovt eller fint.. som du vill!)
2. Skär kasslern i strimlor
3. Smörj en ugnsform med lite margarin
4. Lägg kasslern i botten av formen och strö sedan löken och morötterna över
5. Salta och peppra efter smak. Grönsakskryddan ska också på nu
6. Häll över potatisgratängen och se till att den täcker hela formen
7. Nu är det dags för vitlökspulvret (eller färsk, finhackad vitlök) och gratängkryddan (finns att köpa på Ö&B den också)
8. Toppa med riven ost och sen in i ugnen på 225*c tills den fått färg, ca 30-40 minuter.



- Plugg i solen

Nu när Celia låg och sov så satte jag mig ute i solen och pluggade. Fy tusan vad skönt det var! Solen gassar på som bara den, underbart! Till och med jag tog av mig tjocktröjan, haha.

Fick brev från skolan idag, och nu är det bekräftat att de tre kurserna jag sökte kommer igång till hösten. Blir alltså heltidsstudier då, kul kul! Skönt att det är på distans också, så man kan jobba samtidigt. Undrar bara hur det blir med studiebidraget, men det lär ju dröja ett tag innan jag får veta nåt om det.
Ämnen jag ska läsa är btw Socialpsykiatri, Psykiatri och Etik & livsfrågor. Ska bli så kul! Efter att de tre kurserna är avslutade så är alla kurser jag behöver för själva uske-utbildningen klar, då behöver jag bara läsa till några kurser till sen (matte b, engelska b, svenska b, religion a och nån naturkunskapskurs) så är jag redo för vidare studier :) Till nästa jul bör jag väl ha klarat av de kurserna då? Hoppas på det!

Men nu ska jag gå och släppa in Anders.. han är utestängd pga Celia :P haha

- Om jag drabbas av Alzheimers...

Har suttit och skrivit på första delen utav mitt nästa skolarbete "Vad skiljer åldrande från sjukdom?" i geriatriken, och då var en av frågeställningarna hur man vill bli bemött, omhändertagen osv. om man drabbas av Alzheimers. Här är vad jag tänker och tycker om det.



Om jag drabbas av Alzheimers...

"Det händer aldrig mig", hur ofta har man inte tänkt den tanken? Man vill inte se sanningen i vitögat och inse att det faktiskt kan hända mig, jag är inte skyddad från all världens sjukdomar och olyckor. Det KAN hända mig. Kanske borde man börja tänka att "det KOMMER att hända mig" och prata om dessa ämnen. Om vi blir sjuka, hur vill vi egentligen ha det? Hur vill vi bli bemötta? De flesta av oss behöver nog vakna upp och inse att imorgon kan jag faktiskt vara med om en bilolycka, jag kan snubbla och slå i huvudet, halka i badkaret, få en stroke, hjärtattack etc. Det kan hända mig.


Den dagen jag drabbas av Alzheimers vill jag vara säker på att min familj har förstått innebörden av sjukdomen. Jag vill att de ska veta att även om jag tappar bort dem någonstans på vägen och inte längre känner igen dem så älskar jag dem mer än allt annat.

Om jag helt plötsligt är en liten flicka igen, och inte den gamla dam jag egentligen är, så vill jag ändå bli bemött som en vuxen kvinna. Jag vill inte att man talar "barnspråk" med mig och behandlar mig som en mindre vetande och obildad människa. Jag är fortfarande samma människa.


När jag får diagnosen Alzheimers så önskar jag att min familj verkligen vill ta till vara på den sista tiden vi har tillsammans. Jag vill tillsammans med dem skapa minnen såsom fotoalbum, tavlor och små videofilmer av barnbarnen som leker i gräset för att i längsta möjliga mån fortfarande kunna prata om och minnas dem. 


Jag vill vara med och planera min framtida vård i den utsträckning det är möjligt -dvs. möbler jag vill ha med till det nya boendet, mat jag inte vill bli tvingad att äta (gröt, välling och blodpudding) och aktiviteter jag vill ha möjlighet att fortfarande kunna utföra (bläddra i en skvallerblaska, lösa ett korsord, baka en kaka, lyssna på en bra skiva och ta en promenad i vårsolen).


Jag vill inte att min man, mina barn, barnbarn och övrig släkt och vänner ska känna sig tvingade att besöka mig. Jag vill göra klart för dem att jag förstår om de inte orkar med att besöka mig, och jag vill att de ska veta att jag absolut inte tar illa upp om de inte kommer förbi på min 83 års dag. Jag vill heller inte att personalen ska tycka att de är "dåliga anhöriga" för att de inte kommer förbi på en kopp kaffe, för jag vet ändå att de älskar mig.


När sjukdomen framskridit längre och jag börjar få svårt med finmotoriken så vill jag ändå att man låter mig försöka att äta själv, tvätta händerna själv och borsta håret. Jag vill inte att man ska rycka av mig gaffeln med en nedlåtande kommentar om att "det blir bättre om jag gör det!". När jag råkar spilla ut mitt mjölkglas vill jag inte höra en massa suck och stånk och stön, för det är sånt som händer den bäste.


Oavsett om jag är dement eller inte när jag blir äldre så vill jag bli bemött med respekt och värdighet, och sedd för den unika person jag är. Jag vill inte ha en stämpel i pannan som krävande och jobbig bara för att jag råkar ha en åsikt om vad jag vill göra och inte, vad jag vill äta och inte. Jag vill inte bli påtvingad en ful, blommig blus bara för att jag är gammal och "inte har någon talan".


Jag vill helt enkelt få leva mitt liv på bästa möjliga sätt, med hjälp utav medmänniskor som bryr sig om mig och min familjs bästa.


Och när den dagen kommer då jag tar mitt sista andetag, då vill jag ha någon vid min sida som håller min hand och smeker mig över kinden. Jag vill ha persiennerna uppdragna så att solljuset flödar in i rummet och jag vill höra fågelsång och skrattande barn. Jag vill känna doften av nybakad äppelpaj sprida sig i rummet.


Är det för mycket begärt?


Med de orden vill jag avsluta den här texten, som en liten tankeställare. Kommer man i framtiden att ha tid att sitta med någon som är på väg över till andra sidan, eller kommer de dåliga lönerna att leda till personalbrist och att man inte kan avvara någon som sitter vak?


Kommer man att ta min önskan på allvar, eller kommer man att dra ner persiennerna av "respekt" för mig så att ingen ska kunna se in på mig och min döende kropp? Kommer man att bry sig om blöjlukten som sprider sig från sophinken på toaletten, eller får den vara med tanken att "det är snart över ändå" ?


Min fråga är, kommer min vilja och önskan att bli accepterad den dagen jag drabbas av Alzheimers, eller kommer man inte att bry sig just därför att jag inte minns något?7



VAD TROR NI?


- Röda leggings

Nu sitter jag här nyduschad och iförd mina nya, snygga röda leggings. Dom var verkligen apsnygga! Ja, jag fick alltså mitt ellos-paket idag -lyckan är fullständig! Synd bara att den vita tunikan var på tok för stor, den måste jag tyvärr returnera. Varför ska man vara så förbaskat liten för?! Men hör och häpna -jeansen passade! Haha, jag är överlycklig! Träningen verkar ju funka då i alla fall, eftersom att jag endera lyckats träna upp lårmusklerna så dom är större, eller så har jag lyckats träna bort lite fett från rumpan :P haha.
Sen fick jag ju också mitt bälte, en gul tunika/klänning, två par trosor och ett kaktorn! Nu har jag nåt att lägga upp kakor på när vi får besök, haha. Har bott hemifrån sen jag var 16 och äger inte ett enda kakfat.. tragiskt!

Resten av kläderna kommer runt den 20e juni eftersom det inte fanns i lager nu.. Tyvärr blir det bara 2 par leggings och ännu mera underkläder som kommer då, eftersom allt det andra jag beställt var slutsålt :( Jag får alltså inte det där superduper snygga turkosa linnet/tunikan, den blommiga klänningen, tröjan eller mitt hårstylingset (plattång, lockt

- Korvgryta a´la mig

Idag tog jag och svängde ihop en korvgryta till middag, och tusan vad gott det vart! Tänkte jag skulle dela med mig till er som vill ha nåt nytt att göra med falukorv istället för den vanliga stekta korven med pärmos eller makaroner, eller korvstroganoff.

Jag vet inte riktigt hur många det räcker till eftersom jag är så dålig på sånt.. men ni får väl gissa er fram! :)

1 falukorv
2 dl cremé fraiche
1½-2 dl mjölk
1-2 tsk sambal oelek
4-5 msk tomatpuré
2 stora morötter
1 burk bambuskott
1 stor lök
Broccoli
Ketchup
Soya

Salt
Peppar
Paprikapulver
Thai-krydda (Kryddhuset, brukar finnas att köpa på Ö&B)


Så här gör du:

1. Börja med att strimla korven i lagoma bitar
2. Grovhacka löken och morötterna
3. Fräs löken och korven tillsammans i grytan samtidigt som du blandar ihop cremé fraiche, mjölk, sambal oelek, soya, ketchup och tomatpuré i en bunke (soyan använder jag för att få lite färg på grytan, så det behövs inte så mycket. Ketchup behövs inte heller så mycket, utan ett par "sprut bara för att få lite mer tomatkaraktär på blandningen).
4. Ångkoka broccolin och morötterna (eller använd dig utav ett vattenbad). När broccolin nästan är klar, häll över morötterna så de blir lite mjuka också Behövs inte så lång tid, kanske 1-2 min.
5.Häll cremé fraiche blandningen över korven och rör om.
6. Tillsätt bambuskotten, broccolin och morötterna.
7. Krydda efter tycke och smak. Låt puttra en stund och smaka sedan av.

Servera med ris.



- Back on track

Har legat på latsidan med bloggen i helgen, men nu tar jag nya, "friska" tag. Har ju såklart gått och blivit förkyld, lagomt trevligt.

Jag har i alla fall mest bara jobbat i helgen, så det blir lite extra klirr i kassan nästa månad när lönen kommer. Får se idag när lönespecen kommer hur mycket jag fick ihop förra månaden -alltid lika spännande! Sen borde mitt ellos-paket komma nu i veckan också, så då blir det lite nytt liv i garderoben. Det är välbehövligt, kan man lugnt säga.  Får se om jag kan ha jeansen jag beställde också, eller om det blir som vanligt att jag måste returnera dom. När jag beställer byxor brukar det alltid vara nåt som inte blir bra, endera rumpan eller runt låren. Aja, vi får la se. Jag hittade ju faktiskt 2 par jeans i Sundsvall som satt bra -alltså måste mina lår ha blivit större eller rumpan mindre! haha

Och blåser gör det som vanligt. Igår var det jättefint väder, men det är ju klart att man var på jobbet då. När jag gick hem igårkväll var det fortfarande 15grader och soligt.. Varför inte idag? Jo, för att jag är ledig!

Men nu står Celia här och vill leka, så jag ska ta och dra mig vidare.


- Pigg & kry?

I wouldn't think so.  Känner mig lite hängig idag, tror jag har feber (vilket jag inte kan kolla upp eftersom att det är i princip det enda vi saknar i det här hushållet -dåligt, jag vet). Huvudet värker, jag är täppt i näsan och vill bara sova sova sova. Men Celia lär väl somna om en timma eller så, så då får jag slumra lite också. Skööönt!

Jag hade f'resten en jättekonstig dröm för nån dag sen när Celia sov och jag låg på soffan och halvsov framför TVn. Jag drömde att Celia låg i sängen och skrek, men jag kunde inte ta mig upp från soffan. Jag var som förlamad, kunde inte röra mig, kunde inte prata. Hon skrek och skrek och skrek och jag kunde inte göra nåt. Kommer ihåg att jag tänkte/drömde att jag måste ringa till Anders. Hade ett sånt där konstigt tryck över bröstkorgen också, precis som det kändes när man vart nersövd innan operationen, kändes som att jag hade svårt att andas också.. Jag vaknade ju till sist i alla fall -och Celia låg verkligen och tokskrek i sängen. Undrar just hur länge hon gjort det? Läskigt var det ialla fall.. hoppas jag slipper drömma så igen!

- Kalla mig tant

Ikväll tog jag och följde med mamma & Britt-Marie på bilbingo, och gissa vad? Jag vann 300 pix! Kvällen var med andra ord inte helt förgäves ;) Även mamma vann 300, men stackars Britt-Marie förblev vinstlös. Tur att hon hade så trevligt sällskap i alla fall!

Nu är det väl kanske dags att dra sig mot sängen tror jag, klockan börjar ticka iväg alltför mycket och man vet ju aldrig vilken tid lilla fröken hade tänkt kliva upp i morgon. Förhoppningsvis tar hon sovmorgon igen -det skulle jag verkligen inte klaga över! Sov gott alla, så hörs vi i morgon!


- Det är helt otroligt

Celia sover fortfarande! Hon har sovit nånstans runt 2,5 - 3 timmar nu (glömde ju såklart kolla vad klockan var när jag la hon). Sover man så bra om man får äta banan innan man lägger sig? Tydligen gör man det.

Kom på nu att det var ju föräldragruppen idag, men det vart det alltså inget av med. Vilket minne man har, jag tänkte på det senaste i går kväll innan jag gick och la mig.. Snart dags att flytta in på Brunkullan tror jag!

Äppelpajen vart i alla fall jättegod! Kanske att man skulle börja jobba på nå café nånstans? :P haha. Nä tacka vet jag Tehusets blåbärspaj -det finns verkligen ingen godare paj än den! Måste nog pallra mig iväg till Östersund snart så man får fika där.
På tal om Östersund ja. "Min" klass tar ju som sagt studenten nu den 5e juni, och jag hade ju tänkt åka in och festa lite med dom. Men, guess what? Jag jobbar dan efter, börjar halv åtta. Inget festande alltså, men jag ska i alla fall åka in och gratta dom hela bunten. Tänka sig att dom klarade av det! Med tanke på hur våran klass var i våras när jag slutade är det ett under att alla fortfarande lever och är någorlunda bra vänner :) haha

Det känns lite tråkigt ibland när man tänker på det, för tänk vad mycket jag missat nu det här året sen jag slutade skolan. Inte för att jag ångrar Celia, det gör jag absolut inte. Men jag missade Afrika-resan. Den som jag längtat efter ända sen dom nämnde det projektet första gången i 1an.. Jag missar också studenten och får plugga i minst ett år till innan min utbildning är klar. Ingen bal heller för den delen. Tråkigt tråkigt.
Martina visade lite bilder från balen -och gud vad fina alla var!! Såg ju ut som riktiga prinsessor hela bunten! (dom få som nu var där, alltså).

Fast en sak är säker -någongång ska jag till Afrika, om jag så ska dra igång ett eget projekt! Jag ska också åka iväg och arbeta i någon barnby (fast först ska jag läsa franska, spanska och minst en kurs till i engelska). Det är inte något jag drömmer om att jag ska göra "en dag", utan jag SKA göra det här. Nothing can stop me!

Man kan ju undra vad framtiden har att erbjuda mer? Jag har ju mina planer, men man vet ju aldrig vad som händer och fötter. Några mål jag har i alla fall är att;

* Avsluta min uske-utbildning
* Återuppta mitt sociala liv med vänner! :P
* Få jobb på sjukhuset (endera Sollefteå, Östersund eller Sundsvall)
* Utbilda mig till sjuksköterska
* Lära mig fler språk (franska, spanska)
* Vidareutbildning till barnmorska (om jag nu inte fått nåt annat yrkesmål innan dess)
* Ev. starta en egen liten verksamhet och arbeta för en hemtrevligare miljö på gruppboenden för dementa(min SOMS-lärare som uppmuntrat mig!)
* Afrika-resa
* Arbeta i en barnby
* 1 eller 2 barn till
* Skaffa hus, hund och volvo så man blir riktig Svensson

Jaa. Mycket planer har man i alla fall -men allt ska göras, så enkelt är det!

Men Celia... ska du inte vakna snart?



 


- Näe, vet ni vad?



Nu är jag så himla sugen på äppelpaj, så jag bara måste göra en innan Celia vaknar.
Ingen som vill komma och fika med mig? :)

- David Jordan, Sun goes down

Som vanligt står Ztv på här, och alldeles nyss spelade de en jättehärlig låt som jag och Celia shakade loss till. Jag måste bara lägga in den här så för ni höra några ljuvliga toner så här på förmiddagen.



- Vad händer?

Här sitter jag, pigg och glad... och Celia sover! Det här har aldrig hänt förut, nästan så man börjar tro att nåt har hänt med hon där inne i spjälsängen. Men visst, jag klagar inte, hon får sova bäst hon vill! Synd bara att jag inte var så pass trött att jag sov lite längre. Fast det är klart, sån tur lär man ju aldrig ha så att hon tar sovmorgon när jag är trött.

Annars blir väl det här en dag i raden av alla andra. Inget speciellt som händer så vitt jag vet. Man kunde ju hoppas på lite sol och värme, men sån tur lär man väl inte ha antar jag. Just nu ser det lovande ut, men det är ju alltid sol på morgnarna och kvällarna och sen skitväder över dan.

Frukost nästa, kanske?

- Evergrey, I'm sorry

Sitter och chattar med Johan just nu, och han nämnde gruppen Evergrey -som jag såklart inte visste vilka de var. Kikar in på youtube för att kolla upp detta, och gissa vad? Jag har förälskat mig i den här låten! Så klockrent stämmer den in på vad som en gång var att det är rent skrämmande.. Nästan som om jag skrivit denna text!




I painted a picture of you, 
your soul was red and your mind was blue.
Destiny laid a light on my creation.
This dream I had made a slave of my passion,
reality was always too far away.


And we were happy until it came too close one day.
Suddenly I faced the truth of my dream,
my love had only been a picture, a scene.
I suppose I needed to believe,
didn't want to see you had never been close to me.





But I'm sorry,
this illusion has caused you a lot of pain.
And I have no solution,
I'll try to never be back again.



I'm sorry
I'm sorry
I'm sorry
I'm sorry


I painted a picture of you.
My dream was a lie and the lie became truth.
Reality held his breath too long.
It's disgusting what dreams can do.


But I'm sorry,
this illusion has caused you a lot of pain.
And I have no solution,
I'll try to never be back again.




I'm sorry
I'm sorry

I'm sorry

I'm sorry

- Yes, finally!

Satt och kollade runt lite på helgon.net och kollade in på en tjejs sida, ser där en länk till en hennes hemsida/blogg, and guess what? Det var på den domänen jag hade min hemsida!! Så nu har jag ÄNTLIGEN hittat igen den -jag är så glad! Ni anar inte...

Men nu fortsätter visst Våra Bästa År, så det är bäst jag pallrar mig härifrån.


- Gissa vad?

Celia tog precis flera krypsteg!! :D Förut har hon ju bara ålat sig fram (i en jäkla fart, dock), men nu när jag var och lekte med henne så ställer hon sig upp i krypställningen och kryper flera steg! Mammas tjej är stor! Tänk om man kunde få stanna tiden en stund och ha kvar hon i den här åldern.. vad underbart!

- Way to early

Idag begahade Celia vakna vid 6-snåret, och här sitter jag nu -mer levande än död. Hade inte klagat på att få sova till åtta i alla fall. Eller, bara till sju hade varit en ren dröm!

Känner nu att jag visst har lite ont i halsen, och det är ju ingen direkt höjdare. Vill inte bli sjuk till helgen när jag ska jobba, för jag behöver pengarna! Jag har kommit på att jag har rätt bra timlön ändå, när man räknar in semesterersättningen i det hela. Jag ska visst få tillbaka min medicindeligering innan helgen också, och det känns rätt skönt om man säger så! Då har man läget under kontroll igen, liksom :) Nog för att det är rätt skönt att inte ha deligering, men det blir ju lite omständigt när dom måste springa runt med den där nyckeln hit och dit för att jag inte får ha den. Aja, som om ni bryr er? :P

Näe, nu ska jag ta och fixa lite frulle åt mig och Celia, för jag svälter allvarligt talat ihjäl snart! Igår när jag kom hem från jobbet var jag också störthungrig, så jag tog och gjorde mig en varm macka när Anders var över till Tony. Det var gott, synd bara att beasåsen var slut, för det är så gudomligt gott att ha på varma mackor! haha

Och just det ja, Godmorgon !

- The Last Goodnight, Incomplete


I don't want to feel this incomplete
No one here can tell me
How to fill this space between
Everyone knows you're my one regret
Everyone knows you're my one weakness


 



Hoppas ni gillade den lika mycket som jag.


                                                                                       - Everyone knows... you're my one mistake

- Brunis, here I come

Då var det snart dags att vandra iväg på jobbet då. Känner mig lagomt motiverad just nu, men det brukar gå bra bara man kommer dit. Damerna våra är ju så himla mysiga :) och farbrorn också, såklart! Pratade med mamma för nån timme sen och fick veta att jag visst skulle jobba med henne ikväll -alltid lika roligt!

Kom på nu att jag visst inte ätit något än... Hugaligen vad jag är hungrig! Så går det när man har dåligt minne och får för sig att göra annat.

Har jag f'resten sagt att jag gillar min frisyr? :P Jag fullkomligt älskar den! Det går att göra så mycket med den, om man jämför med förut och mitt långa, raka, tråkiga hår. I love it! Undra just om det är luggen som gör det?

Näe, dags att gå på jobbet och sprita sönder händerna! Vi hörs senare, ha en bra kväll alla!

- Pissvä'r

Regnet bara öser ner här nu, så trist så det inte är sant! Vad ska man hitta på liksom?

Jag har i alla fall gjort en beställning från Ellos nu, hittade rätt mycket grejer på rean ;) haha. Sammanlagda rabatt-summan blev över 1000:- för mig, så i princip kan man säga att jag fått 50% på hela beställningen, för det jag beställde kommer jag betala ca 1000:- för med frakt och dom där avgifterna. Nu har jag snart en sommargarderob! Härligt  att man börjat jobba lite mer så man får in pengar och kan unna sig själv lite kläder -det har jag som aldrig haft råd med förut!

Annars så är väl läget lugnt, precis som vanligt. Celia har precis käkat lunch, och jag är hungrig som en varg jag med, men det finns fasiken inget gott i våran kyl (inte i skafferiet eller frysen heller, för den delen). Blir väl nån macka eller nåt sen innan jag går på jobbet vid 16:00. Frågan är bara om jag överlever så länge? Om inte annat tar jag väl och snor en av Anders matlådor innan han kommer hem :P

Nä ni, nu har Celia slukat sitt rån, så det är bäst vi går och busar nu! Och just ja, jag måste ju hänga tvätten! Den hade jag nästan glömt...

- Tiden springer iväg

Alltså.. Det är så himla svårt att tänka sig att för ett år sen låg Celia i magen, och jag hade ingen aning om vad det var för en liten krabat som sprattlade där inne. Jag var helt övertygade om att det var en liten Zacharias, och aldrig har jag väl varit så förvånad som den 31a juli -07 kl. 17:27 när Anders säger att det vart en Celia! Jag trodde verkligen att han ljög för mig..

Det är alltså snart 10 månader sen jag vart mamma. 10 underbara månader med världens vackraste tjej, hur kunde jag leva utan henne? Nu ska man väl kanske inte påstå att livet som ung mamma är så himla lätt alla gånger, men jag skulle aldrig vilja gå tillbaka i tiden och ändra mitt val. Aldrig. Hellre dör jag.



image84

Celia, ca 3-  3,5 månad gammal
mammas bustroll!

- Alan Parsons Project, Eye in the sky

En av mina stora idoler när jag var liten, dom är så underbart bra! Sen ska man väl kanske inte titta så noga på videon, den har ju ett par år på nacken och håller väl inte riktigt dagens musikvideo-standard (här talar vi nog om en musikvideo gjord någon gång runt 1975-1985 cirkus). Låten är i alla fall underbart bra. Njuuuut!





- Vera von Kissonge!

Då var det bestämt då.. om cirkus en, en och en halv månad utökas våran familj med en liten kissonge -Vera. Hon är så fin, Sandra har verkligen gjort mig helkär nu idag :P haha. Världens vackraste kattjej, så det så. Om man inte räknar Svea då förstås, men hon är ju snarare en kattkvinna med sina snart 16 år på nacken! Ååh vad jag längtar tills vi kan hämta henne! :)

Bjussar på en bild på underverket.. Förstår ni att jag längtar?

image83

- In store again

Skinnjackan jag velat haft en längre tid, men som plötsligt inte fanns kvar på ellos är nu tillbaka! Jippie tänkte jag, då beställer jag den! Men, som tur var fick jag för mig att kolla på betyget och kommentarerna som jackan fått, och ser att den tydligen är rätt stor i storlekarna, så då vart det ingen jacka för mig eftersom att minsta storleken var 34 -och det är nästintill för stort i vanliga fall när jag beställer från ellos. Tråkigt!

- My new looks


Äntligen är dom här då, dom efterlängtade bilderna på nya frillan ;) haha. Martina fick fria händer i lördags och fick göra precis vad hon ville, och jaa, så här blev resultat! Vad tycks? Jag är i alla fall helnöjd!


       

image82


- Sanna Nielsen, Empty rooms


What else can I say?



 




- Dansat hela natten

Igår var jag och Celia till Martina i Stugun. Martina är ju min lilla frisör, och hon är så duktig så :) Vart en riktigt najs frilla, lugg och grejer. Ska väl ta nån bild sen får ni se! Det är rätt stor skillnad mot förut, om man säger så.
I alla fall när vi sitter där hemma hos Martina och surrar så får vi för oss att vi ska fara på dans i Aspåsnäset.. Så jaa, så blev det. Tog Opeln och rejsade hem med Celia till Bispgården igen, gjorde mig iordning för en natts dansande och sen tillbaks till Stugun för att hämta Martina och sen bar det av.
Var rätt mycket folk där faktiskt, var ju premiär igår kväll så. Jag och Martina är väl inte direkt bra dansare, men vi shejkade loss i alla fall vi. Men jag dansade med nån som Martina kände som var skitbra på att dansa, så han lärde mig foxtrot i alla fall -kunde följa med i stegen lite hjälpligt efter ett tag.
Sen dansade jag med ett par andra också, och såklart med Martina. Jag tror ändå att jag och Martina var bäst på att dansa -så det så!

Åkte hem från dansen vid 02:00 tiden (eller ja, till Martinas mosters lägenhet i Lungvik) och somnade väl runt 3 snåret.. Sen upp igen vid halv åtta eftersom Martina skulle jobba.. Var hemma nå tag runt halv elva imorse för jag fixade lite grejs i stan innan jag åkte.

Har ingen direkt lust att uppdatera mer här nu, men lär ju komma nån uppdatering imorrn. Bild på frillan också :) F'resten kan Celia göra pussmun nu -det lärde Martina henne igår! :)

- Ziquita / Wilja, me in a nutshell

Nån bättre rubrik kom jag inte på. Fantasilös till tusen just nu.

I alla fall så gick jag & Celia som sagt över till Tony & Satu förut idag och skulle lämna av nycklar till Xbox-nördarna, och när man ändå var där så vart man ju tvungen till att kika på kissongan. Fy tusan vad söta dom var alltså! Skulle absolut inte tacka nej till en -om det inte vore för knäppkatten vi redan har. Ingen mer katt så länge vi har han kvar, den saken är säker. Han har ju ett par skruvar lös, om man säger så.

Annars har det väl itne hänt så mycket idag. Vart pizza till middag, men det var inget gott. Hotellets pizza brukar vara svinigt god i vanliga fall, men näe.. inte idag. Nånting var konstigt med den. Ny pizzabagare kanske?
Sen har ju sambon och svågern suttit klistrade framför xboxet hela kvällen -lagomt kul tycker jag. Celia har badat. Jag har mest.. svävat runt bara, för jag är trött som tusan och har ingen motivation till nånting. Funderar dock på att göra nån macka nu eftersom hungern fortfarande finns där, pizzan åt jag bara halva av sen vart jag för äcklad av eländet. Hoppas den smakar bättre nästa gång!

Och jaa, imorrn bär det som sagt av till Stugun till Martina. Ska bli så kul så! :) Hanna skulle kanske också komma dit, och det är ju kul det med! Känns som att det är evigheter sen man träffade flickorna nu. På studenten funderar jag skarpt på att lämna Celia hemma hos Anders och fara dit och festa med dom. För faktiskt.. den studenten är ju litegranna min också, faktiskt. Eller hur? Jag kämpade mig ju igenom två år med den klassen. Lite firande är man väl ändå värd, fastän att man inte är klar med utbildningen förrän om typ 6-12 månader? :P

Näe.. Fika & godnatt! Verkar inte komma nån norsk ikväll i alla fall, så då skiter jag i det här! haha

- Martina är bäst!

När jag klev ur duschen för ett tag sen och skulle till och borsta håret så gick jag nästan bet. Fluret i huvudet är verkligen på vägen till katastrof, så jag skickade ett nöd-sms till Martina och lyckades flörta åt mig en klippning imorgon :) Hon är snäll min lilla sötnos! haha
Så jaa, imorgon vid 9-10 nå tag raggar jag och Celia iväg till Stugun. Måste köpa hårfärg först bara! Så nu tar jag ett officielt farväl till tråkhåret, och välkomnar en ny, lättskött frilla till imorgon -med färg och slingor! Sist jag färgade blektes det ur alldeles för fort, tyvärr.

Undrar om man ska vandra över till Tony & Satu och droppa av en nyckel till Anders & Perren (Xbox nördar! :P) och sen fara på ICA? Tror det blir så. Tjingeling!

- Är jag bra eller är jag bra?

Var ut och hämtade posten för en stund sen och såg att jag fått tillbaka alla mina skolarbeten. Glad i hågen öppnar jag och kollar igenom alla arbeten.. Inte nog med att jag fått MVG på alla arbeten -läraren vill använda mitt Alzheimers arbete till undervisningen nästa år!! Kan man få bättre cred eller? I dont think so!


- Neeej!

Guess what? Jackan jag gått och suktat efter en evighet.. den finns inte kvar! När jag äntligen vet att jag har råd att köpa den den här månaden, då är den borta. Suck. Jag som har suktat efter den hur länge som helst...
Finns dock en liknande på H&M, men den är dyrare.. En hel tusenlapp kostar den, och jag vet inte riktigt, ska man kosta på sig så mycket? Det är ju en skinnjacka trots allt, och skinn kostar ju...



image73image74
Ellos till vänster, H&M till höger

- The Moffatts, Miss you like crazy

Igår kväll när jag och norsken satt och snackade så hamnade vi som vanligt på youtube efter ett tag, och då hittar jag helt plötsligt igen en låt med The Moffatts... Så nu säger jag här, med min bästa programledar-röst, "Nette, den här låten är till dig!" haha.

För er som inte visst det så tänkte jag och Nette faktiskt flytta till Kanada och gifta oss med de här grabbsen när vi var mindre.. Men en sak jag undrar över, skulle vi ta två var eller? Annars blir ju två stackare ensamma :P haha



- All to long

Igår kväll när jag väl lyckats slitit mig från norsken och vår trevliga pratstund så gick jag som vanligt in och skulle bre på Celia täcket och så. Enda skillnaden den här gången var att när jag öppnade dörren så möts jag av en klarvaken liten tjej som ligger på mage och kikar på mig. Skyndar mig att dra igen dörren samtidigt som jag ber febrilt till någon högre makt av nåt slag att "snälla, snälla, låt hon somna om!". Mina böner besvarades inte, utan hon började gallskrika. Slutade med att vi satt i soffan alla tre -en väldigt trött mamma, en ännu tröttare pappa och en snyftande men ack så klarvaken Celia.

Vi slängde i alla fall bustrollet i säng igen runt 00:10 efter en halvtimme av halvt desperata försök att få henne att somna (välling, napp, snuttefilt, vanka runt etc.), och då skrek hon lite så där halvhjärtat ett par minuter sen tvärslocknade hon.

Vi har nog haft rätt mycket tur ändå, Anders & jag, för har vi någonsin behövt vara vaken en hel natt med henne? Nej. Har hon någonsin skrikit och skrikit i timmar i sträck? Nej. Nu somnar hon ju till och med själv i sängen helt själv både under dagarna och på kvällen. Sover hela nätterna. Vi har helt enkelt haft en otrolig tur! Det tackar jag min lyckliga stjärna för, eller hur är det man brukar säga?

- En idé

Ja nu gick det visst upp en talgdank för mig! Måste sticka hem till mamma nån dag och kolla datorn där, för risken finns att webadressen till hemsidan finns där! Wiee, ibland är jag bra smart!! :D

Sitter för övrigt och snackar med norsken nu, väntar på att Anders ska komma hem (vilket han borde göra vilken sekund som helst nu) så han ska få hjälpa mig att knyta ett snöre runt buketten så jag får torka den. Fick ju nämligen en jättefin blombukett av honom efter operationen -som en kombinerad operations- och 6års bukett.

Annars är det väl godnatt nu då! Sov gott alla, så hörs vi väl imorrn?


image72

- Den gamla hemsidan

Ingen av er som läser här som kommer ihåg vad jag hade för adress till min gamla hemsida som jag gjorde i samband med Datakunskap A -kursen? Jag skulle verkligen vilja kika in på den igen, men kan faan inte komma på vad det var för adress dit. Har för mig att det var nåt med wilja, självklart, för det var ju den perioden av mitt liv. Men vad var det för domän? Och jag tror att det var något mer än wilja också.
Jag har funderat som en tok, jag har googlat och jag har frågat runt. Vet att jag gjorde två olika hemsidor, en där jag publicerade tarotläsningar och en där det var lite allmänt om mig och mitt liv, och en vanlig blogg.

Jag vill hitta igen bloggen/hemsidan NU!


För övrigt ska jag ta datorn under armen och sätta mig framför tvn nu.. Hoppas på att norsken ska komma online så man får snacka lite "allvar" ;D haha. Som alltid, liksom. Det går inte att vara allvarlig med en norsk, så är det bara!

- Epica, Feint


Minnen, minnen, minnen... Finns ingen så vacker låt som denna.



- Pippibörden



Här är en bild på den otroligt otäcka krockskadade pippibörden..
tur han kvicknade till och flög iväg så jag vågade gå ut!


image71

....och kom nu inte och säg att han var söt, för det var han inte!



Jag borde verkligen försöka bota min fågel- och fjärilsfobi


- Good news!

Fågeln lever. Kikade precis ut bakom gardinen igen och såg att han satt och kollade runt sig, sen började han hoppa fram lite och sen in i en buske och sen gick det ett par sekunder och så flög han iväg. Fick sig väl en liten hjärnskakning skulle jag tro.

Nu vågar jag åka på ICA i alla fall, bara fialottan min vaknar nångång vill säga. Fast först måste vi ju käka middag. Ska ta och slänga in kycklingen i ugnen nu och hoppas att hon vaknar snart! Hon har sovit i nästan 3 timmar nu...

- Fågelkrock

Iiiick!! Det krockade en fågel i fönstret här nyss, small till som bara den och sen såg jag massa fjädrar och dun som virvlade runt.. Kollar ut och ser att stackarn rör på sig i alla fall, men nu är den helt stilla. Ser rätt död ut, fast att han står på småbena sina fortfarande.
Usch, jag som är så svinigt rädd för fåglar! Jag hade tänkt ta Celia och åka på Ica när hon vaknar, men nu vågar jag inte för fågeln är alldeles bredvid ytterdörren.. Faan vad mesig jag är, men jag är verkligen LIVRÄDD för fåglar och fjärilar.

Kollade ut igen nu och den ser ut som att den andas, fast nacken ser lite.. sned ut? Tänk om det kunde komma en katt eller vad som helst och bara avsluta lidandet för stackarn?! Då skulle jag kunna åka på Ica också...


- Lagomt snuskig

Jahapp, då var det alltså 3,5 dag sen jag duschade sist. Yuck! Man känner sig så himla äcklig :/ Men idag får jag äntligen ta bort det yttre förbandet och duscha, och det ska bli så jäkla skönt! Mitt hår är ju inte precis känt för att hålla sig rent så länge, och är man som mig och inte kan stå framåtböjd och tvätta håret, ja då blir det ju som det blir.. Lagomt trevligt, liksom. Tur man har hårband och grejs så man kan dölja det mesta utav håret i alla fall. Och kattvask i handfatet funkar ju bra det med.. fast inte tusan känner man sig så vidars fräsch efter att ha stått och skvätt lite vatten under armarna och i ansiktet? Nehej du.

Idag känner jag i alla fall inte av operationen ett dugg, det spänner inte ens som det gjorde igår. Härligt härligt. Nu slipper jag vara hög på alvedon, haha :D Anders klev i alla fall upp med Celia idag också, så jag fick sova ut riktigt. Han är så snäll så! Nu ligger han dock däckad på sängen igen och har gjort det i typ en timme.. Celia likaså.

Och ja, jag hamnade här. Har käkat en frukost bestående av varm oboy och smörgåsrån -nyttigt, jag vet! Nu tror jag att jag ska ta och pallra mig in i duschen, men först ska jag pillra bort förbandet. That's gonna hurt!  Tror jag i alla fall.

- Jag bara måste...

Antagligen är det väl ingen som orkar läsa igenom, men jag har lite sådär halvtråkigt nu så jag snodde den här listan av Nette -bara för att dryga ut tiden lite.

DIG:
1. Hur lång är du? Runt 167-168
2. Vad vill du bli när du bli stor? En bra människa ;D
3. Vad pluggar du? Omvårdnad på Komvux i Bräcke
4. Har du långt hår? Ganska lagomt, tror jag.. fast tråkig frilla, däremot!
5. Vilken hårfärg har du?  ska väl föreställa rödbrunt nånting med ljusa slingor
6. Sminkar du dig? När jag orkar
7. Har du haft sex senaste månaden? Juppsidäjsi
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Bruna, för det är den bästa och mjukaste bh:n att ha efter operationen :P
10. Har du kysst någon idag? Bara pussats utan tunga ;P

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop? Nej
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Mamma
3. Hur många syskon har du? En "hel" lillebror, och sen två "halva" systrar och två "halva" bröder :D
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? "Tack för maten och hjälpen i kväll! Godnatt!" typ :P
5. Vilken mat lagade din pappa senast? No idea.. skulle dock gissa på typ kroppkakor eller fläsk!
6. Hur många ställen har du bott på? 6
7. Vem i din familj stör du dig mest på? Ingen, egentligen
8. Vilken familjemedlem är snällast? Celia såklart :)
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? När han var hemma från Lycksele så festade vi lite :)

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? Typ.. längesen! Alla bor ju så långt bort :(
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hmm. Hos Emilie, för typ tusen år sen
3. Har du kysst nån kompis? Nej
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5. Vem har du varit kompis med längst? Nette
6. Vem känner dig bäst? Anders
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? Inte allt för länge, men ändå för länge
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Beror på vem det är..
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar?  Ibland så gjorde man väl kanske det :P

KLÄDER:
1. Vad har du på dig nu? Underkläder, jeans, linne, tröja och en fleece tröja -jag fryser!!
2. Har du bytt om idag? Nope, men däremot har jag tagit på mig fler och fler lager av kläder eftersom jag är en isbit!
3. Favorittröja? Den gula jag köpte i fredags!
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? Snygga jeans och sen en muskulös, bar överkropp ;) haha
5. Har du gett bort kläder nån gång? Ja
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? Jaa, impulsköp är ofta inte bra köp..
7. Har du handlat kläder via internet? Jäpp
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? Inte så mycket att ljuga om
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? Vanliga såna där trosliknande kalslonger. HUVVA!
10. Vad använder du för skor? Springskor såklart!

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? Njäe.. skrika löser väl ingenting?
2. Klä dig annorlunda? Klär mig som jag vill!
3. Vara dig själv? Oftast
4. Visa dig i bikini/badbyxor? Beror på i vilket sällskap
5. Fisa inför din pojk/flickvän? Haha, vilken fråga! :P Men är man fisförnäm så (haha, nu var jag rolig ;D)
6. Pierca dig? Det gör jag säkert, men har ingen lust med det. Öronen är ju piercade, men kommer jagh ihåg att använda örhängen? -Nej!
8. Ha sex på offentlig plats? Who knows... ?
9. Vara omogen? Jorå, det händer ! :D
10. Äta småkryp? Haha, aldrig! Usch och fy och blä!

- Dagen efter

Då är man återigen parkerad framför datorn då, Celia sover och jag sitter här med halsont. Jag vet inte riktigt om det beror på en begynnande förkylning eller om det är en biverkning efter gårdagen då man var intuberad? Äh, det märks väl om det går över eller inte.

I alla fall så opererades jag ju som sagt igår. Operationen gick jättebra, jag gick in i operationssalen iklädd de otroligt sexiga trosorna (som var avsedd för personer som väger 70-80 kg! jag väger 50.. ;P) med världens häng i arslet, strumpor som nådde typ halvvägs upp på låren och så den där jättefina klänningen/tröjan/särken eller vad man nu ska kalla den. Och så klart; en grön mössa att gömma allt hår i!
Jag fick lägga mig på den där sängen och dom började koppla på mig en massa elektroder, nån platta på magen som skulle "bränna ihop" blodkärlen, blodtrycksmätare och en sån där grej på fingret. Sen börjar dom berätta lite om hur bedövningen och narkosen verkar, och sen var det godnatt.
Var f'resten en ganska lustig känsla det där när man fick sömnmedlet och andades i syrgasmasken.. Hela kroppen vart alldeles tung och varm, och sen kittlade det lite i bröstkorgen innan man däckade. Kändes som att det gick typ 3 sekunder, och sen låg man på uppvaket med halsont och en syrgas grej i näsan.

Häftigt ändå att kroppen kan slås ut så mycket att folk kan stå och skära i en utan att man märker det. Jag menar, en skalpell är jävligt vass, så man må ju vara nästintill död när man ligger där, eller? :P Bara en tanke !

Idag känner jag i alla fall inte av operationen så mycket, jag har inte ont eller så. Känner  mig dock tröttare än vanligt, huvudet vill inte riktigt hänga med om man säger så, och jag känner ju att det spänner lite på vänstra bröstet, men va sjutton å, lite ska man tåla. Och jag får ju faktiskt käka alvedon! Slå det ni ;) haha

Mamma kommer i alla fall hit när hon slutat jobba och ska hjälpa mig lite med Celia ikväll, eftersom jag itne ska lyfta och hålla på så mycket på utifall att stygnen skulle gå upp av "ansträngningen". Funderar på att ringa mormor och höra om hon vill komma ner och käka med oss ikväll, så får hon komma ut lite hon också!
Näe ni, tv-soffan väntar. Hade tänkt plugga men näe, jag har verkligen ingen lust och ork med det. Laters!

- Operation idag nu då

Om ca 10 minuter bär det av mot Östersund, ska bara droppa av bilbarnstolen hos svärmor först (glömde ju självklart lämna den igår.. suck). Känns lite smått nervöst nu, men inte så farligt. Vad tusan, en gratis sovmorgon, varför inte? :P haha

Näe, ska ta mitt pick och pack och ge mig av nu. Och btw, jag är HUNGRIG! Kommer ju vara folkilsken innan det här är över...




image70

Jag har inte fått pussa på min goskit sen igår eftermiddag...
hur ska jag överleva tills ikväll?

- John Fogerty, Joy of my life

Det blev visst ett par, tre inlägg väldigt tätt här, men jag bara måste lägga upp den här underbara låten också.
Den här låten har jag "fått" av Anders, och jaa, jag antar att man kan säga att det är lite utav "våran låt", om man nu prompt ska ha en sån.







- Shaggy, Angel



Här är låten som spelades på radion den natten efter 7 omgångar kubb i beckmökret, och efter ett nyktert konstanterande från Anders att "det inte var nåt fel på värmen, i alla fall" då vi kysstes för första gången.




but the feeling that I have for you is so strong
been together so long, and this could never be wrong



- Idag är det hela 6 år...

...sedan jag & Anders blev ett par! Tänka sig vad mycket vi hunnit med under den här tiden, och det är svårt att förstå hur fort tiden gått. Det känns ibland som att det var igår vi smög ut mitt i natten för att träffas.. Those were the days!

Bland annat har vi hunnit med att flänga runt lite i Sverige, t.ex. Umeå och pistolskytte NM, Göteborg, Småland ett par gånger, Glommersträsk... Sverige är faktiskt ett fint land, när allt kommer omkring (även om vädret skulle kunna vara aningen varmare...).
Vi har också hunnit med att bo i ett litet rum på 12kvm (och då var toan, hallen och kokvrån inräknat!), i ett kollektiv tillsammans med svågern min, Hillhage och Eijve, i en 2a i Torvalla och en annan 2a i Bispgården och nu slutligen har vi landat i vår fina 3a på Hallvägen.
Vi har varit med om både roliga och tråkiga stunder, men jag tror att övervägande delen av tiden har varit underbar. Det finns ingen som känner mig så bra som Anders gör, och ingen kommer antagligen att göra det, någonsin.

Men, det absolut bästa vi gått igenom tillsammans är graviditeten, födelsen och de här (snart) 10 månaderna med Celia. Ljuset i vårat liv. Tänk att två så alldagliga människor kunde skapa nåt så vackert?

Visst finns det saker man skulle vilja ändra på, göra ogjorda, men det går inte. Men trots misstaget jag gjorde en gång för 2 år sedan, så tror jag faktiskt att det gjorde oss starkare. Det var mitt fel att det hela fick ett hastigt slut, men det var tillsammans vi hittade tillbaka till varandra efter ett tag. 

Anders, jag kan inte tacka dig nog för allt du gett mig under de här åren.
Du är, och kommer alltid att vara, det bästa som hänt mig.


image69

(sitter vid fel dator, självklart, annars hade jag lagt upp en annan bild,
men va tusan å, den här får duga så länge. Tagen vid inflyttningsfesten
den 25e april i år.. Rickards bak är det som tar upp större delen av bilden.
hahaha, men skit samma. Fokusera på oss i mitten istället ;D)

- Stormvindar

"Fångad av en stormvind" kan man lugnt säga att Bispgården är just nu, för att inte tala om igår! Jag jobbade ju som sagt i går kväll, och när vi sitter och fikar hör man riktigt hur vinden tar i och helt plötsligt så far bordet och stolarna på altanen iväg ett par meter!  Snacka om att man blev paff...

Jag undrar verkligen när det ska sluta blåsa? Det har ju för tusan blåst i över ett år nu! Kommer riktigt ihåg hur jag kämpade för att ta mig till bussen på morgonen ifjol när jag skulle på skolan. Världens mage, motvind med runt 15m/s och uppförsbacke HELA vägen (vilket var nästan 1 km). Usch usch usch vad svettig man var när man väl kom fram till busshållplatsen!  Ingen direkt höjdare, om man säger så.


I alla fall så har jag varit upp till syster Birgitta nu på morgonen och tagit blodprover inför operationen imorgon, känns lite smått nervöst men det lär ju gå bra. Klarade man av en förlossning så varför ska man inte klara av att bli nedsövd och sen vakna utan att ha varit medveten om smärtan? :P Vid förlossningen kämpade man ju liksom med värkar och smärta i bra många timmar ( i mitt fall 33 timmar! ). Värsta blir ju att jag ska vara fastande från midnatt.. hur tusan ska jag överleva det? Kliva upp på morgonen och inte få äta nåt, och till på köpet sitta och skumpa med bil in till Östersund i över en timme..? Jag kommer ju bli åksjuk! Skulle verkligen inte förvåna mig...

Sen idag måste jag och Celia trotsa vädrets makter och bege oss ut en sväng, för klockan 15:00 ska jag träffa studievägledarn på BTS (eller RGS heter det väl numera..) och få hjälp med vilka kurser jag saknar, och hur jag ska tillväga för att söka studiemedel och grejer. Undrar just vilka kurser jag saknar?

Men nu ni, gott folk, ska jag plugga lite innan fislisan vaknar. Hon har f'resten kommit på att hon kan leka tittut själv, så nu sticker hon iväg och gömmer sig vid nån dörr, sen sticker hon fram huvudet med världens smajl och skrattar, gömmer sig och kikar fram igen med det där underbara smajlet. Ska försöka få det på film sen så får ni se!

- Storhelg

Snart bär det av på jobbet då.. Känns lite drygt att vara där ända till halv nio ikväll, men vad gör man inte för lite extra klirr i kassan? Hoppas tanterna är lugna och harmoniska idag nu bara, känns inte ha nåt tålamod med speedade damer just nu.

Men, innan jobbet ska jag hinna iväg på ICA, så det är nog bäst jag sticker nu, börjar ju trots allt om 30 minuter. Då ska mina nya foppatofflor invigas -röda och fina är dom, än så länge i alla fall.

Kommer säkert nån uppdatering senare ikväll när jag är hemma från jobbet igen, för av nån underlig anledning så har jag fått för mig att det är kul att blogga lite då och då, istället för att skriva dom där otroligt långa inläggen 2 ggr / veckan. Aja, gotta go.

- Supertramp, Breakfast in America



Sitter och lyssnar på Radio Guld (ja jag vet, jag är lite udda) och då spelar dom den här underbara låten...




- Nya ord

De senaste dagarna har Celia börjat med nåt nytt, nämligen att säga "näe" och "koko".


Näe: Det här kom hon på att hon kunde säga när hon inte vill göra något, som t.ex. att tvätta munnen efter att hon ätit. När man försöker göra det så utbrister hon "näenäenäe" och sen blir hon tvärsur när man tvättar henne i alla fall. Och såklart har hon kommit på att hon kan säga det så fort det är något hon inte vill. Såklart :P


Koko: Allt började med att jag och Anders fick för oss att vi skulle lära henne att säga koko och samtidigt göra med fingret mot huvudet. Att det skulle vara så lätt att lära barn dumheter? Nog för att hon inte kan göra det där med fingret, men så fort man frågar henne "är katten koko?" så börjar hon på en gång "Koko koko koko katn hahahahah" och hoppar upp & ner. Hon är så söt lillfisen min!

- Åh, vad jag älskar denna tjej






                



En dag för ett par veckor sedan då vi var och gungade i aktivitetsparken här på byn.
Ska bli en tavla av dessa bilder så fort jag framkallat dem. Kommer bli så fint!



Ska även göra en förstoring i canvas på den här bilden:



image67

- Ny header

Har precis suttit och pysslat ihop en ny header, den vart väl rätt bra tror jag, men inte riktigt som jag ville ha den. Har dock inget större tålamod nu, utan funderar på att gå och lägga mig. Imorrn är det jobba, jobba, jobba som gäller -11.30 - 20.30. Positivt är det väl att det är storhelg i alla fall, blir rätt schysst timlön då!

Tog och storstädade köket nu ikväll också, vart så jäkla less på alla småsaker som låg överallt och all annan skit man samlat på sig (pennor, räkningar, reklamhög... you name it), men nu är allt borta och köket är RENT & FINT. Tills typ.. imorrn, gissar jag på. Otroligt vad en liten tjej, en tokig katt och halvknepig karl kan dra fram!? ;P

Provade nya dammsugarn idag också, and guess what? Celia är inte rädd för den, hon jagade den däremot vilket försvårade städningen något.. men, HON ÄR INTE RÄDD FÖR DEN! Yes :D


Just ja, var ju på marknad i Sollefteå idag också. Vart lite shoppande där också, för man kan ju inte gå på marknad utan att köpa korv! Så 3 korvar vart det -vitlök, ren och älgkorv. Munkar köpte Anders -såklart-, och jag hittade mig även ett par Foppa-tofflor till ett bra pris (inte äkta dock, men vem bryr sig?) och en jättefin ...hmm... vad heter dom? Anorak? Som nån indian-nisse hade gjort. Hur snygg som helst, och den kommer att värma skönt i höst! Ska lägga in nån bild på den sen.

Nej usch, klockan drar iväg alldeles för mycket.. Godnatt gott folk, och ha en bra pingsthelg (det lilla som är kvar av den, i varje fall)!

- Sollefteå, here we come

Då drar vi snart i väg till solle på marknad då, jag & Celia är redo, så nu ska vi bara vänta ett par minuter och sen ragga ner till byn och hämta mamma. Bjussar på en bild på mig & Celia som är marknadsklara and ready to go!

Hmm, trodde jag, för nu vill det inte funka att ladda upp bilder här. Aja, kommer väl bilder senare idag då!


- Shopaholic

Det vart en heldag i Sundsvall, men ack så mycket fina grejer jag lyckades hitta! Allt som allt blev det 2 par jeans, 2 linnen, 1 t-shirt, 4 halsband, solbrillor, hårband, 2 armband och en behå. Jag är nöjd! :D

Har väl inte så mycket att säga egentligen.. ska  på marknad i Sollefteå imorrn med mamma och Celia i alla fall, så blir nog inte så mycket bloggande. Men nu ska jag gå och ha en lite modevisning för Anders så han får se vad jag köpt egentligen. Ha't bra!

- Jack Johnson, Banana Pancakes



Innan vi åker måste jag bara slänga in den här underbara låten också.. Ses senare idag!







Can't you see that it's just rainin'
There ain't no need to go outside

But baby, you hardly even notice
When I try to show you
this song It's meant to keep you
From doin' what you're supposed to
Like wakin' up too early
Maybe we could sleep in
I'll make you banana pancakes
Pretend like it's the weekend now

And we could pretend it all the time
Can't you see that it's just rainin'
There ain't no need to go outside

But just maybe, like an ukulele
Mama made a baby
I really don't mind to practice
Because you're my little lady
Lady, lady love me
Because I love to lay here lazy
We could close the curtains
Pretend like there's no world outside
And we could pretend that all the time

Can't you see that it's just raining
There ain't no need to go outside

Ain't no need, ain't no need
Can't you see, can't you see

Rain all day and I don't mind

The telephone singing, ringing, it's too early
Don't pick it up
We don't need to
We got everything we need right here
And everything we need is enough
It's just so easy
When the whole world fits inside of your arms

Do we really need to pay attention to the alarm
Wake up slow, wake up slow

But baby, you hardly even notice
When I try to show you this song
It's meant to keep you
From doin' what your supposed to
Like wakin' up too early
Maybe we could sleep in
I'll make you banana pancakes
Pretend like it's the weekend now
And we could pretend it all the time

Can't you see that it's just rainin'
There ain't no need to go outside

Ain't no need, ain't no need
Rain all day and I really, really, really don't mind
Can't you see, can't you see

We've got to wake up slow

- Operation

Jaha, då fick jag det efterlängtade samtalet då. På tisdag blir det operation för min del, wiihoo. För er som inte vet det kan jag ju berätta att jag haft en knöl i vänstra bröstet som jag var och kollade upp, men det var en snäll knöl bestående av ihoptorkad mjölk efter amningen. Hur som helst, den ska jag i alla fall få operera bort på tisdag, så då slipper man den äntligen. Stor och otäck är den!  Undrar just om dom kan klämma in ett litet implantat samtidigt? haha :P Då kanske man kan fylla ut en a-kupa sen -vilken dröm! haha, närå, jag skämtar bara, inga implantat här inte.

Nu ska vi snart sticka iväg till Sundsvall i alla fall, jag vinkade precis av svärmor och Celia och nu väntar jag bara på att Anders ska komma hem, han slutar 10.00 idag nämligen. Ska försöka hitta nå snygga jeans idag för femhundringen jag hittade, om inte annat lär det väl bli nå skor och grejer i alla fall. Behöver både arbetsskor och träningsskor, för just nu så använder jag ett par av mammas arbetsskor och tränar i mina vanliga skor, och hur fräscht känns det på en skala? Plus att dom inte är nå sköna att "springa" i.

Jag ska även se om jag orkar gå på nån drop-in och fixa till håret, är så sjukt less på mitt hår. Jag vill ha nån rolig frisyr som man kan göra nåt med. Som det är nu är det ju bara rakt och tråkigt! Jag skulle vilja ha det lite uppklippt, nån sorts lugg och sen färga och slinga igen så det blir lite liv i det hela!
Fast, eftersom det är fredag idag så kan jag tänka mig att det är rätt fullt på drop-in salonger, och jag har ingen lust att vänta i timmar. Om inte annat flörtar jag väl lite med Hanna och ser om hon vill ta sig an risbusken min när hon ändå skulle klippa moster på torsdag. Jaja, den som lever får se!


Vi fick i alla fall tillbaks nätverkskabeln av Tony & Satu igår, så ikväll eller imorrn ska jag sätta mig och knåpa ihop nya headern, för då kommer jag åt bilderna jag vill ha! Fick även en 20års present av Tony & Satu igår, två jättesnygga ljuslyktor, så nu saknas det bara nån betongspik så jag kan hänga upp dom! :)

Näe, om man skulle ta och dricka ett glas juice innan man far kanske? Ha en bra dag alla!

- Godkväll

Då var kvällen här igen då. Kom precis hem från träningen, svettigt var det, men skönt som attan! Man känner sig så himla nyttig och duktig efteråt! Och visst sjutton är jag hurtig? haha

I alla fall så har väl den här dagen varit som så många andra. Bus och lek och en aning gnäll från Celias sida (inte lätt att vara småförkyld vet ni). Har inte någon direkt motivation att skriva nåt nu, men fick i alla fall veta att jag får MVG i Social Omsorg -snacka om att jag hoppade av glädje när jag fick veta det! :D

Äh, godisskålen nästa! Man kan ju inte vara hur nyttig som helst... ;D

- Bah

"Anknytning 812 44 är på sammanträde och återkommer 14:00". Som vanligt då, det går faan aldrig att få tag på folk som jobbar för kommunen! Det är alltid sammanträden till då och då, och så ringer man den tiden då dom ska vara tillbaka, och då svarar den där mekaniska rösten "Anknytning .... återkommer i morgon". Suck. Och är det inte sammanträde eller att dom gått hem, ja då är det kafferast. Geez.

Jaja, 14:00 it was. Nu gäller det bara att jag kommer ihåg att ringa då, då.

I alla fall så har jag städat toaletten nu, vilket är det absolut värsta jag vet. Jag vet inte, men jag tycker verkligen det är jätteäckligt att städa toaletter. Bakterierna går till anfall, liksom. Fast jag jobbar ju på Brunis, så jag borde vara van, om man säger så.

Lillfisen sover i alla fall, så nu ska jag springa ut med soporna och hämta posten. Undrar vad man får för rolig reklam idag då?

- Yämän

Har laddat in en massa bilder på bilddagboken nu, så gå in och kika vetja!

Annars känner jag mig väldigt omotiverad till att göra något överhuvudtaget idag.. men listan ska gås igenom, så är det. Ska i alla fall gå och hänga ut första maskinen med tvätt nu och starta nästa. Tänk om man hade en tumlare, vad fort det skulle gå!
Måste leta upp numret till SYOn också så man får nån ordning på ansökningen och studiemedlet.. Ragunda Gymnasieskola eller Lärcentrum på Hammarn, undrar just vart jag ska ringa? Äh, får väl prova och se.

Näe. Plikten kallar. Laters!


- Within Temptation, Aquarius

Ännu en underbar låt, jag bara ryser när jag hör den... Att musik kan komma att betyda så mycket för en?

Texten... oooh, it gives me the chill!





I hear your whispers
break the silence and it calms me down.
Your taste on my lips,
your salty kisses.

They say I'm seeking out the danger.
That one day you won't let me go,
(I'll drown, you'll take me down.)

I need you Aquarius,
enchanted I will have to stay.
I feel you Aquarius,
cause you the sea set me free.
You call to me Aquarius.
(You call to me, you set me free)

I relinquish to your powers.
From your grasp, I just can't hide.
Missed the danger I had to conquer.
You made me feel alive.

They say I have to be aware,
that one day you won't let me go,
(I'll drown, you'll take me down)

I need you Aquarius,
enchanted I will have to stay.
I feel you Aquarius,
cause you the sea set me free.
You call to me Aquarius.
(You call to me, you set me free)

I long for you Aquarius.
I need to be with you again.
I fear you, Aquarius.
My destiny till the end.

I need you Aquarius,
enchanted I will have to stay.
I feel you Aquarius,
cause you the sea set me free.
You call to me Aquarius.
(You call to me, you set me free)

- Dagens att-göra-lista

* Ringa SYOn [ x ]
* Städa köket [ x ]
* Städa toaletten [ x ]
* Tvätta, tvätta, tvätta [ x ]

* Göra klart Tema E - Yrkesrollen [  ]
* Storhandla på Hammarn [ x ]
* Träna [ x ]

* Fixa FP:n för maj [  ]


Men, viktigast av allt, busa en massa med Celia!

Äh, bäst man börjar  så man blir klar nån gång.. Bustroll, here I come!

- Hastigt och lustigt

Igår kväll när jag kom hem från jobbet parkerade jag mig vid datorn för att kolla mejlen. Till min förvåning upptäcker jag att jag fått ett mejl från min handledare på skolan, och håller nästan på att fara av stolen när jag ser vad det står! "Jag har pratat med ... som sa att det var okej att du hoppade på geriatrik kursen nu, så du är välkommen till skolan imorgon 9-15. Om du inte hittar någon barnvakt så är också hon välkommen, vi hjälps åt med henne under dagen". Jaa, i korta drag så var det vad som stod. Men hur som helst, där satt jag alltså, täckt av Brunkullan från topp till tå, trött som jag vet inte vad, och så ser jag att jag helt plötsligt ska till Bräcke! Det hade jag ju inte direkt räknat med..

Jaja, Bräcke it was. Anders tog föräldraledigt idag så han var hemma med Celia, så det löste sig ju utan problem. Skolan gick bra också, men SHIT vad många uppgifter det var i det där häftet jag fick. Tror det var 10 st arbeten som ska göras, och det värsta av allt är att jag inte har någon aning om när det ska vara inlämnat? Står ingenting i pappren, så måste försöka få tag på lärarn. Jag har ju redan förlorat ett par veckor, för det där var sista lektionstillfället. Usch, STRESS!

Nu sitter jag här med handduken runt huvudet och funderar på om man ska ta och käka middag, har inte gjort det än.. Slarvigt, jag vet!  Ska ladda in lite bilder på Celia sen, har kameran nästintill full nu :) Får se om jag orkar knåpa ihop en ny header medans Anders kollar på hockey? Den som lever får se.

- Yay, tog bara... för länge

Jahapp, tog bara två dagars sov-svängar (räknat i Celias sovtid, alltså) att få till den här svarta och vita sidan. Är man kass eller vad? haha. Ska dock göra om headern sen så det blir lite mer färg här, men det får duga så länge. Alla bra bilder är ju på andra datorn! Jaja, det ordnar sig väl.

Snart är det dags att jobba också, börjar 16:00 idag och jobbar till 20:30. Hoppas dom är snälla idag, tanterna mina. Skriblast.

- Dags att sätta igång, kanske?

Kom precis på att jag knappt påbörjat mitt sista skolarbete, och det börjar dra ihop sig nu. Ska man orka? Jag känner snarare för att gå och dra nåt gammalt över mig, men det kanske är att fly sina plikter? Skulle ha knåpat ihop en ny header också, men Tony har som sagt vår nätverkskabel just nu och trådlösa routern vill ju inte funka. Vilka problem man har...

- Epica, Solitary ground


Finns det något så vackert som den här låten? Ja, det finns det.
Feint är vackrast, men den här kommer på god andra plats.

Lyssna och njut!






....or am I just waisting time?

- Morgon, godmorgon

Idag vaknade man alldeles för tidigt, Celia fick nämligen för sig att hon skulle upp vid 05:40 (!) -vilket inte jag var beredd på. Men, en regel jag har här hemma är följande; kliv aldrig upp före 06:00, och den regeln håller jag på. Hårt, dessutom.  Klockan var nog 06:10 när jag pallrade mig upp ur sängen och gick för att kramas med lillfisen.

Hur som helst har jag inte tid att skriva nåt mer nu, för Celia har käkat klart och hon blir väldigt otålig av att bara sitta här vid köksbordet bredvid mig (ja, du läste rätt -datan på köksbordet). Skriblast!


((och på tal om skriblast, vars sjutton håller min favorit norsk vägen?))

- Då var man på G igen då

Även denna dag börjar dra sig mot sitt slut, och jag tänkte jag skulle skriva ett par rader innan sänggåendet. Fast har jag egentligen något vettigt att säga? Nej, jag skulle inte tro det.

Men hur som helst så vaknade jag 04:43 -och det var nog enda gången jag vaknat så tidigt och fått ett leende på läpparna! Det var nämligen så här, att jag vaknade av att Celia låg och gnällde och hade sig, och som vanligt sträcker jag mig efter mobilen för att se efter vad klockan är. Då ser jag att jag fått ett sms, och gissa vad det står? "Det blev en pojke". Haha, jag kunde inte hjälpa det men jag låg där i sängen och flinade för mig själv. Var nästan på väg att väcka Anders bara för att få säga det, men jag lät bli, stackarn hade ju faktiskt bara en halvtimme kvar innan väckarn skulle ringa.. Fast så fort väckarn hans ringde så var jag tvungen att säga det, men tror inte han fattade riktigt vad jag pratade om först ;) haha.
För er som inte kikat in på bloggen tidigare idag så kan jag säga det igen, Veronica och Simon fick sin efterlängtade Kasper igår kväll. Jag kan inte bärga mig tills jag får se nån bild på lillkillen!

Lite konstigt det hära, men nu vart ju jag bebissugen också -fastän att Celia fortfarande är så liten! Men här blir det då inga barn gjorda än på ett par år, den saken är säker.  Fast inte skulle jag säga nej till att snusa på en liten en bara för en dag eller två!

Apropå ingenting; Jag tog tag i mitt liv igen idag. Eller ja, jag gick och tränade i alla fall. Vet inte riktigt varför jag inte kommit mig för att träna nåt den senaste 1,5 veckan? Måste vara nån biverkning efter grillfesten (eller rättare sagt, dagen efter). Fick dock mitt livs chock när jag ställde mig på vågen för ett par dagar sen -TRE KILO NER. Faan, faan, faan! På bara ett par dar utan träning försvann all den vikt jag lyckats fått på mig, men hur tusan gick det till? Jag är ju som en jäkla jojo, alltså. Hur tusan ska man bära sig åt för att gå upp en 7-8 kilo och sen stanna på den vikten?

Och hur fan bär man sig åt för att få de extra kilona att lägga sig där man vill ha dom -dvs. lår, rumpa, armar och på "sidorna av magen" (alltså mellan där revbenen slutar och höftbenet börjar, just nu är det ett "gapande hål" där)? Den som har någon idé får mer än gärna presentera den för mig, för nu SKA jag fylla ut ett par jeans riktigt, så det ser bra ut. That's it.


...somebody help me?

- Ibland har man tur!

När Celia vaknade så tog vi och raggade iväg ner på Ica för att inhandla mjölk, balsam, barnmat och diverse småsaker. Gissa hur förvånad jag blir när jag svänger in på parkeringen väl hemma igen, och ser något ligga ca 1 meter ifrån bilen.. Något som är VÄLDIGT likt en femhundring. Lite tveksam var jag allt, för vem har sån tur att man hittar en så stor slant? En femma, visst, det händer väl -men en femhundring?!

Hur som helst, skeptisk som jag var så klev jag ur bilen och tog upp den där pappersbiten -och ta mig sjutton om det inte var femhundra riksdaler!! YES, JAG ÄR RIK!

Nu blir det till att shoppa lite har jag kommit fram till, ett par jeans vore inte helt fel med tanke på att jag i nuläget endast äger 2 par byxor -och inga av dom passar  sådär riktigt perfekt. Men jag menar.. nu blir det ju praktiskt taget gratis att köpa ett par nya bralls! Ingen som vet om nån bra sida med snygga jeans? Tipsa!!

Ursäkta röran, jag möblerar om

Fick för mig att jag skulle göra om bloggen lite, så sitter och provar lite färger och grejar nu. MEN, så klart vaknar Celia precis när jag kommit igång, så det får se lite halvdant ut så länge. Hoppas ni överlever. Ny header ska det bli också, bara Anders hämtar tillbaks nätverkskabeln från Tony.

Och förövrigt så är det soligt och fint idag, så jag ska hänga tvätten ute! Yes!, intresseklubben antecknar...

Within Temptation - Angels

Finns det någon låt som ger mig minnen, så är det nog denna om någon. 

Jag hörde den första gången när jag var 17 år och inne i en väldigt besvärlig period av livet, och när jag hör den idag kan jag inte annat än vara stolt över mig själv och vad jag har klarat av. Men jag saknar dig fortfarande..

Enjoy!



ÄR DOM SERIÖSA?

Satt och kollade runt lite på aftonbladet, och ibland undrar man verkligen om folk är seriösa? Det här är alltså dett par byxor med "inbyggd" string, så att man ska kunna ha lågt skurna byxor utan att visa rumpan. Eh, okej?




image40  image41




Jag menar.. finns det verkligen folk som tycker dom är snygga? Jag skulle då aldrig ta på mig dom, den saken är säker! Skulle du? Länken till artikeln är förövrigt http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2347627.ab för er som vill läsa lite mer.

DÅ VAR HAN HÄR DÅ

image39

TRÖTT SOM APA

Jaha, då var kvällen ÄNTLIGEN här. Den här dagen har varit så otroligt lång och seg, och allt har bara gått fel. Men man kan ju inte vara på topp alla dagar, eller? Fast tänk vilken dröm om det kunde vara så!

Äh, det är väl helt enkelt så att vissa dagar funderar man mer än andra, och har man mens ovanpå det -ja då är det verkligen helt åt helvete. Sen att man har haft en väldigt grinig dotter gör ju inte heller att humöret stiger i topp, om man säger så. Fast hon är ju faktiskt fortfarande lite småförkyld, och det är ju inte så himla lätt att vara liten och sjuk.

Hon kom på en ny grimas idag också, så hon spärrar upp hela munnen så det ser ut som att mungiporna ska spricka samtidigt som hon håller en lång, väldigt enformig ton och när hon inte orkar mer är det dags för andningspaus, klappa händerna och sen samma sak igen. Sötrumpan min! Man får väl se, kanske lyckas man fånga det på nån bild eller ett videoklipp?

Imorrn blir det till att grilla igen också, har bjudit hem pappa, farfar, mamma och Olof hit så vi ska fira pappas 50 års dag lite i förskott medans Olof fortfarande är hemma. Blir till att fara upp på pappers en vända imorrn på lunchen och köpa nå lotter och grejs. Riktiga presenten har vi ju redan, men jag menar -lotter hör till en födelsedag, så är det bara.

Och jaa, imorrn är det alltså jobb också. 07:30-14:30 så det är ju inte ett sånt där hemskt pass när man slutar halv fem (för det är verkligen det värsta som finns!). Näe, tacka vet jag att käka lunch, lägga några tanter och sen göra i ordning eftermiddagsfikat till resten av tanterna och oss personal, fika och sen gå direkt hem. Det är verkligen det bästa passet man kan jobba.

Men nu är det sängen nästa som gäller för mig, för jag är trött, tröttare, tröttast. Vart som inte så mycket sova i natt, för när jag kom hem från hotellet vid halv ett i går natt och hade skickat hem barnvakten så kunde jag inte somna på en gång. Sen somnade jag och halvsov en stund till ca. 03:15, låg vaken ett tag igen och sen -när jag precis lyckats somna- ja då kommer Anders hem lullandes glad i hågen! Han tvärslocknade dock rätt fort, men såklart -SNARKNINGAR till tusen, vilket är det värsta jag vet. Var nästan på väg att lägga mig på soffan, men sen insåg jag hur otroligt jobbigt det skulle vara att behöva masa sig upp ur sängen och gå hela den långa vägen, så jag stannade kvar i sängen och somnade så småningom. Vart väl ett par timmars sömn till innan Celia vaknade vid 06:30 ca, men inte var det nog mycket för mig som helst skulle vilja sova i alla fall 10 timmar varje natt!

Äh, det tar jag väl igen nu då... Godnatt på er allihop!

RSS 2.0