Lite kalasbilder

Idag fyllde alltså vår lillskit hela 1 år! Tänk vad tiden har gått fort, helt otroligt.

Självklart hade jag lyckats glömt att ladda batterierna till kameran, så bilderna är tagna med Anders mobil (därav den något kassa kvaliteten :P), men Celias farmor har tagit riktiga bilder som jag ska få sen, så då kommer det lite snyggare bilder!


            
                                           
    nr 1                            nr 2                         nr 3                                       nr 4




1: Paketöppning efter frukosten imorse. Telefonen var en riktig höjdare! Hon visste direkt hur man skulle göra med den också, dvs. sätta luren mot örat. Sötrumpan min.

2: Fick en anka med massa småankor av familjen Mild. Väldigt uppskattad den med!! Celia älskar ju badankor, som de flesta redan vet :P, och den här piper jättemycket när man trycker på den!

3: Efter badet fick hon ta på sig födelsedagsutstyrseln. Vart hon inte snygg?

4: Och självklart hade vi tårta också. Gott gott var det!


Jaa. I övrigt har jag nog inte så mycket mer att säga om dagen. Var fart och fläkt här på eftermiddagen i alla fall, när hela tjocka släkten åt Anders var här. Vera fick sig ett dopp i Celias lilla pool också, för Max tyckte hon skulle bada :P haha. Men hon verkade inte direkt klaga, för hon fortsatte svansa efter honom och Matilda :) Tok katt!

Presenter då... Hon har fått en hel uppsjö med kläder -vilket jag inte klagar över. Lite pengar som vi har gött grisen hennes med. Leksaker och 2 böcker (nu slipper vi Tuff-tuff-tåget ett tag fram över -skönt!)..  och jaa. Sen vet jag inte om det var nåt mer? Var i alla fall grejer så det räckte och blev över.

Var lite tråkigt att mamma, Olof & co inte kunde komma idag (de är nere i Tierp och hälsar på Per's föräldrar), men samtidigt var det kanske bra också, hade blivit så himla intensivt annars, och vi hade haft en väldigt övertrött och gnällig Celia när kalasandet väl varit över skulle jag tro.

Nä. Duschen nästa!

Hipp hipp hurra!


Idag blir fisrumpan min hela 1 år!
Nu är det frukosttajm och sen bad och presentöppning.
Bara nu Anders masar sig ur sängen nångång...

Till mitt nya hem

Med en flytt runt knuten är det ju klart att man sitter och kollar runt efter möbler. Här är de möbler jag mest troligen kommer att köpa, dock är jag lite osäker på matbordet eftersom det är 500:- dyrare nu.. Var tydligen nåt erbjudande dom hade förra veckan då det var så billigt. Tycker egentligen inte om glasbord, men hey, jag är ju inte miljonär direkt!



          

Breaking news

Nu är det då "officiellt" -jag och Anders ska gå skilda vägar. Efter sex underbara år tillsammans, och världens bästa dotter, är det dags för oss att gå vidare med våra liv var för sig. Det känns konstigt, men ändå bra. Det har varit på gång rätt länge det här, men man har blundat för det och låtsats som att allt varit på topp, men det funkar inte i längden.

Vi är i alla fall väldigt bra vänner, och jag kan inte tänka på nåt som skulle kunna göra oss ovänner överhuvudtaget. Vi har varit med om för mycket för det, tror jag. Känslor ändras med tiden, så är det bara. Men visst önskar jag att det inte vore så, speciellt för Celias skull. Men å andra sidan, hellre två glada och lyckliga föräldrar på var sitt håll, än två föräldrar under samma tak som kanske ägnar sitt liv åt att fundera vad som kanske fanns runt ett annat hörn.. Eller hur?

Vem vet, en dag kanske vi hittar tillbaka till varandra?

Så just nu är jag i full färd med att leta lägenhet, möbler och allt annat som man behöver fixa innan en flytt. Ska kolla på lite lägenheter nu på onsdag, har hittat de möbler jag ska köpa och skrivit alla papper som ska skrivas om vårdnad, barnbidrag, bostadsbidrag etc. etc. Behövs bara en adress att skriva dit nu så, sen är väl allt klart tror jag. Eller just det, ska ju göra en adressändring på mig och Celia också, men då gäller det ju att ha lägenhet först.
Mycket på en gång nu, men jag är övertygad om att allt kommer bli bra så småningom. Bara man får lite tid att vänja sig.. Jag menar, från att ha bott tillsammans med pojkvän och dotter 24/7, till att flytta och vara den enda "vuxna" med ett barn varannan vecka bara.. Vad konstigt det kommer kännas! Och vad tyst och lugn den veckan utan barn kommer att vara.

Nä, man kommer nog behöva tid att ställa om sig från heltids- till deltidsförälder.


Den är min!



Då har man alltså sin första, alldeles egna dator.
Åh, vad jag längtar tills jag har den i mina armar! :o)


Drömtydare, någon?

Usch, vad konstigt jag har sovit inatt. Har mest bara legat och vridit och vänt mig. Dels pga. ingenting (man har ju såna nätter ibland) och dels pga en dröm som jag drömde i ett sånt där halvvaket tillstånd. Ni vet, sådär som när man drömmer, vaknar till och tänker "fan jag måste somna om så jag får drömma klart!".. Så har jag legat i två timmar, för jag drömde en sån underbart konstig dröm.

Det kommer att bli svårt



I think about the plans we had
i think about the things we said
i knew that things were turning bad
but i never thought it would end like this
I never imagined you gone
took for granted you were always here
I had to feel loved by someone
but i wish now i could feel you near
Gone are the days
and the chance we will find
is at the end of our time



Jag förstår inte vitsen...

..med att man måste ha en rubrik. Varför måste man det, egentligen? Fantasin är ju för det mesta inte på topp, och skriva sådana onödiga rubriker som "hej" och "jag har dålig fantasi" känns helt värdelöst.

I alla fall så har de sista dagarna här bjudit på mycket sol, och jag har njutit för fulla muggar. Låg ute nästan en timme nu på eftermiddan och pressade, och det var så skönt. Lite, lite färg fick jag också, så jag är nöjd.
Var som sagt på 45års fest också i fredags, och det var la kul. Vart väl kanske inte det bästa slutet, men jag är nöjd med kvällen i det stora hela i alla fall. Eva tyckte i alla fall väldigt mycket om sin present ;) haha. Hon fick en sån där penis-avgjutare som man efter avgjutningen fyller upp med choklad. Mums, liksom :P haha. Det finns ju även sådana som fyller med nåt annat och så vips! så har man en riktig dildo, på pricken lik den man har gjutit av. Hoppas bara hon och Kent väntar med att "inviga presenten"  tills dess att ungdomarna är ute ur huset! haha

Nu sitter jag och gör sista rycket med mitt geriatrik arbete. Tänker inte gå och lägga mig förrens jag fått klart det, om jag så ska behöva sitta hela natten. Så det så. Nu är jag less på pluggandet, jag vill njuta av sommaren!

Har jag tur så har jag snart en egen dator också! Har budat på en laptop på tradera, och än så länge har jag hösta budet.. man kan ju alltid hoppas! :)

Nej. Fallbenägenhet var det visst?


Where did he go?

Faan vad beroende man är av mobilen alltså, speciellt när man inte har någon hemtelefon! Det är 1,5 timme sen nu som Anders skulle skjutsa iväg brorsan sin till Bäckaskog (ca 15 minuters bilresa dit), och han är fortfarande inte tillbaka. Lite oroligt blir man ju allt, med tanke på att han bara skulle göra det och sen springa in på ICA och handla åt barnvakten våran (och jag menar, köpa lite godis, chips och dricka tar ju inte en timme? så stort är inte ICA forsen!).

Och där kom han innanför dörren. Är det inte typiskt? :P

Fantasin tryter

Ännu en arbetsdag avklarad, faktiskt den sista för den här månaden (?). I  alla fall så vitt jag vet, men man vet ju aldrig när dom kan behagas ringa och behöva min hjälp. Jag är nog rätt populär på det där stället :P haha. Dom ringer stup i kvarten, inte för att jag klagar!
Var i alla fall en lugn dag på jobbet idag. Tog med tanterna på rollator-safari till aktivitetsparken och sen bakade jag en snoddas så dom har nå fika i helgen. Ärligt talat så var det nästan för lugnt på jobbet idag. Lugnet före stormen, tror jag, så jag är glad att jag är ledig i helgen!

Om sisådär en 2,5 timme ska vi packa oss iväg hem till mamma & co för att grilla och dricka lite gott. Som sagt, 45års kalas idag. Vi har hittat världens bästa present till Eva (och Kent :P haha). Jag är rätt säker på att hon kommer att älska den! Eller hur, lillebror? :P haha. Blommor och bin!

Min kusin My ska komma och vara barnvakt vid ca 18:30-19:00 nångång, så då får vi åka hem och lägga Celia och sen börjar partyt! haha. Känner på mig att det kommer bli en bra kväll faktiskt.

Och förövrigt är det jäkligt varmt idag. Tror faktiskt att jag lyckats få lite färg på mig i och med rollator-safarin och Celias lek ute. Härligt! Funderar på att slå in presenten och fli av lite här nu, och sen gå och svimma i solstolen en stund innan Celia vaknar igen. Yes box, that's the plan!

Länsat konto

Idag var vi, som de flesta redan vet, iväg till Sundsvall och shoppade. Dagen för löning = dålig tajming, jag vet, men imorrn jobbar jag ju så vad hade man att välja på liksom? Plus att vi ska grilla och fira Eva imorrn också, så då vill man ju inte gärna stressa hem från stan. Men nog om det.

Mitt konto är nästintill tomt nu, så det känns skönt att det rullar in tio, sköna tusen imorgon. Det värsta är ju att dom kommer gå åt fortare än kvickt den här månaden med tanke på Ullared och allt annat som händer i livet för tillfället.
Hur som haver så har vi i alla fall rustat upp inför kalaset om en vecka -ballonger, serpentiner, papperstallrikar till barna (inte för att vi vet hur många det kommer, men vi har gissat på 3 st :P och jag är rädd om mina assieter så dom får hellre slänga papperstallrikarna i backen), kakor, kaffe osv osv.
Jag har också köpt en jättefin klänning, huckle (visst tusan heter det så? :P en sån tygbit man har på huvudet ni vet?), strumpbyxor och en bolero ifall det är lite sådär småruggigt som det vart nästintill hela sommaren. Hon kommer bli så fin så :) Och såklart har vi också köpt ett par presenter, för nåt måste hon ju få av oss även om hon själv inte förstår varför!

Själv har jag köpt en tunika också.. men lat som jag var orkade jag inte prova den utan tänkte "den passar säkert". Pyttsan. Den var nästintill för liten! Jag är i chocktillstånd, på ren svenska. Jag är van att kläder är för stora, men inte för små?! Vad tusan har hänt? :P

Aja. Hells Kitchen is on, och sen är det sängen som hägrar. Börjar halv åtta imorrn, men jobbar bara till halv ett som tur är. Kommer nog bli en halvdryg dag känns det som.

Ur funktion

Min mobil har krånglat sedan ca 1,5 vecka tillbaka, displayen har lagt av då och då (vet inte om jag nämnt det innan?), och nu idag har jag lämnat in den på Elgiganten så dom ska skicka iväg den till Samsung. Med andra ord är jag mobillös ett tag framöver.
 

För er som vill nå mig -slå en pling på Anders telefon.

älskade säng

Snart är det du & jag!

Nu ikväll har min käre lillebror varit här och hjälp mig med bullbaket inför den stora dagen (alltså, Celias 1års dag). Vart sammanlagt ca 80-90 bullar, lite beroende på hur många vi smällt i oss under bakandets gång.

Imorgon blir det Sundsvall med Anders, Olof och syster Linda. Vi måste ju iväg och storhandla till kalaset ju! Måste ju ha grejer till tårta, citronsaften, fikabröd, kaffe.. you name it. Plus att vi måste ju köpa nån liten present till hon. Och fina kläder vill jag att hon ska ha också, så blir till att leta nån fin klänning eller kjol -men det brukar vara snabbt gjort! Finns ju så mycket fina barnkläder så man blir ju alldeles nipprig!!

Och nu är det bestämt också. På fredag ska jag (och kanske Anders, beroende på barnvakt) fara ner och fira Evas 45års dag. Party party! haha. Erik & Johanna kommer hem också, så det blir ju kul att träffa dom lite! Så jaa. Imorrn blir det systemet för mig, andra gången jag handlar där. Är man inte stor, så säg? :o)

Första stegen

Idag var Celia som sagt hemma hos sin farmor och farfar och busade.. och gissa vad? Hon tog sina första steg därborta!! Jag säger ju det, jag missar varenda jäkla "milstolpe" i hennes utveckling! Första leendet, första skrattet, första krypandet.. allt. Det är helt jäkla otroligt! Och de första stegen är ju verkligen speciellt, men nog tusan missar jag det också. Usch, vad tråkigt det kändes :/ Men kul i alla fall att hon börjar bli stortjej på riktigt.

Hon tog i alla fall två steg två gånger.. så hela fyra steg har min lillstora tjej klarat av. Otroligt vad tiden rinner iväg.

Unbelievable

Bara ett arbete kvar? Shajse. Det gick undan nu på slutet! Skickade precis in rehabiliteringsarbetet också, så nu har jag bara ett halvt arbete kvar, där frågeställningarna är följande;

* Vilka orsaker kan ligga bakom den ökade fallbenägenheten?
* Hur kan begreppet multisjuka påverka den äldres sårbarhet i samband med sjukdom?

och sen är Geriatrik-kursen avslutad för min del. Jippijajihooo! eller vad man nu ska säga. Jag skriker i alla fall av lycka inombords. Kanske hinner man få lite "sommarlov" innan de nya kurserna drar igång den 26e? Man kan ju alltid hoppas!

0,5 plus 0,5 lika med 1

Jahapp. Då har jag två stycken halvklara arbeten, dvs. jag har två halvor kvar att skriva. Himla listigt att börja på två skolarbeten samtidigt? Njaa, skulle inte tro det. Men vafan. Jag kan ju inte skriva om en sak, medans jag tänker på den andra.. Så det har blivit lite hipp som happ med pluggandet nu men det går ju framåt i alla fall.
Man skulle väl egentligen kunna säga att jag bara har 1 arbete kvar i Geriatriken nu då? Eller?

Tuffeti-tuffeti-tuffeti-tut, nu ska det lilla tåget ut!

Jag och Celia har vart uppe och trallat sedan klockan sju imorse. Eller f'resten, trallat och trallat? Vi har läst böcker oavbrutet sedan vi åt frukost tills dess att farmor Katarina kom och kidnappade henne för ca 1 timme sen. Och varför bara läsa en bok åt gången? Det bästa är ju om mamma klarar av att läsa sisådär en 3-4 böcker samtidigt -då njuter lilla fröken fräken.

- Jumping up and down..!

- Did you know that I'm almost as tall as a pumpkin is high? *and at the same time she's jumping up and down*

Okej, lite på villospår i alla fall, men det där var i alla fall öppningsrepliken för min lilla gnome Minyaxia på rollspelsservern Argent Dawn när jag spelade WoW. Det ni. Hon fick faktiskt rätt många vänner (och ja, jag tror ABSOLUT att det var tack vare att hon hälsade sådär!).

Förövrigt så satt jag allvarligt talat och hoppade upp och ner i stolen här för ett par minuter sedan. Jag har gått som på nålar senaste dagarna för att jag vart så nyfiken på min lön.. har gissat på att jag skulle få nånstans runt 8500-9000:- ca... men gissa vad? På fredag kommer det att trilla in.... *trumvirvlar* .... 10.343:- härliga kronor!! Det lönade sig verkligen att jobba hela midsommarhelgen ;D
Pengarna kommer verkligen i rätta stunden också, dels för att vi ska ju till Ullared och shoppa loss den 7-9 augusti och dels pga en annan sak. Verkligen lägligt i alla fall!

Aja, var bara tvungen att säga det. Nu ska jag gå och underhålla lilla fröken och käka frukost. Ma höres!


- Morgon godmorgon

Idag har jag nog vaknat lite på fel sida tror jag. Varför? Kan bero på kattskrällena, kanske!? Dom har hållt igång precis HELA NATTEN. Sprungit runt i sängen och jagat varandra, jagat ben, fötter och tår på mig, varit uppe i ansiktet mitt för att "gosa" (vilket jag förövrigt inte tycker är så jäkla mysigt med tanke på att dom käkar råttor och tvättar sig i röven...).
Till slut slängde i alla fall Anders ut dom ur sovrummet och stängde dörren helt. Det gick ett par timmar och sen körde Tor i gång med sitt jäkla krafsande på dörren. Då var klockan 04:59 -morr! Och självklart skallrar dörren så mycket att Celia vaknar också, så det var bara till att kliva upp och utfodra odjuren och göra en flaska välling i hopp om att Celia skulle somna om (vilket hon som tur var gjorde). Tor däremot matvägrade men fortsatte bete sig lika knäppt, så han åkte ut genom ytterdörren. Vera åt och gick och la sig sen, efter mycket om och men.

Sammanfattning: Den här natten har bjudit på en väldigt orolig och "hackig" sömn, vilket gör mig allt annat än utvilad.


Och nu är klockan 07:00 och jag ska snart bege mig iväg på jobbet. Jobbar halv åtta - halv tre idag, så det känns rätt okej ändå. Hade jag jobbat till halv fem tror jag nästan jag hade ringt och sjukanmält mig nu (nejdå, bara skojar! man är väl inte hur omogen och barnslig som helst!).
Näe. Ska kanske gå och fortsatta spackla mig lite i ansiktet? Just nu ser jag nog nästintill förjävlig ut. Tur man har nära till jobbet! Närmare bestämt ca. 300 steg, om jag nu räknade rätt igår (jag vet.. jag är inte som alla andra, men man måste ju sysselsätta sig med något när man går! :o)).




Bjussar på tre bilder på världens charmigaste tjej också. Är hon inte för söt?



         


- Oh yes!

Damn I'm good!! Sug på denna;

Jag har nu bara 2 (!) arbeten kvar på Geriatrik-kursen, och så AMS-arbetet, sen är jag klaaaaar! Applåder, någon?



- Jag säger bara en sak




Big changes is around the corner...







- I absolutely love it!

Idag fick jag -äntligen- mitt efterlängtade Ellos-paket! Som jag har väntat! Och vet ni vad? Allt passade, förutom en klänning. Jag är i chocktillstånd.

Här är i alla fall ett par bilder på klänningen jag har på mig just nu.. I like it! Första bilden är dock rätt suddig, men det får ni leva med. Kameran jävlas rätt mycket med mig nu för tiden. Endera håller den eller mina uppladdningsbara batterier på att rasa ihop, för oavsett om batterierna är nyladdade eller ej så kan man ta max 2 bilder och sen dör kameran pga. "låg batterinivå". Suck. Jag och teknik, liksom.


            


Det vart förövrigt ingen Östersundsresa i helgen, jag och Martina kom fram till att ingen av oss hade några pengar nu.. Men vi ska yra på Yran hade vi tänkt, för då har vi hunnit få lön och allt! :) Jag längtar, med stora bokstäver.

Nu fundererar jag starkt på att göra en äppelpaj eller kladdkaka, är sugen på nåt att småäta. Usch, vad onyttig man är.

- Mitt paradis

Tänkte köra en kortkort update med lite bilder från Digerlemmen-trippen.. Orkar inte skriva något just nu, men ni får hålla till godo med bilder tills vidare! :) Sticker till Östersund och Martina imorgon (tror jag i alla fall?) och återkommer inte förrens på söndag nå tag, så förvänta er ingen uppdatering under helgen! :)


      

Stugan, sett från sjön                                   Stugan                                   Bastun


                  




 


- Okay, here we go!

Alldeles strax sticker vi till Digerlemmen, så nu får ni klara er utan mig ett par, tre dagar.

Hoppas det går bra?

- Att strö salt i såret

Idag har det varit en helt normal dag i min lilla familj (jaja, så normalt det nu kan vara...). Anders sov läääänge imorse, men jag och Celia var minsann uppe och trallade fem över sju. Jättekul var det, men nog tusan hade det vart roligare att sova i alla fall en timme till... men försök förklara det för ett elva månaders energiknippe?
 
Var upp på hammarn mitt på dan och handlade inför vår årliga Digerlemmen-tripp, och gissa vem jag träffar ute på ICA's parkering just innan vi ska åka? Ann-sofie! Snacka om att jag tappade hakan.. Fick kolla på 'na en tre, fyra gånger innan det kopplade vem det var. Haha, och korkad som man är så står man dessutom och pekar på hon och ser ut som ett frågetecken! haha :P Men sen klack det till! Hon hade visst flyttat till Kälarne, och så håller hon på att ta körkortet på hammarn.. Kul att se 'na i alla fall :)

Och ja, som sagt drar vi upp till storskogen imorgon. I år blir det jag, Celia, mamma, Olof och Linda L som ska vara där. Per ska komma upp över dagen imorgon, och ev. så ska Eva och Kent komma upp och hälsa på oss också nån dag. Blir dock en kortsväng i år, onsdag - fredag bara, men det räcker nog till.
Åååh, jag längtar så mycket! Det finns inget härligare än att sitta i båten. Digerlemmen är verkligen mitt paradis här på jorden. Har laddat batterier till kameran så ni ska få se lite bilder när jag kommer tillbaka.

Har dessutom en hel hög med bilder på datorn nu som jag borde ta mig tid till att lägga upp på bilddagboken, men det har mest varit pluggande som gällt senaste dagarna så har inte orkat brytt mig. Hoppas jag är ursäktad.

Jag färgade btw håret igår, slingor också såklart. Vart faktiskt rätt bra, man börjar få in snitsen på att slinga sig själv nu efter ett par halvt misslyckade försök ;D haha. Sen idag tyckte jag luggen blivit lite för lång också, så jag klippte till den lite. Vart nästan helt rakt, så jag är nöjd! Mina små felklipp syns inte så noga ;) hehe

Näe, om man skulle ta och torka och borsta håret efter duschen nu kanske och sen krypa i säng? Sounds like a great idea!

Och f'resten.. Jag har 16 (!) sidor med lagparagrafer (skrivet i storlek 8... :/ ) som jag ska läsa igenom och förstå något av. Undrar just hur det ska gå jag? För tro inte att det är rena rama semestern jag ska iväg på..  näe då. Skolböckerna hänger minsann med!

Apropå min rubrik också.. Jag skar mig idag, och sen när jag stod och marinerad fisken vi ska ha med upp till Digerlemmen så lyckas jag såklart få salt i såret. Attsingen vad ont det gjorde!!

- Pussochkramochgodnatt

Eller vad är det nu man säger?

I alla fall så är jag klar med mitt skolarbete nu, så skönt. Nu har jag bara de resterande kvar. Usch. Jag har ingen lust! Men det lär väl gå hoppas jag. Äh vad tusan, klart att det går!! Man ska ju vara positiv, eller hur?

Nu tänker jag i alla fall gå och slänga mig i sängen och hoppas på en sovmorgon i morgon. Har man tur så. Godnatt och sov gott alla!

- Depressionen är över

Shajse, det känns som att det tar alldeles för lång tid att skriva det här arbetet, även fast att det gått fortare nu än någonsin förr. Nu kan jag ju inte hålla på och skriva en massa långa haranger om mina erfarenheter osv, eftersom att det ska vara en broschyr som vem som helst ska kunna läsa och förstå. Typ som dom på Apoteket eller hälsocentralen. Med andra ord ska det vara någotsånär kortfattat och preciserat. Usch, jag som är så dålig på det! Jag vill ju babbla på om allt mellan himmel och jord när jag skriver mina arbeten xD

I alla fall så tänkte jag skriva klart om lunginflammationen innan jag går och lägger mig, då har jag bara kärlkrampen kvar imorrn och den kan jag börja på med under min rast. Jobbar ju imorrn också, 7-14:30, så då har jag ju faktiskt hela 30 minuters rast. Yay! Det passar ju perfekt att sätta sig och läsa igenom en massa papper om kärlkramp då, eller hur?

Men jag måste bara säga att gud vad deprimerande det var att sitta och skriva om depressioner! Det var ångest hit och dit, "hela världen på axlarna", sömnrubbningar och självmordstankar. Och så när man sitter och läser om sånt där så lyckas man ju alltid få alla symptom att stämma in på en själv.. "tänk om jag är deprimerad?!" osv. Haha. Man blir ju lite halvt galen av det här!

Pratade med söta Marthina idag också, och jag ska nog sticka iväg in till Östersund i helgen och kika på hennes nya lägenhet! Bara jag kommer iväg nu så.. Har inte kollat med Anders än eftersom han är och fiskar, men faktiskt så tycker jag att han inte har något att säga till om, för på lördag så SKA jag till Östersund och umgås med min vännina ;D haha

Näe. Lunginflammationen kallar. Hoppas inte symptomen stämmer in på mig nu.. Både deprimerad och lungsjuk? Nejtack!

- Två av fem avklarade

Då har jag lyckats skriva klart om två utav sjukdomarna, så nu är det bara tre kvar. Förhoppningsvis hinner jag med alla tre nu ikväll, och det vore verkligen helt underbart! Får väl se när Celia behagar somna, för det är ju det som avgör hur mycket jag hinner med!

Jag tänkte i alla fall ta och slänga Celia i badet snart, för jag upptäckte att hon har mese och smör och grejer i håret. Så går det när dom små käkar själva ;D Hon fick dessutom äta middag alldeles för egen maskin nu idag också, och det vart.. jaa.. kladdigt men bra! :D

Just nu står hon här och pratar och gosar med Vera. Dom två är verkligen bästa vänner, Tor ligger i lä där! Fast, nog tusan har Tor blivit mer social också sen Vera kom, den saken är säker. Han är inte bara ute, äter eller sover längre, utan han går faktiskt att gosa med. Plus att han leker lite med Celia också istället för att springa därifrån som en skrämd höna! :P

Aja. Livet kallar ( dvs. Celia! :o) )


- Och just det ja...

Ber om ursäkt för att det ser ut som det gör inne hos mig! Jag har inte haft lust, tid eller ork att ta tag i bloggdesignen nåt mer.. men nån gång ska jag nog orka fixa till den! Så håll ut :)


Och som ni ser på bilden nedan så är Tor och Vera jättebra kompisar nu!


- Med förhoppning om ett betyg

Usch, jag ligger verkligen efter när det gäller Geriatrik-kursen. Det vette tusan om jag klarar av att bli klar med alla arbeten i tid, men jag hoppas verkligen att jag gör det! Håller just nu på att skriva en informationsbroschyr om lite olika sjukdomar, bl.a. Parkinsons sjukdom, Bältros och Kärlkramp. Sen har jag också börjat på arbetet om hörselnedsättning, men det är verkligen ett svårt arbete.. Det är liksom inget arbete man kan läsa sig till fakta och så, utan jag ska ge argument som kan uppmuntra någon till att använda hörapparat. Svårt! Så här ser det arbetet ut hitills;

"

- Hörapparat, jag? Det skulle aldrig falla mig in!



Många får problem med hörseln när de blir äldre, men steget till att skaffa en hörapparat och sedan använda den varje dag kan vara långt. Många tycker att det känns lite genant att behöva använda en hörapparat, för att det på något sätt betyder att de blivit gamla och skruttiga. Men tänk om!


·         Tänk dig att du vaknar en morgon och kan höra fåglarnas kvitter utanför fönstret, eller att du kan gå ut på en skogspromenad och höra bäckens porlande vatten blandat med trädens sus.

·         Vore det inte härligt att kunna följa med i en konversation, utan att behöva säga "ursäkta, jag hörde inte vad du sa..."?

·         Och tänk dig att kunna lyssna på radio eller se på TV utan att resten av sällskapet klagar på att du har "konsertvolym" i vardagsrummet.

·         Att kunna hänga med i barnbarnens långa haranger kan lätt ge ett gott skratt, men det fordrar ju att du kan höra allt lustigt som slinker ur barnamunnen.
"


Jaa. Och sen var det stopp. Hjälp mig?! Vad skulle kunna uppmuntra dig till att använda hörapparat?


- Ellos-beroende, jag vet!

Igår skickade jag iväg ännu en beställning till Ellos, denna räkning slutade på lite drygt 1100:-, men ack så mycket nytt jag får in i min garderob! Det är verkligen härligt att äntligen ha lön och några tusen extra varje månad, så man slipper snåla :) Nog för att mestadelen av kläderna jag köpt var på rea och kostade under hundralappen, men gamla ränder sitter i ett tag! Jaja, jag får ju mycket för pengarna i alla fall.. Närmare bestämt tror jag det var 21 artiklar, varav ett par stycken av dom är flerpack! I'm good! ;D haha

I alla fall, här är några av plaggen jag köpt och som kommer i mitten av veckan:


           

                 

- Renovering runt knuten

Håller, som ni kanske ser, på att fixa om lite här på bloggen. Kommer pyssla på lite då och då, så ni får stå ut med röran ett tag! I alla fall tills det funkar att ladda upp bilder så jag kan fixa nya headern, men just nu funkar det inte med uppladdningen. Aja. Den som lever får se hur det blir.

Och nu vaknar visst fisbyttan. Laters.

- Wanna be bitten?






http://s4.bitefight.se/c.php?uid=32923



Vampyrer är lite elaka av sig, vet ni! :P



- I'm free!

Äntligen lite frihet efter två låååånga arbetsdagar.Är ledig resten av helgen nu, och det ska bli så skönt, tråkigt bara att jag måste plugga mestadelen av tiden.
I alla fall så håller mig grillmästare på att ska grilla lite kött nu, sen ska vi käka och dricka lite gott. Och gissa vad? Jordgubbar till efterrätt!! I'm happy :D Fick det ju till eftermiddagsfikat på jobbet också, men jag klagar verkligen inte :)

Nu sen jag kom hem från jobbet har jag inte gjort så himla mycket. Pussats med Celia såklart, eftersom jag inte träffat henne sen igår förmiddag. Jag tog med henne och gåvagnen ut, och så spatserade vi bort till dagis lekplats och gungade lite. Celia var alldeles till sig, för Tor följde ju med också -det var en riktig höjdare!

På tal om katter, f'resten, så är Vera ute och busar i gräset nu också. Hon har fullt upp med en ondskefull pinne! :P haha

Aja, nu ska jag ta och öppna en av dom där nya Xide (raspberry nånting) och se vad det är för nåt.

Tack f'resten för bikini-tipsen! Dock hade inte LaRedoute rätt storlek heller.. Nelly hade nån, om jag inte missminner mig. Ska kika lite närmare på det sen :)


- AA kupa, var finns det?

Efter att ha suttit ute i solen och funderat ett tag nu, så har jag kommit på en sak. Om det nu blir en utlandsresa i höst -då skulle det ju vara kul med en bikini som faktiskt passar, så att man slipper ha en vanlig, obekväm BH att bada i. Men, så till mitt problem då. Vart tusan hittar man bikinis med AA-kupa? Alla bikinis jag har sett har alltid haft minsta storleken som vanlig A-kupa, eller 34/36 -men det är för stort för mig!!!

Så snälla ni, HJÄLP MIG! Vart finns det bikinisar med AA-kupa eller stl 30-32 ca? Förutom på barnavdelningen då :P

- Snygg sommarbrutta!

Vi var som sagt ut i solen ett tag på förmiddan, och så här snygg var min lilla brutta då! HOn tycker dock inte om att ha på sig brillorna, för dom är tydligen mycket godare att käka på.. Aja. Solhatten köpte vi i alla fall i Sundsvall förra veckan, och nu -äntligen- är det sol så vi kan inviga den! :)



- Solen, here we come!

Äntligen börjar sommaren att kika fram igen. Jag är rustad med ett par shorts och ett linne, och Celia är sommarfin i klänning och strumpbyxor, så nu ska vi gå ut och njuta av solen. Fast först -ny blöja och solskydd till Celia!!

Btw så såg jag att lillebror skaffat en blogg också, så ni kan ju kika in där också om ni vill (www.dethararminblogg.blogspot.com). Nångång ska jag också lära mig att göra en länk i ett inlägg, men det får vänta :P haha. See you laters!

RSS 2.0