Den sista februari

Jaha, då har vi snart klart av de två första månaderna år 2010. Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen... Det känns som att jag säger det ofta, men tiden verkligen bara springer förbi, och så har den gjort sedan Celia föddes! Tänk att hon blir 3 år i sommar... det är svårt att förstå! Mammas stora tjej ♥

Hon ska f'resten på sitt första tandläkarbesök den 11e mars, det ska bli intressant ;) Undrar just vad hon tycker om det?

Planerna för idag är väl ungefär samma som igår, plugga franska, äta, lyssna på musik, kanske plocka lite småsaker, spela lite Need for Speed, tvätta en maskin? Och satan vad kul Need for Speed Shift var! Haha =) Och jag tror banne mig jag är bättre än Martin, jag kom på 1a plats de åtta första racen jag körde! Sen försökte jag mig på nåt som hette "Car Battle" tror jag det var, där det endast var jag och en till bil som körde och så var det bäst av 3 lopp... det var lite knivigare! Men då får man ju verkligen träna upp sina corner-skills! Jag är nog lite bilspels-nörd tror jag! :)

Nej, det var nog allt för mig tror jag. Ska göra lite franska nu!


Skype är en underbar uppfinning!

Har precis skypat med världens bästa mormor ♥ och Anders.
Celia hade ingen lust att prata idag, men jag fick kika lite på 'na i alla fall!
Mormor tyckte nog det var lite lustigt med Skype och webcamera :P haha.
Hon fick se bilder av lägenheten så nu vet hon hur vi bor här borta på västkusten.



  
Celia nyårsafton -09


Lördag, härliga lördag!

Soligt och fint idag igen! Man får så mycket vårkänslor när man ser solen som lyser och hör fåglarna som kvittrar :) Och varmt i solen är det nog också.. har inte varit ut nåt än, men jag är rätt säker på att det är vår i luften också! Det var det igår! :)

Idag tog jag sovmorgon till 8:30, det ni! Pigg och alert var jag när jag  vaknade i alla fall, alltid lika skönt :) Nu har Martin precis  åkt iväg till Leirvik på jobb igen, och jag sitter och pluggar franska. Har snart gjort klart ett av två kapitel som ska göras nu den här sista veckan på kursen. Sen blir det till att plugga verb, övrig grammatik och meningsuppbyggning resten av veckan.  Jag ska få så bra resultat på slutprovet så ni anar inte! :)

Snart ska jag prata med min mormor via webcam också, haha! Hon ska nämligen vara hemma hos Anders & Celia en stund därför att Anders har några jourtimmar idag, så då är hon där i fall Anders måste iväg på nån utryckning.. Så ja, idag ska jag prata med mormor via cam. Får se vad hon tycker om tekniken ;) hehe.

Jag hade tänkt prata med Celia idag, men hon ville inte, fisbyttan min! Får se om hon ändrar sig när "momom" pratar med mig :)

Och Emilie, du har gjort mig nyfiken!!! Vad har du för planer? :D :D Haha. Jag är så nyfiken så jag spricker snart! Kommer anfalla dig på msn nästa gång jag ser dig där :P

To good to be true

Idag har det (hitills) varit en suverän dag! Hoppade upp ur sängen pigg och glad imorse klockan 8:00 när väckarklockan ringde. Åt frukost, såg på Dr Phil (som vanligt! :P) och sen fortsätta jag att förbereda mig inför muntliga redovisningen.

Kl 11.30 ringer läraren och redovisningen började. Den gick superbra! Jag hade ett bra flyt när jag läste texten, var endast ett par små saker hon påpekade ang. mitt uttal, men annars var det helt perfekt! Verben kunde jag något så när bra, och telefonnumren var inga problem överhuvudtaget! Att prata om Pierres familj var det svåraste, mest därför att jag tappade lite ord, men överlag gick den uppgiften också bra. Jag fick även berätta lite om min familj (det stod inte med i instruktionerna för uppgiften, så det var helt spontant, alltså ingen övning överhuvudtaget), och det gick också bra. Lite hackigt kanske, men jag fick fram orden så hon förstod att jag har en dotter som är 2 år, att min mamma jobbar som undersköterska och pappa på verkstad. Jag lyckades också på nåt sätt förklara att jag bodde i Norge, och att Celia bor både hos mig & sin pappa, trots att han bor i Sverige. Så, lite har jag nog lärt mig trots allt :)

Hon är i alla fall lite imponerad av mig, för jag berättade att det varit lite kämpigt de 3 första veckorna i och med att jag läst både franska och matte på heltid, och hon tyckte det var bra gjort av mig som ändå lärt mig så mycket. Så det var ju kul att höra =)

Efter franska redovisningen så har jag hängt tvätt, plockat ur diskmaskinen, städat, duschat, dammsugit. betalat räkningar, pratat med Olof & mamma och nu tänkte jag fixa mig nån lättare lunch och sen börja med nästa veckas franska. Jag ska göra riktigt bra ifrån mig på slutprovet nästa fredag, tänkte jag! Försöker få tag på pappa utan nåt större resultat.. typiskt. Jag tänkte ju kolla vad verkstads-räkningen landade på, så jag får den ur världen också. Jaja. Får väl prova på måndag igen då och se om han svarar då...

Om nån timme kommer Martin hem också som det verkar, mysigt att få ha honom bredvid mig i sängen inatt! Imorrn bitti åker han till Leirvik igen, mycket hit och dit för honom nu.


Synska barn

Nu ska jag snart ta och runda av kvällen med det bästa tv-programmet jag någonsin sett; Synske barn! Det är så himla intressant att få se och höra barn berätta om sina gåvor, hur dom upplever det dom ser och känner och framför allt hur man själv kan hjälpa dom att inte vara rädd för det dom upplever.


När jag var hos mediet ifjol så pratade hon om just det, och hon sa att anledningen till att jag var så intresserad av det övernaturliga och andra sidan är just för att förbereda mig själv på mitt barns gåvor (hon hade ingen aning om att jag var intresserad av det, och hon visste heller inte att jag hade barn! Men allt det hon sa stämde överrens med verkligheten, allt från morfars personlighet, glimten i ögat, gesten han alltid gjorde med handen genom håret -allt! Så varför skulle jag tvivla på att även detta är sant?).

Så, jag har en ganska stark känsla av att Celia en dag kommer börja prata om gubbar och gummor och barn som vi andra inte kan se. Jag bara väntar på det, faktiskt. Och jag tror den första hon kommer att prata om är just min morfar, för jag tror dom har ett väldigt speciellt band sig emellan. När allt kommer omkring väntade ändå morfar på Celia's födelse och att få träffa henne en gång innan han valde att ge upp helt och lämna oss. Det var Celia's ankomst han levde för den sista tiden, annars hade han nog gett upp långt tidigare. Jag frågade även mediet om detta på slutet, då hon frågade om jag hade några frågor till morfar... och ja, svaret jag fick var positivt.

"Ska du inte ta klämma ut ongen snart?" var en sån där typisk morfar-kommentar med glimten i ögat, en kommentar jag fick väldigt ofta den sista tiden. Jag var nog morfars jänta, jag... Och herregud  vad jag saknar honom, älskade underbara morfar.

Men vet ni vad? Jag tror faktiskt han är här i lägenheten hos mig ibland! Min morfar var lite utav en skåpråtta (haha, jag kan inte glömma när mormor berättade att han ätit på 1 kg mandelmassa som hon skulle baka av :P) och nu hör jag ibland hur det låter som att kylskåpet öppnas och stängs. Ibland blir det så intensivt, oftast är det på kvällen när jag ska sova, och då brukar jag säga till morfar att sluta, för att jag måste sova. Och ja, gissa vad? Det blir tyst då! Så nog tusan är morfar här och tittar till mig (och mat/godisförrådet!) hehe.

Nej, det var väl bara det jag ville säga. Nu börjar Synske barn, så jag ska bädda ner mig i soffan och få mig lite nya lärdomar när det gäller barn och hur man tacklar det hela som förälder!

Repar mig från "chocken"

Egentligen borde jag kanske inte säga att det var en chock, med tanke på hur delproven gick.. men ändå. Jag hade ju en sån bra magkänsla efter att jag gjort slutprovet! När jag repeterade boken så gick det ju hur bra som helst! Rapporten blev superbra! Provet kändes gå bra... men liksförbannat nådde jag inte upp till godkänt. Jag blev kanske mer besviken än chockad, eller en blandning av båda två? Jag trodde ju verkligen att jag klarat det, trots allt.

Har i alla fall repat mig från "chocken" och tagit tag i franskan igen. Har precis tagit mig igenom hörövningen där jag skulle skriva upp personernas namn och telefonnummer -vilket var lättare sagt än gjort, eftersom dom pratar om flera personer runt omkring också -plus att dom rabblade upp personernas gamla telefonnummer som blivit utbytt! Men jag tror jag fick kläm på det, efter att jag lyssnat på övningen sisådär en 47 gånger ;)

"Le numéro de téléphone de Philippe est zéro, trois, vingt, quarante-deux, soixante-deux, soixante-treize"

Nu tänkte jag gå vidare med att skriva lite stödord om Pierre's familj, där jag ska berätta om deras yrken, deras relation till Pierre osv. Blir intressant att se om jag lyckas hålla en flytande dialog med lärarn om det imorgon ;P

Sen är det bara kvar att öva på texten till kapitel 15, en rätt lång text är det som jag ska läsa... med några knepiga ord som jag inte riktigt får kläm på! Men jag har ju nästan ett dygn på mig, 11:30 imorrn är det som gäller!

Och f'resten blev jag glad när jag loggade in på banken och såg att jag får pengarna från CSN redan imorgon + lönen från Nipängen också. Allting ordnade sig med det ekonomiska till slut ändå, och jag överlevde månaden! :)


. . . . .

SKIT OCKSÅ!!!


Magkänslan var fel, slutprovet i matte gick åt helvete och jag fick IG på kursen.

. . . . . . . . .

Men redovisningsuppgiften var i alla fall "mer än godkänd"....
som om det spelade nån roll då....



FAANS HELVETES JÄVLA SKIT!

I gryningen

Det blev en tidig morgon idag! Martins väckarklocka ringde klockan 6:00, och då klev jag upp jag också. Ingen mening att ligga kvar i sängen och halvsova när jag ändå vaknat!

Och nu ett par ägg senare så sitter jag här. Känner mig lite små trött, kanske borde jag ha slumrat en stund till ändå? Jaja, det kan inte hjälpas nu det! Har tänkt ta franska boken och gå till soffan och träna lite mer ord från kapitel-ordlistan samt lite mer verb. Det är lite klurigt att hålla koll på verbens böjning, speciellt på dom oregelbundna verben! Men det tar sig :)

Har ju muntliga i franskan imorrn, så idag ska jag förbereda mig inför den. Gjorde klart hela veckans franska igår, så nu är det bara repetera, repetera, repetera och prata franska för mig själv hela dagen som gäller. Jag SKA lyckas förträffligt bra med redovisning imorrn, ser ni ;) Wish me luck! hehe


It's always sunny in Florö

Tiden går fort, snart har halva den här veckan gått också. Vart tar tiden vägen? Nu är det inte ens en vecka kvar tills det är mars, och jag är fortfarande kvar i julfirandet tror jag.


Igår kväll kom Martin hem, det var uppskattat vill jag lova! :) Man blir ju lite smått galen av att gå runt här och bara prata franska för sig själv. Pizza hade han med sig också, så jag kunde stilla min godis-abstinens lite genom att tugga på den. Funkade sisådär, hade ju i alla fall nåt i käften! :P

Nu har han åkt igen, skulle ner på kontoret och jobba lite och sen tillbaka till Leirvik. Går allt vägen så är han hemma igen till helgen, jag hoppas på det! :)

Idag fick jag resten av beskedet om studiebidraget, och jag är beviljad det och får min första utbetalning om en vecka. Hade ju sån gristur (haha, börjar ta åt mig lite av norskan tror jag, för här säger dom grisheldig :P) att den där studieförsäkran från skolan gick automatiskt, så jag behövde bara klicka på en ok-knapp och försäkra på heder och samvete blablabla att allt var riktigt. Så, snart får jag dubbel ersättning, eftersom jag får förra månaden retroaktivt. Känns mer än bra vill jag lova! :) Och ännu bättre var att skolan själv meddelat ändringarna i mina kursstarter till CSN (i och med att jag ändrat om i mina kurser pga ett missförstånd mellan mig & studievägledaren), så nu behöver jag själv inte ändra i ansökan och vänta ännu längre på pengarna. Man ska ju ha tur ibland också! :)

Har suttit med lite franska nu, nästan hela insändningsuppgiften är klar. Har den svåraste biten kvar, att skriva om en känd person som jag tycker om. Det står helt still i mitt huvud, har ingen aning om vem jag ska beskriva med minst 120 ord. Några idéer?


Dagens första

blev ganska sent idag, men det lider nog inte ni av!


Har varit produktiv idag, nåja, ganska i alla fall. Började dagen med att göra all franska jag inte gjorde igår (dvs. ett helt kapitel) på förmiddagen. Sen blev det lunch, göra-sig-fin-inför-stan stund och sen ner på stan. Fanns ingen parkering vid skatteverket, så jag fick parkera borta vid Amfi- men det gjorde mig ingenting att promenera lite idag. Det är så härligt, vårigt väder här idag! Klarblå himmel, fågelkvitter och en värmande sol -kan det bli bättre? I dont think so :)

Alltså, jag var iväg på skatteetaten idag igen, var ju där för två veckor sen också, och nu var det rätt människa som var där. Han som var där sist hade ju inte en susning om nånting när det gällde d-nummer, medborgarskap och allt det här. Pratade i alla fall med samma kvinna nu som när jag skaffade mitt d-nummer i höstas, jättetrevlig! Så nu har jag fått förklarat för mig hur allt ligger till, och det är bara att jobba på! Fick skriva på papper för att förlänga mitt d-nummer och få skattekort för 2010. Skönt att veta att man får jobba =) Den andra karln hade nog verkligen ingen koll,  med tanke på informationen jag fick av han. Men ja, nu ska jag in på Flora kommunes hemsida och se om jobbet på Cubus finns kvar -isåfall ska jag ner dit & lämna CV imorrn!

Efter jobbsöket ska jag göra dagens kapitel och uppgifter i franskan, och så börja repetera inför muntliga på fredag. Kanske att jag gör morgondagens franska på en gång också, för då kan jag slutföra insändningsuppgiften på en gång, och sen har jag bara 1 kapitel kvar den här veckan + en massa repetition till muntliga. Det lät la bra!

Och tänk vad lite frisk luft & sol kan göra för humöret? =)

Hahaha, kvällens asgarv!! xD



Och vet ni vad det roliga är? Jag är uppriktigt sagt 
förvånad
över att det inte har hänt tidigare xD hahaha.
 Underbara bror!


Non-productive day

Det är ju nästan så man får skämmas. Har inte fått ett skit gjort i franskan i dag. Ingenting. Det bådar inte gott för morgondagen, då det istället blir dubbelt upp... skärpning Linda!

Ja, som ni ser har jag slarvat med pluggandet idag, och det borde jag verkligen inte göra! Inte nu när det är så pass kort tid kvar av kursen, den slutar ju nästa fredag... Fick i alla fall bra resultat på delprovet jag gjorde igår, 55/65 rätt =) Så det känns bra. Just nu gruvar jag mig mest för muntliga på fredag, men det lär nog ordna sig det med.

Satt på youtube igår och försökte hitta igen franska kortfilmer, UR-program på franska och jaa.. vill ni veta vad som kom upp? French short story, och så bara massa meningslösa kortfilmer som gick ut på snusk. En med en tjej som var ihop med en kille men kom på att hon var lesbisk. Ingen handling överhuvudtaget, utan hon slängde ut killen vänligt men bestämt och sen kom tjejen dit och sov över. The End. En annan var med två killar som var oskulder -ena var oskuld på att ha sex med tjejer och den andra med killar. Men det tog dom ju hand om, så det var väl tur det då. Haha. Mesigare kortfilm har jag aldrig sett! "Vet du vad jag vill? Jag vill kyssa dig" The End. Man fick ju inte ens se några saftiga scener :P haha.

Nej, vad jag vill se är en riktig film med tydligt uttal, men framför allt handling! Vart tusan hittar man såna filmer? Inte på youtube i alla fall... det fick jag ju erfara igår. För som det är nu så förstår jag franska relativt bra när jag läser, och jag kan bilda meningar och prata relativt bra. Men lyssna och förstå är jättesvårt när man inte får öva på det!

Och du, "Norge-tjej", you're busted ;) Och förövrigt har jag varit på norska skatteverket och förhört mig om nytt d-nummer, men mannen jag fick prata med då sa att jag var tvungen att ansöka om norskt medborgarskap och därmed "gå ur" mitt svenska medborgarskap. Har dock fått lite kött på benen tack vare någon som kan kommentera sakligt utan att vara sarkastisk/spydig/allvetande och framför allt -som vågar stå för vem hon är! Så jag ska dit igen imorgon och prata med en annan människa, som förhoppningsvis är mer insatt i just den frågan, för mannen jag pratade med sist var egentligen inte ansvarig för just det området. Så, kan hända att han hade fel och att jag trots allt kan få nytt midlertidigt- personnummer!

Men idag var det trögt!

Vad är det med mig? Jag kommer verkligen inte igång med pluggandet idag! Jag bara sitter här och tomglor på nätet, sneglar på franskboken emellanåt.. men tar jag upp den? Kollar jag igenom kapitlet? Nejdå. Blicken dras tillbaka mot dataskärmen istället.

Det börjar bli ganska enformigt att bara sitta hemma och plugga. Jag saknar att jobba! Jag VILL jobba. Men, det är bara att inse faktum, de enda gångerna jag kommer få jobba nu (fram till juli) är när jag är hemma i Bispgården. Mitt tillfälliga personnummer här i Norge går ut nu om ett par veckor, och sen har jag inte lov att jobba här nåt mer om jag inte blir norsk medborgare, vilket jag inte kan bli för då får jag inte fortsätta plugga eftersom jag måste vara svensk medborgare för att få plugga i Sverige. Ja, man blir ju lite less ibland :P

Det bär av hem till Bispgården igen nu om ca 1,5 - 2 veckor nånting. Efter Martins födelsedag. Blir där 1 vecka har jag räknat på, sen tillbaka till Florö. Första veckan i april ska vi åka upp till Bispgården och kidnappa Celia, för då ska vi iväg på påskfirande i Lillehammer! Kommer nog bli superkul! :) När påsken är slut så åker vi ner till Florö igen, och så ska Celia vara här hos oss ca 1,5 vecka innan det blir Bispgården igen. I can't wait! :) Saknar ju min lilla fisrumpa!!

Två veckor har nu gått

sedan jag skickade in kompletteringsuppgifterna till CSN. Med andra ord borde jag få någon typ av besked vilken dag som helst nu då... tycker man i alla fall.

Har sovit som en kratta de här senaste nätterna, ligger bara och vrider och vänder på mig. Jag blir galen! Det är säkert för att Martin var här hemma ett par nätter, för innan han kom så sov jag som en stock, när han var här sov jag som en stock och nu när han har åkt sover jag som en kratta. Ser ni sambandet?

Det var väl allt för den här morgonen, nu ska jag ge mig på franskan. Over and out!

Då tror jag väl att dagens att-göra-lista är klar

Nu är även franska provet avklarat, och herregud vad lätt det var! Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårare, men alla uppgifter utom en var färdiga svarsalternativ. Typ "vad heter bok på franska" -1. livre 2. place 2. arbre, inget där man skulle skriva meningar, korta texter eller nånting. Det var en uppgift där man skulle fylla i "sa", "son" eller "ses" (sin, sitt sina) i ett par meningar, men hur svårt var det, liksom? Jaja. Man ska väl inte klaga när det är lätt! :)

Och nu kommer jag kunna lägga allt fokus på franskan de här två sista veckorna av kursen, det känns bra! Känns som att jag kommit lite efter med den nu den här veckan i och med att jag har lagt ner så mycket tid och energi på matten. Men det är bra, då kan jag gå igenom förra veckans fyra kapitel lite extra nu under veckan, så jag får med mig allt det också! På fredag ska jag ha andra muntliga redovisningen.. känns lite nervöst, faktiskt! För då förväntas jag kunna föra en riktig dialog och kunna diskutera med läraren.

Det är nog det jag har tyckt varit sämst med att läsa språk på distans, just för den muntliga biten. Jag hade gärna haft en muntlig redovisning varje vecka, just för att få träna talet men också för att lära mig lyssna och förstå språket! Det är ju jättebra med texterna i boken som är på CD också, men efter att man lyssnat ett par gånger så kan man ju texten utantill, och det lär man sig ju inte så mycket av när det gäller att lyssna och förstå. Man kanske skulle ta och söka upp nå gamla UR-program på Youtube, jag vet ju att dom har haft såna program med spanska, så varför inte franska? Värt ett försök, kanske!

Nu har jag precis varit ner och sågat ved och tänt upp i kaminen -skönt! Det är nästan en vecka sen jag eldade sist, så det började vara lite småkyligt här ;) Men jag har verkligen inte orkat sågat nån ved när jag pluggat så mycket och haft ont i ryggen i princip varje dag. Och så med UVI'n också så var jag ju så gräsligt trött att jag knappt orkade sitta upprätt... den verkar i alla fall ha gett med sig nu, tog sista tabletterna idag och allt är bra med pinkeriet! För den som var nyfiken, liksom ;) haha

Och nu sen, bara det tagit sig riktigt med eldandet, så ska jag ta en varm dusch. Sen ska jag bara sitta i soffan och njuta kvällen. Hoppas det är nåt bra på tv, annars blir det nog Gossip Girl! haha. Jag som aldrig tyckt om den serien, men nu har jag fastnat totalt för den... har plöjt igenom hela säsong 1 och några avsnitt på andra säsongen nu på en vecka ungefär. Tänk om man levde ett sånt där "lyxliv" och var en bortskämd överklass unge i New York -skulle livet verkligen vara så fullt av intriger och drama då? Om så är fallet, ja då är jag nog jäkligt glad ändå att jag kommer i från lilla sketna Bispgården där jag i alla fall lärt mig hur man bemöter människor på ett trevligt, men framförallt respektfullt sätt! För att inte glömma, hur man tar hand om sina "vänner" istället för att hugga dom i ryggen gång på gång!

.




Ma jolie fille, maman t'amie et tu me manque ♥


Short update

Herregud vad duktig jag är ibland! Rapporten är färdigskriven nu, med färgglada diagram och några tabeller. Jag gjorde ett stickprov på 1000 bilar, och ja, vad kan jag säga annat än att jag är jävligt bra på det jag gör (oftast!)? :D


Det känns som att rapporten är mer än godkänd, superskön känsla med tanke på hur mycket jag slitet med kursen! Nu ska jag göra matteprovet på en gång, det känns ganska bra inför det också med tanke på att jag repeterade hela boken igår och det gick över förväntan bra då. Jag har ju till och med lärt mig den där förbaskade lösningsformeln med p & q, upphöjt till två, roten ur och fan och hans moster. I'm proud of myself!

Var på affärn förut när jag ändå var nere på stan, och ikväll ska jag fixa lite tacofärs. Blir gurka, paprika, banan och avokado samt cremé fraiche + tacosåser till färsen. Och såklart shells. Känner mig riktigt sugen på det faktiskt, och det är inte allt för ofta jag är sugen på tacos! Av nån konstig anledning utvecklade jag nästan en fobi gentemot tacos när jag var sisådär en 15 år eller nåt i den stilen... och nej, kära bror, det beror absolut inte på dig, din taco-mani och det faktum att vi åt det i princip varje helg i ja, hur många månader var det nu igen? Ett år? Jag kommer inte ihåg, men det var helt galet :P

Nej, matteprovet nästa. Håll tummarna för mig nu allihop, JAG SKA KLARA DET HÄR!!

It's a new day

Då var det lördag då, en dag som alla andra för min del eftersom jag måste ägna hela dagen åt att plugga. Inga helgnöjen här inte!

Jag har tänkt göra den statistiska undersökningen och skriva rapporten idag, och sen repetera lite mer i matten och göra provet. Efter det, repetera lite franska och göra närvarouppgiften. Sen ska jag repetera ännu mer franska imorgon och göra franska provet då, så att inte allt blir på en dag. Blir lite väl intensivt då!

Egentligen borde jag väl sätta igång istället för att sitta här, men det var bara så skönt att sitta och göra ingenting... men nej, plikten kallar och vem är jag att ignorera den? Ha en bra dag allihop! Och just, ett stort grattis till Denise & Halit som fått sin lille Alvin nu! :) Hoppas allt går bra för er, och lycka till med allt!

Fredag kväll

Nu fick jag lite sitta-hemma-i-Sverige feeling, för jag har precis sett en Beck film som gick på en filmkanal här. Svenska deckare är bra, om ni frågar mig! Och grannen i Beck, haha, finns det nån underbarare film-karaktär?

I alla fall. Idag har jag ägnat dagen åt att repetera hela matteboken, vilket gick bättre än jag trodde. Efter det så tog jag och storstädade hela lägenheten och sen svabbade jag av mig själv ordentligt också. Efter det middag, idag blev det lax. Och sen har jag unnat mig att bara lata mig hela kvällen, vilket har varit skönt.

Nu tänker jag läsa igenom instruktionerna för den statistiska undersökningen och rapportskrivningen en gång till, och imorgon ska göra den klart samt gå igenom det jag hade lite problem med i matten igen. Sen gör jag nog det provet imorgon tror jag, för känns faktiskt rätt bra, tro det eller ej.
Måste även repetera franskan och gå igenom den grundligt imorgon och på söndag, och på söndag har jag tänkt göra det provet och närvarouppgiften. Så ser min helg ut. Bara massa pluggande! Men gud så skönt det kommer vara nu sen när matten är avklarad, och jag kan fokusera helt och hållet på franskan. Wonderful! :)

Jag fick f'resten till gardinstången igår, så nu har jag gardiner i alla fönster igen. Greit! Jag tog en tång och drog ut den med våld! Blev några små märken på stången, men vem bryr sig? Knappast nån som ska upp och klättra i mina fönster och kolla efter stång-skavanker, så :)

Hälsar grattis till "besta" i Lillehammer också (så om nån av er -Martin eller Ragna- läser här så hälsa från mig!), för hon fyller år i helgen! Så, ett STORT GRATTIS, en stor kram och hoppas du får en underbar dag :)




It creeps me out

Jag insåg just att det verkligen är fredag idag. På riktigt. Det känns nästan som att det skulle vara fredag den trettonde, så jag var till och med tvungen att dubbelkolla datumet.. men nej då, det är fredag den nittonde.


Idag är det alltså sista dagen på mattekursen, dagen då man förväntas kunna klara slutprovet galant. Jag kan bara säga en sak, jag är tacksam över att man (om man vill) får göra proven under helgen istället! Det känns verkligen som ett oöverstigligt berg, det här. Jag ska ge järnet med rapporten istället, och hoppas den kan hjälpa till att dra upp betyget lite. Rapporter brukar vara mer min grej, för sånt är jag hajj på!

Har även första delprovet i franskan idag, eller i helgen, får se hur jag lägger upp det. Närvarouppgiften i franskan ska jag i alla fall göra idag. Men sen måste jag gå igenom alla de 12 kapitlen vi läst hitills inför provet, träna in de olika verben och allt sånt där. Men det lär nog gå bra, hoppas jag!

På tal om franskan måste jag boka in en tid för nästa muntliga uppgift, jag hoppas det går bra nästa fredag. Jag vill ha så lång tid på mig som möjligt, så att jag verkligen kan imponera på lärarn! ;) haha.

Nej, nu är Dr Phil slut och därmed är min frukost-stund officiellt över och allvaret börjar. Ma höres!

What a pleasant surprise!

Igår hade jag en riktig skitdag, så trött som jag var igår har jag inte varit sedan jag äntligen fått Celia efter 28 timmars värkar. Och inte blev det bättre av att jag fick världens huvudvärk på det, en huvudvärk som dessutom vägrade släppa trots ibumetin (mina mirakel-tabletter som till och med brukar hjälpa mot ryggen!).

Det blev i alla fall lite bättre framåt kvällen, och när klockan var runt 19:00 klarade jag äntligen av att sätta mig med skolböckerna igen. Gjorde klart kapitel 10 i franskan och började sen gå igenom alla kapitel inför franska provet jag har imorgon (eller i helgen, får se hur jag lägger upp det!). När jag sitter där i godan ro och formulerar meningar och jublar över hur duktig jag är så svänger det in en bil på våran parkering. En silverfärgad bil... en saab... MARTIN!!!!  Det var skönt att se honom, vill jag lova! 1,5 vecka sen vi träffades sist, så det var underbart att få krama om han! Han fixade dessutom tvn, så han ligger verkligen på plussidan nu ;) haha.

Nu har han åkt på jobbet och jag sitter här och ska göra franskan, ligger lite efter med den pga gårdagens krämpor, ett helt kapitel efter är jag. Men det ska jag ta igen idag, sen ska jag repetera inför matteprovet tänkte jag, eller kanske göra rapporten? För jag har äntligen fått svar nu på hur jag ska göra, tog dom bara 4 dagar *mutter* och då fick jag dessutom ta kontakt med en annan lärare än min egen. Irriterande!


Nu kan jag inte slingra mig undan längre

Hela morgonen nu har jag slingrat mig undan pluggandet med diverse viktiga göromål, såsom att kolla Facebook, läsa alldeles för många bloggar och kolla Facebook en gång till. Men nu börjar det bli dags att se sanningen i vitögat; plugget gör sig inte av sig själv...

Men först så ska jag bara skriva några rader här, och efter det ska jag tvätta ansiktet och borsta tänderna. Bädda sängen. Starta tvättmaskinen jag aldrig startade i förrgår. Kanske dra fram dammsugaren? Och när jag ändå håller på skulle jag ju lika gärna kunna såga ved på en gång, och kanske skura av golvet. Varför inte storstäda köket?

Som ni ser har jag ingen lust med skolböckerna idag. Det börjar bli ganska enformigt att sitta med dom uppemot 10 timmar varje dag!

Glatt överraskad över min dolda talang!

Ibland blir jag brydd över mig själv, hur mycket jag egentligen kan bara jag vill! Ni vet matten som jag klagat nå så jävulskt över nu de senaste veckorna, att det är svårt och att jag itne fattar nåt av den osv? Nu ikväll har jag räknat igenom alla repetitionsuppgifter till kapitel 2 -med väldigt få fel! Det behövdes bara ett par veckors frustration för att det skulle sjunka in och bli logiskt i mitt huvud. Skönt att det kommer i tid till provet i alla fall! Nu känns det som att jag har rätt bra koll på båda 1a och 2a kapitlet, vilket borde vara 2/3 av provet. SKÖNT SKÖNT SKÖNT! Värsta orgasmen ju ;) haha. Nej, men det känns jäkligt bra, nu är jag lite lugnare inför provet.

Idag var jag iväg på SMS (Sunnfjord medicinske senter) och träffade en läkare, och det var som jag trodde. UVI med stora bokstäver! Fullt utslag på den där stickan, lagomt skoj. Fick med mig lite penicillin hem och har det inte blivit bättre tills på fredag måste jag ringa honom igen och boka in en ny tid på en gång, för då ska jag få en annan variant.
Och när jag kommer in i hans rum så ställer han ju lite frågor till mig, t.ex. "har du haft nån feber?". Och så kommer frågan "har du haft ont i ryggen?", vad svarade jag på det? "Det har jag haft sen jag var 14 år, så det vet jag egentligen inte...". "Har du haft nåt ont i magen?" Svar: "Jo, det har jag haft, men det tror jag beror på mina p-piller". Haha, ni skulle sett hans blick :P Jag vet inte jag, men jag trodde inte läkare skulle rodna när man pratar om p-piller!  ;D Jaja.

Det var en kort liten update om dagen det. Nu börjar det lukta vitlöksbaguette här i lägenheten, så jag gissar på att mitt lyx-belönings-kvällsfika börjar vara klart. Mums!  Man måste ju belöna sig själv lite när man varit så duktig! =)

Good morning sunshines!

Vad har ni för väder hemma i Bispgården? Här är det grått, mulet och trist idag. Och visst är det konstigt, men man är mycket piggare och gladare om det är fint väder ute!

Dagens planer består av samma som igår; matte och franska, lite mat däremellan, lite tvätt kanske och så klart elda i kaminen. Ungefär som alla andra dagar de här senaste veckorna. Och jag får ju inte glömma vedsågningen!
Tvn verkar strejka helt och hållet nu, för nu vill det inte bli nån bild på nån kanal utan bara ljud. Inte ens info-fönstren syns nu... *grrr* Det är ganska trist. Jag som brukar börja morgonen med frukost framför Dr Phil, men inte idag inte.

Men det är väl ingen idé att jag sitter här och skriver om ingenting, så det är lika bra jag tar och slår upp matteböckerna med en gång!

Dobi-dobi-doo

Godkväll alla söta! :) Nu sitter jag här -nyäten, mätt och belåten. Nyduschad är jag också, och det sprakar mysigt från kaminen. Synd att mitt gardin-lösa fönster förstör myskänslan ;) haha.

Jag tog ju som sagt ner och strykte gardinerna till ett av fönstren idag, men när jag skulle till och hänga upp dom igen så har gardinstången fastnat! Så den itne går att dra ut till rätt längd igen, alltså. Jag har slitit med den där jäkla stången i många timmar nu, men det går inte att rucka den en endaste liten millimeter! Det är helt otroligt vad hårt den sitter. Jag har slitit, dragit, skruvat och hållt på så händerna har varit alldeles röda och ömma, men det ger ingen effekt. Jag blir galen! Mina fina, nystrukna gardiner ligger där på soffan och hånar mig... snart är dom väl lika rynkiga och fula igen!

Har väl egentligen inte så mycket att rapportera idag. Eller jo, jag har sett klart på Grey's boxen och tv'n strejkar 95% av tiden. Av nån anledning så verkar mottagaren vara knäpp, för de tre kanalerna som jag ser mest på -alla tre jäklas hur mycket som helst. Den ena kanalen är det bara på ljud på och så en svart bild. Den andra kanalen är det inget alls på. Den tredje kanalen har både ljud och bild (men bilden kommer inte förrän  ca 30 sekunder efter att man startat kanalen) och om det blir för mycket rörelse på skärmen så hänger sig bilden. När det växlar från reklam till tv-show och vice versa så hänger sig bilden. Jag förstår inte?
De övriga kanalerna är lite bättre, men det är samma där, bilden kommer ett bra tag efter att man startat kanalen. Det bryts när det växar från program till reklam och tvärtom. Men oftast så kan man i alla fall se ett helt program där utan att det bryts för att det är för mycket rörelser... men störande är det. Dom bästa programmen går ju på de tre hopplösa kanalerna!

Jag vet inte riktigt vad som är fel, men jag har provat att starta om boxen, jag har dragit ur kablar och kortet, jag har gjort kanalsökningar... men inget funkar. Någon som har nån idé på vad mer jag kan prova?

Une petite pause

Det är värst vad flitig man är i bland. Klockan slår 12:00 om ett par minuter, och jag har redan gjort klart dagens franska -och bra gick det också! Lyckades väldigt bra med meningsuppbyggnaderna nu, så lite har nog fastnat i mitt huvud ändå. Härligt! :)

Väntar fortfarande på svar från min matte lärare ang. den där rapporten som ska skrivas, hoppas det inte dröjer allt för länge till. Hade tänkt ringa henne idag, men min mic är värdelös så det är ingen idé, och det blir för dyrt att ringa med mobilen. 5 kr/minut, det är ju rena rama rånet! Nåja, nästan i alla fall. Men då kan jag ju fördriva tiden jag tänkt ägna åt rapportskrivningen med att repetera inför provet istället, och det är ju bra på sitt lilla vis. Jag gjorde f'resten närvarouppgiften för den här veckan redan imorse, eftersom den här veckans kapitel var så barnsligt rätt. Det var den kortaste uppgiften hitills, bara 3 frågor att svara på och jag svarade på samtliga 3 under en minut. Eh, okej, liksom? Det gör mig en konstig föraning om att det inte kommer vara en så himla stor del av provet, vilket är synd, eftersom jag verkligen förstod hela det kapitlet.

Nu hade jag tänkt mig ner i källarn och starta en tvättmaskin. Det är sängklädernas tur att snurra några varv i maskinen idag. Tänka sig, jag har inte tvättat sen i torsdags, eller var det till och med i onsdags? Det märks när det bara är en själv hemma, för det blir verkligen inte mycket tvätt då. Men jag kan säga er en sak... jag fasar för när Martin kommer hem från provturen! För tro mig -han kommer nog ha med sig (minst) 3-4 maskiner tvätt hem. Då blir det högtryck på maskinen vill jag lova!

Och just, jag har ju fortfarande inte strukit gardinerna. Det blir nog gjort idag då, kanske borde göra det nu på en gång innan jag får ont i ryggen av en eller annan anledning. Synd att min kamera lagt av, annars skulle jag ha tagit kort på vårt mysiga lilla matsals-hörn ;) Det är så fint här nu. Dom där svindyra gardinerna från Jotex, amplarna med fina gröna växter, korten på Celia och min älskade svartvita fönsterlampa. Gardinerna är f'resten ljusgråa med blomrankor. På bordet har jag två ljuslila löpare som löper mellan stolarna, mitt fina ljusfat med lila/vit/svarta ljus, stenar och dekorationer och en smides-servetthållare med lila servetter. Ni skulle bara veta vad mysigt det är! :)


Tvätten va're ja....


God afton kära läsare

Ikväll har jag visst ingen fantasi, med tanke på rubriken ;)

Sitter här i soffan i mörkret med tända ljus på bordet och i fönstret. Riktigt mysigt är det. Har precis varit nere i källarn och sågat ved, och nu vart jag gäralös (haha, gud vad dumt det ser ut, stavar man så? :P). Funderar på om jag ska dra fram snabeldraken och få bort all skit från golvet, men jag vet inte om jag ids göra det nu. Känns jobbigt för ryggen.

Jag satt ju med matten i flera timmar nu idag, och det kändes verkligen i min rygg sen. När jag räknade dom sista talen kunde jag knappt sitta still pga ilningarna och den diffusa smärtan jag får när jag är still för länge/gör för mycket. Då var det riktigt skönt att kunna slänga in värmekudden i micron i 3 minuter, lägga sig på mage i soffan och se på ett avsnitt av Grey's. Jag kände mig verkligen som ny efteråt. Tänk vad lite värme kan göra!

Fast nu är det samma visa igen nästan, men nu är det mest axlarna som värker pga vedsågningen. Ryggen är rätt okej, och det är jag glad för. Blir nog värmekudde en sväng till innan kvällen är över och jag slår ihop mina gröna/blå? Tänk att jag snart är 22 år och fortfarande inte vet vilken ögonfärg jag har? Gröna tror jag, men jag är inte säker.

Jag räknade i alla fall klart hela nästa veckas matte idag. Herregud vilket simpelt kapitel! Det var nästan så man trodde att man helt plötsligt var tillbaka på andra klass matte. Men det var skönt, för då känns inte provet på fredag riktigt lika hopplöst längre... Tänkte börja på den där rapporten också, men när jag läste igenom instruktionerna stötte jag på lite frågor som jag måste ha svar på innan jag börjar, så jag får snällt vänta tills imorgon och hoppas på svar från min lärare.

Och ja, jag vet att det är alla hjärtans idag. Men vet ni vad? Jag bryr mig inte, så det är därför jag inte skrivit nåt puttinuttigt "glad alla hjärtans dag älskade läsare"-inlägg idag. Hoppas ni kan förlåta mig för det.


Veckorna går fort

Då var det söndag igen, det är inte klokt vad veckorna går fort egentligen. Det är snart 2 månader sen det var julafton, vilket alltså innebär att det snart är dags för den skiten igen.

Idag består mina planer av precis samma sak som igår; matte. Jag har tänkt börja på det nya kapitlet och så göra den där rapporten. Jag satt och kollade på planeringen, och som det verkar så ska det vara en lätt grej ändå, för enligt planeringen ska man hinna med att repetera inför provet, göra  hela rapporten, närvarouppgiften och slutprovet på fredagen. Så, alltså borde jag utan problem kunna göra den idag, och då har jag alltså en sak mindre att tänka på under veckan som kommer. Smart va? ;)

Annars då? Har precis startat diskmaskinen, städat undan lite i köket, bäddat sängen och ja, var det nåt mer egentligen? Senare idag ska jag väl ner och såga ved också, och dra ut soptunnan/-orna till imorgon, måste bara kolla i almanackan om det var både rest och pappersavfallet imorgon.

Pratade med Celia via Skype & cam imorse, mammas fisrumpa <3 Men hon ville mest bara se på Madicken hon, men lite fick jag prata med hon. Och så sprang hon och gömde sig såklart. "Mamma jag borta nu!"... Anders "men mamma kan ju se dig genom den här" *poff* så försvann hon dit Anders inte kunde filma hon ;P haha. Älskade underbara barn!

Från det ena till det andra; nu när jag sneglade åt vänster så ser jag strykjärnet. Kanske ska ta och stryka gardinerna idag då? Som lite avkoppling från pluggandet menar jag.

I'm screwed

Gjorde matteprovet idag, det gick nog rätt och slätt åt helvete. Det känns som att jag är totalt körd i den kursen, tyvärr. Det går inte att få in alla ekvationer och formler i mitt huvudet, det är helt enkelt omöjligt när jag inte har någon här som kan förklara och visa hur man gör. Ska bli spännande att se hur det går nu till veckan, om det går bättre eller sämre. Känns som att nästa kapitel kommer vara något lättare, men då är det ju bara det att slutprovet innefattar ju hela boken -dvs. tal från de här andra kapitlen som jag i princip förstått, just det, ingenting av. Och betygssamtalet sen.. då förväntas jag kunna diskutera de olika formlerna, varför man använder dom och hur man använder dom. Jag har ingen aning?

Ikväll har jag lust att göra nåt kul, skulle vilja ut på krogen eller nåt! Dricka lite gott, dansa och bara ha det kul. Och inte med vem som helst heller, utan med Martina & Emilie! Btw, Martina. Jag tror jag måste komma på en anledning för oss att upprepa förra årets underbara januari kväll/natt, för det var en riktigt lyckad kväll! Men det kanske berodde mycket på varför vi hade den kvällen, när jag tänker efter, och jag hoppas vi inte ska behöva ha en till "sån" kväll av just "den" anledningen! Haha. Tänk att det redan gått ett år sedan den kvällen, mer än ett år till och med!

I alla fall. Det blir nog jag och min Grey's Anatomy box ikväll igen. Eller jag och skolböckerna. Och så måste jag ju såklart ner i källarn och såga ved också, och så ska jag äta en sen middag. Kanske ska jag dricka upp det sista vinet från förra helgen? Och kanske till och med öppna en ny flaska? Fast, det känns tragiskt att dricka när man är själv, så det blir nog inte så.

Nej, man kan skulle ta och göra sig lite middag. Blir potatissallad, kött och lite grönt idag. Enkelt men gott!


Vilket helgnöje

Godmorgon världen! Idag är det lördag, här i Florö är det just nu lite mulet, men det börjar spricka upp här och där så det ser ut som att det kommer bli en fin dag idag!

Mina planer för dagen består av matte, lite mera matte och ännu mera matte. Trist som attan, men vad ska man göra? Jag ska inte misslyckas med det här provet också, jag ska helt enkelt inte göra det. Det finns inte en chans i helvete! Men jag måste säga att jag kände mig ganska nedslagen igår när jag satte mig och skulle försöka mig på alla de talen jag hoppat över tidigare i veckan, för jag förstår dom fortfarande inte. Jag har läst de inledande texterna och exemplen säkert 15 gånger, men ändå får jag inte till det. Jag räknar talen precis likadant som dom gör i exemplen, men ändå blir det fel. Ibland undrar jag om det inte är facit det är fel på ändå...

I alla fall, det kändes så hopplöst igår att jag gav upp alldeles för tidigt, egentligen borde jag ha suttit ett par, tre timmar till. Minst. Men vad gör man? Jag har ingen här som kan förklara för mig, jag har bara den där jäkla boken. Jag tröstade mig själv med en skål popcorn, juice och Grey's Anatomy boxen till dess att jag somnade i soffan.

Men idag ska jag banne mig få den här skiten gjort, så är det bara. Till slutprovet är det mycket som ska göras, det är ett till kapitel att räkna, repetition av hela boken, närvarouppgift, slutprovet och en redovisningsuppgift där jag ska göra en statistisk undersöknng och redovisa som en rapport med minst 500 ord, diagram och faan och hans moster. Och allt det ska alltså göras nästa vecka. Det är verkligen intensiva kurser!

Nej, det är väl bäst jag börjar nu då....

Innan jag laddar batterierna igen

så tänkte jag skriva en liten kort uppdatering, bara för att få tänka på nåt annat än skola en stund!


Jag insåg det nu, att den här veckan har jag mest bara tjatat om hur stressigt och svårt det är med matten. Ni kanske vill läsa om nåt annat för en gångs skull?

Igår fick jag en trevlig överraskning in genom dörren här. Jag låg och power-napade på soffan när jag vaknar till lite så där yrvaken och tyckte att jag hörde nån som knackade på dörren. Trodde väl mest det var en dröm eller att grannen ovanför väsnades, men jag klev i alla fall upp och kikade ut genom fönstret, och där såg jag svigermora mi (ursäkta om min norska stavning är åt helvete fel ;P). Går ner och öppnar dörren, och där står hon med en MICRO :D plus ett strykjärn, så nu kan jag stryka mina gardiner (dom ser förjävliga ut där dom hänger, så dom behöver verkligen träffa strykjärnet ett par gånger..).

Men i alla fall. En micro. Hur underbart var inte det då?? :D Jag sa det till Martin i förrgår, att så fort jag får mina pengar så ska jag köpa en billig liten micro som jag kan värma min värmekudde i. Tur för mig att jag inte behövde vänta så länge, för innan CSN är klar med min ansökan... ja, jag väntar mig inga pengar förrän om 3-4 veckor. Och innan dess så skulle jag väl ha gått under av värk annars.

Så ja, nu har jag en micro att värma kudden i. Nu slipper jag ha ont efter vedsågning, snöskottning och många, långa timmar framför skolböckerna och datorn. Vet ni vilken lättnad det är?

Annars så gör jag nog inte så mycket mer än pluggar på dagarna, så egentligen har jag väl inte så mycket att skriva om. Har fortfarande lust att gå uppför Brandsöyåsen, men jag vill att det ska vara blå himmel, soligt och fint när jag gör det, så jag får se utsikten riktigt. Men vet ni vad? Min kamera har slutat fungera! *sorg* Jag vet inte vad som har hänt med den, men den startar inte längre. Har provat att byta batterier sjuttielva gånger, men inte då. Knepigt. Det var i förrgår jag upptäckte det, när jag tänkte ta kort på min otroligt goda kladdkaka med glass och fresta er med. Dagen innan funkade den felfritt (eller var det tidigare på dagen i förrgår? jaja, skit samma). Så just nu är jag i sorg, jag älskar ju min kamera! :'(

Nej ni, nu ska jag gå och göra lite lunch. Har tänkt äta samma goda mat som jag åt till middag igår (älgbiff, stekta champinjoner + lök och nudlar till det), och efter det blir det matte. Kommer köra stenhårt med matte nu idag och imorgon, för på söndag ska jag fan i mig klara provet UTAN PROBLEM. Så det så. Franskan är jag klar med för den här veckan, gjorde muntliga igår, skickade in insändningsuppgiften idag och gjorde närvaron nyss (11 av 12 rätt igen). Det känns bra. Viva la France!

Walk in beauty

Nu ikväll såg jag på det norska tv-programmet "Åndenes makt" (Andarnas makt, på svenska). Det är en talkshow där dom pratar om allt runt andligt liv, död och ja, övernaturliga saker helt enkelt.

Idag pratade dom om döden, det var väldigt intressant, för jag har alltid varit intresserad av sådana saker. Livet efter döden, vad händer när vi dör, är det bara slut? Återföds vi? Vad är egentligen döden? Vad är livet? Ikväll pratade dom väldigt mycket runt det här, och bland gästerna var det en modell, två andra för Norge kända kvinnor (som jag inte har nån aning om vilka dom är), en man som "levde som om han vore död, men som sen dog och insåg att han ville leva levande" samt en indian -Silverbird.

Han berättade lite om sitt liv, att han är ett "miracle child" och lite om sin nära-döden-upplevelse, hans syner om framtiden och hur indianerna ser på livet och döden. Han sa något som verkligen fick mig att tänka till.

Walk in beauty








Då var det gjort, då!

Nu har jag gjort den muntliga redovisningen i franska. Jag tror det gick ganska bra, men läraren sa inte så mycket egentligen. Fick lite konstruktivt när det gäller uttalen, vilket var bra att få. Det är ju inte så lätt att veta själv om man uttalar saker och ting rätt eller inte. Redovisningen kostade mig bara 90 kr... snyft!

Skulle ju ringa från Skype var det tänkt, vilket jag gjorde imorse klockan 10:00. Men såklart muppar det sig, och hon hörde knappt vad jag sa. Vi bokade in en ny tid och så skulle jag ringa igen klockan 13.00 från vanlig telefon/mobil. Och det gjorde jag. 5 kr minuten kostar skiten, och 263 kr minskade snabbt till 173 kr. Det sved, kan jag säga.

Och matten har gått riktigt jäkla bra idag, jag har gjort nästan allt som står i planeringen. Ska göra dom sista talen nu efter att jag ätit lite lunch av nåt slag, sen blir det nästa kapitel i franskan och efter det middag. Efter middagen ska jag ge mig på talen som är kvar från måndag och tisdag, och det kommer med all säkerhet att driva mig till vansinne igen.

Men nu -mat! Jag tror snart jag svälter ihjäl.

Dagens sista kraftansträngning

Äntligen lider den här dagen mot sitt slut. Det blev väl ca 11 timmars pluggande idag allt som allt, så jag har gjort det rätt bra tycker jag.

Imorgon ska jag redovisa franskan muntligt, det blir spännande. Har suttit i ca 4,5 timme nu och läst kapitlet, gjort hörövningar, skrivit ner stödord, tränat in hela alfabetet, siffrorna 1-100 kan jag (nästan) utantill nu.. och jaa. Jag är trött i huvudet, och det där grötiga språket ringer i mina öron. För inte är det särskilt fint inte, franskan.

Ni ska bara veta vad trött jag är nu. För att inte tala om hur ont jag har... det första jag ska köpa när jag får mina pengar det är banne mig en liten micro! Det är verkligen räddaren i nöden för mig, att kunna slänga in värmekudden i micron i 2,5-3 minuter och lägga den på ryggen eller axlarna.... Aaaah. Det hjälper verkligen, till skillnad från värktabletter som oftast inte hjälper ett piss.

Nu ska jag slänga in lite mer ved i kaminen och så krypa ner i sängen. Imorrn ska jag upp 7:30 senast och fortsätta repetera franskan inför redovisningen!

Jag vet att jag klagar mycket

men det är min blogg, och när inte Martin är här så kan jag inte ta ut min frustration och ilska över matten på honom, och ja, då blir det ni som får lida istället ;) haha.

Men jag skulle verkligen ha behövt Martin här nu, för han är bra på att vara smart med mig. Förra veckans matte gick rätt bra (utom provet då) just för att Martin kunde förklara vissa konstiga saker för mig. Nu är han i Leirvik, and I'm left on my own. Det märks...

Som tur är gick det rätt bra idag, men det var nog tack vare att jag skulle börja på ett nytt kapitel -geometri-, och dom första talen i varje kapitel är ju alltid lätta. Jag fick i alla fall gjort de tal jag skulle göra idag, så det är positivt. Då ska jag bara ta igen de talen jag hoppat över igår och förrgår, då.

Fast det får nog bli en senare fråga, för nu måste jag gräva ner mig i franska boken sisådär en 4-5-6 timmar. Har två kapitel att gå igenom, samt förbereda mig inför morgondagens muntliga redovisning. Det känns nervöst, men jag tror faktiskt jag kommer klara den bra.

Och imorse försov jag mig ju dessutom. Irriterande! Det händer inte ofta, men jag hade lyckats stänga av väckarn i sömnen och somnat om. Man blir nog rätt utmattad av de här maratontimmarna med pluggande... men jag var ju i alla fall riktigt utvilad när jag vaknade, så inget ont som inte har nåt gott med sig.

Men nu, först och främst, så måste jag ner i källarn och såga ved. Det känns allt annat än lockande, för just nu har jag sån hemsk värk i axlarna och ryggen att jag snart inte känner axlarna längre. Dom blir liksom bedövad av värken, och inte kommer det bli bättre av att jag måste såga ved för att hålla lägenheten varm ikväll och i natt samt se till så det finns ved till en liten brasa imorrn bitti. 1 timmas intensiv vedsågning ger värme ca 1 dygn framåt, och på köpet får jag dessutom en släng värk och smärta. Tack för det!

Du vet väl...

...att jag inte är dum, "Student"/"Anonym"/"Anna"?

Ja, det är faktiskt sant. Klart att jag VET att jag kan ändra om kursernas studietakt, att jag kan ringa skolan och be dem om senare kursstart, tidigare kursstart, plocka bort kurser, lägga till kurser... jag är inte dum. Faktiskt gjorde jag det senast i måndags, när jag ringde och gjorde om min studieplanering för de nästkommande kursstarterna. Ser du, jag är nog ganska smart ändå.

Och förövrigt, med tanke på hur segt allting går med min ansökan om studibidraget + lånet hos CSN, så är det inte värt att jag ändrar studietakt på matten, för det kommer innebära att jag måste göra ändringar i min ansökan, vilket kommer att fördröja mina pengar ytterligare minst 2-3 veckor. Så nej, det är inte aktuellt för fem öre. Men ser du -jag har visst tänkt på det. Och vill du veta en sak -jag har till och med pratat med CSN om det och försökt fått ändra i min ansökan nu på en gång.

Jag är inte dum, jag är faktiskt jävligt smart. Och irriterad på alla anonyma jävlar som inte vågar stå för vem dom är, men som liks förbaskat sitter där vid en dator och låtsas veta allt. Det är fegt, för att inte säga barnsligt.

Mycket att ta igen

Hur mycket jag än pluggar så hinner jag inte med mig känns det som. Matten är helt sjukt svår, och jag förstår verkligen ingenting, vilket som sagt är väldigt frustrerande eftersom jag alltid varit en sån som förstått allt på en gång och aldrig har legat efter. Snarare legat långt före i boken. Men nu? Nej det går bara inte. Är det som Martin säger, att jag har blivit för gammal för att lära mig nya saker nu när jag passerat 20-strecket med snart två år?

Franskan går i alla fall rätt bra. Förra veckans 4 kapitel gick som en dans, och nu idag har jag avslutat det sjätte kapitlet. Lite svårare är det allt den här veckan, för nu istället för små, korta dialoger i boken så är det istället flytande texter mer eller mindre, och på cd-skivan så går talet fortare och fortare. Första kapitlet var ju nästan mesigt långsamt; "B o n j o u r    m a d e m o i s e l l e" men nu är det mer "bonjourmademoisellequelestvotrenom?" så det blir ju lite svårare, men än så länge hänger jag med! :)

På torsdag ska jag ha den första muntliga redovisningen med min lärare över telefon... det känns gruvsamt! Jag själv tycker att det låter rätt okej, för att inte säga riktigt bra ;), när jag sitter här för mig själv och läser högt. Frågan är bara vad en person som faktiskt kan franska flytande tycker om mina kunskaper? ;) We'll see on thursday!

Jag ska nog i alla fall göra närvarouppgiften och delprovet på lördag eller söndag istället (i matten alltså), för då har jag ett par dagar till på mig att försöka förstå sammanhanget med alla x, y, p, q, nollställen, symmetrilinjer och faan och hans moster :P Jag satt nämligen och läste lite, och det står ju klart och tydligt att om det passar bättre så får man göra uppgifterna + provet under helgen. Att jag inte visste det i fredags, så jag hade kunnat plugga två dagar extra! Asch asch. Så kan det gå när inte haspen är på...

Förutom att plugga har jag gjort lite annat i dag också. Jag har städat lite här, dammsugit, rengjort kaminen grundligt från allt sot, sågat en jävla massa ved, tvättat, handlat... och jag tror det var nåt mer också. Plus att jag kände mig lite hurtig och tänkte gå uppför Brandsöyåsen, för hur det nu än är så måste man ju faktiskt ut och få lite frisk luft också för att orka med att plugga hela dagen.

Så ja, glad i hågen drar jag på mig mina snygga vandringskängor och en vårjacka, packar ner en vattenflaska + proteinbar och kameran (ni ska bara veta vilken utsikt det är där uppe -helt underbart!!) och stegar ut till bilen. Funderar på hur det egentligen var man körde för att komma till Brandsöyåsen, men hur det nu var så kom jag ihåg det. Bara ett problem... infarten + den lilla parkeringen där man börjar uppstigningen på berget var inte plogad = ganska mycket snö. Jag, dum som jag är, tänker att "det är inte så farligt, det klarar ju min lilla pärla galant!" trycker gasen i botten och försöker besegra snökanten... vilket resulterar i att bilskrället fastnar där i snön, med ändan ut i vägen! Snacka om att känna sig dum. Haha.

Som tur var stannade en snäll postkvinna och knuffade loss mig, så jag kom mig därifrån till slut. Men gud så dum jag kände mig!! Hur kunde jag ens tänka tanken att min lilla röda pärla (en liten golf :P) skulle klara av att ploga sig igenom den där snön? Nej jag förstår fortfarande inte hur jag tänkte där! haha. Men ett gott skratt fick jag i alla fall, när jag insåg hur korkad jag varit :P

Och nej, det blev alltså ingen hurtig promenad idag. Kanske imorgon, men då ska jag se till att hitta mig en bättre parkering ;)

Och nu är det sängen som gäller för mig. Jag började plugga runt 8-tiden imorse och har suttit tills nu, med undantag för min lilla utflykt på ca 30 minuter, 1 timmes vedsågning och sammanlagt ca 1,5 timmes städ- och matpauser. Så lite drygt har jag alltså suttit här 11-12 timmar nånting och slitit som ett djur. Och vet ni vad det bästa är? Nu tar jag med mig franska boken + datorn till sängen, för en sista genomgång innan ögonen faller igen. Det är nog bra att lyssna på franska innan man somnar tror jag, för då fastnar det säkert i huvudet på ett eller annat sätt. Kanske att jag till och med drömmer om nån äckligt, slimig fransman a'la Olivier som var med i Big Brother -kommer ni ihåg honom?

Svar på tal

Svar till Anonym som kommenterade på mitt förra inlägg "Att sakna sin dotter":

"du har inte tänkt på att att han hade kunnat flytta till dig eller att du hade kunnat ta med din dotter till norge? du har ju ändå gjort ett val av fri vilja."


Säg vad jag inte har tänkt på, säg vilka val och möjligheter jag inte tänkt över? Det finns inget jag inte tänkt på när det gäller det här. Jag spenderade flera månader med att väga för- och nackdelar, se över olika möjligheter och tänka på alltihop. Jag låg sömnlös var och varannan natt. Det var verkligen inte ett beslut jag tog över en natt, det var mycket tårar och ilska inblandat.

Jag är mycket medveten över att det var ett val jag gjorde av egen, fri vilja. Ingen annan gjorde valet åt mig, men jag hade många personer runt mig som stöttade mig. Som intalade mig att det är tillåtet att leva och testa, om än att resten av världen tycker man är korkad och dum i huvudet (där är jag verkligen skyldig Mayvon ett stort tack! Hon var helt underbar när det gällde allt det här. Underbara människa, vad saknad du är!!).

Och mer än allt annat skulle jag vilja ha Celia här hela tiden, jag skulle vilja att hon bodde här hos oss, men hon har ju faktiskt en pappa också. En helt underbar pappa har hon, och att jag valde att flytta ger inte mig rätten att slita upp henne från hennes trygghet. Det ger inte mig någon som helst rätt att ta henne ifrån sin pappa. (Och får jag säga vad jag tror, "Anonym", så är du mycket väl insatt i hur det här ligger till)


Till sist, istället för att jag ska dra hela historien en gång till så kan du istället läsa igenom några gamla inlägg som jag skrivit.

Då var det dags -bomben släpps!
Svar till Anonym
Förvånad, men glad

Du kan också läsa mer om hela vår "historia" i kategorin Norge-längtan

Att sakna sin dotter

är inte lätt, det ska gudarna veta. Speciellt när man vet att man "får skylla sig själv" som försatt sig i den situationen. Men jag vet inte hur annars jag skulle löst det.


Imorse var det meningen att jag skulle prata med Celia över msn & skype, men såklart fungerade inte Anders webcamera. Det är ju just typiskt. Det är nu 1,5 vecka sen jag kramade om henne sist och sa "hejdå fisrumpa", men det känns nästan som en evighet.

När jag pratade med Anders idag så hörde jag Celia i bakgrunden. Hon ville visst se på Madicken på tv, och så gjorde Elsa (Celia's farmors hund) något tokigt, så jag hörde Celia skälla ut henne i bakgrunden "nej elda nej!". Alldeles innan vi la på skype-telefonen så utbrast Celia i bakgrunden "addar, å dojis å andra katten" (Assar och Doris och andra katten), vilket alltså är 3 av djuren som huserar hemma hos min mamma, där vi bor när jag är hemma i Bispgården.

Anders sa också att hon börjat prata om mig, och att hon "vill åka hem till mamma imorgon". När Anders försöker förklara för henne att jag inte är där nu, att jag är hos Martin, så förstår hon såklart inte vad det innebär. Hon svarar "jaa, imorron jag åka till mamma". Hon är ju bara 2,5 år, och det är inte så lätt att förklara för henne hur långt bort jag befinner mig. Hur länge det kommer ta innan vi träffas nästa gång. För henne är det ju Nu som gäller. Igår, idag och imorgon är ju ungefär så långt hennes tänkande räcker.

Jag satt och planerade att åka hem till Bispgården nu i helgen/början på nästa vecka, men så insåg jag att det går inte. På grund av matte kursen. Jag måste verkligen lägga ner all min vakna tid på att klara av den, och nu fick jag precis se mitt provresultatet på första delprovet - 5/29 rätt. Inte godkänd. Jag får inte göra om provet, men kan ta igen det på slutprovet som är ännu nästa fredag. Jag ska alltså räkna om förra veckans ca 70 sidor, plus den här veckans dryga 70 sidor och så resten av boken under nästa vecka. Det känns hemskt, men jag har inte tid att åka till henne. Till min egen dotter.



Jag försöker tänka som så att det här med skolan gör jag ju ändå på sätt och vis för hennes skull. För att kunna få en bättre utbildning, kunna ta mig (oss) vidare i livet och inte leva på den minimilön man får som uska. Jag vill det här för både min och Celia's skull. Men det är svårt ändå, när jag vet att jag hade kunnat valt annorlunda. Jag hade kunnat valt att stanna i byn jag hatar mer än allt annat, där jag mår riktigt dåligt, och vara med min dotter varannan vecka.
Eller så kunde jag göra valet jag gjorde. Att flytta till mannen jag älskar, 100 mil bort, och försöka bygga upp ett liv tillsammans med honom. Ett liv där Celia alltid kommer att komma i första hand, även om det inte alltid verkar så för omvärlden.

Ni vet ju alla vilket val jag gjorde, och ni som har tillgång till min hemliga blogg vet också alla motgångar jag stött på under de här månaderna. Det har inte varit lätt, men på sätt och vis mår jag ändå 100 gånger bättre här i Florö än vad jag någonsin gjort/kommer göra i Bispgården. Det gäller bara att hitta den där balansgången, den som får allting att fungera med Celia, kärlek, skola, jobb och avståndet till alla dem som jag älskar där hemma i Sverige. Men gränsen mellan glädje och sorg är hårfin, och ofta balanserar jag på tåspetsarna för att inte falla över till sorg-sidan.

Men jag unnar mig att vara olyklig ibland. Att gråta bort en hel dag eller kväll, bara för att få det ur mig. Jag unnar mig själv att skita i disk och städning ett par dagar, bara för att slippa tänka. Jag spelar musik på hög volym och låter dörren till Celia's rum stå öppen, bara för att veta att hon snart kommer att vara här igen. Sova i sin fina säng som Martin snickrat ihop och jag målat. Hoppa i soffan med ett stort leende när jag säger åt henne att inte göra så, att hon kan ramla och göra illa sig. Stå i fönstret och spana efter Martin när han kommer hem från jobbet, och bli totalt överlycklig när hon ser honom i fönstret. Gömma sig i tältet för femtielfte gången och säga "mamma jag är borta!" när jag är mer än dödligt less på att leta henne på samma ställe för femtieelfte gången ;)

Kort sagt; jag älskar min dotter till tusen, och jag saknar henne så det gör ont i hjärtat just nu. Men på något konstigt sätt vet jag ändå att det här var mitt enda alternativ,  för som sagt, jag mår så mycket bättre här (trots den jobbiga saknaden) än vad jag någonsin gjort/kommer göra i Bispgården. Och är det inte så, att barnen faktiskt mår bättre av att ha lyckliga föräldrar? Jag försöker intala mig det.

Fast jag vet ju ändå att det kommer bli jobbigt för Celia också. Det dröjer nog inte så länge till innan hon inser att "när mamma säger hejdå, då är det för en lång tid framöver". Det kommer bli tårfyllda, ledsna avsked när hon förstår att mamma ska åka långt bort igen, att hon inte kan träffa mamma när hon vill. Och det gör ont i mig att tänka på det... kanske är jag självisk ändå? Varför skulle jag annars utsätta henne för det här?




Bildbevis: årets första grillning 28/1 -10


Jag tänkte att ni kanske ville ha bildbevis på att vi faktiskt
grillade torsdagen den 28e januari ;) Gott som satan var det 
i alla fall, och jag beundrar mamma för att hon stod ute i
15 graders kyla och grillade kycklingen och majskolvarna!





Lite ego -nya frillan!


Jag kom på att ni inte fått se hur jag ser ut i
huvudet efter att jag klippte och färgade håret!











Lördag förmiddag

Nu är klockan strax efter elva och jag har varit vaken i ett par timmar eller så. Igår hade vi lite filmmaraton och såg på 3 filmer; Flickan som lekte med elden (jag älskar Lisbeth Salander, så underbart, härligt sjuk! :P), American Pie -the book of love (rekommenderas icke, så tråkig så jag vet inte vad!!) och District 9 -men den somnade jag ifrån så den vet jag inte så mycket om. Men, det spelade nog inte så stor roll att jag somnade, för det var nog ändå inte en film i min smak. Science fiction/action med massa aliens nere i Sydafrika. Nja, inte riktigt min grej, men enligt Martin var den helt okej.

Igår gjorde jag ju franska & matte proven, eller ja, franskan var ju "bara" en närvarouppgift, men ändå. Det visar ju ändå vad man lärt sig. Den hade jag i alla fall bara 1 fel på (av 12), så det kändes bra. Mattens närvarouppgift gick sådär, hade 3 rätt av 5.  Matteprovet däremot.... jag vill inte veta hur det gick där. Fy satan vad svårt det var! Jag satt i 2 timmar innan jag insåg mig besegrad av de där sista 2 uppgifterna som jag för mitt liv inte kunde lösa hur jag än gjorde. Svårt!!

Det är ju lite konstigt, för provet bestod i princip bara av uppgiften på b & c nivå, jag tror det var 2 stycken som var på a-nivå. Det bådar ju inte direkt gott för dom som satsar på ett G i kursen, eftersom man för det mesta då riktar in sig på bara a-uppgifterna i boken.

Nej nu ska jag uppsöka toaletten och blaska av ansiktet från Basiron. Har börjat använda acne-läkemedel nu och hoppas på att det ska hjälpa mot all den här jävla acnen. Jag har provat så mycket olika saker, men inget har hjälpt. Nu ger jag det här en chans och hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få normal hy och slippa se ut som en 12-13 åring som precis hamnat i puberteten! Har använt Basiron i ca... 2,5 vecka kanske. Jag tycker jag har märkt en liten, liten skillnad på kinderna, men jag är inte säker. Man kan ju alltid hoppas att det här är den mirakelkuren jag har väntat på i sisådär en 8 år!

.


























Less på matten, jag fattar inte ett skit.
Går och dör i fåtöljen istället och hoppas
på att intelligensen återvänder inom en väldigt snar framtid!


Another sunny day

På sätt och vis är det ju rätt fint med vinter ändå, när det är blå himmel, sol och snön glittrar så där vitt och fint. Om man bara slapp kylan vore det ju helt underbart!


Svar till Anna som kommenterade igår: "CSN tycker det är konstigt att du har slutförgymnasiet men ändå ska läsa gymnasieämnen."

Nej, det är inte det CSN tycker är konstigt. Det är överhuvudtaget inte "konstigt" att läsa matte b och liknande kurser som vuxen, för det är ju inte reserverade ämnen för gymnasiet direkt. Det CSN reagerade på och tycker är konstigt, det är att jag inte fyllt i min ansökan exakt likadant som föregående ansökan.
Den största anledningen till att de reagerade på detta är för att de inte vet att jag slutfört min utbildning, därför att min förra skola där jag läste till uska inte automatiskt meddelar CSN mina studieresultat efter avslutade studier.
Alltså hade jag nu kryssat i att jag slutfört en utbildning och har slutbetyg, men de har inga bevis för det -just pga att skolan inte rapporterat mina studieresultat när jag blev färdig uska i somras.

Oj vad rörigt det där kändes.. hoppas du förstod hur jag menade :)

I alla fall har jag nu ägnat morgonen åt att ringa en massa samtal till olika studievägledare och grejat på, så det ska nog snart bli ordning på torpet igen! Jag ska skicka in den där blanketten till min förra studievägledare, han ska fylla i mina beyg och bekräfta att allt är riktigt och korrekt.  Jag ska sätta mig och svara på CSN's frågor ännu en gång och förklara/försvara varför uppgifterna är "felaktiga".
Så om en vecka borde CSN ha alla papper igen, och sen är det bara att hålla tummarna för att allt går smidigt därefter med min studieförsäkran och allting. Det är inte så lätt att hushålla en längre tid med nästintill obefintliga pengar... speciellt inte när tiden knappt räcker till för jobb. Som det känns just nu kommer jag bara kunna/orka jobba helger, för jag sitter i princip 8-10 timmar om dagen med skolarbete för att hinna med.

Jag ska ju hinna med hela matte b kursen på tre veckor, hur nu det ska gå till, för jag sliter verkligen håret emellanåt. Jag ska lära mig ett helt nytt språk på 5 veckor, och jag tackar gudarna för att jag läste lite spanska på gymnasiet! Det underlättar en hel del, eftersom spanskan och franskan är ganska lika vad gäller stavning av ord osv. Bara uttalen som är lite krångliga, men det tar sig! :)

Gruvar mig dock väldigt mycket inför första matteprovet på fredag, och inför nästa veckas muntliga redovisning i franska. Men, känner jag mig själv rätt oroar jag mig i onödan. Faktiskt. Inte för att skryta eller så, men när det kommer till att plugga gör jag det oftast jävligt bra -bara det att jag har en sån satans prestationsångest och inte nöjer mig med ett G, och därför stressar upp mig själv till max vid tanken på för lågt betyg...

Nej nu ska jag återgå till franskan. Jag till och med drömde om franska boken i natt, och när jag vaknade i morse var det första jag tänkte "un tasse chocolat chaud et deux sandwich au jambon, s'il vous plaît!" vilket alltså betyder "en kopp varm choklad och två skinksmörgåsar, tack/snälla du". Börjar man bli miljöförstörd eller? ;)

Borta med vinden

Idag har jag ingen som helst lust att plugga. Det finns ingen motivation, ingen inspiration. Det är mycket mer trevligt och intressant att stirra ut genom fönstret. Utsikten består av en massa snö och några hundra meter bort är det ett litet berg med en massa granar. Några små hus och nån ladugård är det emellan mig och berget. Jag är i ingenmansland, skulle man kunna säga. Leirvik.

Fick "ÄNTLIGEN" svar från CSN imorse, och tror ni inte på faan att det saknades uppgifter? Och att jag tydligen har gett dom falska uppgifter, bara för att uppgifterna i den här ansökan inte stämmer överrens med de uppgifter jag lämnade för 1,5 år sen när jag sökte studiemedel sist. Så nu ska jag besvara alla frågor igen, jag ska sitta och förklara och försvara mig själv och varför jag inte fyllt i exakt likadant som jag gjorde sommaren 2008.
Men vafan, jag har ju fullfört en utbildning sedan dess! Är det så konstigt att jag då inte kryssar i "nej" på frågan om jag har slutfört gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning? Jag har ju gjort det nu! Det var ju DÄRFÖR jag sökte studiebidrag sist, för att slutföra gymnasieutbildningen jag inte slutförde pga. graviditeten. Jag blir så less. Det är ju lika bra att inse att jag kommer få leva på de futtiga kronorna jag har nu, fram tills.. ja, när? Kanske att jag får pengar i slutet på månaden -om jag har tur. Nej usch, jag blir så less.

Jag tror att det är mycket på grund av CSN som jag tappade all motivation till att plugga idag. Det känns ju jävligt dumt att sitta här 8-10 timmar om dagen och slita med att lära sig ett helt nytt språk på 5 veckor, samt läsa en hel matte kurs på 3 veckor utan att få något för det. Mer än en massa extra, onödig skit som ska göras för att CSN ska fatta nånting.

LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS


RSS 2.0