FLYTT PÅ G!

Jaha, om 2 veckor blir det till att flytta då -härligt härligt! Blir kanske lite stressat att hinna packa ihop allt och så, men det är väl bara att ge järnet det! :) Faan vad kul! Jag har ju velat haft en större lägenhet i flera månader, och nu äntligen blir det av! Känner för att bara skrika rakt ut, men det är nog ingen vidare bra idé eftersom Celia sover :P

För övrigt har det vart en rätt lugn dag, klev upp vid 06:00 imorse och sen åkte vi iväg på hammarn vid 09:00 ca, hemma igen 11:00 och nu har Celia precis somnat -övertrött som tusan. Allt hon har sovit sen vi klev up imorse är ca 20-25 minuter i bilen, och vid den här tiden brukar hon ju sova för andra gången... Hoppas inte blir alltför grinig resten av dagen bara, Anders är ju inte så vidars pigg och jag ska iväg och jobba 15:00-20:00.

Nehej ni, ska göra lite nytta innan Anders kommer hem, och när han kommer hem ska jag rejsa iväg på ICA, för gissa vad? Mitt ellos paket har kommit! Yes, nya gardiner! Fast blir nog inte till att sätta upp dom nu alldeles innan flytten, så dom får nog bara bli kikade på så länge... Men sänglamporna ska upp, den saken är säker! Hoppas f'resten att grejerna kom i en kartong, för då har vi i alla fall en till kartong att packa i :D haha

NU HAR VI KOLLAT PÅ LÄGENHETEN

Idag efter att Anders slutat jobbat gick vi iväg och kollade på lägenheten, och den var verkligen riktigt fräsch (om man inte kollar på dom där bruna 70-tals golven :P). Badrummet var typ 4ggr så stort som det vi har nu, det var relativt nytapserat och ljust och fint. Ny spis var det också, vilket är ett stort plus! Ska ringa Tjommen igen imorrn och se vad det är för hyra på den, han skulle ta reda på det tills imorrn nämligen. Hoppas den inte är alltför hög!

Har lyckats skriva klart om LSS nu och gått över på Livskvalitet, men jag är rädd för att jag kommer skriva mycket om det begreppet också, så det här blir nog ett 10-15sidors arbete. Ambitiös eller vad?

Ska iväg till svärmor och käka snart nu, bara Anders kommer ut ur duschen. Sen ska vi fara över på Sönneråsen och gratta Anders farmor lite i förskott, hon fyller år den 3e om jag inte minns helt tokigt, men då jobbar jag.
Jaja, ville bara ge er en liten update om vad som hänt idag, kommer säkert en till sen ikväll. Solong.



image12
såhär läcker ser jag f'resten ut när jag tränar. haha

BARNFRI

Svärmor var precis här och hämtade Celia nu, så nu sitter jag och käkar lite frukost och sen tänker jag lägga mig och sova en stund innan jag går och tränar. Ska bli skönt att få sova lite!
Ringde ju Tjommen igår också, och han hade en ledig trea på bottenplan borta på gamla Hallvägen (bostadsområdet alldeles bredvid oss), så ska ringa han idag igen och höra om det går bra att vi går och kollar på den idag efter Anders slutat jobba. Han sa att den var rätt stor och fräsch, så man kan ju hoppas att inte hyran är alltför hög! Treorna borta på Forsvägen och Villavägen ligger på runt 4000:- ca, men det är ju lite dyrare på Hallvägen. Vi betalar 4100:- för tvåan vi har nu -rena rånet- fast då bor vi ju i nyaste husen också.
Hon på bostadsförmedlingen sa att det fanns en ledig trea på forsvägen för 3800:-, så det är ju ett alternativ också så länge den inte ligger på översta våning, jobbigt att hålla på att dra upp barnvagnen varje gång man vart ut!

Som norsken brukar säga; skriblast! för nu tänker jag soooova.


ÄNNU EN DAG TILL ÄNDA

Är fortfarande lika dödande trött som i morse, så nu blir det snart sängen för mig. Mamma kom hit efter jobbet och åkte precis hem, så vi har sett Grey's Anatomy -grymt bra serie. Är det bara jag som avgudar den?

Imorrn bitti kommer svärmor hit och kidnappar Celia vid sjutiden, dom ska fara hem till hennes föräldrar och hälsa på. Då ska jag passa på att sova ut ett par timmar och sen gå iväg på gymmet och träna. Efter det blir det plugga, plugga, plugga! Deadline är nästa fredag, och än så länge har jag bara skrivet på första begreppet -LSS- och är långtifrån klar med det som det känns just nu, och det är två  dataskrivna A4 redan.... ambitiöst eller vad?

Näe, sängen kallar. Godnatt och sov gott!

TÄNKA SIG ATT MAN SÅG UT SÅ HÄR

Satt och tittade igenom lite gamla bilder och hittade igen den här bland mina magbilder... tänk om man hade kunnat få behålla dom benen och rumpan?! Där hade jag ju verkligen någonting i alla fall, till skillnad från nu när jag bara är skinn och ben. Jävla spinkiga lår alltså, och för att inte tala om magen -den existerar ju fan inte längre.. :( Aja, nog med tycka synd om prat nu.

image10

HAR EGENTLIGEN INTE TID

Idag är inte riktigt min dag känns det som. Är hur trött som helst, och när Celia sov på förmiddagen så tänkte jag sova jag också. Hinner bara lägga mig ner så ringer dom från jobbet, ville att jag skulle börja en timme tidigare på fredag. Visst visst, inga problem. Lägger mig ner igen och hinner precis somna till, så ringer telefonen igen men då gav jag faan i att svara. Tar ett tag innan jag lyckas somna igen, men när jag väl gjort det hinner det gå ca 15-20minuter sen kommer pappa hit (celias morfar alltså), så då var det bara att kliva upp då. Jaja, får väl bli en tidig kväll istället då antar jag.

Men nu måste jag tillbaka till livet, ska ringa Tjommen -han som visar lägenheter och sånt här på byn- och se om vi kan få komma och kika på några lägenheter, sen ska jag plugga plugga plugga. Suck. Typiskt att man babblar så jäkla mycket, gör ju att arbetet blir hur stort och långt som helst! Aja, hon vill ju att man ska ha egna åsikter, reflektioner och erfarenheter med i arbetet så.

Undra om jag ska käka lite glass också?

GLÖMDE SÄGA...

....att i första videoklippet säger hon "kaatn" (katten), så ni kan ju lyssna och se om ni hör det :) Det är ungefär i mitten av videon tror jag. Annars så är det godnatt och sov gott för mig nu.

TVÅ VIDEOKLIPP



Som jag sa tidigare så tänkte jag dela med mig av två videoklipp, vi börjar med en nyvaken Celia...







....och sedan tar vi ett kort videoklipp från dagens lunch. Vet inte varför hon gör så där innan varje tugga, men det har hon alltid gjort. Sträcker armarna rakt ut, bakåt och liksom ryser... Ja ni ser ju själva!




VÄRKANDE MUSKLER

Kom hem från gymmet för 45 minuter sen, är alldeles slutkörd nu! Svärmor och Susanne skulle dit till två, så då tog jag med mig Celia och gick dit också, alltid kul med lite sällskap när man tränar. Men det var lite dumt, för den enda maskinen där som man kunde träna ryggmusklerna med hade gått sönder *suck* Den maskinen jag är mest beroende av. Hoppas bara dom lagar den! Kan i alla fall använda pilatesboll för att träna ryggen också, så ska börja köra dom övningarna som stod på affischen där -det skadar ju inte att prova.

Ringde till bostadsförmedlingen också, och det fanns rätt många lediga 3or på byn, så ska ringa Tjommen imorrn tänkte jag och fixa så man får gå och kolla på några. Det lustiga är att dom 3orna är billigare än 2an vi bor i nu, haha. Tänka sig, man tjänar på att flytta till större!

Kom i alla fall på vad jag ska göra med kycklingen, jag tänker skära den i kuber och steka och greja ihop den med broccoli, wok-grönsaker, sweet chili sås, salt och peppar och sen göra en röra med turkisk yoghurt, pesto och vitlök. Till det tänker jag göra endera nudlar eller ris, men det lutar mot nudlar tror jag,

Nu slutar Anders jobba också, så då ska jag prata lägenheter med han! Ska starta andra datorn sen och överföra två filmklipp på Celia, då får ni se världens sötaste gladskit när hon är nyvaken och sen vad hon gör för tokig grej när hon äter... :)

RUBRIK SAKNAS

Då var tvätten fixad och disken klar, skönt att ha kortat ner listan lite! Celia ligger och sover nu, så jag ska se klart på Våra bästa år och sen ringa två samtal och får se vart det leder sen -ny lägenhet eller ej? Hoppas på ny lägenhet jag, den här börjar bli liten och trång om jag får säga vad jag tycker.

Ska käka frukost också, har bara ätit nån riskaka än så länge och det klarar man sig inte på så länge! Känns lite motigt att sätta sig ner och plugga, men har man nåt val? Nej. Bra betyg -here I come!

Tog fram kycklingfiléer till middag idag, men vad tusan ska jag göra av dom? Någon som har nåt tips?

GODMORGON SVERIGE, VÄRLDEN

Haha, kom att tänka på paketet som Celia fick på posten av Martina, därav rubriken. I alla fall känns det som att det här kommer att bli en lång dag, min att-göra-lista såg verkligen inge kul ut. Jaja, är man hemmafru så är man ;) Får se om det är bättre väder idag också så man kan ta vagnen och gå en sväng, har ju blåst så jävligt de sista dagarna, och vill helst inte dra ut mig själv och Celia då. De gånger jag har trotsat vädrets makter den här hösten och vintern så har jag åkt på förkylningar varje gång -inte allt för kul om man säger så.

Fick leverandsbesked från ellos idag också, så nu är mitt paket skickat! Ska bli härligt att få nya gardiner, bikini och underkläder!  Sen beställde jag två sänglampor också, hittade några som kostade 79:-/st, och då tänkte jag att vafan, spela roll om dom inte passar till sängen och sängborden -dom är billiga ;) haha. Dom såg ju rätt snygg ut på bilden faktiskt, så får se hur det blir till våran säng sen. Det kan ju inte bli värre än det är nu i alla fall, har bara en sänglampa (vilket egentligen inte är en sänglampa utan en skrivborslampa) och CD-spelare på mitt sängbord, och en klockradio på Anders. Inte alltför vackert om man säger så!  Slänger in en bild på lampan innan jag ska ta rätt på tvätten.. tänka sig vad flitig man är, starta en tvättmaskin klockan 07:00 på morgon. Ojojoj.



image9


DAGENS ATT-GÖRA-LISTA

* Vika tvätten och hänga upp den nya maskinen [ x ]
* Dammsuga [  ]
* Diska [ x ]
* Ringa på Ragundas bostadsförmedling [ x ]
* Ringa han som hyr ut lägenheter på Holmsta [  ]
* Träna [ x ]
* Skriva klart om LSS och Livskvalitet [  ]

och såklart busa en massa med Celia!


BABYSIM

Idag var vi alltså på babysim, gick jättebra! Förra gången var det ju så mycket barn där, så Celia tyckte mest det var jobbigt, men nu var det lugnare där. Nästa gång ska vi prova på att dyka första gången, ska bli spännande att se hur det går!
För er som sett videoklippet på Celia när hon stod i krypställning i förrgår, så kan jag säga att hon är långt ifrån lika vinglig nu som hon var då. Det går fort framåt här måste jag säga! Skulle tro att det inte dröjer så länge tills hon klarar av att stå så ett längre tag, och ta första krypstegen.

Celias mormor var här nu ikväll så Celia har busat för fulla muggar ett par timmar, tvärslocknade alldeles nyss.. utslagen hjältinna kan man säga :) Men nu börjar Cityakuten igen så ska se klart på det och sen gå och lägga mig tror jag, är helt slut. Godnatt!

REN, INTE ÄLG

Kom precis ut ur duschen, gud vad skönt det var! Finns inget bättre än en varm dusch på kvällen, så det så.  Celia fick sig ett kvällsbad också vilket var uppskattat från hennes sida, dock inte från min rygg. Jaja, jag ska inte gnälla :) Imorrn blir det babysim klockan 13:00, svärmor ska följa med som sällskap. Får se om jag orkar gå och träna imorrn kväll också, man kan ju inte sluta efter ett enda träningspass!

Men vet ni vad? Jag var faktiskt mitt inne i en Wallander-film innan jag hoppade in i duschen, och nu börjar den igen. Godnatt och sov gott!

PLUGGHÄST?

Då var klockan mitt på dan då, har vart vaken sen 07:00 imorse och börjar känna mig lite småseg nu om man säger så. Funderar på om jag ska ta och sätta mig och plugga lite medans Celia sover, så jag inte måste stressa mig igenom allt sen -man vill ju ha bra betyg när man ändå så pluggar. Social Omsorg är det jag läser nu i alla fall, sen om några veckor startar Arbetsmiljö & Säkerhet också, och ev. så blir det Geriatrik kurs också (dvs om dom får in nån lärare). Just nu håller vi på med massa socialtjänstlagar hit och dit och utvecklingsstörningar, rätt intressant faktiskt.

Hannes ska kika förbi en sväng idag också, skulle tro han kommer när som helst, och så kommer mamma hit efter jobbet antagligen. Kanske ska bjuda henne på mat?
I går fick jag f'resten högsta betyg på min matlagning -det ni! Gjorde en röra med lite olika grejer och hällde över en falukorv och så vips! in i ugnen. Det vart supergott faktiskt, tyckte både jag, Anders, svärmor och hennes moster! Kanske bjussar på receptet sen ;) haha

Näe, skolböckerna kallar.

DET UTLOVADE VIDEOKLIPPET



Är hon inte duktig, min lilla tjej?





PÅ ALLA FYRA

Ujujuj, vad snabbt tiden går alltså! Igår fick hon in snitsen på att stå på alla fyra, lite lite vingligt kanske, men hon tar sig upp och kan stå så ett par sekunder -inte länge kvar tills hon kryper nu skulle jag tro. Ska lägga upp ett filmklipp sen, om jag nu får till det, så ska ni få se vad duktig hon är, mammas tokfia.

Just nu springer hon runt i gåstolen och skrattar och blåser bubblor, tänk vad lättroade dom är!

VÄLKOMMEN TILL VÅRT NYA TILLHÅLL

Följer väl strömmen som alla andra och börjar blogga här istället, och tro det eller ej, men jag älskar redan den här sidan! Lätt att göra om designen, mer "stilrent" än nogg och jaa, jag trivs helt enkelt bättre här!
Enda problemet jag har är att jag inte får bort det gula ziquita där uppe på headern? Har gjort som han på www.designadinblogg.se har skrivit, det försvann från början men nu när jag postar ett inlägg så kommer det fram igen? Någon som har en lösning?

Hoppas mina läsare följer med mig hit nu bara... Ni kan väl skriva en rad?

RSS 2.0