Tillbaka till ensamheten

Ja, så skulle man kunna säga. Efter att ha haft min älskade lilla tös här i två veckor så är hon nu tillbaka i Bispgården. Det känns mer än tomt. Mitt hjärta stannade nog kvar i Bispgården den här gången, helt och hållet. Det är svårt att leva utan sitt hjärta...

Helgen gick alldeles för fort, i fredags morse åkte vi och 16 timmar senare klev vi ur bilen hemma hos mamma. Klockan var då ca 23:30, och vi fick oss lite att äta och sen stupade vi i säng allilhop.
På lördagen tog jag, mamma & Celia och hälsade på personen som mamma är ledsagare hos. Det var riktigt trevligt, och uppskattat! Efter det åkte vi upp på byn och handlade lite smått och gott, köpte lite färgat papper och klistermärken bland annat. Sen bar det av hemåt, åt lite lunch och stoppade Celia i säng. Runt halv fyra åkte vi på julmarknaden, som inte var mycket att hurra för egentligen. Celia tyckte dock det var kul att få leka lite i snön, men tomten var hon lite skeptisk till ;) Och ja, det är sant, det snöade i lördags!! Då fick julkänslan en liten boost i rätt riktning!

Efter marknaden for vi hem igen, fixade i ordning middagen (som förövrigt bestod av Fajitas) till tonerna av underbar julmusik och åt så vi stupade nästan. På kvällen blev det lite pyssel, Celia fick göra lite julkort som vi ska skicka ut till nära och kära, och så pyntade vi lite pepparkakor med kristyr och non-stop's. Avslutade självklart kvällen med Robinson, slängde Celia i säng och så såg jag, mamma och Olof på en film -som jag såklart somnade ifrån ;) haha.

Igår morse åkte jag och Martin tillbaka, och 14 timmar senare var vi framme. Som sagt så känns det tomt. TOMT... med stora bokstäver och vemodiga punkter i slutet.



     

 

 


.



Vissa nätter är bättre än andra, och det här var en bra natt.


Kanske inte så mycket sömn som jag hade behövt, men ibland blir
man nästan mer utvilad och lugn i kroppen och sinnet av att prata.


Martina




Jag har inga pengar på mobilen, det är därför jag inte svarat. Bara så du vet!
Och till er alla; godnatt och sov gott. Det blir en tidig kväll ikväll!



Onsdagmorgon, du är välkommen

Det var en lång natt inatt, och jag är trött som få. Skönt att Celia är helt förhäxad av Mumindalen och prompt ska se det varje morgon efter frukosten. Det ger mig ca 25 minuter i lugn och ro här framför datorn, där jag får vakna till liv någorlunda i alla fall.

Idag är det inte mycket som står på schemat. Såg att det (som vanligt) regnade ute, så vi blir nog inne idag också. Jag ska tvätta 1 maskin eller 2, diskmaskinen står och går just nu och det är också tänkt att jag & Celia ska adventsstäda och pynta. Men, det käns inte allt för stämningsfullt att pynta inför 1a advent när det regnar ute. Men jag kan ju alltid trösta mig med att vädret hemma på byn inte är så mycket bättre...

Det blir i alla fall julmusik för fulla muggar sen, så får vi se om stämningen infinner sig. Har också varit på jakt efter pepparkaksdeg, men inte hittat någon. Trist! Jag hade så gärna velat baka pepparkakor med Celia.

Har inte så mycket mer att förmedla just nu. Hoppas på en lugn dag utan en allt för trotsig Celia :P

Snart bär det av igen

På fredag åker vi tillbaks till Bispgården igen. Tiden har gått fort...  halva tisdagen har gått nu, och sen är det bara onsdag och torsdag kvar. Time's passed by all to fast...


Celia sitter just nu och äter gurka, lite efterrätt på lunchen skulle man kunna säga. Tur hon tycker om frukt & grönt så mycket som hon gör!

Ikväll hade jag tänkt att vi skulle äta nånting med köttfärs... Idéer någon? Jag har ingen lust att göra köttfärssås, det börjar bli tjatigt. Vad mer kan man göra? Det står still i mitt huvud...


Längtar till julen gör jag också, jag & Celia ska nog adventspynta lite här imorgon eller på torsdag. Ska fuska lite i år och göra det tidigare än vanligt, för jag vill göra det med Celia. I vanliga fall adventspyntar jag inte förrän kvällen före första advent, och stakarna tänds absolut inte före tolvslaget på natten! Men i år blir det annorlunda, för i år tänds dom redan imorgon kväll.

Ser inte fram emot den långa bilresan på fredag... min rygg kommer klaga som tusan, precis som vanligt. Ibland önskar jag att jag hade en normal kropp, utan en massa fel. Vilken dröm det vore med en riktig, icke-värkande rygg! För att inte tala om icke-värkande leder i knäna, och en normal mage utan värk. Man kan ju alltid drömma.

Kom ihåg att tipsa mig på mat med köttfärs nu!


"å dom jööör såå, å dä säjer PANG!"

Idag är Allbygg Florö AS här och har påbörjat "renoveringen" av vår lilla gård. Mestadelen av gården ska bli till en parkering, så vi och grannen ovanför har någonstans att ställa bilarna, istället för ute på gatan som är nog smal som den är utan parkerade bilar.

Celia är väldigt fascinerad av grävmaskinen som är utanför fönstret i stua,  det är nog det mest intressanta hon har sett i hela sitt liv tror jag! :) Angående rubriken så är det Celia's lilla fras som upprepats säkert 50 ggr den senaste timmen, samman med en knytnäve som viftar i luften när hon säger pang. Sötrumpan min! :)

Jag vågade mig precis på att kika ut genom fönstret... vi har nu en jordhög till gård, och jag kan inte för mitt liv förstå hur dom ska få någon ordning där ute igen? Men, den som lever får se, sägs det ju. Tur för mig då att jag tänkt leva många år till :)

Just nu har Celia precis ätit en banan, och nu har hon även gett sig på ett äpple. Det är inget fel på aptiten där, inte! Sen tänkte jag att vi skulle gå ut en sväng, blir dock inget lekande för jag tycker inte stora, tunga grävmaskiner är de bästa leksakerna. Nej, vi ska gå på affärn en sväng. Kanske ska gå ner till havskanten vid AMFI så hon får kika på lite båtar, det skulle hon nog uppskatta :) Har inte lyckats hitta någon lekpark här, och det är väldigt trist. Celia som älskar att gunga!

Och vårat sopskåp luktar satan, och jag hittar inte vad det är som luktar! Lukten har spridit sig i hela köket nu, känns inte alls nåt fräscht.. Yuck. Får leta vidare där inne sen idag, för blir lukten värre lär man ju börja få kräkreflexer där inne.

Hopp hopp, nu ska jag gå och plocka ihop lite mer tvätt tror jag. Helt otroligt att den där korgen alltid är överfull, trots att jag tvättar stup i kvarten...

Av ren pliktkänsla

så slänger jag in ett litet inlägg idag också. Har egentligen ingenting att rapportera, det har varit en lugn men ack så tröttsam dag här på Gaddevåggata.

Både jag & Celia sov som krattor inatt, vilket resulterade i att Celia låg i soffan framför tvn mest hela förmiddagen, och jag var inte så mycket bättre själv. Det har regnat hela dagen, så vi har inte kunnat gå ut nånting. Trist!
Dagen har haft sin gilla gång, och jag och Celia har varit lika trötta båda två. Vi har haft ett X antal små kamper oss sinsemellan, bl.a. när hon skulle duscha. Herrejösses säger jag bara, värre har jag aldrig varit med om! För att inte tala om nattningen... hon kom upp igen 3 eller 4 gånger, så idag tog nog nattning lite drygt 1 timme ca. Nu sover hon i alla fall som det verkar, för det är nästan en timme sen hon kom utsmygande med nalle puh sist och ville sova i soffan.

Nu har jag planer på att ta med mig datorn in till sängen och se på lite fler avsnitt av Mammas pojkar. Det är faktiskt ganska underhållande, men "som vanligt" så är den amerikanska versionen snäppet värre, och därför roligare att se på. Men nog är hon den syrianska mamman Naima helt otrolig? Går runt och frågar tjejerna om dom är oskuld eller inte... snacka om att ha hamnat i fel land, när hon förväntar sig att tjejer på 27 år är oskuld? Det är nog inte många svenskar som fortfarande är oskuld vid den åldern, eller vad tror ni?

Godnatt, som sagt hade jag inget viktigt att rapportera. Är mest bara trött och less. Har ni det bra hemma på byn?? Jag tycker ni är dåliga på att kommentera!

Golvet glittrar!

Idag har jag och Celia gjort lite ditt och datt. På förmiddagen slutade det äntligen att regna, så vi drog på oss ytterkläderna och gick ner på stan för att kolla lite på leksaksaffären, handla mat och kika in en sväng på jobbet. Med oss hem från leksaksaffären fick vi lite kritor, lim, glitter och en bil. 

Nu ikväll har vi alltså pysslat.. med glitter. Celia har gjort 3 jättefina tavlor som vi ska hänga upp på hennes rum imorgon. Och tro mig, när en 2 åring får glitter i händerna.. ja då blir det glitter överallt! Haha. Hela golvet glittrar, trots att jag dammsugit! Tavlorna blev fina i alla fall, och Celia tyckte det var superkul att göra Nalle Puh tavlor.

Nu har Celia precis lagt sig, och kommit upp en gång också dessutom. Men här är det hårda puckar, så det blev direkt tillbaka till sängen igen... man kan ju inte sova i soffan heller, vilket Celia tycker att man alltid borde göra. Sötrumpan min!

Nu ska jag logga in på tv4anytime och betala 49:-, och sen hoppas av hela mitt hjärta att jag kan se Robinson här i Norge. Jag hatar dom där rättighetsskälen som gör att jag inte fått se Idol. Morr!



     

  

Visst blev tavlorna fina? Och har ni sett vilka fina korkskruvar Celia har? :)


Me to you

Martin hade köpt en present till Celia när han var i Amsterdam, en stor Me to you-nalle. Jättefin! Bjussar på en bild på världens finaste doktor Celia också i samma veva. Mammas hjärta! :)




Det här börjar bli patetiskt

Seriöst, jag hann knappt uppdatera bloggen igår kväll innan "Anonym" lämnat 3 kommentarer? Det börjar bli riktigt skrattretande det här, på gränsen till patetiskt till och med. Anonym har nu dessutom börjat gått tillbaka flera veckor i tiden och läser igenom vad andra kommenterat, för att sen kommentera tillbaka på det. Jag förstår inte, är mitt liv verkligen intressant? Jag som alltid tyckt att jag haft ett helt vanligt, trist svensson-liv. Men kul att någon finner det så pass intressant att man går in och lusläser bloggen hela tiden, och till på köpet lämnar små gulliga kommentarer ;)



Återigen, Anonym. Jag har ingen semesterersättning, i alla fall står den inte med på min lönespec som jag får hemskickad när det börjar bli dags för löneutbetalning. Jag har till och med tagit kort på min lönespec, så får du och resten av världen se det med egna ögon. Sen blir du kanske tyst? Jag har ingen som helst anledning att ljuga om min lön, och vilka ersättningar jag får. Lika lite som jag har anledning att ljuga om vad jag arbetar som. Precis som någon sa, så flashight är inte undersköterske-yrket att det är något man går runt och skryter om.



Om det är otydligt och svårt att se texten (min kamera är inte den bästa) så står det:

102 Timelönn
112 Lördag/söndagstill.
113 Kvelds og nattillegg
216 Klesgodtgj. variabel
799 BRUTTO
800 Pensjonstekk arb.takar Klp
898 Skattetrekk tab 7300
998 Öreavrunding
999 NETTO UTBETALT

Var ser du någon semesterersättning, Anonym? Nej, just det, det var ju det jag sa.


Och nu lägger jag ner allt det här. Det du håller på med, Anonym, börjar bli så barnsligt att det går över alla gränser. Och du ska föreställa en vuxen människa? Du har uppenbarligen ett väldigt tråkigt och innehållslöst liv, eftersom du verkar spendera i princip all din vakna tid på min blogg.
Att du nu dessutom börjat gått tillbaka flera veckor i tiden och drar upp samma sak igen -att undersköterskor inte finns i Norge osv- det är bara ännu ett bevis på hur omogen och barnslig du är. Du har fått fakta mitt under näsan, men ändå klarar du inte av att erkänna att du har fel.

Och när du såg Martins kommentar, så känner du (såklart) också någon som pluggar till läkare i Polen. Och självklart har du läst vissa delar av din utbildning i Polen, det fattas ju bara annat eftersom någon nämnde att man kunde göra det. Det är så patetiskt alltihop. Jag slår vad om att ifall jag skrev att jag fått svininfluensan skulle du genast replikera med "det finns inget som heter svininfluensa, du har bara hittat på det!"

Så, nu räcker det. Du har inget att hämta här Anonym, mer än att du gör narr av dig själv inför halva Bispgården med omnejd. Tack för mig, vi hörs inte igen.

Snart har det gått en vecka!

Börjar med att besvara Anonyms kommentar, eftersom denne någon inte verkar kunna vänta på en update utan känner sig tvingad att gå in och lägga ytterligare en kommentar.. kanske bara för att få en reaktion från mig? Haha, vad vet jag, men jag tycker det här är ganska underhållande! :)

Tydligtvis har "Anonym" bott i Bispgården tidigare, och sjävklart bor denne någon i Norge nu och arbetar inom facket. Det tragiska är att "Anonym" inte verkar mer vuxen och mogen än en 14-åring, med tanke på hur hon/han skriver och uttrycker sig? Jag har väldigt svårt att tro att man arbetar inom facket, om man sitter vid internet hela dagarna och fördriver tiden med att läsa samma blogg om och om igen, och hitta småsaker att irritera sig på.

Men i alla fall, som svar på dina kommentarer anonym. Det är inte alls ovanligt att temperaturen i Bispgården sjunker så lågt som till -25 och -30, -35 grader. Oftast är det bara 1 eller 2 dagar i följd det gäller, men det är liks förbaskat så kallt X antal dagar om året. Däremot är det nog inte så mycket snöstormar i Bispgården, nej, men det har jag heller aldrig påstått.

"annars är det längre upp i landet där det normalt brukar vara -40 och uppåt med snöstorm" -Ja, men det är ju bra att det aldrig blir kallare än så, då! För du vet väl att det korrekta uttrycket borde ha varit "-40 och neråt"? ;)

Sen skiter jag ärligt talat i vad det är för väder "längre upp i landet", likaväl som jag skiter i vad det är för väder "längre ner i landet". Jag vill ha en riktig vinter, en sån som det (oftast) brukar vara i Bispgården (för du vet väl att vi faktiskt haft en grön jul också, när det i princip inte var någon snö på backen?). Jag vill ha snö och lite kyla, dock klarar jag mig bra utan -35 grader. Runt -10, -15 är bra.



Så, svar på tal Anonym. Nu ska jag ägna mig åt lite annan uppdatering, så får vi se om du hittar nåt nytt att kommentera ;)

---------------------

Snart har det gått en vecka sedan vi åkte till Bispgården och hämtade Celia. Tiden går fort, och det är inte alls länge kvar tills vi ska åka tillbaka med henne igen. Det känns trist, riktigt jäkla trist. Jag vill ju ha min lilla fisrumpa här med mig, hela tiden helst!

Vi bakade i alla fall en kaka idag, kladdkaka blev det. Den provsmakade vi nu ikväll efter middagen, och den blev godkänd av både mig och Celia. Sen har jag bytt gardiner i stua också, så nu blev det lite mer höstmysigt där, de vitmönstrade gardinerna jag haft förut har varit lite för ljusa och somriga för att riktigt passa in nu i det här rusket. Nu är det dock supermysigt! Hittade en stor duk att lägga på bordet också, synd bara att den var blå och inte riktigt passade in, men det blev bättre än att ha ett helt kalt bord i alla fall. Får se om jag hittar nån snygg svart duk och några bordstabletter att använda istället, kanske ska kika in på -nille imorgon. Dom har det mesta, mycket heminredning och sånt till bra priser :)

Annars har jag det väldigt bra just nu, faktiskt. Blir liiiite rastlös av att bara gå hemma och inte kunna jobba, men å andra sidan vet jag att om jag jobbar nu då går jag miste om alldeles för mycket tid med Celia! Hon ska ju snart tillbaka till Bispgården igen, och jag ska återigen vara här, 100 mil ifrån henne... så, jag njuter! Men i bakhuvudet gnager tanken om alla arbetstimmar jag går miste om, arbetstimmar som jag så desperat behöver!  Jag hatar att "leva på andras pengar", och det känns lite som att det är så det blir, nu när jag bara kommer att kunna jobba 2 av 4 arbetsveckor under den här arbetsmånaden. Det blir mycket pengar jag "förlorar" på det.. och jag hatar att pengar ska styra allt!

Jag kommer ihåg hur jag hade det i december -08, och början på -09.. när varje dag var "en kamp för överlevnad" när det kom till ekonomin. När jag vissa dagar inte åt någonting, för jag prioriterade självklart att hålla Celia mätt och belåten framför mig själv. När jag låg vaken till 03-04:00 på nätterna och grät pga att jag inte visste hur jag skulle kunna få ihop pengar till mat och räkningar, blöjor, en liter mjölk till morgongröten.. Grät över att jag inte vågade berätta för någon hur det egentligen låg till, för jag vill inte visa mig som en dålig mamma som inte kunde försörja sitt barn.
Visst, det fanns ett fåtal personer som visste om hur jag hade det, men inte hur dåligt det egentligen var. Det fanns de som vill hjälpa mig, men inte själva kunde pga att de satt i samma sits själv. Det fanns en helt underbar person, Martin, som erbjöd mig hjälp, men jag nekade den för jag ville inte stå i skuld till någon -allra minst honom. Och litegrann så handlade det om stolthet också, den är svår att svälja. Det är svårt att visa sig svag, att visa sig otillräcklig.

Oj, det här blev långt! Undrar just om någon av er har orkat läst så här långt? Ska nog ta och sätta punkt här tror jag, så jag inte tråkar ut er alldeles ;) Godnatt och sov gott, allihop!

 


Haha, välkommen tillbaka "Anonym" ;)

"-40 till -45 grader är lite kallare. dessutom blir det aldrig kallare än på sin höjd -20 i Bispgården..."


Jag tycks mig minnas den senaste vintern, då vi hade mellan -30 och -35 grader i nästan en veckas tid... två gånger! Jag gick nämligen till jobbet i den kylan flertalet gånger i veckan, och kom fram med håret alldeles vitt och sönderfryst, frost på halsduk, jacka, mössa, vantar, näsa och mun...Men visst, du är "Anonym", och du vet bäst. Som alltid ;)


Det är mörkare tider nu

Klockan är snart elva, och fortfarande står lamporna på här. Jag provade nyss att släcka dem, vilket resulterade i en mörk och trist lägenhet. Det går verkligen mot vinter nu... fast, jag vet inte om jag vill kalla det här vinter? Inte minsta lilla snökorn,  bara regn och rusk. Tacka vet jag vintern i Bispgården, med snö och -35 grader. DET kan man kalla vinter. Det här? Nä jag vet inte jag.

Jag fick i alla fall sovmorgon idag igen, vid klockan 6:00 imorse kom Celia insmygandes till mig och kröp ner i sängen, somnade om och vaknade inte igen förräns klockan var nästan 9:00! Det måste bero på att det är kolsvart i hela lägenheten fram tills typ... nu? Det är nästan deprimerande.

Idag har jag inte direkt några storslagna planer för oss. Jag har tänkt att byta gardiner i "stua", hänga tvätt samt starta en ny maskin, dammsuga och jaa.. det var nog allt det. Vädret är inte allt för muntert idag heller, så det vette tusan om vi kan gå ut nåt och leka. Igår efter 18:00 hade det äntligen slutat regna så vi kunde springa ner på stan och handla lite förnödenheter såsom mjölk och ägg...

Funderar på om vi ska baka en kaka idag, jag & Celia, men jag tror inte vi har margarin så det räcker tyvärr. Det får bli imorgon då kanske, så får Celia bjuda Martin på kaka när han kommit hem från Amsterdam.

Nej, dags att göra nån nytta. Snakkast!

Sammen til verdens ende

Jag har sett reklamen för den här boken på tv ett flertal gånger nu, och varje gång får jag tårar i ögonen. Det här är en bok jag bara MÅSTE läsa. Dock kommer jag inte kunna läsa den när någon annan är i lägenheten, eftersom jag kommer att gråta ihjäl mig, och jag hatar när folk ser att jag gråter. Speciellt om det är på grund av en bok.

Det är en norsk bok, och jag vet inte om den finns i Sverige/kommer att ges ut i Sverige. Men här finns den, och jag ska läsa den. Det vore en perfekt julklapp till mig ;)



Baksidetexten (direkt översatt av mig, från norska till svenska.. är jag inte duktig så säg?! ;D)

Tone och Espen var unga, förälskade och hade hela livet framför sig. De skulle gifta sig, ville ha barn och bli gamla tillsammans. Men livet ville annorlunda...

Tone var bara 25 år gammal när läkaren fann tumören. "Sammen til verdens ende" är historian om Tone och Espen, en historia baserad på dagböcker, Tone's egna ord och Espens minnen av tiden de fick tillsammans.

Mest av allt är det ändå historien om två människor som lärde sig att se var dag som en gåva. Espen och Tone's väg blev inte den lätta och rätta vägen, det blev den svåra, tuffa och många gånger orättvisa vägen till världens ände -men där doftade de få blommorna extra gott och utsikten var imponerande.

Grattis Sandra m. familj!




Äntligen har ni er lilla tös!! Stort grattis till er alla tre, och lycka till med allt! =)



Amsterdam & trevliga norskar

Igår åkte Martin till Amsterdam genom jobbet, han kommer tillbaka igen på fredag. Det känns ganska tomt här i lägenheten, även fast jag har Celia här. Det märks att Celia tycker det är lite tråkigt också, för hon verkligen avgudar Martin!

Igår kväll blev jag & Celia medbjuden på födelsedagsfika hemma hos Martins moster med familj, hennes man fyllde år så det blev massa tårta, godsaker och busande för Celia's del. Hon har verkligen kommit att tycka om Ragna, Martins mamma. Dom lekte hela kvällen igår! :)

Idag hade jag tänkt gå ner på stan en sväng och handla, men som vädret är nu får vi nog hoppa över det. Regn och blåst är inte allt för lockande... förhoppningsvis ger det med sig utöver dagen, för just nu har vi brist på mjölk efter morgonens grötfrukost.

Och just ja, jag fick sovmorgon imorse! Vid klockan 8:00 vaknade jag utav en liten tös bredvid mig i sängen, som säger "kliva upp nu mamma, kliva upp nu".  Det var riktigt härligt att få sova lite längre idag, för de senaste dagarna har vi vaknat senast 6:30.

Nej nu ska jag se vad jag och fisrumpan ska hitta på. Hon vill bara se på barnprogram hon, men här ska det bli andra bullar minsann! Lite aktivering står på schemat :)

Shame on me!

Här har jag så stort lovat er en uppdatering om helgen, men vet ni vad? Jag orkar inte!

Vi har haft fullt upp idag, busat och varit på stan en sväng. Hem, åt lite lunch och frukt och sen slängde jag Celia i säng en stund. Hon sover i ca 1-1,5 timme, sen börjar hon storgrina/skrika efter tutten, och jag går såklart in i hennes rum och hämtar den åt henne. Men nehej ni, det var helt fel! Allt som allt grinade/skrek hon i över en timme i streck, i slutet var det nästan så hon krampade, men sluta? Nej, herregud nej! Har man börjat så har man ;) Till slut somnade hon i alla fall i ren utmattning här på golvet (bilden i förra inlägget) och jag lät henne sova där. Vågade faktiskt inte lyfta upp henne och bära in henne till sängen av ren skräck för att hon skulle börja skrikgrina igen. Nu känns det lite som att jag vet hur det känns att ha ett kolikbarn ;) Blev lite smått desperat där efter ett tag, och visste verkligen inte vad jag skulle göra. Tur hon somnade gott på en varm och go' filt!

Sen har vi varit hos Martins familj och ätit middag idag. Hans syster och pojkvän har varit hemma i helgen, och är det fortfarande, så det var kul att få träffa dom lite. Celia busade på som en galning, trodde faktiskt hon skulle vara mer blyg än vad hon var. Men nehej då, blygheten varade i kanske 5 minuter, sen var det full rulle! Maten tyckte hon var jättegod, och likaså glassen vi fick till efterrätt ;) Så det har helt klart varit en lyckad kväll!

Vi var hemma här igen strax före 20:30 tror jag, och strax efter 21:00 sussade hon sött i sängen efter lite välling och två sagor. Martin fick till och med en godnatt kram och puss ikväll, det ni!


Nej, nu ska jag slappa lite framför Modelljakten 35+ och sen blir det sängen. Får se om Celia kommer till oss och ska sova inatt också? Natten till idag så vaknade hon och fick komma och lägga sig hos oss, vilket resulterade i att jag låg och balanserade längst ut på sängkanten i x antal timmar. Celia tog nog upp halva sängen själv, med tanke på att hon låg tvärsöver den, med fötterna mot mig och huvudet mot Martin. Så en gång så snodde jag runt på henne, så hon låg "normalt" i sängen, och gissa vad? Ungen sätter sig upp, kryper en bit ner i sängen och börjar klättra över Martin, vilket resulterar i att hon nästan far rakt ner i golver med huvudet före! Tokunge :) Tur jag hann fånga henne!

Nu måste jag sluta. En liten uppdatering om dagen fick ni ju i alla fall! :)

Right this second


Sleeping beauty...


Celia's rum -såhär blev det!

     

     
 
  

Vad tycker ni om sängen och byrån? Jag blev i alla fall nöjd med resultatet! :) Sorry för de lite mörka bilderna, men det är svårt att få till bra bilder när solen lyser rakt in i rummet! Blev två bilder på Celia också innan kameran dog.. men hon hade ingen lust att le, bananen var viktigare än mammas kamera! :P

Kommer en uppdatering om helgen senare under dagen, har ingen ork med det nu. Vi ska snart ut en sväng, ner på stan och handla lite bl.a. Eventuellt en sväng in på jobbet också. Och så leka förstås!


Det är ju bra typiskt!

Idag hade jag och Anders "avtalat tid" om att jag skulle prata med celia via skype/web cam klockan 8:00, eftersom hon skulle på dagis till 9:00 och jag börjar jobba samtidigt som hon slutar dagis idag. Sagt och gjort, kliver upp, startar datorn, ska logga in på msn. Skiten måste uppdateras innan jag kan logga in!! Så skickar jag ett sms till Anders, och efter ett tag kommer han in på skype -då hade dom försovit sig och vaknade tack vare mitt sms. Även han var tvungen att uppdatera msn, så det blev ingen webcam idag. Suck. Men jag fick prata lite med henne i alla fall, det är ju alltid något! Vi har bokat in samma tid imorgon och hoppas på bättre lycka då!

-----------

Igår hade jag i alla fall fullt upp hela dagen, jag var riktigt effektiv. Målade ju dels sängen och byrån, sen tog jag tag i städning och "lite" disk som jag vägrat röra förut. Åkte ner på möbelbutiken och köpte en madrass till Celia's säng, gick in på Nille och köpte duschdraperier + lite mysfaktor-grejor (kommer bild i slutet av inlägget). Åkte vidare till Bunnpris och handlade lite mat, in på Europris och letade efter en grej till Celia men kom endast ut med ett par vantar till henne eftersom det där "bordet" till bilen inte fanns där heller. Så in på Coop och köpte mjölk, eftersom det inte fanns en endast vanlig mjölktetra inne på Bunnpris, utan bara lättmjölk. Sen bar det av hemåt igen.

Åt middag, väntade på Martin. Martin kom hem, han åt middag. Sen bar det av ut på gården i några timmar, där vi rev ner en gammal "uteplats", en fyrkant av plankor där dom haft trädgårdsmöbel förut. Ruttna plankor luktar inte gott... I alla fall, anledningen till att vi rev den var för att gården ska göras om här, det ska bli en parkering här och så ska det upp staket runt det som blir kvar av själva gården. Det kommer nog bli bra när det är klart!
Det var i alla fall mycket slit med att riva den där skiten, och än är vi inte klar. Vi har mycket kvar att såga itu, men det blir ju lite ved till vintern i alla fall, så man kan elda i kaminen. Om nu ruttet trä brinner bra? Det får vi la se.

Så jag kände mig ganska effektiv igår, och det var skönt att gå och lägga sig sen efter en lång, varm dusch och filmen Fatso.

-----------

Dagen idag blir ungefär lika effektiv. Jag ska ner i källarn nu och måla ett nytt lager på sängen och byrån, sen ska jag ut och såga upp lite mer plank hade jag tänkt, sen in och käka lunch. Klockan 14:30 börjar jag jobba, och slutar 22:00. Kommer nog att stupa i säng då, som det känns.

Och mamma, den där färgen är verkligen ljus, ljus, ljusblå! I färghinken ser det vitt ut, och den lilla "skiftningen" i blått som jag såg när vi öppnade burken trodde jag berodde på ljuset i källaren. Martin sa ju att det var vitt så.. :P Och det såg även vitt ut under tiden jag målade på den där gröna sängen, men allt eftersom det torkade blev det mer och mer blått. Men idag blir den vit!! :)

Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker nordöst och hämtar min fisbytta. Som jag längtar!!! På fredag morgon åker vi -I can't wait!




Mysfaktor grejerna jag köpte igår och fixade med.
Det blev supermysigt när jag tände dom i gårkväll! :)


Den blå sängen, byrån före & Celia's rum

Nu har jag pallrat mig ner i källaren och hämtat upp kameran samt betraktat den blå sängen ännu en gång. Tänk vad tokigt det kan bli ibland! ;) Hahaha. Men byrån var i alla fall vit, och ser sprillans ny ut nästan! Lite små skavanker som syns ännu, men kanske sista lagret färg imorgon tar bort dem? We'll see :)

I alla fall, här är den ljusblå sängen, ser dock inte så blått ut på bilden men det är nog pga blixten. I verkligheten är det verkligen BLÅTT.




Och så en "före-bild" på byrån, lite små skabbig:



Och sist men inte minst, en bild på Celia's rum så som det ser ut just nu. Blev ingen vidare bra kvalitet, för batterierna i kameran tog slut. Väggarna är i alla fall ljusblå, därav min panik när sängen blev ljusblå ;)


 

 

 


En smärre katastrof upptäcktes mitt i målandet!!

Här har ni scenariot:

Jag är taggad som tusan för att få hit Celia snart, och ska alltså måla hennes blivande säng vit och fin. Med penseln i högsta hugg påbörjar jag målandet, och jag målar och målar.. Till slut är hela sängen målad, och jag ska ge mig på byrån som också ska upp på hennes rum.

Den här byrån är alltså vit sedan innan, och jag ska bara piffa upp den lite eftersom den är väldigt sliten utvändigt. Sagt och gjort, återigen har jag penseln i högsta hugg, doppar den i färghinken, kladdar på lite på en byrålåda... och upptäcker att färgen är LJUSBLÅ!!!!!

Slänger ett öga mot sängen, och inser till min förfäran att hela sängen är ju faktiskt LJUSBLÅ!!

MIN FINA VITA SÄNG ÄR LJUSBLÅ?!

Tar i panik upp mobilen och ringer till Martin. "Hej, du, den där färgen var inte alls vit.. den var ju för faan blå!!!". "Köddar du med meg??" får jag till svar. "Nej, jag är seriös. SÄNGEN ÄR BLÅ!"


-------------------

Som tur var fanns det en hink med vit färg (den jag från början påstod var vit, men Martin hävdade att färghinken han letade fram var vit färg, och jag trodde ju på han och tänkte att han visste bäst :P). Byrån är i alla fall vit nu, blev jättesnygg. Imorgon ska jag måla nästa lager färg, och hoppas på att det vita täcker över det där hemska ljusblåa!!

Och eftersom jag glömde kameran nere i källaren så får ni se bilder efter första målningen senare idag. Nu ska jag göra mig lite respektabel, och så fara ner på möbelbutiken här och kolla om dom har någon madrass som passar till sängen.


Celia's säng -innan målning

Nu ska jag bege mig ner i källaren och måla första lagret med vit färg, och jag lovar er, sängen kommer bli superfin när den väl är klar! Så här ser den ut just nu.. lite sådär äckligt blek sjukhusgrön, eftersom mestadelen av den gamla färgen är bortslipad. Men snart är den som ny igen! :)




Tur att vi har varandra

Vill bara säga tack för en välbehövd pratstund, Johanna!


Idag händer det!

Så har det då blivit lördag, och idag är det "stora fixardagen" skulle man kunna säga. Bara nu Martin masar sig upp ur sängen nångång... Ska bli väldigt intressant att se hur det där rummet ser ut utan allt skrot som är där nu :P Kanske det till och med finns ett golv?! :D


Jag funderar på att sätta mig och skriva en lista över vad vi behöver göra idag, så man är säker på att allt blir gjort.. men jag tror jag ska äta lite gröt först, kanske. Sen är jag fit for fight!

Veckans riktigt lediga dag

Och jag är uttråkad. Riktigt jäkla uttråkad.

Imorgon har jag tidligvakten, och sen är jag "ledig" i helgen. Fast, ledig och ledig, vi kommer ha fullt upp jag & Martin. Jag ser inte fram emot att städa ur rummet, faktiskt. Det är så mycket saker där, jag blir mörkrädd bara jag kollar in där! Och jag slår vad om att Martin kommer fortsätta hävda att alla grejor är "bra att ha", och därför kommer att ska stuva in det i vårt sovrum. Som om jag vill dela säng med en massa skruvar, verktyg och en vattenkran. Aja, den fighten får vi ta på lördag!

Har fortfarande inte fått tag i nån säng, och nu börjar det brinna lite i knutarna. Verkar inte bättre än att jag måste köpa en svindyr säng, för till Bergen och IKEA tar jag mig inte. God damn it! Känns ganska dumt att punga ut 3000 NOK istället för 1000 NOK, det är ju lite skillnad... fast å andra sidan kommer hon ju kunna sova i sängen i många år framöver, men ändå. Har man lite pengar så har man, och det känns inte allt för kul att ta 3000:- på Mastercard'et... jag HATAR att betala på kredit! Räntorna är ju helt sinnessjuka emellanåt.

Har fortfarande ont i axlarna och ryggen. Eller ont och ont, det är mer en diffus värk som gör sig påmind med jämna mellanrum, men less blir jag.

Vet inte riktigt om jag har nåt viktigt att förmedla idag, det verkar inte som så. Blev mest en liten klagosång det här, så jag tror att jag får ta och sätta punkt. Saknar er där hemma... <3

Stenhårda axlar

Just nu är jag less på att ha värk i ryggen och axlarna, det har hållit i sig sen i lördags tror jag, eller var det tidigare det började? Axlarna är seriöst stenhårda och spända, och hur jag än sitter, ligger, står så gör dom sig påminda. Inte blir det bättre på jobbet heller, där man dels får och bär runt på "korgen" med mediciner, insulin m.m. och dels får springa upp och ner i stentrappor hela dagarna. Och så på det så är det ju självklart lite lyft och sånt som sliter på en.
Jag tror verkligen att jag skulle behöva en skikkelig massage, men då uppstår två problem, 1) vem har råd med det? och 2) jag klarar inte av att någon är "bakom" ryggen på mig. Jag får såna rysningar att jag inte klarar av att slappna av. Så det känns ganska meningslöst... men jag har ont, och jag blir galen snart!

Har haft tidligvakten idag, jobbade med A-G och R, och självklart gick det bra, trots att vi hade det väldigt travelt på förmiddagen. Det är inte det lättaste att hinna med 4 duschar och allt annat som skall göras, plus att man har en beboere som är väldigt sjuk och en annan som inte heller är riktigt kry och behöver mycket tillsyn. Men, vi lyckades! Med all säkerhet för att vi bara är så jäkla bra! ;)

Slutade runt 14:45 ca, och då var jag ner på REMA 1000 och köpte lite syltetöy så jag har till gröten imorgon. Sen kom jag hem, fixade en tidig middag och tvärslocknade på soffan i ett par timmar. Jag är sliten! Men det var skönt att få sova lite, och det är bra att jag har senvakten imorgon. Då kan man kosta på sig att slappe av när man kommit hem från jobbet!

Idag hälsade jag dessutom på grannen ovanför för allra första gången. Det ni, det är inte alla som lyckas "undvika" sina grannar i ca 6 veckor :P haha. Aja, hon verkade trevlig i alla fall.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Känns inte ha nån lust att lägga mig riktigt än, så det blir väl kanske ändå mer pussel tror jag. Måste ju få klart det innan Celia kommer! Fick klart nästan hella vattnet för en stund sen, och nu tänkte jag ge mig på himlen tror jag. Får se hur långt man kommer innan axlarna klagar allt för mycket...

Hur har ni det hemma på byn?

Jag kan inte annat än skratta

Haha, jag vet inte riktigt om du som är anonym är lite smått korkad eller bara jävlas med mig? :P Trots att man lägger fram ren fakta + källanvisningar till dig så kan du ändå inte läsa och inse att du tagit fel. Det är lite smått skrattretande ;) Haha. Men jag fick mig i alla fall ett gott skratt nu när jag loggade in och såg din kommentar!

---------

Aja. Idag är det måndag och en ny vecka har tagit sin början. Den här veckan kommer att erbjuda jobb idag, imorgon, onsdag och fredag. Kanske dyker det upp nåt på torsdag också, jag hoppas i alla fall på det!

Till helgen har vi bestämt att vi ska fixa i ordning Celias rum, vilket innebär att varken jag eller Martin ska jobba. Vi började lite smått igår, så nu tar man sig faktiskt in i rummet *cheers!*. Nyss har jag bärt upp en massa tomma kartonger till förrådet på vinden, så är dom ur vägen också. Kan tyvärr inte göra så mycket mer där inne nu, för jag vet att om jag går lös på Martins "bra-att-ha-grejor" så kommer det mesta att åka i bossen, och jag tvivlar på att det är så uppskattat från hans sida ;) Fast, å andra sidan skulle han säkert inte märka om jag slängde hälften av grejorna. Men nej, jag ska hålla mig i styr! :)

Är på jakt efter en barnsäng också, helst en växa-säng. Vi var ju och kollade på Skeidar när vi var i Ålesund, men den var så dyr. Bara sängen gick på ca 3000 SEK och så madrass på det.. det blir lite väl mycket det. Satt och kollade på IKEA's hemsida, och där fanns det en jättefin barnsäng för ca 800 NOK + madrass för ca 300 NOK. Det är lite skillnad i pris det! Tyvärr var det inte en växa-säng, och så har vi rätt långt till närmsta IKEA, så det blir nog inget av med det. Tyvärr. Den var jättefin, och till ett bra pris dessutom. Har suttit och letast på finn.no efter någon begagnad säng, men det finns ingen i närheten. I värsta fall får vi väl försöka packa med oss spjälsängen i bilen, men jag tvivlar på att den kommer att få plats...

Vi får nog ta oss en tur till Förde i helgen och kolla på lite fler möbelbutiker, men det verkar dystert. Jag känns inte riktigt ha råd med en säng för 3000:-... Men men, det löser sig nog på ett eller annat sätt!

Idag ska jag som sagt jobba, har senvakten idag så jag jobbar 14:30-22:00. Hitills idag har jag hunnit med att vika tvätt, startat en ny maskin, tömt diskmaskinen och nästan fyllt den igen (var kommer all disk ifrån?!), burit kartonger till vinden och röjt lite inne på rummet. Nu har jag bara tänkt slappa fram till dess att det är dags att gå på jobbet -vilket jag inte ser fram emot, att gå alltså, för det blåser som tusan här idag. Det är nästan så man väntar sig att man ska se grannens hund komma flygandes förbi fönstret vilket ögonblick som helst!

Nej, nu har jag pratat nog för den här gången. Ska gå och bygga lite på pusslet, det går faktiskt framåt nu! Vi har nog fått till ca halva pusslet ;) haha. Och så igår kväll sa Martin något jag inte har tänkt på; vi måste skynda oss att få klart det, annars måste vi riva det i alla fall innan Celia kommer! PANIK! haha. Det hade jag inte ens tänkt på ;) Men det kan ju vara en fördel att ha ett matbord att äta vid när Celia är här, och så finns det nog en viss risk för att lilla fröken skulle plocka pusselbitar och gömma för oss om pusslet ligger framme. Så, nu är det till att sätta fart!

Och just ja, om jag inte sagt det... inte den här helgen, men nästa helg, då ska vi hämta mitt hjärta! <3

SOM JAG LÄNGTAR!!!


Okej, nu börjar jag bli riktigt less!

Anonym -vem är du, och vad har jag gjort dig? Vad är det som gör att du retar dig så mycket på mig, att du gång efter gång lämnar negativa/trista kommentarer? Jag förstår inte. Jag skriver ett kort inlägg för att visa att jag fortfarande tänker på och saknar min morfar och farmor, och att jag är ledsen över att jag inte är på hemmaplan så jag kan besöka kyrkogården och tända ljus på deras gravar. Till och med detta vrider du till något negativt?


Och så svar till din senaste kommentar; "Ehh... idag är det alla helgens dag = halloween. imorogon den 1 nov är det allhegona då man besöker sina döda nära och kära."



Eftersom jag blir så jäkla less på dig som tydligtvis inte vågar stå för vem du är, så ska jag (återigen) ge svar på tal. Ja, jag har gjort research. Du får försöka dumförklara mig allt vad du kan, men du kommer säkerligen att misslyckas gång efter gång.


Min rubrik "allhelgona" i förra inlägget syftade inte på dagen i sig, utan på HELGEN. Den här helgen kallas för allhelgona helgen, om du missat det. Så till min research då:


* Alla helgons dag, högtid till minne av kyrkans helgon. Den ingår i kyrkoåret, sedan 1953 firad i Sverige den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november. För den ursprungliga dagen 1 november har namnet allhelgonadagen bibehållits. Under 1900-talet blev det sed i Sverige att tända ljus på gravarna under veckohelgen.  - läs mer här


* I mitten av 1900-talet började det bli vanligare och vanligare att folk tände ljus på gravarna under allhelgonahelgen och då det dessutom fanns en snedfördelning av högtider under året, med för många helgdagar på våren och för få på hösten, så fanns det intresse att åter göra allhelgonadagen till helgdag.

Men istället för 1 november så blev det den lördagen som infaller mellan 31 oktober och 6 november (lördagar var fortfarande arbetsdagar när beslutet togs 1953). Eftersom 1 november fortsatte kallas allhelgonadagen (men inte var helgdag) kallades den nya helgdagen för alla helgons dag. -läs mer här


* Ljus på gravar vid allhelgonahelgen började man med i Stockholm på 1920-talet. Sedan spreds bruket över Sverige och någon gång på 1960-talet blev alla helgons dag den dag då de flesta tände ljus på gravar. - läs mer här


-----------------------


Alltså, Anonym. Det vanligaste här i Sverige är alltså att man tänder ljus på sina nära och käras gravar på alla helgons dag, alltså lördagen mellan 31 oktober och 6 november. Det var igår. Skrattar bäst som skrattar sist...

Så, hoppas informationen var dig matnyttig, Anonym. Kanske var den för svårsmält?


RSS 2.0