Another sunny day

På sätt och vis är det ju rätt fint med vinter ändå, när det är blå himmel, sol och snön glittrar så där vitt och fint. Om man bara slapp kylan vore det ju helt underbart!


Svar till Anna som kommenterade igår: "CSN tycker det är konstigt att du har slutförgymnasiet men ändå ska läsa gymnasieämnen."

Nej, det är inte det CSN tycker är konstigt. Det är överhuvudtaget inte "konstigt" att läsa matte b och liknande kurser som vuxen, för det är ju inte reserverade ämnen för gymnasiet direkt. Det CSN reagerade på och tycker är konstigt, det är att jag inte fyllt i min ansökan exakt likadant som föregående ansökan.
Den största anledningen till att de reagerade på detta är för att de inte vet att jag slutfört min utbildning, därför att min förra skola där jag läste till uska inte automatiskt meddelar CSN mina studieresultat efter avslutade studier.
Alltså hade jag nu kryssat i att jag slutfört en utbildning och har slutbetyg, men de har inga bevis för det -just pga att skolan inte rapporterat mina studieresultat när jag blev färdig uska i somras.

Oj vad rörigt det där kändes.. hoppas du förstod hur jag menade :)

I alla fall har jag nu ägnat morgonen åt att ringa en massa samtal till olika studievägledare och grejat på, så det ska nog snart bli ordning på torpet igen! Jag ska skicka in den där blanketten till min förra studievägledare, han ska fylla i mina beyg och bekräfta att allt är riktigt och korrekt.  Jag ska sätta mig och svara på CSN's frågor ännu en gång och förklara/försvara varför uppgifterna är "felaktiga".
Så om en vecka borde CSN ha alla papper igen, och sen är det bara att hålla tummarna för att allt går smidigt därefter med min studieförsäkran och allting. Det är inte så lätt att hushålla en längre tid med nästintill obefintliga pengar... speciellt inte när tiden knappt räcker till för jobb. Som det känns just nu kommer jag bara kunna/orka jobba helger, för jag sitter i princip 8-10 timmar om dagen med skolarbete för att hinna med.

Jag ska ju hinna med hela matte b kursen på tre veckor, hur nu det ska gå till, för jag sliter verkligen håret emellanåt. Jag ska lära mig ett helt nytt språk på 5 veckor, och jag tackar gudarna för att jag läste lite spanska på gymnasiet! Det underlättar en hel del, eftersom spanskan och franskan är ganska lika vad gäller stavning av ord osv. Bara uttalen som är lite krångliga, men det tar sig! :)

Gruvar mig dock väldigt mycket inför första matteprovet på fredag, och inför nästa veckas muntliga redovisning i franska. Men, känner jag mig själv rätt oroar jag mig i onödan. Faktiskt. Inte för att skryta eller så, men när det kommer till att plugga gör jag det oftast jävligt bra -bara det att jag har en sån satans prestationsångest och inte nöjer mig med ett G, och därför stressar upp mig själv till max vid tanken på för lågt betyg...

Nej nu ska jag återgå till franskan. Jag till och med drömde om franska boken i natt, och när jag vaknade i morse var det första jag tänkte "un tasse chocolat chaud et deux sandwich au jambon, s'il vous plaît!" vilket alltså betyder "en kopp varm choklad och två skinksmörgåsar, tack/snälla du". Börjar man bli miljöförstörd eller? ;)

Såhär tycker vi
Postat av: Sandra

Men du har då en himla otur :( Vad jobbigt att det ska krångla så himla mycket. Hoppas verkligen CSN fattar galoppen nu och sätter lite fart på pappersarbetet.



2010-02-03 @ 21:55:12
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/

Så, vad var det då du ville säga?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0