Norge-update -någon som längtat?

Okej, jag vet. Förlåt. Jag borde ha uppdaterat här för flera dagar sen, men jag har inte tagit mig tid / orkat / haft lust än. Men, nu är det så att ni är många som frågat efter en uppdatering om min Norge-tripp, sist men inte minst Petra som är den elfte personen i rad att fråga, så det är väl dags att skärpa till sig då antar jag?

Onsdag: Dags att åka! Glad i hågen efter dagens studiebesök på akuten, och avslutningen av sjukvårdskursen, styr jag kosan ner mot stan och inhandlar lite proviant inför min långa tågresa. Med juice, baguette, smågodis och Veckorevyn i högsta hugg luffar jag ner till tågstationen och bänkar mig framför klockan som går allt för sakta.
Cirka 20 minuter innan tåget ska gå ropar dom ut något i högtalarna, och de ord jag kan urskilja är "Tåget....Trondheim....inställt....lok-fel...buss istället...." och that was it. Jag blir förbannad och tänker "faan också, varför ska all skit jämnt hända mig?!?" och går muttrande bort till informationsdisken för att höra mig för lite mer om den där bussen och när den går. Där är det låååång kö, och självklart en tant som aldrig slutar tjattra med stackarn i informationsdisken. Tiden går, och till slut blir det min tur. Jag beklagar mig lite över att tåget inte ska komma och frågar efter bussen, varpå jag får till svar "Nej men det är ju inte det tåget som är inställt, det är tåget FRÅN Trondheim som inte kommer". SATAN I GATAN, jag rusar ut och ser till min förfäran att tåget gått. För endast 4 minuter sen... Jag missade tågjäveln med fyra satans minuter. Ledsen och förbannad på den höga ljudnivån på stationen och den alltför låga volymen på högtalarna tar jag bussen tillbaka till stan. Ringer ett nödsamtal till min kära kusin Malin och frågar om jag får sova där. Bokar nya tågbiljetter och inväntar morgondagen, fortfarande förbannad som... ja jag vet inte vad.

Torsdag: Tar tåget mot Trondheim 08:00, ler fånigt för mig själv bara av tanken på att jag faktiskt är på väg nu. Fortfarande lite pissed off, eftersom jag nu slösat bort 600:- pga kombinationen dålig hörsel / låg volym / hög ljudnivå. Framme i Trondheim vid tolv-tiden, väntar på tåget mot Otta som går 14:40 om jag inte minns fel. Åker tåg över fjäll och genom dalar, och shajse vilken läskig tågrutt! Det lilla jag såg av den, vill säga, eftersom jag sov bort mestadelen av tiden. Men hur som helst så vaknar jag till och kollar ut genom fönstret -och det finns ingen mark! Eller jo.... lååååångt där nere ser jag en liten by, och så kollar jag ut mot andra sidan och samma sak där, en by lååååångt där nere. Med andro ord var vi uppe på nån fjälltopp och vinglade, så jag fick lite smått panik och knep ihop ögonen igen och tänkte på hur skönt det är att ligga på golvet, nära marken... ;D
Klockan 17:15 kliver jag av tåget, och där är han! Åh gud, jag tror aldrig jag varit så glad nångång förut! Får min efterlängtade kram (jag har seriöst längtat och drömt om den där kramen ända sen han åkte sist....) och han är fortfarande lika lång, sådär så jag måste stå på tå. Vi påbörjar bilresan hemåt mot Florö, och den ska väl i vanliga fall ta ca 5-6 timmar, men det råkade bli sisådär en 10 timmar... haha. Men men, så kan det gå ;)
Får mitt livs chock där i bilen när han säger följande; "min mamma vill bjuda dig på middag imorrn kväll". WHAT?! Är du seriös?! Jag kan ju inte norska! Du kan inte mena ALLVAR?! Full panik bröt ut inom mig kan jag säga :P haha.
Är hemma hos han vid 4-tiden nångång har jag för mig, efter att jag fått en liten rundtur-by-night i byn/staden (jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, det är nånstans på gränsen mellan by och stad tycker jag :P) och vi tvärslocknar.

Fredag: Sover bort i princip hela dagen, jag tror vi klev upp och duschade vid 17-snåret ungefär. Nåt i den stilen i alla fall. Jag gör mig iordning för att se så respektabel ut som möjligt inför möta-svärmor&svärfar-för-första-gången-middagen, och jag tror jag lyckades någorlunda bra trots att mina händer skakade när jag försökte fixa med mascaran. Tur det finns tops och make up-remover ;)
Vid 20:00 är vi där, och jag är nervös som tusan. Men, precis som han sa så är inte hans mamma typen som bits, och nästan direkt efter att jag hälsat på mamma & pappa Solberg så kunde jag pusta ut. Dom såg ju inte farliga ut i alla fall! :P haha.
Det visar sig i alla fall att jag förstod mycket, mycket mer av vad dom sa än av vad Martin säger, så det var lugna puckar. Fast visst, ibland höll jag med även fast jag inte förstod vad dom pratade om ;) haha. Men det vart visst inga pinsamma historier, mer än den med den "mörka hemligheten" som blev uppäten under soffan! haha xD
Vi for hem till hans lägenhet igen vid tolv-snåret om jag inte missminner mig, och jag tror vi såg en film också? Eller det kanske var på lördag kväll? Och f'resten, "vi" såg på film? Jag somnade :P haha. Jag kan ju banne mig inte hålla mig vaken under en hel film, speciellt inte med en sån bekväm madrass/kudde som jag hade!

Lördag & Söndag: Händer väl inget speciellt. Jag njuter för fulla muggar av att vara nära honom och inte bara behöva prata via msn och sms. Att faktiskt kunna stjäla en kram då och då, och få krypa ner i samma säng på kvällen. Få se in i dom där otroligt fina ögonen som man faktiskt drunknar i...
Eller vänta här nu, jag träffar ju hans syster på lördagen också, så nåt speciellt hände faktiskt. Men annars var det som sagt lugnt :)

Måndag: Väckarklockorna våra ringer vid 04:00. strax före 05 har vi masat oss upp. Jag packar ihop det sista medans han gör i ordning några "boller" (eller hur man nu stavar det :P) som vi tar med oss på bilresan till frukost. För just det, det är dags för mig att åka hem igen. "Jag vill inte åka!" är det enda jag kan tänka, men vad hjälper det? Jag har ju mitt liv här i Bispgården som väntade...
Under resans gång hinner vi ner i diket en gång också, det ni! Och lite lustigt var det, för det stannar en buss och sen kommer det pojkar/män/gubbar från alla håll kändes det som och puttar upp bilen åt oss igen :P haha. Trevliga norskar! Jag ska nog flytta till Norge tror jag, för här i Sverige hade nog i alla fall dom första 10 bilarna bara åkt förbi utan att stanna... otrevligt folk! :P
När vi börjar närma oss Otta och tågstationen så blir jag mer och mer nedstämd. Jag vill inte hem, jag vill stanna. För faktiskt så kändes Florö och hans lägenhet lite som hemma på nåt sätt. Jag trivdes där.
Hämtar i alla fall ut mina biljetter och vi går ut och väntar på tåget. Det är kallt som tusan, blåser spiken så jag ryser ända inifrån märgen och så ser jag tåget komma. Panik! Jag vill inte säga hejdå! Men, som sagt, vad hade jag för val? Vi säger hejdå och jag kliver motvilligt på tåget. Vänder mig om flera gånger för att få en sista glimt av han innan jag måste följa folkströmmen in och sätta mig. Ser på klockan, 11:38, och tåget börjar åka. ... . 11:41: nu är jag tre minuter ifrån honom... 11:44: 6 minuter nu... och jag kniper ihop ögonen och hoppas på att få somna fort så inte tårarna ska börja rinna.

Är hemma i Bispgården igen vid midnatt, och jag kan säga er att trots att jag var dödandes trött så kunde jag inte sova riktigt på hela natten. Jag saknade hans armar och bröstkorg. Hjärtslagen, andetagen. Ögonen. Allt!
Det har nu gått nästan en vecka sen jag kom hem, och inatt var första natten som jag fick sova riktigt utan att vakna femtielva gånger. Kanske pga ren utmattning? Det enda jag vet är att jag saknar honom fruktansvärt mycket, och jag hoppas på att vi snart kan träffas igen!

Såhär tycker vi
Postat av: martina

ÅÅÅå jag har längtat!!!

2008-12-01 @ 05:57:55
URL: http://sanihpani.wblogg.se
Postat av: Mamma

tror min dotter är kär ?=))

Hoppashan kan komma hit snart!! '



Kram

2008-12-01 @ 08:43:07
Postat av: Veronica

Åh det lät som en underbar vistelse i Norge! Gud jag blir alldeles tokig när jag läser sånt här himla fullt med kärlek och mys! :P

Hoppas du har det bra! kram

2008-12-01 @ 11:06:47
URL: http://kaspersmamma.blogg.se/
Postat av: Denise

Haha, trevligt hörrö! :) Nu finns det fler än jag som måste sakna jämt.. hehe

2008-12-01 @ 15:41:51
URL: http://dandersson.blogg.se/

Så, vad var det då du ville säga?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0