Då tror jag väl att dagens att-göra-lista är klar

Nu är även franska provet avklarat, och herregud vad lätt det var! Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårare, men alla uppgifter utom en var färdiga svarsalternativ. Typ "vad heter bok på franska" -1. livre 2. place 2. arbre, inget där man skulle skriva meningar, korta texter eller nånting. Det var en uppgift där man skulle fylla i "sa", "son" eller "ses" (sin, sitt sina) i ett par meningar, men hur svårt var det, liksom? Jaja. Man ska väl inte klaga när det är lätt! :)

Och nu kommer jag kunna lägga allt fokus på franskan de här två sista veckorna av kursen, det känns bra! Känns som att jag kommit lite efter med den nu den här veckan i och med att jag har lagt ner så mycket tid och energi på matten. Men det är bra, då kan jag gå igenom förra veckans fyra kapitel lite extra nu under veckan, så jag får med mig allt det också! På fredag ska jag ha andra muntliga redovisningen.. känns lite nervöst, faktiskt! För då förväntas jag kunna föra en riktig dialog och kunna diskutera med läraren.

Det är nog det jag har tyckt varit sämst med att läsa språk på distans, just för den muntliga biten. Jag hade gärna haft en muntlig redovisning varje vecka, just för att få träna talet men också för att lära mig lyssna och förstå språket! Det är ju jättebra med texterna i boken som är på CD också, men efter att man lyssnat ett par gånger så kan man ju texten utantill, och det lär man sig ju inte så mycket av när det gäller att lyssna och förstå. Man kanske skulle ta och söka upp nå gamla UR-program på Youtube, jag vet ju att dom har haft såna program med spanska, så varför inte franska? Värt ett försök, kanske!

Nu har jag precis varit ner och sågat ved och tänt upp i kaminen -skönt! Det är nästan en vecka sen jag eldade sist, så det började vara lite småkyligt här ;) Men jag har verkligen inte orkat sågat nån ved när jag pluggat så mycket och haft ont i ryggen i princip varje dag. Och så med UVI'n också så var jag ju så gräsligt trött att jag knappt orkade sitta upprätt... den verkar i alla fall ha gett med sig nu, tog sista tabletterna idag och allt är bra med pinkeriet! För den som var nyfiken, liksom ;) haha

Och nu sen, bara det tagit sig riktigt med eldandet, så ska jag ta en varm dusch. Sen ska jag bara sitta i soffan och njuta kvällen. Hoppas det är nåt bra på tv, annars blir det nog Gossip Girl! haha. Jag som aldrig tyckt om den serien, men nu har jag fastnat totalt för den... har plöjt igenom hela säsong 1 och några avsnitt på andra säsongen nu på en vecka ungefär. Tänk om man levde ett sånt där "lyxliv" och var en bortskämd överklass unge i New York -skulle livet verkligen vara så fullt av intriger och drama då? Om så är fallet, ja då är jag nog jäkligt glad ändå att jag kommer i från lilla sketna Bispgården där jag i alla fall lärt mig hur man bemöter människor på ett trevligt, men framförallt respektfullt sätt! För att inte glömma, hur man tar hand om sina "vänner" istället för att hugga dom i ryggen gång på gång!

Såhär tycker vi
Postat av: martina

bra att du är fri den ;) hoppas pluggandet går bra! jag ska försöka mig på matte provet nr 2 till veckan. Synd vi inte kunde göra matten tillsammans!

2010-02-21 @ 21:49:50
URL: http://annamartina.wblogg.se
Postat av: Sandra

Haha de va precis ^^ Ja de tycker jag också! De är så gott.



Till tacosen har jag färska champinjoner som jag skivar och steker. Och har gärna i lite pressad vitlök. Så gott!! mmmm.. ;)

2010-02-22 @ 08:38:53
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/

Så, vad var det då du ville säga?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0