Sånt här gör mig förbannad!

När läkare (och övrig sjukvårdspersonal också för den delen) anser sig stå över de vanliga döda, dvs. de som inte har sjukvårdsutbildning eller mycket pengar,  och det leder till döden för någon av deras patienter -då skäms jag verkligen över att tillhöra tillhöra vårdyrket!

Det är ett fint och prestigefyllt yrke att vara läkare. Det är viktigt. Men hur högt i kurs ska läkarna stå, egentligen? Personligen anser jag att de flesta läkarna behöver lite folkvett inbankade i skallen (nu har jag inte sagt att alla läkare är så här, men det finns många som är det! kanske dags att införa någon extra kurs i humant bemötande på läkar-linjen?!) så de slutar upp med sitt nonchalanta beteende mot patienter. Att inte lyssna på en patient (eller som i det här fallet, patientens föräldrar) och påstå att det omöjligt kan ha hänt så som det beskrivs, det är att nonchalera patienten och den enda faktan man egentligen har (om man inte i kan nedlåta sig till att ta nåt blodprov eller ett par röntgenbilder).

Jag blir så jävla förbannad när jag läser den här artikeln på Aftonbladet. En 1årig pojke fick sätta livet till, för att det ansågs för dyrt att ta en röntgenplåt (!?). Hur högt pris fick inte hans stackars föräldrar betala, som miste sin son? Det priset går inte att uppskatta i miljonbelopp, det är så mycket mer än så. Det handlar inte om pengar, utan om en livsförlust. Ett sår som aldrig riktigt kommer kunna läka, ärr som alltid kommer att finnas där. Och vetskapen om att han hade kunnat räddats -om inte sjukvården ignorerade/nonchalerade/skyllde på ekonomin.

I förra veckan blev jag färdigutbildad undersköterska. Jag fasar för att jag en dag ska bli likadan. Nonchalant, att jag inte lyssnar till mina patienter utan drar mina egna slutsatser efter vad JAG tycker verkar mest logiskt och rätt och riktigt. Den dagen jag börjar bete mig så, den dagen lovar jag er att jag ska sluta arbeta inom vården. Att arbeta inom vården handlar om ett bra bemötande, att kunna kommunicera och känna empati. Om man inte är kapabel till detta bör man inte arbeta med sjuka, gamla, barn eller handikappade i någon form. Rätta mig om jag har fel!



Christian, 1 år, som svalde ett batteri. Penicillin var läkarnas lösning
-utan att de ens kollat upp om han hade något batteri i kroppen.

Bilden lånad från Aftonbladet.

Sänder en tanke till Christians föräldrar och hoppas att
dom idag mår så bra man bara kan efter en sån här förlust.

Såhär tycker vi
Postat av: Kajsa

Bra skrivet!

2009-06-17 @ 21:42:41
URL: http://kajsalinnea.blogg.se/
Postat av: Sandra

Fy fan så fruktansvärt. Får tårar i ögonen. Fy fan. Stackars barn, stackars föräldrar. Vart i hela helvetet är världen på väg?!!! Hur fan kan man ignorera på detta sättet?!!



även om läkare m.m bli avstängda osv. så hjälper inte de föräldrarna. De har mist sitt livs dyraste skatt..

Pga idiotiska läkare..



Fy fan.. :(



Vill bara gå å krama om edvin lite extra nu..



Det är bedrövligt att något sånt här kan hända.. Och sjukvården ska man lita på?!! Man börjar undra.. :S



Huvva!

2009-06-17 @ 21:51:15
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/
Postat av: Marie

fruktansvärt!!!

Jag vet inte vad jag ska säga, förutom SKÄMS PÅ DEN SVENSKA HÄLSOVÅRDEN!!

2009-06-17 @ 21:59:57
URL: http://varlensbasta.blogg.se/

Så, vad var det då du ville säga?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0