Renhetsbal? In my ass!

Jag ser på 5an just nu, och jag blir så jävla upprörd att det inte är sant! Det handlar om flickor/unga kvinnor, deras pappor och något dom kallar för "renhetsbal". Papporna tar med sig sina döttrar till den här balen, där dom får dansa runt ett kors och lova gud att inte ha sex före äktenskapet -helst ska dom inte ens kyssa någon innan bröllopet?! Alltså inte ens sin blivande man får dom kyssa innan dom lovat sig till varandra där framför prästen.

Jag kan inte hjälpa det, men jag blir så jävla upprörd. Jag respekterar självklart dom som väljer att vänta med sex tills dom är gifta, på samma sätt som jag väntar mig att dom ska respektera mig och mitt val att ha sex innan giftermålet. Men jag tycker fan i mig att det går över styr när papporna tar med sina döttrar på en sån här bal redan när dom är 6 år gamla! En 6 åring vet inte vad det handlar om, dom tycker väl snarare bara att det är kul att få en fin klänning och dansa med sin pappa.

Förstår ni hur jag menar? Det är en sak om man är 15-16-17 år och verkligen vet vad det är man lovar, att man vet vad det  är man väljer att avstå ifrån. En 6 åring vet inte det, det finns ingen chans i helvetet att dom vet det. Och vad händer då när dom är 15 år och inser vad det är dom lovat Gud (men framförallt sin pappa?!) och inte vågar leva sitt liv som dom egentligen kanske hade velat?

Och när jag hörde den här flickan (vad kan hon ha varit, 11-12 år kanske?) som har lovat att hon inte ens ska kyssa någon innan hon står där i kyrkan... alltså, jag blir bara så jävla chockad och upprörd. Vad tänker dom här papporna med? En kyss är inte farlig, och det är en sån sak som bara "händer". Hur ska dom här flickorna känna sig då, när dom kanske dansat med den här söta pojken på discot, och helt plötsligt bara möttes deras läppar och allt kändes rätt? Ska dom då ha dåligt samvete för den här första, underbara kyssen (för erkänn, ingen glömmer sin första kyss!!) och sen tvingas "göra slut" med alla sina känslor och aldrig mer se den här pojken i ögonen? För att dom "syndat"?! Nej fy fan alltså.

Och en annan flicka satt stolt och berättade hur hon skulle ta med sig en pojke hem för "Inspektion" (ja, hon använde det uttrycket) så att hennes pappa fick godkänna honom. Sen skulle hon och hennes kompisar gå på gruppdejt, efter det middag med sina familjer + pojkarna. Och sen, kanske (om pojken blivit godkänd av pappan), får hon träffa honom på egen hand (?!?). Nej det är så jävla sjukt så det inte är sant.

Som sagt, jag respekterar dom som väljer att vänta till giftermålet -om det är dom själva som valt det. Men när små, små flickor (6-7 år) blir inpräntade bara en massa negativt redan från barnsben och tvingas/luras avlägga ett renhetslöfte..? Då har det fan i mig gått för långt!! Eller vad tycker ni?

Såhär tycker vi
Postat av: Marie

Jag håller med dig!!

Det är bedrövligt rent ut sagt!!

2009-06-10 @ 20:43:26
URL: http://varlensbasta.blogg.se/
Postat av: Mart

Eg tror eg hadde nekta datra mi og gå på ett sånt ball...

Eg hadde i værtfall nekta og blitt med

2009-06-11 @ 22:57:52
Postat av: Olof

Dom papporna måste ha seriösa kontroll behov. Nej, en sån där bal låter väldigt sjuk och gammeldags. Vi lever inte på medeltiden längre liksom. :P

2009-06-13 @ 12:01:22
URL: http://dethararminblogg.blogg.se/

Så, vad var det då du ville säga?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0